Paras WebPress WordPressille vuonna 2020

WordPress on yksi suosituimmista verkkosivustoista maailmassa. Sisällönhallintajärjestelmällä on valtava verkkosivusto, mukaan lukien The Walt Disney Company, Vogue, BBC America ja Microsoftin News Center. Ei ole yllättävää, että tällaisten suurten tuotemerkkien virittäminen vaatii parasta web-hosting-palvelua. Olemme täällä opastamme sinut tällä tiellä. 

Katso WordPressin esittelemistä verkkosivustoista osoittaa, että olet hyvässä seurassa, mutta jos et käytä WordPressin parhainta web-hosting-palvelua, verkkosivustosi todennäköisesti putoaa. Vaikka alusta tarjoaa paljon joustavuutta, sisällön toimittamisen nopean ja turvallisen varmistamisen tulisi olla ensimmäinen askel verkkosivustosi rakentamisessa.. 

Annamme viisi suositusta ja yhden kunniamaininnan WordPress-web-hosting-palveluille. Olemme testanneet lähes 30 palveluntarjoajaa nopeuden, turvallisuuden, helppokäyttöisyyden, ominaisuuksien ja muun suhteen, ja alla olevat valinnat ovat WordPress-sovelluksen kerma. Ennen kuin pääsimme siihen, katsotaanpa, miten teimme valinnat. 

Lisäksi, jos olet uusi WordPress-palvelu ja haluat oppia alustaa, tutustu WordPress-opasarjoihimme:

  • Aloittelijan opas WordPressin käyttämiseen
  • Välivaihe WordPressin käyttöön
  • Tarkennettu opas WordPressin käyttöön

Paras WebPalvelu WordPress 2020: lle

Paras WebPalvelun valinta WordPressille

Kun sanomme WordPress-web-hosting, tarkoitamme hallinnoitua hosting-palvelua. Ostokset tekeessäsi todennäköisesti näet palveluita, jotka väittävät tarjoavan “WordPress-hosting-palvelua”, kun todellisuudessa ne vain uusitaan jaetut suunnitelmat (lue esimerkki GoDaddy-arvosteluesta). Nämä suunnitelmat eivät tarjoa WordPress-erityisiä ominaisuuksia, mutta ne on varustettu merkinnöillä navigoinnin ja hakutulosten helpottamiseksi. 

Jos et tunne jaettua majoitusta, lue hosting-tyyppien esittely. Monet WordPress-suunnitelmat käyttävät edelleen jaettua hosting-palvelua, mutta niitä hallitaan täysin. Tämä tarkoittaa, että WordPress-ydin- ja laajennuspäivitykset vievät verkkosivustollesi automaattisesti varmistaaksesi, että olet suojattu viimeisimmältä verkkorikollisuudelta ja että voit käyttää viimeisimpiä ominaisuuksia. 

Tästä säännöstä on kaksi poikkeusta, ja se johtuu pääasiassa nopeudesta, jota koskemme minuutti. Hallittujen isännöintien lisäksi WordPress-erityisominaisuudet ovat tärkeitä. Esimerkiksi Bluehostilla on hallintapaneeli, joka integroituu hyvin WordPressiin, mutta se ei tee tätä opasta muista syistä (lue Bluehost-arvostelu).

WordPress Speed

Ennen kaikkea nopeus on kuitenkin tärkein tekijä, kun etsit WordPress-web-hosting-palvelua. WordPress on avoimen lähdekoodin CMS, joka perustuu PHP: hen ja MySQL: ään, ja ottaen huomioon tämä joustavuus, sen avulla voit rakentaa verkkosivustosi melkein millä tahansa tavalla. Vaikka suositellaan minimaalista koodaustietoa, sitä ei vaadita. 

Voit rakentaa verkkosivustosi käyttämällä räätälöityjä teemoja, laajennuksia ja paljon muuta, mutta vaikka tämä takaa, että sinulla on kaunis ja toimiva verkkosivusto, se voi viedä huomattavan veron verkkosivustosi nopeudesta. Kuten näet verkkosivustojen latausaikojen parantamista koskevassa oppaassa, voit tehdä paljon, mutta osa nopeudesta on verkkoisäntön käsissä. 

Tämä tekee nopeudesta valtavan tekijän WordPressille, koska joudut usein verkkosivustosi etsimään tiheitä tietokantoja tietojen löytämiseksi lataamalla samanaikaisesti kuvia ja dynaamista sisältöä. WordPress on loistava joustavuudestaan, mutta se johtaa usein paljon paisumiseen, mikä tarkoittaa hitaampaa latausaikaa.

Nopeuden arvioinnissa Web-isäntä voi tehdä paljon asioita, mutta se alkaa yleensä verkkosivustosi isäntäarkkitehtuurilla. Esimerkiksi Kinsta esittelee pilvipalvelun tehoa WordPressille, kun taas Hostinger todistaa, että Apache ei ole paras valinta palvelinohjelmistoille. 

Yhdistettynä välimuistilla on useita kerroksia, koska niiden käyttäminen antaa sinulle mahdollisuuden palvella muistiin tallennettua sisältöä sen sijaan, että käydään uudelleen tietokannasta. Sisällönjakeluverkosto, kuten Cloudflare, auttaa myös, ja kuten voit lukea Cloudflare-oppaastamme, on ilmainen suunnitelma, jota kuka tahansa verkkosivusto voi käyttää. 

Nyt kun ymmärrät kuinka valitsimme valintamme ja mikä on tärkeää WordPressille, on aika sukeltaa luetteloomme. Siellä on paljon vaihtoehtoja, joten se oli kova taistelu, mutta ne viisi, jotka keksimme, tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn WordPressille kohtuulliseen hintaan ja paljon ominaisuuksia, käynnistykseen. 

1. Paras WebPalvelu WordPressille: Kinsta

Pikainen katsaus Kinsta-arvosteluun osoittaa, että se on yksi kalliimmista vaihtoehdoista, joita olemme tarkastelleet. Vaikka lapsen leikki verrattuna Pagelyyn, Kinsta maksaa silti noin kaksi kertaa niin paljon kuin kilpailevat WordPress-suunnitelmat. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat enemmän, mutta ominaisuuksien ja nopeuden yläpuolet ovat liian suuria huomioimatta.

kinsta-Slider1

Toisin kuin joissain vaihtoehdoissa, Kinsta on yksinomaan pilvipalveluiden tarjoaja, joka hyödyntää Google Cloudin voimaa toimittaa sisältösi ympäri maailmaa. Kuten mainittiin, nopeus on tärkeä WordPressille, ja omistettujen resurssien omistaminen on osa verkkosivustosi pysymisen varmistamista. Kinsan kanssa se ei ole hätää.

Lisäksi se on yksi harvoista palveluista, jotka on omistettu WordPressille. Vaikka telakoimme sen, se osoittaa joustavuutta tarkistuksen aikana, omistautuminen WordPressille on täällä päin. Suunnitelmasi on täysin hallinnassa, mikä tarkoittaa, että ydin- ja laajennuspäivitykset eivät ole ongelma. 

Joitakin elämänlaatuominaisuuksia, kuten WordPress-lavastus ja talon sisäinen välimuistilaajennus WordPressiin, ovat mukana. Lisäksi saat CDN, joka on rakennettu HTTP / 2: lle ja IPv6: lle, samoin kuin täydellisen solid-state-aseman tallennuksen ja tuen monisivustoverkoille. Kaikki tämä yhdistää johtaa vaikuttavaan suorituskykyyn, etenkin verrattuna GreenGeeksiin (lue GreenGeeks-arvostelu).

Muita syitä, joista pidämme Kinsta

Vaikka WordPress-ominaisuudet ovat kaikkein vaikuttavimmat, Kinsta ei ole hidastunut, kun kyse on olennaisesta. Suunnitelmasi mukana on ilmainen SSL / TLS-varmenne, automaattiset päivittäiset varmuuskopiot, hajautettu palvelunestohyökkäyssuojaus ja jatkuva käyttöaikavalvonta. Myöskään tietosuojakäytäntö ei ole huono, mikä on yhä harvinaisempaa (lue lisää HostGator-arvosteluistamme siitä). 

Erinomaisin on kuitenkin käyttäjäkokemus. Kinsta on ilo käyttää kassasta kassanhallintaan. Siinä on omistettu ohjauspaneeli, joka ei estä sitä, mitä etsit. Toisin kuin LunarPages, Kinsta rakensi ohjauspaneelin WordPress-käyttäjiä ajatellen (lue LunarPages-arvostelu).

Järjestelmä on niin joustava, että suunnitelman valitsemiseen ja verkkosivustomme käyttöönottoon kesti vähemmän kuin viisi minuuttia. Vaikka monet WordPress-isännät vetävät jalkansa saadaksesi sinut perustamaan – lue esimerkki JustHost-arvosteluista – Kinsta saa verkkosivustosi elämään melkein heti. Hinta on korkeampi, mutta ainakin on olemassa 30 päivän rahat takaisin -takuu.

2. SiteGround

Budjettitietoisemmalle SiteGround on erinomainen valinta. Verrattuna muihin hallittuihin WordPress-isäntään, suunnitelmat ovat vakiona: saat WordPress-välimuistin, päivityksen hallinnan, päivittäiset varmuuskopiot ja vaiheittaisen asennuksen. SiteGround loistaa kuitenkin sillä, että se tarjoaa kaiken edulliseen hintaan. 

SiteGround-Slider3

Sinulle anteeksi antama ajatus siitä, että SiteGround yksinkertaisti uudelleen yhteisiä suunnitelmiaan WordPressille, koska hinnat ja jopa nimet ovat samat. WordPress-erityisiä ominaisuuksia on kuitenkin tarpeeksi, jotta kokoonpano pysyy yksin. Sisältää jopa kolme SuperCacher-kerrosta, WP-CLI on esiasennettu ja yhden napsautuksen WordPress-vaiheistus.

Kuten Kinsta, myös suunnitelmasi asetetaan heti, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse ajautua Softaculous-sovelluksen asentajan kanssa. Jos olet kotoisin toisesta verkkoisäntästä, SiteGround tarjoaa myös ilmaisen WordPress-siirron. 

SiteGroundin katto on kuitenkin alempi. Siihen ei mahdu tyyppejä, joita Kinsta pystyy tarjoamaan, suunnitelman avulla, joka tukee noin 100 000 käyntiä kuukaudessa. Jos kuitenkin juuri saat verkkosivustosi maasta, SiteGround voi tarjota kaikki tärkeät WordPress-ominaisuudet kohtuulliseen hintaan.

Muita syitä, joista pidämme SiteGround

SiteGround ei ole vain aloittelijoille. Suunnitelman kokoonpano on tiheä, alkaen jaetusta isännöinnistä, johon mahtuu noin 10 000 käyttäjää, ja siirtymällä pilvipalveluun, joka sisältyy omiin omistettuihin resursseihin. Voit käyttää pilvisuunnitelmia myös WordPressiin, joten päivityspolku on käytettävissä, jos haluat. 

Mikä tosiasiallisesti myy SiteGroundia, on sen ominaisuudet. Kaikesta huolehditaan, mukaan lukien päivittäiset varmuuskopiot, useita välimuistikerroksia, ilmainen SSL / TLS-varmenne ja rajoittamaton sähköpostiosoite verkkotunnuksessasi. Jos et käytä WordPressiä, voit hyödyntää myös Weebly-verkkosivustojen rakentajaa, joka on yksi parhaista verkkosivustojen rakentajista (lue Weebly-arvostelu). 

Nopeus on myös erinomainen, sillä SiteGround lähestyy Kinsan suorituskykyä suunnitelmalla, joka maksaa puolet niin paljon. Vaikka käyttökokemus kärsii päivätyn cPanel-version takia, kaikki muu SiteGround-sivustosta on huippuluokkaa. Voit kokeilla sitä 30 päivän palautusikkunassa tai lukea SiteGround-arvosteluamme saadaksesi lisätietoja.

3. DreamHost

Nopeuden, ominaisuuksien ja arvon suhteen DreamHost istuu SiteGroundin vieressä. DreamHostilla on siis tehokkaampi WordPress-isännöinti DreamPress-suunnitelmiensa kautta, jotka alkavat kuukausittaisella liikennerajalla missä SiteGroundin suunnitelmat päättyvät.

Dreamhost-review-dreampress-ohjauspaneelin

On olemassa myös hallittuja WordPress-perussuunnitelmia, ja ne ovat suunnilleen samalla hinnalla kuin SiteGround, mutta olemme vaikuttuneita enemmän DreamPressistä. Kuten Kinsta, myös DreamHost käyttää DreamPress-suunnitelmiinsa pilvipalvelua, joka tarjoaa paremman redundanssin katkoksissa ja nopeamman nopeuden. 

Pohjimmillaan suunnitelma voi käsitellä 100 000 käyntiä, kun taas kalleimpaan Pro-suunnitelmaan mahtuu miljoona. DreamHost ei kuitenkaan valvo tai rajoita liikennettäsi. Resurssit, jotka tarjoillaan välimuistista, jonka DreamHost sisältää, eivät laske liikenteen rajoitukseen, ja ottaen huomioon, että se on oletuksena käytössä, on hyvä, että sillä ei ole liikennerajoitusta.

Myös kaikki WordPress-perusteet ovat siellä, mukaan lukien hallitut päivitykset, automaattiset varmuuskopiot, yhden napsautuksen lataus ja rajoittamaton CDN. DreamHost sisältää suunnitelmasi myös maksetun Jetpack-version, jonka avulla voit käyttää pitkää luetteloa premium WordPress-teemoista ja tarkistaa verkkosivustosi haittaohjelmien varalta.

Muita syitä, joista pidämme DreamHostista

DreamHostin non-nonsensen-lähestymistapa web-hosting-palveluun tekee siitä houkuttelevan. Jokaisella tuotesivulla voit vaihtaa kuukausittaisen ja vuotuisen hinnan, joten kassalla ei ole yllätyksiä – tutustu Arvixe-arvosteluamme saadaksesi tietoa palvelusta, joka yllättää sinut.. 

Vielä tärkeämpää on, että DreamHost on omistautunut turvallisuudelle ja yksityisyydelle, mikä nähdään harvoin web-isännöintipalveluista. Kaikissa verkkotunnuksissa on ilmainen verkkotunnuksen yksityisyys, jonka olemme nähneet vain muutamalta palveluntarjoajalta (näet ne WestHost- ja Midphase-arvosteluissa). Lisäksi DreamHost puolusti yhtä asiakkaistaan ​​tuomioistuimessa Yhdysvaltain oikeusministeriötä vastaan. 

Sen nopeus ei myöskään ole huono, mutta testauksemme osoittavat, että se on hitaampi kuin Kinsta ja SiteGround. Jopa niin, DreamHost tarjoaa paljon vastinetta pienelle rahalle, ja ottaen huomioon, että 97 päivän rahat takaisin -takuu on olemassa, on pieni riski antaa sille mahdollisuus. Voit oppia lisää DreamHost-arvosteluistamme. 

4. Hostinger

Hostinger on paras tarkistamamme web-hosting-palvelu. Se vie kuitenkin neljännen sijan tässä luettelossa, koska se ei tarjoa hallittua WordPress-hosting-palvelua. Hinta, nopeus ja ominaisuudet ovat kuitenkin täydellisiä WordPressille, vaikka se tarkoittaa, että joudut pitämään ytimen ja laajennukset ajan tasalla itse. 

hostinger-review-cpanel

Tämä johtuu siitä, että Hostinger käyttää LiteSpeed-palvelimia. Useimmat verkkoisäntäkoneet käyttävät Apache-palvelinohjelmistoa, koska se on avoimen lähdekoodin ja muokattavissa. LiteSpeed ​​on vaihtoehtoinen ohjelmisto, joka integroituu myös ModSecurity-kaltaisten työkalujen kanssa, mutta se tekee niin vähemmän yleiskustannuksia. 

Vähemmän yleiskustannuksia tarkoittaa nopeampaa nopeutta jaetuissa suunnitelmissa ja Hostingerin alhaisen hinnan vuoksi, että voimme yhdistää yhdistelmän. Tarvitsetpa edullisinta jaettua pakettia, joka voi olla alle dollarin kuukaudessa, tai jotain hienompaa, kuten pilvisuunnitelmaa, Hostinger tarjoaa erinomaisen nopeuden.

Lisäksi se sisältää useita välimuistikerroksia, mikä, kuten mainittiin, on tärkeä WordPressille. Jos Hostinger tarjosi hallittua WordPress-suunnitelmaa, se olisi helposti voittanut Kinsan. Vaikka on valitettavaa, että yhtä ei tarjota, Hostingerin suorituskyky, ominaisuudet ja hinta ovat kiistattomat, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan WordPressille. 

Muita syitä, joista pidämme Hostinger

Hostinger erottuu joukosta, koska sillä ei ole karkeita reunoja. Vaikka A2-hosting tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn, käyttöönotto voi olla vaikeaa, vaikkakin 1&1 IONOS tarjoaa laadukasta majoitusta budjetilla, monet sen ominaisuuksista tuntuvat puolivalmisilta (lue A2-hosting-arvostelu ja 1&1 IONOS-arvostelu). 

Näin ei ole Hostingerissä. Nopeus, hinta ja ominaisuudet ovat erinomaiset, samoin käyttökokemus. Toisin kuin suurin osa parhaista cPanel-valitsimistamme, Hostinger ottaa tutun web-käyttöliittymän ja rakentaa siihen. Aivan yhtä helppoa on hallita tiedostoja ja tietokantoja, mutta lisämällä sisäänrakennettu markkinapaikka ja isännöi tilinhallintaa. 

Hostinger saa paljon oikein, ja vaikka se ei ole täydellinen valinta WordPressille, se on pirun hyvä. Sinun on itse huolehdittava WordPress-päivitysten asentamisesta, mutta ottaen huomioon, kuinka paljon Hostinger tarjoaa ja millä hinnalla, vaihto on sen arvoinen. Voit oppia lisää Hostinger-arvosteluistamme tai kokeilla sitä 30 päivän rahat takaisin -takuulla.

5. MDDHosting

Kuten Hostinger, MDDHosting ei tarjoa hallittuja WordPress-suunnitelmia. On muita hallittuja palveluntarjoajia, jotka olisivat voineet tehdä tämän luettelon, kuten InMotion Hosting, mutta kuten voit lukea InMotion Hosting -katsauksestasi, kyseiseen palveluun liittyy monia nopeusongelmia. Täällä priorisoimme nopeuden, ominaisuudet, arvon ja turvallisuuden automaattisen päivityksen sijaan. 

mddhosting-Slider1

Tämä ei tarkoita, että sinut jätetään kylmään, jos WordPress-verkkosivustossasi tapahtuu jotain vikaa. MDDHosting tarjoaa ympärivuorokautisen lippuperusteisen tuen, ja vaikka haluaisimme nähdä live-keskustelun, edustajat, joiden kanssa puhuimme, olivat hyödyllisiä koko testausjakson ajan. 

MDDHosting tekee mainiosta WordPressille kuitenkin sen, että se tarjoaa yksinomaan pilvipalveluita. Kuten mainittiin, se sopii täydellisesti WordPressille, koska WordPress-verkkosivustojen usein paisuneet ja toisinaan epävakaat ytimet voidaan siirtää offline-tilassa helposti, kun ne sijaitsevat jaetulla palvelimella. 

Lisäksi MDDHosting tarjoaa pilvimajoitusta halvalla. Suunnitelmat alkavat vain muutamasta dollarista kuukaudessa, ja tarjoavat silti ominaisuuksia, kuten päivittäiset varmuuskopiot, LiteSpeed-palvelinohjelmisto ja Cloudflare Railgun. Koska se on pilvipalvelu, myös palvelusi on skaalautuva, mikä tarkoittaa, että isäntäpakettisi voi kasvaa verkkosivustosi kasvaessa. 

Muita syitä, jotka pidämme MDDHostingista

MDDHostingilla ei ole tiheää kokoonpanoa, mutta se osoittaa, että on parempi olla yhden kaupan päällikkö kuin heidän kaikkien jakki. Pilvisuunnitelmat ovat täynnä ominaisuuksia, jotka kaikki on toteutettu verkkosivustosi nopeuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. 

LiteSpeed-palvelimet ovat näytöksen alku, mutta MDDHosting ylittää sen ja sisältää LiteSpeed ​​Cache -laajennuksen myös WordPressille. Tämä laajennus kommunikoi LiteSpeed-palvelimen kanssa vähentääksesi latausaikoja. Koska työkalut on rakennettu toisiaan varten, laajennuksessa on myös monia muita optimointivaihtoehtoja.

MDDHosting on myös virallinen Cloudflare Railgun -kumppani. Railgun nopeuttaa verkkosivustosi nopeutta tarjoamalla tietoja välimuiskeista, joita on tallennettu ympäri maailmaa. Tämä vähentää matkatietojen kuljettamista ja siten sellaisenaan parantaa lastausaikoja. 

Voit oppia lisää Railgunista ja MDDHostingin muista ominaisuuksista MDDHosting-katsauksessa tai kokeilla verkkoisäntää 30 päivän rahat takaisin -takuulla.

Kunniamaininta: Pagely

Jos hinta ei olisi esine, Pagely olisi ensimmäinen paikka. Kun kyse on täyden palvelun WordPress-isännöinnistä, joka vetoaa Disney- ja Visa-kaltaisille asiakkaille, mikään verkkoisäntä ei ole aivan kuin Pagely. Tähtitieteellistä hintalappua ei voida saavuttaa useimmille ihmisille, koska Pagely voi maksaa korkeintaan 30 000 dollaria kuukaudessa. 

pagely-Slider1

pagely-slider2

pagely-slider3

pagely-slider4

pagely-slider5

Edellinen

Seuraava

Se voi maksaa vain 200 dollaria kuukaudessa, mutta palvelun karkeat reunat kyseisellä tasolla ovat liian suuria sivuuttaakseen. Tästä huolimatta saat uskomattoman valikoiman WordPress-erityisiä ominaisuuksia ja parhaan suorituskyvyn, jonka olemme nähneet isännöintipalveluntarjoajalta, joten vaikka hinta on korkea, Pagely maksaa sinulle siitä.

Toisin sanoen, on ohi palautusten vähentämispiste. Ne, jotka pystyvät maksamaan korotetun hinnan, tarvitsevat Pagelyn tarjoamia markkinarakoja, mutta suurin osa käyttäjistä on hienoja vaihtoehdolla, kuten Kinsta tai SiteGround. Nämä tarjoajat saavat 90 prosenttia tiensä sinne, mutta tekevät sen paljon halvemmalla. 

Jos Pagely kuulostaa siltä, ​​että se saattaa olla sinulle vaihtoehto, lue Pagely-arvostelu. Palvelusta voi pitää paljon, varsinkin kun otetaan huomioon sen nopeus, mutta kaiken on oltava tasapainossa hintayhteydessä.

Lopulliset ajatukset 

Web-isännöinnissä on paljon vaihtoehtoja, mutta monet pettyvät enemmän kuin vaikuttavat. Kilpailu huipulle on WordPressistä vielä kovempi, koska web-isännän on tarjottava ominaisuuksia, jotka kykenevät käsittelemään lisääntynyttä työmäärää pitäen hinta alhaisena. 

Onneksi on palveluita, jotka vastaavat haasteeseen. Mikä tahansa yllä olevista vaihtoehdoista aloittaa verkkosivustosi oikealla jalalla, mutta useimmille ihmisille Kinsta on paras valinta. Jos olet vasta aloittamassa tai et tarvitse Kinsnan tarjoamia ominaisuuksia, myös SiteGround on hyvä vaihtoehto. 

Mitä web-palveluntarjoajaa käytät WordPress-verkkosivustollasi? Miksi menit sen kanssa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Paras WebPalvelu WordPress-UKK-kysymyksiin

Mikä on WordPress Web Hosting?

WordPress ei vaadi erityistä hosting-tyyppiä. Termi “WordPress-hosting” viittaa kuitenkin yleensä hallittuun isännöintiin, mikä tarkoittaa, että web-isännöintipalvelu hallitsee WordPress-verkkosivustosi päivityksiä.. 

Mikä on ero web-hosting ja WordPress hosting?

Teknisesti web-hosting- ja WordPress-hosting-palveluissa ei ole eroa. WordPress-hosting-palveluita kuitenkin yleensä hallitaan, ja niihin sisältyy ominaisuuksia, kuten lavastus ja välimuisti. 

Mikä on WordPressin paras Web-hosting?

Se riippuu suuresti verkkosivustosi liikenteestä, mutta useimmille keskikokoisille verkkosivustoille Kinsta on paras valinta WordPressille. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me