Paras Scrum-ohjelmisto vuonna 2020: Ketterä projektijohtaminen

Scrum-menetelmät voivat auttaa projektiasi sujuvammin ja mahdollistaa asioiden tekemisen nopeasti ja tehokkaasti. Projektinhallintaohjelmisto sisältää usein ominaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua niiden toteuttamisessa, joten tarkastelemme Scrumia ja projektinhallintatyökaluja. Yritämme selvittää, mitkä alustat ovat parhaita ketterien joukkueiden käyttöön.


Aloitamme katsomalla, mikä Scrum on ja miten se toimii, sitten tarkastelemme projektinhallintatyökaluista löytyviä ominaisuuksia ja miten voit käyttää niitä sen kanssa. Joillakin, kuten Jiralla, on omistettu Scrum-näkymät, joillakin on Scrum-mallit ja monet voivat olla hyödyllisiä, vaikka niitä ei ole nimenomaisesti suunniteltu metodologialle.

Mikä on Scrum?

Termi ”scrum” tulee rugbystä, mutta sitä käytti kehitykseen ensin Hirokata Takeuchi ja Ikujiro Nonaka. Monet muut esittivät ideoita, ja vuonna 2009 julkaistiin The Scrum Guide, joka tarjosi metodologialle viralliset ohjeet.

Scrum-menetelmä liittyy yleensä ohjelmistojen kehittämiseen, mutta sen ei tarvitse olla. Se tarkoittaa työn jakamista sprinteihin, jotka kestävät kahdesta viikosta kuukauteen. Sprinteillä on tavoite, joka saattaa olla saada tietyt ominaisuudet valmiiksi ohjelmistotuotteessa.

On säännöllisiä kokouksia, joita kutsutaan päivittäisiksi ponnisteluiksi ja jotka rajoittuvat 15 minuuttiin ja vaativat kehittäjiä vastaamaan kolmeen kysymykseen: mitä he päättivät eilen, mitä he tekevät tänään ja onko mitään, joka estää heitä tai heidän ryhmäänsä saavuttamasta sprintitavoitetta.

Jokaisen sprintin lopussa on myös katsaus ja retrospektiivi. Niiden avulla ryhmä voi nähdä, mitä on tehty ja mikä ei ollut, päättää, mitä tehdä seuraavaksi, ja päättää prosessiparannuksista.

Roolit Scrumissa

Scrum on suunniteltu pienille joukkueille. Scrumissa on kolme roolia, joista yksi on joukkue. Joukkue järjestää itsensä ja selvittää, kuinka se voi saavuttaa sprintitavoitteet.

Tuotteen omistaja asettaa vision. Usein pomo tai asiakas, he päättävät, mitä joukkueen tulisi luoda ja mitkä ovat ensisijaiset tavoitteet. He ovat valmiina vastaamaan joukkueen kysymyksiin, mutta he eivät ole mukana yksityiskohdissa.

Scrum-päällikkö on paikalla poistaa esteet, jotka ovat esteenä joukkueen tavoitteille. He voivat tehdä tiivistä yhteistyötä tuotteen omistajan kanssa selvittääkseen mitä priorisoida ja mitkä sopivat tavoitteet olisivat.

Saatat ajatella, että tuotteen omistaja ja vieraspäällikkö kuulostavat toimitusjohtajalta ja päälliköltä, ja olisit oikein oikeassa. Scrumissa roolit kuitenkin muodollistetaan ja heidän osallistumisensa on rajoitettua. Tuotteen omistaja antaa ihmisten tietää mitä he haluavat, pintapäällikkö ratkaisee joukkueen ongelmat ja joukkue saa asiat päätökseen.

Se voi olla avain, jotta kehitysryhmä voi tehdä työnsä ilman, että ihmiset ajavat väärään suuntaan, jos heillä ei ole hyviä aikomuksiaan huolimatta paljon kehitystä.

Scrum on loistava kehittäjille, jotka ovat yleensä itsenäisiä ja toimivat parhaiten, kun ne jätetään omille laitteilleen. Se antaa juuri oikean määrän opastusta, joten he tietävät mitä tehdä, mutta jättävät heidät tekemään sen, mitä heidän mielestään tarvitaan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mitä Scrum voi tehdä sinulle?

Scrum mahdollistaa tehtävien asettamisen ja ohjauksen antamisen kehittäjille, antaen samalla kehittäjille tilaa ongelmien ratkaisemiseksi itsenäisesti. Kehittäjät pyrkivät paremmin tekemään noita asioita kuin heidän asiakkaansa ja usein myös heidän esimiehensä, joten näin tekemällä tuloksena on parempi tuote, joka toimitetaan nopeammin.

Vaikka Scrum liittyy laajalti kehitykseen, se on yhä suositumpi muualla ja sitä voidaan käyttää kaikenlaisilla aloilla.

Esimerkkejä Scrum-työkaluista

 • JIRA
 • Trello
 • ProWorkFlow
 • Basecamp

Paras Scrum-ohjelmisto

Jotkut parhaimmista projektinhallintaohjelmistoista ovat kehittäjille tarkoitettuja ominaisuuksia, ja osa on suunniteltu käytettäväksi Scrumin kanssa.

Täysin kuorittu: Jira

Jira on yksi parhaimmista alustoista kehittäjille ja sillä on monia heille suunniteltuja ominaisuuksia. Se perustuu pikemminkin kysymyksiin kuin tehtäviin.

JIRA-tungos

Sillä on omistettu Scrum-levyt ja kanban-levyt, koska se tukee molempia menetelmiä. Sillä on myös ”eeppisiä” ja “tarinoita”, jotka ovat sen tapa luokitella tehtävät. Se kuvaa niitä “ketterinä esineinä”.

Jira integroituu HipChatin kanssa, joka on suosittu kommunikaattorityökalu kehittäjille, joten voit käyttää sitä myös Scrum-kokouksiin..

Olimme vaikuttuneita sen ominaisuusjoukosta. Se on myös hyvä arvo, etenkin suurille joukkueille tai niille, jotka haluavat isännöidä itseään. Lue siitä Jira-arvosteluamme.

Kanban: Trello

Tiedämme, että kanban-levyt ja Scrum-levyt eivät ole samoja, mutta kanban-työkalu voi olla hieno tapa järjestää projekteja ryhmäsi sisäisesti. Se voidaan pitää myös yksityisenä joukkueelle itselleen.

Trello antaa sinun luoda niin monta lautaa kuin haluat, joten sinulla voi olla yksi jokaisesta sprintistä. Lue lisää siitä Trello-katsauksessa ja katso Trello-aloittelijan opas sen jälkeen.

Voit kuitenkin asettaa Trellon työskentelemään Scrumin kanssa, kuten tällä sivulla näytetään. Trello on monipuolinen työkalu, jolla on paljon “lisävoimia” auttaaksesi sinua saamaan enemmän irti siitä.

Trello-tungos

Trello-kortit voivat edustaa tehtäviä, ongelmia tai virheitä. Voit lisätä niihin tietoja ja liitteitä. Liitteen koko on kuitenkin rajoitettu. Jos tarvitset paljon tilaa, lue paras pilvisäilytysoppaamme.

Löydät muutama lisää kanban-työkaluja kanban-levyoppaan käyttämisestä.

Roolin määritelmä: ProWorkflow

Roolit ovat tärkeitä Scrumissa, joten on tärkeää pystyä määrittelemään ne projektinhallintaohjelmissa. Roolien nimeämisen lisäksi on hyödyllistä hallita, mitä erityyppiset käyttäjät voivat ja mitä eivät voi.

ProWorkflow on hyvä roolien osoittamisessa, antaa sinun nimetä roolit ja hallita mitä he voivat ja mitä eivät voi. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että voit estää pintakerroksen päällikön ja tuotteen omistajan määräämästä tehtäviä mikrotalouden estämiseksi.

ProWorkflow tarjoaa myös roolien määrittämisen lisäksi sijoitetun pääoman tuottolaskurin, joka näyttää kuinka säästää aikaa muuntamalla rahaksi. Siinä on myös ajan seurantaominaisuuksia, joten se on hyödyllinen työkalu, jos haluat seurata kustannuksia.

ProWorkflow sisältää sovelluskaupassaan myös ketterän taulun, jota voit käyttää ilmaiseksi. Lue ProWorkflow -katsaus saadaksesi lisätietoja alustasta.

Kokoukset: Basecamp

Jos rakastat kokouksia yhtä paljon kuin me, rakastat myös Basecampia, jonka avulla voit pitää kaiken viestinnän yhdessä paikassa. Tämän avulla voit lähettää viestin tarpeen mukaan ilman, että kaikkien tarvitsee esiintyä samanaikaisesti, mitä useimmat projektinhallintatyökalut tarjoavat.

Basecamp-nuotio

Scrumissa tarvitaan kuitenkin säännöllisiä kokouksia. Basecampin ”nuotion” ansiosta joukkue voi keskustella reaaliajassa, mikä tekee siitä täydellisen siihen. Lue lisää siitä Basecamp-arvosteluamme.

Lopulliset ajatukset

Jos etsit työkaluja Scrum-metodologian toteuttamiseen, valintoja on paljon. Olemme verranneet joitain näistä alustoista muihin artikkeleissamme. Katso Trello vs. Jira tai Wrike vs. Basecamp nähdäksesi kuinka he menivät.

Kaikki mainitut työkalut ovat ilmaisia ​​tai niissä on ilmainen kokeilu, joten kokeile niitä kaikkia ja katso, mikä sopii parhaiten joukkueellesi. 

Jos olet käyttänyt jotakin näistä työkaluista Scrum-metodologian toteuttamisessa, jaa mielipiteesi kommentteihin. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map