Paras kirjanpito-ohjelmisto: Omien kirjojen pitäminen verkossa vuonna 2020

Pilvipohjaisen kirjanpito-ohjelmiston avulla pienyritykset ja ei-kirjanpitäjät voivat hallita omia kirjojaan helposti. Se voi säästää rahaa – itse kirjojen tekeminen tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa kirjanpitäjälle tai kirjanpitäjälle – ja pitää tietosi ajan tasalla ja saatavana tien päällä. Katsaamme linkitetyssä artikkelissa nämä ja muut syyt kirjojen tekemiseen pilvessä.

Kun olet päättänyt, että se on oikea valinta yrityksellesi, sinun on silti löydettävä paras kirjanpito-ohjelmisto tarpeitasi varten. Se riippuu toimialasta ja kuinka haluat käyttää ohjelmaa.

Palvelu- tai projektipohjaisen yrityksen on siirrettävä kulut asiakkaille ja veloitettava projektituntihinnat. Jos yrityksesi tuottaa kuitenkin paljon varastoja, integroitu seuranta ja hallinta on suuri plus. Yhden yrityksen tarvitsemaa ominaisuutta ei ehkä koskaan kosketa toinen.

Olemme eritelleet yleisimmät ominaisuudet, joita käyttäjät etsivät kirjanpito-ohjelmistoista, ja olemme valinneet parhaan ohjelman kullekin ominaisuudelle auttaaksesi sinua tekemään tietoisen päätöksen.

Kun olet päättänyt prioriteetteista, voit valita parhaan parhaan kirjanpito-ohjelmistovaihtoehdon luettelomme. Haluamme tehdä sen poimimisprosessista yhtä helppoa kuin pilvipohjaisen kirjanpito-ohjelmiston käytön.

ominaisuudet

Ominaisuudet: QuickBooks OnlineFreshKirjatWaveXeroZoho BooksFree AgentSageOneUp
Toistuvat laskut
Toistuvat laskut
Integroitu maksun käsittely
Mobiilisovellus
projektit
Ajan seuranta
Payroll (Vain Iso-Britannia)
inventaario
Kiinteät varat

Paras laskutusohjelmisto

Yksi kirjanpito-ohjelmistojen päätarkoituksista on laskuttaa asiakkaita. Laskujen lähettäminen sähköpostitse ja linkki maksettavaksi säästää postituskuluja. Laskuja seuraava ohjelma auttaa sinua pysymään erääntyneiden saamisten edessä ja perimään velkoja. Valitsemallasi oikean voit auttaa yritystäsi pysymään kannattavana.

Hyvässä laskussa on kenttiä, kuten maksuehdot, eräpäivä, tuotteen määrä tai laskutetut tunnit, alennukset tai verot ja paikka jättää muistiinpanoja asiakkaalle. Kaikissa suurten kirjanpito-ohjelmien vakiolaskuilla ei ole niitä.

Xeron laskuissa ei ole termejä, kuten Net 30, tai alennusvaihtoehtoja. Sagen ehdot on laitettava manuaalisesti eikä Wave-laskuissa ole mitään tilaa lisätä muistiinpanoja asiakkaille. Mikään näistä ei ole kaupantekijöitä, mutta ne tulisi ottaa huomioon, varsinkin jos tarjoat asiakkaille usein ehtoja.

Laskujen mukauttaminen

Laskujen mukauttaminen antaa sinun muuttaa fontteja, värejä ja kenttiä sekä lisätä logoja. Mukautusvaihtoehdot vaihtelevat. Jotkin ohjelmat, kuten FreshBooks ja FreeAgent, antavat sinun valita malleista ja rajoittaa sitten esteettisiin muutoksiin. Toiset, kuten Zoho Books, olet lähettänyt laskupohjan ja kartoittanut sen kenttiin.

Custom-Lasku-asetukset

QuickBooks Online edellyttää, että suoritat useita vaiheita asetusvalikossa ja ”mukautetut lomaketyyli” yksinkertaisten muutosten tekemiseksi, kuten värin tai fontin vaihtamiseksi (lue lisää QuickBooks Online -katsauksessa). Vaikka voit muokata tietokenttiä, laaja valikoima vaihtoehtoja saattaa olla hämmentävää kirjanpito-ohjelmistojen ensimmäistä kertaa käyttäjille.

Valmiit-Lasku

Näet vakiokentät sekä vaihtoehdon sähköpostitse QuickBooks Online -laskun laskulomakkeella. Sekä QuickBooks Online että FreshBooks antaa sinun lähettää laskun sähköpostitse suoraan asiakkaalle. FreshBooks vs. QuickBooks Online -vertailumme tarjoaa syvällisen kuvan ohjelmien yhtäläisyyksistä ja eroista.

Jos haluat kerätä talletuksia hankkeista, FreshBooksin laskuissa on tämä toiminto.

OneUp tarjoaa sinulle tavalliset maksuehdot, kuten Net 10 tai Net 30, sekä mahdollisuuden jakaa maksut erissä.

FreshBooks-, QuickBooks Online-, Sage- ja Zoho Books -kirjojen avulla voit vetää projektin työajat asiakaslaskuun. Zoho Books -sovelluksella voit jopa lähettää aikaa asiakkaalle hyväksyttäväksi ennen laskutusta.

Lisäämällä-time-to-an-laskun

Xero juuri käynnisti projekteja, mutta et voi laskuttaa työtunneista. Se ei tule olemaan kaupankäynnin rikkoja inventaariopohjaiselle liiketoiminnalle, mutta sillä voi olla paljon merkitystä sinun.

Toistuvat laskut

Toistuvien laskujen asettaminen antaa sinun automatisoida laskutusasiakkaat, jotka laskutat säännöllisesti. Kirjanpito-ohjelmasi lähettää laskun tietyllä aikavälillä. Monet palvelut lähettävät jopa automaattisia maksumuistutuksia. Joillekin yrityksille se yksin on riittävä syy kirjojen tekemiseen pilvessä.

FreshBooksilla on yksi parhaimmista toistuvista laskutustoiminnoista, kuten FreshBooks-katsauksessa kerrotaan. Vaihtoehto ”tehdä toistuvia” näkyy jokaisessa antamassasi laskussa ja ruuduna täytettyäsi laskun. Voit valita taajuuden ja keskeyttää sen, jos asiakas esimerkiksi keskeyttää palvelun tilapäisesti.

Make-Toistuvat

Vaikka Wavessa on myös helppokäyttöinen toistuva laskutusominaisuus, se ei lisää viivästysmaksuja automaattisesti, kuten FreshBooks tekee. Lasku on avattava uudelleen ja lisättävä rivikohtaan. Täydellinen vertailu kahdesta ohjelmasta on FreshBooks vs Wave -artikkelissa.

QuickBooks Online -palvelun avulla voit määrittää toistuvat laskut, mutta se on työläs prosessi. Sen sijaan, että antaisi sinulle “tehdä toistuvia” -vaihtoehtoja laskun kirjoittamisen jälkeen, kuten FreshBooks tekee, se vie sinut pankkirekisteriin. Kun olet siellä, sinun täytyy löytää tapahtuma, jonka haluat tehdä toistuvaksi, ja valita ”muistaa”.

FreshBooksissa ja QuickBooks Online -palvelussa olevat toistuvat laskut sisältävät linkkejä, joita asiakkaat voivat napsauttaa maksaakseen laskunsa. FreshBooks antaa asiakkaille myös mahdollisuuden pitää luottokortti tiedostossa ja laskun maksaa automaattisesti.

Xero, Wave ja Brightbook antavat käyttäjille mahdollisuuden lähettää toistuvia laskuja, mutta niiden käyttö ei ole yhtä helppoa kuin FreshBooks ja niillä on vähemmän vaihtoehtoja. OneUpilla ja Sagella ei ole tapaa perustaa toistuvia laskuja, joten jos yrityksesi on rakennettu kuukausipalvelujen ja kiinteiden maksujen ympärille, ne eivät ole paras valinta.

Ikääntyneiden saamisten kerääminen

Erääntyneiden saamisten seuranta vaikuttaa kassavirtaasi. Hallintapaneelit, jotka esittävät asiakkaiden velkaa ja kuinka kauan erääntyy, ovat loistava työkalu yrityksille, jotka kamppailevat kassavirta-asioiden kanssa. Tilien ikääntymisraportit erittelevät erääntyneet määrät sen ajan perusteella, jonka kuluessa olet saanut rahaa.

Kaikissa tärkeimmissä kirjanpito-ohjelmissa on joitain versioita yrityksesi erääntyneistä saamisista kojetauluissaan. Jotkut, kuten FreshBooks ja QuickBooks Online, näyttävät palkin, joka kulkee vasemmalta oikealle näytön poikki, siirtyen oikealle, kun olet velkaa enemmän rahaa. Wave tekee maalin myös hyvällä selkeällä kojelaudalla.

Dashboard-of-Wave

Wave näyttää erääntyneet laskut kokonaisdollarina ruudun vasemmalla puolella, kun taas Sage näyttää luvun alareunassa (lue Sage-arvostelu). Pidän parempana kojetaulua, joka esittää erääntyneet kokonaismäärät graafisena ja numeerisena lukuna ihmisille, jotka ottavat tietoa eri tavoin. QuickBooks Online saavuttaa sen.

FreshBooks, QuickBooks Online ja Wave lähettävät automaattisen maksumuistutuksen erääntyneistä laskuista. Päivämäärävaihtoehtoja on erilaisia, muistutuksen lähettämisestä viikosta kuukauteen, mutta vain FreshBooks mukauttaa muistutukset asiakkaan mukaan. Jos valitset muistutuksen ”seitsemän päivää” QuickBooks Online -palvelussa, kaikkia asiakkaita muistutetaan maksamaan seitsemän päivän kuluessa.

Tähän saakka FreshBooks on saattanut olla voittaja tässä kategoriassa. Valitettavasti, vaikka suunnittelijat ovat kiinnittäneet suurta huomiota laskutusprosessin yksinkertaistamiseen ja yksinkertaistamiseen, sen raportit puuttuvat. Se tarjoaa yhden laskutukseen liittyvän raportin: tilien vanheneminen. Sitä ei voida räätälöidä, eikä sitä voi myöskään tutkia. Wave-raportit ovat yhtä yksinkertaisia.

Voitto ja tappio

QuickBooks Online -raporteissa on kaikkein muokattavissa olevat vaihtoehdot. Aikavälin muuttamisen lisäksi voit muuttaa tilien ryhmittelyjä, näyttöjä ja porata tietoja. Se antaa käyttäjille seitsemän laskuihin liittyvää raporttia: tilien vanheneminen, perinnät, asiakkaan erääntyneet saldot, luettelot laskuista ja luettelot, avoimet laskut ja laskut sekä vastaanotetut maksut.

4sync-sync-kansio

Jos sinulla on asiakkaita, jotka suorittavat osittaismaksuja, laskut ja vastaanotetut maksuraportit ovat hyödyllisiä. Asiakkaiden jäljellä olevien saldojen seuranta auttaa tunnistamaan ongelma-asiakkaat. Perintäraportissa esitetään yhteenveto menestyksestä, jonka olet saanut erääntyneiden määrien perimiseksi.

Xero laskee myös käyttäjille useita lasku- ja asiakasraportteja ja antaa heille paljon mukautusvaihtoehtoja. Lue lisää Xero-arvosteluistamme. QuickBooks Online -palvelussa on melkein liikaa vaihtoehtoja, mikä voi olla ylivoimainen pienille yrityksille, jotka ovat uusia omien kirjojensa tekemisessä. Xero voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat seurata saamisia tarkasti.

Uusi-Lasku-Form

Laskutuksesta ja laskutustoiminnoista voittaja on FreshBooks. Jos raportit sisällytetään analyysiin, QuickBooks Online voittaa.

Paras laskujen maksamiseen

Tutkittuaan laskutuksen ja perittäessä maksettavia summia monet pienyritysten omistajat tutkivat pilvipohjaisia ​​kirjanpito-ohjelmistoja laskujen hallintaa varten. Oleskelu hyvissä olosuhteissa myyjien ja velkojien kanssa on tärkeää yrityksen pitkäaikaiselle menestykselle. Vaikka laskujen maksamisessa on vähemmän vaihtoehtoja, ohjelmien välillä on eroja.

On vaikea löytää, mihin uusi lasku voidaan kirjoittaa QuickBooks Online -palveluun. Kun olet siirtynyt “kulut” -näyttöön, löydät sen kohdasta “uudet tapahtumat”. Ohjelmistosta puuttuu käyttäjäystävällisyys, etenkin uusien tulokkaiden kannalta.

Laskujen maksaminen kirjanpito-ohjelmiston kautta

Kun olet kirjoittanut laskut QuickBooks Online -palvelussa, voit tulostaa ne eränä tai maksaa ne verkossa erässä. Useiden laskujen maksaminen kerralla on mukava aikaa säästävä ominaisuus. Kulut esitetään pääkaavion päätaulussa tulojen vieressä. Joka kerta kun kirjaudut sisään, näet ennätys aiemmista maksuista.

FreshBooks-laskutuksen avulla voit merkitä kulut laskutettaviksi ja lisätä merkinnän, josta on hyötyä yrityksille, jotka siirtävät kulut usein asiakkaille. Tarvittaessa voit liittää todistuksen myös kuitin. Laskut näkyvät pie-kaaviossa päähallintapaneelissa ja kertovat missä kulutat rahaa.

kojelauta

Xeron kojetaulussa on lisätietoja tulevista laskuista, hyväksyntää odottavista laskuista, maksuista ja erääntyneistä laskuista, jotka kaikki näkyvät kirjautuessasi sisään. Haluamme, että meillä on kattava näkymä laskujen maksutoiminnasta. Lisäksi laskut lisäävät veroja ja voit koodata useita rivikohtia yhdestä laskusta eri tileille.

Xero-Dashboard

Valitettavasti Xeron laskuilla on yksi merkittävä haitta. Kaikki maksut, olivatpa ne sitten ACH, sekki tai luottokortti, on tallennettava manuaalisesti. Toisin kuin QuickBooks Online -palvelussa, niitä ei soviteta automaattisesti.

Zoho Books on yksi harvoista ohjelmista, jonka avulla voit kirjata mittarilukema kuluissa. Kun olet kertonut sille, tallennetaanko maileina tai kilometreinä ja annetaan mittarilukema, se laskee velat yhteensä. Sillä on myös mahdollisuus lisätä kuluja suuresti, mikä säästää aikaa, jos maksat useita laskuja kerralla.

Ennätyksellisen Mittarilukema

OneUp: llä on tavalliset laskutusvaihtoehdot ja yksi ainutlaatuinen ominaisuus. Jos yrityksesi suunnittelee isoa projektia, voit antaa vertailun vuoksi useita toimittajien tarjouksia. Ne näytetään vierekkäin, mutta niitä ei voi suodattaa tai lajitella.

Sagen laskulomake ei anna sinun laittaa veroja erilliseen rivikohtaan seurataksesi sitä tarkan kuluraportoinnin kannalta. Laskuja ei voida maksaa sen kautta, eikä se lähetä muistutusta laskun erääntyessä. Näistä syistä emme voi suositella sitä laskujen maksamiseen.

myyjä-laskut-kojelauta

Ilmaiseksi ohjelmaksi Wave tekee hyvää työtä kilpailijoiden tarjoamien ominaisuuksien seuraamiseksi. Vaikka et voi lisätä veroja laskuihin, aiempien tapahtumien suodattaminen ja lajittelu kassavirran analysoimiseksi on parempi kuin QuickBooks Online -sivustolla. Se myös hoitaa kulut synkronoiduilta pankkitileiltä. Lue Wave-arvosteluista lisätietoja.

Toistuvat laskut

Jokainen online-kirjanpito-ohjelma antaa sinulle mahdollisuuden maksaa laskuja, mutta kaikki eivät sisällä toistuvaa laskutusta. Toistuva lasku on lasku, joka tulee vahvistetulla ajanjaksolla, yleensä kuukausittain, ja on aina sama summa. Yleisiä esimerkkejä ovat vuokra ja apuohjelmat.

Säästää aikaa toistuvien maksujen asettamiseen näille laskuille. Toistuva laskutus varmistaa myös, että tärkeät laskut maksetaan, vaikka kirjanpitäjä soitaisi sairaana tai joku unohtaa laittaa sekin postiin.

OneUp, Sage ja Wave eivät tarjoa toistuvaa laskutusta.

FreeAgent-sovelluksessa toistuvan laskun asettaminen tapahtuu, mutta se on mahdollista vain laskun kirjoittamisen lopussa. Et voi ilmoittaa, että haluat laskun toistuvan alussa. Et voi myöskään palata takaisin ja luoda aiemmin kirjoitettua laskua toistuvasti sen tallentamisen jälkeen. Käsittelemme sitä yksityiskohtaisemmin FreeAgent-arvosteluissamme.

Laskut-main-näytön

Toistuvien laskujen asettaminen QuickBooks Online -sovelluksessa noudattaa samanlaisia ​​vaiheita kuin toistuvien laskujen asettaminen. Sinun on siirryttävä päärekisteriin, napsauttamalla aiempaa myyjälle suoritettua maksua ja valitsemalla ”muista”. Prosessi on vähemmän kuin ideaalinen, pääasiassa siksi, että ainoa tapa asettaa toistuva lasku on, jos olet jo suorittanut maksun jollekin.

Zoho Books -prosessi on myös työlästä. Voit valita ”tee toistuvaksi” -vaihtoehdon kulutuksen syöttämisen jälkeen, mutta jos et ole vielä maksanut laskua tälle myyjälle, sinun on siirryttävä ”asetuksiin” ja määritettävä automaattinen työnkulku. Näistä syistä QuickBooks Online tai Zoho Books eivät nousseet kärkeen tässä kategoriassa.

Toistuvan laskun löytäminen ja asettaminen Xeroon on helppoa. Kojelaudan ”uusi” -kohdassa näkyy ”toistuva lasku”. Se on myös vaihtoehto, kun olet kirjoittanut uuden laskun. Arvostamme suoraviivaisuutta QuickBooks Online -palvelun epäintuitiivisen prosessin jälkeen.

Kun aloitat uuden kulun syöttämisen FreshBooksiin, oikealla näkyy ”tee toistuva”. FreshBooks vs. Xero -katsauksessamme on syvällisempi vertailu kahteen ohjelmistoon.

Kaiken kaikkiaan pidämme parempana sitä, kuinka helppoa on löytää ja syöttää toistuvia laskuja Xerosta, samoin kuin sen kyky seurata mittarilukemaa ja yksityiskohtaisempaa kojetaulua.

Vaikka toistuva laskutus ei todennäköisesti ole ratkaiseva tekijä pilvipohjaisen kirjanpitopalvelun valinnassa yrityksellesi, jos sinulla on vaikea valita ohjelmien välillä, se voi suositella yhtä.

Toisin sanoen, jos vaadit kykyä maksaa laskuja kirjanpito-ohjelmiston kautta, FreshBooks ja QuickBooks Online sidotaan ensin täällä.

Paras integroitu maksunkäsittely

Mitä helpompi asiakkaiden on maksaa lasku, sitä vähemmän vaikeuksia sinulla on kerätä. Useilla pilvipohjaisilla kirjanpito-ohjelmistotoimittajilla on integroitu maksunkäsittely. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat napsauttaa laskussa olevaa linkkiä ja maksaa tai pitää luottokortin tiedostossa ja perustaa automaattimaksut.

Yritysten, jotka kamppailevat myös laskujen keräämisen kanssa, tulisi harkita asiakkaiden maksamisen mahdollisimman helppoa. Haluat kuitenkin arvioida maksujen käsittelymaksujen kustannukset ja arvioida niiden vaikutusta yritykseesi ennen kirjanpito-ohjelman valitsemista.

QuickBooks Online- ja FreshBooks-sovelluksissa on integroitu maksujen käsittely. Vaikka asiakkaat käyttävät prosenttiosuutta jokaisesta tapahtumasta plus tapahtumakohtaista maksua, asiakkaat arvostavat tyypillisesti mukavuutta maksaa laskussa upotetun linkin kautta. FreshBooks laskuttaa 2,9 prosenttia plus 30 senttiä ja QuickBooks Online veloittaa 2,4 tai 2,9 prosenttia plus 25 senttiä.

FreshBooks on ainoa ohjelma, joka tarjoaa mahdollisuuden tallentaa asiakkaiden luottokortteja tiedostoon. Se antaa asiakkaille mahdollisuuden kirjautua myös automaattiseen laskutukseen. Jos yrityksesi veloittaa säännöllisiä maksuja palveluistaan, se olisi hieno ominaisuus.

Xero-, OneUp-, Sage- ja Zoho Books -maksujen käsittelyä varten sinun on kirjauduttava kolmannen osapuolen sovellukseen. Wave toimii billpay.com-palvelun kanssa, joka edellyttää, että asiakkaat perustavat toisen tilin tai menevät toiselle verkkosivustolle maksamaan. Jos sinulla on paljon asiakkaita, jotka haluavat maksaa laskunsa luottokortilla, kannattaa kannattaa pitää kiinni ohjelmasta, joka integroi maksun.

FreshBooks voitti tässä kategoriassa, jos sinun on laskutettava säännöllisesti ja haluat pitää luottokortit tiedostossa. Se veloittaa kuitenkin American Express -maksuista paljon korkeamman prosenttimäärän kuin QuickBooks Online. Jos sinun ei tarvitse laskuttaa asiakkaita automaattisesti, suosittelemme QuickBooks Online -palvelua.

Paras integroitu projektijohtaminen

Kirjanpito-ohjelmistoja etsivät yritysten omistajat eivät ehkä tiedä, että jotkut ohjelmat sisältävät projektiominaisuuksia. Vaikka ne eivät yleensä tarjoa parhaan projektinhallintaohjelmiston kaikkia ominaisuuksia, siitä voi olla apua kirjanpidossa osana pakettia. Jos etsit tehtävänhallintaohjelmaa, jolla on kirjanpitoominaisuuksia, tutustu Mavenlink-arvosteluun.

FreshBooksilla ja OneUpilla on kaksi parasta projektivaihtoehtoa. FreshBooks luo yhteistyöympäristön, jossa voit kutsua työntekijöitä, ulkopuolisia yhteyshenkilöitä ja asiakkaita osallistumaan ja jakamaan kansioita. Projektin sisällä voit hallita tehtäviä, määrittää eräpäivät ja laskuttaa eri tuntihinnat eri tehtäville.

OneUp: ssa ”projektit” -toiminto on piilotettu “myynti” -valikossa, mutta kun löydät sen, saat monia samoja ominaisuuksia kuin FreshBooksissa. Projektin luomisen jälkeen voit määrittää tehtävät eräpäivinä, mikä palvelutili laskutetaan ja asiakasyhteyshenkilö kysyttäessä. Laskut ja kulut voidaan yhdistää projektiin, jota voidaan seurata paremmin.

Projekti-tehtävät

OneUpilla on myös niin kutsuttu projektimahdollisuustehtävät ja loki soitetuista puheluista, jotka luokitellaan automaattisesti laskuttamattomiksi. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos et halua häiritä luokittelemalla tehtäviä laskutettavissa tai ei-laskutettavissa sen jälkeen, kun ne on syötetty. Lue yksityiskohdat täydellisestä OneUp-arvosteluista.

FreeAgent’s ei erota itseään projektitarjouksissaan FreshBooksista tai OneUpista. Kirjanpitoon liittyvä toiminta ja tehtävät voidaan vetää projektiin. Projektit on mahdollista asettaa kiinteäksi hintaksi tai tuntilaskutukseksi. Voit myös lisätä yleisiä muistiinpanoja.

Kuten QuickBooks Online -käytännössä tavallisesti, “projektit” -toiminnon käyttöönotto vaatii tarpeettomia vaiheita asetusvalikossa sen sijaan, että se vain kytketään päälle, kun kirjaudut sisään. Palvelu on vähemmän käyttäjäystävällinen kuin muut, etenkin käyttäjille, joilla on uusi online-kirjanpito.

Toisin kuin FreshBooksissa ja OneUpissa, QuickBooks Online -projektien avulla voit vain seurata ja määrittää kirjanpitoon liittyviä kohteita projektille. Se ei voi jakaa tiedostoja, kutsua muita käyttäjiä osallistumaan tai määrittämään projektitehtäviä, määräpäiviä tai välitavoitteita. Tästä syystä emme pidä QuickBooks Online -sovelluksen toteuttamista todellisena projektiprojektina.

FreshBooksilla ja FreeAgentilla ei ole hankkeisiin liittyviä raportteja, kuten kannattavuus tai laskutettavat tunnit. OneUp seuraa “nykyisiä tehtäviä” raportissa ja pitää rajoitettua luetteloa nykyisistä hankkeista. QuickBooks Online -palvelussa projektiin liittyvät raportit laskevat projektin kannattavuuden ja näyttävät laskuttamattoman ajan sekä voimattoman ajan ja kulut.

Vaikka QuickBooks Online antaa parempia raportteja projekteista, siinä ei ole niin monta ominaisuutta kuin muissa vaihtoehdoissa. FreshBooks ja OneUp ovat samankaltaisia, mutta OneUpilla on pieni etuna kyky erottaa tehtävät niiden asettamisessa ja muutama projektiin liittyvä tehtävä. Se on voittaja tässä kategoriassa.

Paras aikaseurantasovellus

Yritykset, jotka tekevät projektipohjaista työtä joko mainoskampanjan tai uuden toimistosuunnittelun vuoksi, tarvitsevat työntekijöitään usein seuraamaan projektien aikana työskentelemäänsä aikoja. Tuntia voidaan siirtää asiakkaalle. Vaikka yritys veloittaa kiinteän maksun, työtuntien seuranta auttaa kannattavuuden laskemisessa.

Sagella ja OneUpilla on erinomaiset projektitoiminnot ohjelmissaan, mutta omituisesti eivät sisällä ajan seurantaa tai sisäänrakennettua sekuntikelloa. ”Tunnit” on vaihtoehto Sagen laskuissa, mutta työntekijöidesi tai urakoitsijoidesi olisi seurattava aikansa muualla. Wave-ohjelmalla ei myöskään ole ajan seurantavaihtoehtoja.

Vaikka voit ottaa ajan seurannan käyttöön QuickBooks Online -asetuksissa, ajan syöttäminen on pitkä prosessi. Työntekijöiden on täytettävä viikoittainen aikataulu offline-tilassa, joka sinun on sitten annettava manuaalisesti myyjänä ja siirrettävä asiakkaalle. Online-ajan seurantaa ei tueta, ellet lataa ja maksa lisäosasta.

Zoho Booksissa on ajan seuranta, joka voidaan kirjata päivittäin tai viikoittain ja liittää sekä projektiin että projektin tehtäviin. Ajastin-widget seuraa aikaa, jos haluat sen toimivan taustalla. Jos haluat vain urakoitsijoiden näkevän heidän tuntilomakkeensa, on helppoa rajoittaa pääsyä tuntilomakkeen moduuliin. Sen mobiilisovellus tukee myös ajan seurantaa.

FreshBooks tarjoaa eniten vaihtoehtoja ajan seurannalle. Voit valita päävalikosta ”ajan seurannan”, valita asiakkaasi tai projektisi ja käynnistää sekuntikello. Siinä on myös Chrome-laajennus, jonka voit asentaa. Kuten Zoho Books, myös aikaa voidaan seurata sovelluksessa ja tunnit yhdistetään tarjottuihin palveluihin, jotta asiakas tietää mitä laskutat heille.

Ajan seuranta

FreeAgentin aikaseurantaominaisuudet ovat samanlaiset kuin FreshBooksissa ja Zoho Booksissa. Sillä on myös manuaalinen tai sekuntikellojen syöttäminen. Tunnit voidaan myös laskuttaa laskuihin. Erottuva ominaisuus on, että edistymisraportit ja tehdyt työtunnit voidaan lähettää sähköpostitse asiakkaille. Sen sovellus seuraa myös aikaa.

FreshBooks ei anna käyttäjien saataville ajan seurantaan liittyviä raportteja. Kuten todettiin, siitä puuttuu vakavasti raportteja. FreeAgent ei myöskään tee sitä. Zoho Booksilla ei ole projektiraportteja, ellet integroi sitä Zoho Projectsiin, mutta ohjelma on ilmainen jopa viidelle käyttäjälle ja kahdelle projektille.

Kun integraatio on otettu käyttöön, saat suunnitellut versiot todellisista tuntiraporteista, tehtävä- ja julkaisuraporteista sekä aikatauluraporteista. Paljon erottelematta palveluita, riittää, että voimme valita Zoho Books voittajaksi ajan seurannan luokassa. Lisätietoja saat perusteellisesta Zoho Books -katsauksesta.

Paras varastonhallinta

Kirjanpito-ohjelmistoon integroitu inventaario antaa pienyritysten omistajille enemmän vaihtoehtoja tehostaa liiketoimintaansa. Sen avulla he voivat kerätä käsillä olevia määriä laskuja luotaessa, ylläpitää tarkkoja laskelmia järjestelmissään ja asettaa uudelleentilauksen minimit ja hälytykset.

QuickBooks Online tarjoaa vain varastonhallinnan ja seurannan korkeimmalla hinnalla, Plus. Voit lisätä kuvia käsillä oleviin varastotavaroihin ja laskea kustannukset automaattisesti FIFO-menetelmällä. On myös mahdollista asettaa uudelleentilauksen minimimäärät, mutta se ei tilaa niitä sinulle.

QuickBooks Online tarjoaa vain varastonhallinnan ja seurannan korkeimmalla hinnalla, Plus. Voit lisätä kuvia käsillä oleviin varastotavaroihin ja laskea kustannukset automaattisesti FIFO-menetelmällä. On myös mahdollista asettaa uudelleentilauksen minimimäärät, mutta se ei tilaa niitä sinulle.

OneUpin sovelluksessa voit järjestää vähän varastotuotteita. Kun tilauksesi on tehty ja olet luonut pakkausluettelon, varastotiedot päivittyvät automaattisesti. Xero-sovelluksessa voit määrittää yksikkökoodit varaston seuraamiseksi, mutta voit mennä vielä pidemmälle OneUp- ja track-yksikkötyypeissä ja varaston fyysisessä sijainnissa. Voit myös asettaa tilauksen vähimmäismäärät ja tulostaa inventaariolaskentataulukoita.

FreshBooksin inventaariojärjestelmän avulla voit lisätä kohteita ja vetää ne laskuihin, mutta jokainen tuote on lisättävä manuaalisesti. Xero- ja QuickBooks Online -sovellusten avulla voit lähettää varastotavaroiden laskentataulukoita. Kädessä olevat määrät päivittyvät automaattisesti laskun kautta myytäessä, ja tilauksen vähimmäismäärät on helppo asettaa.

Vaikka Sage- ja Zoho-kirjat ovat myös muita vaihtoehdoista varastossa, havaitsemme, että niiden ominaisuudet ovat huonompia kuin OneUp tarjoaa. Jos olet kiinnostunut edellisestä, voit lukea lisää kattavasta Sage -arvostelustamme.

Kummallista, kun otetaan huomioon kaikki varastovaihtoehdot, OneUp ei sisällä mainosjakaumaraportteja. Muuten se olisi voittanut tämän luokan. FreshBooksilla ei myöskään ole niitä. Xero on yleisesti ottaen erinomainen raporteissa, ja sen varastoraportit eivät eroa toisistaan. Ne tunnistavat, mitkä varastotuotteet myyvät eniten, tekevät yhteenvedon toiminnasta ja luettelevat kaikki varastossasi olevat tavarat. Xero on voittaja täällä.

Paras palkanlaskennan sovellus

Palkanlaskenta on yksi pilvipohjaisten kirjanpito-ohjelmistojen yleisimmistä lisäosista. Yritykset veloittavat yleensä kuukausimaksun normaalien liittymämaksujen lisäksi. Monet perivät myös työntekijäkohtaisen palkkion. Kuukausittainen palkanlaskentamaksu vaihtelee riippuen siitä, tarvitsetko täyden palvelun palkkaveron ja valtion veroilmoituksen.

QuickBooks Online tarjoaa palkkahallinnan kaikilla tasoilla kiinteällä kuukausimaksulla plus työntekijää kohden. Wave laskuttaa käyttäjiä palkkahallinnon palveluista ja väittää, että saadut tulot antavat sille mahdollisuuden tarjota muita palveluitaan ilmaiseksi. Xero antaa käyttäjille palkkahallinnan jopa viidelle työntekijälle keskipitkän hinnasuunnitelmansa mukaisesti.

Jos käytät FreshBooksia, sinun on kirjauduttava sisään ja maksettava erillisestä sovelluksesta saadaksesi palkanlaskentatoiminnot. Zoho Books ja OneUp eivät tarjoa palkanlaskentaa, eikä niiden kanssa käytettäviä lisäosia tai sovelluksia ole..

FreeAgent sisältää palkanlaskennan, mutta vain Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseville yrityksille. Vaikka Sage tarjoaa erillisen palvelun, yksityiskohdat ja hinnoittelu ovat epäselviä.

Tässä kategoriassa on vaikea valita voittajaa, koska yksikään palveluista ei tarjoa ilmaista kokeilua palkanlaskennan käsittelystä. Voimme kertoa sinulle, että palkkiot nousevat nopeasti, etenkin QuickBooks Online -palvelun kanssa, ja sinun kannattaa laskea huolellisesti maksamasi kuukausimaksut ennen palvelun valitsemista.

Paras kiinteiden varojen seurantaan

Käyttöomaisuus on suuria fyysisiä eriä, kuten ajoneuvoja, laitteita tai rakennuksia, joita voidaan pitää taseessa. Yritysten, joilla niitä on, on laskettava poistot ja kirjattava myynnit.

Luettelo ohjelmista, joihin ei ole rakennettu käyttöomaisuusfunktioita, on pidempi kuin ne kaksi. QuickBooks Online-, FreshBooks-, Zoho Books-, Wave- ja Sage-sovelluksissa ei ole kiinteän omaisuuden toimintoja. On kuitenkin kiertotapoja, kuten manuaaliset päiväkirjamerkinnät QuickBooks Online -palvelussa tai lisäosat, joista joudut maksamaan enemmän rahaa.

Koska Xero keskittyy voimakkaasti varastoon, ei ole yllättävää, että se on vahva myös käyttöomaisuudessa. Sen kohdemarkkinat näyttävät olevan tuotepohjaisia ​​yrityksiä eikä palveluja. Xero-käyttöomaisuus voidaan lisätä manuaalisesti tai ladata irtotavarana laskentataulukosta. Ohjelmisto laskee poistot automaattisesti.

Käyttöomaisuusosuudet-Recon-asetukset

Se tarjoaa myös käyttöomaisuusraportteja. Poistoaikataulu, luovutusaikataulu ja käyttöomaisuuden täsmäytys löytyvät sen raporttiosasta.

OneUp on toinen ohjelma, joka tarjoaa kiinteän omaisuuden ominaisuuksia. Käyttöomaisuus voidaan lisätä yksi kerrallaan ”uuden käyttöomaisuuden” kautta. Se näyttää luettelon kirjallisista käyttöomaisuuksista ja laskee poistot, mutta sillä ei ole niihin liittyviä raportteja.

Xero on voittaja luokassa, joka ei tarjoa paljon kilpailua.

Lopulliset ajatukset

Voittaja ja yritys, joka saa yrityksesi, sopivat parhaiten yksilöllisiin tarpeisiisi. Yritykset eivät ole yksi koko sopii kaikille, eikä kirjanpito-ohjelmisto. Suosittelemme, että teet luettelon tärkeimmistä vaatimuksista ja valitset ohjelman, joka voittaa näissä luokissa eniten. Jos olet edelleen kiinni, lue kunkin ohjelman perusteelliset arvostelut.

Uusimpien käyttäjien on tarkasteltava lähinnä käyttäjäystävällisyyttä päätöksenteossa. Siellä kattavin ohjelma, QuickBooks Online, tunnetaan myös vaikeista prosesseista ja liian monimutkaisista vaiheista tehtävien suorittamiseen. Uudemmat käyttäjät ja pienyritykset olisivat paljon onnellisempia ohjelmalla, jolla on vähemmän ominaisuuksia, mutta jota on helpompi käyttää, kuten Xero tai FreshBooks.

Mitä näistä ohjelmistoista olet käyttänyt? Oletko yrittänyt useampaa kuin yhtä, ja jos on, onko sinulla mieluumpaa? Kerro meille kommenteissa ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me