monday.com vs Jira: Parhaiden palkitseminen vuonna 2020

Projektinhallintatyökaluja on kaikenkokoisia, sekä hyviä että huonoja. Vertaamme yhtä parhaimmista kohdennetumpaan alustaan ​​tässä monday.com vs. Jira -vertailussa.

monday.com julkaistiin vuonna 2014, mutta sillä on jo yli 50 000 asiakasta, mukaan lukien Philips, DHL ja Discovery-kanava. Monday.com-arvosteluissamme kiitimme sitä erinomaisesta käyttöliittymästä ja monipuolisesta ominaisuusjoukostaan, mutta havaitsimme sen olevan vahva kaikilla alueilla. Tässä on kuuma haastaja, ja se on parhaiten arvioitu työkalu parhaiden projektinhallintaohjelmistojen luettelossa.

Se on myös voittamaton vertailuissamme, pisteytysvoitot monday.com vs. Asana ja monday.com vs. Wrike kasvot.

Jira on toiminut paljon kauemmin, käynnistänyt toiminnan vuonna 2002, ja sillä on yli 75 000 asiakasta. Niitä ovat Skype, Twitter ja NASA. Viimeksi tarkistaessamme pidimme sen ominaisuusjoukosta ja ajattelimme, että se oli hyvä valinta kehittäjille ja niille, jotka haluavat saada asetukset omalle palvelimelleen. Lue lisää siitä, mitä ajattelimme Jira-katsauksessa.

Se on kärsimystä vertailuissamme, kuitenkin tappioissa Wrike vs. Jira ja Asana vs. Jira -taisteluissamme.

Taistelun perustaminen: monday.com vs. Jira

Tarkastelemme näitä työkaluja yli neljän kierroksen ajan ja julistamme voittajan jokaisessa. Kilpailu menee sen mukaan, kumpi voittaa eniten. Jos kyseessä on tasapeli, voittaja on se, joka voittaa kierrokset vakuuttavammin.

Aiomme ensin tutkia ominaisuuksia nähdäksemme, mikä työkalu toimii parhaiten. Sitten tarkastelemme hintaa ja vertaa niitä arvoon. ”Helppokäyttöisyys” -kierroksella tarkastellaan, mikä on käyttäjäystävällisin ja ongelmattomin ohjelmisto. Viimeinkin näemme, kummalla on parempi tietoturva ja tietosuoja tietosi turvassa.

1

ominaisuudet

Ensinnäkin tarkastellaan ominaisuuksia ja verrataan kahden alustan ominaisuuksia. Aiomme nähdä, kuinka ydintehtävien hallinta toimii, samoin kuin tiedostojen tallennus, viestintä ja integraatiot muiden alustojen kanssa.

Epätavalliset ominaisuudet, jotka tekevät alustasta erottuvat, antavat myös pisteitä täällä. Tutustu Airtable-arvosteluun, jossa on hyvä esimerkki työkalusta, jolla niitä on.

monday.com

monday.com perustuu “pulsseihin”, joita kutsumme tehtäviin, mutta sillä ei ole alitehtäviä tai riippuvuuksia. Se väittää, että se on kuitenkin tarkoituksellinen valinta, ja olemme yhtä mieltä siitä, että joissakin työkaluissa osatehtävät voivat eksyä, koska kukaan ei katso vanhempien tehtävien sisälle havaitsemaan niitä.

Monday.com tarjoaa monipuolisia tapoja katsella projekteja, vaikka sen tehtävien perusrakenne on yksinkertainen. Siellä on kanban-näkymä, toimintaloki, aikajana, ajan seuranta ja muut.

ma-näkymät

Sen avulla voit mukauttaa mitä kukin esine sisältää, mikä voi tulla monimutkaiseksi, jos et harjoita hillintää. Kenttätyyppejä on useita ja voit lisätä monia niistä, mikä antaa sinulle joustavuuden asioiden määrittämisessä.

Voit lisätä myös värillisiä etikettejä, joita voidaan mukauttaa ja käyttää nopea tapa lajitella asioita visuaalisesti. Sen avulla voit myös lisätä mukautettuja otsikoita valikoihin.

ma-aluksella

Tallennustila vaihtelee suunnitelmien mukaan, 5 Gt: n perustasolla ja niin paljon kuin haluat Enterprise-tasolta. Tiedostolle on asetettu 500 Mt: n kokorajoitus, joka on hieno useimmille ihmisille, mutta saattaa olla liian pieni, jos haluat työskennellä esimerkiksi video- tai levykuvien kanssa. Paras pilvivarasto suurille tiedostoille -artikkeli tarjoaa ratkaisuja, jos teet sen.

Android- ja iOS-sovellukset ovat saatavana, joten voit käyttää niitä toimiston ulkopuolella.

JIRA

Jira-projektit perustuvat “aiheisiin”, jotka voidaan luokitella “tehtäviksi” tai “virheiksi”. On myös “tarinoita” ja “eeppisiä” rakenteellisina rakennuspalikoina projektien suunnittelussa. Se pystyy käsittelemään ajan seurantaa yhdessä ongelmanhallinnan kanssa, ja on hyvä valinta, jos työskentelet ohjelmistoprojektin parissa.

Toisin kuin monday.com, se sisältää alatehtäviä ja riippuvuuksia, mutta niiden määrittäminen on hankalaa. Tutustu TeamGantt-arvosteluamme oppiaksesi työkalusta, joka tekee riippuvuudenhallinnasta helppoa ja intuitiivista.

Käytettävissä on yli 3000 sovellusta, jotka parantavat sen toiminnallisuutta, vaikka ne maksavat ylimääräisiä. Jira toimii myös hyvin atlassilaisten siskojensa – HipChatin ja Bitbucketin kanssa. Voit yhdistää sen myös Github-tiliisi, mikä on vielä yksi plus kehittäjille.

Se käyttää Atlassianin Confluencea viestintään. Se on erillinen ohjelmisto, jolla on oma hinnoittelujärjestelmä.

Sillä on mukautettu emoji, joka on mukava mukautuksen kosketus. Voit myös muuttaa logoa, verkkosivustokuvaketta ja värimaailmaa.

Siellä on terveellisesti 250 Gt tallennustilaa, joka on enemmän kuin tarpeeksi useimmille. Jos itse itse isännöit, tallennustila on sinun kanssasi, joten tutustu parhaimpiin pilvitallennustiloihimme.

JIRA-raportit

Siinä on erinomainen raporttigeneraattori, jonka avulla voit luoda palkki- ja ympyräkaavioita sekä lähettää seurantaraportteja. Jira-käyttäjillä on runsaasti vaihtoehtoja, jos heitä pyydetään luomaan diaesitys.

Sillä on myös sovelluksia kahdelle suurimmalle mobiilialustalle, joten kuten monday.com, sitä voidaan käyttää missä tahansa.

Pyöreä yksi ajatuksia

monday.com tarjoaa paljon näkymiä ja antaa sinun mukauttaa sen perustoimintojen sisältöä. Se tekee siitä tehokkaan työkalun johtajille.

Jira tarjoaa myös runsaasti, mutta monet sen ominaisuuksista eivät toimineet niin hyvin kuin mahdollista. Siinä on muutamia asioita, kuten riippuvuuksien hallinta, joista monday.com puuttuu, mutta ei parhaiten näihin nähden..

Jira tuntee myös olevansa erillinen ja puuttuva koheesio. Lisäominaisuuksia on paljon, mutta niiden välillä liikkuessaan ei tunne juoksevuutta. Monday.com-palvelun avulla käyttöliittymän elementit sopivat täydellisesti toisiinsa.

Kaikilla monday.com-sivustoilla on, se menee hyvin, ja tuloksena se voittaa suppeasti tämän kierroksen.

Kierros: Ominaisuuspiste monday.com-sivustolle

monday.com-logo
Jira-logo

2

Hinta

Seuraavaksi tarkastelemme hintaa nähdäksesi mikä työkalu on paras arvo. Sen lisäksi, että vertailemme heitä heidän veloittamistaan, haluamme nähdä ilmaisia ​​kokeiluversioita, samoin kuin erilaisia ​​suunnitelma- ja maksuvaihtoehtoja sekä maksutapoja. Molemmat työkalut ovat arvokkaita, joten tämän pitäisi olla tiukka.

Jos kuitenkin haluat säästää rahaa, tutustu Freedcamp-arvosteluamme oppiaksesi työkalusta, joka tuskin maksaa mitään.

monday.com

Vaikka suurin osa alustoista laskuttaa sinua käyttäjäkohtaisesti, monday.com laskuttaa sinua viidestä ryhmästä. Se ei ole ihanteellista, jos vain yksi tai kaksi teistä, mutta perussuunnitelma alkaa 25 dollarista – tai 5 dollaria käyttäjää kohti – joten se ei aio rikkoa pankkia. Se on arvokas myös keskisuurille ja suurille joukkueille.

Siirtymällä perussuunnitelman ulkopuolelle hinnat nousevat tasaisesti, kun uusia ominaisuuksia otetaan käyttöön. Sitä verrataan kuitenkin moniin vastaaviin työkaluihin, ja 118 dollaria kuukaudessa viidelle yrityskäyttäjälle on halpa verrattuna siihen, mitä jotkut alustat veloittavat..

Sen perussuunnitelma antaa sinulle toimintalokin ja kanban-aluksen, useimmat näkymät näkyvät vakio-suunnitelmassa. Lisänäkymiä ja kaavioita on saatavana Pro-suunnitelmasta. Edistyneimmät suojausominaisuudet on varattu yrityskäyttäjille. Pääsuunnitelmaan sisältyy myös yksilöllinen koulutus ja asiakasmenestyspäällikkö, jotka auttavat sinua saamaan kaiken irti käyttöympäristöstä.

Sillä on ilmainen 14 päivän kokeilu, joka on hieno tapa testata sitä. Sillä ei ole ilmaista suunnitelmaa, mutta se on joka tapauksessa halpaa.

JIRA

Jiralla on kaksi hinnoittelujärjestelmää: yksi käyttäjille, jotka asentavat sen omille palvelimilleen, ja toinen niille, jotka käyttävät sitä pilvessä. 

Pilvikäytön hinnat alkavat 10 dollarista käyttäjää kohti kuukaudessa ja laskevat tasaisesti 1 dollariin joukkueesi koon kasvaessa. Se tekee siitä arvokkaan suurille joukkueille. Toisaalta sen monet sovellukset veloittavat yleensä käyttäjää kohti ja jotkut sen ominaisuuksista tulevat muiden Atlassian-alustojen kautta, joilla on oma hinnoittelu.

Jos päätät itse isännöidä, maksat kertaluontoisen maksun. Yli 10-ryhmille se on vain 10 dollaria, mutta kun osut 25 käyttäjää, joudut maksamaan 2500 dollaria. Se saattaa kuulostaa paljon, mutta se toimii vuoden kuluttua halvemmalla kuin pilvipohjaiset suunnitelmat, jos sinulla on 20 käyttäjää.

Jos isännöit itseäsi, joudut huolehtimaan omien palvelimen kustannuksista. Paras web hosting -artikkelimme tutkii muutamia vaihtoehtoja oman verkkosivustosi saamiseksi verkkoon.

Se tarjoaa myös hyvän valikoiman maksutapoja. Luottokortin ja PayPalin lisäksi vuosisuunnitelmassa olevat voivat maksaa sekillä tai pankkisiirrolla.

Siellä on myös ilmainen seitsemän päivän kokeiluversio. Se ei ole niin kauan kuin monday.com, mutta sen pitäisi antaa sinulle aikaa tarkistaa se.

Pyöreä kaksi ajatusta

Pidämme tavasta, jolla Jira tulee halvemmaksi lisäämällä lisää käyttäjiä, samoin kuin sen itsenäisestä ylläpitovaihtoehdosta, joka suurista ennakkomaksuista huolimatta voi säästää paljon rahaa pitkällä aikavälillä. Sen pilvisuunnitelmat ovat myös yksinkertaisia. Sinun ei tarvitse huolehtia kerroksen valitsemisesta.

monday.com on myös hyvä arvo, joten kumpikaan työkalu ei todennäköisesti venytä budjettiasi liikaa. Jos niitä käytetään tehokkaasti, niiden tulisi säästää aikaa ja säästöt voivat ylittää hinnan paljon.

monday.com-palvelussa on pidempi ilmainen kokeiluversio, mutta Jiralla on parempi valikoima maksutapoja. Kaiken kaikkiaan Jira: n monipuolisuus ja suuremmat säästöt joukkueesi kasvaessa ovat kuitenkin suurempia kuin monday.com-järjestelmän edut, vaikka jälkimmäinen onkin erinomainen arvo.

Kumpikaan työkalu ei tarjoa ilmaista suunnitelmaa, mutta molemmat ovat siitä huolimatta hyviä. Jos haluat kokeilla jotain ilmaisella kerroksella, tutustu Wrike-arvosteluumme lukeaksesi vaihtoehdosta, joka on yksi parhaimmista ympäristöistä.

Kierros: Hintapiste Jiralle

monday.com-logo
Jira-logo

3

Helppokäyttöisyys

Tarkastelemme vieressä olevaa helppokäyttöisyyttä nähdäksemme, mikä alusta tekee parhaiten tehdäkseen itsensä saataville. Auttaa sinua tutustumisen aloittamisessa, ponnahdusikkunoissa ja malleissa on hyvää, mutta tärkein asia on intuitiivinen, luettavissa oleva käyttöliittymä, joka tekee odottamasi ja ei mene vikaan.

Vahvat ohjevaihtoehdot, kuten tietokanta ja tukiyhteisö, ovat myös plussia, etenkin jos ohjelmisto on monimutkainen.

Helppo käyttää alustaa, joka parantaa elämääsi joukkueellesi, etenkin aluksi. Ihmisten saapuminen nopeasti merkitsee säästöjä, joten on tärkeää saada asiat oikein tällä alueella.

monday.com

Lähes kaikki monday.com-sivustossa toimii odotetulla tavalla ja käyttöliittymä tekee hienoa työtä tehdäksesi vaihtoehdoista selkeitä.

Animaatioa ja väriä käytetään ohjaamaan sinua painikkeiden ja säätimien ympärillä. monday.com saa runsaasti näyttöä, mutta pitää asiat viihtyisinä ja intuitiivisina älykkään suunnittelunsa ansiosta. Myös usein esiintyvä ponnahdusteksti auttaa.

ma-template

Käyttöönotossa on yli 70 mallia, ja monday.com antaa sinulle runsaasti ohjeita oikean mallin valinnasta. Se voi osua muihin työkaluihin.

Suunnittelijat ovat pohtineet käyttäjän tarpeita jokaisessa tilanteessa ja varmistaneet, ettet koskaan jätä miettimään mitä tehdä.

Jos käytettävyys on sinulle tärkeää, lue asana-arvosteluistamme toisesta työkalusta, joka saa sen oikein. Asanan aloittelija-oppaamme auttaa sinua myös aloittamaan sen.

JIRA

Ilmoittautuminen Jiraan oli ärsyttävää, koska sen CAPTCHA ei toiminut ensimmäisessä yrityksessämme. Kun olet mennyt sen eteenpäin, alussa on lyhyt kiertue, joka auttaa sinua asettumaan asioihin ja osoittamaan, kuinka asiat toimivat.

JIRA-kiertue

Kuten monday.com, Jira tarjoaa useita malleja, mukaan lukien jotkut, jotka kiinnostavat ohjelmistokehittäjiä, kuten “virheen seuranta” ja “Scrum”. Mukana on myös kanban-malli, jos haluat pitää asiat yksinkertaisina. Jos tarvitset vain kanban-levyä, katso hyvä esimerkki Trello-aloittelijan oppaasta.

JIRA-kanban

Koimme pitkiä odotuksia Jiraa käytettäessä, viiveillä 10 sekuntia napsauttamalla joitain linkkejä. Havaitsimme myös virheitä käyttöliittymässä ja viestejä, jotka kertoivat meille asioista, joita ei ollut saatavilla, jotka ilmestyivät myöhemmin. Sen navigointi myös kadotti meidät muutaman kerran.

Suurin osa alueista toimii hyvin, mutta liikkuminen ja asioiden sopivuuden selvittäminen vie aikaa. Meidän piti käydä usein ohjekeskuksessa.

Plussapuolena on, että sen tietokannasta on paljon apua ja Jira-yhteisö on aktiivinen, ja tuki tulee nopeasti, jos tavoitat sen..

Kolme kierrosta

Jiralla on ansioita, mutta muutamilla pienillä virheillä käytettävyys ei ole vahvin alue. Se vie tottumisen, mutta sisältää paljon edistyneitä ominaisuuksia. Se on monimutkainen, kehittyvä työkalu, jolla on hyvät ohjevaihtoehdot.

monday.com menee pois tapaansa tehdä itsensä saataville, mutta tarjoaa silti paljon voimaa ja tapoja muuttaa projektien rakennetta. Se on selvä voittaja tällä kierroksella, samoin kuin tämän alueen vahvin projektinhallintatyökalu.

Kierros: Helppokäyttöinen kohta monday.com-sivustolle

monday.com-logo
Jira-logo

4

turvallisuus & yksityisyys

Viimeisen kierroksen aikana tarkastelemme turvallisuutta ja yksityisyyttä nähdäksemme, mitkä toimet nämä alustat toteuttavat yritystietojesi suojaamiseksi. Verkossa on monia vaaroja, kuten viidessä asiossa, jotka sinun on tiedettävä tietoverkkorikollisuudesta, kerrotaan. Onneksi voit tehdä paljon, jotta pysyt vaarassa.

Molemmat alustat tarjoavat monia turvaominaisuuksia, mukaan lukien salaus, sertifikaatit ja muokattavat suojausasetukset. Katsotaanpa lähemmäksi nähdäksesi mikä on parempi.

monday.com

monday.com käyttää palveluitaan Amazon Web Services ja Google Cloud, jotka ovat korkeatasoisesti kehitettyjä alustoja, joilla on nykyaikainen tietoturva.

monday.com-sivustolla on vaikuttava sarja sertifikaatteja, mukaan lukien SOC2 Type II ja kaksi ISO-sertifikaattia. Se on myös EU-Yhdysvaltojen mukainen. Yksityisyydensuoja ja yleinen tietosuoja-asetus.

Se käyttää TLS v1.2: ta salaamaan siirrettäviä tietoja ja AES 256-bittistä tallennusta varten, mikä tekee hakkereista käytännössä mahdotonta lukea tiedostoja. Se tekee myös säännöllisiä varmuuskopioita, joten saat suojauksen myös tietojen menetykseltä.

Sillä on kaksifaktorinen todennus, josta voit oppia kahden tekijän todennusartikkelissamme. Periaatteessa se antaa sinulle ylimääräisen toimenpiteen, jos suoja, jos joku selvittää salasanasi.

ma-admin

Asetuksissa on useita lisäominaisuuksia, joiden avulla voit parantaa tietoturvaa entisestään, mukaan lukien verkkotunnuksilla rajoitetut ilmoittautumiset, SAML ja salasanakäytäntöasetukset, joita järjestelmänvalvojat voivat säätää. Paras salasananhallintaartikkeli auttaa, jos yrität hallita kaikkia näitä käyttöoikeustietoja.

JIRA

Jira tarjoaa kaikenlaisia ​​turvallisuutta koskevia ominaisuuksia ja tietoja. Sen verkkosivusto menee yksityiskohtaisemmin kuin useimmat, ja selittää mitä Jira tekee tietosi suojaamiseksi.

Se jakaa paljon käyttäjien kanssa, mukaan lukien aiemmat turvallisuuskysymykset ja yksityiskohdat käyttämiensä tarkastusten ja testausohjelmien kanssa.

Lähetettävät tiedot on suojattu TLS v1.2: lla. Salausartikkelin kuvaus selittää aiheesta enemmän kiinnostuneille.

Jiralla on runsaasti riippumatonta palveluiden todentamista, ja SOC Type II-, PCI DSS-, ISO 27001- ja ISO 27018 -sertifikaatit näkyvät verkkosivuillaan. Sitä kattaa myös EU-Yhdysvallat. ja Sveitsin yhdysvallat. yksityisyyden suojat ja ovat GDPR: n mukaisia.

Kaksikerroinen todennus on saatavana, mutta joudut maksamaan ylimääräisen tai käyttämään kolmannen osapuolen sovellusta hyödyntääksesi tarjoamansa kirjautumissuojausta.

JIRA-yhteys

Jälleen kerran, Jira-tukikysymys nostaa ruman päänsä. Käyttäessään sitä, pyydysimme sen henkilökunnan käyttämään projektitietojamme vastatessaan tukikysymykseen. He lähettivät meille kuvakaappauksen, joka osoitti heidän työskentelevän projektimme sisällä ja tietomme selvästi näkyvissä.

Se on suuri ongelma palvelulle, johon sinun täytyy luottaa, ja taas Jira menettää tämän kierroksen sen takia, vaikka sillä on vahva turvallisuus ja yksityisyys.

Pyöreä neljä ajatusta

monday.com menee hyvin tietoturvaan ja yksityisyyteen, merkitsemällä useimmat ruudut voimakkaalla salauksella ja hyödyllisillä ominaisuuksilla. Voit käyttää sitä murehtimatta liikaa tietoturvasta.

Jiran vahvuutena on ollut jatkuvasti heikko kohta vertailuissamme, koska olemme ottaneet yhteyttä tukihenkilöstömme kanssa. Vaikka se tekee useimmat asiat oikein ja on vaikuttava tällä alueella, et voi voittaa yksityisyyden kierroksia katsomalla asiakkaiden luottamuksellisia yritystietoja.

Viimeinen kierros on sitten monday.com: n selvä voitto. Se tekee kaiken oikein, ja Jira ei tee, joten se voittaa.

Kierros: Turvallisuus & Tietosuojapiste monday.com-sivustolle

monday.com-logo
Jira-logo

5

Tuomio

Kahden viimeisen kierroksen ratkaisevien voittojen ansiosta monday.com tekee siitä laajan voiton kolmelle. Se voitti ominaisuuksiltaan suppeasti, oli helppokäyttöisessä käytännössä ja vahvasti turvallisuudessa. Jira monipuolinen hintarakenne näki sen voittavan yhden kierroksen, mutta monday.com ei ole kallista.

Voittaja – monday.com

Voittajamme on erinomainen monipuolinen palvelu, joka ylittää käytettävyyden. Se on suosikki projektinhallintatyökalumme ja arvokas voittaja. Jiralla on kuitenkin paljon tarjottavaa etenkin kehittäjille, jotka haluavat hyödyntää sen ketterät ominaisuudet tai haluavat asettaa sen itse.

Molemmilla alustoilla on ilmaiset kokeiluversiot, joten jos et edelleenkään ole varma siitä, mihin mennä, tarkista ne itse, niin näet mikä mieluummin.

Jos olet kokeillut kumpaa tahansa työkalua, kerro mielipiteesi kanssamme alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me