Microsoft SharePoint: Ei-turha koulutusohjelma

Microsoft SharePoint on verkkopohjainen yhteistyö-, hallinta- ja jakamisalusta, jonka avulla voit käsitellä organisaation asiakirjoja, tietoja, sosiaalisia aktiviteetteja, prosesseja, tietoja ja paljon muuta.

Sen helppokäyttöisyys, laajennettavuus ja joustavuus tekevät siitä suositun valinnan kaiken kokoisissa organisaatioissa. Itse asiassa Microsoftin markkinatutkimus arvioi, että 78 prosenttia Fortune 500 -yrityksistä käyttää SharePointia työntekijöidensä, asiakirjojen ja prosessien hallintaan. Kun sitä käytetään yhdessä minkä tahansa pilvitallennuspalvelun kanssa, se voi lisätä paljon monipuolisuutta organisaatioosi.

SharePointin kasvavan suosion takia on järkevää tietää kaikki siinä oleva sisältö, mitä me nyt teemme. Aloitetaan kuinka pääsemme siihen.

SharePointin käyttö

SharePointia voi käyttää kolmella tavalla.

 • SharePoint-säätiö
 • SharePoint-palvelin
 • Microsoft Office 365

SharePoint Foundation on ihanteellinen organisaatioille, jotka haluavat turvallisen verkkopohjaisen alustan. Sen mukana toimitetaan perusominaisuudet, jotka keskittyvät enimmäkseen asiakirjojen hallintaan ja yhteistyöhön. Voit kehittää minkä tahansa haluamasi sovelluksen tällä alustalla.

SharePoint Server sisältää laajennetun ominaisuusjoukon, joka antaa sinulle haluamasi joustavuuden. Tarkennettu haku, verkkosisällön hallinta, yrityspalvelut ja sosiaalinen verkostoituminen ovat joitain ominaisuuksia, joista voit hyödyntää paljon.

Office 365: ssä on pilvipalvelimen ylläpitämä SharePoint-versio, jossa voit kehittää mukautettuja sovelluksia ja skaalata niitä murehtimatta infrastruktuurikustannuksista. Vaikka sen ominaisuudet eivät ole niin laajoja kuin SharePoint Server, sillä on silti monia erinomaisia ​​kehitysominaisuuksia.

Tässä opetusohjelmassa keskitymme SharePointin ajamiseen Office 365: n kautta, koska tämä on todennäköisesti yleisin tapa tehdä se.

SharePoint-asennus

Siirry osoitteeseen https://products.office.com/fi/business/office-365-enterprise-e3-business-software. Tällä sivulla voit ostaa tuotteen tai kokeilla ilmaista kokeilua, jos haluat vain kokeilla sitä muutaman päivän.

Jos napsautat “ilmainen kokeilu” -linkkiä, se vie sinut tälle sivulle.

Kirjoita tietosi ja napsauta Seuraava.

Seuraavassa vaiheessa sinua pyydetään luomaan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

Kun olet tehnyt sen, sinua pyydetään todistamaan, että et ole robotti. Järjestelmä pyytää sinua antamaan puhelinnumeron tekstiviestinä tai soittamaan vahvistusta varten. Seuraavalla sivulla sinun on annettava koodi, joka on lähetetty puhelinnumeroosi.

Tämän vaiheen avulla asennus on valmis ja voit aloittaa aloittamisen. Sinut ohjataan kotisivullesi, mutta se voi viedä muutaman sekunnin Internet-yhteytesi nopeudesta riippuen.

Yksi huomionarvoinen asia: jos Visual Studio on jo asennettuna järjestelmään, voit ohittaa tämän vaiheen. Muussa tapauksessa sinun on asennettava Visual Studio käyttääksesi SharePointia.

Lataa vain Visual Studio, suorita asennusohjelma oletusasetuksilla ja käynnistä tietokone uudelleen, kun se on valmis.

Avaa seuraavaksi Visual Studio ja siirry tiedostoon > Uusi > Projekti. Vasemmassa ruudussa on luettelo hakemistoista. Siirry malleihin > Visual C # ja Office SharePoint luetellaan yhtenä vaihtoehtona.

Valitse se ja kaksoisnapsauta ”Install Office Developer Tools Project”.

Tämä asentaa kehittäjätyökalut ja siinä kaikki – olet valmis aloittamaan työskentelyn SharePointin kanssa.

Seuraavaksi suoritetaan muutama perustehtävä, joiden avulla voit tutustua SharePointiin.

Työskentely sivustojen kanssa SharePointissa

Sivusto on SharePointin ydinosa ja edustaa lähtökohtaa kaikille kehittäjille. Sivustot voivat sisältää päivittäisiä komponentteja, kuten asiakirjakirjasto, kalenteri, tehtäväluettelo ja niin edelleen.

Voit luoda yhden sivuston tai sivustokokoelman laitokselle tai projektille sen mukaan, mihin tarkoitukseen käytät SharePointia. Yleensä kuitenkin luodaan yksi sivusto vain, jos:

 • Sinulla on pieni organisaatio ja haluat tuoda kaikki tehtävät yhden sivuston kokoelmaan
 • Haluat luoda sivuston, joka käyttää samoja metatietoja tai navigointia kuin olemassa olevat
 • Olet luonut mallin ja haluat, että kaikki sivustosi pysyvät siinä
 • Suunnittelet, että organisaatiossasi on vain pieni määrä sivustoja

Toisaalta luot sivukokoelman, jos:

 • Organisaatiosi on suuri monien liiketoimintayksiköiden kanssa
 • Jos jokainen osasto tarvitsee useita eri sivustoja eri vastuiden hallitsemiseksi
 • Organisaatiosi tuottaa paljon sisältöä

Edellä mainituista tekijöistä riippuen voit luoda sivuston tai kokoelman.

Puhutaanpa sitten siitä, kuinka luodaan sivustokokoelma, koska se on yleisempää kuin yhden sivuston luominen.

Sivustokokoelman luominen SharePointissa

Luo uusi sivustokokoelma siirtymällä osoitteeseen www.portal.office.com. Tämä ohjaa Office 365 -sivullesi.

Napsauta tästä kohdeluettelosta Järjestelmänvalvoja-kuvaketta ja sinut ohjataan järjestelmänvalvojan kojelautaan. Valitse tällä sivulla Resurssit >Sivustot.

Napsauta tällä sivulla painiketta Lisää sivusto.

Tämä toiminto vie sinut tällaiselle sivulle.

Kirjoita vaadittavat tiedot. Sinun on annettava sivustollesi nimi ja valittava sen tyyppi. Seuraavaksi sinun on määritettävä tämän sivuston järjestelmänvalvojat. Napsauta ylläpitäjän tekstikentän vieressä olevaa pientä kuvaketta, ja sen pitäisi avata uusi sivu.

Kirjoita kaikki henkilöt, jotka haluat olla järjestelmänvalvojia, ja napsauta OK.

Se siitä. Sivustosi kokoelma on valmis käytettäväksi. Voit hallita kaikkia sivustojasi SharePoint-hallintakeskuksesta.

Sisällön lisääminen sivustoon SharePointissa

Seuraava perustyö, jonka todennäköisesti teet, on lisätä sisältöä sivustoon. Siirry luomaasi sivustokokoelmaan.

Tällä sivulla voit lisätä uusia asiakirjoja, ladata niitä ja jopa synkronoida ne pilvisi kanssa. Vasemmassa ruudussa on luettelo valinnoista ja valitse tästä luettelosta ”sivuston sisältö”. Siirry tällä sivulla oikean yläkulman linkkiin, jonka nimi on ”sivustoasetukset”, ja tämän pitäisi viedä sinut asetussivulle.

Näillä valinnoilla voit mukauttaa sivustosi ulkoasua, lisätä käyttöoikeuksia käyttäjille, asettaa hakuasetuksia ja tehdä paljon muuta.

Voit lisätä sivustoosi monentyyppistä sisältöä. Sisältö on jaettu laajasti:

 • Bisnesvaisto
 • Yhteisön sisältötyypit
 • Digitaaliset varat
 • Näytä malli
 • Asiakirjan sisältö
 • Asiakirjajoukko
 • Kansion sisältö
 • Ryhmätyön sisältö
 • Lista sisältö
 • Erityinen sisältö

Voit käyttää näitä sisältötyyppejä siirtymällä sivustoasetuksiin > Verkkosuunnittelijoiden galleriat > Sivuston sisältötyypit.

Valitse luettelosta lisättävän sisällön tyyppi.

Esimerkiksi, jos haluat videon, napsauta linkkiä nimeltä “video” ja tämän pitäisi viedä sinut vastaavalle sivulle.

Lisää video, säädä asetukset vastaamaan mieltymyksiäsi ja olet valmis. Tällä tavalla voit lisätä jokaiselle sivustolle niin paljon sisältöä kuin haluat yrityksesi tarpeista ja sivuston tarkoituksesta riippuen.

Lisää tai poista SharePoint-käyttäjiä

Järjestelmänvalvojana toinen tavallinen asia, joka sinun on usein tehtävä, on lisätä tai poistaa käyttäjiä. Paras tapa lisätä käyttäjiä on ensin luoda ryhmä, jolla on asianmukaiset oikeudet; voit lisätä käyttäjiä tähän ryhmään.

Voit luoda ryhmän siirtymällä sivustollesi ja napsauttamalla ”sivuston asetukset”. Siirry kohtaan “käyttäjät” ja “käyttöoikeudet” ja napsauta “sivuston käyttöoikeudet”. Näet tämän sivun.

Napsauta nyt kuvaketta nimeltä “luoda ryhmä”. Kirjoita tämän ryhmän nimi ja kuvaus ja muokkaa asetuksia haluamallesi.

Kun ryhmä on luotu, voit lisätä käyttäjiä siihen.

Samoin poistaaksesi käyttäjät, napsauta vain käyttäjää ja valitse ”poista käyttäjät ryhmästä”.

johtopäätös

Näin aloitat Microsoft SharePointin käytön; on monia asioita, joita voit tehdä tällä monipuolisella ohjelmistolla, mikä käy ilmi siitä, että sitä käyttävät monet eri yritykset useilla eri aloilla.

Toivomme, että tämä SharePoint-opetusohjelma on asentanut sinut oikein käyttämään sovellusta, ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai huomautuksia alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me