Kuinka käyttää Kanban-levyä vuonna 2020: jutut valmis

Suurin osa meistä voisi tehdä paremmin organisoituneena. Onneksi on olemassa kaikenlaisia ​​työkaluja, jotka auttavat tässä. Jotkut ovat hyödyllisiä joukkueille, jotkut yksilöille ja monet molemmille. Aiomme tarkastella yksinkertaista työkalua, jota kaikki eivät tiedä tässä artikkelissa, selittämällä kanban-levyn käyttöä.


Käsittelemiemme projektinhallintatyökalujen joukossa on usein kanban-hallitus. Paras esimerkki siitä on Trello, joka perustuu melkein kokonaan kanban-näkymäänsä. Toinen on monday.com, parhaan projektihallintaohjelmistoartikkelin voittaja. Voit lukea siitä monday.com-arvosteluamme.

Trello on saatavana web-muodossa, mutta siinä on myös mobiililaitteita koskevia sovelluksia, joten voit käyttää sitä liikkeellä ollessa. Kanban-levyt toimivat hyvin mobiililaitteissa. Saatat joutua saamaan yllättävän paljon organisaatiota tehdään junalla toimimaan.

Olemme käsitellyt Trelloa aiemmin Trello-aloittelijan oppaassamme, joka on Trello-arvostelujemme kanssa loistava paikka hypätä kanban-yhtyeen vaunuun. Se on myös paras ilmainen kanban-levy, jos tarvitset toisen syyn tarkistaaksesi sen.

Mikä on Kanban-hallitus?

Kanban on japanilaisen tekniikan kehitys, jonka tarkoituksena on parantaa tuottavuutta. Tämä tarkoittaa japanin kielellä ”mainostaulu”, joka on nimetty tehtaissa käytetyistä korteista. Järjestelmä alkoi Toyotassa, mutta vuotta myöhemmin sitä mukautettiin Microsoftin käyttöön. Se on erityisen hyödyllinen ketterille joukkueille, jotka käyttävät Scrum-kehyksiä.

Kanban-levy on avain prosessiin ja antaa joukkueille mahdollisuuden visualisoida kuinka työ kulkee alusta loppuun. Se voi myös näyttää sinulle, kuinka paljon kaikkien on tehtävä. Tämä tarkoittaa, että työ voidaan vetää järjestelmään, kun ihmiset ovat vapaita, sen sijaan, että työnnetään sisään pyydetyn mukaisesti.

Kuinka Kanban-levy toimii: sarakkeet ja kortit

Kanban-levyt koostuvat sarakkeista. Pylväät sisältävät kortteja, joita voit liikkua laudoilla.

Kanban-levyn asettamiseksi sinun on luotava ja nimettävä useita sarakkeita. Sinun ei kuitenkaan tarvitse aloittaa tyhjästä. Monissa suosikki projektinhallintatyökaluissamme on valikoima kanban-malleja, jotka auttavat sinua. Tutustu Airtable-arvosteluumme oppiaksesi alustasta, jolla on joitain.

Jos teet sen kovalla tavalla, olennainen kanban-asetus on kolmen sarakkeen lähestymistapa. Tässä menetelmässä käytetään tehtäviä, tekemistä ja valmista sarakkeita. Kun luot tehtäviä, lisäät ne tehtävien sarakkeeseen.

Kun aloitat jotain, siirrät sen “tee” -sarakkeeseen. Se on helppo vedä ja pudota -toiminto. Olet todennäköisesti arvasi, että kun asiat ovat valmis, ne menevät “valmis” -sarakkeeseen. Se kuulostaa yksinkertaiselta, ja se on. Kokeile sitä kuitenkin, ja se saattaa yllättää sinut, kuinka paljon suunnitelmien konkreettisuus voi auttaa sinua asioiden tekemisessä.

Yksi toinen työkalu, josta pidämme, on Asana. Kanban on vain yksi sen näkemyksistä. Kun valitset jotain täydelliseltä, se palkitsee sinua lähettämällä värikkään eläimen, joka lentää näytön yli. Lue siitä Asana-arvosteluistamme ja opi käyttämään sitä Asanan aloittelijan oppaassa.

Kanban-hallituksen esimerkki: Trello

Mennään läpi prosessin perustamiselle Trelloon. Liittyminen on helppoa ja sitä voidaan käyttää ilmaiseksi, mutta sillä on hyödyllisiä lisäominaisuuksia maksullisissa suunnitelmissa. Ne sisältävät lisämuutoksia ja parannuksia taulukoihin.

Kun olet kirjautunut, ensimmäinen asia on luoda taulu. Voit tehdä sen useilla tavoilla. Yksi tapa on napsauttaa “levyt” -painiketta ja sen jälkeen “luoda uusi hallitus”. Sitten esiin tulee ponnahdusikkuna.

miten-to-use-a-Kanban-board-Trello-new-aluksella

Siellä voit antaa hallitukselle otsikon. Vaihtoehtoisesti voit valita joukkueen tai julkistaa pöydän, sen sijaan että säilytät oletusasetuksen, joka on yksityinen. Voit valita taustan yhdeksästä värivalinnasta tai monista valokuvista. Jos sinulla on maksettu suunnitelma, voit lähettää myös omat taustat.

Meillä on kahvitausta, josta pidämme, mutta meidän on vältettävä, koska juomme jo liikaa. Olemme valinneet tämän syvän punaisen värin, joka toivottavasti tekee kuvakaappauksista selkeämpiä. Lisäksi, jos et ymmärrä taulussa olevaa viittausta, suosittelemme, että tutustu oppaamme Harry Potterin katsomiseen.

miten-to-use-a-Kanban-board-Trello-add-lista

Trello-luettelot

Trello viittaa sarakkeisiinsa luetteloina. Seuraava vaihe on lisätä joitain taululle. Äskettäin luodulla taululla on iso ”lisäyslista” -ruutu. Olemme kirjoittaneet nimikealueelle ”tehdä”, kuten näet ruutukaappauksesta.

“Lisää luettelo” -ruutu siirtyy oikealle, ja me käytämme sitä seuraavien kahden sarakkeen luomiseen perusasetuksissamme: “tekeminen” ja “valmis”..

miten-to-use-a-Kanban-board-Trello-listoja

Nyt meillä on luettelomme paikoillaan. Emme voineet kutsua heitä mille tahansa tai tehdä heistä enemmän, mutta tämä tehdään toistaiseksi. Seuraava vaihe on korttien lisääminen. Arvioimme sen napsauttamalla kunkin luettelon alaosassa olevaa ”lisää kortti” -tekstiä.

miten-to-use-a-Kanban-board-Trello-new-kortti

Ainoa mitä sinun on tehtävä, on antaa kortille nimi ja luoda sitten se painamalla takaisin-painiketta. Uusi “lisää kortti” -kenttä avataan sinulle automaattisesti.

Trello-korttien käyttäminen

Jos haluat lisätä lisätietoja, napsauta korttia ja esiin tulee ponnahdusikkuna, jonka avulla voit lisätä lisätietoja.

miten-to-use-a-Kanban-board-Trello-kortti-detail

Kuten näette, korteissa voi tehdä useita asioita. Voit lisätä kuvauksen, kommentoida ja liittää tiedostoja. Ilmaisen suunnitelman liitteille on asetettu 10 Mt: n kokorajoitus, joka nousee 250 Mt: iin maksettaville käyttäjille. Jos tarvitset lisää tilaa tiedostojen varastointiin, tutustu parhaaseen pilvitallennusriviin.

Voit lisätä myös etikettejä, eräpäivän ja alitehtävien tarkistuslistoja.

Tässä olevat korttitiedot koskevat Trelloa. Muut kanban-työkalut ovat erilaisia, mutta tämä antaa sinulle hyvän kuvan siitä, mitä muualta odottaa.

Trello-korttien siirtäminen ympäri

Palataan takaisin pöydälle. Olemme luoneet muutama tehtävä tehtävä-sarakkeeseen. Kun alamme työskennellä kortilla, vedämme sen yli ”tekevä” -sarakkeeseen ja kun se on valmis, vetämme sen “valmis” -sarakkeeseen.

miten-to-use-a-Kanban-board-Trello-mid-projekti

Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta näet, olemme siirtäneet yhden kortin kohtaan “valmis” ja yhden “tekemiseen”. Projektimme on edennyt hyvin.

Voit olla useita kortteja tien päällä kerralla tai työskennellä niiden läpi kerrallaan. Se on sinusta kiinni. Voit myös antaa asioita ihmisille ja nähdä kuka tekee mitä ja mitä on vielä tehtävä.

Se on yksinkertaisen kanban-levyn perusasetukset, joita voit käyttää kaikenlaisissa tehtävissä.

Vaihtoehtoiset asettelut Kanbanille

Kanban-levyn järjestämiseen on myös muita tapoja. Sinulla voisi olla sarake jokaisesta tuotantovaiheesta tai sarakkeet eri ryhmän jäsenille osoitetusta työstä, kuten teemme Cloudwards.net-sivustossa.

Voit olla sarakkeita keskeytetyistä tai arkistoiduista tehtävistä. Ehkä useita sarakeryhmiä eri osastoille osoitettua työtä varten. Voit jopa käyttää kanban-levyjä istuinjärjestelyihin, esimerkiksi salaisista pöydistä hääjuhlassa ja vieraita edustavista korteista.

Ne toimivat hyvin myös valikoina, aloittajien, pääruokien, juomien ja jälkiruokasarakkeiden kanssa. Voit julkistaa levyt, jotta asiakkaat voivat nähdä tarjoamasi verkossa tai tabletin kautta ravintolassa.

Kanban-alustat

Olemme keskittyneet Trelloon tässä opetusohjelmassa, mutta on olemassa useita muita työkaluja, jotka sisältävät kanban-levyn. Monet heistä ovat vahvempia projektihallinnassa ja tarjoavat ominaisuuksia, jotka ylittävät Trellon. Olemme jo maininneet monday.com ja Asana.

leankit-kanban

LeanKitillä on myös hyödyllinen kanban-näkymä, ja se sisältää hyvän esimerkkiprojektin, joka näyttää kuinka hyödyntää sen ominaisuuksia. Lue siitä LeanKit-arvosteluamme.

clickup-board

ClickUp on toinen mieleenpainuva työkalu. Se sisältää riippuvuudet ja sillä on myös ilmainen taso. Lue tästä ClickUp-arvosteluamme.

Muut Kanban-ominaisuudet

Paljon työkaluja, jotka sisältävät kanban-levyn, on monia muita ominaisuuksia. Trello tarjoaa valikoiman lisävoimia, jotka lisäävät kaikenlaista lisätoimintoa. Useimmat työkalut antavat sinulle useita tapoja tarkastella tehtäviä kanbanin lisäksi.

Useimpien työkalujen avulla voit määrittää tehtäviä tietyille käyttäjille, mikä auttaa hallitsemaan projekteja ja pitämään kaikki tietoisina siitä, kuka tekee mitä.

Tehtävät voidaan myös luokitella ja priorisoida. Voit yleensä kommentoida niitä ja lisätä osuvia tiedostoja. Se on kaikki hyödyllistä, mutta sinun ei tarvitse käyttää mitään sitä, jos haluat pitää asiat yksinkertaisina.

Riippuvuushallinta on tapa nähdä, mitkä tehtävistäsi riippuvat toisista, ja se voi viedä projektisuunnittelutaitosi seuraavalle tasolle. Lue Wrike-arvosteluista esimerkki sitä tarjoavasta työkalusta.

Löydät tiedostojen tallennus-, ryhmäviestintä- ja aikaseurantaominaisuuksia myös muista työkaluista, jos katsot ympärillesi ja vertaat heidän tekemäänsä.

Lopulliset ajatukset

Kuten olemme nähneet, asioiden tekeminen voi olla vaikeaa, mutta on olemassa työkaluja, jotka auttavat sinua, ja kanban-levyt ovat helpoimpia käyttää. Älä kuitenkaan mene lankaan siitä. Monimutkaisten ongelmien jakaminen pienemmiksi paloiksi on tehokas tapa ratkaista ongelmia. Vaikka pienet asiat hämmästyisivät, sinun tekemäsi selkeyttäminen voi auttaa sinua saamaan sen aikaan.

Kaksi yksinkertaisimmista mainitsemistamme työkaluista ovat Trello ja Asana. Molemmilla on käytettävä ilmainen kerros. Vertaamme niitä suoraan Trello vs. Asana -pelissä. Jos haluat jotain monimutkaisempaa, mutta tehokkaampaa, suosittelemme monday.com. Katso kuinka se pärjäsi muihin teollisuuden tukipisteisiin monday.com vs. Jira ja monday.com vs. Wrike otteluissa.

Käytä kanban-lautaa tehokkaasti ja saatat huomata, että sinulla on enemmän aikaa käsissäsi kuin luulit päivän lopussa. Kanban-levyt ovat monien suurten yritysten käytössä, koska ne toimivat ja tekevät järjestämisestä halvempaa.

Tämä tarkoittaa vähemmän kokouksia, vähemmän viivästyksiä ja joukkue, joka on samalla sivulla. Ajan säästäminen suuressa projektissa voi olla ero epäonnistumisen ja onnistumisen välillä.

Jos olet käyttänyt kanban-taulua tai sinulla on vinkkejä jaettavaksi kanssamme, kerro meille kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map