FreshBooks vs Xero – paras edullinen kirjanpito-ohjelma vuodelle 2020

Pilvipohjaisten kirjanpito-ohjelmistojen maailmassa voi olla vaikea löytää yrityksellesi oikeaa palvelua. Kaikilla alustoilla ei ole samoja ominaisuuksia, ja toisinaan on hämmentäviä aukkoja, mikä muuten olisi täydellinen ratkaisu.


FreshBooksilla ja Xerolla, kahdella avaruuden pääkilpailijalla, on monia samoja ominaisuuksia, mutta jokaisesta puuttuu tärkeitä prosesseja, jotka voivat johtaa sinut katsomaan muita ohjelmia. Vertaamme tässä artikkelissa FreshBooks-versiota Xero-versioon auttaaksemme sinua päättämään, mikä on yrityksellesi parhaiten sopiva.

Jos haluat tietää enemmän yksittäisistä ohjelmista, suosittelemme, että tutustu FreshBooks-arvosteluihin ja Xero-arvosteluihin. Molemmat valitsivat myös parhaan kirjanpito-ohjelmistomme. Lue lisää selvittääksesi, mitkä voisivat sopia paremmin tarpeisiisi.

1

laskutus

Tarvitsemasi laskussa vaihtelee liiketoiminnan ja asiakkaan mukaan, mutta jotkut asiat ovat aina samoja. Laskut tarvitsevat kentät ilmoittamaan kenelle laskutat, mistä laskutat heitä ja milloin maksu on suoritettava. FreshBooksilla ja Xerolla on perusasiat, mutta jos etsit edistyneempiä ominaisuuksia, tutustu alla olevaan taulukkoon.

Palvelut: FreshBooksXero
Lähetä toistuvat laskut
Lisää viivästysmaksut automaattisesti
Lähetä maksumuistutuksia
Integroi luetteloon
Lasku työtunneista
Muokkaa laskuja (ei monia vaihtoehtoja) (mallista)

Kun vertaat heidän laskujaan vierekkäin, huomaat keskeisiä eroja.

Xeron laskussa on kaksi vakavaa puutetta. Muistiinpanojen lisäämistä varten on laatikot, mutta ne eivät näy laskun tulostamisen tai sähköpostin lähettämisen yhteydessä. Ei ole myöskään tilaa lisätä termejä, kuten 1 prosenttia, netto 30.

FreshBooksin laskulomakkeessa on paikkoja muistiinpanoihin ja ehtoihin. Jos sinun on kerättävä talletus ennen työn alkamista, voit pyytää prosenttimääräisen tai kiinteän talletussumman. Projektipohjaiset yritykset pitävät sitä arvokkaana ominaisuutena.

Vaikka molemmat palvelut väittävät antavan sinulle räätälöityjä laskuja, se ei ole totta.

FreshBooks antaa sinun valita logon lisäämisen ja värin tai fontin vaihtamisen välillä, mutta muuten valitset vain kaksi mallia.

Sinun on ladattava malli laskun mukauttamiseksi Xero-palvelussa, mutta sen kenttien on vastattava palvelun tavallisia laskukenttiä. Et voi lisätä mitään, mitä ei vielä ole Xero-laskussa. Lue joustavammasta ohjelmasta Zoho Books -katsaus.

Jos laskutat asiakkaita samoista maksuista säännöllisin väliajoin, haluat lähettää automaattiset, toistuvat laskut.

Xero-sovelluksessa voit asettaa laskut toistuviksi “myynti” -valikossa. Jos olet jo lähettänyt laskun, sinun on siirryttävä takaisin myyntinäyttöön, jotta se toistuu, mikä on ärsyttävää.

Toistuvat laskut

Säästä aikaa, FreshBooks asettaa “tee toistuva” näytölle, kun osut laskun “tallenna”. Sinun ei tarvitse olla saanut jo maksua asiakkaalta, kuten QuickBooks Online tekee. Lue QuickBooks Online -katsauksemme nähdäksesi miksi mielestämme tällaisen vaatiminen on ohjelman merkittävä haitta.

FreshBooks sisältää tuntilaskutuksen kaikine hinnasuunnitelmillaan. Jos laskutat projektia, sen avulla voit vetää projektin tiedot laskuun. Xero ei voi vielä laskuttaa työtunneista, mutta koska se vain käynnisti projekteja, todennäköisesti se lisää ominaisuuden pian. Jos et voi odottaa ja olet Yhdistyneessä kuningaskunnassa, tutustu FreeAgent-arvosteluun palveluun, joka tekee tuntilaskutuksen hyvin.

Kaikki yritykset eivät kuitenkaan laskuta työaikaa. Tuoteperustaiset yritykset kantavat varastot kädestä ja haluavat laskun, joka vetää määriä.

Xero on erinomainen varastonhallinnassa. Kun perustat uutta tiliä, voit lähettää olemassa olevat varastotaulukot, mukaan lukien SKU: t ja käytettävissä olevat määrät. Kun esineet on myyty, valitse sen varastosta laskun avattavasta valikosta. Määrät päivittyvät automaattisesti.

FreshBooks ei sisälly tuotevalikoimaansa tehokasta varastonhallintaa. Sen sijaan sinun on maksettava erillisestä sovelluksesta.

Kun olet lähettänyt laskut, on tärkeää jatkaa keräämistä niistä. FreshBooks ja Xero antavat sinulle useita tapoja seurata ikääntyneiden saamisten saldoja.

”Erinomainen tulo” näkyy FreshBooksin päähallintapaneelin yläosassa. Erääntyvät kokonaismäärät on esitetty palkissa, joka ulottuu näytön poikki. Vaikka palvelulla on myös vanhennettu saamisraportti, sitä ei voida räätälöidä eikä asiakkaan mukaan voi lajitella tai suodattaa.

kojelauta

Kun varaat laskun, FreshBooks kysyy, haluatko lähettää automaattisia maksumuistutuksia. Tämä vie taakan muistaa seurata olkapäiltäsi. Voit asettaa seuranta-ajat ja mukauttaa niitä myös asiakkaan mukaan. Jos joku sanoo, että hän ei halua häiritä, ennen kuin hänellä on 30 päivää myöhässä, voit muuttaa heidän asetuksiaan vaikuttamatta muihin asiakkaisiin.

Xeron kojetaulu asettaa velkasumman oikeassa yläkulmassa kohtaan nimeltä ”laskut sinulle”. Sillä on myös vanhentuneita saamisia koskeva raportti ja raportti, jossa on yksityiskohtainen erittely erääntyneistä laskuista. On helppo pitää silmällä mitä olet velkaa ja palvelu lähettää automaattiset maksumuistutukset asiakkaille.

Xero-Dashboard

FreshBooks lisää viivästysmaksut erääntyneisiin laskuihin. Saadaksesi saman ominaisuuden Xero-sovelluksessa tarvitset ulkopuolisen sovelluksen.

Suosimme FreshBooksin laskutusta Xeron laskutukseen. Aikaa säästävien toimintojen määrittäminen on helpompaa, maksuviivästysmuistutukset räätälöidaan ja se sisältää tuntilaskutuksen.

Kierros: FreshBooks-laskutuspiste

FreshBooks-logo
Xero kirjanpitotunnus

2

setelit

Yrityksesi toimintaa ylläpitävien laskujen maksaminen on yhtä tärkeää kuin tulojen tuottaminen. Jos et maksa sähkökuluja, myyjiä, tarvikkeita tai vuokria, yrityksesi sulkeutuu. Laskut eivät kuitenkaan ole voittokeskuksia, joten et halua tuhlata niihin paljon aikaa.

Automaattisen maksun asettaminen kuukausittain toistuville laskuille säästää aikaa ja vaivaa. FreshBooks ja Xero tekevät siitä helpon.

FreshBooksissa “tee toistuva” -vaihtoehto näkyy jokaisessa laskussa.

Xero asettaa ”toistuvan laskun” ”ostot” -valikkoon ”tilit” -kohtaan. Voit tehdä sen myös laskun avattavasta laskutusvaihtoehdot -kohdasta.

Missä löydettäviä-Bill

Xero-laskut voidaan maksaa sekillä tai bill.com -sivustolla, mikä ei ole yhtä kätevä kuin maksaminen ohjelmiston pankkitililtä tai luottokortilta.

FreshBooksissa voit pitää luottokortin tiedostoissa ja maksaa laskuja sitä käyttämällä.

Hallintapaneelit auttavat sinua pysymään maksettavien tilien edessä, etenkin tilien, joita ei voida automatisoida.

Xeron “laskujen” pääruutu näyttää laskujen kokonaismäärän luonnoksessa, odottaen hyväksyntää tai maksua ja erääntyneen ruutuissa. Tämän alla on pylväskaavio, joka vertaa laskuja maksettuihin laskuihin. Se on hieno, yhdellä silmäyksellä esitelty maksamatta olevat kulut.

Laskut-Main-Screen

FreshBooks antaa sinulle tilannekuvan laskuista sen “kuluraportissa” kohdassa “raportit” ja pääosassa “kulut”. Saadut laskut eivät kuitenkaan ole niin selkeästi kojelaudalla kuin Xerossa. Kumpikaan ei kuitenkaan räjäytä meitä, joten suosittelemme, että tarkistat Sage Business Accounting -katsauksen, jos kulujen asettaminen on ensisijaista.

Kierros: Laskutuskohta Xero-kirjanpitoon

FreshBooks-logo
Xero kirjanpitotunnus

3

raportit

Jossain vaiheessa jokaisen yrityksen on tarkistettava sen suorituskyky. Varastonmääritys kertoo, mikä liikkuu ja mikä hyllyillä istuu. Asiakasraportit saattavat paljastaa, että on aika katkaista yhteydet rikollisen asiakkaan kanssa. Raportit yhdistävät ja tiivistävät laskujen, laskujen ja muiden tapahtumien tietoja, jotta yritysomistajat voivat hoitaa liiketoimintaansa paremmin.

Xerolla on raportteja myynnistä ja ostosta, varastosta ja käyttöomaisuudesta, palkkasummasta ja projekteista. Se on yksi harvoista kirjanpitoalustoista, joka sisältää oman pääoman ehtoisen tuloslaskelman, taseen ja kassavirtalaskelmat.

Raportit-Main-Screen

Sitä vastoin FreshBooks näyttää vieneen vain vähän aikaa tai vaivaa raportteihinsa. Vakioraportteja on vain yhdeksän, ja ainoa tilinpäätös on tulos ja tappio. Vaikka saat kaksi tärkeintä raporttia pienyrityksen pitämiseksi pinnalla, tilien ikääntymis- ja kuluraportit, niitä ei voida mukauttaa.

Advanced-raportit-osasto

Ilmainen, pilvipohjainen kirjanpitoratkaisu, Wave, menestyy raporteissaan paremmin, kuten voit lukea Wave-arvosteluistamme.

FreshBooksin huomion puute raporteille on hämmentävää, koska sen muuten vankat vaihtoehdot ovat tärkeitä. Xero on ilmeinen valinta tässä kategoriassa. FreshBooks hävisi kierroksen samasta syystä FreshBooks vs. Wave -artikkelissa.

Kierros: Raportointipiste Xero-kirjanpitoon

FreshBooks-logo
Xero kirjanpitotunnus

4

hinnoittelu

FreshBooks ja Xero tarjoavat molemmat kolme hinnasuunnitelmaa, joiden on tarkoitus kasvaa yrityksesi kanssa. Ajatuksena on, että sinun ei tarvitse maksaa ominaisuuksista, joita et tarvitse. Todellisuudessa on melkein mahdotonta johtaa yritystä alemmilla suunnitelmilla.

Xeron alimman tason suunnitelma Early maksaa vain 9 dollaria kuukaudessa. Sen avulla voit lähettää viisi laskua ja tarjousta, kirjoittaa viisi laskua ja sovittaa yhteen 20 pankkitapahtumaa. On vaikea kuvitella, että yritys voisi jatkaa tällä tasolla pitkään.

FreshBooksin halvin suunnitelma Lite maksaa 15 dollaria kuukaudessa, mutta se tarjoaa sinulle rajoittamattoman määrän laskuja ja arvioita, laskujen maksuja ja luottokorttien käsittelyä. Vaikka se ei rajoita tapahtumia, sen avulla voit lisätä vain viisi asiakasta. Se voi maksaa enemmän kuin aikaisin, mutta se on silti parempi arvo.

Kasvava, Xeron keskipitkä suunnitelma poistaa rajoitukset käsiteltävien tapahtumien määrälle, mutta ei lisää uusia ominaisuuksia. Koska hinta on yli kaksinkertainen, 30 dollariin, suosimme FreshBooksia.

Sen keskeinen tiesuunnitelma Plus maksaa 25 dollaria kuukaudessa, ja se lisää automaattiset maksumuistutukset, kirjanpitoraportit, ehdotukset ja kyvyn torjua laskuihin liittyviä viivästysmaksuja ja ajoittaa toistuvat laskut Lite-suunnitelman vaihtoehtoihin. Sen avulla sinulla voi olla jopa 50 asiakasta.

Xeron kallein suunnitelma, vakiintunut, hyppää 60 dollariin kuukaudessa. Se lisää uusia toimintoja, kuten monivaluutta, kulut ja projektit. Koska yritys ei sisälly laskutusta korkeimman hinnasuunnitelman kanssa, yritys pakottaa sinut pääsemään kirjautumaan siihen heti tai käyttämään erillistä laskujen maksupalvelua.

Siinä tapauksessa et tiedä yrityksesi nettotuloja laskematta sitä manuaalisesti offline-tilassa. Puhumme enemmän tuosta haitasta Xero vs Wave -artikkelissa.

Ainoat muutokset FreshBooksin Plus- ja Premium-tasojen välillä ovat hinta ja asiakasmäärä. Premium-palvelussa voit palvella jopa 500 asiakasta. Kuukausimaksu 50 dollaria kuukaudessa kattaa sen, samoin kuin kaikki ominaisuudet, jotka ovat saatavissa halvemmalla hintapisteellä.

Maksujen online-hyväksyminen nopeuttaa yleensä perintäprosessia ja vähentää erääntyneitä saamisia.

FreshBooks integroi maksujen käsittelyn, mutta joudut maksamaan transaktiomaksut, jotka ovat 2,9 prosenttia kokonaissummasta plus 30 senttiä tapahtumaa kohti. Asiakkaat voivat napsauttaa laskun linkkiä maksaakseen laskunsa.

Xero ei tarjoa integroitua maksujen käsittelyä. Sen sijaan sinun on kirjauduttava sovellukseen. Vaikka se antaa sinulle enemmän valintoja maksujen suhteen, se on vähemmän kätevää sinulle ja asiakkaillesi.

Xero antaa sinulle palkanlaskennan, mutta vain korkeimmalla hinnoittelutasolla. FreshBooksissa ei ole sisäänrakennettua palkanlaskentaprosessia.

Hinnoittelussa suosimme FreshBooksin vaihtoehtoja. Pieni yritys voisi käyttää Plus-suunnitelmaa vuosien ajan ilman riskiä, ​​että se kasvaa.

Kierros: FreshBooks-hintapiste

FreshBooks-logo
Xero kirjanpitotunnus

5

Käyttäjäystävällisyys

Kaikista testaamistamme kirjanpito-ohjelmistoista FreshBooksilla ja Xerolla on kaksi puhtainta ja helpointa seurata rajapintoja. Mikään ei ole omituinen tai hämmentävä nimi, ja valikon vaihtoehdot ovat selvästi merkittyjä ja intuitiivisia.

FreshBooksin valikko on näytön vasemmalla puolella, kun taas Xeron valikkopalkki kulkee näytön yläreunaa pitkin. Molemmilla on pikalinkit yleisesti käytettyihin ominaisuuksiin, jotka ovat hajallaan, olipa kyseessä sitten uusi lasku -painike FreshBooksin “laskut” -näytössä tai plusmerkki Xero-kojelaudan “laskut sinulle” -ruudussa..

Emme voineet valita kahden käyttäjäystävällisyysohjelman välillä, ennen kuin tarkastelimme käyttäjätukea.

FreshBooks hajauttaa vinkkejä ja vinkkejä uusille käyttäjille koko alustallaan, sekä linkit “ohje” -artikkeleihin, jotka liittyvät näytöllesi. Se tarjoaa myös sähköpostia ja puhelintukea.

Blue-vihjeitä-ja-Ctips

Xerolla on ohjeosasto ja vaiheittaiset ohjeet videoiden ja opetusohjelmien kanssa, mutta ohjelmistosta ei ole paljon apua. Pakotettiin sinua poistumaan ja siirtymään toiselle näytölle apua varten. Myöskään puhelintukea ei ole.

Erinomaisen onboard-prosessinsa ansiosta FreshBooks on voittajamme käyttäjäystävällisyydestä.

Kierros: FreshBooksin käyttäjäystävällisyyspiste

FreshBooks-logo
Xero kirjanpitotunnus

6

Lisätoiminnot

Rakennuksista kopiokoneisiin monilla yrityksillä on taseessaan kiinteää omaisuutta, mutta on harvinaista löytää kyky hallita niitä pilvipohjaisissa kirjanpito-ohjelmissa.

Jos taseessa on paljon käyttöomaisuutta, kannattaa ehkä tutkia tarkemmin Xeroa. Sen sisäänrakennettu käyttöomaisuusmoduuli laskee poistot ja kirjaa luovutuspäiväkirjamerkinnät. Kun olet aloittamassa, voit lähettää käyttöomaisuutesi laskentataulukosta.

Käyttöomaisuusinvestointien-Dashboard

FreshBooks ei anna sinun tuoda käyttöomaisuuden aikataulua, eikä se sisällä kiinteän omaisuuden moduulia. Voit kirjautua ja maksaa erillisestä sovelluksesta, mutta et voi varata päiväkirjakirjausta kuten voit QuickBooks Online -palvelun avulla, koska FreshBooks ei ole kaksinkertaisen merkinnän kirjanpitojärjestelmä. Voit lukea lisää näiden kahden vertailusta FreshBooks vs. QuickBooks Online -artikkelissa.

Xero voittaa myös FreshBooksin varastonhallinnassa. Se sisältää varaston jokaisessa hinnasuunnitelmassa, ylläpitää varastotasoja ja ylläpitää raportteja. FreshBooks edellyttää, että kirjaudut sisään ja maksat erillisestä sovelluksesta, jos haluat kirjanpidon kanssa synkronoitavan varastonhallinnan.

Ainoa edistynyt toiminto, jossa FreshBooksilla voi olla etuna, on projektit. Saat keskitetyn paikan tiedostoillesi ja pystyt hallitsemaan ryhmän jäsenten pääsyä. Projektit voidaan eritellä yksityiskohtaisesti, määritettyjen toimitusten ja määräaikojen mukaan.

Edit-projekti

Jos kyseessä on projekti, jonka laskutusaika on, FreshBooks-ohjelmassa ja sovelluksessa on ajan seuranta. Voit jopa määrittää eri tuntihinnat eri työntekijöille.

Xero aloitti projektien vasta äskettäin, joten on vaikea sanoa, kuinka sitä verrataan. Vaikka voit myös seurata aikaa, rahaa ja kannattavuutta sen avulla, siinä ei ole eräpäivätoimintoa. Et voi myöskään kutsua ihmisiä osallistumaan siihen. Siinä on vähemmän projektijohtamisen palkkioita enemmän kuin kustannuslaskennan viistoa.

Xero on edistyneempiä toimintoja kuin FreshBooks. Jos yrityksesi ei tarvitse seurata mainosjakaumaa tai käyttöomaisuutta, mutta haluaa hallita projekteja, suosittelemme menemään FreshBooksiin.

Kierros: Lisätoimintojen kohta Xero-kirjanpitoon

FreshBooks-logo
Xero kirjanpitotunnus

7

Tuomio

On vaikea valita FreshBooksin ja Xeron välillä, koska missä yksi on heikko, toinen on vahva. Esimerkiksi FreshBooksilla on heikko varasto ja Xero on vahva, mutta FreshBooks lyö Xeroa helpoissa laskujen ja kulujen varausprosesseissaan..

Meidän on kuitenkin pääteltävä, että FreshBooks on yleensä parempi vaihtoehto kuin Xero. Perustoimintojen suorittaminen, kuten toistuvan laskun asettaminen, on yksinkertaisempaa ja intuitiivisempaa. Sen hinnoittelu on järkevämpää kuin Xeron hinta, ja se tarjoaa sinulle enemmän vaihtoehtoja asiakastukeen.

Poikkeus suositukseemme on, jos yrityksesi on varastopohjaista, sillä on paljon käyttöomaisuutta ja se luottaa raportteihin. Siinä tapauksessa Xero on ilmeinen valinta.

Mistä pidät parempana, FreshBooks tai Xero? Onko tämä artikkeli auttanut sinua päättämään mielisi näiden kahden välillä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map