FreshBooks vs Wave: Taistelu aloittelijoille on käynnissä vuonna 2020

FreshBooks ja Wave ovat parhaita kirjanpito-ohjelmistoja, joten pienten yritysten tulisi harkita käyttäjäystävällisiä, pilvipohjaisia ​​ohjelmia, kun tekevät ostoksia. Molemmat täyttävät kuitenkin kaiken yrityksen keskeiset kirjanpitotarpeet – laskutuksen ja laskun maksamisen -, joten on tarpeen tutkia syvemmin niiden erojen tunnistamista ja valita niiden välillä.


Suosittelemme lukemaan FreshBooks-arvosteluamme ja Wave-arvosteluamme saadaksesi yksityiskohtaisen kuvan jokaisesta.

1

laskutus

Kerääminen ansaitsemalla rahoilla on keskeinen tekijä yrityksen säilymiselle. Monet pienyritykset kääntyvät ensin pilvipohjaisen kirjanpitoratkaisun puoleen, koska he tietävät, että heidän on pysyttävä paremmin saamisten päällä ja seurattava. Se on yksi toiminto, jonka varmasti löydät jokaisesta kirjanpito-ohjelmasta. Seuraavassa taulukossa verrataan FreshBooksin ja Wavein laskutusvaihtoehtoja.

Palvelut: FreshBooksWave
Lähetä toistuvat laskut
Lisää viivästysmaksut automaattisesti
Lähetä maksumuistutuksia
Integroi luetteloon
Lasku työtunneista
Muokkaa laskuja (ei monia vaihtoehtoja) (ei monia vaihtoehtoja)

FreshBooks tarjoaa käyttäjille kattavan laskutusjärjestelmän. Laskut ovat selvästi muotoiltuja, ja niissä on yhteiset kentät, kuten asiakas, määrä ja muistiinpanot. Laskun määrittämisen jälkeen voit valita, kuinka usein haluat lähettää maksumuistutuksia erääntyneistä laskuista. FreshBooks on ainutlaatuinen markkinoilla siinä, että sen avulla voit mukauttaa maksumuistutuksia ja viivästysmaksuja asiakkaan mukaan.

Lasku-asetukset-by-Client

Monet yritykset laskuttavat samoja palveluita kuukausittain. FreshBooks “Tee toistuva” -ominaisuus ilmestyy jokaisen kirjoittamasi ja tallentamasi laskun jälkeen tai voit valita sen laskua syötettäessä. Aikasäästötoiminto varmistaa myös, että asiakkaasi laskuttuvat, vaikka kirjanpitäjäsi soitaisi sairaana tai unohtaa.

Wave pystyy asettamaan myös toistuvat laskut, ja antaa sinulle enemmän maksumuistutusvaihtoehtoja. Myöhässä olevia maksuja ei kuitenkaan voida lisätä laskuun automaattisesti, kuten FreshBooksissakin. Wave-tilassa sinun on lisättävä uusi rivikohta olemassa olevaan laskuun, jos haluat periä myöhästymismaksua.

FreshBooksissa asiakkaan projektissa työskennellyt tunnit otetaan mukaan laskuihin. Palvelu sisältää projektitoiminnon, jota Wavella ei ole. Luovien ja projektipohjaisten yritysten tulisi syventää FreshBooksia määrittäessään kirjanpito-ohjelmistotarpeitaan.

FreshBooksissa on perusvarastojärjestelmä, ellet osta sovellusta, mutta voit valita käytettävissä olevien esineiden joukosta laskua luotaessa. Wave ei sisällä varastovaihtoehtoja, mutta jos sinun on seurattava saatavilla olevia määriä ja hallittava merkittävää varastota, suosittelemme, että tarkistat Xero. Jos olet utelias, voit lukea FreshBooks vs. Xero -katsauksen.

Vaikka laskujen mukautusvaihtoehtoja onkin FreshBooksissa ja Wavessa, niitä on rajoitettu. Mukautettavat vaihtoehdot sisältävät värit, fontit ja asettelun. Wave-järjestelmässä on kolme laskumallia, joihin voit lisätä logon, kun taas FreshBooks tarjoaa lisää malleja ja sisältää arvioita ja ehdotuksia.

Custom-Lasku-asetukset

Laskun lähettäminen on vasta ensimmäinen askel. Vaikka molemmat lähettävät automaattiset maksumuistutukset myöhässä oleville asiakkaille, on edelleen hyvä idea, että yritysomistajat seuraavat silmällä kassavirtaa..

Erinomainen tulo näkyy FreshBooksin tärkeimmän kojelaudan yläosassa. Se näyttää erääntyvän kokonaismäärän punaisena visuaalisena muistutuksena maksamatta olevista laskuista. Kohdassa “edistyneet raportit” löydät tilien ikääntymisraportin, joka erittelee erääntyneet saamiset ajanjakson mukaan, jona olet ollut velkaa.

Wave-kojelauta näyttää myös velat, joita olet velkaa, mutta sinun on vieritettävä alas löytääksesi tiedot. Tästä huolimatta sen “laskut” -näyttö näyttää erääntyneet laskut edessä ja keskellä. Tilien ikääntymisraportti sisältyy myös sen ”raportit” -osaan.

Aalto-Laskut-Due-Dashboard

Laskutusta varten FreshBooks on parempi kuin Wave. Se sisältää enemmän vaihtoehtoja, kuten arvioiden ja ehdotusten laatiminen, jotka muunnetaan laskuiksi, ja automatisoidut toiminnot.

Kierros: FreshBooks-laskutuspiste

FreshBooks-logo
Aalto kirjanpito logo

2

setelit

Laskujen maksaminen on välttämätöntä, jos epämiellyttävää, osa liiketoimintaa. FreshBooks ja Wave tekevät siitä mahdollisimman kivuttoman. Pääsivun painikkeet vievät sinut suoraan lomakkeeseen uuden kulun syöttämiseksi.

FreshBooksissa kululomake antaa sinun valita kulutustyypin avattavasta valikosta. Voit lähettää ja liittää kuitin tarvittaessa ja merkitä sen laskutettaviksi, jos asiakas on velkakorvausta. Palvelu antaa sinulle mahdollisuuden tallentaa luottokortti tiedostoon ja käyttää sitä myös laskujen maksamiseen.

“Tee toistuva” -vaihtoehto näkyy jokaisessa uudessa kululomakkeessa. Jos maksat samat kulut kuukausittain, kuten vuokran tai kiinteistömaksun, automaattiset maksut säästävät aikaa ja varmista, että et koskaan aiheudu maksuviivästystä, koska olet menettänyt tärkeän laskun. Kun olet valinnut kuinka usein se maksetaan ja kuinka monta kertaa, voit unohtaa sen.

Syöttäminen-a-Uusi-kulu

Vaikka Wave-lomakkeen löytäminen ja täyttäminen on helppoa, joudut suorittamaan ylimääräisen vaiheen napsauttamalla ”Luo ​​lasku”, jos suoritat selausten päävalikossa “ostot” ja “laskut”..

Wave ei anna käyttäjien asettaa toistuvia laskutuksia eikä pidä luottokorttia tiedostossa.  

Wave-kustannuslomakkeella voit määrittää numeroita, kirjoittaa muistiinpanoja ja liittää kuitteja, mutta et voi lisätä riviä veroille.

Esimerkki-of-kulu-Entry

Varatut kulut näkyvät piirakkakaaviona FreshBooksin päähallintapaneelissa. Wave näyttää erääntyneet laskut ja laskut kojelaudan vasemmalla puolella olevassa luettelossa. Molemmilla on kustannusraportit, joten seurata rahaa, joka valuu pois yrityksestäsi, ei ole vaikeaa heidän kanssaan.

FreshBooksin laskutusominaisuudet antavat sinulle enemmän vaihtoehtoja ja toimintoja kuin Wave: n, toistuvilla maksuilla ja tallennetuilla luottokorteilla. Se on selvä voittaja tässä kategoriassa.

Kierros: Laskukohta FreshBooksille

FreshBooks-logo
Aalto kirjanpito logo

3

raportit

FreshBooksin raportit eivät koskaan voita verrattuna muihin pilvipohjaisiin kirjanpito-ohjelmiin. Palvelun laiminlyönti on outoa, kun otetaan huomioon sen merkitys liiketoimintapäätösten tekemisessä, mutta sillä on vain yhdeksän raporttia.

Advanced-raportit-osasto

Ainoa FreshBooksiin sisältyvä tilinpäätös on tulos ja tappio. Tase- tai kassavirtalaskelmaa ei ole. Pankit ja lainanantajat yleensä pyytävät kaikkia kolmea, kun haet lainaa, joten FreshBooks-käyttäjien olisi valmisteltava kaksi muuta manuaalisesti.

Wave tarjoaa käyttäjille kolme suurta tilinpäätöstä ja paljon laajemman valikoiman raportteja, jotka liittyvät liiketoimintaasi muihin alueisiin.

Raportit-Screen-Shot

Tilien ikääntymisraportit laskevat erääntyneiden saamisten määrän tyypillisillä aikatauluilla, kuten 0-30 päivää erääntyneitä tai 90 plus plus päivää erääntyneinä päivinä, mutta Wavella on myös raportti, joka näyttää tulot asiakaskohtaisesti. FreshBooks pysähtyy tilien ikääntymisraporttiin.

Tilit-Aging-raportti

Wave-ylimääräiset raportit kattavat myyntiveron, palkat ja palkanlaskennan, jos maksat sen palkanlaskentatoiminnoista. Vaikka se seuraa myynti- ja palkkaveroja, et voi arkistoida niitä verkossa.

Kumpikaan palvelu ei anna sinun mukauttaa raporttejasi päivämääräalueiden valinnan lisäksi. Se ei ole ongelma yksinkertaisemmille yrityksille, mutta monimutkaiset yritykset saattavat haluta muuttaa tiliryhmiä ja näyttöjä. QuickBooks Online -palvelussa on parhaat raportin mukautusvaihtoehdot.

Wave voittaa FreshBooksin tässä kategoriassa, mutta kumpikaan ei palvele monimutkaisten yritysten tai omistajien tarpeita, jotka etsivät raportteja analysoidakseen ja kasvattaakseen liiketoimintaansa. Jos tarvitset lisää, suosittelemme tutustumaan QuickBooks Online -palveluun. QuickBooks Online -katsauksessamme hahmotellaan sen edut ja haitat.

Kierros: Raporttikohta aaltolaskentaan

FreshBooks-logo
Aalto kirjanpito logo

4

hinnoittelu

Kukaan kilpailija ei aio voittaa Wave: n hinnoittelua, koska se on ilmainen. Se antaa sinulle kaikki ominaisuudet, joista olemme keskustelleet veloittamatta kuukausimaksua. Se veloittaa kuitenkin palkanlaskennasta ja kauppiaiden käsittelystä, ja yritys väittää, että riittävä niistä, jotta se voi antaa käyttäjille kaiken muun.

FreshBooks noudattaa kolmiportaista kuukausittaista hinnasuunnitelmaa, jota niin monet sen kilpailijat käyttävät. Alhaisin kuukausisuunnitelma, Lite, antaa viiden käyttäjän käyttää ohjelmaa 15 dollarilla kuukaudessa. Palvelun perustoiminnot ovat mukana, mutta vasta, kun maksat 25 dollaria kuukaudessa keskitasosta Plus, voit lähettää maksumuistutuksia, periä viivästysmaksuja ja ajoittaa toistuvat kulut.

Ylimmän tason Premium maksaa 50 dollaria kuukaudessa. Se ei lisää ominaisuuksia, mutta antaa jopa 500 käyttäjälle mahdollisuuden työskennellä tilisi kanssa. Vaikka on epätodennäköistä, että yrityksellä olisi niin paljon kirjanpitäjiä, olisi hyödyllistä, jos käytät hankkeita voimakkaasti.

Wave perii maksut veropalveluista, palkanlaskennasta ja luottokorttien käsittelystä. Palkka- ja veropalvelut ovat saatavana vain kuudessa osavaltiossa, ja ne maksavat 25 dollaria kuukaudessa plus 4 dollaria työntekijää kohti. Vain palkkasummasta veloitetaan 20 dollaria kuukaudessa plus 4 dollaria työntekijää kohti.

FreshBooksilla ei ole integroitua palkkahallintapalvelua. Sen sijaan joudut maksamaan lisäosasta, kuten Gusto. Jos etsit ohjelmaa, joka integroi palkanlaskennan, suosittelemme lukemaan Xero-arvosteluamme.

Pienelle yritykselle, jonka on pidettävä kustannukset hallinnassa, on sen arvoista kirjautua Wave-palveluun, vaikka joudut joutumaan käsittelemään sen haittoja. Siksi se voittaa tässä kategoriassa.

Kierros: Aaltolaskennan hintapiste

FreshBooks-logo
Aalto kirjanpito logo

5

Käyttäjäystävällisyys

On helppoa löytää tiesi FreshBooks- ja Wave-ohjelmista. Valikkokohteet on selvästi merkitty ja järkeviä. Painikkeet ”uusien” tuotteiden lisäämiseksi, kuten laskut tai laskut, näkyvät näkyvästi. Tehtävien suorittamisen vaiheet ovat intuitiivisia, eivätkä vaadi paljon ohjelmistokokemusta.

FreshBooks tekee paljon tukeakseen käyttäjiään. Linkit asiaa koskeviin ohjeartikkeleihin sekä vinkkejä ja vinkkejä näkyvät päänäytöissä, kun navigoit niihin ensimmäistä kertaa. Asiakastukeen pääsee sähköpostitse tai puhelimitse.

Wave-ohjeosasto sisältää yritysoppaita, blogiviestejä ja videoita. Ohje-painike näkyy aina valikon vasemmalla puolella. Kun napsautat sitä, esiin tulee laatikko, jonka avulla voit hakea kirjastosta poistumatta näytöltäsi.

Emme löytäneet paljon eroa yrityksille käyttäjäystävällisyyden suhteen, joten kutsumme tätä osaa tasoon.

Kierros: Käyttäjäystävällisyys Ei selvää voittajaa, pisteet molemmille

FreshBooks-logo
Aalto kirjanpito logo

6

Lisätoiminnot

Vaikka FreshBooks ei tarjoa monimutkaisia ​​inventaario- tai käyttöomaisuustoimintoja, se sisältää hankkeita. Luovat yritykset, jotka työskentelevät asiakkaidensa kanssa projekteissa tai jotka laskuttavat tunneittain, löytävät ominaisuudesta paljon pidävää.

Kun määrität uuden projektin FreshBooksissa, on helppo antaa tehtävät ja eräpäivät ryhmän jäsenille. Useita ihmisiä voidaan kutsua osallistumaan projektiin, mukaan lukien ulkoiset asiakkaat, mutta voit hallita heidän pääsyään.

Projektien tuntilaskutus syötetään laskuihin. Jos lähetät laskun asiakkaalle toisesta tuotteesta ja hän on velkaa tuntikausia, FreshBooks muistuttaa sinua. Jos työntekijäsi laskuttaa eri tuntihinnoilla – esimerkiksi vanhempi projektipäällikkö verrattuna nuoremppaan johtajaan – FreshBooks vetää sen myös projektin laskutukseen.

Kilpailija Xero antaa käyttäjille varaston, käyttöomaisuuden ja projektiominaisuudet. Jos tarvitset kaikkia kolmea, suosittelemme tarkistamaan FreshBooks vs. Xero -vertailumme.

Ainoa tapa hallita projekteja, käyttöomaisuutta tai varastotapaa Wavessa on, jos kirjaudut sisään ja maksat siitä integroitavasta lisäohjelmasta.

Kierros: Lisätoimintojen kohta FreshBooksille

FreshBooks-logo
Aalto kirjanpito logo

7

Tuomio

FreshBooksin ja Wave-samankaltaisuuksien vuoksi on vaikeaa valita niiden välillä, mutta FreshBooksilla on pieni reuna. Se antaa käyttäjille enemmän vaihtoehtoja laskutukseen ja laskutukseen, tarjoaa projektitoiminnan palvelu- ja luovalle yritykselle ja on kohtuuhintainen verrattuna muihin kilpailijoihin.

Wave-raportit antavat yrityksen omistajille kuitenkin enemmän seuranta- ja päätöksentekovälineitä, eikä sen hintaa voida lyödä. Jos olet valmis syöttämään toistuvat laskut manuaalisesti joka kuukausi ja haluat vähentää kustannuksia, se kannattaa katsoa.

Kuten aina, kiitos lukemisesta. Jos olet kokeillut kumpaakin ohjelmaa, mitä mieltä olet? Onko sinulla mieluummin? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map