Endurance International Group: Kestävä Web Host tai Privacy Pirate?

Jos olet jo perustanut verkkosivuston, tunnet todennäköisesti Endurance International -ryhmän, vaikka et koskaan olisi kuullut nimeä. Koska yritysjohtaja on massiivisten web-hosting-yritysten, kuten HostGator, Bluehost ja iPage, yläpuolella, EIG toimii taustalla auttaen pitkään tuotemerkkiinsa keräämään tilaajia.

Aikana tarkastaessamme isännöintipalveluita havaitsimme muutamia suuntauksia Endurance-brändien suhteen, etenkin kun kyse on yksityisyydestä. Alustavien tutkimusten tekemisen jälkeen löysimme useita artikkeleita, joissa keskusteltiin yrityspäälliköstä, joista suurin osa keskittyy EIG: n yritysostoihin vuosien varrella ja asiakasraportteihin, että palvelut pilattiin, kun EIG saattoi päätökseen yrityskaupan.. 

Vaikka tämä on totta joissakin tapauksissa – tarjoamme alla olevat esimerkit -, se ei ole Endurance International -konsernin pääasia. Tarkoituksemme täällä on kaksi. Ensinnäkin haluamme asettaa ennätyksen suoraan siitä, mikä EIG on ja mitä se tekee. Seuraavaksi haluamme siirtyä eteenpäin siihen, mikä mielestämme on monoliitin suurimpia huolenaiheita: yksityisyyttä. 

Ennen kuin pääset mihinkään sellaiseen, on kuitenkin aika lyhyelle historiatunnille.

Mikä on Endurance International Group?

Endurance International -konsernin “meistä” -sivulla sanotaan, että se on “kansainvälinen tuotemerkkiperhe, joka tarjoaa pienyritysten omistajille työkalut, joita he tarvitsevat perustaakseen ja rakentaakseen verkkosivustonsa.” Vaikka EIG kuulostaa samanlaiselta kappaleelta ja tanssilta sellaiselle yritykselle kuin GoDaddy, EIG ei ole oikeastaan ​​web-hosting-yritys. 

EIG kuitenkin aloitti tällä tavalla. Vuonna 1997 Hari Ravichandran – yrittäjä, jolla on MBA ja kaksi insinööritutkintoa – perusti BizLandin, pienyrityksiin keskittyvän web-hosting-yrityksen. Ravichandran siirtyisi lopulta Jump Ventures -yritykseen kesäkuussa 2018 ja iSubscribe (nykyisin tunnetaan nimellä Aura) elokuussa 2017. 

Vuonna 2001, kun dotcom-kupla puhkesi, BizLand havaitsi, että se oli pudonnut vaikeiksi aikoina. Se uudelleen – vain 14 työntekijää – uudelleen Endurance International Group. Se ei kuitenkaan hylännyt BizLandia. Tämä sivusto seisoo edelleen ja tarjoaa web-hosting-palveluita tänään. Sen sijaan Ravichandran jakoi yrityksen, pitämällä BizLandin verkkopalvelupisteenä ja perustamalla Endurance International -konsernin holdingyhtiöksi. 

Holdingyhtiö ei tarjoa palveluita itse. Sen sijaan se omistaa noin prosenttiosuuden useista tytäryhtiöbrändeistä. Usein holdingyhtiö tekee suuria, rakenteellisia muutoksia liiketoimintaan sen jälkeen kun se on hankittu. Sen jälkeen tuotemerkki kuitenkin käyttää edelleen omaa infrastruktuuriaan toimiakseen. 

Vuodesta 2001 vuoteen 2011 Endurance kulki autoaan ostamalla tuotemerkkejä täyttääkseen portfolionsa. Tiedot siitä, mitä tapahtui tuona aikana, on kuitenkin täplikäs. Ainakin tiedämme, että se osti FatCowin vuonna 2005 ja IPOWERin vuonna 2007. Vuoden 2007 IPOWER-lehdistötiedote väittää, että EIG oli tuolloin hankkinut jo 28 muuta merkkiä. 

Se kaikki on hyvin ja hyvä, mutta pallo ei alkanut pyöriä Endurance International -konsernissa, ennen kuin GS Capital Partners – osa Goldman Sachsia ja Warburg Pincus LLC – osti sen vuonna 2011. Kaksi sijoituspalveluyritystä maksoi 975 miljoonaa dollaria yrityksestä, ja sen jälkeen he solmivat kaupan, EIG osti joitakin suurimmista tuotemerkeistään, mukaan lukien Bluehost.

EIG julkistetaan


© NYSE

Oletetaan, että Bluehostin tärkein hankinta oli Endurancen valmisteleminen osakemarkkinoille. Yhtiö aloitti toimintansa 21 miljoonalla osakkeella, joiden arvo oli 12 dollaria kappaleelta lokakuussa 2013. Uuden perustamisen kiihtyessä EIG siirtyi mahdollisimman nopeasti turvaamaan sijoittajien dollareita, todennäköisimmin toivoessaan laajentaa jo tähtitietoaan. 

Se kuitenkin liikkui hieman liian nopeasti. Sekä Endurance International Group että yksi sen tuotemerkeistä, Constant Contact, saivat 10. joulukuuta 2015 oikeudenkäynnit Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission Bostonin aluetoimistolta. EIG: n tuolloin tuolloin ollut Hari Ravichandran oli tulipalon alla tarjoamalla sijoittajille suuret tilaajamäärät.. 

Tämä laillinen työttömyys jatkui kolme vuotta, ja kantajat ovat esittäneet lukuisia muutoksia. Kesäkuussa 2018 Endurance International Group sopi maksaa 8 miljoonan dollarin sakko SEC: lle Better Business Bureau -viraston mukaan. Elokuussa 2017 Ravichandran lähti yrityksestä, ja sen tilalle tuli entinen Convergys Oyj: n puheenjohtaja Jeffery Fox. 

Jos kaikki yllä oleva on hämärtää sinua, olemme koonneet sinulle tämän kätevän EIG-aikajanan (napsauta kuvitellaksesi).

EIG-historia

EIG: n markkinaosuus

Se, mikä alkoi 90-luvun lopulla web-hosting-yrityksenä, kasvatti jotain paljon suurempaa, kun EIG käytti dotcom-kuplan puhkeamista mahdollisuutena uudelleenjärjestelyyn holdingyhtiöksi. Kasvu ei ole kuitenkaan pysähtynyt lähes 20 vuoteen. Endurance International -konsernilla on nyt merkittävä osuus web-markkinoista. 

EIG omistaa kuitenkin vähemmän kuin jotkut online-spekulatiivisemmista artikkeleista viittaavat. Arvioimme, että EIG omistaa Datanyze-ohjelmasta noin kahdeksan prosenttia web-markkinoiden markkinoista, mikä ei ole paljon verrattuna GoDaddyn omistamiin 18 prosenttiin (lue GoDaddy-arvostelu). Voimme tehdä muutamia johtopäätöksiä, jotka kaikki ovat vain spekulointia.

Verkkosivuston markkinaosuus

Yksinkertaisin selitys viittaa siihen, että Kestävyyden laajentuminen on yksinkertaisesti 2000-luvun kapitalismin seurausta. On todennäköistä, että EIG ostaa merkkejä, kun mahdollisuudet ilmestyvät, ja haluavat laajentua mahdollisuuksien mukaan. Vaikka voimme hämmästyttää ajatusta siitä, että holdingyhtiö haluaa olla mahdollisimman suuri, emme voi horjuttaa sitä, kuinka EIG: n laaja verkko vaikuttaa henkilökohtaisiin tietoihisi. 

Maaliskuun 2019 tilintarkastamattomat luvut osoittavat, että Endurance International Group -konsernilla on 2 676 770 dollaria varoja. Näistä varoista 2 180 011 dollaria ei kuitenkaan ole aineettomia. Aineettomat hyödykkeet, kuten nimestä voi päätellä, eivät ole luonteeltaan fyysisiä, mikä tarkoittaa kaikkea tuotemerkin tunnustamisesta sähköpostiluetteloon. Näihin omaisuuksiin ei liity fyysistä arvoa, kuten esimerkiksi maalla tai koneilla olisi. 

Vaikka suoraviivaisen piirtäminen pelkästään lukujen perusteella on vaikeaa, voimme ainakin todeta, että suurin osa EIG: n varoista ei ole fyysisiä – merkitys tuotemerkin tunnustamisessa, tieto ja liikearvo muodostavat suurelta osin niiden varojen arvon, joita sillä tällä hetkellä on.

EIG: Tietosuojahuolet

Tämä tuo esiin yksityisyyttä koskevat huolet. Vaikka olemme paljastaneet Endurance International -konsernin kivisen historian, se ei ole täysin paha – etenkin kun muut yritykset, kuten GoDaddy, omistavat huomattavan markkinaosuuden tai jotkut yritykset yksinkertaisesti hylkäävät ihmiset. Asiaa enemmän koskee tiedonkeruu, jossa EIG on hyvin perehtynyt. 

Ennen asettamista yksityisyyden suojaan – joka pelkää tarpeeksi yksin – haluamme tarjota pienen esimerkin siitä, mitä EIG saattaa tehdä useilla tuotemerkeillä. EIG osti Arvixen 31. lokakuuta 2014, ilmoittaa CrunchBase. Arvixen verkkosivustolla oleva olemassa oleva tietokantaartikkeli, jonka otsikko on ”Onko verkkotunnuksen yksityisyys ilmainen? Kuinka voin asettaa sen? ” julkaistiin vuonna 2009, selventäen, että palvelu todella tarjosi sen ilmaiseksi.

Muokkaus tehtiin kuitenkin 13. heinäkuuta 2015, jossa todettiin, että Arvixe ei enää tarjoa verkkotunnuksen yksityisyyttä ilmaiseksi. Emme voi sanoa varmasti, että tämä oli kestävyydestä lähtöisin oleva muutos, mutta se ei olisi hulluin johtopäätös. Tiedämme, että EIG: llä on ainakin jonkinlainen vaikutus tuotemerkkeihinsä. Esimerkiksi Constant Contact lomautti noin 15 prosenttia henkilöstöstä EIG-yrityskaupan jälkeen. 

Sen perusteella, mitä tiedämme EIG: n yritysostoista, näyttää siltä, ​​että on kaksi päämäärää: kasvattaa varastossa ja kerätä mahdollisimman paljon tietoa. Myös tietosuojakäytäntö tukee tätä. 

Tiedonkeruu ja jakaminen

Kokoelma alkaa ennen rekisteröintiä. Tietosuojakäytännön mukaan EIG kerää sähköpostiosoitteesi aina, kun annat sen, riippumatta siitä, rekisteröidytkö vai et. Lisäksi se kerää IP-osoitteesi, selaimen metatiedot, maantieteellisen sijainnin, linkkien vuorovaikutuksen ja sivuvuorovaikutuksen. 

Kaikkia muita koskee “käyttöäsi ja laitteitasi keräämämme tiedot” -kohdan loppulauseke, jonka mukaan se seuraa “mitä tahansa laitetta tai muuta viestintätapaa, jota käytät vuorovaikutuksessa palvelujen kanssa”.  

Sikäli kuin näitä tietoja käytetään, tavallisia epäiltyjä on läsnä. EIG käyttää sitä palvelujen tarjoamiseen ja parantamiseen, kommunikointiin kanssasi ja verkkosivustojen toiminnan varmistamiseksi. Sitä käytetään kuitenkin myös “mainostamaan ja markkinoimaan kolmansien osapuolien tuotteita ja palveluita”.

Nämä kolmannet osapuolet ovat erittäin huolissaan. Piilotettu tietosuojakäytännössä on linkki luetteloon kolmansien osapuolten kumppaneista, joihin kuuluvat WPBeginner, Yahoo, Google, Facebook, Twitter, Verizon, LinkedIn, Amazon Web Services ja monia muita. Itse asiassa, jos tulostat kumppaniluettelon, se vie kuusi sivua. 

Otetaan esimerkiksi WPBeginner. Jos et tunne, sivusto keskittyy kouluttamaan WordPress-käyttäjiä alustan toiminnallisuudesta. Se on loistava resurssi, jossa on runsaasti ohjeita ja useita ilmaisia ​​laajennuksia käynnistykseen.

Jos kuitenkin katsot sen sivuston parasta WordPress-hosting-artikkelia, Bluehost ja HostGator vievät kaksi parasta paikkaa, jotka molemmat ovat EIG-merkkejä. Muutamia esimerkkejä ovat artikkeli, jossa verrataan verkkotunnuksia ja web-hosting-palveluita – joissa Bluehostia mainostetaan – ja opas parhaasta WooCommerce-hosting-palvelusta – joissa niissä on Bluehost ja HostGator.

Kuten WPBeginner, ansaitsemme rahaa tytäryhtiölinkkeihin. Kuten voitte lukea meidän työskentelysivultamme, tämä korvaus ei kuitenkaan mitenkään määrää, mitä palveluita suosittelemme. Joka tapauksessa, kun markkinoija on yrittänyt voittaa suosikkomme kaikella mahtavalla dollarilla, palautamme vain valkoisen kohinan. 

Tärkein ero meidän ja WPBeginnerin välillä on, että kukaan kumppanikumppaneistamme ei jaa henkilökohtaisia ​​tietoja asiakkailleen. Endurancen tietosuojakäytännössä todetaan, että WPBeginner on kumppani, jonka kanssa hän jakaa henkilökohtaisia ​​tietoja. Vaikka emme tiedä ja todennäköisesti emme koskaan tiedä, mitä tietoja jaetaan ja mille varten niitä jaetaan, johtopäätösten tekeminen ei ole vaikeaa..

Kuten mainittiin, WPBeginner on mielestämme erinomainen resurssi. Käytämme sivustoa vain esimerkinä siitä, mitä todennäköisesti tapahtuu EIG: n kumppaniluettelon kanssa. Jotkut kumppaneista ovat järkeviä, kuten esimerkiksi Google Maps sijaintien näyttämiseen verkkosivustolla. Toiset, mukaan lukien WPBeginner, Facebook, Twitter ja Google Ads, ovat varmasti vain mainoskumppaneita.  

Lisäksi tietosi pidetään ennallaan pitkään. Endurance sanoo, että se pitää tietosi kirjassa joko palvelusi päättymispäivän jälkeen tai 25.5.2018 alkaen, jos olisit irtisanonut aiemmin. Tänä päivänä yleinen tietosuoja-asetus tuli voimaan, mikä viittaa siihen, että EIG säilytti tietoja määrittelemättömästi aikaisemmin.

Sisäinen jakaminen

Ulkoisen jakamisen ulkopuolella on myös sisäistä jakamista. Tietosuojakäytännössä ei käytetä sitä laajasti, ja siinä todetaan, että EIG jakaa ”henkilökohtaisia ​​tietoja Endurance-yritysperheen muiden jäsenten kanssa, jotta yritysyhtiöidemme voivat ottaa sinuun yhteyttä tarjouksilla, palveluilla tai tuotteilla, jotka saattavat kiinnostaa sinua ja tarjota sinulle heidän tuotteitaan ja palveluitaan. ”

Kun otetaan kuitenkin huomioon, kuinka monta tuotemerkkiä Endurance International Group omistaa – tutkimuksemme perusteella noin 80 -, se tarkoittaa, että voit jäädä kiinni myyntitilaan. Yksi EIG: n liiketoiminnan vaarallisista näkökohdista on, että voit lopettaa suunnitelmasi yhden isännän kanssa vain kirjautuaksesi toiseen, joka on enemmän tai vähemmän sama.  

Kun tiedät, että Endurance jakaa henkilötietosi Google-mainosten kanssa, on mahdollista – vaikea vahvistaa -, että lopettaessasi yhden palvelun, sinulle voidaan markkinoida toista. Ainakin henkilökohtaisista anekdooteista tarkistettaessa verkkopalvelupalveluita voimme vahvistaa, että EIG: ään liittyvissä mainoksissa on uptick.

Piecing se yhdessä

Endurance International -konsernilla on kivinen historia, joka alkaa melkein mennä rintakuvaan vuosisadan vaihteessa tarjoamaan paisutettuja tilaaja numeroita sijoittajille vasta muutama vuosi sitten. Viimeisen 22 vuoden aikana on ilmennyt ahneutta osoittavaa käyttäytymismalli. Vaikka jokaisen yrityksen, hyvin, liiketoiminnan, on ansaita rahaa, on selvää, että Endurance on jahdannut tätä tavoitetta asiakkaidensa kustannuksella.. 

Pieniä esimerkkejä ovat verkkotunnuksen yksityisyyden suojan kumoaminen Arvixesta, ja suuriin esimerkkeihin kuuluu noin 200 ihmisen ampuminen Constant Contactista. Asiaa koskevia kysymyksiä ovat kuitenkin EIG: n tiedonkeruu ja selkeyden puute siitä, mikä se on ja mitä se tekee. Vaikka pahan, web-hosting-päällikön kuva voi olla kaukaa haettu, et pääse nukkumaan eettisimpien yritysten kanssa. 

Tiedonkeruu on selvästi ongelma. Kestävyyden tietosuojakäytäntö osoittaa halveksitonta kunnioitusta henkilötietojesi suhteen. On todennäköistä, että EIG on kaksinkertainen tulovirtoihin, keräämällä joitain tuloja kumppaniluettelostaan ​​ja osa siitä, että leeboi tietoja, joihin kumppaneilla on pääsy. 

Siksi suurin osa parhaassa web-hosting-oppaassamme luetelluista palveluntarjoajista on itsenäisiä tuotemerkkejä. He eivät ole ylimmällä sijalla tuotemerkkien tai tytäryhtiömahdollisuuksien perusteella, vaan koska ne tarjoavat paremman ja eettisen palvelun. Jotkut jopa käyttävät kestävyysmallia, mutta joillakin parannuksilla.

Esimerkiksi Hostingerillä on verkko, joka sisältää myös 000webhost ja Hosting24. Tätä tosiasiaa ei kuitenkaan ole piilotettu. 000webhost kertoo sen saavan Hostinger-verkosta sivuston otsikossa, ja Hosting24 esittelee kuulumisensa “meistä” -sivun kautta (tutustu Hostinger- ja Hosting24-arvosteluihimme, jos haluat lisätietoja näistä palveluista). 

Endurance International Group puolestaan ​​väistää, kuinka monta brändiä se todella omistaa ja mikä rooli sillä on näissä yrityksissä.

Lopulliset ajatukset

Bluehost vie yhdeksännen sijan kirjoittamishetkellä, iPage seuraa sitä pisteessä 13 (lue iPage-arvosteluamme). Sijoituksemme perustuvat siihen, kuinka pisteitämme jokaisen kierroksen, eli emme tiedä tarkkaa sijaintia ennen kuin kaikki on sanottu ja tehty. 

Vaikka Endurance International -konsernia ympäröi yleensä paljon huolenaiheita, tosiasia on, että kokemuksemme perusteella sen tuotemerkit eivät tarjoa yhtä hyvää palvelua kuin useimmat riippumattomat isännät. SiteGround ja DreamHost sijoittuvat korkealle – näet miksi SiteGround- ja DreamHost -katsauksissamme – mutta A2-hosting-, MDDHosting-, WebHostingBuzz- ja Kinsta-ohjelmissa on myös muita vaihtoehtoja. 

Haluatko edelleen käyttää EIG-brändiä? Kerro meille miksi tai miksi ei alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me