CrashPlan vs Acronis Backup: Kaksi yritystoiminnan harjoittajaa torjuvat sen vuonna 2020

Ei voi olla helppoa valita palvelua parhaasta online-varmuuskopiostamme pienyritysten valintaa varten. Siksi aiomme kuoppia Acroniksesta vs. CrashPlanista – jotka sijoittuvat yleisesti numeroon yksi ja vastaavasti neljään kyseisessä luettelossa – ja katsomme kumpi tulee esiin. Tällä tavoin on sinulle helpompaa päättää, mikä palvelu on yrityksellesi parempi. 


CrashPlan tuki aiemmin yksityisiä käyttäjiä, mutta nyt se toimii vain yritysten kanssa. Se on loistava valinta, koska se tarjoaa rajoittamattoman varmuuskopion, suuren arvon, yksityisen salauksen ja yhden parhaista versiointimahdollisuuksista, mitä olemme nähneet.

Toisaalta Acronis Backup on huipputekninen ohjelmisto, joka on yksi markkinoiden monipuolisin palvelu. Lisäksi se tarjoaa toimivan pilvikonsolin, vahvan tietoturvan, nopean nopeuden ja jatkuvan tuen.

Jos nämä eivät kuulosta kupilliselta teeltä, tutustu yrityksen online-varausarvosteluihin vaihtoehtoja varten. Toisin sanoen, jos haluat tietää enemmän näistä kilpailijoista, lue CrashPlan-arvostelu ja Acronis Backup-arvostelu. Jos luet tätä, mutta etsit varmuuskopiota, lue paras online-varmuuskopio kotipalveluistamme.

Muuten olet oikeassa paikassa. Älykäs on investoida yritystietokoneidesi suojaamiseen, koska kiintolevysi saattaa kaatua, joku voi varastaa kannettavan tietokoneesi tai luonne voi aiheuttaa tietojen menetyksen. 

Voit yrittää palauttaa tiedostoja ilmaisilla tietojen palauttamisohjelmilla, mutta ei ole takeita, että ne toimivat. Solid-state-asemat eivät myöskään pelasta ihoasi, koska niissä on enemmän datavirheitä kuin kiintolevyasemissa, vaikka niiden vikaantumisaste on alle yksi prosentti.

Taistelun perustaminen: Acronis vs. CrashPlan

Vertaamme näitä palveluja viidessä kierroksessa ja kunkin lopussa nimeämme voittajan. Sitten teemme kehyksen päätelmiin ja julistamme kokonaisvoittajan.

1

Varmuuskopiointi ja muut ominaisuudet

Ominaisuudet, jotka saat valitulla varmuuskopiopalvelulla, määrää, kuinka voit käyttää sitä ja mitä voit saavuttaa sillä. Tämän vuoksi aiomme nähdä, millaisia ​​varmuuskopiointi- ja palautusominaisuuksia kukin palvelu tarjoaa, minkä järjestelmien lisäksi ne tukevat.

CrashPlan

CrashPlanin näkyvin ominaisuus on sen todellinen, rajoittamaton varmuuskopio. Tiedoston kokoa tai datarajoituksia ei ole, vaikka 10 Tt: n data olisi. Ainoat rajoitukset ovat muutama tiedosto tietyissä järjestelmäkansioissa, joita CrashPlan ei suojaa.

Plussapuolena on, että CrashPlan antaa sinun varmuuskopioida niin monta ulkoista asemaa kuin haluat, ja joka sisältää NAS-varmuuskopion, ainakin jos käytät macOS tai Linux. Jos olet Windows-käyttäjä, et voi varmuuskopioida NAS-laitteitasi. Voit oppia lisää NAS: stä NAS-artikkelissamme.

CrashPlan voi myös varmuuskopioida palvelimesi, mukaan lukien Windows-, Microsoft Exchange-, Mac- ja Linux-palvelimet. Palvelimien lisäksi CrashPlan voi varmuuskopioida SQL-, PostgreSQL-, Act !-, Access- ja MySQL-tietokannat. Huomaa, että sinun on ensin upotettava ne tiedostoon, eikä CrashPlanilla ole tietokantatietoista tukea.

CrashPlan sisältää kaikki perusvarmuuskopiot online-toiminnoista, jotka odotamme näkevän palvelua arvioidessamme. Tähän sisältyy ajoitettu varmuuskopiointi, jatkuva varmuuskopiointi, lisääntyvä varmuuskopio, varmuuskopiointi paikallisille asemille, deduplikaatio, tiedostojen pakkaus, nopeuden säätö, sähköposti-ilmoitukset ja lohkotason tiedostojen kopiointi. 

Varmuuskopiointi paikallisille asemille tarkoittaa, että CrashPlan tukee hybridivarmuutta. Toisin sanoen voit tehdä varmuuskopion sekä pilveen että paikallisiin asemiin, kuten ulkoisiin asemiin. Tämä helpottaa 3-2-1-varmuuskopiosäännön toteuttamista.

CrashPlan tarjoaa myös tiedostojen versioinnin, jonka avulla voit palauttaa tiedostojen aiemmat versiot, jotta vältetään ei-toivotut muutokset tai tiedostojen vioittuminen.

CrashPlan-vs-Acronis-CrashPlan-versiointi

CrashPlanin versiointi ei ole rajaton, mutta koska voit asettaa sen pitämään tiedostoversioita rajoittamattomasti 15 minuutin lisäyksien perusteella, se saattaa myös olla. CrashPlan antaa sinulle myös mahdollisuuden pitää poistettuja tiedostoja rajoittamattomasti. Lisäksi CrashPlan tarjoaa järjestelmänvalvojan oikeuden seurata työntekijöiden varmuuskopioita ja jopa käyttää heidän tiedostojaan.

Heikko NAS-tuen lisäksi CrashPlan ei myöskään anna sinun suorittaa monisäikeisiä varmuuskopioita nopeuttaaksesi asioita. Tietokoneillesi ei voi luoda kuvapohjaisia ​​varmuuskopioita, eikä myöskään ole kuriirien palautuspalvelua..

Acronis

Siirryttäessä Acronis Backup -palveluun tämä palvelu tarjoaa mahdollisuuden varmuuskopioida yli 20 alustaa, mukaan lukien Windows, Mac ja Linux-työpöydät. Tämä on loistava lisäys, kun otetaan huomioon, että monista palveluista puuttuu Linux-tuki. Lue lisää vaihtoehdoista paras online-varmuuskopio Linux-kappaleesta. 

Acronis Backup tukee myös sekä fyysisiä että virtuaalisia palvelimia. Sisältää Windows Server, Microsoft Exchange Server, VMware ESXi, Hyper-V ja Citrix XenServer. Lisäksi Acronis voi varmuuskopioida Microsoft SQL- ja SharePoint-tietokannat.

CrashPlan-vs-Acronis-Acronis-backup-mobile

Lisäksi Acronis Backup tarjoaa työkaluja Android- ja iOS-älypuhelimien varmuuskopiointiin. Jos kuitenkin haluat toisenlaisen ratkaisun, lue paras online-varmuuskopio mobiililaitteille.

Acronis Backup toimii NAS-laitteiden ja ulkoisten asemien kanssa. Tarvitset yhden lisenssin tietokonetta kohti, mutta Acronis antaa sinun varmuuskopioida useita ulkoisia asemia, jos ne on liitetty varmuuskopioinnin aikana. Voit myös tehdä varmuuskopioita tallennusalueverkosta.

Paikallisten laitteiden varmuuskopioinnin lisäksi voit käyttää NAS-laitteita ja ulkoisia asemia varmuuskopioiden tallentamiseen. Voit tehdä sen pilven lisäksi, mikä tarkoittaa, että Acronis tukee hybridivarmuutta. Kuten CrashPlan, myöskään kuriiripalvelua ei palauteta.

Acronis voi myös varmuuskopioida pilvipalveluihin, kuten Amazon EC2, Azure, OneDrive Personal, OneDrive for Business, tallennettuja tietoja. Jos tämä on kuitenkin ainoa tarvitsemasi ominaisuus, sinun kannattaa tutustua ideoihin parhaiden pilvi-pilvi-hallintapalveluiden luettelosta.

Lisäksi Acronis antaa sinun palauttaa koneisiin, joissa on erilainen laitteisto, mikä on jotain mitä perusvarmuuskopiointipalvelut eivät tarjoa. Tätä kutsutaan kuvapohjaiseksi varmuuskopioksi. Tutustu parhaan levyn kuvankäsittelyohjelmiston oppaaseemme joillekin muille sitä tarjoaville varmuuskopiopalveluille.

Acronisin avulla voit etäyhteyden avulla käynnistää paljasmetallien palautuksen ja käyttää sitä VMware ESXi- ja Hyper-V-isäntien kanssa. Lisäksi Acronis Instant Restore -sovelluksen avulla voit käynnistää Windows- tai Linux-varmuuskopion suoraan varastosta VMware-virtuaalikoneena siirtämättä tietoja mihinkään.

Jos joudut hallitsemaan käyttäjiä, järjestelmänvalvojia tai käyttäjäryhmiä, voit tehdä sen Acronisin järjestelmänvalvojan verkkosovelluksesta. Muita erityisominaisuuksia ovat Acronis Active Protection, joka auttaa suojaamaan lunaohjelmia, ja Acronis Notary, joka auttaa tarkistamaan varmuuskopioidesi eheyden. 

Acronisin varmuuskopion vakio-ominaisuuksiin kuuluvat lisävarmuuskopiointi, versiointi, varmuuskopiointiaikataulu, rajoittamaton poistettujen tiedostojen säilyttäminen, rooliperustainen hallinta ja raportit. Jatkuvaa varmuuskopiointia ei kuitenkaan ole saatavilla.

Jos haluat lisätietoja varmuuskopiointitoiminnoista, tutustu verkkovarmuuskopiokirjastoomme lisää lukemista varten.

Pyöreä yksi ajatuksia

Jatkuva varmuuskopiointi on yksi tämän kategorian tärkeimmistä ominaisuuksista, mutta Acronis ei tarjoa sitä. CrashPlanilla on tässä kuitenkin enemmän haittoja, koska siinä ei ole mobiililaitteiden varmuuskopioita, se ei voi varmuuskopioida NAS-laitteita Windowsissa eikä se voi suorittaa kuvapohjaista varmuuskopiointia. Lisäksi Acronis tarjoaa enemmän varmuuskopiointi- ja palautusasetuksia. Tämän valossa Acronis Backup voittaa ensimmäisen kierroksen.

Kierros: Varmuuskopiointi ja muut ominaisuudet kohta Acronis-varmuuskopioinnille

Acronis-varmuuskopion logo
CrashPlan for Small Business -logo

2

Arvo

Tämä luokka on kaikkea mitä palvelu tarjoaa enemmän varmuuskopiotilaa vähemmän rahaa. On parasta, jos suunnitelmia on laaja, joten löydät tarpeitasi vastaavan. Ilmainen suunnitelma tai kokeiluversio on myös hienoa, joten voit testata palvelun. Rajoittamaton varmuuskopiointi saa bonuspisteitä.

CrashPlan

Kuten totesimme, CrashPlan tarjoaa rajoittamattoman varmuuskopion. Se on vain 10 dollaria kuukaudessa / tietokone, ja jos tarvitset lisää tietokoneita, ne on helppo lisätä. Tämän hinnoittelumallin vuoksi CrashPlan laskuttaa kuukaudessa, joten vuosittaista tilaamista ei ole. Haittapuoli on, että voit peruuttaa milloin tahansa. Muista käyttää 30 päivän ilmaista kokeiluversiota palvelun testaamiseen ennen tilaamista.

Huomaa, että tällä rajoittamattomalla datatilauksella maksat niiden tietokoneiden lukumäärästä, jotka CrashPlan näkee aktiivisina hallintakonsolissasi riippumatta siitä, ovatko ne varmuuskopioineet tietoja vai eivät.

Acronis-varmuuskopio

Toisaalta Acronisilla ei ole rajoittamatonta varmuuskopiointia ja se vaatii sinua maksamaan vähintään vuoden etukäteen. Siksi on todennäköisesti viisasta käyttää ensin 30 päivän ilmaista kokeiluversiota varmistaaksesi, että Acronis-varmuuskopiointi on tarvitsemasi ratkaisu. Jos on, voit ilmoittautua kaksi tai kolme vuotta etukäteen, mikä antaa sinulle alennuksen.

Kaikkien Acronis-suunnitelmien avulla voit varmuuskopioida rajoittamattoman määrän laitteita. Acronis vaatii kuitenkin, että maksat lisenssin ostamisen lisäksi pilvivarastossasi käyttämästäsi tilasta. Voit ostaa Acronis-varmuuskopion ”vakio” tai ”edistynyt” lisenssin sillä erolla, että ”edistyneellä” lisenssillä on enemmän ominaisuuksia.

Valittavana on monia vaihtoehtoja, mutta valitsemme halvimman kuvan havainnollistamiseksi. Yhden vuoden, 250 Gt: n tilaus, jolla on ”tavallinen” Acronis-työasemalisenssi, tulee 368 dollaria vuodessa.

Pyöreä kaksi ajatusta

Sinulle parempi palvelu riippuu siitä, onko sinun suojattava paljon tietoja muutamalla tietokoneella vai joitain tietoja monilla tietokoneilla. Jos se on entinen, CrashPlan on ylivoimaisesti parempi vaihtoehto. Jälkimmäinen soveltuu tietysti parhaiten Acronis Backup -sovellukseen. Siitä huolimatta CrashPlan on parempi valinta yleisesti ja pienyritysten tarpeisiin, joten se voittaa tämän kierroksen.

Kierros: Pisteyrityksen CrashPlan-arvopiste

Acronis-varmuuskopion logo
CrashPlan for Small Business -logo

3

turvallisuus

Tällä kierroksella katsotaan, millaista salausta, kuljetussuojausta, lunastusohjelmia ja muita palvelujen tarjoamia suojausominaisuuksia.

CrashPlan

CrashPlan käyttää AES 256-bittistä salausta suojataksesi tietojasi levossa palvelimillaan. Tämä salaus on päästä päähän, mutta CrashPlan hallitsee salausavaimesi sinulle oletuksena. Jos haluat tehdä sen itse, voit määrittää yksityisen salausavaimen työpöytäohjelman suojausasetuksista. Tämä tarkoittaa, että vain sinä pystyt lukemaan tiedostoja.

CrashPlan-vs-Acronis-CrashPlan-turvallisuus

AES on yleisesti käytetty salausmenetelmä, eikä siitä ole ollut tunnettuja hakkerointeja. Itse asiassa on arvioitu, että supertietokoneelle kuluu miljardeja vuosia, kun AES-avain halkeutetaan raa’alla voimalla.

Se ei kuitenkaan auta sinua, jos joku onnistuu varastamaan salasanasi. Siksi sinun tulee varmistaa, että olet asettanut vahvan salasanan ja ottamaan käyttöön kaksifaktorisen todennuksen, mikä auttaa suojaamaan käyttäjätietoja.

Jos lunasuojaohjelma joutuu kärsimykseen, voit käyttää versiointiominaisuutta palauttaaksesi tiedostosi aiempiin versioihin ja välttääksesi lunnaan maksamisen niiden salauksesta.

CrashPlan suojaa tiedostoja TLS-protokollan avulla siirtäessäsi tietokeskuksiin. Saat lisätietoja siitä SSL vs. TLS -vertailussa.

CrashPlanin tietokeskuksissa on ympärivuorokautinen valvonta, ja ne on varustettu kestämään vikoja joko laitteen toimintahäiriöstä, tulipaloista, sähkökatkoksesta, maanjäristyksestä tai muusta katastrofista. Voit lukea lisää näistä toimenpiteistä tietokeskusten turvallisuutta käsittelevässä artikkelissamme. 

Lisäksi CrashPlanin emoyhtiö Code42 on ISO 27001 -sertifioitu organisaatio, ja sen tietokeskuksille suoritetaan vuosittainen SOC 2 Type 2 -todennus..

Acronis-varmuuskopio

Acronisin salausta ei ole oletusarvoisesti toteutettu, mutta voit ottaa sen käyttöön ja valita AES 128-, 192- ja 256-bittisen vaihtoehdon. Salausasteen valitsemisen lisäksi sinua pyydetään myös asettamaan salasana. Tämä tarkoittaa, että Acronis Backupin salaus toimii päästä päähän ja on yksityinen. 

Tietojen siirron aikana Acronis Backup käyttää HTTPS: ää, joka upottaa SSL-protokollaa tiedostojen suojaamiseksi kolmansilta osapuolilta, jotka haluavat peukaloida niitä.

Kun tiedostosi saavuttavat Acronisin tietokeskukset, ne kopioidaan useille palvelimille redundanssia varten palvelinvian sattuessa. Itse tietokeskukset on suunniteltu kestämään katastrofeja virranvarmuuden, palontorjuntatoimenpiteiden ja lämpötilan valvonnan avulla.

Tietokeskukset on suojattu myös tunkeutumiselta ympäri vuorokauden avoinna olevilla partioilla, videovalvonnalla, korkeilla aitoilla, biometrisillä skannerilla ja pääsykorteilla.

Kuten mainitsimme, Acronis Backup suojaa sinua lunasuojaohjelmilta Acronis Active Protection -ohjelmalla, joka tarkistaa tiedostojasi jatkuvasti lunastettujen ohjelmien varalta.

Acronisilla on vahva tietoturva varmuuskopiojesi suojaamiseksi, mutta se ei vie yhtä vahvaa lähestymistapaa käyttöoikeustietojesi suhteen, koska kahden tekijän todennusta ei ole.

Kolme kierrosta

Molemmat palvelut suojaavat tiedostoja hyvin, mutta Acronis Backup ei tarjoa kaksifaktorista todennusta, ja siinä erotamme eron. CrashPlan voitti tämän kierroksen.

Kierros: CrashPlan-turvapiste pienyrityksille

Acronis-varmuuskopion logo
CrashPlan for Small Business -logo

4

Nopeus

Tietokoneen varmuuskopiointi voi viedä kauan, mutta mitä vähemmän se vie, sitä parempi. Tietokoneesi varmuuskopioinnin nopeus riippuu useista tekijöistä, kuten Internet-palveluntarjoajalta, etäisyydeltä palvelun tietokeskuksista ja kuinka hyvin palvelu hallitsee tiedostojen siirtoa.

On parasta, jos varmuuskopiointipalvelun avulla voit asettaa ensisijaiset siirtoasetukset, lisätä lankojen määrää nopeuksien lisäämiseksi ja kuristaa niitä tarvittaessa. Lohkotason siirtalgoritmi on hyödyllinen, koska se nopeuttaa siirtoja alkuperäisen varmuuskopion jälkeen.

CrashPlan

CrashPlan pitää palvelimensa Australiassa, ja USA: n CrashPlan oli nopea palauttaa varmuuskopiota, mutta sillä oli keskimääräiset tulokset varmuuskopioinnissa. 

Tästä huolimatta lohkotason algoritmi on saatavana nopeuttamaan myöhempiä latauksia, ja voit kuristaa CrashPlanin nopeuksia, jos palvelu vie liian paljon järjestelmän resursseja. Voit myös asettaa sen lisäämään nopeutta, kun olet poissa tietokoneesta.

Acronis-varmuuskopio

CrashPlan-vs-Acronis-Acronis-data-keskuksissa

Acronis on nopeimpia online-varmuuskopiointipalveluita maailmanlaajuisen palvelinverkonsa ansiosta. Se onnistui lataamaan ja palauttamaan tiedostomme nopeasti, eikä kulunut paljon enemmän aikaa kuin odottaisimme sen ilman ylimääräisiä otsikoita. 

Lohkotason tiedostojen kopiointialgoritmi lisää tulevien latausten nopeutta, ja voit myös pienentää tiedostojen pakkausnopeutta, jos haluat tehdä varmuuskopioita entistä nopeammiksi. 

Pyöreä neljä ajatusta

Kun otetaan huomioon, että Acronis-varmuuskopiointi on paljon nopeampaa kuin CrashPlan lataamisen ja lataamisen aikana, se selvästi voittaa tämän kierroksen.

Kierros: Acronis-varmuuskopion nopeuspiste

Acronis-varmuuskopion logo
CrashPlan for Small Business -logo

5

Helppokäyttöisyys

Varmuuskopiointipalvelujen tulisi olla helppoja ja nautinnollisia käyttää, jotta voit keskittyä työhösi eikä huolehtia siitä, onko varmuuskopiointisuunnitelmasi oikea. Jotta siitä tulisi totta, työpöytäohjelman tulisi toimia useimmissa käyttöjärjestelmissä. Sen käyttöliittymän, samoin kuin web-asiakas- ja mobiilisovellusten, tulisi olla intuitiivinen ja houkutteleva. 

CrashPlan

CrashPlanin työasemaohjelma toimii Windowsissa, Macissa ja Linuxissa. Asennus vie vain muutaman minuutin, jonka jälkeen sinua pyydetään kirjautumaan sisään.

CrashPlan-vs-Acronis-CrashPlan-desktop-client

Sitä ei ole vaikea käyttää, mutta varmuuskopioinnit CrashPlanin kanssa voivat olla yksinkertaisempia. Tämä johtuu siitä, että CrashPlan varmuuskopioi tiedoston sijainnin perusteella, mikä tarkoittaa, että kansiot ja tiedostot täytyy merkitä manuaalisesti varmuuskopiointia varten. Jos sitä varmuuskopioidaan tiedostotyypillä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, oletko lisännyt kaikki asiakirjat, kuvat, videot ja muut tiedostosi varmuuskopioosi.

Lisäksi CrashPlan edellyttää, että selaat kansioita, mikä ei ole kätevää. Pidämme parempana tiedostopuurakennetta, joka nopeuttaisi tiedostojen ja kansioiden merkitsemistä nopeammin.

CrashPlan-vs-Acronis-CrashPlan-web-client

CrashPlanin verkkosovelluksen avulla voit tarkistaa käyttäjän tilastotiedot ja seurata tiedostojen palauttamista kojetaulunäkymässä. Sen avulla voit myös seurata ja poistaa käytöstä varmuuskopioitavia laitteita, lisätä ja poistaa käyttäjiä, ladata asiakassovelluksia ja luoda raportteja pitääksesi sinut varmuuskopiovirheiden edessä. Ainoa kiista, joka meillä on, on, että muotoilu ei tunnu houkuttelevalta ja modernilta.

Sinun on luotettava yksinomaan verkkoasiakkaaseen saadaksesi varmuuskopion, kun olet poissa tietokoneesta, koska CrashPlan on lopettanut älypuhelinsovelluksensa.

Acronis-varmuuskopio

Acronisin varmuuskopiossa ei ole CrashPlanin liikkuvuuden puutetta, koska siinä on Android- ja iOS-sovelluksia, joiden avulla voit käyttää varmuuskopioita ollessasi liikkeellä.

Vaikka olet tietokoneesi ääressä, voit kuitenkin luoda varmuuskopiosuunnitelman Acronisin web-asiakasohjelmalla. Asennettava työpöytäagentti on olemassa, mutta kaikkea muuta hallitset Web-asiakkaiden avulla.

CrashPlan-vs-Acronis-Acronis-web-client

Sanomme “asiakkaita”, koska yhtä työasemaa varten on yksi ja ylläpitäjälle yksi. He ovat kuitenkin pohjimmiltaan sama asiakas, jolla on hieman erilaiset vaihtoehdot. Kaiken kaikkiaan kyseinen web-asiakas on houkutteleva ja helppo käyttää.

Toisin sanoen, kuten CrashPlan, Acronis vaatii myös tiedostojen ja kansioiden valitsemista varmuuskopiointia varten. Acronis helpottaa kuitenkin koko koneesi varmuuskopiointia, koska voit tehdä sen yhdellä napsautuksella. Voit myös varmuuskopioida koko järjestelmän tilan.

Pyöreä viisi ajatusta

CrashPlan ei tue mobiilisovelluksia, ja varmuuskopion valitsemisvaihtoehdot ovat hiukan raskaampia kuin Acronis. Siksi Acronis Backup voittaa tämän kierroksen.

Kierros: Helppokäyttöinen kohta Acronis-varmuuskopioinnille

Acronis-varmuuskopion logo
CrashPlan for Small Business -logo

6

Tuomio

Acronis Backup voitti kolmella kierroksella ja CrashPlan voitti kahdella, mikä tarkoittaa, että Acronis Backup on voittajamme. Sen lisäksi, mistä olemme puhuneet näissä kategorioissa, Acronisilla on myös vankka tietosuojakäytäntö ja ympärivuorokautinen tuki, mukaan lukien puhelin ja chat.

Voittaja: Acronis Backup

Tämä tulos ei tarkoita, että CrashPlan olisi huono palvelu. Suuren arvonsa ansiosta se on paljon parempi valinta kuin Acronis, jos sinun täytyy varmuuskopioida vain muutama tietokone.

Mitä mieltä olet vertailusta? Kannatatteko Acronis Backup -tapahtumaa, joka voitti lisää kierroksia, vai suositteko CrashPlania? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map