Cloud Hosting vs. Jaettu hosting vs. Dedicated Hosting vs VPS

Paras web-hosting-oppaamme löydät pitkän luettelon palveluntarjoajista, joilla jokaisella on erilainen suunnitelmien kokoonpano. Jotkut verkkoisäntäkoneet, kuten JustHost, tiivistävät kokoonpanonsa tehdäkseen siitä tulokkaiden saataville, kun taas toiset, kuten WestHost, tarjoavat palveluita useilla tasoilla ja hintapisteissä (lue JustHost-arvostelu ja WestHost-arvostelu).


Olemme täällä auttaaksemme selvittämään Web-isäntien tarjoamien erojen tarjoamalla yleiskatsauksen isännöintityypeistä. Sen lisäksi, että selitetään jokaisen isännöintityypin toiminta, aiomme ehdottaa palveluntarjoajille, jotka pidämme parhaiten jokaisesta isännöintityypistä, sekä siitä, minkä tyyppisiä verkkosivustoja tulisi käyttää minkä tyyppiseen isännöintiin.

Mitkä ovat hosting-tyypit?

mikä on web-hosting

Web-hosting on helppo ymmärtää käsite. Se on verkkosivustosi tallennus ja palveleminen kaikille vierailijoille, jotka saapuvat verkkotunnukseesi. Vaikka web-isännöinnin takana oleva prosessi on monimutkainen – lue lyhyesti mitä ovat DNS-tietueet -oppaasta lyhyt katsaus – ajatus web-isännöinnistä on yksinkertainen.

Toisin sanoen, kaikki web hosting ei ole yhtä suuri. Vaikka verkkosivustojen tiedostojen tallentamisen palvelimelle ja niiden käyttäjille käyttämisen käsite on sama, tapa, jolla verkkosivustosi kerää laskentaresursseja, vaihtelee palvelintyypistäsi riippuen.

Web-isännät käyttävät erilaisia ​​hosting-menetelmiä mukauttaakseen verkkosivustoja, joilla on erilaisia ​​tarpeita.

Esimerkiksi henkilökohtainen portfolio ei tarvitse paljon laskentatehoa, koska sisältöä on rajoitetusti ja vierailijoita on vähän, joten ei ole järkevää ostaa kalliita, omistettuja hosting-palveluita. Vaihtoehtoisesti, suuret yritykset, joissa on IT-henkilöstö, voivat haluta määrittää isännöinnin tietyllä tavalla, joten täydet resurssit ja muokattavuus ovat parempia.

Tämän oppaan tarkoituksena on selittää, mitkä ovat suosituimmat isännöintityypit, käymällä läpi mitä kumpikin tarjoaa ja kenelle se on paras. Toisin sanoen, jos olet uusi verkkopalvelumaailman maailmassa ja huolestunut monien vaihtoehtojen määrästä, sinun ei pitäisi olla liian huolissaan isännöintityypeistä. Aloittelijoille on yleensä paras veto verkkosivuston isännöinti- tai jaettua hosting-suunnitelmaa varten.

Hosting-tyyppien yleiskatsaus

Nyt kun ymmärrät, mikä isännöintityyppi on, käymme läpi neljä suosituinta versiota. Sen lisäksi, että selitetään kunkin isännöintityypin toiminta, annamme myös suosituksia siitä, kenen tulisi käyttää minkä tyyppistä isännöintia.

Jos haluat ohittaa tarinan yksityiskohdat, tässä on lyhyt katsaus erityyppisiin isännöintityyppeihin:

Jaettu hosting

 • Antaa useiden käyttäjien isännöidä verkkosivustoja edullisesti hyödyntämällä mittakaavaetuja.
 • Sopii pienille yrityksille, salkkuille, informaatiosivustoille ja henkilökohtaisille verkkosivustoille.

VPS-hosting

 • Tarjoaa omistetun isännöinnin konfiguroitavuuden ja johdonmukaisuuden ilman hintalappua virtualisoimalla yksityisen palvelimen jaetulla palvelimella.
 • Sopii keskisuurille yrityksille, kehittäjille ja keskisuurille uutispisteille.

Dedicated hosting

 • Tarjoaa palvelimen ja kaikki sen tietolähteet yhdelle käyttäjälle.
 • Soveltuu monisivustoverkoille, suurille yrityksille, suurille sähköisen kaupan markkinoille ja suurille tiedotusvälineille.

Pilvipalvelu

 • Yhdistää jaetun, VPS: n ja omistetun isännöinnin näkökohdat antamalla verkkosivustollesi mahdollisuuden vetää resursseja pilvestä, mikä tekee käytöstä offline-tilassa käytännössä mahdotonta..
 • Sopii kaikille verkkosivustoille, jotka tarvitsevat suurta liikennettä ja alhaisia ​​käyttökustannuksia, etenkin keskisuurille ja suurille tiedotusvälineille ja blogeille.
 • Voidaan käyttää suurissa yrityksissä tai monisivustoverkoissa mukautetulla kokoonpanolla.

Jaettu hosting

jaettu hosting

Jaettu hosting on ja sen pitäisi olla oletusvaihtoehto useimmille verkkosivustoille. Se on isännöinnin perustyyppi, johon kaikkia muita tyyppejä olisi verrattava, koska melkein kaikki verkkoisäntäkoneet tarjoavat siitä jonkinlaisen muodon. Esimerkiksi iPage tarjoaa melkein yksinomaan jaettua hosting-palvelua (lue iPage-arvostelu).

Sen sijaan, että jokaisella käyttäjällä olisi oma palvelin, jaettu isäntä asettaa useita käyttäjiä samaan palvelimeen. Palvelimella on rajallinen määrä resursseja, joten kyseiset verkkosivustot jakavat sen, mitä siellä on. Jos hosting edustaa asumista, jaettu hosting olisi asuminen asunnossa.

Kuten jaetut olot, jaetussa isännöinnissä on myös haittoja ja haittoja. Kohokohta on, että se on halpaa. Ryhmittelemällä saman palvelimen käyttäjiä, verkkoisäntä voi säästää rahaa palvelimilla ja siirtää ne säästöt sinulle. Vaikka kalliita jaettuja isäntiä on paljon – lue esimerkki Arvixe-arvosteluesta -, on olemassa myös halpoja vaihtoehtoja, kuten Namecheap (lue Namecheap-arvostelu).

Kaikki tulee hintaan, ja jaetun isännöinnin tapauksessa se on naapureitasi. Jokainen verkkosivusto käyttää samaa resurssivalikoimaa, joten jos web-isäntä on ahne ja isännöi liian monta verkkosivustoa samassa palvelimessa, verkkosivustollesi saattaa loppua resursseja käyttäjiensä mukauttamiseksi (lue esimerkki GreenGeeks-arvosteluesta).

Tämän vuoksi jaettua hosting-palvelua tulisi harkita verkkosivustoilla, joilla on vähän liikennettä. Mikä tahansa verkkosivusto, jolla on käyttäjien äkillisiä piikkejä, kuten uutissivusto, pyrkii pysymään virtaavien pyyntöjen mukana, mikä johtaa sivun latausvirheisiin tai hitaampaan nopeuteen.

Useimmat verkkoisäntäkoneet tarjoavat jonkin verran jaettua hosting-palvelua, mutta olemme havainneet, että Hostinger ja Hosting24 ovat parhaat. He ovat yksi samassa, jota Hostinger ei onneksi yritä piilottaa. Molemmat tarjoavat kilpailukykyisen hinnoittelun ja upeita ominaisuuksia, mutta mikä tärkeintä, he eivät ole ylikuormittaneet palvelimiaan käyttäjien kanssa. Lue Hostinger- ja Hosting24-arvosteluista saadaksesi lisätietoja.

Jaettu hosting palvelee tiettyä yleisöä. Kaikki verkkosivustot, joilla on vähän liikennettä tai jotka ovat verkossa puhtaasti tiedotustarkoituksia varten, hyötyvät siitä. Se sisältää pienyritysten verkkosivustot, henkilökohtaiset salkut ja tietosivut. Nämä verkkosivustot houkuttelevat yleensä vähän liikennettä, joten resurssien pulaan joutumisen ei pitäisi olla ongelma.

Kenen pitäisi käyttää jaettua hosting-palvelua:

 • Pienet yritykset
 • Kirjailijat, taiteilijat jne.
 • Henkilökohtaiset verkkosivustot
 • Tietosivut

VPS-hosting

VPS-hosting

VPS-isäntä on askel yllä jaettua hosting-arvoa hinnan ja suorituskyvyn suhteen. Kuten jaettua isännöintiä, useita verkkosivustoja tallennetaan samalle palvelimelle, mutta resurssien mielivaltaisen jakamisen sijaan saat sinulle omistetun sarjan.

Tämä saavutetaan asettamalla virtuaalipalvelimet fyysiselle palvelimelle (VPS tarkoittaa loppujen lopuksi virtuaalista yksityistä palvelinta). Sen sijaan, että voimavarat voitaisiin tarvittaessa kaata ja liikkua, verkkoisäntäsegmentit asettaa resurssit tietyille verkkosivustoille, antaen käytännössä niiden omat hosting-ympäristönsä.

Esimerkiksi, jos palvelimella on kahdeksan CPU-ydintä, 16 Gt RAM-muistia ja 2 Tt SSD-muistia, siellä voi olla neljä virtuaalipalvelinta, joissa molemmissa on kaksi CPU-ydintä, 4 Gt RAM-muistia ja 500 Gt SSD-tallennustilaa..

Vaikka se ei välttämättä näytä aluksi, ero VPS: n ja jaetun isäntän välillä on valtava. Selvin haittapuoli on, että saat omistettuja resursseja sen sijaan, että jaat niitä muiden kanssa. Tämä tarkoittaa, että verkkosivustosi voi mukauttaa liikennettä niin monelle resurssille kuin on, riippumatta siitä, mitä palvelimen muut sivustot tekevät.

Tärkeämpää on kuitenkin se, että voit mukauttaa palvelinta. Koska verkkoisäntä tarjoaa omaa hosting-ympäristöä, voit tehdä muutoksia palvelimeesi ja sen määrityksiin, mitä useimmiten et voi tehdä jaetussa isännöinnissä.

Valitettavasti kaikki VPS-suunnitelmat eivät ole samoja. Gory-yksityiskohdat ovat kiinnostuneesi Web-isäntän tuotesivulla, joten ole valppaana, jos haluat ostaa VPS-suunnitelman. Voit kuitenkin käyttää A2-hosting-palvelua. Kuten voit lukea A2-hosting-arvosteluamme, se on yksi nopeimmista testaamistamme isännöimistä, ja sen korkean kokoonpanokelpoisuuden ansiosta käynnistys.

Tärkein syy suosittelemme A2 Hosting -sovellusta VPS-isännöintiin on, että saat valita palvelimellasi olevan Linuxin tai Windowsin, samoin kuin hallittujen tai hallitsemattomien suunnitelmien välillä. Puhumme jälkimmäisestä myöhemmässä osassa, mutta puutteena on se, että A2 Hosting tarjoaa maksimaalisen joustavuuden kehittäjille.

DreamHost on myös loistava vaihtoehto VPS-isännöintiin. Sen DreamPress-suunnitelmat, jotka käyttävät VPS: ää WordPressille, ovat siksi, miksi se teki parhaan web-isännöinnin WordPress-oppaaseen. On myös muita kuin WordPress VPS -suunnitelmia, jotka vaihtelevat perussovelluksista yrityssovelluksiin, joista voit lukea DreamHost-katsauksesta.

VPS-isäntä on kalliimpaa kuin jaettu isäntä, mutta halvempi kuin omistettu isännöinti. Se on keskipiste, joka on täydellinen keskisuurille yrityksille, kasvaville uutismyymälöille ja keskisuurille blogeille. Ne ovat myös erinomaisia ​​kehittäjille, joiden on määritettävä palvelimet tietyllä tavalla.

Kenen tulisi käyttää VPS-hosting-palvelua:

 • Keskisuuret yritykset
 • Pienet ja keskisuuret uutistoimistot
 • Kehittäjät

Dedicated hosting

oma hosting

Dedicated hosting on yksinkertaisin ymmärrettävän tyyppinen web-hosting, mutta se voi olla myös kallein. Toisin kuin jaetussa ja VPS-isännöinnissä, omistettu isännöinti antaa sinulle palvelimen itsellesi. Resurssien jakamisen sijasta voit käyttää niin paljon tai vähän kuin haluat, mikä avaa paljon mahdollisuuksia.

Todennäköisimmässä tapauksessa erillistä isännöintiä käytetään suurille verkkosivustoille tai monisivustoverkoille, jotka tarvitsevat paljon resursseja. Nämä ovat yleensä suuria uutispisteitä, suuryrityksiä ja sähköisen kaupan verkkosivustoja.

Kuten VPS-isännöinti, myös omistettu isännöinti sisältää joustavuuden heikentymisen. Jotkut palveluntarjoajat antavat sinun paitsi omistaa palvelimen myös itsellesi, mutta myös rakentaa sen alusta alkaen tarpeidesi perusteella (lue esimerkki SiteGround-katsauksesta). Lisäksi omistettu isännöinti antaa sinulle yleensä täyden pääkäyttäjän pääsyn palvelimeen.

Omistettujen palvelimien hinnat vaihtelevat kuitenkin paljon, koska palvelimen tekniset tiedot määräävät suurelta osin sen maksaa. Esimerkiksi WebHostingBuzzilla on puhdistuspalvelimia, joiden hinta on alle 50 dollaria kuukaudessa, kun taas LunarPages -palvelimilla on selvästi yli 500 dollaria kuukaudessa (lue WebHostingBuzz-arvostelu ja LunarPages-arvostelu).

Mistä ostaa omistettu isännöinti, riippuu suuresti tarpeistasi, mutta pidämme 1: stä&1 IONOS paljon. Kuten voit lukea kohdasta 1&1 IONOS-arvostelu, se tarjoaa kilpailukykyisen omistetun hinnoittelun ja vaikuttavat tekniset tiedot, mukaan lukien tonnia NVMe-tallennustilaa ja Cloudflare Railgun (josta voit oppia Cloudflare-oppaassa).

Dedicated hosting ei ole vain yksittäisten verkkosivustojen. Vaikka omistettu isäntä on erinomainen suurille tiedotusvälineille ja sähköisen kaupan verkkosivustoille, se on erinomainen myös monisivustoverkoissa. Esimerkiksi suuri yritys voi ostaa erillisen isäntäpaketin kaikkien tuotemerkkien verkkosivustojen isäntäksi sen sijaan, että jokaiselle yksilöllistä isännöintiä.

Kenen tulisi käyttää omistettua hosting-palvelua:

 • Suuret tiedotusvälineet
 • Monisivustoverkot
 • Suuret verkkokaupat
 • Suuret yritykset

Pilvipalvelu

pilvipalvelu

Rajan voi vetää jakamalla isäntä, VPS-isäntä ja omistettu isännöinti. Jaettu on hieno pienille verkkosivustoille, VPS on täydellinen kasvaville verkkosivustoille ja omistettu on tarpeen suurille verkkosivustoille. Cloud hosting heittää jakoavaimen tähän linjaan määrittelemällä uudelleen kuinka verkkosivustot isännöidään ja kuinka paljon palvelua joudut maksamaan.

Pilvitallennus ei ole vaihtoehto VPS: n kanssa, jaettu tai erillinen. Pikemminkin se on muunnelma yhdestä näistä isännöintityypeistä. Sinulla voi olla pilvisuunnitelma, joka on myös VPS, jaettu tai erillinen suunnitelma, mutta tapa, jolla palvelin voi käyttää resursseja, muuttuu.

Itse asiassa pilvipalvelu on vähän kaikista aiemmista isännöintityypeistä. Se toimii pitämällä verkkosivustosi virtualisoidussa ympäristössä, joka vetää resursseja jaetusta altaasta. Nämä resurssit voidaan skaalata verkkosivustosi tarpeiden perusteella. Pilven osa tulee siitä, että verkkosivustosi voi vetää resursseja pilvestä, joten sinulla on aina pääsy ostettuasi.

Toisin sanoen se on jaettu isäntä siinä, että mittakaavaedut alentavat hintaa saattamalla useita käyttäjiä vetämään samasta uima-altaasta. Se on myös VPS-isännöinti siinä mielessä, että se tapahtuu virtualisoidussa ympäristössä ja erillisessä isännöinnissä, koska resurssien joukko on niin suuri, että sinulla on aina pääsy tarvitsemasi.

Tämä tarkoittaa, että saat parhaat puolet kaikista aiemmista isännöintityypeistä ja lisäät turvallisuutta. Palvelemalla verkkosivustoasi redundantissa verkossa – mikä tarkoittaa, että se voi vetää resursseja mistä tahansa – on paljon vähemmän todennäköistä, ellei mahdotonta, että verkkosivustosi siirretään offline-tilaan massiivisella liikenteen piikillä tai hajautetulla palvelunestohyökkäyksellä..

Monet verkkoisäntäkoneet, kuten HostGator, ovat alkaneet sisällyttää pilvipalveluiden perusmuodon kokoonpanoonsa (lue HostGator-arvostelu). Pilvipalvelu on kuitenkin riittävän tehokas, että siihen on omistettu isäntä, mukaan lukien MDDHosting, Kinsta ja Pagely (lue MDDHosting-arvostelu, Kinsta-arvostelu ja Pagely-arvostelu).

Jokainen verkkosivusto voi hyötyä pilvipalveluista, mutta se on erityisen hyödyllinen verkkosivustoille, joilla on oltava korkea liikenne ja alhaiset käyttökustannukset, kuten suuret blogit tai tiedotusvälineet. Se ei ole yhtä hyödyllinen yrityssovelluksissa, ellei palveluntarjoaja halua määrittää pilvi sopimaan erityistarpeisiin, mitä jotkut verkkoisäntäkoneet, kuten Pagely, tekevät.

Kenen tulisi käyttää pilvipalvelua:

 • Suuret blogit
 • Suuret tiedotusvälineet
 • Jokainen, joka tarvitsee johdonmukaista, tarpeetonta pääsyä resursseihin

Paras isännöintityyppi

hosting-palveluntarjoajan valitseminen

Valitsemasi hosting-tyyppi laskee verkkosivustosi tarkoitukseen. Kuten olemme laatineet koko tässä oppaassa, jokaisella isännöinnillä on hyviä ja huonoja puolia, joten sinulle ei ole yhtä ainoaa vastausta. Pikaisen tarkistuslistan alla, täysversio, katso oppaamme web-palveluntarjoajan valitsemiseksi.

Yleensä haluat aloittaa liikenteestä. Kysy itseltäsi, kuinka monta samanaikaista käyttäjää sinun tulee majoittaa, kuinka usein sinun on tehtävä niin ja kuinka monta resurssia kukin käyttäjä tarvitsee. Jos esimerkiksi verkkosivustosi on pakattuja kuvia ja tekstiä, et tarvitse niin paljon resursseja kuin verkkosivusto, jolla on sama määrä käyttäjiä yrittäessäsi suoratoistaa 4K-videota.

Kun olet määrittänyt liikennetarpeesi, harkitse verkkosivustosi mahdollisia ominaisuuksia. Haluat ehkä muuttaa palvelinohjelmistoa tiettyjen tiedostotyyppien ylläpitämiseksi tai tarvita tietyn tavan palvella sisältöä käyttäjille. Jos sisältöä käytetään WordPressillä tai vastaavalla alustalla, voit sivuuttaa tämän vaiheen.

Viimeiseksi harkitse, onko sinun edes ostettava isäntä. Monissa tapauksissa isännöinnin ostamisesta ja sivustosi rakentamisesta tyhjästä on vähän hyötyä verrattuna verkkosivuston rakennusaineen käyttämiseen, jos luot pienen verkkosivuston. Henkilökohtaiset salkut, pienyritykset ja jopa pienet verkkokaupat voivat saada hienosti verkkosivustojen rakentajan avulla.

Emme päästä kaikkiin eroihin täällä – lue siitä parhaita verkkosivustojen rakennusoppaita -, mutta verkkosivustojen rakentajat antavat pienyrityksille mahdollisuuden nopeasti ja helposti käynnistää verkkosivustoja pienellä rahalla ja vähän kokemusta. Ylläpidät edelleen verkkosivustosi ostaessasi verkkosivustojen rakentajaa, mutta voit ohittaa valitsemisen erityyppisten isännöintien välillä.

Verkkosivun rakentajien kannalta vaihtoehtoja on paljon, mutta Wix on jatkuvasti etusijalla. Kuten voit nähdä Wix-arvosteluamme, siinä yhdistyvät teho ja helppokäyttöisyys tavalla, jota kukaan muu verkkosivujen rakentaja ei tee.

Ylläpito vs. hallitsematon hosting

Jos olet painanut päätäsi web-hosting-verkkosivustojen ympärille, olet todennäköisesti nähnyt termin ”hallittu”. Ylläpito voi olla hallitsematonta, osittain hallinnoitua tai täysin hallittua, ja eron ymmärtäminen voi olla tärkeä tekijä valitsemassasi suunnitelmassa.

Se ei kuitenkaan ole niin suuri tekijä kuin saamasi hosting-tyyppi. Esimerkiksi monia jaettuja suunnitelmia hallinnoidaan osittain, vaikka verkkoisäntä ei välttämättä sano niin. Useimmissa tapauksissa sinun on kiinnitettävä huomiota tähän näkökohtaan vain, jos puhut WordPress-erityisistä suunnitelmista tai VPS: stä tai omistetusta isännöinnistä.

Hallinnoidussa isännöinnissä web-isäntä käsittelee monia palvelun teknisiä näkökohtia. Jos sinulla on esimerkiksi hallinnoitu WordPress-suunnitelma esimerkiksi InMotion Hosting -palvelusta, se käsittelee ohjelmiston päivittämistä, WordPressin asentamista sinulle ja varmistaa, että teemasi ja laajennuksesi ovat ajan tasalla (lue InMotion Hosting-arvostelu).

Hallitsematon isäntä on päinvastainen. Verkko-isäntä on käytössään, joten voit miettiä ja säätää, kunnes sydämesi on tyytyväinen. Useimmissa tapauksissa VPS: n ja erillisten palvelimien hallitsematon isäntä on edullisempi. Tämän avulla kehittäjät voivat räätälöidä palvelimen tarpeisiinsa, mikä vähentää verkon isäntä tarvitsemaa henkilöstöä.

Jos ajatus hallitusta vai hallitsemattomasta isännöinnistä on sinulle ylivoimainen, älä huoli. Lähes kaikissa tapauksissa tarjotaan puolijohdettua tai hallinnoitua isännöintiä, ja sen sinun pitäisi tehdä. Ne, jotka haluavat hallitsematonta majoitusta, tietävät yleensä haluavansa sen.

Lopulliset ajatukset

Verkkosivustomaailmassa tapahtuu paljon, ja usein sekaannus alkaa ennen kuin edes osut kassalle. Toivomme, että opas auttoi määrittelemään, mitkä ovat hosting-tyyppien erot ja mikä hosting-tyyppi on sinulle parhaiten sopiva.

Millaista majoitusta käytät sivustossasi? Miksi valitsit sen? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map