Asana vs Jira: Kaksi lähestymistapaa, yksi voittaja vuodelle 2020

Projektinhallinta-alueella ei ole koskaan ollut enemmän kilpailua, ja monet laatutyökalut käyttävät erilaisia ​​lähestymistapoja kilpailevat yrityksestäsi. Tarkastelemme kahta hyvin erilaista alustaa tässä Asana vs. Jira -vertailussa.


Asana on käyttäjäystävällinen työkalu, mutta siinä on myös paljon vahvoja ominaisuuksia. Sen ovat perustaneet entiset Facebook-työntekijät, ja se on voimistuessaan voimaan vuoden 2012 lanseerauksestaan ​​lähtien, Vodafonen, Santanderin ja Sonyn kaltaisten asiakkaiden kanssa..

Olimme vaikuttuneita siitä Asana-arvosteluissamme ja antoimme sille erityisen korkean arvosanan käyttäjäystävällisyydessä. Se meni hyvin myös ominaisuuksissa ja kustannuksissa.

Jira on suunnattu ketterään kehitykseen ja kiinnostaa erityisesti ohjelmistokehittäjiä. Sillä on yli 65 000 asiakasta, kuten eBay, Airbnb ja Spotify, joka käyttää myös Asanaa. Jira omistaa Atlassian, joka omistaa myös Hipchat ja Bitbucket.

Jira-katsauksessa tunsimme sen ominaisuudet sen vahvin alue, jota seurasi hinta. Se on erikoistuneempi kuin Asana, mutta se ei ole välttämättä huono asia, joten katsotaan kuinka se mitataan.

Taistelun aloittaminen: Asana vs Jira

Asana ja Jira kohtaavat toisiaan vastaan ​​neljän kierroksen aikana. Me ilmoitamme jokaisen voittajan, ja joka voittaa lopussa eniten voittajan. Jos se on edes lopussa, meidän on tarkasteltava lähemmin kierroksia ja tehtävä pistepäätös.

Ensimmäisellä kierroksella tarkastellaan ominaisuuksia ja vertaa mitä työkalut tekevät. On tärkeää, kuinka he käsittelevät projektejasi ja mitä he tarjoavat sinulle. Sen jälkeen tarkastelemme hintaa ja katsomme, mikä antaa sinulle eniten arvoa.

Helppokäyttöisyys tulee seuraavaksi, koska näemme, jonka kanssa työskentely vie vähiten vaivaa. Lopuksi tarkastelemme turvallisuutta ja yksityisyyttä selvittääksemme, mikä tekee parhaiten suojataksesi sinua verkossa.

Molemmat työkalut ovat olleet esillä muissa kasvoneissamme aiemmin. Wrike vs. Asana -vertailumme meni Wriken tapaan. Wrike iski myös Jiraa Wrike vs Jira -kilpailussa. Voit lukea lisää miksi Wrike-arvosteluista. Asana tai Jira saa jälleen ylpeyden täällä.

Eroistaan ​​huolimatta heillä on paljon yhteistä. Asanan hyvä ulkonäkö on työkalun päällä, joka, kuten Jira, sisältää riippuvuudet, laajan valikoiman tapoja nähdä projektejasi sekä edistyneet suojaus- ja yksityisyysominaisuudet.

1

ominaisuudet

Ensin katsotaanpa mitä ohjelmisto tekee. Ominaisuuskierroksella tutkimme, kuinka kilpailijat antavat sinun hallita projektejasi. Se, kuinka he hoitavat tehtävät ja miten voit tarkastella niitä, ovat avainasemassa, auttavatko he sinua. Tarkastelemme myös viestintää, tallennusta, integrointia muihin alustoihin ja ekstrat.

Molemmat alustat saivat arvionsa täällä hyvin, Asanan 90 prosenttia oli korkeampi kuin Jiran 85 prosenttia. Suoran vertailun pitäisi olla tekemistä sulkevan avauskierroksen kanssa.

asana

Asanan avulla voit rakentaa tehtävistä tehtyjä projekteja, jotka voidaan lajitella luokkiin. Voit lisätä alatehtäviä jokaiselle ja luoda riippuvuuksia, jolloin voit havaita mahdolliset ongelmat aikataulussa ja hallita asioita vastaavasti..

asana-riippuvuudet

Voit tarkastella tehtäviä luettelo-, taulu-, kalenteri- ja aikajananäkymissä. Kaikilla näillä on etuja ja ne antavat sinulle erilaisia ​​näkökulmia siihen, mitä seuraavaksi on tehtävä.

Asana integroituu moniin palveluihin ja sallii sinun käyttää tietoja satoissa ulkoisissa sovelluksissa Zapierin kautta, mukaan lukien sen vastustaja Jira. Voit tuoda projekteja .csv-tiedostojen kautta, joten jos jo olemassa oleva projekti on tallennettu laskentataulukkoon, voit nousta ja ajaa nopeasti.

Asana antaa sinulle rajoittamattoman tallennustilan, 100 Mt liitetiedolla, joten vaikka voit jakaa niin monta tiedostoa kuin haluat, et voi työskennellä isojen videoiden kanssa. Jos jotain sinun tiimisi tarvitsee, paras pilvivarasto suurille tiedostoille -artikkeli auttaa.

asana-asema

Asanan avulla voit asettaa projektin yleisen tilan, jotta kaikki voivat nähdä, ovatko asiat menossa vai eivät. Tämä on hyvä tapa kertoa ihmisille, kun heidän on vauhdittava.

Mobiilisovellukset ovat saatavana Androidille ja iOS: lle, joten älypuhelimien addiktit voivat saada työnsä tekemään kutinaaan.

JIRA

Jira’n ydin työnkulku perustuu ”aiheisiin”, jotka ovat samanlaisia ​​kuin muiden työkalujen tehtävät. Voit luoda alitehtäviä ja riippuvuuksia, mutta meillä oli vaikeuksia niiden asettamisessa, kun yritimme.

Sen mukana tulee 250 Gt tallennustilaa, joka on yksi siellä yleisimmistä paketeista, mutta ei rajoittamaton, kuten saat Asanan kanssa. Jos itse isännöit, säilytystilaa jätetään sinulle hallinnoitavaksi. Tutustu parhaaseen pilvitallennusartikkeliin upeita vaihtoehtoja varten.

Jirassa on valtava valikoima sovelluksia, jotka tarjoavat lisäominaisuuksia. Ne kuitenkin maksavat ylimääräisiä, joista keskustellaan hintakierroksella.

Jira sisältää ajan seurannan, joka on hyödyllinen nähdäksesi kuinka tehokas ryhmäsi on ja seuraamaan kustannuksia. Raportteja on myös hyvä valikoima. Katso myös paras kirjanpito-ohjelmistomme roundup, jos haluat seurata omia saapumistasi ja lähteviäsi.

JIRA-raportit

Jira käyttää Atlassianin ”Confluence” -ohjelmistoa viestintään, mutta ajattelimme, että se olisi voitu integroida paremmin. Katsokaa Basecamp-arvosteluamme, jos haluat tehdä online-viestinnästä keskeisen työnkulkuasi.

Jos haluat käyttää Jiraa silloin, kun sinulla on kyse, olet huolehtinut Android- ja iOS-sovellusten sovelluksista.

Pyöreä yksi ajatuksia

Tarjottujen ominaisuuksien suhteen näiden kahden alustan välillä ei ole paljon valintaa. Jos jotain, Jira tarjoaa laajemman valikoiman. Ominaisuuksien välillä havaitsimme kuitenkin Asanan toimineen paremmin.

Molemmat tarjoavat riippuvuushallinnan. Löysimme Asanan olevan helppo käyttää, mutta Jira oli hankala asentaa ja työskennellä sen kanssa. Liitäntäongelmat ja viivästykset haittasivat meitä yrittäessämme käyttää Jiraa, joten Asana ottaa tämän kierroksen vain siksi, että siellä tapahtuva toimii aina, ja niin ei ollut Jirassa.

Kierros: Asanan ominaisuuspiste

Asana-logo
Jira-logo

2

Hinta

Seuraava on kierros papulaskurille, koska vertaamme kilpailijoita hintaan. Halpa on hyvä, mutta ei takaa voittoa. Arvo on tärkeä asia. Maksuvaihtoehdot, alennukset ja joustavuus ovat myös plussia tällä kierroksella.

Jos etsit alustaa, joka auttaa pitämään tulosi terveenä, lue Mavenlink-arvostelu. Mavenlinkillä on laaja valikoima taloudellisia ominaisuuksia, joiden avulla voit pysyä tiellä.

asana

Asanalla on ilmainen taso, joka toimii hyvin tapana organisoida tehtäviä. Voit käyttää sitä kanban-levynä. Jos haluat vain jotain yksinkertaista, haluat ehkä lukea myös Trello-aloittelijan oppaan, jossa kerrotaan toisesta hyvästä, helppokäyttöisestä työkalusta.

Asanan ilmainen suunnitelma rajoittaa sinut 15 käyttäjään, mutta sen lisäksi tiimisi voi laajentua kuin haluat. Saat lisäominaisuuksia kalliimmissa suunnitelmissa, aloittamalla enemmän näkymiä Premium-tasolla, salkkuja Business-tasolla ja vahvempaa tietoturvaa ja ensisijaista tukea yritystasolla.

Premium-suunnitelma on hieno paikka tehtävänhallintaominaisuuksille, mutta yritysten tulisi tarkastella muita suunnitelmia selvittääkseen tarvitsemansa. Hinnat verrataan suotuisimmin useimpiin työkaluihin.

Ilmaisen suunnitelman lisäksi on ilmainen kokeilu, jonka avulla voit kokeilla maksullisten suunnitelmien ominaisuuksia.

JIRA

Jirassa on kaksi makua. Vakiona oleva pilvipohjainen lähestymistapa vertaa suoraan muihin tarkistettuihin projektinhallintaohjelmistoihimme. Se on kohtuuhintainen, varsinkin jos sinulla on paljon käyttäjiä. Kun joukkueesi koko on 250, voit lisätä ihmisiä vain 1 dollarilla kuukaudessa.

Se on erinomainen arvo, mutta on syytä huomauttaa, että Jira-palvelun erinomaiset arvosuunnitelmat eivät sisällä esimerkiksi edistyneitä turvaominaisuuksia. Voit hankkia ne tilaamalla toisen Atlassian-palvelun.

Sen laajennukset veloittaa myös käyttäjä. Hinta on yleensä kertaluonteinen maksu, joka on 5–10 dollaria plus 0,70–3,50 dollaria käyttäjää kohti. Se ei ole liikaa, mutta sillä on potentiaali koota, jos käytät niitä paljon.

Toinen tapa käyttää Jiraa on isännöidä sitä itse. Se on monimutkaisempaa ja tarvitset joukkueeseesi ihmisiä, jotka tietävät mitä tekevät, jos haluat perustaa sen. Hinnoittelu on myös erilainen.

Maksat vain 10 dollarin kertaluontoisen maksun, jos sinulla on vain 10 käyttäjää. 25 käyttäjän kohdalla se nousee 2500 dollariin, mikä on paljon etukäteen, mutta hyvä arvo pitkällä tähtäimellä. Sinun on myös maksettava isännöintikustannukset, jos siirryt tälle reitille ja hoidet itse esimerkiksi verkkosivustojen turvallisuuden kaltaiset asiat.

Pyöreä kaksi ajatusta

Tämä on tiukka kierros, koska Asana ja Jira ovat edullisia tuotteita, jotka tarjoavat hyvää vastinetta rahalle.

Asanan Enterprise-taso sisältää asiat, joista joudut maksamaan ylimääräisiä palveluita saadaksesi Jiraan. Asanan porrastettu rakenne on helppo ymmärtää ja yksinkertaisempi hallita kuin useiden palveluiden tilaaminen. Jira-palvelun avulla voit kuitenkin valita ja valita tarvitsemasi joustavammin.

Jira tarjoaa erilaisia ​​asioita, ja pilvipohjaisten tarjousten vertailussa suosimme sitä. Sillä ei ole ilmaista tasoa, mutta se maksaa saman verran kuin aluksi Asanan halvin maksettu suunnitelma. Hinta laskee joukkueesi kasvaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että siitä tulee parempi arvo, kun joukkueesi koko kasvaa ja tulee nopeasti halvemmaksi kuin Asana.

Jira itse isännöi vaihtoehtoa vielä paremmin. Alkumaksu voi kiristyä, mutta mitä kauemmin sitä käytät, sitä parempi arvo se on. Koska Asana ei tarjoa tätä vaihtoehtoa, se voi olla vain merkkijono Jiran jousessa. Jira voittaa kierroksen.

Kierros: Hintapiste Jiralle

Asana-logo
Jira-logo

3

Helppokäyttöisyys

Jos ohjelmistoa on helppo käyttää, voit tehdä asiat nopeammin ja tuoda joukkueen jäsenet alukseen ilman niin paljon koulutusta. Saat myös enemmän sitoutuneita ryhmän jäseniä, jos asiat toimivat hyvin. Tarkastellaan tässä työkalujen käyttöä ja kuinka hyvää työtä he tekevät itsensä saataville.

Asana on erittäin arvioitu käytettävyydestä, joten se menee tälle kierrokselle suosikkina. Se sai 99 prosenttia arvostelumme kautta. Huolimatta hintavoitostaan ​​Jira näyttää olevan huolissaan tällä kierroksella. Katsotaanpa, pystyykö Asana ottamaan johtoaseman takaisin.

asana

Asana on fantastinen teos käytettävyyden näkökulmasta. Sen lisäksi, että se on helppo käyttää, se tarjoaa myös runsaasti ominaisuuksia. Se ei ole helppo tasapaino saavuttaa. Jos olet uusi asia, tutustu Asanan aloittelijan oppaaseemme saadaksesi apua.

Sillä on selkeä asettelu, joka käyttää tilaa ja väriä tehokkaasti toimimaan. Se tuntuu pehmeältä ja vieraanvaraiselta, mikä on täysin vastakohta Jiran ammattimaisemmalle ilmeelle.

asana-hanke-malleja

Siinä on monia malleja ja voit tuoda tietoja muista lähteistä, joten on paljon tapoja aloittaa nopeasti.

Sillä on myös kuuluisia juhlia. Söpöt eläimet ja hirviöt – emme vieläkään ole varmoja siitä, mitä ne kaikki ovat – lentää näytön poikki ja piippaa ikkunoiden takaa, kun työskentelet ja saat asiat valmis.

asana-juhla

Se on hauskaa, mutta se toimii ja lisää iloa tietyntyyppiseen ohjelmistoon, joka voi usein tuntua kylmältä ja tylsältä. Emme voi ajatella mitään huonoa sanottavaa juhlista, ellet ole enemmän tikkutyyppi kuin porkkana tyyppi.

Apua ja tukivaihtoehtoja on myös paljon, mutta et ehkä tarvitse niitä, koska Asana tekee asioista niin yksinkertaisia.

JIRA

Jiralla on monia malleja, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun, ja kysyy muutamia kysymyksiä, joiden avulla voit valita yhden, kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa. Siellä on valinnainen kierros, joka näyttää sinulle myös köydet ja vinkkejä, jotka selittävät sinulle ominaisuudet.

JIRA-kysymykset

Asanan tavoin Jiralla on yksinkertainen kanban-näkymä, mutta sen Scrum-näkymä kiinnostaa ketteriä tiimejä ja ohjelmistokehittäjiä, jotka käyttävät tätä lähestymistapaa projektiinsa.

JIRA-kanban

Valitettavasti siitä huolimatta, että sen perussuunnittelu oli hyvä, löysimme melko vähän käytettävyysongelmia ja pieniä virheitä. Meillä oli pitkiä viivästyksiä sivuston käyttämisessä. Reagointikyky on tärkeää pilviä käytettäessä, ja Jiralla on parantamisen varaa tällä alueella.

Siinä on runsaasti dokumentaatiota ja suuri tietokanta, joka auttaa sinua takertuessasi, mutta myös suuri, aktiivinen yhteisö, kun tarvitset tukea.

Kolme kierrosta

Jiralla on täällä muutama aihe, mikä on sääli, koska sen ydinrakenne on erinomainen ja tarjoaa runsaasti ominaisuuksia. Tarkastellessamme sitä koimme, että monet sen käytettävyysongelmista saattavat johtua viimeaikaisista päivityksistä, jotka vaativat enemmän kiillotusta, koska olemme käyttäneet sitä aikaisemmin ilman ongelmia.

Asana tekee kuitenkin kaiken oikein käytettävyyden suhteen ja on yksi harvoista sovelluksista, joita voit käyttää lukematta käyttöohjetta. Toistaiseksi se on eri luokassa kuin Jira tässä kategoriassa.

Tämä kierros on suuri voitto Asanalle, kun Jira’s Ivan Drago -mainen visio otti tuskallisia iskuja Asanalta – työkalun, jonka et voisi odottaa aiheuttavan sellaista kipua. Jira näyttää olevan epävakaa menemään viimeiseen kierrokseen.

Kierros: Asanan helppokäyttöisyys

Asana-logo
Jira-logo

4

turvallisuus & yksityisyys

Tarkastelemme seuraavaksi turvallisuutta ja yksityisyyttä. On kriittistä, että voit luottaa online-työkaluihin tietosi kanssa, joten katsomme mitä Asana ja Jira tekevät auttamaan sinua suojaamaan yritystietojasi.

Haluamme nähdä vankka tekninen perusta, jolla on vahva salaus ja kaksifaktorinen todennus. Muita plussia ovat ulkoinen sertifiointi ja tietosuojakehysten noudattaminen, samoin kuin vaihtoehdot, joiden avulla käyttäjät voivat virittää asiat tarpeisiinsa.

Yritämme myös vahvistaa, että sanotut työkalut vastaavat heidän tekemäänsä. Se on erityisen tärkeää, kun pääsemme Jiraan, mutta aloitetaan Asanasta.

Lisätietoja Smartsheet-arvosteluista saat lisätietoja toisesta työkalusta, joka toimii hyvin tällä alalla.

asana

Asanalla on SOC 2 -sertifikaatti ja se kuuluu molemmille EU: n yhdysvalloille. Yksityisyydensuoja ja yleinen tietosuoja-asetus. Se salaa tietosi siirrettäessä TLS v1.1: llä ja tarjoaa virheitä. Lue levinneisyystestausta käsittelevä artikkeli, jos haluat tietää enemmän niistä.

Voit viedä tietosi helposti, ja sillä on useita vaihtoehtoja räätälöidä käyttäjien vuorovaikutusta alustan kanssa. Voit muuttaa salasana-asetuksiasi sekä vaatia kirjautumista SAML: n tai Googlen kautta, jos tarvitset lisää suojausta. Siellä on hyödyllistä myös kuinka vahvistaa vahva salasanaartikkeli.

Asana tekee kaiken tarvittavan tietojen suojaamiseksi ja merkitsee useimmat ruudut, mutta siitä puuttuu kaksifaktorinen todennus.

JIRA

Jiralla on laaja valikoima sertifiointeja. Näitä ovat ISO 27001 ja 27018, SOC 2 ja PCI DSS -sertifikaatit, joten kolmansien osapuolten suorittamaa varmennusta on tehty paljon.

Se täyttää GDPR: n ja antaa sinun poistaa tietojasi, samoin kuin tuoda ja viedä asiakastietoja.

Voit saada kaksifaktorisen todennuksen ylimääräisestä laajennuksesta tai ulkoisesta sovelluksesta. Lue mikä on kaksifaktorinen todennusartikkeli, niin saat lisätietoja ominaisuuden hyödyllisyydestä.

Edistyneet suojausvaihtoehdot ovat saatavissa Atlassian-yhteyden kautta. Se antaa sinulle esimerkiksi SAML- ja salasananhallinnan ja antaa sinulle mahdollisuuden suojata käyttäjätunnuksia.

JIRA-yhteys

Sen verkkosivustolla on raportteja aiemmista turvallisuusongelmista. Näemme sen harvoin, mutta mielestämme on Jiralle kunnianosoitus olla niin avoin siitä. Se, että muut verkkosivustot eivät kerro sinulle heidän asioistaan, eivät tarkoita, että heillä ei ole niitä.

Löysimme kuitenkin ongelman sen tuella. Kun kysyimme yksinkertaista kysymystä, saimme vastauksen, joka sisälsi projektiimme otetun kuvakaappauksen, joka osoitti projektimme tiedot. Emme olleet nimenomaisesti antaneet sen tuen lupaa tehdä niin, huolimatta ehdot ja ehdot, jotka antoivat sen tehdä mitä haluaa, ja havaitsimme, että vuorovaikutus on merkittävä tahra Jiran uskottavuudelle tällä alueella.

Jos käytät kuitenkin omaa palvelinta, sen tuki ei pääse tietoihisi, joten kyseessä ei ole ongelma.

Pyöreä neljä ajatusta

Molemmat työkalut tarjoavat salattuja yhteyksiä ja runsaasti suojausvaihtoehtoja. Jira olisi todennäköisesti voittanut, jos se ei olisi oma tietosuojakysymyksensä. Sillä on hyvä salaus ja voit mukauttaa sitä. Teknisesti se on hyvä ja siitä on paljon kiitosta.

Asana tekee kuitenkin myös paljon, ja koska Jurilla oli ongelma, se vie tämän kierroksen.

Kierros: Turvallisuus & Asanan tietosuojapiste

Asana-logo
Jira-logo

5

Tuomio

Asana ja Jira ovat vahvoja tuotteita, jotka tarjoavat erilaisia ​​asioita. Asana on täydellinen valinta joukkueelle, joka haluaa ystävällisen tavan hallita projekteja verkossa. Jira on myös hyvä valinta satunnaisesta julkaisusta huolimatta. Se on suunnattu enemmän vakavaan käyttöön ja sopii hyvin kehittäjille. Se tarjoaa myös paljon joustavuutta teknisesti kykeneville.

Kolmella kierroksella yhteen Asana vie kilpailun runsaasti varaa. Se voitti ominaisuuksilla, pääasiassa siksi, että se tarjoaa nopeaa, reagoivaa ja virheetöntä. Se ylitti Jiran käytettävyyskierroksella erinomaisella käyttöliittymällä ja käytettävyysominaisuuksilla, jotka esittelivät sitä jo ennen kuin otimme huomioon sen juhlissa. Se ei myöskään ole huono turvallisuuteen ja yksityisyyteen.

Jira on kuitenkin suuri arvo, ja sen itseisäntävaihtoehto on sellainen, jota monet projektinhallintatyökalut eivät tarjoa. Sen ketterät ominaisuudet ovat hyödyksi ohjelmistokehittäjille, mikä tekee siitä heille hyvän valinnan. Olemme myös sitä mieltä, että havaitsemiemme ongelmat ovat ratkaisettavissa, ja toivomme, että ne ratkaistaan, kun seuraavaa tarkastellaan sitä.

Asanan helppokäyttöisyys ja ominaisuudet antavat sen kuitenkin parhaiden projektihallintaohjelmistojen joukkoon, ja se osoittautuu arvokkaana voittajana täällä. Suosittelemme sitä kaikille, jotka haluavat hallita projektejaan verkossa.

Voittaja – Asana

Jos olet kokeillut Asanaa tai Jiraa, olemme kiinnostuneita kuulemaan mielipiteesi. Ole hyvä ja jaa kokemuksesi kommentteihin. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map