Aloitusopas Shopify: verkkokaupan helppo tapa vuonna 2020

Monilla ihmisillä on hienoa tuotetta, jonka he haluavat myydä Internetissä, mutta eivät vain tiedä miten se tehdään. Siksi päätimme kirjoittaa tämän aloittelijan oppaan Shopifelle, jossa aiomme selittää, kuinka voit käyttää tätä hienoa verkkokaupan työkalua oman vähittäiskaupan rakentamiseen verkossa..


Shopify on yksi maailman suurimmista verkkokaupoista. Se on pilvipohjainen ohjelmisto, jonka avulla voit luoda verkkokaupan muutamalla napsautuksella. Se kattaa verkkokaupan tärkeimmät ominaisuudet, kuten maksut, varastot, tuotehallinta, kauppojen suunnittelu, lailliset ja monet muut. Ei ole turhaa, että Shopifea käyttää yli 600 000 yritystä ympäri maailmaa.

Shopify perustettiin vuonna 2004 itsessään vähittäiskaupana. Tuolloin Tobias Lutke, Daniel Weinand ja Scott Lake halusivat myydä lumilautoja verkossa, mutta olivat tyytymättömiä nykyisiin verkkokaupparatkaisuihin ja päättivät kehittää omaa ohjelmistoaan. Vuonna 2006 he asettavat sen maailman saataville avoimen lähdekoodin ohjelmana.

Tuolloin oli tarjolla vain vähän kunnollisia verkkokaupan ratkaisuja. Wix julkaistiin vuonna 2006 (lue Wix-katsaus), Magento vuonna 2008 ja WooCommerce vuonna 2011. Vaikka Squarespace (lue Squarespace-katsauksemme) oli toiminnassa vuonna 2003, sitä ei toimitettu kaupan rakentajan mukana ja keskityttiin isännöintiin palvelut.

Tässä oppaassa opit luomaan yksinkertaisen verkkokaupan lisäämällä tuotteita ja mukauttamalla sen ulkoasua. Annamme sinulle sitten lyhyen johdannon Shopifen verkkotunnuksen hallinnasta ja kaupan julkaisemisesta, niin aloitetaan. Kun olet oppinut materiaalin täällä, saatat myös haluta luoda aloitussivun myymälöllesi; suosittelemme, että tutustu siihen Instapage-oppaaseemme.

Plussaa ja miinusta Shopify

vaaka-tasapaino-prosandcons

Kuten kaikissa muissakin sovelluksissa, myös Shopifylla on hyvät ja huonot puolensa. Suurin etu on, että asennus ja määritykset ovat yksinkertaisia, mikä helpottaa verkkoyrityksen perustamista. Sinun ei tarvitse kehittäjiä verkkokaupan perustamiseen, joten voit keskittyä siihen, mitä osaat parhaiten, ja se tekee liiketoimintaa.

Shopify on erikoistunut tarjoamaan verkkokauppoja monin tavoin, joten ostat käytännössä asiantuntemusta osana palvelua. Se on hyödyllistä turvallisuudelle, tietosuojalle ja maksujen käsittelylle. Shopify on myös turvallinen, mikä tarkoittaa, että arkaluontoiset tiedot, kuten asiakastiedot, toimitusosoitteet ja maksutiedot, pidetään turvassa.

Toinen mielenkiintoinen asia on, että asiakkaat ovat halukkaampia ostamaan tuotteita sinulta, jos verkkosivustosi antaa turvallisen ja yhdenmukaisen kuvan. Jos selaimen välilehti jäätyy tai kaatuu tilauksen tekemisen aikana, asiakkaasi epäröivät antaa luottokorttitietonsa.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä. Shopify oli vakaa testauksen aikana ja jos jotain tapahtuu, voit käyttää tukea ympäri vuorokauden tai tutustua korkealaatuisiin yliopisto-oppaisiin Shopifen ohjekeskuksessa..

Palvelu tukee monia maksutapoja, joiden avulla voit suunnitella vähittäiskauppaa kansainvälisemmin. Voit käyttää Shopifyn maksuyhdyskäytävää, PayPalia, Stripeä, Amazon Paya, Apple Paya tai jopa kryptovaluuttoja, kuten bitcoin.

On myös maakohtaisia ​​maksupalveluntarjoajia, joita ei ehkä tunneta kansainvälisesti, mutta jotka ovat markkinajohtajia maassa, jossa haluat myydä, joten jokaiselle on ratkaisu.

Koska Shopify App Store on kaikki-yhdessä -ratkaisu, siinä on monia ominaisuuksia, jotka voit integroida myymälääsi helposti. Lisäksi voit valita kymmenistä asiantuntijoiden luomista teemoista, jotka tekevät verkkoyrityksestäsi näyttävän hyvältä ja ammattimaisemmalta.

Voit myös integroida kirjanpidon. QuickBooks Online (lue QuickBooks Online -katsauksemme) ja Xero (lue Xero-arvosteluamme) pelaavat mukavasti Shopifyn kanssa, mikä mielestämme on paljon järkeä. Sen sijaan, että antaisit 200 myyntiä manuaalisesti päivittäin, ohjelmat tuovat ne automaattisesti.

Neste nesteliiketoiminnalle

Shopify-Liquid-ProgLang

Jos haluat muuttaa teemaasi perusteellisesti, yksinkertainen CSS ja HTML eivät kuitenkaan riitä. Sinun on tiedettävä Neste, Shopify-ohjelmointikieli. Vaikka haluat vuokrata freelancerin, saatat kohdata ongelmia, koska se ei ole laajalti käytetty kieli. Tämän avulla kehittäjät voivat veloittaa naurettavan hinnan.

Shopify sisältää myös lukuisia integroituja markkinointeja – sähköpostimarkkinointia, tuotearviointeja ja sosiaalisen median integraatioita – sekä hakukoneiden optimointitoimintoja.

Jotta sinut ja verkkokauppa löytyvät Googlesta, sinun on noudatettava tiettyjä SEO-kriteerejä, jotka Google on asettanut. Shopify ottaa osan tästä työstä puolestasi. Siinä on myös tehokas analyysi- ja kojetauluominaisuus, jonka avulla voit seurata erilaisia ​​markkinointikanaviasi paremmin.

Shopify tarjoaa myös blogi-ominaisuuden, joten voit helposti asettaa blogin tuotteestasi ja markkinoistasi. Toisin sanoen WordPress on monin tavoin voittanut Shopifyn (lue aloittelijamme opas WordPressistä). Jos online-yrityksesi on erittäin riippuvainen sisältömarkkinoinnista, kannattaa ehkä käyttää WordPress-blogia WooCommerce-laajennuksen kanssa.

Shopify ja Dropshipping

dropshipping-lentoposti-toimitus

Shopifea käytetään usein ns. Drop-ship-liiketoimintamalliin, joka tarkoittaa verkkokaupan pitämistä ilman varastoja tai varastoja. Kaupassasi tarjoamiasi tuotteita ei toimita asiakkaalle itse, vaan valmistaja tai toimittaja.

Pudottajana sinun on vain varmistettava, että myymäläsi toimii sujuvasti ja että myynti tapahtuu. Kompromissina menetät asiakastyytyväisyyden hallinnan, koska et voi suoraan vaikuttaa tai hallita toimittajaa..

Shopify on yksi helpoimmista tavoista aloittaa drop-ship-liiketoiminta. Integraatiokumppaneilla, kuten Oberlo, on automatisoidut rajapinnat, joiden kautta verkkokauppa tilaa suoraan toimittajalta. Vaivaton menetelmä ylittää kilpailijansa, koska sinun on maksettava vähän tai ei lainkaan palkkioita lähettäjällesi, kun taas Amazon tai eBay laskuttaa sinua.

Vaikka puhumme palkkioista, Shopifyn hinnoitteluun olisi suhtauduttava varovaisesti. Perusmaksujen (29 dollaria, 79 dollaria tai 299 dollaria kuukaudessa) lisäksi se veloittaa jokaisesta verkkokaupan läpi käyvästä tapahtumasta. Alun perin maksu on 2 prosenttia, mutta se laskee 1 prosenttiin, kun tapahtuman määrä kasvaa.

Tämä on kasvava kustannus, jonka sinun pitäisi ottaa huomioon. Kun myyntisi kasvaa, niin myös summa, joka joudut maksamaan Shopifelle.

Kuinka käyttää Shopifea

Tässä osiossa näytämme sinulle joitakin Shopifyn ominaisuuksista ja parhaista käytännöistä sen käyttämisessä, jotta voit aloittaa vankan online-liiketoiminnan tänään.

Ensimmäiset vaiheet Shopifyn kanssa

Ensin sinun on luotava Shopify-tili. Voit aloittaa ilmaisella 14 päivän kokeilulla. Siirry Shopify.com-verkkoon ja täytä sähköpostiosoitteesi keskellä olevaan ruutuun ja napsauta sitten aloittaa-painiketta.

Shopify-kotisivu

Kirjoita salasanasi ja myymälänimi ennen kuin painat ”luo myymälä”.

Shopify-salasana-Ja-Store-nimi

Kun olet valmis, odota, kunnes Shopify perustaa kaupan. Seuraavaksi sinun on pakotettava joitain henkilökohtaisia ​​tietoja jatkaaksesi.

Shopify-Personal-tiedot

Kun olet valmis, napsauta “avaa myymäläni”. Seuraava asia, jonka näet, on online-liiketoiminnan ohjauspaneeli. Vasemmalla puolella on navigointipalkki, jonka avulla voit siirtyä eri toimintojen välillä.

Shopify-vasen-navigointi-paneeli

Oikealla puolella on pieni kojetaulu, joka näyttää myymälän avainluvut: ”kokonaismyynti”, “kokonaismyynti kanavien mukaan” ja “parhaat tuotteet”.

Shopify-myynti-Quick-yleiskatsaus

Näytön keskellä pitäisi nähdä kolme tärkeintä vaihetta verkkokaupan käynnistämisessä: “lisää tuote”, “mukauta teema” ja “lisää verkkotunnus”.

Shopify-First-Steps

Kuinka lisätä tuotetta

Shopifessa on kaksi tapaa luoda tuote. Napsauta ”lisää tuote” tervetulosivun keskellä tai, jos olet jo sulkenut sen ikkunan vahingossa, napsauta vasemmalla puolella olevaa navigointipalkin ”tuotteet”. Sitten sinun pitäisi nähdä seuraava näyttö.

Shopify-add-Productin

Napsauta Lisää tuote. Jos et halua lisätä kutakin tuotetta käsin, voit lähettää tuoteluettelosi .csv-tiedostona. Järjestelmävirheiden, tyhjien kenttien tai muiden ongelmien välttämiseksi Shopify määrittelee tuontitiedoston rakenteen.

Kun olet napsauttanut ”Tuo”, seuraava ponnahdusikkuna tulee näkyviin.

Shopify-Tuonti Tuotteet

Siellä voit ladata näyte .csv-tiedoston napsauttamalla sinistä ”CSV-mallin malliteksti” -tekstiä, jonka rakenne on Shopify. Tässä oppaassa luomme tuotteet kuitenkin manuaalisesti. Napsauta vain Lisää tuote -painiketta ja olet valmis lähtemään.

Shopify-Add-Product-yleiskatsaus-sivu

Kirjoita tuotenimi ”otsikko” -kenttään ja tuotekuvaus ”kuvaus” -kenttään.

Tuotteen kuva, nimi ja kuvaus ovat ratkaisevia tietoja sivusi kävijälle napsauttamalla tuotetta ja lopulta ostamalla se. Ne ovat kriittisiä ajureita muuntokurssillesi, joten yrityksesi menestys nousee tai laskee heidän kanssaan.

Valitse sitten myyntikanavat, joita haluat käyttää tarjoamaan tuotetta oikealla puolella. Täytä tuotetyyppi, myyjä ja kokoelma, johon tuote kuuluu.

Luokittele tuotteesi aina kokoelmiin, kun olemme siinä. Asiakkaiden on helpompi löytää etsimäsi tuote. Shopify erottaa automatisoidut ja manuaaliset kokoelmat. Tässä opetusohjelmassa työskentelemme valmiiksi luodun “kotisivun” kokoelman kanssa.

Tuotteesi pitäisi nyt näyttää tältä.

Shopify-Product-nimi-ja-tiedot

Seuraavaksi meidän on lisättävä hyvä tuotekuva ja merkitykselliset tunnisteet. Shopifessä on automaattinen zoomaustoiminto jokaisessa lähettämässäsi tuotekuvassa. Jokainen kuva näytetään normaalikokoisena, mutta kun viet hiirellä kuvan päälle, hiiren sijainti on korostettu. Amazon tekee paljon samaa. Tämä tarkoittaa, että korkearesoluutioisten kuvien lisääminen on avainta.

Shopify-Product-kuva-ja-tagit

Nyt puhutaan hinnoitteluvaihtoehdoista. Hinnoittelu -osiossa on kolme tärkeää kenttää: “hinta”, “vertaa hintaan” ja “veloittaa tämän tuotteen verot”.

“Vertaa hintaan” on ratkaisevan tärkeää, jos haluat näyttää asiakkaillesi, että tuote on myynnissä. Tässä näkyvä hinta on alkuperäinen ennen alennusta, ja hinta, jonka ihmiset voivat ostaa siitä, on “hinta” -kentässä. Jos et halua tehdä tuotteesta erikoistarjousta, jätä “vertaa hintaan” -kenttä tyhjäksi.

Tärkeimmät verkkomyynnin näkökohdat ovat varastot ja varastot. Tässä yhteydessä aiomme puhua SKU: sta tai varastonpitoyksiköstä.

SKU on sisäinen tunniste, joka sinun tulisi asettaa jokaiselle tuotteelle ja jokaiselle sen muunnelmalle. Voit tavoittaa nopeasti 200 tuotetyyppiä, mikä vaikeuttaa seurantaa ilman asianmukaista tapaa tunnistaa ne. Tuloksena on ehdoton kaaos sinulle ja asiakkaalle.

SKU: lla ei ole mitään tekemistä viivakoodien kanssa. Sen tarkoituksena on vain auttaa sinua löytämään tuotteita nopeammin ja seuraamaan tuotevalikoimaasi. Suosittelemme, että lisäät standardoidun SKU: n jokaiselle tuotteelle heti alusta alkaen.

Mahdollinen standardi voisi olla: viisi kirjainta valmistajan nimestä, kolme kirjainta tuotesarjasta, kaksi kirjainta tuotemallille ja kolme kirjainta tuotenimelle. Kameraesimerkissämme olisi mukana jotain CANON-EOS-T6-KIT: ää.

Shopify-hinnoittelu-ja Inventory

Kun asiakkaat ostavat tuotteita verkkokaupastasi, heidän on silti toimitettava se kotiinsa.

Jos myyt kansainvälisesti, sinun on käsiteltävä kansainvälisiä tulleja. Jokaisella tuotteella on oltava kansainvälinen tullikoodeksi tuonti- / vientikustannusten määrittämiseksi etukäteen.

Jälleenmyyjänä sinun pitäisi tietää, kuinka monta tullimaksua lisätään jokaiselle tuotteellesi, jotta asiakkaasi eivät saa ikäviä yllätyksiä kassalla. Shopify auttaa sinua linkillä HS-Custom Finder -työkaluun, josta löydät vastaavan koodin.

Koska tuotteen paino on myös tekijä lähetysmaksuissa, jotka lisätään kassalla, on parasta hankkia se valmistajalta.

Jos myyt digitaalisia tuotteita, kuten e-kirjoja, äänikirjoja tai musiikkia, mikään niistä ei ole välttämätöntä. Poista valinta “tämä on fyysinen tuote” -valintaruudusta. Koska Canon-kameramme ei kuitenkaan ole digitaalinen tuote, meidän on ilmoitettava paino ja kansainvälinen tullikoodeksi. Meidän tapauksessamme se näyttää tältä.

Shopify-toimitus-ja-vaihtoehdot

Jätä variantit auki nyt.

Viimeinkin aiomme näyttää sinulle, kuinka mukauttaa tuotteen SEO, mikä on tärkeää, jos haluat myydä tuotetta. Jos haluat muuttaa sitä, napsauta “edit website SEO” -linkkiä ja täytä otsikko ja metakuvaus. Voit myös mukauttaa URL-osoitetta.

Shopify-Product-SEO

Napsauta nyt “tallenna” ja odota, kunnes Shopify luo tuotteen. Sen pitäisi sitten näkyä tuotekatsauksessa.

Shopify-Product-yleiskatsaus

Onnittelut, olet juuri lisännyt ensimmäisen tuotteesi verkkokauppaan.

Muokkaa teemaa

Nyt kun tiedät kuinka lisätä tuotteita verkkokauppaan, katsotaan miltä kauppa näyttää. Siirry vasemman reunan selauspalkin myyntikanava-osioon ja napsauta silmäkuvaketta vieressä olevan verkkokaupan vieressä.

Shopify-myynti-kanava-esikatselu

Sinun pitäisi nähdä seuraava sivu.

Shopify-esikatselu-Default-Store

Kuten voitte nähdä, luomme tuote näkyy esikatselussa, mutta jos vierität ylös ja alas, huomaat, että kaupan muotoilu on tylsää ja houkuttelematonta.

Aiomme näyttää sinulle, kuinka voit muuttaa sitä. Siirry ensin takaisin kotisivulle napsauttamalla navigointipalkin yläosassa ”Koti” tai Shopify-logoa ja napsauttamalla sitten ”mukauta teemaa”.

Shopify-Muokkaa-teema

Kuten kaikki muutkin Shopify-kaupat, kauppasi luotiin debyytti-teemalla. Nyt sinulla on kaksi vaihtoehtoa: napsauta “mukauta” ja muuta olemassa olevaa “debyytti” -teemaa tai lataa uusi malli, joka korvaa olemassa olevan.

Shopify-Vaihto Theme

Teemojen mukauttaminen tapahtuu yleensä asetteluvalinnan jälkeen. Se on nykyisten asettelujen hienosäätö, eikä sitä tule käyttää suurempiin tyylisäätöihin. Jos et pidä teeman ulkoasusta, valitse toinen, ennen kuin yrität muokata sitä.

Tässä aloittelijan opetusohjelmassa korvataan teema. Voit valita ilmaisten ja maksettujen mallien välillä, mutta toistaiseksi olemme sopineet ilmaisesta mallista. Napsauta “tutkia ilmaisia ​​teemoja” saadaksesi yleiskuvan ilmaisista Shopify-teemoista.

Shopify-Tutki-Free-teemat

Katso teemat läpi ja napsauta haluamaasi teemaa. Jokaisella teemalla on myös useita asetteluvaihtoehtoja. Valitsimme rajattoman teeman, jossa on elinvoimaiset asetteluasetukset.

Shopify-Add-Free-teema

Kun uusi teema on lisätty, sen pitäisi näkyä teemakatsauksessa, aivan ”debyytti” -teeman alla.

Shopify-Uusi-teema-Lisätty

Se lisätään kauppaan, mutta ei vielä aktivoitu. Napsauta ”toiminnot” uuden asettelun alla ja napsauta sitten “julkaista”.

Shopify-Aktivoi-teema

Sinun pitäisi nähdä seuraava ponnahdusikkuna. Napsauta uudelleen julkaistaksesi vahvistaaksesi.

Shopify Julkaisemme-teema

Palaa esikatselutoimintoon ja katso kaupan uutta mallia.

Shopify-Uusi-teema-Julkaistu

Vaikka harmaita paikkamerkkejä on vielä paljon – jokerimerkit, jotka sinun on vaihdettava mukauttamalla – asettelu näyttää paljon paremmalta.

Kuinka lisätä verkkotunnusta verkkokauppaan

Siirrymme oppaan viimeiseen osaan, verkkokauppasi julkaisuun ja verkkotunnuksen hallintaan. Kun olet korjannut myymälän ulkoasun ja lisännyt tuotteita, on aika tehdä myymäläsi maailman saataville.

Lopeta siirtymällä takaisin aloitusnäyttöön napsauttamalla ”koti”.

Shopify-Add-Custom-verkkotunnus

Napsauta sitten “Lisää verkkotunnus” avataksesi verkkotunnuksen hallinnan.

Shopify-Domain-Management

Kaupan verkkotunnusta voidaan muuttaa kolmella tavalla: “yhdistä olemassa oleva verkkotunnus”, “siirtää verkkotunnus” ja “osta uusi verkkotunnus”. Johdonmukaisen brändäyksen vuoksi verkkotunnuksen tulisi olla kuvaava. Oletusarvon mukaan Shopify-verkkotunnukset päättyvät ”.myshopify.com”. Voit ostaa henkilökohtaisen verkkotunnuksesi Shopifyn kautta napsauttamalla “osta uusi verkkotunnus”.

Jos sinulla on jo verkkotunnus, mikä olisi hienoa, voit siirtyä ”yhdistä olemassa oleva verkkotunnus” -kenttään ja kirjoittaa vastaava verkkotunnus näytettyyn kenttään.

Shopify-Connect-nykyinen verkkotunnus

Tiedät todennäköisesti eron verkkotunnuksen yhdistämisen ja siirtämisen välillä, koska olet ostanut ne aiemmin. Jos et, tutustu artikkeliin verkkotunnuksen rekisteröinnistä.

Mikä ratkaisu on parempi, riippuu sinusta. Olemme yleensä jättäneet verkkotunnukset palveluntarjoajan kanssa, joten emme menetä niiden seurantaa. Jos sinulla on verkkotunnus Shopifessä, sitten ehkä toinen Sitegroundissa tai Bluehostissa tai jollakin parhaista web-palveluntarjoajistamme, voit nopeasti kadottaa radan.

Verkkotunnuksen lisääminen on valinnaista Shopifyn avulla. Voit myös julkaista myymäläsi oletusverkkotunnuksella (.myshopify.com), mitä teemme tässä opetusohjelmassa. Jos kirjaudut ulos Shopifesta nyt ja kirjoitat URL-osoitteesi selaimeesi, sinun pitäisi nähdä seuraava.

Shopify-Online-salasana

Aina kun siirryt esikatselutilaan, näytön vasemmassa alakulmassa näkyy palkki, joka näyttää myymäläsi online-salasanan.

Shopify-esikatselu-salasana

Vaihtoehtoisesti voit löytää salasanan kohdasta ”myyntikanavat”. > “verkkokauppa” > ”Asetuksia.”

Shopify-Vaihto salasana

Voit poistaa salasanan käytöstä tai määrittää uuden salasanan suojauksen alla.

Shopify-Poista-salasana

Huomaa kuitenkin, että voit poistaa salasanan käytöstä vasta, kun olet ostanut maksetun paketin.

Lopulliset ajatukset

Shopify on monipuolinen työkalu, jolla on tarpeeksi toimintoja vastaamaan kaikkien tarpeita. Emme kuitenkaan suosittele sitä hopea luodina jokaiselle yritykselle. Itse asiassa sen arvo riippuu yrityksen koosta, yrityksesi strategiasta ja monista muista tekijöistä.

Jos online-yrityksesi luottaa sisältömarkkinointiin, Shopify ei ole paras ratkaisu sinulle. Lisäksi kustannukset ovat iso kysymys, etenkin suurempien myyntimäärien kanssa. Sinun tulisi ottaa huomioon, että Shopify maksaa vähemmän itsestään, sitä suurempi myynti on.

Jos sinulla on perusvaatimukset ja haluat kuitenkin aloittaa verkkokaupan nopeasti, sinun tulee käyttää Shopifea. Jotain monimutkaisempaa varten saatat joutua palkkaamaan Shopify-kehittäjän. Esimerkiksi, jos olet vakaa yritys, jolla on vakiintunut tuotemerkki, joudut ehkä muuttamaan kauppaa voimakkaasti, mikä voi olla kallista. Toinen sopimuskatkaisija on neste ja siihen liittyvät kustannukset.

Se on kuitenkin loistava tilaisuus pienille yrityksille, koska voit ylläpitää verkkokauppaasi vain 30 dollarilla kuukaudessa plus lisämaksut. Haluatpa myydä kenkiä, lumilautailua tai lederhosenia, Shopify toimii sinulle. Jos et vieläkään ole vakuuttunut, kokeile 14 päivän kokeiluversiota. Sinun ei tarvitse antaa luottokorttitietoja tehdäksesi niin.

Oletko kokeillut Shopifea? Kerro meille alla olevissa kommenteissa, mihin käytit sitä ja mikä ominaisuus pidit parhaiten. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map