Sumennusarvio – päivitetty 2020

Sumenna arvostelu

Blur on helppokäyttöinen salasananhallintaohjelma, joka palkitsee ne, joilla on set-it-and-unohda se mentaliteetti. Paljaiden luiden muotoilu toimii taustalla, mutta ei tarjoa paljon joustavuutta muuten. Voit lukea lisää siitä täydellisessä Blur-arvosteluissamme.


hämärtää-Slider1

hämärtää-slider2

hämärtää-slider3

hämärtää-slider4

hämärtää-slider5

Edellinen

Seuraava

Abine Blur on paljon oikein saatava salasananhallinta, joka tarjoaa ainutlaatuisen yksityisyyden suojaominaisuuksien ja runsas ilmaisen suunnitelman. Siitä puuttuu kuitenkin paloja, jotta pääset parhaiden salasananhallintaluetteloomme. Blurista on hajautetusta käyttöliittymästä joskus vuonna 2018 tapahtuneeseen tietoturvaloukkaukseen liittyviä ongelmia, jotka ovat liian suuria sivuuttaakseen. 

Tässä Blur-katsauksessa kerromme kokemuksemme nyt, kun olemme ottaneet sovelluksen pyörittämistä varten. Rekisteröitymisen jälkeen verkossa, kuten mikä tahansa maksava asiakas, avasimme inkognito-tilin arvioidaksesi palvelua läheiseltä ja henkilökohtaiselta. Tämän katsauksen kautta koskemme kokemuksiamme käytettävyydestä, turvallisuudesta ja ominaisuuksista, kaikki ennen tuomion antamista. 

Koska yksityisyyteen keskittyvä yritys, joka tarjoaa työkaluja, kuten DeleteMe, näyttää Abinen aikomuksilta olevan oikeassa paikassa. Blurin toteuttamisessa on kuitenkin joitain ongelmia. Vaikka pidämme sovelluksen ominaisuuksista, niitä ympäröivä konteksti aiheuttaa usein enemmän vaivaa kuin sen arvoinen. Puhumattakaan ehdottomasti hullu hintalappu.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja hämärtämiselle

ominaisuudet

Blur on muutakin kuin online-salasananhallinta, ja se tarjoaa valikoiman yksityisyystyökaluja, jotka ovat Abine-nimen arvoisia. Vaikka DeleteMe – Abinen online-puhdistustyökalua – ei ole yhdistetty Bluriin, joukko muita tietosuojaominaisuuksia on. Voit suojata luottokorttejasi ilman lisäkustannuksia ja estää sivustojen välisiä seurantoja. 

Blurin ominaisuusjoukot muodostavat kolme näkökohtaa, joista ensimmäinen on salasanan hallinta. Blurilla ei kuitenkaan ole mitään erityistä meneillään, kun se tulee siihen. Voit tallentaa salasanoja, osoitteita, luottokortteja ja henkilöllisyyksiä, mutta ei mitään muuta.

Aiemmin muistiinpanojen tallennus- ja jakamisominaisuuksien ohittamisen lisäksi Blurista puuttuu kaikenlainen tili-analyysi (tosin on syytä huomata, että voit lisätä muistiinpanoja tietyille tileille). Voit tarkastella uudelleenkäytettyjä salasanoja tilisivulta, mutta sinulle ei anneta yleistä turvallisuusluokitusta, kuten Dashlanen tai LastPassin kanssa.. 

hämärtää-salasana-sivulle

Puhelimen ja kortin peittäminen

Yksi suurimmista ominaisuuksista, joka erottaa Blurin muista salasananhallintatyökaluista, on sen peittävyys. Voit piilottaa sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot ja jopa luottokortit väärennetyn seinän taakse, poistamalla vääriä tietoja, jotka ohjaavat oikeaan sijaintiin. Esimerkiksi naamioitu sähköpostiosoite voi näyttää [sähköpostin suojauksella]

hämärtää naamioitu-sähköposti

Naamioinnin toiminnallisuus on kauaskantoinen, jonka avulla voit rekisteröityä kyseenalaisille sivustoille verkossa riskiisi rakkain henkilökohtaisilla tiedoillasi. Naamioidut kortit ovat kuitenkin mielenkiintoisia. Toisin kuin virtuaaliset luottokortit, jotka yksinkertaisesti sitovat vääriä tietoja takaisin todellisiin luottokorttitietoihisi, Blur antaa sinulle rajan. 

Kun määrität peitetyn luottokortin, sinun on annettava, kuinka paljon aiot käyttää. Tämä kortti on hyvä vain ostolle. Onneksi kuitenkin voit luoda peitettyjä luottokortteja lennossa luottokorttitietojesi ja Blur-selainlaajennuksen avulla. 

Seurannan estäminen hämärtämällä selainlaajennuksella

Blurin trio ominaisuuksien täydentäminen on seurannan esto. Kuten huomautamme 99 ilmaisessa työkalussamme yksityisyyden suojaamiseksi, selainten välinen seuranta on yksi suurimmista uhista henkilökohtaisille tietoillesi. Onneksi seurantalaitteet estetään automaattisesti hämärtämällä laajennusta, joka tarvitset automaattiseen täyttämiseen. 

hämärtää-selain-laajennus

Vaikka jäljittäjiä estäviä muita selainlaajennuksia on paljon, Blur sisältää sen ilmaiseksi minkä tahansa käyttäjän kanssa. Voit tietysti sammuttaa tämän toiminnallisuuden, mutta siihen ei ole mitään syytä. Blur estää lisäksi sivustojen väliset seurantalaitteet ja Blur pitää myös kirjaa siitä, kuinka monta jäljittäjää se on estänyt päivittäin, mitä voit tarkastella tilisi kojetaulussa. 

hämärtää-tracker-historiaa

Sumennusominaisuuksien yleiskatsaus

Hämärtää logoadnt.abine.com

Alkaa 325 dollarista kuukaudessaKaikki suunnitelmat

turvallisuus

2fa

salaus
AES-256

Nollatietotodistuksen

2FA-näppäimet

Turvallisuusanalyysi

Monien laitteiden synkronointi

Varmuuskopiointi ja palautus

Mobiilisovellukset

Salasananvaihdin

Salasanan luonti

Selaimen laajennus

Automaattinen täyttö

Lomakkeen automaattinen täyttö

Selaimen käyttöliittymä

Työpöydän käyttöliittymä

Sähköposti

Live chat

Puhelin

Ohjekeskus

foorumit

24/7 tuki

Lisää

Vapaa suunnitelma

hinnoittelu

Rajoittamattomalla ilmaisella suunnitelmalla ja monilla ominaisuuksilla Blur näyttää turvalliselta panokselta, etenkin verrattuna muihin ilmaisiin salasanan hallintoihin. Toisin kuin LastPass, josta voit lukea LastPass-arvosteluistamme, Blur ei kuitenkaan tarjoa useiden laitteiden synkronointia asioiden vapaassa päässä. Se pakottaa sinut kalliiksi maksettuun suunnitelmaan.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa, Perus ja Rajoittamaton, vaikka useimpien maksavien asiakkaiden tulisi pysyä Unlimited-suunnitelman kanssa. Basic on halvempi, ja se maksaa hieman yli 3 dollaria kuukaudessa, kun laskutetaan vuosittain, mutta se ei tule varjottuun luottokorttiominaisuuteen. Sen sijaan sinun on maksettava 2 dollarin maksu kortilta, joka on alle 100 dollaria, ja 1,5 prosentin maksu kaikista yli 100 dollarin korteista.. 

Perussuunnitelma on yhdenmukainen muiden salasanan hallintaohjelmien kanssa, maksaa hieman vähemmän kuin Dashlane ja hieman enemmän kuin Keeper (lue Dashlane-arvostelu). Unlimitedin kanssa matkustettaessa on kuitenkin huomattava hintakorotus. Kuukausittaisen laskutusjakson lisäksi Unlimited toimittaa kaikki haluamasi naamioidut kortit ilman lisämaksuja. Kuitenkin 15 dollaria kuukaudessa on ennennäkemätön korko. Jopa Dashlanen 10 dollarin Premium Plus -suunnitelma – johon kuuluu virtuaalinen yksityinen verkko, identiteettivarkaussuoja ja tumman web-seuranta – näyttää vaatimattomalta verrattuna. Blur-ominaisuudessa on paljon ominaisuuksia, mutta maksat niistä korvaavan palkkion sen Rajoittamaton-suunnitelmassa.

Hämärtä ilmaisia ​​ja liiketoimintasuunnitelmia

Ilmainen suunnitelma on vaikuttava, mutta ei palvelutasolla, kuten Sticky Password (lue Sticky Password-arvostelu). Saat rajoittamattoman salasanamuistin, mutta vain yhdessä laitteessa. Varmuuskopiointi ja synkronointi on varattu maksaville tilaajille. Silti Abine sisältää sen naamioidun sähköpostiominaisuuden ja seurannan estämisen. Ilmaiseen suunnitelmaan sisältyy myös 30 päivän kokeiluversio rajoittamattomasta. 

Liiketoimintasuunnitelmia ei kuitenkaan ole. Zoho Vaultin kaltainen palvelu soveltuu yleensä paremmin keskisuuriin tai suuriin myymälöihin, vaikka pienyritykset voisivat hyödyntää Blurin peiteominaisuuksia. 

Siitä huolimatta kaikki uudet käyttäjät voivat levätä helposti 14 päivän palautusikkunassa. Huolimatta ilmaisen suunnitelman tarjoamisesta, Blur antaa sinun myös saada rahasi takaisin kahden viikon kuluessa tilauksen ostamisesta.

Käyttäjäystävällisyys

Bluriin liittyminen on hyvin epäselvää. Sinun on vain annettava sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, ja sinut käynnistetään kojelautaan heti. Tämä prosessi on tietyllä tavalla hieno, koska olet valmis ja käynnissä muutamassa sekunnissa. Kädenpidon puute voi kuitenkin osoittautua ongelmalliseksi tekophobeille. 

hämärtää-kojelauta

Itse sivusto aiheuttaa myös muutamia esteitä. Blur-verkkosivustoa ei oikeastaan ​​ole. Pikemminkin voit ostaa Blurin Abinen verkkosivustolta. Haasteena on se, että Abine puhuu myös siellä olevasta DeleteMestä, ohittaen perinteisen hinnoittelu- ja ominaisuussivun yhdelle arkille. 

Sumennusta on helppo käyttää, kun olet ohittanut sivuston, mutta tarjoaa virtaviivaisen asettelun sen monille eri ominaisuuksille. Kojelauta, jonka kanssa olet vastaanottanut, sisältää neljä pääluokkaa: “tilit”, “lompakko”, “peittäminen” ja “seuranta”. Voit laajentaa näitä osioita, jos etsit jotain, esimerkiksi henkilöllisyyttäsi tai luottokorttiasi. 

sumeus-laajennettu

Tilien tuominen ja järjestäminen

Tilit -sivulla vietimme suurimman osan ajastamme, ja se on varustettu luettelolla salasanoistasi ja uusien käyttämiesi salasanojen määrästä. Jos aloitat tyhjästä, napsauttamalla ”uusi tili” -painiketta pääset alkuun. Voit lisätä tietosi, luoda salasanan suoraan sivulle ja jopa lisätä tunnisteen. 

teräviä uusi-salasana

Koska olemme käyttäneet muita salasanan hallitsijoita, meille siirtyi tuonti-välilehteen. Hämärtäjät voivat tuoda salasanoja muilta salasanan hallintaohjelmilta, mukaan lukien KeePass, ja tai upottaa heidän tilinsä yleiseen CSV-tiedostoon. Tuontisivulla ei kuitenkaan ole ohjeita tämän prosessin suorittamisesta. 

Tuimme 297 tiliämme LastPassista ilman ongelmia. Sumennus jopa meni niin pitkälle, että se ohitti kaksoiskappaleet aiemmin, huolehtien tarvittavista siivouksista LastPass-holviin. Toisin sanoen, et voi poistaa tätä asetusta käytöstä, joten on mahdollista, että jotkut merkinnät ohitetaan, jos ne merkitään kaksoiskappaleena. 

Sinulle on kuitenkin annettu joustavuus salasanojen tuonnissa. Sen sijaan, että otettaisiin CSV-rakenne lakiin, Blur antaa sinun muuttaa merkintöjen yleisiä kenttiä. Esimerkiksi, jos se on saanut salasanasi vahingossa sivuston nimellä, voit muuttaa saraketta niin, että kaikki tuodaan oikein. 

hämärtää-tuonti

Kaivaminen hämärtämisen asetuksiin

Vaikka vietät suurimman osan ajasta Blur-tilin sivulla, sen asetuksissa on piilotettu muitakin ominaisuuksia. Ilmeisin paikka etsiä on ”peitealue”, jolla voit määrittää peitetyt luottokortit, sähköpostit ja puhelinnumerot. Sähköpostien peittäminen on kaikkien saatavissa, vaikka puhelinten ja luottokorttien peittäminen on varattu Rajoittamattomille tilaajille. 

Paitsi, että Blurilla ei ole liian monta asetusta. Voit määrittää 2FA: n ja tarkastella varmuuskopiolauseesi asetussivulla, jonka käsittelemme seuraavassa osiossa. Tärkeintä on, että voit hallita tilisi tallennuspaikkaa asetussivulla. 

hämärtää-asetukset

Oletusarvon mukaan Blur tallentaa tilit palvelimilleen, jotta se voi synkronoida laitteiden välillä. Voit kuitenkin valita, että tilisi tallennetaan paikallisesti, jos olet huolissasi tietorikkomuksesta. Valitettavasti tämä on huolenaihe, joka sinun on ajateltava Blurin kanssa.

Blur Chrome -laajennuksen käyttäminen

Blurin Chrome-laajennus on erittäin kestävä online-kojelaudan perustason kannalta. Sitä käytetään pääasiassa automaattiseen täyttämiseen havaitsemalla kirjautumiskentät aina, kun laskeudut sivustoon. Voit kuitenkin muokata, kuinka hämärtämä näkee nämä kentät. Jos esimerkiksi laajennus hakee vahingossa, että sähköpostiosoitteelle on tarkoitettu salasanakenttä, voit muuttaa sen laajennuksella.

hämärtää-laajennus-asetukset

Laajennus avaa myös paljon sivustokohtaisia ​​asetuksia. Aktivoimasi sivun mukaan voit ottaa automaattisen täytön, automaattisen sieppauksen, sähköpostien peittämisen ja paljon muuta käyttöön. Vaikka hallitset näitä asetuksia oletuksena sivustokohtaisesti, voit käyttää niitä myös yleisesti.

blur-extension-site-asetukset

turvallisuus

Abineella ei ole kattavaa dokumentaatiota suojausrakenteestaan, toisin kuin joissain muissa salasanan hallitsijoissa, vaikkakin sen perusteella, mitä voimme kerätä, se on samanlainen kuin muut työkalut. Huoli ei ole se, kuinka Abine hallitsee tietosi; kaikki näyttää siltä ehjältä. Pikemminkin se on huolestuttava tietoturvaloukka, joka tuli ilmi hieman yli vuosi sitten. 

Ennen kuin pääset siihen, päästäkää tekninen hiukan tieltä. Salasanasi holvi on salattu AES-256: lla, joka, kuten voit lukea salauskuvauksestamme, on pohjimmiltaan virtuaalinen Fort Knox. Avain, joka avaa AES-256-salatun holvin, on johdettu pääsalasanastasi, josta Blurilla ei ole tietoa. 

Sen sijaan tietosi salataan paikallisesti ennen niiden lähettämistä Blurin palvelimille. Tämä prosessi, jota usein kutsutaan isäntävarmaksi isäntänä, varmistaa, että Abine ei voi koskaan nähdä holvin sisältöä. 

Abine ei myöskään koskaan näe tai tallenna pääsalasanaasi, mikä on erinomainen turvallisuus. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös, että joudut muistamaan pääsalasanan, jos haluat salata tietosi. 

Salasanan palauttaminen ei ole mahdollista tai ainakaan mahdotonta perinteisessä merkityksessä. Salasanan vaihtamisen sijasta Blur tarjoaa varmuuskopion. Tätä salasanaa, joka koostuu noin kymmenestä satunnaisesta sanasta, käytetään pääsalasanan nollaamiseen, jos unohdat sen. Sinun on kuitenkin muistettava varmuuskopiolauseesi. 

hämärtää-backup-tunnuslause

Hämärtävä tietojen rikkomus

Vuoden 2018 lopulla Abine ilmoitti löytäneensä palvelimilleen tietorikkomuksen. Tämä rikkomus, joka koski noin 2,4 miljoonaa käyttäjää, paljasti käyttäjän sähköpostiosoitteet, salasanavihjeet, osoitteet, etunimet ja sukunimet sekä salatut salasanat. Vaikka selkeän tekstin salasanoja ei vaarannettu, Blur kehotti käyttäjiä vaihtamaan pääsalasanansa. 

Ei ole mitään keinoa tietää varmasti mitä altistui. Tiedämme, että mikään tammikuun 2018 jälkeen tallennettu tieto ei ollut vaarantunut. Abine sai tietää rikkomuksesta joulukuussa 2018 turvallisuustutkijalta. Tämän aikajanan perusteella on todennäköistä, että rikkomus tapahtui joskus vuonna 2017. 

Emme aio hiipiä sanoja täällä: Blurin tallentama tietomäärä rikkoo erittäin uhkaava. Abine väittää, että mikään käyttäjän tieto ei ollut vaarantunut katastrofiin saakka. Tämän mittakaavan rikkomista ei pidä suhtautua kevyesti. 

Vaikka Blur ei ole ainoa salasanan hallinta, joka kärsii tällaisesta hyökkäyksestä, ongelma ohitetaan yleensä käyttäjän holviin sijoitetun salauksen vuoksi. Blurilla on tietosuojatyökaluna kuitenkin mahdollisuus tallentaa luottokortit, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot peittämistä varten.

Työskentely rajoitetun tiedon kanssa

Haluamme huomauttaa, että turvallisuusrakenteensa suhteen voimme arvioida vain niitä tietoja, joita Blur tarjoaa yleisölle. Valitettavasti tietosi salaamiseen käytetyn pääalgoritmin ja joidenkin kaksitekijöiden todennusvaihtoehtojen ulkopuolella tiedämme hyvin vähän siitä, kuinka Blur toimii teknisellä tasolla. 

Yleiset tietoturvakonseptit ovat vakaat, mutta Blur ei paljasta tilisi todennusprosessia. Tämä on avainkohta arvioitaessa salasanahallintaa, kuten näimme 1Password -arvioinnissamme. Abineella ei ole valkoista paperia tai muuta teknistä dokumentaatiota, joten voimme vain olettaa, mikä on asema, johon emme koskaan halua olla.

Tuki

Blur tarjoaa melko suoraviivaisen tukijärjestelmän, jossa live chat ja sähköposti ovat valmiina, sekä UKK-osion. Abine-yhteydenotto suoraan on kuitenkin yleensä turvallisin veto. Saavuttuaan live-keskusteluun saimme muutamassa minuutissa hyödyllisen vastauksen, joka on kaukana sen itseapuresursseista. 

Siellä on usein kysytyt kysymykset, ja jos uskomme lyhenteen “usein” osaan, on turvallista olettaa, että Abine saa paljon kysymyksiä. UKK on rehellisesti sanottuna sotku. Vaikka kysymyksiä on selvästi yritetty järjestää, kaikki sijoitetaan yhdelle sivulle. Jos haluat tulostaa usein kysyttyjä kysymyksiä, kesti 163 arkkia paperia, joista kuusi ensimmäistä on omistettu sisällysluetteloon. 

hämärtää-faq

Arvostamme huomiota yksityiskohtiin, varsinkin kun otetaan huomioon, että suurin osa aiheista on kuvattu kuvakaappauksilla. On kuitenkin ehdottomasti parempi muoto FAQ: n näyttämiseen. Onneksi siellä on hakupalkki, mutta pitkien muotoisten kysymysten kanssa lauseen pieni muutos voi heittää pois koko haun. 

Niille, jotka ovat vasta aloittamassa, on käyttöohje, joka on paljon lyhyempi kuin UKK. Silti tarkastelet yhtä sivua, johon kaikki sivulla olevat tiedot on poistettu. On valitettavaa, että Blurin tukiresurssit voivat olla erinomaisia. Heille esitetyssä muodossa tuntuu olevan vain laiska ja päivätty. 

hämärtää-user-opas

Tuomio

Sumennus on hyvien ideoiden ja hankala toteutuksen sekoitus. Ydinkonsepti – se, että salasananhallinta on täytetty ääriin lisäsuojausvälineillä – toimii hyvin. Verkkosivusto, tukiresurssit ja kojetaulu saattavat kuitenkin käyttää hienoja virityksiä. Puhumattakaan äskettäisestä tietoturvaloukkauksesta. 

Ilmaisena salasananhallintana Blur on hyväksyttävä, sopiva ominaisuuksiin, jotka muut salasananhallintatyökalut ohittavat. Blur-maksaminen on kuitenkin korkea kysyntä. Rajoittamattoman suunnitelman hinta on paljon korkeampi kuin minkään muun salasananhallinnan, joten meidän on vaikea suositella Bluria. 

Mitä mieltä olet Blurista? Aiotko ampua vapaalle suunnitelmalle? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map