NordPass-katsaus – Uusi lapsi osassa – Päivitetty 2020

NordPass-arvostelu

Johtava VPN-palveluntarjoaja NordVPN ilmoitti hiljattain salasananhallinnastaan, NordPassista. Tässä katsauksessa tarkastelemme sitä ensimmäisellä tahdillaan nähdäksemme, mitä se voi tehdä. Liity joukkoomme nähdäksesi koko NordPass-arvostelu.


nordpass-Slider1

nordpass-slider2

nordpass-slider3

nordpass-slider4

nordpass-slider5

Edellinen

Seuraava

Tefincom, yhä suositun virtuaalisen yksityisen verkon, NordVPN: n, takana oleva yritys, on äskettäin alkanut laajentua muille markkinoille (lue NordVPN-katsauksemme). Se alkoi NordLockerilla, salauspalvelulla, jonka arvostimme erittäin hyvin NordLocker-arvosteluissamme, ja se on nyt siirtynyt NordPassille, salasananhallinnalle, joka näyttää syrjäyttävän parhaita salasanan hallintaohjelmia. 

Tässä NordPass-katsauksessa tarkastellaan korttelin uutta lasta ja selvitetään, tuovatko raikkaat silmät tungosta markkinoille muutoksen. Vietettyään jonkin aikaa sovelluksen varhaisessa versiossa, olemme täällä antamassa sinulle ajatuksiamme ominaisuuksista, hinnoittelusta, helppokäyttöisyydestä, turvallisuudesta ja tuesta. 

Vaikka NordPass tekee kaiken, mitä tarvitsisi, se ei ylitä tunnettujen salasanapäälliköiden perustamia troppeja. Siinä puuttuu ominaisuuksia, joiden avulla voit tallentaa ja täyttää salasanasi, mutta ei paljon muuta. Useiden laskutusjaksojen ja avokätisen ilmaisen suunnitelman ansiosta NordPass on silti ampumisen arvoinen.

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

NordPass kattaa tärkeät ominaisuudet, jotka salasananhallinnan tulisi suorittaa, jotta voit jakaa kohteita, synkronoida useiden laitteiden kanssa ja täyttää selainhaun automaattisesti. Joitakin pienempiä ominaisuuksia puuttuu, joten NordPass tuntuu pienemmältä vaihtoehdolta vakiintuneisiin salasanojen hallintaan verrattuna. 

Kaikilla suunnitelmilla on ”ydin” -ominaisuudet, kuten NordPass sanoo. Näitä ovat automaattinen tallennus uusille merkinnöille, salasanan luonti, salasanan vahvuuden tarkistus ja salasanojen automaattinen täyttö. Lisäksi NordPass tukee merkintöjen tuontia useista eri salasanahallinnoista, mukaan lukien Abine Blur (lue Blur-arvostelu). 

Toisin kuin kyseinen palvelu, NordPassista puuttuu kuitenkin lisäominaisuuksia. Jotkut työkalut voivat mennä liian pitkälle ominaisuuksien kanssa – lue LogMeOnce-arvosteluamme esimerkki siitä – mutta NordPass ei sisällä paljon mitään. Esimerkiksi yleinen turvaluokitus on yleinen, mutta se ei ole jotain, jota NordPass sisältää. 

Lisäksi se tukee vain luottokortteja, salasanoja ja turvallisia muistiinpanoja. Se vie pankkitilitiedot, passitiedot ja mikä tärkeintä, osoitteet kuvan ulkopuolelle. Voit aina syöttää nämä tiedot turvalliseen muistiinpanoon, mutta se tarkoittaa, että et voi käyttää automaattista täyttämistä esimerkiksi syöttämään laskutustietoja ostaessasi jotain verkossa. 

Automaattisella täytöllä on muutamia muita ongelmia, nimittäin kun kyse on vaihtoehtoisista URL-osoitteista. Joissain tapauksissa saatat tarvita kirjautumistietojasi pääsivuston useille al-URL-osoitteille. Joissakin tapauksissa NordPass voi tunnistaa, että tarvitset samat kirjautumistiedot, mutta ei kaikissa tapauksissa. 

Mahdollisuus määrittää vaihtoehtoisia URL-osoitteita ratkaisee ongelman, mutta valitettavasti tätä toimintoa ei ole. 

NordPass-salasananjako

NordPassin paras ominaisuus on kyky jakaa turvallisesti kirjautumistunnuksia, luottokortteja ja muistiinpanoja kenenkään kanssa. Voit tarkastella jaettuja kohteita selaimen kojetaulussa sekä sitä, kenen kanssa olet jakanut ne. Vaikka voit lähettää nämä kohteet kenelle tahansa, jolla on sähköpostiosoite, he tarvitsevat NordPass-tilin nähdäksesi ne. 

nordpass-arvostelu jakamista

Kun otetaan huomioon ilmainen suunnitelma, se ei ole huono järjestelmä. Jakaminen vain muiden NordPass-käyttäjien kanssa antaa sinun lähettää tietosi turvallisesti sen sijaan, että luottaisit avoimeen Internetiin. On tärkeää huomata, että tarvitset premium-tilin jakaaksesi kohteita, etkä vastaanota jaettuja kohteita.

NordPass-laitteen tuki ja synkronointi

Kuten käsittelemme alla olevassa ”helppokäyttöisyys” -osiossa, NordPass on selainpohjainen kokemus, vaikka se vaatii paikallisen sovelluksen Windowsissa, macOS: issa tai Linuxissa. Chromelle, Firefoxille, Operalle, Bravelle, Edgelle ja Vivaldille on selainlaajennuksia, vaikka Safari on omituisesti jätetty pois.. 

Lisäksi iOS: lle ja Androidille on sovelluksia, jotka enimmäkseen heijastavat selaimen käyttöliittymää. Synkronoinnin osalta premium-käyttäjät voivat käyttää tietojaan enintään kuudessa laitteessa, ja ilmaiset käyttäjät ovat rajoitettu yhteen. Kuusi on omituinen luku, kun otetaan huomioon, että suurin osa ihmisistä tarvitsee korkeintaan kolme, mutta vaihtoehto enemmän on olemassa. 

Oletettavasti tämä korvaa kaikenlaisen perheen tai liiketoimintasuunnitelman. NordPass on tällä hetkellä keskittynyt yksilöllisesti henkilökohtaisiin suunnitelmiin, eikä ole merkkejä siitä, että se lisää tulevaisuuden yritys- tai perhesuunnitelmia. Rajoitettujen organisaatiomahdollisuuksiensa vuoksi perhesuunnitelma ei muutenkaan olisi hieno nykyisessä tilassaan. Tutustu parhaaseen pienyritysten salasanahallintaohjelmaan, jos se on enemmän sinun kujasi.

hinnoittelu

NordPass ei eroa muiden salasanan hallinnan harjoittajien hinnoittelutavoista tarjoamalla palveluaan noin 3 dollaria kuukaudessa kuukausittaisen laskutusjakson aikana. Antelias ilmainen suunnitelma ja mahdollisuus maksaa kahden vuoden välein tarjoavat kuitenkin enemmän joustavuutta kuin muut markkinat.

Vaikka hinnoittelu on varastossa, kestot eivät ole. Toisin kuin useimmat salasanan hallintaohjelmat, NordPass antaa sinulle vaihtoehtoja laskutusjaksosi aikana. Suunnitelmat tarjotaan yhden kuukauden, yhden vuoden ja kahden vuoden ajalta, ja niihin sovelletaan alennuksia. 

Kuukausittainen optio on vain 4,99 dollaria, mikä on erinomaista, kun otetaan huomioon, että Dashlane laskuttaa saman verran vuosittaisista suunnitelmista (lue Dashlane-arvostelu). 

Jos ostat vuodessa, 2,99 dollaria on kuukausikorko, jota useimmat salasananhallinnat veloittavat (lue esimerkki 1Password-arvosteluista ja Dashlane vs. 1Password -vertailu). On halvempia vaihtoehtoja – kuten voit nähdä Keeper-katsauksestamme, kyseinen palvelu veloittaa vain 2,50 dollaria vuosisuunnitelmasta – mutta ottaen huomioon kahden vuoden vaihtoehdon, tuskin sillä on merkitystä. Lue Dashlane vs Keeper -vertailumme.

Hinta on vakaa, samoin kuin pääominaisuudet. NordPass tarjoaa täyden tuen jakamiseen, muistiinpanoihin, luottokorttitietoihin ja usean laitteen synkronointiin premium-suunnitelmassaan, mikä enemmän kuin oikeuttaa hinnan. Vaikka se ei ole halvin vaihtoehto siellä, se ei ole kaikkein kallein. Myös 30 päivän rahat takaisin -takuu on voimassa, jos päätät, että NordPass ei ole sinulle.  

NordPass ilmainen

Vapaa suunnitelma erottaa NordPassin. Vaikka se ei vieläkään vastaa parhainta ilmaista salasananhallintamme LastPassia, se lähestyy (lue LastPass-arvostelu). NordPassin ilmainen suunnitelma on tarkoitettu yhdelle laitteelle, jättämättä pois kaikki jakamisominaisuudet ja “premium” -palvelussa näkyvä usean laitteen synkronointi. Toisin kuin Dashlanen ilmainen suunnitelma, NordPass tarjoaa rajoittamattoman tallennustilan. Lue Dashlane vs. LastPass ja 1Password vs LastPass kappaleemme nähdäksesi kuinka niitä verrataan.

Kaikki yllä olevassa osassa kuvatut ominaisuudet, mukaan lukien automaattinen täyttö, automaattinen tallennus ja salasanan vahvuuden tarkistus, ovat ilmaisessa suunnitelmassa. Se on yhtä käyttökelpoinen kuin maksettu suunnitelma, kunhan käytät sitä vain yhdessä laitteessa. Koska NordPass tukee useita selaimia ja mobiililaitteita, päivitys premium-arvoon on sen arvoista, jos haluat tietosi kaikkialle.

Käyttäjäystävällisyys

NordPassissa on virtaviivainen käyttöliittymä, jonka avulla käyttöönotto on helppoa. Suodatusvaihtoehtojen puute tekee holvin järjestämisestä vaikeamman kuin sen täytyy olla. Vaikka käyttöliittymä näyttää hyvältä, on kourallinen puuttuvia elämänlaatuominaisuuksia, jotka tekisivät siitä toiminnallisemman. 

NordPass-ilmoittautuminen

Saimme varhaisen käyttöoikeuden NordPassiin tätä arviota varten, joten kirjoittamishetkellä ei ole vakiintunutta kassaprosessia. Kun kuitenkin otetaan huomioon, kuinka yksinkertaisia ​​NordVPN: ää ja NordLockeria käytetään, kuvittelemme myös, että NordPass on myös yksinkertainen. 

Matkamme alkoi asentamalla NordPass Operaan ja mobiilisovellus Android-laitteeseen (lue Opera-arvostelu). 

nordpass-review-tausta-sovellus

Kun olet napsauttanut laajennusta, meidät lähetettiin paikalliselle asennussivulle, joka pyysi meitä asentamaan taustasovelluksen Windows-, macOS- tai Linux-järjestelmään. Ei ole selvää, mistä tämä taustasovellus on, mutta asennuksen jälkeen NordPass julkaisi meidät kirjautumissivulle. Meidän piti syöttää sähköpostiosoite ja vahvistaa tilimme kuusinumeroisella koodilla. 

Viimeinkin voimme asettaa pääsalasanan. Koska NordPass ei koskaan näe tai tallenna pääsalasanaasi, sinut lukitaan tililtäsi, jos unohdat sen. Onneksi NordPass tarjoaa palautuskoodin, jonka avulla voit palauttaa tilisi, jos unohdat salasanasi. 

NordPass-asennus ja -tuonti

Huolimatta siitä, että olet ladannut taustasovelluksen, NordPass on selainpohjainen kokemus, toisin kuin Sticky Password (lue Sticky Password -katsaus). Kun olet varmistanut henkilöllisyytesi, sinut viedään selaimen käyttöliittymään ja sinua pyydetään tuomaan salasanasi. Jos NordPass on ensimmäinen salasanasi hallinta, voit myös aloittaa tyhjästä. 

nordpass-review-tuonti

Lähes jokaista salasananhallintaa tuetaan, jopa melko uusi RememBear (lue RememBear-arvostelu). Lisäksi NordPass tukee tärkeitä selaimia, kuten Chrome, Opera ja Firefox. 

Kaikille näille alustoille aiot tuoda CSV-tiedoston. NordPass segmentoi ne kuitenkin tuontisivulla antaakseen ohjeita CSV-viennin viemiseksi kaikista tuetuista alustoista. 

Kun tuotiin LastPassista, NordPass otti kaiken heti, jolloin meillä oli mahdollisuus valita tuotavat salasanat, muistiinpanot ja luottokortit. Kummallista, mutta luottokorttitiedot näkyivät seteleinä, samoin kuin osoitteet ja pankkitilitiedot. 

On tärkeätä muistaa, että NordPass tukee vain muistiinpanoja, luottokortteja ja kirjautumistietoja kirjoittamishetkellä, joten kaikki lisätiedot näkyvät vain muistilappuna. 

NordPassin ja Autofillin käyttö

Tuomme vain ujo 300 tuotetta, ja NordPass veti sivustojen kuvakkeita aina kun mahdollista. Jokainen esine näkyi kuitenkin vain luettelossa. Ei organisaatiovaihtoehtoja, tapaa lisätä merkintöihin merkintöjä, ei muokattavia kuvakkeita eikä kansioita, toisin kuin F-Secure Key (lue F-Secure Key -katsaus). 

nordpass-review-merkinnät

Kun käsittelemme niin monia ilmoituksia, järjestäminen on ensiarvoisen tärkeää. NordPass näyttää osalta yksinkertaistetulla ja houkuttelevalla käyttöliittymällä, mutta siitä puuttuu monia elämänlaadun parannuksia, joita vakiintuneet salasananhallinnat tekevät. Järjestelyvaihtoehtoja tarvitaan, vaikka merkinnät tilataan vain aakkosjärjestyksessä.

Aihe on vain liioiteltu laajennuksessa, joka näyttää saman luettelon, vaikkakin paljon pienemmässä ikkunassa. Voit käyttää myös salasananmuodostajaa laajennuksesta, joka on monin tavoin samanlainen kuin oma salasanageneraattorimme. Sen avulla voit asettaa merkkirajoituksen, käyttää tiettyjä merkkejä ja välttää epäselviä merkkejä.

nordpass-review-salasana-generaattori

Automaattista täyttämistä käsitellään samalla tavalla kuin useimpia salasanan hallintaohjelmia, pienellä kuvakkeella minkä tahansa salasanakentän vieressä. Testissämme NordPass reagoi reagoivasti kirjautumisten automaattiseen täyttämiseen. Se ei voi kuitenkaan tallentaa osoitteita, joten emme voineet täyttää lomakkeita automaattisesti. Kun rekisteröidyt uutta tiliä, NordPass sieppaa kirjautumistunnuksesi automaattisesti ja kysyy, haluatko tallentaa sen.

NordPass-asetukset

NordPassilla on yksinkertainen asetusnäyttö, joka sisältää tuonti- / vienti-asetukset, perustiedot ja “koskaan tallenna” URL-osoitteet, jotka olet määrittänyt NordPassin sivuuttamaan URL-osoitteet. 

On kolme pääasetusta, joihin sinun tulisi kiinnittää huomiota. Ensimmäinen on automaattinen lukitus, joka lukitsee tilisi automaattisesti tietyn ajan kuluttua, 15 minuutin ja yhden kuukauden välillä. Voit myös poistaa nämä asetukset käytöstä, jos olet ainoa käyttämässä alustaa, johon NordPass on asennettu. 

nordpass-review-asetukset

Lisäksi voit luoda uuden palautuskoodin ja ottaa käyttöön kaksikerroisen todennuksen. NordPass tukee parhaita 2FA-sovelluksia, kuten Google Authenticator ja Authy, vaikka sillä ei ole tukea laiteavaimille, kuten YubiKey.

turvallisuus

Turvallisuudesta NordPass työntää kirjekuoren nolla tietämysmallilla ja viimeisimmällä salauksella. Sen arkkitehtuurista tiedetään hyvin vähän kirjoittamisen ajankohtana, mikä tekee joistakin ominaisuuksista, kuten jakamisesta, huolestuttavaa. 

NordPass, kuten sen salainen sisar, NordLocker, omaa uusimman salauksen. Tietosi suojataan XChaCha20: lla, joka on useimmissa tapauksissa parempi kuin AES-256. Sitä useimmat salasanan hallitsijat käyttävät. 

Vaikka XChaCha20 tarjoaa samanlaisen tietoturvan kuin 256-bittinen avain, se on helpompi toteuttaa ja on vähemmän riippuvainen laitteistosta (lue lisää salauskuvauksestamme).  

Tietosi on salattu paikallisesti laitteellasi ennen lähettämistä mihin tahansa. NordPass vastaanottaa salattua tietoa laitteiden synkronointia varten, mutta puuttuu tarvittavat tiedot salauksen purkamiseen. Tätä kutsutaan nolla-tietomalliksi, mikä tarkoittaa, että NordPass ei tiedä mitä holviin on tallennettu. 

Tämä johtuu siitä, että NordPass ei koskaan näe tai tallenna pääsalasanasi. Tämä yksi lause suojaa kaikki tietosi, ja koska NordPass ei voi koskaan käyttää pääsalasanasi, se ei voi koskaan purkaa tietojasi. Sen sijaan NordPass näkee salasanasi hajautetun tuloksen, joka on luotu käyttämällä Argon2-algoritmia. 

Argon2 luo avain salasanasi perusteella, jota käytetään todentamaan sinut ja purkamaan tietosi. Kuten XChaCha20, myös Argon2 on huippuluokan avainten johdannaistoiminto, joka julkaistiin vuonna 2015. Jos tämä ei riitä, voit myös asettaa kaksikerroisen todennuksen käyttämällä erilaisia ​​2FA-sovelluksia. 

Kaikki on niin kuin pitäisi, kun kyse on NordPassista, vaikka teknisistä selityksistä puuttuu. Suurin osa salasanan hallitsijoista antaa tietoturvavalkoisen kirjan, jossa ei yksilöidä vain käyttämiä algoritmeja, vaan myös kuinka nämä algoritmit toteutetaan teknisellä tasolla. 

Lapsenkengissä olevalla NordPassilla ei ole vielä tällaista asiakirjaa. Kysyimme valkoisesta kirjasta, ja NordPass-tiimi vakuutti meille, että yksi on töissä. 

Vain niin, että olemme selviä, meillä ei ole syytä uskoa, että NordPass ei ole turvassa. Itse asiassa se on johtava vaihtoehto, kun kyse on uusista, innovatiivisista salausalgoritmeista. 

Emme kuitenkaan tiedä teknisiä yksityiskohtia siitä, kuinka kyseinen tietoturva toteutetaan. Esimerkiksi, ei ole tietoa siitä, kuinka jakaminen toimii. Saatavilla olevien rajoitettujen tietojen vuoksi kaikki tarkistetaan NordPassilta.

Tuki

Äskettäin lanseeratulla tuotteella NordPassilla on vain vähän tukidokumentaatiota. Ympärivuorokautisen sähköpostituen ja monien asetusartikkeleiden pitäisi tehdä koneeseen kytkemisen prosessista kivutonta. 

NordPassin kanssa ei käydä paljon, joten se ei vaadi paljon tukea. Pidämme silmällä palvelua sen julkistamisen jälkeen, olemme nähneet tietokannan ja blogin täyttyvän hitaasti artikkeleilla, jotka sisältävät kuinka asentaa sovellus, kuinka käyttää kaikkia sen ominaisuuksia ja muita peruskysymyksiä. 

nordpass-review-tietämyskanta

”Perus” on tässä avainsana. NordPass kattaa vain alkeelliset aiheet, mutta se kattaa ne yksityiskohtaisesti. Koska se on uusi tuote, olemme varmoja siitä, että on olemassa monia asioita, joita ei ole vielä käsitelty, joten NordPass ei kata niitä. Asennusprosessiin on kiinnitetty paljon enemmän huomiota, joka sisältää oppaat jokaiselle NordPassin tukemalle alustalle. 

Useimmat tekniset ongelmat on ratkaistava ottamalla yhteyttä NordPassiin. Tällä hetkellä on saatavana vain sähköpostituki, ja vaikka NordPass sanoo sen olevan saatavana ympäri vuorokauden, joudut odottamaan hetken vastauksen saamiseen. Meille se kesti vähän kauemmin kuin päivä.

Tuomio

NordPass ei tee tarpeeksi pysyäkseen vakiintuneiden salasananhallintaohjelmien parissa. Rajapintaan on pääsy – vaikkakin järjestäytymisen kannalta vaatimaton – ja hinta on oikea, mutta ominaisuuksista puuttuu. Voisit tehdä paljon huonommin (lue Steganos Password Manager -arvostelu tästä), mutta voit myös tehdä paremmin. 

Mitä mieltä olet NordPassista? Aiotko rekisteröidä tilin? Kerro meille kokemuksestasi alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

NordPass-UKK

 • Mikä on NordPass?

  NordPass on salasananhallinta NordVPN: n luojat. Se tarjoaa rajoittamattoman tallennustilan salasanoille, luottokorteille ja muistiinpanoille sekä synkronoinnin jopa kuudelle laitteelle.

 • Kuinka paljon NordPass maksaa?

  NordPassilla on ilmainen ja “premium” -suunnitelma. Maksettu järjestely tarjotaan yhden kuukauden, yhden vuoden ja kahden vuoden aikana, ja kahden vuoden suunnitelma maksaa vain 2,49 dollaria kuukaudessa. Meillä on myös 30 päivän rahat takaisin -takuu.

 • Onko NordPass turvallista käyttää?

  Käytettyihin edistyneisiin salausalgoritmeihin perustuen NordPass on turvallista käyttää. Valitettua turvallisuuskirjaa ei kuitenkaan ole tällä hetkellä, joten palvelun tekniset näkökohdat ovat edelleen tuntemattomia.

 • Mitä eroa on NordPass Free- ja NordPass Premium -sovelluksissa??

  NordPassin ilmainen suunnitelma tarjoaa rajattoman tallennustilan salasanoille, luottokorteille ja turvallisille muistiinpanoille yhdelle laitteelle. Päivittäminen premium-suunnitelmaan lisää synkronoinnin jopa kuudelle laitteelle ja kohteen jakamiseen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map