Kaspersky Password Manager -katsaus – Päivitetty 2020

Kaspersky Password Manager -katsaus

Kaspersky on vakiintunut nimi DIY-turvatekniikassa, ja Kaspersky Password Manager vastaa yrityksen maineeseen. Sitä on helppo käyttää, siinä on paljon ominaisuuksia ja se on myös melko halpaa. Se on kuitenkin hiukan puutteellinen tietyillä alueilla, joista voit lukea kaiken tästä katsauksesta.

Kaspersky-salasana-manager-Slider1

Kaspersky-salasana-manager-slider2

Kaspersky-salasana-manager-slider3

Kaspersky-salasana-manager-slider4

Kaspersky-salasana-manager-slider5

Edellinen

Seuraava

Yhä suosittu virustorjuntayritys Kaspersky on alkanut laajentaa verkkoturvallisuuspalveluiden valikoimaa. Salasanan hallintaohjelma – jota tarjotaan à la carte -tuotteella ja Kasperskyn Total Security -paketin kanssa – tarjoaa rajoittamattoman salasanan tallennuksen, useiden laitteiden synkronoinnin ja automaattisen täytön edulliseen hintaan. Tässä Kaspersky Password Manager -arvioinnissa tarkastellaan, onko sillä tarpeita voidakseen luokitella parhaiden salasanahallintojen joukkoon. 

Näkymät ovat toiveikkaat, koska Kasperskyn päätuote kuuluu parhaiden virustentorjuntaohjelmien joukkoon, kuten Kaspersky Anti-Virus -katsauksessa näet. Olemme kuitenkin nähneet muita virustentorjuntaan yhdistettyjä salasanojen hallintaohjelmia, jotka ovat putoamassa, nimittäin F-Securen ja McAfeen. 

Kaspersky varmasti ylittää nämä vaihtoehdot, vaikka se on silti liian pieni verrattuna vakiintuneempiin salasanojen hallintaan. Salasanan perushallinnassa voit tehdä paljon huonommin, etenkin kuinka halpa Kaspersky on. Toisin sanoen, jos etsit vahvempaa kokemusta, on parasta etsiä muualta. 

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot Kaspersky Password Manager -sovellukselle

ominaisuudet

Kasperskyssä on enemmän ominaisuuksia kuin alun perin odotimme, vaikka luettelo on silti lyhyempi kuin muut salasananhallinnat. Kasperskylla ei ole pinoa huippukoiriin ilman kaksifaktorista todennusta ja rajoitettuja pääsytyyppejä. On kuitenkin muutamia ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka vahvistavat sen muiden virustorjuntaohjelmiin liittyvien salasanojen hallintaohjelmien yläpuolella. 

Tallennuksesta alkaen Kaspersky menee NordPassin ulkopuolelle ja tarjoaa tilaa online-sisäänkirjautumille, sovellusten sisäänkirjautumisille, luottokorteille, osoitteille ja muistiinpanoille. Tilisi mukana on myös rajoitettu määrä salattua asiakirjavarastoa. Niiden, jotka haluavat tallentaa suurta määrää tietoa, tulisi silti harkita Sync.com-palvelun kaltaista pilvitallennuspalvelua (lue Sync.com-arvosteluamme). 

Omien ominaisuuksien suhteen on joitain söpöjä asioita, jotka Password Manager voi tehdä, mutta mitään sellaista, mitä emme ole nähneet aikaisemmin. Voit esimerkiksi käyttää valokuvaa asiakirjasta löytääksesi sen nopeasti holvistaan ​​ja skannataksesi luottokorttitietoja kuvasta. Käytännössä nämä ominaisuudet ovat hienoja, vaikka emme olleet kovin vaikuttuneita niiden käytöstä. 

Kaspersky salasanan tarkistus

Samoin kuin 1Password, Kaspersky integroituu haveibeenpwned.com-palvelun kanssa, joka on tietokanta, joka on täynnä vaarantuneita salasanoja ja tilejä. Toisin kuin suojauskeskuksissa, joita olemme nähneet muiden salasanahallintojen kanssa, Kaspersky ei kuitenkaan anna sinulle suojauspistettä. Pikemminkin se antaa sinulle vain tietää, näkyykö jokin salasanasi hakusanalla. 

Kaspersky-salasana-tarkistus

Vaikka Kasperskyn tarjoukset eivät ole yhtä vankkoja kuin muiden työkalujen turvatarkastukset, ne toimivat. Käyttämällä jatkuvasti suojattua salasanaa ”12345678”, salasanatarkistus havaitsi, että se on murtautunut noin 2 938 594 kertaa. Hyödyllistä nähdä, kyllä, mutta olisimme toivoneet saavansa lisää salasananalyysejä, kuten salasanan vahvuuspisteen. 

Kaivaminen Kasperskyn asetuksiin

Kasperskyllä ​​ei ole niinkään ominaisuuksia, kuin sillä on asetuksia, samanlaisia ​​kuin RoboForm, vaikkakin vähemmän syvyydellä. Muille salasanan hallitsijoille ja selaimille on olemassa vakio tuontivaihtoehdot, jotka viedään tekstitiedostoon (tosin ei CSV: hen), sivuutetaan verkkosivustot ja automaattinen lukitus toimimattomuuden jaksojen jälkeen. 

Kaspersky-salasana-manager-asetukset

Mielenkiintoisimpia ovat varmuuskopiointi- ja synkronointivaihtoehdot. Kuten useimmat salasanan hallitsijat, Steganoksen ulkopuolella, Kaspersky tarjoaa myös mahdollisuuden useiden laitteiden synkronointiin. Jos olet huolestunut siitä, että salattu salasanavarasto on pilvessä, voit tallentaa sen paikallisesti. Jos teet niin, sinun ei tarvitse myöskään kirjautua tilille. 

On olemassa muutamia muita yksilöllisiä asetuksia, nimittäin välityspalvelimen määrittäminen, kun muodostat yhteyden Internetiin. Jos olet erittäin vainoharhainen salasanoidesi varastamisen aikana, välityspalvelin voi auttaa piilottamaan IP-osoitteesi. Huomaa kuitenkin, että se ei lisää salausa, kuten virtuaalinen yksityinen verkko tulee. 

Kaspersky Password Manager -ominaisuuksien yleiskatsaus

Kaspersky Password Manager -logowww.kaspersky.com

Alkaa 125 dollaria kuukaudessaKaikki suunnitelmat

turvallisuus

2fa

salaus
AES-256

Nollatietotodistuksen

2FA-näppäimet

Turvallisuusanalyysi

Monien laitteiden synkronointi

Varmuuskopiointi ja palautus

Mobiilisovellukset

Salasananvaihdin

Salasanan luonti

Selaimen laajennus

Automaattinen täyttö

Lomakkeen automaattinen täyttö

Selaimen käyttöliittymä

Työpöydän käyttöliittymä

Sähköposti

Live chat

Puhelin

Ohjekeskus

foorumit

24/7 tuki

Lisää

Vapaa suunnitelma

hinnoittelu

Kaspersky-salasananhallinta ei ole niin täydellinen työkalu kuin lisäys Kasperskyn nykyiseen virustentorjuntaohjelmaan. Tämän takia hinta on yllättävän alhainen. Saatavilla on ilmainen ja premium-versio. Vaikka ilmainen suunnitelma on rajoitettu, sen päivittäminen ei ole liian kallista. 

Ennen kuin pääset todelliseen hintaan, puhutaan tuotesivulta. Kaspersky näyttää vuoden hinnan ja sen, että siellä on ilmainen suunnitelma, mutta vähän siitä, kuinka suunnitelmat vertautuvat lyhyen UKK: n ulkopuolelle. Esimerkiksi vuotuisen hinnan vieressä oleva tähde sanoo, että se on uusien asiakkaiden johdantohinta, vaikkakaan se ei selventä, mikä on uusimisprosentti. 

Mitä tulee ilmaiseen suunnitelmaan, parasta mitä voimme sanoa siitä on, että se on ilmainen. Kuten McAfee True Key, sinun on rajoitettu 15 ilmoitukseen. Kaspersky ei myöskään tee parhaista ilmaisista salasanojen hallintaluetteloistamme sellaisten palveluiden kanssa, kuten LastPass, jotka tarjoavat rajoittamattoman tallennustilan ja useiden laitteiden synkronoinnin. On tärkeää huomata, että myös ”merkinnät” laskevat asiakirjoja. 

Vaikka voit käyttää ilmaista pakettia kokeiluversiona, on parempi ostaa vain Premium-tilaus ja hyödyntää 30 päivän rahat takaisin -takuu. Olet pakko ostaa vuoden etukäteen, mutta niin kauan kuin pyydät palautusta ensimmäisen kuukauden sisällä, Kaspersky antaa sinulle kaikki rahat takaisin. 

Premium-version rikkominen

Merkittävin lisäys Premium-versioon on rajoittamaton merkinnät. Muuten se on kaikin tavoin sama kuin ilmainen suunnitelma. Ainoa rajoitus on käyttäjien lukumäärä. Jokainen lisenssi on hyvä vain yhdelle käyttäjälle, toisin kuin 1Password-perhesuunnitelmassa, joka kattaa viisi käyttäjää, kuten voit nähdä 1Password -katsauksessa. 

Hajottamalla 14,99 dollarin vuotuisen hinnan, Kaspersky ravistaa vähän alle 1,25 dollariin kuukaudessa, mikä on vain korkeampi kuin halvin salasanan hallintaohjelma, jonka olemme nähneet, LogMeOnce. Kuten näette LogMeOnce-katsauksessa, palvelu on kuitenkin syystä halpa. 

Hyvästä salasananhallinnasta seuraavaksi halvin vaihtoehto on RoboForm, joka maksaa noin 2 dollaria kuukaudessa. Hinta on vaikuttava yksinään, mutta vielä enemmän osana tietoturvapakettia. Kaspersky Total Security, joka sisältää salasananhallinnan, voi suojata jopa viittä laitetta kahdelle käyttäjälle vain 10 dollarilla enemmän kuin ostaa kaksi Password Manager -lisenssiä.. 

Käyttäjäystävällisyys

Kirjautuminen Password Manageriin ei ole vaikeaa, vaikka Kasperskyn tiheä kokoonpano voi vaikeuttaa löytämistä minne sinun täytyy mennä. Google-haku tai yksi tämän arvion linkkeistä vie sinut oikealle tielle. Tuotesivun löytäminen on puoli taistelua. Sieltä voit ladata sovelluksen heti. 

Jos maksat, sinun on annettava luottokorttitietosi, mutta muuten voit luoda tilin asennusohjelmassa. Jos sinulla on jo Kaspersky-tili, voit kirjautua sisään normaalilla käyttöoikeustiedoilla. Sinun ei tarvitse luoda tiliä. Voit ohittaa prosessin niin kauan kuin olet tyytyväinen siihen, että varmuuskopiointi ja synkronointi on kytketty pois päältä. 

kaspersky-hyppy-tilinluomissivulle

Kaspersky järkytti meitä sovelluksen sisällä. Olemme tottuneet liian tuntemattomiin salasanojen hallintatyökaluihin, varsinkin kun ne ovat lisä nykyisiin verkkoturvallisuuspalveluihin. Sovellus tuntuu lähempänä Dashlanea kuin F-Secure Key, ja se on hyvä asia, kuten voit lukea Dashlane-arvosteluesta. 

Kaspersky-salasana-manager-liitäntä

Kaspersky Password Manager -ohjelman käyttö Windowsissa

Kaspersky oikaisee joitain muiden salasanan hallintaohjelmien perustamia käytäntöjä. Esimerkiksi sen sijaan, että hallitsisit useita merkintöjä samasta verkkosivustosta, voit sitoa tilit samaan merkintään. Jos, kuten me, hallitset useita Gmail-tilejä, sinun ei tarvitse luoda erillistä merkintää jokaiselle niistä. 

Kaspersky-salasana-manager-multiple-merkinnät

Lajittelua ei myöskään ole. Toisin kuin muut salasananhallinnat, joissa voit järjestää merkinnät aakkosjärjestyksessä tai “äskettäin käytetyn” avulla, Kasperskyn avulla voit sen sijaan vetää kirjautumistunnuksesi ympäri ja sijoittaa ne haluamallasi tavalla. Tämä toimii hyvin laattapohjaisen asettelun kanssa, joka Kasperskylla on oletuksena, mutta vähemmän niin luettelonäkymässä. 

Kaspersky-salasana-manager-lista-view

Vaikka tämä lähestymistapa soveltuu erinomaisesti rajoitetulle määrälle tilejä, asiat voivat tulla tylsiksi käsitellessään satoja kirjautumisia. Onneksi Kaspersky tarjoaa työkaluja digitaalisen holvin järjestämiseen. Voit laittaa merkinnät kansioihin tai merkitä ne suosikeiksi, vaikka organisaatio loppuukin. Kaspersky ei tarjoa syvää koodausjärjestelmää, kuten 1Password. 

Se ei myöskään tarjoa mukautettuja kenttiä. Kun lisäät salasanaa, voit täyttää tilin nimen, salasanan ja huomautuksen, mutta siinä se on. Et voi liittää asiakirjoja tai lisätä uusia kenttiä merkintöihin, mikä on outoa, koska Kaspersky tukee salattua asiakirjavarastoa. 

Kaspersky Password Manager -sovelluksen käyttö Chromessa

Kaspersky tarjoaa selaimessa poistetun version työpöytäsovelluksesta. Selaimen laajennus – joka on käytettävissä joillekin parhaille selaimille, kuten Internet Explorer, Firefox, Safari ja Google Chrome – Kaspersky näyttää online-kirjautumistunnuksesi, luottokortit ja osoitteet. Muut luokat, kuten suojatut muistiinpanot ja asiakirjat, on varattu työpöytäsovellukselle. 

Kaspersky-salasana-manager-selain-laajennus

Selaimen laajennus toimii, mutta kokemus ei ole niin sujuva kuin muilla salasanan hallitsijoilla. Et voi esimerkiksi luoda salasanaa kenttään. Sen sijaan sinun täytyy navigoida laajennukseen, avata asetukset ja avata sitten salasanan luonti. Se sulkee laajennuksen ja tuo aivan uuden ikkunan. 

On joitain muita omituisia suunnittelupäätöksiä laajennuksella. Esimerkiksi automaattisen täytön yhteydessä – mikä toimii hyvin – on välilehti, jonka avulla voit lähettää palautetta Kasperskylle. Vaikka tästä olisi apua beta-sovelluksessa, Password Manager on täysin julkaistu. Se ei riko kokemusta, mutta on vähemmän sujuvaa kuin muut salasanan hallitsijat. 

Kaspersky-salasana-manager-automaattinen täyttö

turvallisuus

Kaspersky käyttää AES-256-salausta suojataksesi kirjautumistunnuksesi, mikä on vakiona useimmissa salasananhallintaohjelmissa. Myös nolla tietämysmallia käytetään pääsalasanassa, mikä tarkoittaa, että Kaspersky ei voinut salata holviaan, vaikka se haluaisi. Maallisemmille turvallisuustoimenpiteille on kuitenkin joitain typerää valheita. 

Salauksesta alkaen AES-256 on paras parhaista, kuten voit lukea salauksen kuvauksesta. AES-avain luodaan pääsalasanalla, jota käytät myös kirjautumiseen. 

Kuten useimmat salasananhallinnat, Kaspersky käyttää avainten johdannaistoimintoa todentaaksesi tilisi, tässä tapauksessa PBKDF2. Emme voineet selvittää, onko KDF: ään lisätty lisähajautusta. 

Koska Kaspersky ei koskaan näe salasanaasi, olet lukittu, jos unohdat sen. Varmuuskopioita on onneksi saatavana, vaikka suosimmekin RememBearin ja 1Passwordin tarjoamia varmuuskopioita. Jos kuitenkin unohdat salasanasi, voit palauttaa varmuuskopion kokonaan uudelle tilille. 

Tämä toinen tili on kuitenkin edelleen olemassa, ja tosiasia on huolestuttavampi, kun otetaan huomioon, että Kaspersky ei tarjoa kaksifaktorista todennusta. Vahvat salasanat ovat yksi asia, mutta jos joku jostakin syystä pystyi pakottamaan tilisi väkivaltaisesti, 2FA voi olla säästöarmona. Valitettavasti se ei tarjoa minkäänlaista monitekijän todennusta. 

Salasananhallinnan tietosuojahäiriöt

Kasperskyn yhteys yksityisyyteen on ollut kyseenalaisena jo jonkin aikaa, kun ilmoitettiin, että venäläinen yritys oli luovuttanut käyttäjätietoja Venäjän hallitukselle muutama vuosi sitten. Se on suurimmaksi osaksi kuulo, emmekä voi vahvistaa mitään (Putin ei ole vieläkään vastannut sähköposteihimme), mutta se on jotain, joka sinun tulisi silti olla tietoinen. 

Haluaisimme kuitenkin tuoda esiin tietosuojakäytännön. Kaspersky sanoo Password Manager -sivun alareunassa olevissa UKK: ssa, että se “kunnioittaa [käyttäjien] yksityisyyttä täysin.” Asentajan on kuitenkin valittava ruutu, joka sanoo: “Olen tietoinen ja olen samaa mieltä siitä, että tietoni käsitellään ja välitetään (myös kolmansiin maihin) …”

Tutkiessaan tietosuojakäytäntöä Kaspersky sanoo, että se ei käsittele arkaluontoisia tietoja, joita se määrittelee “uskonto, poliittiset näkemykset, seksuaalinen mieltymykset tai terveys”. Muita tietoja kerätään ja voidaan jakaa Kasperskyssa sekä tietojenkäsittely-, mainonta- ja muiden palveluiden kumppaneiden kanssa. 

Nolla-tietomalli on edelleen ennallaan; Kaspersky ei näe pääsalasanaasi tai salatun holvin sisältöä. Tilitietosi kuitenkin tallennetaan ja jaetaan todennäköisesti muiden osapuolten kanssa. Emme ole täällä tekemässä poliittisia lausuntoja siitä, jos Kaspersky luovuttaa tietoja Venäjän hallitukselle. Me vain tiedämme sinulle. 

Tuki

Yksi viruksista virustetuissa salasanojen hallintaohjelmissa käymisen eduista on tuki. Kasperskylla on jo vankka tukijärjestelmä, joka tarjoaa vilkkaan yhteisön ja runsaasti itseapua. Kasperskyn tiheän tuotevalikoiman vuoksi tuen löytäminen voi olla hankalaa. 

Yhteys Kasperskyyn on erityisen vaikeaa. Voit pyytää teknistä tukea, mutta sinulla on oltava Kaspersky-tili, eikä vastaukselle ole määräaikaa. 

Tarvitset aktivointikoodisi kätevän myös tuen pyytämiseen, koska rivi on käytettävissä vain maksaville käyttäjille. Vaikka ymmärrämmekin, että teknisen tuen rajoittaminen maksaa asiakkaille, olisimme toivoneet suorampaa linjaa. 

Kaspersky-kontakti-sivulle

Sinun tulisi ensin tutustua tietokantaan. Kaspersky tekee parhaansa, mitä laajassa kokoonpanossaan on, jakaa artikkelit käyttöjärjestelmien ja tuotteiden mukaan. Erityisesti Password Managerilla on kirjoittamishetkellä 17 artikkelia, jotka kattavat joidenkin yleisten virheiden järjestelmävaatimukset. 

Kaspersky-tietämyskanta

Artikkelit ovat hienoja, ja ne vastaavat suoraan useimpiin kysymyksiin kuvakaappauksilla ja vaiheittaisilla ohjeilla. Haluamme vain nähdä lisää. Verrattuna Kasperskyn virustorjuntatuotteisiin, Password Manager -artikkeleita ei ole riittävästi. Sen näkyvillä tuotteilla on useita alaluokkia artikkeleille, aloitusoppaille ja muulle. 

Kaspersky-yhteisö

Kaikkein hyödyllisin tukilähde on Kaspersky-yhteisö, vaikka se on hiukan vaikea navigoida. Jokainen yhteisön pääsivun elementti on merkitty englannilla ja venäjällä, jolla ei ole paljon järkeä. Salasanahallintayhteisö on silti aktiivinen ja avulias, joten se kannattaa lukea vähän tarkemmin. 

Kaspersky-yhteisö

Selaamalla viimeisimpiä ketjuja, moderaattorit vastasivat yleensä tunnin sisällä. Joissakin tapauksissa se oli vain vastaus, jossa todettiin yhteyttä Kasperskyyn. Toisissa havaitsimme kuitenkin, että yhteisön jäsenet toimittavat vaiheittaiset ohjeet tiettyjen ongelmien ratkaisemiseksi. 

Koska yhteisö on nopea ratkaisemaan ongelmia, suosittelemme ottamaan yhteyttä ensin. Tuki on kaiken kaikkiaan kunnollista, ja siinä on yksityiskohtaisia ​​artikkeleita ja vilkkaita foorumeita, vaikka suoran tuen saamisessa on joitain ongelmia. On selvää, että Kaspersky on keskittynyt enemmän muihin tuotteisiinsa, mikä on sääli. 

Tuomio

Kaspersky saa paljon oikein Password Manager -sovelluksen avulla, joka tarjoaa useita kirjoitustyyppejä, helppokäyttöisen käyttöliittymän ja erinomaisen turvallisuuden edulliseen hintaan. Yhden ylimääräisen dollarin kuluttaminen joka kuukausi voi kuitenkin tuottaa tuloja. Vaikka Password Manager on paljon, siitä puuttuu edelleen verrattuna Dashlane-, 1Password- ja LastPass-ohjelmiin, jotka kaikki sijoittuivat parhaaseen pienyritysten salasanahallintaohjelmaan (lue Dashlane vs. LastPass ja Dashlane vs. 1Password -vertailut)..

Tämä johtuu pääasiassa toiminnoista, joista Password Manager puuttuu. Et voi jakaa merkintöjä muiden käyttäjien kanssa, 2FA-vaihtoehtoja ei ole ja vaikka sinulle tarjotaan useita kirjoitustyyppejä, et voi muokata kunkin merkinnän kenttiä. Password Manager on kunnollinen työkalu, mutta se on paras osa kokonaisturvaa, ei yksinään. 

Mitä mieltä olet Password Managerista? Aiotko ampua vapaalle suunnitelmalle? Kerro meille kokemuksestasi alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me