1Password Review – Päivitetty 2020

1Parasana-arvostelu

1Password on yksi parhaista salasanan hallitsijoista helpon käytön ja erinomaisen turvallisuuden ansiosta. Sen hinnasuunnitelmat tekevät siitä kuitenkin paremman sopivan perheille ja pienille yrityksille kuin yksittäisille käyttäjille. Lue yksityiskohdat täydellisessä 1Password -katsauksessa.

1Password-add-entry

1Password-luokat

1Password Starter-Kit

1Password-tunnisteet

1Password-vartiotorni

Edellinen

Seuraava

Salasananhallinnan arvosteluistamme 1Password on yksi parhaista vaihtoehdoista. 1Password seisoo kilpailun yläpuolella ominaisuuksista käyttöliittymään ainutlaatuiseen tietoturvamalliin. Ilmaisen suunnitelman puuttuminen tarkoittaa sitä, että joudut maksamaan pysymään suojattuna. 

Tässä 1Password -katsauksessa aiomme yksityiskohtaisemmin kokea kokemustamme ottamalla Premium-tilauksen käyttöön testiajoon. Kosketamme ominaisuuksia, hinnoittelua, käytettävyyttä, turvallisuutta ja tukea matkan varrella, kaikki ennen tuomion antamista. 

Lyhyt vastaus on, että 1Password on yksi parhaimmista salasanan hallitsijoista, kunhan olet valmis maksamaan. Vaikka hinta ei ole korkea, rajoitettu ilmainen suunnitelma olisi kiva nähdä. Jos maksat esimerkiksi RoboFormista, 1Password tarjoaa kuitenkin useamman kuin yhden pakottavan syyn vaihtoon (lue RoboForm-arvostelu).

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

1Password on täynnä ominaisuuksia. Vaikka luettelo ei mene niin pitkälle kuin Dashlane henkilöllisyysvarkauksien suojausominaisuuksilla, luettelo antaa silti vaikutuksen (lue paras henkilöllisyysvarkauksien suojausoppaamme). 1Password on pakattu itsenäisestä Google-salasananhallintalaajennuksesta muutamiin älykkäisiin ominaisuuksiin turvallisuuden takaamiseksi matkoillasi.. 

Se alkaa matkatilasta, jonka avulla voit lukita salasanasi matkalla. Aina kun kytket sen päälle, kaikki 1Password-tilisi holvit lukitaan. Jos matkustat rajojen yli ja rajapoliisi tarkastaa laitteesi, tarvittavia avaimia ei ole siellä holvin avaamiseksi, edes salasanalla. 

Toimintatapa on yksinkertainen: Kun kytket matkatilan päälle, laitteen paikalliset tiedot poistetaan. Tietysti salasanasi tallennetaan edelleen pilveen, mutta laitteesi ei nouta niitä, ennen kuin poistat tilan käytöstä. 

1Password X: Itsenäinen laajennus Chromelle ja Firefoxille

Yksi 1Passwordin vahvimmista ominaisuuksista on 1Password X. Se on täysi 1Password-kokemus, mutta perustuu kokonaan Chromeen tai Firefoxiin. Vaikka 1Password ei ole ainoa vaihtoehto, jolla on Chrome-laajennus, tosiasia, että se voi toimia riippumatta paikallisesta sovelluksesta, on iso. 

Tämä tarkoittaa, että voit käyttää 1-salasanaa missä tahansa käyttöjärjestelmässä, joka tukee Firefoxia tai Chromea. Vaikka 1Password-sovellus tukee virallisesti vain macOS-, iOS-, Windows- ja Android-laitteita, pääset käsiksi koko ominaisuusluetteloon käyttämällä X: ää. Tämä avaa tuen Linuxille ja ChromeOS: lle, jotka ovat kaksi alustaa, joiden salasanapäälliköt useimmat ohittavat ohi. 

Ominaisuuksien vakiohinta on läsnä selaimen laajennuksissa, mukaan lukien automaattinen täyttö, salasanan kaappaus ja salasanan luominen. Tämän lisäksi voit kuitenkin käyttää 1Password X -sovellusta holvien järjestämiseen, katselemiseen ja muokkaamiseen, hakuihin holvissa ja Käytätornin (lisää viimeisimmästä minuutissa). 

1Parasana leipoo jopa pikanäppäinluettelossa, jotta selaimen käyttökokemukset olisivat entistä saumattomampia. Voit etsiä holvista heti “CTRL + F” tai lisätä nopeasti uuden kohteen napsauttamalla “CTRL + I.”   

1-salasanan vartiotorni

Sisältyy 1Password-holviinsa Watchtower, turvallisuuden kojetaulu, joka näyttää uudelleenkäytetyt, haavoittuvat ja heikot salasanat. Tämä on melko yleinen ominaisuus – Dashlanessa on esimerkiksi suojauksen kojetaulu – mutta 1Password menee askeleen pidemmälle. 

1Password-review-vartiotorni

Heikkojen salasanojen näyttämisen lisäksi Vartiotorni integroituu haveibeenpwned.com-sivustoon. Jos et tiedä, tällä verkkosivustolla on tietokanta kaikista vaarannetuista salasanoista ja tileistä, jotka ovat aikaisempien tietojen rikkomusten johdosta tapahtuneet. Katsotornistasi voit tarkastella vaarantuneita salasanoja ja muuttaa niitä heti. 

Vartiotorni huomauttaa myös haavoittuvia verkkosivustoja. Useimmissa tapauksissa verkkosivusto näkyy suojaamattomana, kun on olemassa HTTP- ja HTTPS-versioita, jotka tukevat automaattista täyttämistä (lue lisää HTTP- ja HTTPS-oppaistamme siitä). Vaikka se ei ole vieläkään maailman loppu, on mukavaa tietää, että tietyt sivustot voivat asettaa sinut vaaraan. 

1 salasanan tarkistuspaketti

1Sananominaisuuksien yleiskatsaus

hinnoittelu

1Password on edullinen salasanasuojaustyökalu, mutta ilmaisen suunnitelman puuttuminen pistää. Vaikka hinta ei ole liian korkea (lue Dashlane-arvostelu tästä), yksittäisille käyttäjille on halvempia vaihtoehtoja (esimerkiksi Keeper). 1Password on kuitenkin erillinen erinomaisella perhesuunnitelmalla. 

Henkilökohtaisille suunnitelmille on kaksi vaihtoehtoa: 1Password ja 1Password Families. Vakiojärjestelmä, joka maksaa 2,99 dollaria kuukaudessa laskuttaessaan vuosittain, sisältää kaikki yhden käyttäjän ominaisuudet. Saat matkatilan, esineiden palautuksen, 1 Gt: n dokumenttien tallennuksen ja usean laitteen synkronoinnin, mutta vain yhdelle käyttäjälle. 

Perhesuunnitelma sisältää viisi erillistä tiliä vain lisää 2 dollaria kuukaudessa. Lisäksi perheenjäsenet voivat helposti jakaa esineitä keskenään ja palauttaa tilit, jos joku unohtaa salasanan. Perhesuunnitelma alkaa viidestä käyttäjästä, mutta voit lisätä lisää jokaiselle yhden dollarin. Lisäksi se sisältää viisi rajoitettua vieraiden jakamislippua.  

Riippumatta sinulle sopivasta suunnitelmasta, 1Password tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen sinulta veloitetaan. On tärkeää huomata, että 1Password ei tarjoa hyvityksiä, vaikka tilauksessasi on jäljellä aikaa. 

1Password Free: menetetty tilaisuus

Kuten yllä olevasta taulukosta näet, 1Password ei tarjoa ilmaista suunnitelmaa. Vaikka voit käyttää palvelua ilmaiseksi 30 päivää, joudut maksamaan sen jälkeen. Tämä on valtava menetetty tilaisuus, koska parhaat ilmaiset salasanan hallitsijat, kuten LastPass ja NordPass, etsivät markkinoita. Lue 1Password vs LastPass -vertailumme.

Maksetussa salasananhallinnassa on tiettyjä etuja, joista yhtä keskustelemme alla olevassa ”turvallisuus” -osiossa. Vaikka ymmärrämme, että yrityksen täytyy ansaita rahaa, rajoitetun ominaisuuden ilmainen 1Password-versio olisi silti mukava nähdä. 

1Parasanayritysten ja joukkueiden hinnoittelu

1Passwordin omistautuminen monen käyttäjän suunnitelmiin jatkuu liiketoiminnan hinnoittelussa. Joukkueen halvempi joukkuejoukko on 1 dollaria enemmän kuin normaali yksilöllinen suunnitelma, ja se veloitetaan käyttäjää kohti. Se on sama melkein kaikilla tileillä, paitsi että se sisältyy Duo-integraatioon koko yritystä koskevassa kaksifaktorisessa todennuksessa (2FA) ja järjestelmänvalvojan ohjaimissa käyttöoikeuksien hallintaan. 

Liiketoimintasuunnitelma on paljon vaikuttavampi. Vaikka yritystilausten määrä on kaksinkertainen joukkueiden kustannuksiin käyttäjää kohti, yritystilauksiin sisältyy 5 Gt: n asiakirjatallennus käyttäjää kohden, 20 rajoitettua vieraiden jakamistiliä, edistyneet suojaustoiminnot, mukautetut roolit, käyttötilastot ja paljon muuta. Mielenkiintoisimpana on, että yritystilaajat voivat tarjota perheen tilit ilmaiseksi kaikille jäsenilleen.

Käyttäjäystävällisyys

1Password -sovelluksen rekisteröinti on helppoa. Valitset suunnitelman, kirjoitat sähköpostiosoitteesi ja vahvistat kuuteen numeroon, joka on lähetetty tähän osoitteeseen. 1Password pyytää luottokorttia ennen tilin luomista, mutta sinun ei tarvitse antaa sitä. Jos valitset vain ilmaisen kokeilujakson, tilisi lukitaan 30 päivän kuluttua. 

1Parasana tulee töihin heti, jolloin syntyy hätäpaketti. Tämä dokumentti, jonka voit tallentaa PDF-muodossa, sisältää sähköpostiosoitteesi, 128-bittisen salaisen avaimen ja pääsalasanan. 

Jos sinun on käytettävä tiliäsi, mutta unohtanut pääsalasanasi, tarvitset hätäpaketin. Suosittelemme, että säilytät sen digitaalisesti salausohjelmiston kanssa, samoin kuin tulostat ja varastoit esimerkiksi säilytyslokeroon.. 

1Password-review-hätä-Kit

Tallennuksen jälkeen voit käyttää 1Password-holvia selaimessasi. Joitakin asioita on jo määritetty sinulle. 1Password sisältää linkit paikallisten sovellusten lataamiseen sekä kolme kohdetta “aloituspakkauksessa”. Ne sisältävät 1Password-pääsalasanan, huomautuksen asennuksesta ja henkilöllisyyskortin, joka sisältää ilmoittautumisen yhteydessä antamasi tiedot. 

1Password-review-Starter-Kit

1-salasanan holvien ja merkintöjen hallinta

1Password toimii hiukan eri tavalla kuin muut salasananhallinnat. Sen sijaan, että sinulla olisi yksi holvi, johon tallennat kaiken, kuten Abine Blurin kanssa (lue Blur-arvostelu), 1Password antaa sinun käyttää niin monta holvia kuin haluat. Nämä holvit eivät käytä erilaisia ​​salasanoja – pääsalasanasi on avain kaikkeen – mutta se on mukava askel organisaatiolle. 

1Password-review-holvit

Voit esimerkiksi jakaa henkilökohtaiset ja yritystiedot erillisiin holviin tai siirtyä askeleen pidemmälle ja luokitella kaikki merkinnät. Riippumatta siitä, kuinka syvälle menet, voit aina tarkastella holveja yhdessä. Jos yrität jäljittää tietyn merkinnän, voit etsiä kaikkea sen sijaan, että käydään läpi kunkin holvin. 

Organisaatio vain alkaa sieltä. Kun lisäät uuden merkinnän, johon saamme minuutin sisällä, voit määrittää luokan, jonka sisällä merkinnän tulisi olla. Lisäksi voit kuitenkin hajottaa merkinnät tunnisteiden ja suosikkeiden avulla. 1Password antaa sinulle työkaluja holvin (varastojen) pitämiseksi haluamallasi järjestyksellä, mitä salasanahallinnot tarjoavat harvoin.. 

1Password-review-holvit

Merkintöjen lisääminen 1Sanomaan

Merkintöjen lisääminen 1Passwordiin on helppoa. Kun olet valinnut holvin, johon haluat tallentaa merkinnän, sinun on napsautettava vain plus-kuvaketta näytön alareunassa.. 

Kuten mainittiin, 1Password kysyy luokkaa, johon haluat tallentaa salasanan. Vaikka et voi määrittää omia luokkiasi, valittavana on paljon, mukaan lukien passit, palkinto-ohjelmat ja ohjelmistolisenssit.. 

1Password-review-luokat

Uudet luokat lisätään automaattisesti vasemmalla puolella olevaan luokkavalikkoon. Asiat muuttuvat jännittäviksi, kun lisäät uuden salasanan. Kun omistaudut selkeästi joustavuuteen, voit lisätä 1 salasanan merkintään niin monta kenttää ja / tai osiota, jotka haluat. 

Myös kentät voivat olla erilaisia ​​ominaisuuksia. Voit esimerkiksi asettaa yhden kentän kuukausi / vuosi-muotoon ja toisen sähköpostiosoitteelle. 

1Password-review-add-entry

Lisäksi voit lisätä merkintöihin muistiinpanoja ja tunnisteita. Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta, joka sisältää ohjelmistolisenssimallin, voi nähdä, 1Password suosittelee sinulle joitain kenttiä. Voit kuitenkin muuttaa, poistaa tai lisätä niin monta kenttää kuin haluat. 

Organisaatiosta mukautettuihin kenttiin 1Password on omistettu vaihtoehdoille. Voit mukauttaa holvi (t) haluamallasi tavalla. Salasanan hallitsijat eivät yleensä tarjoa tällaista joustavuutta, ja se on tärkeätä käsitellessään satoja merkintöjä. 

1Passwordin käyttö Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä

1Passanan käytettävyys ylittää työpöydän. Itse asiassa se sijoittui ensimmäiseksi iOS-käyttöoppaan parhaassa salasananhallintaohjelmassa erinomaisten iPhone- ja Android-sovellustensa ansiosta. Vaikka mobiilisovellus toimii tarkoitukseensa automaattisen täytön ja yleisen salasanan hallinnan kannalta, voit käyttää myös Vartiotorneja ja matkatilaa tien päällä. 

1Password-IOS

turvallisuus

Suojaus on 1Password-sovelluksella hiukan monimutkaisempi kuin muilla salasananhallintaohjelmilla (lue Sticky Password -katsaus melko suoraviivaisesta mallista). 

Kuten minkä tahansa hyvän salasananhallinnan tapauksessa, kaikki palaa pääsalasanasi, josta 1Passwordilla ei ole tietoa. Kun saavutamme minuutissa, pääsalasanasi ei koskaan lähetetä palvelimelle, salattu tai ei. 

Se on kuitenkin vain puolet yhtä salasanaa koskevasta yhtälöstä. Kun lataat sovelluksen, 1Password luo 128-bittisen salaisen avaimen, joka tallennetaan paikallisesti. Tätä avainta, sekä pääsalasanaa ja suolaa, ajetaan avaimen johdanto-toiminnon (PBKDF2-HMAC-SHA256) kautta, jota käytetään tilisi todentamiseen.. 

Salaisen avaimen käyttäminen pääsalasanalla on mitä 1Password kutsuu hämärtämään. Tämä tarkoittaa, että AES-256-salatun holvin lukituksen avaamiseen tarvitaan kaksi elementtiä (lue lisää salauksen kuvauksesta). 

Onko 1 salasana koskaan ollut hakkeroitu?

LastPass, joka kärsi ilkeästä hakkeroinnista vuonna 2015, toi salasananhallinta-alaan epävarmuutta, ja vuonna 2019 sitä oli vielä enemmän. Onneksi 1Password ei ole koskaan kärsinyt tällaisesta hakkeroinnista. Vaikka 1Password olisi hakkeroitu, sen palvelimille ei ole tallennettu mitään hajottavaa. 

Kuten 1Password oikein huomauttaa, salasananhallinnan suurin ongelma on sisäänkirjautumisprosessi, eli se, miten salasananhallinta todentaa sinut ja avaa salatut tiedot. Useimmissa tapauksissa prosessi toimii näin: Pääsalasanallasi luodaan avain, joka lähetetään salatulla yhteydellä todentaaksesi sinut. 

1-salasanan kanssa se ei riitä. Kaksisalaisen avaimen johdannaidean lisäksi 1Password käyttää suojausta turvallisen etäsalasanan (SRP) avulla verkkoketjussa, mikä tapahtuu ennen siirtoa. 

Prosessi on pitkä, mutta lyhyesti sanottuna 1Password luo todentaja-arvon, joka perustuu suolaan, salaiseen avaimeesi ja pääsalasanasi. Varmentaja tarkistetaan palvelimen kanssa laitteen todentamiseksi. Niille, joilla on vaikeuksia seurata, tämä tarkoittaa, että pääsalasanasi, myös salatussa muodossa, ei koskaan poistu laitteestasi. 

Rakennettu avoimille standardeille

1Password-ohjelmassa on fiksuja tietoturvamenetelmiä, mutta se ei ole mitään, mikä ei ole julkisesti saatavilla. On selvää, että 1Password-tietoturva-arkkitehtuuri perustuu avoimiin datamuotoihin, jotka ovat OPVault ja Agile Keychain. Vaikka sen tiedostomuoto on 1Passwordin kehittämä, sitä ei pidetä salassa. Kuka tahansa voi kehittää työkaluja muodon lukemiseen. 

Se ei tee salasanoista vähemmän turvallisia – tiedosto täytyy vielä purkaa -, mutta toimittajien lukkiutumisriski menetetään. Jos 1Password joutuisi koskaan poistumaan, kehittäjät voivat silti luoda työkaluja 1Password-tiedostomuodon lukemiseen, mikä tarkoittaa, että 1Password-lisenssisi ei ole mitätön. Itse asiassa jo muutamia avoimen lähdekoodin työkaluja on jo saatavilla.

Tuki

Jos on jotain hyvää, mitä voimme sanoa ilmaisen suunnitelman puuttumisesta, se tarkoittaa, että asiakaspalvelussa ei ole hätää. 1-salasana on saatavana kolmella tavalla: Twitter-tuen, sähköpostin ja yhteisöfoorumien kautta. Sen ulkopuolella on upea tietokanta, joka on täynnä artikkeleita. 

1Password-review-kontakti-sivulle

Sähköpostituki on hieno, mutta saat todennäköisesti nopeamman vastauksen Twitterin tai foorumien kautta. 1Password osoittaa ylpeänä, että se on vastannut yli 250 000 kysymykseen foorumien kautta. Selaamalla Mac-alafoorumia, johon on tähän mennessä eniten vastauksia, 1Password-henkilökunta vastasi kysymyksiin muutamassa minuutissa lähettämisestä riippumatta kellonajasta. 

1Password-review-foorumit

Tietokanta toimii kuitenkin melkein kaikessa. 1Password tarjoaa artikkeleitaan käynnistettäviksi helposti ymmärrettävässä muodossa, useilla kielillä. Tietokanta on täynnä erinomaisia ​​resursseja, ja kaikesta YouTube-videoista, jotka kattavat perusasiat, syvään sukelluksiin 1Passanan hallintaan komentoriviltä. 

1Password-tietämyskanta

Ihanan muotoillun käyttöliittymän lisäksi tukiresurssit osoittavat, mihin tilauksesi rahasi menevät. Vaikka olemme edelleen pettyneitä ilmaisen suunnitelman puuttumiseen, 1Password tekee lisäkustannuksista sen arvoista. Tämä pätee paitsi sovellusta käytettäessä myös etsittäessä sille tukea. 

Tuomio

1Passwordia ei ole niin helppo suositella kuin jotain LastPassia tai Dashlanea (lue Dashlane vs. LastPass ja Dashlane vs. 1Password vertailut). Toisin sanoen, se voi mennä kärjestä varpaisiin huippukoirien kanssa käytettävyyden, turvallisuuden ja ominaisuuksien suhteen. Suurin virhe on se, että sillä ei ole ilmaista suunnitelmaa. Kuitenkin niin kauan kuin olet valmis maksamaan, 1Password on helposti yksi parhaimmista salasanan hallitsijoista, ja se sijoittui ensisijaisesti pienyritysten parhaan salasanan hallinnassa.

Aiotko kirjautua 1Password-tiliin? Mikä erottuu sinulle eniten siitä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me