Πώς να καταργήσετε τον αποκλεισμό του YouTube: Ροή βίντεο για όλους

Όλοι γνωρίζουν το YouTube. Είναι ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο μετά το Google.com, ακόμη και κερδίζοντας το Facebook σε αριθμό επισκεπτών. Έχει μεταβεί από έναν βασικό ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο σε ένα πλήρες mini-internet όπου οι κοινότητες ευδοκιμούν. Ωστόσο, δεν έχουν πάντα πρόσβαση σε βίντεο YouTube όλοι, γι ‘αυτό έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον γρήγορο και απλό οδηγό για τον τρόπο κατάργησης αποκλεισμού του YouTube.


Το YouTube μπορεί να αποκλειστεί για πολλούς λόγους. Ίσως βρίσκεστε σε μια χώρα που λογοκρίνει το Διαδίκτυο ή το αφεντικό σας είναι απογοητευμένο που σπαταλάτε χρόνο να παρακολουθείτε βίντεο YouTube όταν πρέπει να ενημερώνετε υπολογιστικά φύλλα. Ίσως θέλετε να ακούσετε ένα τραγούδι στο διαδίκτυο, μόνο για να διαπιστώσετε ότι ορισμένες εταιρείες δίσκων διαθέτουν μόνο μέρος της επιλογής περιεχομένου βίντεο στη χώρα σας, η οποία μπορεί να είναι ενοχλητική.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, εάν το YouTube έχει αποκλειστεί, έχουμε την παρακάτω λύση. Προτού φτάσουμε στο πώς μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό βίντεο YouTube, ας ρίξουμε μια ματιά στους λόγους πίσω από την αποκλεισμένη πρόσβαση στο YouTube.

Γιατί αποκλείεται το YouTube?

μπλοκ youtube

Επί του παρόντος, μόνο τρεις χώρες έχουν αποκλείσει εντελώς το YouTube (αν και ο αριθμός ποικίλλει): Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα. Σε κάθε χώρα, ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι πληθυσμοί τους προστατεύονται από ξένες επιρροές στο Διαδίκτυο που μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το δηλητηριασμένο νερό και η τακτική αυταρχική καταπίεση δεν είναι ο κανόνας παντού.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε ένα μέρος όπου το Διαδίκτυο είναι (σχετικά) δωρεάν – τουλάχιστον, προς το παρόν – και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να παρακολουθήσουν βίντεο είναι απλώς και μόνο επειδή κάποιος βάζει ένα μπλοκ στον ιστότοπο. Οι webmaster σε μεγάλες εταιρείες, καθώς και οι μικρές επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια και τα σχολικά συστήματα, έχουν συχνά εντολές για να αποκλείσουν κάθε πρόσβαση στο περιεχόμενο βίντεο του YouTube.

Τα πιο βάναυσα και αθέμιτα καθεστώτα βρίσκονται συχνά σε οικογένειες, φυσικά, όπου οι τεχνολογικοί γονείς έχουν θέσει γονικούς ελέγχους σε ποιους ιστότοπους έχουν πρόσβαση οι έφηβοι και τα περίεργα παιδιά δημοτικού σχολείου (διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο προστασίας των παιδιών σας online για περισσότερα σχετικά με αυτό).

Τα βίντεο του YouTube δεν αποκλείονται μόνο για να βεβαιωθείτε ότι η ζωή των ανθρώπων είναι η χειρότερη δυνατή – αν και μπορεί να φαίνεται έτσι – θα μπορούσε επίσης να είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε τη χρήση του εύρους ζώνης χαμηλή ή για να διασφαλίσετε ότι οι άνθρωποι εργάζονται αντί να απομακρύνονται (λέει ο συγγραφέας που είναι να ακούτε μια λίστα αναπαραγωγής του YouTube, ενώ παραδίδετε αυτό το κομμάτι). Ούτε τα παιδιά πρέπει να βλέπουν περιεχόμενο βίντεο που αφορά θέματα πέρα ​​από τα γνωστά τους.

Δεδομένου ότι το YouTube δεν θα ενδιαφερόταν λιγότερο για το ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτό και πότε, ξεπερνώντας αυτά τα τετράγωνα – είτε είναι κυβερνητικά, εταιρικά ή γονικά – είναι εύκολο όπως πίτα. Αυτό περιλαμβάνει τους αποκλεισμούς που τοποθετεί το ίδιο το YouTube με βάση τη γεωγραφία. Βασικά έχετε τέσσερις επιλογές όταν θέλετε να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube. Θα τα κατατάξουμε πραγματικά γρήγορα για εσάς εδώ, προτού προχωρήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος παρακάτω.

Πώς μπορώ να καταργήσω τον αποκλεισμό του YouTube?

 1. Χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή μεσολάβησης
 2. Χρησιμοποιήστε ένα VPN
 3. Χρησιμοποιήστε HTTPS
 4. Αλλαγή του διακομιστή DNS

Κατάργηση αποκλεισμού YouTube με διακομιστή μεσολάβησης ιστού

Ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για να περιηγηθείτε σε ένα μπλοκ YouTube είναι χρησιμοποιώντας έναν διακομιστή μεσολάβησης ιστού. Ένας διακομιστής μεσολάβησης κάνει τον διακομιστή διαδικτύου να πιστεύει ότι η διεύθυνση IP και η τοποθεσία σας είναι διαφορετικές από την πραγματικότητα.

Ο καλύτερος διακομιστής μεσολάβησης YouTube θα είναι εύκολος στη χρήση και γρήγορος. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τους καλύτερους παρόχους μεσολάβησης, αλλά λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης εκτός από το YouTube, διαφορετικά ενδέχεται να συμβούν κακά πράγματα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι διακομιστές μεσολάβησης δεν είναι πολύ ασφαλείς. Καλύπτουν τη διεύθυνση IP σας, αλλά δεν προστατεύουν τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Έτσι, εάν, για παράδειγμα, χάνετε με πληρεξούσιο, είναι σχεδόν το ίδιο με το να κυματίζετε μια μεγάλη, κόκκινη σημαία στις αρχές πνευματικών δικαιωμάτων. Μιλάμε περισσότερο για την ασφάλεια διακομιστή μεσολάβησης στο άρθρο VPN έναντι διακομιστή μεσολάβησης.

Κατάργηση αποκλεισμού YouTube με VPN

Ένας πολύ καλύτερος τρόπος από το να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης Ιστού για να ξεπεράσετε οποιοδήποτε μπλοκ είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή VPN. Το συνδεδεμένο άρθρο έχει περισσότερες πληροφορίες, αλλά η χρήση ενός VPN στέλνει βασικά τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο μέσω άλλης τοποθεσίας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ξεγελάσετε έναν ιστότοπο που λαμβάνει το σκεπτικό ότι πιστεύετε ότι έχετε πρόσβαση σε αυτόν από άλλη συσκευή, σπίτι ή χώρα. Ένα VPN μπορεί να παρακάμψει τα γεωγραφικά μπλοκ στο Διαδίκτυο και είναι ένας απίστευτος τρόπος να ξεμπλοκάρετε το YouTube.

Οποιαδήποτε από τις καλύτερες επιλογές μας VPN θα περάσει από γονικούς ελέγχους ή δικαιώματα διαχειριστή, όπως ήταν κατασκευασμένα από ψηφιακό χαρτί. Ένα καλό VPN κοστίζει χρήματα, οπότε αυτό μπορεί να είναι εμπόδιο για ορισμένους. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο ένα VPN να διαθέτει τουλάχιστον εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Έχουμε επίσης συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα δωρεάν VPN, αλλά όλα έχουν κάποιο όριο εύρους ζώνης.

Ό, τι κι αν κάνετε, ποτέ, μην πηγαίνετε ποτέ με οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες VPN για τις οποίες μιλάμε στο χειρότερο δωρεάν άρθρο μας VPN, με ιδιαίτερη αναφορά στο botnet Hola VPN. Κάθε ένας από αυτούς τους παρόχους VPN θα πουλήσει τα δεδομένα σας, τα οποία, σύμφωνα με τον υπολογισμό μας, είναι πολύ υψηλό για να καταργήσετε τον αποκλεισμό του YouTube.

Εάν θέλετε απλώς μια γρήγορη ιδέα για ποιες υπηρεσίες VPN μπορεί να είναι οι καλύτερες, σας συνιστούμε να ελέγξετε την αναθεώρηση ExpressVPN για ταχύτητα, την αναθεώρηση NordVPN για την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας μακροπρόθεσμα και την αναθεώρηση PIA εάν θέλετε να ξοδέψετε ως βραχυπρόθεσμα σε ένα VPN.

Και οι τρεις είναι εξαιρετικές υπηρεσίες VPN με καλά ιστορικά στοιχεία που παρέχουν έναν τρόπο απεμπλοκής του επιθυμητού περιεχομένου YouTube και διατήρησης των δεδομένων σας απόρρητα. Επιπλέον, και οι τρεις επιλογές VPN εγκαθίστανται γρήγορα και μεταξύ των καλύτερων VPN για το Chrome, χάρη στις φιλικές προς το χρήστη επεκτάσεις προγράμματος περιήγησής τους, καθιστώντας τις εύκολες στη χρήση, επίσης.

Άλλοι τρόποι κατάργησης αποκλεισμού του YouTube

Τα VPN δεν είναι μια θεραπεία, που λειτουργεί πάντα για την κατάργηση αποκλεισμού του YouTube. Μερικοί άνθρωποι αποκλείουν το κόστος, ενώ άλλοι δεν μπορούν να εγκαταστήσουν το απαραίτητο λογισμικό, επειδή ένας διαχειριστής έχει περιορισμένη άδεια να το κάνει. Ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο άλλους τρόπους για να φτάσετε στο αποκλεισμένο περιεχόμενο YouTube που θέλετε.

Λάβετε υπόψη ότι όσοι πάσχουν από κυβερνητικό έλεγχο θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να έχουν πρόσβαση στο YouTube χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα κόλπα. Η μόνη επιλογή σας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείτε τα άρθρα μας σχετικά με το καλύτερο VPN για την Κίνα ή το καλύτερο VPN για το Ιράν και να επιλέξετε μια εικονική ιδιωτική υπηρεσία δικτύου από εκεί.

Κατάργηση αποκλεισμού YouTube με HTTPS


© Sohail World

Το πρώτο κόλπο για την κατάργηση αποκλεισμού του YouTube είναι το πιο εύκολο, αλλά θα εκπλαγείτε πόσο συχνά λειτουργεί. Πολλά μέρη που αποκλείουν ιστότοπους το κάνουν εισάγοντας τη διεύθυνση του ιστότοπου σε ένα πρόγραμμα, αφήνοντας συνήθως τη διεύθυνση ως “http: //”. Επομένως, ένας τρόπος για να καταργήσετε τον αποκλεισμό περιεχομένου από το YouTube είναι να αλλάξετε το πεδίο διεύθυνσης για να διαβάσετε το “https://www.youtube.com” (σημειώστε ότι το επιπλέον “S”). Με αυτό το τσίμπημα, ενδέχεται να μπορείτε να αγνοήσετε εντελώς το μπλοκ, με επιπλέον ασφάλεια στο Διαδίκτυο, για εκκίνηση.

Αλλαγή διακομιστή DNS

Ένας άλλος εξαιρετικά απλός τρόπος για να καταργήσετε τον αποκλεισμό του YouTube είναι να αλλάξετε τη διεύθυνση DNS του διακομιστή σας. Πολλά μπλοκ εκτελούν το αίτημά σας στον δικό τους διακομιστή, επομένως παρακάμπτοντας αυτό, παρακάμπτετε το μπλοκ. Κάθε γεύση του λειτουργικού συστήματος είναι λίγο διαφορετική, αλλά όλα λειτουργούν λίγο πολύ.

 • Μεταβείτε στις “ρυθμίσεις δικτύου” (μερικές φορές θα πρέπει να βρείτε μια ετικέτα για “προσαρμογείς”)
 • Βρείτε “ιδιότητες σύνδεσης δικτύου” (ή παρόμοια ονομασία)
 • Στην ενότητα “IPv4”, θα πρέπει να βρείτε μια καρτέλα ή μια ετικέτα που ονομάζεται “διακομιστής DNS”
 • Αλλάξτε το διακομιστή σε “8.8.8.8” ή “8.8.4.4” και επανεκκινήστε τον υπολογιστή

Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού αντί στον υπολογιστή σας. Απλώς αναζητήστε το όνομα του προγράμματος περιήγησής σας και “αλλάξτε τις ρυθμίσεις DNS” και αυτό πρέπει να κάνει το κόλπο.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν διάφοροι εύχρηστοι τρόποι για να ξεμπλοκάρετε το περιεχόμενο βίντεο του YouTube. Ο αγαπημένος μας τρόπος για να καταργήσετε τον αποκλεισμό του YouTube είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, επειδή μερικά κλικ και μερικά δολάρια δεν σας μεταφέρουν μόνο στο περιεχόμενο βίντεο του YouTube, αλλά και σε άλλα γεωγραφικά μπλοκ, όπως η απαγόρευση του Netflix VPN. Άλλες μέθοδοι είναι πιο επιτυχημένες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην δοκιμάσετε.

Ρίξτε μια ματιά στα άρθρα μας VPN εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας ή να διαβάσετε στον υπόλοιπο ιστότοπό μας τις πιο πρόσφατες και καλύτερες εφαρμογές cloud. Έχουμε, φυσικά, ένα υπέροχο κανάλι στο Cloudwards.net YouTube που μπορείτε να ακολουθήσετε επίσης, αφού χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές μας για να καταργήσετε τον αποκλεισμό του ιστότοπου.

Τι πιστεύετε για τους τρόπους απεμπλοκής του YouTube; Γνωρίζετε άλλους; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Κατάργηση αποκλεισμού Συχνές ερωτήσεις YouTube

Αυτό το άρθρο έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγα χρόνια και για να σας διευκολύνουμε, δημιουργήσαμε αυτήν τη λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις.

Πώς μπορώ να μπω στο YouTube στο σχολείο?

Σε γενικές γραμμές, τα άτομα που εξακολουθούν να φοιτούν στο σχολείο συνήθως δεν έχουν χρήματα, επομένως σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης YouTube για να ξεπεράσετε τυχόν μπλοκ. Το ωραίο πράγμα για τη χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης ιστού είναι ότι χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ρυθμιστεί και μπορείτε να ξεμπλοκάρετε το YouTube, το Facebook και ακόμη και το Instagram με μια ματιά.

Πώς μπορώ να καταργήσω τον αποκλεισμό του YouTube στο Google Chrome?

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση διακομιστή μεσολάβησης για αυτό. Οι περισσότεροι από τους διακομιστές μεσολάβησης που προτείναμε παραπάνω έχουν επέκταση Chrome που θα σας μεταφέρει στον διακομιστή μεσολάβησης χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map