Πώς να ξεμπλοκάρετε το Youku

Το Youku Toudu, συνήθως συντομευμένο σε Youku, είναι ο μεγαλύτερος ιστότοπος φιλοξενίας βίντεο στην Κίνα και επίσης ένας από τους ιστότοπους με τις περισσότερες επισκέψεις σε αυτήν τη χώρα. Είτε είστε Κινέζος απόδημος που ζει έξω από την ηπειρωτική Κίνα ή Αμερικανός που αγαπά κινέζικες ταινίες και βίντεο, το Youku είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε όλη την ψυχαγωγία που θέλετε.


Ωστόσο, η παρακολούθηση αυτού του περιεχομένου δεν είναι τόσο απλή, επειδή η πρόσβαση στο Youku είναι περιορισμένη και θα σας αρνηθεί εάν συνδεθείτε από οπουδήποτε εκτός του Μεσαίου Βασιλείου. Ωστόσο, σε αντίθεση με την απαγόρευση του Netflix VPN, οι περιορισμοί Youku μπορούν εύκολα να παρακαμφθούν (κάτι που μοιράζεται με το Hotstar της Ινδίας).

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ξεπεράσετε αυτόν τον γεωγραφικό περιορισμό, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε περιεχόμενο Youku από οπουδήποτε.

Κατάργηση αποκλεισμού του Youku με τον Firefox

Ένας δημοφιλής τρόπος για να καταργήσετε τον αποκλεισμό του Youku είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που ονομάζεται “Κατάργηση αποκλεισμού Youku”, ειδικά αν σκοπεύετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Youku από τον υπολογιστή ή το Mac σας. Οι γεύσεις πρόσθετων εφαρμογών για τον Firefox και το Chrome και οι δύο και θα λειτουργούν σε εκδόσεις και των δύο για κινητά (αν αποφασίσετε να παραλείψετε τη χρήση μιας εφαρμογής, όπως περιγράφουμε παρακάτω).

Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, μεταβείτε στη διεύθυνση “https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/unblock-youku/”, κατεβάστε το πρόσθετο και εγκαταστήστε το στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

 • Μεταβείτε στα “εργαλεία” > “Επιλογές” > “προχωρημένος” > “δίκτυο” > “Ρυθμίσεις σύνδεσης”
 • Επιλέξτε “αυτόματη διεύθυνση URL διαμόρφωσης διακομιστή μεσολάβησης”
 • Πληκτρολογήστε “http://yo.uku.im/proxy.pac” και κάντε κλικ στο “ok”

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια επέκταση που ονομάζεται “Come2China” για να παρακάμψετε τον γεω-περιορισμό της Κίνας. Αυτή η επέκταση χρησιμοποιεί έναν διακομιστή μεσολάβησης της Κίνας για να σας δώσει πρόσβαση στο Youku.

Κατάργηση αποκλεισμού του Youku με το Google Chrome

Η κατάργηση του αποκλεισμού του Youku για Chrome μοιάζει πολύ με τη διαδικασία για τον Firefox.

Μεταβείτε στη διεύθυνση “https://chrome.google.com/webstore/detail/unblock-youku/pdnfnkhpgegpcingjbfihlkjeighnddk?hl=el” και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης.

 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε σε αυτό το πρόσθετο
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “προσθήκη στο Chrome” που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία και αποδεχτείτε τους όρους
 • Μετά την εγκατάσταση, μπορείτε να δείτε ένα πράσινο σημάδι στη γραμμή διευθύνσεων
 • Τώρα, μεταβείτε στο “www.youku.com” και απολαύστε την εκτενή συλλογή βίντεο

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση Chrome που ονομάζεται “uku / Unblock-Youku” που είναι διαθέσιμη στο Github. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτή η επέκταση είναι καλύτερη από το πρόσθετο, επειδή ένας κώδικας JavaScript υποστηρίζει τη λειτουργία ανακατεύθυνσης της επέκτασης Chrome, επομένως η ανακατεύθυνση πραγματοποιείται αυτόματα χωρίς να απαιτείται εισαγωγή από εσάς.

Αυτή η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή σε όλα τα προγράμματα περιήγησης. Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα κατά καιρούς. Για αρχάριους, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εγκατάσταση του Unblock Youku, ελέγξτε αν οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης PAC-proxy ήταν επιτυχημένες.

Μην ανησυχείτε, είναι απλό να ελέγξετε αυτήν τη ρύθμιση. Μεταβείτε στο “www.uku.im/check” για να ελέγξετε αν η IP σας είναι καλυμμένη για να προσποιείται ότι προέρχεται από την ηπειρωτική Κίνα. Το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να επιστρέψει μια τιμή “true” για να λειτουργήσει το Youku. Διαφορετικά, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά το πρόσθετο ή την επέκταση.

Μερικές φορές, τα βίντεο στο Youku ενδέχεται να μην αναπαράγονται ακόμη και αν οι ρυθμίσεις είναι σωστές. Όταν συμβεί αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο στη δεξιά γωνία του Chrome και θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου για εσάς. Αλλάξτε τον τρόπο λειτουργίας από κανονικό σε ανακατεύθυνση και όλα πρέπει να λειτουργούν καλά. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε αυτό το βήμα όταν χρησιμοποιείτε την επέκταση Unblock Youku από το Github.

Εγκατάσταση της εφαρμογής Unblock Youku

Η εφαρμογή “Κατάργηση αποκλεισμού Youku” είναι το καλύτερο στοίχημά σας για smartphone.

Μεταβείτε στη διεύθυνση “http://unblcok-youku.el.aptoide.com/?store_name=derzero&app_id = 4704740 “από το τηλέφωνό σας Android, κατεβάστε την εφαρμογή και εγκαταστήστε την στο τηλέφωνό σας.

Για iPad και iPhone, κατεβάστε την εφαρμογή από το “https://free.com.tw/unblock-youku-for-ie-firefox-iphone-ipad/.”

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευές iOS, θα πρέπει να κάνετε μερικά επιπλέον βήματα.

 • Ενεργοποιήστε το WiFi
 • Αλλάξτε την επιλογή “HTTP proxy” σε “auto”
 • Επικολλήστε το http://yo.uku.im/proxy.pac “στο πεδίο κειμένου URL

Πρόσβαση στο Youku με VPN

Εκτός από αυτές τις εφαρμογές και τα πρόσθετα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για πρόσβαση στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας μια κινεζική διεύθυνση IP. Αν και αυτό είναι λίγο στρίψιμο, δεδομένου ότι συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα VPN για να αποφύγετε το Μεγάλο Τείχος προστασίας (όπως στο άρθρο μας για το καλύτερο VPN για την Κίνα), είναι ένας απόλυτα καλός τρόπος πρόσβασης στο περιεχόμενο του Youku.

Δεδομένου ότι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN για να αποφύγουν την κινεζική λογοκρισία αντί να υποβληθούν σε αυτό, καμία από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN δεν διαθέτει διακομιστές εκεί. Ωστόσο, μια άλλη υπηρεσία που μας αρέσει, το PureVPN, (διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση PureVPN για περισσότερες λεπτομέρειες).

Η χρήση ενός VPN δεν θα σας επιτρέψει απλώς να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο με αποκλεισμό από γεωμετρία κατά βούληση (όπως το καλύτερο VPN για το Netflix), αλλά θα σας προστατεύσει επίσης από την κατασκοπεία NSA και την κατασκοπεία ISP. Συνιστούμε πάντα τα άτομα να χρησιμοποιούν ένα VPN για να εξασφαλίσουν τη σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο ή να κινδυνεύουν να κατασκοπεύονται ή να γίνονται θύματα εγκληματιών στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN για να παρακολουθήσετε το Youku στο smartphone σας.

 • Επιλέξτε έναν πάροχο VPN και εγγραφείτε σε αυτόν.
 • Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής VPN από το Google Play Store ή από τον ιστότοπο του VPN
 • Συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας
 • Επιλέξτε διακομιστές με έδρα την Κίνα και κάντε κλικ στο “connect”
 • Ανοίξτε την εφαρμογή Youku για να δείτε τις αγαπημένες σας κινέζικες ταινίες και εκπομπές

συμπέρασμα

Το να παρακολουθείτε το Youku από το εξωτερικό της Κίνας είναι απλό να αποφασίζετε ποιος τρόπος πρόσβασης στην υπηρεσία σας ταιριάζει καλύτερα. όπως περιγράφεται παραπάνω, κάθε τρόπος να το κάνετε είναι πολύ εύκολο.

Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια ποια μέθοδο έχει η προτίμησή σας ή αν έχετε καταλάβει κάτι που χάσαμε. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map