Πώς να μετακινήσετε τα παιχνίδια Steam σε άλλο Drive: Ένας οδηγός 2020

Τα σημερινά παιχνίδια είναι τεράστια απογοητευτικά. Παλαιότερα, τα μεγέθη παιχνιδιών περιορίζονταν από το αντίστοιχο μέσο τους. Ωστόσο, με την έλευση του ευρυζωνικού Διαδικτύου και των ψηφιακών λήψεων, τα παιχνίδια έχουν ξεπεράσει τα φυσικά μέσα και έχουν αυξηθεί εκθετικά σε μέγεθος, περιορίζονται μόνο από το χώρο στο σκληρό δίσκο και το εύρος ζώνης.

Δηλαδή, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να ανακατέψουν τα παιχνίδια τους μεταξύ δίσκων. Είτε πρέπει να διαθέσετε χώρο για το νεότερο παιχνίδι είτε έχετε πάρει μια νέα μονάδα δίσκου, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μετακινήσετε παιχνίδια στο Steam, την κορυφαία πλατφόρμα παιχνιδιών ψηφιακού υπολογιστή στον κόσμο.

Θα σας πούμε πώς να μετακινήσετε ένα παιχνίδι ή να μετεγκαταστήσετε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη Steam, σε μια άλλη μονάδα δίσκου. Εάν έχετε μόλις ένα νέο σκληρό δίσκο, διαβάστε τους οδηγούς μας σχετικά με τον τρόπο σκουπίσματος ενός σκληρού δίσκου και πώς να διαμερίσετε έναν σκληρό δίσκο για να ξεκινήσετε και να λειτουργήσετε.

Δημιουργήστε μια νέα βιβλιοθήκη Steam

Αρχικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο κατάλογο για τα παιχνίδια Steam, που είναι μια απλή διαδικασία.

Βήμα 1: Με το πρόγραμμα Steam ανοιχτό, κάντε κλικ στο “Steam” στην άκρη αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “ρυθμίσεις”. Αυτό θα ξεκινήσει ένα ξεχωριστό παράθυρο.

Ρυθμίσεις Steam

Βήμα 2: Σε αυτό το παράθυρο, στο αριστερό παράθυρο πλοήγησης, κάντε κλικ στην επιλογή “λήψεις”. Στη συνέχεια, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου προς τα πάνω, κάντε κλικ στο “Steam library folder”. Η διαδικασία θα έχει την εξής μορφή:  

Λήψεις Steam

Βήμα 3: Από εκεί, κάντε κλικ στο “Προσθήκη φακέλου βιβλιοθήκης” και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην αντίστοιχη μονάδα δίσκου και κάντε κλικ στο “Προσθήκη νέου φακέλου”. Δώστε στον κατάλογο ό, τι όνομα θέλετε. Μόλις το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο “select” για να το προσθέσετε στους φακέλους της βιβλιοθήκης Steam.

Βιβλιοθήκη Steam

Μετακίνηση παιχνιδιών σε νέα βιβλιοθήκη

Τώρα που δημιουργήσαμε μια δευτερεύουσα βιβλιοθήκη για παιχνίδια, μπορούμε να αρχίσουμε να τα μετακινούμε.

Βήμα 1: Κάντε δεξί κλικ σε ένα εγκατεστημένο παιχνίδι και επιλέξτε “ιδιότητες”.

Ιδιότητες ατμού

Βήμα 2: Από το αναδυόμενο μενού, κάντε κλικ στην καρτέλα “τοπικά αρχεία”. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της λίστας κάτω από την καρτέλα και επιλέξτε “μετακίνηση φακέλου εγκατάστασης”.

Εγκατάσταση Steam-Move

Βήμα 3: Ένα νέο παράθυρο θα σας ζητήσει να επιλέξετε μια βιβλιοθήκη για να μετακινήσετε το παιχνίδι από ένα αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε τη βιβλιοθήκη που δημιουργήσατε προηγουμένως και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “μετακίνηση φακέλου”.

Steam-Move-Folder

Αυτό είναι. Το Steam θα μετακινήσει τα τοπικά αρχεία του παιχνιδιού στον νέο κατάλογο και θα έχετε ελεύθερο χώρο για αυτό το νέο παιχνίδι ή όλα αυτά τα cat .gifs. Η διαδικασία ήταν πολύ πιο κουραστική, επειδή το Steam δεν είχε ενσωματωμένο χαρακτηριστικό για τη μετακίνηση παιχνιδιών χωρίς να τα εγκαταστήσετε ξανά, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του Steam για να απολαύσετε αυτές τις λειτουργίες ποιότητας ζωής.

Μετακίνηση βιβλιοθήκης

Μόλις καλύψαμε κινούμενα παιχνίδια ξεχωριστά, αλλά ίσως χρειαστεί να μεταφέρετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σε μια νέα μονάδα δίσκου. Είναι πολύ εύκολο να συγκεντρώσετε μια πρησμένη συλλογή παιχνιδιών, ειδικά αν σας αρέσει η αδιάκοπη γκάμα των πωλήσεων Steam. Γεια, συμβαίνει στους καλύτερους μας. Σε κάθε περίπτωση, η μετακίνηση βιβλιοθηκών Steam είναι απλή.

Πριν ξεκινήσετε, συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του φακέλου Steam που κινείτε σε περίπτωση που τα πράγματα τρέχουν. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο για να το διατηρήσετε τοπικά ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Steam.

Βήμα 1: Δημιουργήστε ένα φάκελο Steam library ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες και, στη συνέχεια, κλείστε το πρόγραμμα-πελάτης Steam.

Βήμα 2: Περιηγηθείτε στο φάκελο εγκατάστασης Steam για μετακίνηση. Μόλις φτάσετε εκεί, διαγράψτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους εκτός από τα “Steamapps” και “userdata”.

Διαδρομή Steam-Install

Βήμα 3: Κόψτε και επικολλήστε το φάκελο Steam στη νέα διαδρομή που δημιουργήσατε. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ονομαστεί E: \ SteamLibrary

Βήμα 4: Ανοίξτε ξανά το Steam και συνδεθείτε και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το Steam στον νέο σας κατάλογο και επαληθεύστε τα αρχεία παιχνιδιών, εάν είναι απαραίτητο. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, δοκιμάστε να απεγκαταστήσετε και να εγκαταστήσετε ξανά το Steam. Η σελίδα υποστήριξης του Steam μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη.

Steam και το σύννεφο

Το Steam Cloud είναι υπέροχο και μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς επιβιώσαμε από την πρωτόγονη εποχή του παιχνιδιού στην οποία δεν υπήρχε αποθήκευση cloud και η αποθήκευση αρχείων περιορίστηκε σε ένα μηχάνημα ή κάρτα μνήμης.

Πολλοί εξοικειωμένοι με το Steam πιθανώς γνωρίζουν για το Steam Cloud. Είναι το cloud storage που φιλοξενείται από το Steam που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν τις αποθηκεύσεις cloud, να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρουν παιχνίδια, να αποθηκεύουν τις ρυθμίσεις χρήστη του Steam και παρόμοια. Ωστόσο, δεν υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια τη λειτουργία, κυρίως παλαιότερους τίτλους.

Η επίλυση έγκειται στη χρήση ενός παρόχου αποθήκευσης cloud, όπως το Sync.com ή μιας διαδικτυακής υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το SpiderOak ONE, που δεν σας περιορίζει σε έναν φάκελο συγχρονισμού. Χρησιμοποιώντας έναν από αυτούς τους παρόχους, μπορείτε να ρυθμίσετε τις δικές σας προσωρινές αποθήκες cloud για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο αρχείο αποθήκευσης ενός παιχνιδιού, όπου κι αν παίζετε.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί μας αρέσουν οι SugarSync και SpiderOak ONE, διαβάστε την κριτική Sync.com και την κριτική SpiderOak ONE.

Τελικές σκέψεις

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε το Steam από πριν από το 2017 πιθανώς θυμάστε το μεσοδιάστημα μετακίνησης παιχνιδιών μεταξύ δίσκων και χρησιμοποιώντας συμβολικούς συνδέσμους. Ευτυχώς, η μετακίνηση των παιχνιδιών Steam είναι πολύ πιο εύκολη αυτές τις μέρες και, ελπίζουμε, το αποδείξαμε αυτό.

Όταν πρόκειται για μετακίνηση παιχνιδιών σε παρτίδες ή κινούμενες βιβλιοθήκες, το Steam θα μπορούσε να βελτιωθεί. Παρόλο που, σε σύγκριση με τους αντιπάλους όπως το Origin και το GOG Galaxy, δεν υπάρχει τίποτα να διαμαρτύρονται.

Το Steam παραμένει η κυρίαρχη πλατφόρμα για gaming PC, οπότε ίσως αναμένεται να στηριχτεί στις δάφνες του. Τούτου λεχθέντος, το Steam έφερε τα χαρακτηριστικά ποιότητας ζωής στην πλατφόρμα. Η δυνατότητα κατανομής της βιβλιοθήκης σας σε πολλές μονάδες δίσκου χωρίς επανεγκατάσταση παιχνιδιών έχει ζητηθεί από καιρό, οπότε είναι καλύτερα αργά από ποτέ.

Καθώς σχετίζεται με το Steam Cloud, ανακαλύψτε τις καλύτερες υπηρεσίες gaming cloud για να δείτε πώς το σύννεφο έχει μεταμορφώσει τον τρόπο που παίζουν οι παίκτες και γιατί είναι το μέλλον. Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε επίσης να μάθετε για το σχετικά νέο μοντέλο παιχνιδιού, το gaming-as-a-service. Για κονσόλες και σύννεφο, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο χρήσης του οδηγού αποθήκευσης cloud του Xbox ή μάθετε ποιος έχει το καλύτερο cloud.  

Δείτε και τον καλύτερο οδηγό VPN για παιχνίδια. Με αυτά τα λόγια, ενημερώστε μας εάν έχετε οποιαδήποτε χαμάμ ή κόλπα στο Steam. Στείλτε μας ένα σχόλιο ή tweet σε εμάς. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me