Google Stadia εναντίον Shadow: Goliath και David Meet το 2020

Το Google Stadia και το Shadow είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο cloud gaming. Και οι δύο προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες απομακρυσμένων παιχνιδιών, κερδίζοντας θέσεις στον καλύτερο οδηγό παιχνιδιών cloud. Σε αυτήν τη σύγκριση Google Stadia vs Shadow, ωστόσο, μόνο ένας μπορεί να βγει νικητής. 


Θα συγκρίνουμε τις υπηρεσίες σε υποστήριξη παιχνιδιών, υποστήριξη συσκευών, κάλυψη, απόδοση, τιμολόγηση, ευκολία χρήσης και δυνατότητες για να δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τα χρήματά σας. Το Google Stadia και το Shadow ακολουθούν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στο cloud gaming και θα λάβουμε υπόψη όλες αυτές τις διαφορές σε αυτόν τον οδηγό. 

Ωστόσο, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην κριτική μας στο Google Stadia και στην κριτική Shadow. Αυτή η σύγκριση Google Stadia vs Shadow εξυπηρετεί τον σκοπό, συγκρίνοντας τα δύο, αλλά δεν αφήνει πολύ χώρο για να μιλήσουμε για άλλες επιλογές. Θα προσφέρουμε άλλες υπηρεσίες gaming στο cloud για σημεία αναφοράς, αλλά αυτή η σύγκριση εστιάζεται κυρίως στους δύο ανταγωνιστές μας.

Ρύθμιση αγώνα: Google Stadia εναντίον Shadow

Έχουμε επτά γύρους που συγκρίνουν το Google Stadia και το Shadow σε μια ποικιλία κατηγοριών. Κάθε γύρος αξίζει έναν βαθμό και θα μοιραστούμε σημεία σε όποια υπηρεσία πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη σε έναν συγκεκριμένο γύρο. Στο τέλος, θα συλλέξουμε τα τελικά αποτελέσματα και θα δηλώσουμε νικητή. 

Ωστόσο, η απονομή ενός πόντου δεν είναι πάντα ξεκάθαρη. Με το πόσο νέοι νέοι gaming είναι ως τεχνολογία, είναι δύσκολο να πούμε ότι μια υπηρεσία είναι τελείως καλύτερη από την άλλη σε ορισμένες κατηγορίες. Για παράδειγμα, το Google Stadia καλύπτει πολύ περισσότερες χώρες από το Shadow, αλλά αυτό δεν κάνει τη διαφορά όσο ζείτε σε μια περιοχή όπου υποστηρίζεται το Shadow. 

Εξαιτίας αυτού, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τις βαθμολογίες μας ως δείκτες και όχι συγκεκριμένη απάντηση. Ορισμένοι γύροι, όπως η απόδοση, είναι ξεκάθαροι. Ωστόσο, άλλοι εξαρτώνται από το πού βρίσκεστε, τον προϋπολογισμό σας και άλλα. 

Αντί να απλοποιήσουμε τους νικητές, προτείνουμε να διαβάσετε κάθε γύρο αυτής της σύγκρισης Google Stadia έναντι Shadow για να πάρετε μια ιδέα για το γιατί επιλέξαμε τη μία υπηρεσία από την άλλη.

1

Βιβλιοθήκη παιχνιδιών

Όσον αφορά την υποστήριξη παιχνιδιών, δεν υπάρχει πραγματικά διαγωνισμός μεταξύ του Google Stadia και του Shadow. Η Stadia, όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν, μοιάζει πολύ με μια κονσόλα στα παιχνίδια που υποστηρίζει, με μόνο μια χούφτα τίτλων να στέλνονται με την υπηρεσία και μερικούς βαρύς hitters να κάνουν το δρόμο τους από τότε. 

Το Shadow, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει κάθε παιχνίδι υπολογιστή που δημιουργήθηκε ποτέ. Εναλλακτικά, τουλάχιστον κάθε παιχνίδι υπολογιστή που μπορεί να εκτελεστεί στα Windows 10. Όπως θα φτάσουμε στον παρακάτω κύκλο “δυνατότητες”, το Shadow σάς προσφέρει μια πλήρως λειτουργική επιφάνεια εργασίας των Windows 10. Κάθε παιχνίδι που θα μπορούσε να εκτελεστεί σε ένα τοπικό μηχάνημα Windows 10 μπορεί να εκτελεστεί με το Shadow. Αυτό περιλαμβάνει παιχνίδια από πλατφόρμες όπως το GOG. 

Το Shadow δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που υποστηρίζει παιχνίδια στο Steam και τα παρόμοια – διαβάστε την αναθεώρηση GeForce Now για ένα άλλο παράδειγμα – αλλά είναι η μόνη πλατφόρμα παιχνιδιών cloud που σας παρέχει μια πλήρη απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας. Εξαιτίας αυτού, το Shadow δεν έχει τα ίδια προβλήματα αδειοδότησης που αντιμετώπισε το GeForce Now τους τελευταίους μήνες.

εγκαταστάσεις σκιάς-ατμού

Ωστόσο, θα πρέπει να αγοράσετε παιχνίδια με το Shadow. Σε αντίθεση με το PlayStation Now, το Shadow λειτουργεί μόνο με τίτλους που έχετε ήδη αγοράσει στο Steam, το Epic Games Store, το Uplay και το Origin (διαβάστε την κριτική μας στο PlayStation Now). Αυτό το σημείο είναι εύκολο να συγχωρηθεί με τη συχνότητα πώλησης παιχνιδιών σε αυτές τις πλατφόρμες. 

Είναι ακόμη πιο εύκολο να συγχωρήσετε, λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές της Stadia. Με την υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud της Google, θα πρέπει επίσης να αγοράσετε παιχνίδια, αλλά αυτά τα παιχνίδια λειτουργούν μόνο στο Stadia. Επιπλέον, η Google χρεώνει την πλήρη τιμή για τα παιχνίδια, με μόνο τα μέλη του Stadia Pro να λαμβάνουν μικρές εκπτώσεις από καιρό σε καιρό. Στην πράξη, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πληρωμή 59,99 $ για ένα παιχνίδι που κοστίζει 20 $ ή λιγότερο στο Steam. 

Η βιβλιοθήκη του Stadia είναι επίσης πολύ περιορισμένη. Σίγουρα, υπάρχουν μερικοί βαρύτες hitters όπως το Final Fantasy XV και το Doom Eternal, καθώς και επερχόμενες κυκλοφορίες όπως το Cyberpunk 2077. Ωστόσο, μπορείτε να παίξετε όλα αυτά τα παιχνίδια στο Steam with Shadow. Επιπλέον, θα εξακολουθείτε να έχετε αυτά τα παιχνίδια εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών. Το Shadow είναι η καλύτερη επιλογή, ανεξάρτητα από τον τρόπο που το κοιτάζετε.

Γύρος: Σημείο βιβλιοθήκης παιχνιδιών για Shadow Cloud Gaming

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο Shadow Cloud Gaming

2

Τιμολόγηση

Η Shadow έχασε με επιτυχία τον πρώτο μας γύρο, αλλά τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα όσον αφορά την τιμολόγηση. Ξεκινώντας με το Shadow, διαθέτει τρία επίπεδα υπηρεσίας, αν και μόνο ένα είναι διαθέσιμο κατά τη στιγμή της γραφής. Το βασικό πρόγραμμα, Boost, τρέχει 12 $ ανά μήνα ‘όταν χρεώνεται ετησίως και διαθέτει 256 GB αποθηκευτικού χώρου και 1080p streaming.

Πάνω από αυτό, υπάρχει το σχέδιο Ultra και το άπειρο σχέδιο, και τα δύο προσφέρουν ροή 4K, αν και το μέγεθος του χώρου αποθήκευσης ποικίλλει. Αν και 12 $ ανά μήνα δεν είναι κακό για ροή 1080p, οι υψηλότερες βαθμίδες του Shadow τρέχουν αρκετά χρήματα. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Άπειρο τρέχει 50 $ ανά μήνα όταν χρεώνεται μηνιαίως. 

Το Shadow χρεώνει περισσότερο από κάθε άλλη υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud, αλλά προσφέρει επίσης περισσότερα από κάθε άλλη υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud. Το Stadia μπορεί να μεταδώσει ροή σε 4K, αλλά μόνο με το Chromecast Ultra και οι περισσότερες άλλες υπηρεσίες είναι κλειδωμένες σε 1080p ή ακόμα και 720p. Το Shadow είναι ηγέτης της βιομηχανίας και συνοδεύεται από την τιμή που ταιριάζει. 

Το Stadia είναι πολύ πιο μέτριο, με μόλις 10 $ το μήνα για το Stadia Pro, με ένα δωρεάν πρόγραμμα να έρχεται κάποια στιγμή το 2020. Συνδρομή, το Stadia είναι φθηνότερο. Ωστόσο, αυτό δεν λαμβάνει υπόψη το χειριστήριο Stadia 70 $ και το Chromecast Ultra 70 $ που απαιτούνται για ροή στην τηλεόρασή σας σε 4K HDR. 

Επιπλέον, δεν μπορείτε να εγγραφείτε στο Stadia αυτήν τη στιγμή. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα παιχνιδιών cloud της Google είναι να αγοράσετε την Premiere Edition των 130 $, η οποία συνοδεύεται από Chromecast, χειριστήριο και τρεις μήνες Stadia Pro. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε παιχνίδια από την αγορά της Stadia, η οποία, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι συνήθως πιο ακριβή από το Steam. 

Αυτός ο γύρος είναι ακατάστατος, διότι ασχολούμαστε με υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή, καθώς και υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες στο μέλλον. Κρίνοντας με βάση τα διαθέσιμα τώρα, το Shadow είναι ο ξεκάθαρος νικητής επειδή δεν χρειάζεστε ιδιόκτητο υλικό για να ξεκινήσετε. Στο μέλλον, ωστόσο, το Stadia είναι η καλύτερη επιλογή με το δωρεάν πρόγραμμα, γι ‘αυτό του δίνουμε τη νίκη σε αυτόν τον γύρο.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για το Google Stadia

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο Shadow Cloud Gaming

3

Χαρακτηριστικά

Παρόλο που η Google έχει κάνει πολλά βήματα για να ανταγωνιστεί τις δυνατότητες ενός υπολογιστή ή μιας κονσόλας παιχνιδιών, δεν είναι ακόμα αρκετά εκεί. Η Shadow δεν έχει καταβάλει προσπάθεια, αλλά δεν χρειάζεται. Αντ ‘αυτού, αντλεί από το σύνολο χαρακτηριστικών υπηρεσιών όπως το Steam και τα ίδια τα Windows για να παρέχουν μια πλήρη εμπειρία στους χρήστες. 

Θα μιλήσουμε περισσότερα γι ‘αυτό στον «ευκολία χρήσης» παρακάτω, αλλά το Shadow προσφέρει στους συνδρομητές έναν υπολογιστή Windows 10 στο cloud. Εκτός από το να παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε το λογισμικό που θέλετε, να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των Windows και να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο με το απομακρυσμένο μηχάνημά σας.

σκιά-παράθυρα-ρυθμίσεις

Οι δυνατότητες του Stadia επικεντρώνονται περισσότερο στα παιχνίδια, με υποστήριξη για επιτεύγματα και λίστες φίλων, καθώς και φωνητική συνομιλία. Το Shadow υποστηρίζει επίσης αυτές τις λειτουργίες, αλλά διαχειρίζονται άλλες πλατφόρμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Discord για συνομιλία και το Steam για επιτεύγματα, όπως θα κάνατε σε υπολογιστή. 

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι το υλικό. Το Stadia υποστηρίζει μια σειρά ελεγκτών τρίτων, αλλά μόνο σε υπολογιστή και Android. Επιπλέον, ο τρόπος σύνδεσης αυτών των ελεγκτών αλλάζει ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Ορισμένοι ελεγκτές υποστηρίζουν συνδέσεις Bluetooth και ενσύρματες συνδέσεις, ενώ άλλοι χρειάζονται σύνδεση ενσύρματης σύνδεσης.

Το Shadow δεν έχει αυτά τα εμπόδια. Εάν κανονικά μπορείτε να συνδέσετε έναν ελεγκτή στα Windows, μπορείτε να τον συνδέσετε με το Shadow, είτε μέσω Bluetooth ή καλωδίου USB. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συσκευές τύπου Nintendo Switch που έχουν σχεδιαστεί για smartphone, όπως το Razer Junglecat. 

Το Stadia έχει περισσότερες δυνατότητες με την έννοια ότι η Google έχει δημιουργήσει συστήματα ειδικά για την πλατφόρμα. Το Shadow δεν έχει τίποτα ιδιόκτητο, αλλά αντλεί από τον πλούτο των λειτουργιών στα Windows και το λογισμικό που λειτουργεί στο λειτουργικό σύστημα. Εξαιτίας αυτού, η Shadow είναι ο νικητής αυτού του γύρου. 

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για Shadow Cloud Gaming

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο Shadow Cloud Gaming

4

Εκτέλεση

Για όλες τις διαφορές μεταξύ του Google Stadia και του Shadow, το μεγαλύτερο είναι η απόδοση. Παρά την εύθραυστη υπόσχεση της Google να προσφέρει παιχνίδια 4K HDR, ανεξάρτητα από την οθόνη που χρησιμοποιείτε, η υπηρεσία παραμένει επίπεδη όσον αφορά την απόδοση. Το Shadow, από την άλλη πλευρά, είναι το πιο κοντινό πράγμα που έχουμε δει σε μια τοπική εμπειρία παιχνιδιού.

stadia-game-slider1

Χρησιμοποιώντας τον ελεγκτή Stadia και το Chromecast Ultra, η προσφορά της Google λειτουργεί καλά σε μερικά μέτωπα, αν και αποτυγχάνει σε άλλα. Ο ελεγκτής Stadia χρησιμοποιεί πραγματικά WiFi αντί για Bluetooth, οδηγώντας σε πολύ λιγότερη καθυστέρηση εισόδου. Με βάση τις δοκιμές μας, ωστόσο, αυτό πραγματικά λειτουργεί ενάντια στην υπηρεσία. 

Αντί να έχουν σταθερή καθυστέρηση εισόδου, τα διαφορετικά στοιχεία του παιχνιδιού έχουν διαφορετικά ποσά καθυστέρησης. Στο Destiny 2, η δόνηση του ελεγκτή, η κίνηση του όπλου και ο ήχος θα ξεκινούσαν σε διαφορετικά σημεία όταν πυροβόλησαν. Κανένα από αυτά δεν είναι πολύ πίσω από την είσοδο, αλλά είναι πολύ πιο αξιοσημείωτο επειδή δεν είναι συγχρονισμένο.

Αυτό το πρόβλημα, ευτυχώς, δεν υπάρχει κατά την αναπαραγωγή στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αντ ‘αυτού, αντικαθίσταται από μια μικρή – αλλά ακόμα αισθητή – ποσότητα καθυστέρησης εισόδου που ακολουθεί κάθε ενέργεια. Ακόμα και με αυτό, είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε την Google. Η καθυστέρηση εισαγωγής είναι η ίδια για το μάθημα με το cloud gaming και η Google απέχει πολύ από τον χειρότερο παραβάτη σε αυτό το μέτωπο (διαβάστε την κριτική μας για το Blacknut για μια πραγματικά καθυστερημένη εμπειρία).

stadia-game-slider2

Παρόλο που η καθυστέρηση εισόδου είναι στάνταρ για τις περισσότερες υπηρεσίες τυχερού παιχνιδιού cloud, το Shadow απέχει πολύ από το τυπικό, ευτυχώς. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας για το Doom 2016, Counter-Strike: Global Offensive και Cuphead, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε καθυστέρηση εισόδου. Σε μια τυφλή δοκιμή μεταξύ του Shadow και ενός τοπικού υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών, δεν θα μπορούσαμε να πούμε τη διαφορά.

Υπάρχουν μερικοί λόξυγκας κατά τη ροή με το Shadow με τη μορφή τεχνουργημάτων και τραγουδιών βίντεο, αλλά αυτά είναι λίγα και πολύ πίσω, και δεν καταστρέφουν ποτέ την εμπειρία. Παρόλο που δεν θα συνιστούσαμε το Shadow σε οποιαδήποτε ανταγωνιστική εφαρμογή με παιχνίδια όπως CS: GO και Fortnite, λειτουργεί τέλεια για σχεδόν κάθε άλλο σκοπό. 

Κάθε υπηρεσία cloud gaming έχει προβλήματα αυτήν τη στιγμή, από την περιορισμένη ανάλυση του PlayStation Now έως την υστέρηση εισόδου του Google Stadia. Το Shadow έχει επίσης κάποια προβλήματα, αν και είναι πολύ λιγότερο σοβαρό από αυτό του διαγωνισμού. Εάν θέλετε να μπείτε στο cloud gaming και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η απόδοση, το Shadow είναι μια εύκολη πώληση.

Γύρος: Σημείο απόδοσης για Shadow Cloud Gaming

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο Shadow Cloud Gaming

5

Υποστήριξη πλατφόρμας

Κατά την κυκλοφορία, η υποστήριξη της πλατφόρμας της Stadia ήταν άψογη, λειτουργώντας μόνο στα Pixel, Chromecast Ultra και Chrome. Από τότε, ωστόσο, η Google έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα, προσθέτοντας υποστήριξη για σύγχρονα τηλέφωνα Android και τους περισσότερους ελεγκτές τρίτων. Ωστόσο, το πρόβλημα της αναπαραγωγής στην τηλεόρασή σας δεν έχει επιλυθεί πλήρως. 

Για να παίξετε το Stadia στην τηλεόρασή σας, θα χρειαστείτε ένα Chromecast Ultra και το χειριστήριο Stadia. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εισόδους όπως το χειριστήριο Xbox One και το DualShock 4 στο τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας, αλλά η αναπαραγωγή τηλεόρασης απαιτεί τον ελεγκτή Stadia. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε 4K HDR. Η αναπαραγωγή του προγράμματος περιήγησης είναι κλειδωμένη στα 1080p. 

Το Shadow έχει πολύ ευρύτερη υποστήριξη, με εγγενείς εφαρμογές για Windows, macOS, Ubuntu, Android και iOS. Επιπλέον, η Shadow συνεργάζεται με την LG για να φέρει τις εφαρμογές της σε έξυπνες τηλεοράσεις. Μεταξύ των πλατφορμών που υποστηρίζει το Shadow, καταγράφει πραγματικά την ιδέα του παιχνιδιού ανεξάρτητα από την οθόνη στην οποία βρίσκεστε. 

Το Stadia πλησιάζει, πολύ περισσότερο από υπηρεσίες όπως το PlayStation Now και το Project xCloud, αλλά δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη πλήρως (διαβάστε την κριτική του Project xCloud). Μέχρι να μπορέσει η Google να εκδώσει μια εφαρμογή που μπορεί να εκτελεστεί σε τηλεοράσεις χωρίς την ανάγκη Chromecast, το Shadow είναι η καλύτερη επιλογή. Για να μην αναφέρουμε την έλλειψη υποστήριξης iOS στο Stadia.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης πλατφόρμας για το Shadow Cloud Gaming

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο Shadow Cloud Gaming

6

Ευκολία στη χρήση

Για όλα τα προβλήματά του, η χρήση του Google Stadia είναι σαν μαγεία. Η ρύθμιση του ιδιόκτητου υλικού και ο συγχρονισμός του Λογαριασμού σας Google είναι μια εμπλεκόμενη διαδικασία, αλλά όχι υπερβολική. Φαίνεται ότι η Google έχει ξεχάσει πολλά κρίσιμα στοιχεία κατά την κυκλοφορία του Stadia, αλλά η εμπειρία χρήστη δεν είναι μεταξύ αυτών. 

αντιστάθμιση σταδίου-ελεγκτή

Μετά τη σύζευξη του ελεγκτή και την υποβολή του κωδικού πρόσκλησής σας – ο συνδυασμός που απαιτείται για την ενεργοποίηση της συνδρομής σας στο Stadia Pro – μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στη δράση. Οι συνδρομητές του Stadia Pro έχουν πρόσβαση σε μια σειρά δωρεάν παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Destiny 2 και Samurai Shodown. Δεδομένου ότι είναι μια υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε αυτά τα παιχνίδια, αλλά να τα “διεκδικήσετε”. 

Η αξίωση ενός παιχνιδιού θα το προσθέσει στη βιβλιοθήκη σας. Η μαγεία έρχεται όταν πας για να ξεκινήσεις το παιχνίδι. Χωρίς να χρειάζεται να ελέγξετε για ενημερώσεις ή ενημερώσεις κώδικα, το παιχνίδι σας θα ξεκινήσει. Από την εγκατάσταση, χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι, ανεξάρτητα από το εάν επιλέγετε από τους δωρεάν τίτλους ή αγοράζετε κάτι από το κατάστημα Stadia. 

Το Shadow είναι εύκολο στη χρήση, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Εκτός από έναν εκτοξευτή γυμνών οστών που δείχνει πρόσφατα νέα, το Shadow είναι μόνο τα Windows 10. Εάν μπορείτε να περπατήσετε γύρω από έναν υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε το δρόμο σας γύρω από το Shadow. Η μόνη διαφορά είναι μερικά πλήκτρα επιλογής από το απομακρυσμένο μηχάνημα.

εκκίνηση σκιών

Ωστόσο, αυτά τα πλήκτρα πρόσβασης δεν παρεμποδίζουν τις συντομεύσεις των Windows. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το “πλήκτρο Windows + S” για αναζήτηση και “CTRL + C” για να αντιγράψετε κείμενο στο πρόχειρο. Εκτός από το ελαφρώς διαφανές λογότυπο Shadow στη γωνία της οθόνης, θα είμαστε πιεσμένοι να παρατηρήσουμε τη διαφορά μεταξύ αυτού και μιας κανονικής επιφάνειας εργασίας των Windows 10. 

Ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο του Shadow. Το Stadia είναι υπέροχο καθώς μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε παιχνίδια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το Shadow δεν χρειάζεται μόνο μια ώρα περίπου για να διαμορφώσει το μηχάνημά σας, αλλά και τον χρόνο για να κατεβάσετε παιχνίδια σε αυτό. Θα πρέπει να περιμένετε να εγκαταστήσετε τα παιχνίδια σας όπως θα κάνατε σε έναν υπολογιστή Windows.

σκιά-εγγραφή

Το Shadow είναι βασικά gaming PC στο cloud και για όλα τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν αυτό το σύστημα, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Το Stadia προσφέρει ένα σύστημα κατασκευασμένο από το μηδέν για τη ροή βιντεοπαιχνιδιών και, λόγω αυτού, είναι σε θέση να παρέχει ένα πολύ πιο απλοποιημένο σύστημα. Αν και το Shadow δεν είναι δύσκολο στη χρήση, με κανένα τρόπο, δεν είναι τόσο ρευστό όσο το Stadia.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το Google Stadia

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο Shadow Cloud Gaming

7

Κάλυψη

Ο τελευταίος γύρος μας είναι τόσο πολωτικός όσο ο πρώτος μας, αν και όχι με τον ίδιο τρόπο. Το Shadow είναι διαθέσιμο μόνο στις ηπειρωτικές Η.Π.Α. και ακόμη και τότε, ορισμένες πολιτείες δεν υποστηρίζονται τόσο πολύ όσο άλλες (περισσότερο σε αυτό σε ένα λεπτό). Το Stadia, με τη δύναμη του τεράστιου δικτύου της Google, είναι διαθέσιμο σε χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Το cloud gaming της Google φτάνει στο Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ – ή, για έναν πιο συνοπτικό ορισμό, το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Η εξάπλωσή της είναι πολύ μεγαλύτερη από το Shadow’s και σε αντίθεση με το Vortex, η Google μπορεί να εξυπηρετήσει επαρκώς όλες αυτές τις περιοχές (διαβάστε την κριτική Vortex). 

Αν και το Shadow είναι διαθέσιμο στις 48 ηπειρωτικές πολιτείες, μόνο 38 από αυτά υποστηρίζονται πλήρως. Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον, το Αϊντάχο, η Μοντάνα, το Ουαϊόμινγκ, η Γιούτα, το Κολοράντο, η Αριζόνα, η Αλαμπάμα, η Γεωργία και η Φλόριντα είναι γνωστά ως πολιτείες «εξερεύνησης», οπότε παράγοντες όπως το έδαφος και οι υποδομές θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι θα έχετε μια εμπειρία υψηλότερης ποιότητας.

κάλυψη σκιάς

Για τις πολιτείες που υποστηρίζει πλήρως το Shadow, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Ακόμα, εκατομμύρια πιθανοί χρήστες των Η.Π.Α. έχουν κολλήσει με μια χειρότερη εμπειρία και εκείνοι στο εξωτερικό δεν έχουν καθόλου την επιλογή. Το Stadia έχει κάποια σφάλματα, αλλά η κάλυψη δεν είναι ένα από αυτά, με την υπηρεσία ικανή να εξυπηρετεί επαρκώς παιχνίδια σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. 

Γύρος: Σημείο κάλυψης για το Google Stadia

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο Shadow Cloud Gaming

8

Τελικές σκέψεις

Αυτός ο συνδυασμός Google Stadia vs Shadow είναι κοντά, πολύ περισσότερο από τις άλλες συγκρίσεις μας. Ωστόσο, με τέσσερις νίκες στους επτά γύρους, η Shadow είναι ο πρωταθλητής μας. Παρόλο που η Stadia έκανε έναν καλό αγώνα, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ασυμβίβαστη απόδοση του Shadow και τις δυνατότητες που συνοδεύουν μια πλήρη εγκατάσταση των Windows.

Νικητής: Shadow

Η προσφορά της Google έχει αξία και όταν κυκλοφορήσουν οι υποσχέσεις λειτουργιών και περισσότερα παιχνίδια φτάνουν στην υπηρεσία, το Stadia θα είναι μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται. Αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, αισθάνεται αποσπασμένη και άγονη, και δεδομένου του ιστορικού της Google για την εγκατάλειψη υπηρεσιών που δεν είναι αμέσως επιτυχημένες, που δεν αποτελεί καλό σημάδι για το μέλλον. 

Συμφωνείτε ότι το Shadow είναι η καλύτερη επιλογή ή είστε οπαδός του Stadia; Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map