Google Stadia εναντίον GeForce Now: Two Titans Fight το 2020

Με τις πρόσφατες κυκλοφορίες και ενημερώσεις σε πολλές πλατφόρμες παιχνιδιών cloud, δύο από τα κορυφαία σκυλιά του χώρου είναι το Google Stadia και το Nvidia GeForce Now. Η πρώτη προσφέρει μια κονσόλα-esque λήψη για gaming cloud, ενώ η δεύτερη είναι βασικά ένας υπολογιστής τυχερού παιχνιδιού στο cloud. Θα καθορίσουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτήν τη σύγκριση Google Stadia έναντι GeForce Now. 

Αν θέλετε να παίξετε παιχνίδια στο cloud, και οι δύο είναι αρμόδιες υπηρεσίες, αν και υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των δύο. Θα τα συγκρίνουμε με υποστήριξη παιχνιδιών, υποστήριξη πλατφόρμας, απόδοση, ευκολία χρήσης, τιμολόγηση, δυνατότητες και κάλυψη για να προσδιορίσουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή. 

Ωστόσο, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην κριτική μας στο Google Stadia και την κριτική GeForce Now. Θα συγκρίνουμε τα δύο απευθείας σε αυτόν τον οδηγό, αλλά αυτές οι κριτικές παρέχουν περισσότερο πλαίσιο σχετικά με την απόδοση των υπηρεσιών έναντι της υπόλοιπης αγοράς. 

Ρύθμιση αγώνα: Google Stadia εναντίον GeForce Now 

Στους επόμενους επτά γύρους, θα συγκρίνουμε το Google Stadia και το GeForce Now με σημείο, για να δείτε πού υπερέχει κάθε υπηρεσία και πού πέφτουν πίσω. Κάθε γύρος αξίζει ένα σημείο και θα τους μοιραστούμε στους ανταγωνιστές μας καθώς προχωράμε. Στο τέλος, θα βαθμολογήσουμε τα αποτελέσματα και θα δηλώσουμε νικητή. 

Αν και η σύγκριση μας θα καθορίσει το καλύτερο από τα δύο, υπάρχουν πολλά περισσότερα στο cloud gaming από ένα απλό σύστημα σημείων. Εξαιτίας αυτού, σας συνιστούμε να διαβάσετε μερικούς γύρους για να πάρετε μια ιδέα για την υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud που θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. 

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των ανταγωνιστών μας και, δυστυχώς, δεν είναι πάντα τόσο κομμένο και στεγνό, λέγοντας ότι το ένα είναι τελικώς καλύτερο από το άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, ας ξεκινήσουμε από την κορυφή, κοιτάζοντας τα παιχνίδια GeForce Now και υποστήριξη Google Stadia. 

1

Βιβλιοθήκη παιχνιδιών

Το GeForce Now υπήρξε το επίκεντρο μιας διαμάχης τελευταία με τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της, με ορισμένους προγραμματιστές, συμπεριλαμβανομένων των Bethesda, 2K Games και Blizzard, αντλώντας υποστήριξη για την υπηρεσία. Παρόλο που το GeForce Now δεν είναι τόσο επεκτατικό όσο το Shadow όσον αφορά την υποστήριξη παιχνιδιών (διαβάστε το σχόλιο Shadow για περισσότερα σχετικά με αυτό), είναι πρωταθλήματα μπροστά από τη Stadia. 

geforce-τώρα-βιβλιοθήκη

Τη στιγμή της γραφής, η Stadia υποστηρίζει συνολικά 35 παιχνίδια. Αισθάνεται περισσότερο σαν ένα λανσάρισμα κονσόλας αντί για μια υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud, με τους μεγάλους προγραμματιστές τρίτων να κυκλοφορούν μια σειρά από τους μεγαλύτερους τίτλους τους στην υπηρεσία. 

Παρόλο που είναι μικρό σε μέγεθος, η βιβλιοθήκη του Stadia είναι πολύ υψηλής ποιότητας, με παιχνίδια όπως το Borderlands 3, το Red Dead Redemption 2, το Assassin’s Creed Odyssey και το Final Fantasy XV που κοσμούν το ρόστερ του. 

Το GeForce Now υποστηρίζει πολύ περισσότερα παιχνίδια – στις πολλές εκατοντάδες, στην πραγματικότητα – αν και δεν είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο οι προσφορές της Stadia. Υποστηρίζονται πολλοί μικρότεροι τίτλοι, συμπεριλαμβανομένων των Darksiders Genesis, The Witness και The Surge 2. Παρόλο που όλα τα εξαιρετικά παιχνίδια, δεν χτυπούν τόσο σκληρά όσο η σύνθεση του Google Stadia. 

Παρά το γεγονός ότι η GeForce Τώρα λείπει σημαντικοί τίτλοι AAA όπως το Tomb Raider και το Final Fantasy, η επιλογή είναι πολύ μεγαλύτερη. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, το GeForce Now ενσωματώνεται σε υπάρχουσες πλατφόρμες DRM όπως το Steam. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το GeForce Now ή όχι, μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε τα παιχνίδια που έχετε ήδη στο Epic Games Store, Steam, Origin, Uplay και άλλα. 

Το Stadia μοιάζει περισσότερο με μια κονσόλα. Θα πρέπει να αγοράσετε παιχνίδια ειδικά για το Stadia και αυτοί οι τίτλοι δεν είναι συμβατοί με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι οι κονσόλες έχουν αποδειχθεί ως άξιες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής. Η Stadia, στα σπάργανα της, θα μπορούσε ακόμη να αποτύχει, αφήνοντας τις ψηφιακές σας άδειες να σαπίσουν. 

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ζητήματα σχετικά με την αδειοδότηση παιχνιδιών σε συγκεκριμένες χώρες. Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ενδέχεται να μην μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια σας εκτός εάν χρησιμοποιείτε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, το οποίο – όπως μπορείτε να διαβάσετε στον καλύτερο οδηγό VPN για παιχνίδια – δεν είναι ιδανικό. Εξαιτίας αυτού, δίνουμε τη νίκη αυτού του γύρου στο GeForce Now.

Γύρος: Σημείο βιβλιοθήκης παιχνιδιών για το GeForce Now

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο GeForce Now

2

Τιμολόγηση

Το Google Stadia είναι αρκετά φθηνό ως υπηρεσία, με μόλις 10 $ ανά μήνα για το πρόγραμμα Pro, με σύντομο δωρεάν πακέτο σύντομα. Το GeForce Now έχει παρόμοια ρύθμιση, επιτρέποντας στους παίκτες να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο 5 $ για ταχύτερη πρόσβαση σε παιχνίδια και μεγαλύτερες περιόδους παιχνιδιού, καθώς και ένα δωρεάν επίπεδο που περιορίζει τον χρόνο παιχνιδιού σε μία ώρα. 

Το GeForce Now είναι η φθηνότερη επιλογή, αλλά υπάρχουν λίγα περισσότερα σε αυτόν τον γύρο. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, η συνδρομή 5 $ για την υπηρεσία Founders του GeForce Now είναι καλή μόνο για 12 μήνες. Μετά από ένα χρόνο, η τιμή της συνδρομής σας θα αυξηθεί σε οποιαδήποτε χρέωση της Nvidia εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς, οι χρήστες στο πρόγραμμα Founders έχουν 90 ημέρες για να δοκιμάσουν την υπηρεσία χωρίς να ξοδέψουν μια δεκάρα. 

Το Stadia δεν είναι διαθέσιμο μόνο ως συνδρομή, ακόμη. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στη δράση, θα πρέπει να αγοράσετε το πακέτο Stadia 130 $, το οποίο περιλαμβάνει ένα Chromecast Ultra, έναν ελεγκτή Stadia και τρεις μήνες Stadia Pro. Μετά τους πρώτους τρεις μήνες, θα πρέπει να πληρώσετε τη συνδρομή των 10 $ ανά μήνα. 

Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα όταν συγκρίνουμε τα δύο στην τιμολόγηση του παιχνιδιού. Σε αντίθεση με το PlayStation Now, θα πρέπει να αγοράσετε τα παιχνίδια που θέλετε να παίξετε με το Nvidia GeForce Now και το Google Stadia (διαβάστε την κριτική μας στο PlayStation Now). 

Η Google προσφέρει μια σειρά από δωρεάν τίτλους στους συνδρομητές του Stadia Pro, καθώς και αποκλειστικές εκπτώσεις. Διαφορετικά, θα πληρώνετε την πλήρη τιμή των 59,99 $ για τα περισσότερα παιχνίδια, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για το Tomb Raider του 2013 – το οποίο μπορεί να βρεθεί με λιγότερα από $ 10 αλλού – ή το Red Dead Redemption 2. 

Το GeForce Now δεν προσφέρει δωρεάν παιχνίδια, αν και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις πωλήσεις από αγορές όπως το Steam και το Humble Store. Τα παιχνίδια στον υπολογιστή λαμβάνουν αξιοσημείωτα βαθιές περικοπές τιμών, κάτι που σας επιτρέπει συχνά να κερδίζετε τίτλους AAA για $ 20 ή λιγότερο. Με τη Stadia, αυτό δεν είναι δυνατό ή τουλάχιστον δεν το έχουμε δει ακόμα. 

Κοιτάζετε μερικές εκατοντάδες δολάρια για να αγοράσετε το Stadia, καθώς και άλλα 10 $ το μήνα εάν θέλετε όλα τα κουδούνια και τα σφυρίγματα. Το GeForce Now, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί δωρεάν με την υπάρχουσα βιβλιοθήκη Steam. Εάν θέλετε να πληρώσετε, η συνδρομή είναι επίσης φθηνότερη, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως η ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο. 

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για το GeForce Now

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο GeForce Now

3

Χαρακτηριστικά

Με γνώμονα τις λειτουργίες, το Google Stadia δεν είναι τόσο στιβαρό όσο λέγεται ότι ανακοινώθηκε, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά που προσφέρει η υπηρεσία. Συνεχίζοντας με το μάντρα της κονσόλας-in-the-cloud που βλέπει με άλλες πτυχές της υπηρεσίας, το Stadia συσσωρεύεται με κοινωνικά χαρακτηριστικά όπως φωνητική συνομιλία και λίστες φίλων, καθώς και επιτεύγματα. 

Ακόμα, λείπουν ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά, κυρίως 4K HDR σε υπολογιστή και κοινή χρήση οικογένειας, και τα δύο που υποσχέθηκαν πριν από την κυκλοφορία. Ακόμα κι έτσι, η Google ήταν σκληρή στη δουλειά δημιουργώντας Stadia. Η υπηρεσία υποστηρίζει τώρα μια ποικιλία τηλεφώνων Android, αντί για το Pixel, και η υποστήριξη ελεγκτή έχει βελτιωθεί. 

Ωστόσο, δεν είναι υπέροχο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Switch Pro Controller, το Xbox One controller, το DualShock 4 και άλλα με την υπηρεσία. Τούτου λεχθέντος, ο τρόπος με τον οποίο συνδέετε αυτόν τον ελεγκτή θα εξαρτηθεί από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Ορισμένοι ελεγκτές υποστηρίζουν συνδεσιμότητα Bluetooth και USB, ενώ άλλοι περιορίζονται σε μια ενσύρματη σύνδεση. 

Το GeForce Now είναι πολύ πιο συγχωρετικό από αυτή την άποψη. Εάν μπορείτε να το συνδέσετε στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας, πιθανότατα θα λειτουργεί με το GeForce Now. Επιπλέον, επειδή το GeForce Now ενσωματώνεται κυρίως στο Steam, έχετε όλες τις δυνατότητες της δημοφιλούς πλατφόρμας DRM της Value. Αυτό περιλαμβάνει φίλους, επιτεύγματα, κάρτες συναλλαγών και, πάνω απ ‘όλα, πωλήσεις Steam. 

Το σύστημα της Google Stadia είναι, βεβαίως, πιο ρευστό, καθώς δημιουργήθηκε από την αρχή ειδικά για gaming cloud. Η προσέγγιση της Nvidia δεν είναι τόσο εκλεπτυσμένη από ορισμένες απόψεις – το Steam Big Picture δεν είναι μια τέλεια πλατφόρμα – αλλά εξακολουθεί να προσφέρει περισσότερη ποικιλία από τη Stadia, προωθώντας την μπροστά σε αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Δυνατότητες Point for GeForce Now

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο GeForce Now

4

Εκτέλεση

Η παράσταση είναι ντροπή. Το Google Stadia και το Nvidia GeForce Now βρίσκονται στην κορυφή του χώρου τυχερών παιχνιδιών cloud, κάνοντας υπηρεσίες όπως το Vortex να μοιάζουν με τίποτα περισσότερο από ένα τέχνασμα (διαβάστε την αναθεώρηση Vortex για περισσότερα σχετικά με αυτό). Αν και οι δύο προσφέρουν εξαιρετική απόδοση, υπάρχουν πολλές διαφορές όσον αφορά τα οπτικά. 

Το Google Stadia υποστηρίζει ροή 1080p στο δωρεάν επίπεδο, με υποστήριξη 4K και HDR στο Stadia Pro. Δοκιμάζοντας το Destiny 2, το Tomb Raider και το Samurai Shodown σε όλους τους Chromecast Ultra, επιτραπέζιους υπολογιστές και Android, χτυπήσαμε 4K με περίπου 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ωστόσο, πιο απαιτητικοί τίτλοι όπως το Metro Exodus αγωνίστηκαν, μαστίζονταν από υστέρηση εισόδου και τραύλισμα. 

stadia-game-slider2

Το Nvidia GeForce Now δεν φτάνει στη γραφική πιστότητα του Google Stadia, με κλειδωμένη ανάλυση 1080p. Η ανταλλαγή αξίζει όμως. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, πετύχαμε περισσότερα από 100fps στα Cuphead, Doom 2016 και Counter-Strike: Global Offensive. Επιπλέον, το GeForce Now δεν είχε καθόλου καθυστέρηση εισόδου. 

Επιπλέον, το GeForce Now υποστηρίζει ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο, ενώ το Stadia δεν το κάνει. Αν και εξακολουθεί να είναι μια νέα τεχνολογία για τυχερά παιχνίδια, γίνεται όλο και πιο σημαντικό. Το GeForce Now μπορεί να έχει χαμηλότερη ανάλυση από το Google Stadia, αλλά όταν η ανίχνευση ακτίνων και ο ρυθμός καρέ εισάγονται στο μείγμα, τα παιχνίδια αισθάνονται σαν να λειτουργούν καλύτερα στην προσφορά της Nvidia. 

Το γεγονός ότι το GeForce Now δεν υποστηρίζει 4K είναι απογοητευτικό, ειδικά επειδή τα παιχνίδια έτρεξαν υπέροχα σε αυτήν την ανάλυση, ενώ η υπηρεσία ήταν σε έκδοση beta. Το Google Stadia μπορεί να παρέχει περισσότερα εικονοστοιχεία, αλλά έρχεται με κόστος καθυστέρησης εισόδου και ρυθμού καρέ. Το GeForce Now, από την άλλη πλευρά, αισθάνεται πολύ πιο κοντά σε μια τοπική εμπειρία. 

Γύρος: Σημείο απόδοσης για το GeForce Now

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο GeForce Now

5

Υποστήριξη πλατφόρμας

Μία από τις υποσχέσεις του Google Stadia είναι ότι θα ήταν διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε συσκευή. Αν και αυτό δεν ήταν αλήθεια κατά την κυκλοφορία, είναι τώρα. Μπορείτε να κάνετε ροή παιχνιδιών αρκεί να έχετε ένα μηχάνημα που να μπορεί να εκτελεί το Google Chrome, ένα Chromecast Ultra ή μια συσκευή Android με Android 10.0 ή μεταγενέστερη. 

Η υποστήριξη για μια έκδοση Stadia που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης είναι τεράστια. Σχεδόν κάθε συσκευή μπορεί να τρέχει το Google Chrome σε κάποια χωρητικότητα, επιτρέποντάς σας να παίζετε τεράστια, όμορφα παιχνίδια όπως το Final Fantasy XV, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε σε Chromebook ή οθόνη 4K. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με την υποστήριξη της πλατφόρμας της Stadia, δηλαδή την υποστήριξη iOS, την οποία στερείται. 

Το GeForce Now είναι παρόμοιο, υποστηρίζοντας ροή σε Windows, macOS, Android και Nvidia Shield. Αντιμετωπίζεται μέσω μιας τοπικής εφαρμογής, αφήνοντας την ευελιξία της ροής του προγράμματος περιήγησης στη σκόνη. Επιπλέον, το Nvidia Shield είναι πιο ακριβό από ένα Chromecast, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε υψηλότερη τιμή εάν θέλετε να παίξετε στην τηλεόρασή σας. 

Ως επί το πλείστον, τα δύο ταιριάζουν ομοιόμορφα όσον αφορά την υποστήριξη πλατφόρμας, διατίθενται σε μεγάλα επιτραπέζια OS, Android και TV μέσω υλικού πρώτου μέρους. Ωστόσο, το Stadia καλύπτει περισσότερες συσκευές, προωθώντας το προβάδισμα αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Σημείο υποστήριξης πλατφόρμας για το Google Stadia

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο GeForce Now

6

Ευκολία στη χρήση

Το Google Stadia έχει μια αρκετά εμπλεκόμενη διαδικασία ρύθμισης. Αφού παραγγείλετε ένα πακέτο, θα πρέπει να περιμένετε να εμφανιστεί στο ταχυδρομείο. Στο πλαίσιο, θα βρείτε καλώδια τροφοδοσίας, το Chromecast και το χειριστήριο Stadia. Μόλις έχετε όλα συνδεδεμένα στην τροφοδοσία, χειρίζεστε τη ρύθμιση μέσω του τηλεφώνου σας, εισάγοντας τον κωδικό πρόσκλησης και αντιστοιχίζοντας τον ελεγκτή σας. 

Η διαδικασία εγκατάστασης του Stadia εμπλέκεται, αλλά δεν είναι δύσκολο. Δεδομένου του νέου υλικού, όλα πάνε ομαλά. Επιπλέον, ο χρόνος που αφιερώνεται αξίζει τον κόπο, καθώς η Stadia έχει μία από τις πιο προσβάσιμες διεπαφές παιχνιδιών cloud που έχουμε δει. Μπορείτε εύκολα να δείτε τα παιχνίδια που έχετε, να περιηγηθείτε στο κατάστημα, να δείτε τα επιτεύγματά σας και πολλά άλλα. Με πολλούς τρόπους, λειτουργεί όπως το Xbox One ή το PS4. 

stadia-mobile-βιβλιοθήκη

Η μαγεία έρχεται όταν διεκδικείτε το πρώτο σας παιχνίδι. Το Destiny 2, το δωρεάν παιχνίδι Stadia Pro της πρεμιέρας, είναι σχεδόν 100 GB σε υπολογιστή και κονσόλες, αναγκάζοντας τους χρήστες να περιμένουν ώρες για να μπουν στη δράση. Με τη Stadia, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διεκδικήσετε τον τίτλο. Μετά από αυτό, είστε έτοιμοι να παίξετε και μπαίνετε στη δράση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Το GeForce Now έχει την ίδια μαγεία, αν και δεν αισθάνεται τόσο ικανοποιητικό, δεδομένης της άκαμπτης τοπικής εφαρμογής της υπηρεσίας. Φαίνεται αρκετά καλό, δείχνοντάς σας μερικά προτεινόμενα παιχνίδια, τους τίτλους που έχετε προσθέσει στη βιβλιοθήκη σας και νέες προσθήκες στη σύνθεση. 

Ωστόσο, δεν υπάρχει ειδική σελίδα βιβλιοθήκης. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τμήμα κύλισης στην κύρια σελίδα για να δείτε τα παιχνίδια σας πέντε κάθε φορά. 

geforce-now-interface

Είναι κρίμα, πραγματικά, καθώς η εφαρμογή GeForce Now είναι αρκετά ενδελεχής. Όταν ξεκινάτε ένα παιχνίδι, μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό και η αναζήτηση είναι γρήγορη. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν μπορείτε να περιηγηθείτε σε υποστηριζόμενα παιχνίδια ή να δείτε γρήγορα το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης σας, θέτει σε κίνδυνο την εμπειρία. 

geforce-τώρα-επεκταμένο-παιχνίδι

Με αυτές τις δύο προσθήκες, θα χαρούμε να δώσουμε το θέμα στο GeForce Now. Ωστόσο, στην τρέχουσα μορφή της, η εφαρμογή αισθάνεται αδέξια, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε Windows, macOS ή Android. Η Stadia αισθάνεται πολύ πιο εκλεπτυσμένη, παρά το ότι είναι νεότερη από το GeForce Now. Εξαιτίας αυτού, δίνουμε στην Google το σημείο σε αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το Google Stadia

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο GeForce Now

7

Κάλυψη

Αξιοποιώντας τη δύναμη του αστρονομικά τεράστιου cloud της Google, το Stadia είναι ήδη διαθέσιμο σε πολλές χώρες, προκαλώντας ντροπή σε υπηρεσίες όπως το Project xCloud (διαβάστε την κριτική του Project xCloud). Ο κατάλογος των υποστηριζόμενων χωρών περιλαμβάνει επί του παρόντος το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ..

Στις δοκιμές, όμως, αντιμετωπίζαμε ένα παράξενο πρόβλημα με τη Stadia. Χρησιμοποιήσαμε μια εικονική πιστωτική κάρτα που είναι εγγεγραμμένη σε μια χώρα που δεν υποστηρίζει η Stadia, αλλά στείλαμε το πακέτο σε διεύθυνση ΗΠΑ.

Η κάρτα χρεώθηκε και το πακέτο στάλθηκε, αν και δεν λάβαμε ποτέ έναν κωδικό πρόσκλησης για να εγγραφείτε στην υπηρεσία, κάτι που είναι απαραίτητο για να παίξετε. Ευτυχώς, το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από μια γρήγορη συνομιλία με υποστήριξη. 

Το GeForce Now είναι πολύ πιο περιορισμένο στο πεδίο εφαρμογής του, καλύπτοντας τις ΗΠΑ και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στη σελίδα κατάστασης διακομιστή, υπάρχουν επίσης ορισμένοι διακομιστές συνεργατών στην Ιαπωνία και τη Ρωσία, αν και αυτές οι περιοχές δεν υποστηρίζονται επίσημα ακόμη. Η μεγάλη παράλειψη, σε σύγκριση με τη Stadia, είναι ο Καναδάς. Διαφορετικά, οι δύο υπηρεσίες ταιριάζουν ομοιόμορφα. 

Ειλικρινά, αυτός ο γύρος θα μπορούσε να προχωρήσει, με τις δύο υπηρεσίες να υποστηρίζουν τον ίδιο αριθμό χωρών. Ωστόσο, δίνουμε τη νίκη στη Stadia, όχι μόνο επειδή μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη του δικτύου της Google, αλλά και επειδή είναι διαθέσιμη στον Καναδά. 

Γύρος: Σημείο κάλυψης για το Google Stadia

Λογότυπο Google Stadia
Λογότυπο GeForce Now

8

Τελικές σκέψεις

Με τέσσερις νίκες στους επτά γύρους μας, η GeForce Now είναι ο νικητής αυτού του αγώνα. Ωστόσο, η Στάδια ήταν πολύ κοντά. Η υπηρεσία έχει αυξηθεί πολύ από την κυκλοφορία της, προσθέτοντας νέα παιχνίδια και εφαρμόζοντας μερικά από τα αρχικά υποσχεθέντα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει κάποια ανάπτυξη, τουλάχιστον με βάση τις δοκιμές μας. 

Νικητής: GeForce Now

Το GeForce Now αισθάνεται πιο εκλεπτυσμένο από την άποψη της απόδοσης, αν και η εφαρμογή του για υπολογιστή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιους δείκτες από τους σχεδιαστές της Google. Ακόμα κι έτσι, είναι καλύτερο όσον αφορά την υποστήριξη του παιχνιδιού, την απόδοση και τις τιμές, καθιστώντας το νικητή εδώ. 

Συμφωνείτε ότι το GeForce Now είναι καλύτερο; Ή είστε οπαδός του Stadia; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me