GeForce Now vs PlayStation Now: Το Big Boys Fight του Cloud Gaming το 2020

Το PlayStation Now και το GeForce Now της Nvidia είναι δύο από τις παλαιότερες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud, οι πρώτες μόλις ενημέρωσαν τις τιμές τους για να ανταγωνίζονται με το Google Stadia και η τελευταία κυκλοφόρησε τελικά από τη Nvidia μετά από μια μακρά περίοδο beta. Παρόλο που είναι δύο από τις καλύτερες υπηρεσίες cloud gaming, μόνο ένας μπορεί να κερδίσει σε αυτήν τη σύγκριση GeForce Now έναντι PlayStation Now. 

Πρόκειται να βάλουμε τους δύο πρώτους σε χαρακτηριστικά, τιμολόγηση, υποστήριξη παιχνιδιών, υποστήριξη πλατφόρμας, απόδοση, κάλυψη και ευκολία χρήσης, βλέποντας ποια προσφέρει την καλύτερη συνολική εμπειρία. Θα δείξουμε πόντους για όποιο ανταγωνιστή κάνει καλύτερα σε έναν συγκεκριμένο γύρο, δηλώνοντας έναν γενικό νικητή στο τέλος. 

Ωστόσο, προτείνουμε να διαβάσετε την κριτική GeForce Now και την αναθεώρηση του PlayStation Now. Σε αυτά, εξετάζουμε σε βάθος την απόδοση, την κάλυψη, την τιμολόγηση και πολλά άλλα, συγκρίνοντας τους ανταγωνιστές μας με την υπόλοιπη αγορά αντί για ο ένας τον άλλον. 

Ρύθμιση αγώνα: GeForce Now εναντίον PlayStation Now

Τις επόμενες χιλιάδες λέξεις, θα συγκρίνουμε τη δυνατότητα GeForce Now και PlayStation Now για τη λειτουργία. Έχουμε επτά γύρους, καθένας από τους οποίους αξίζει έναν βαθμό. Σε όλους αυτούς τους γύρους, θα μιλήσουμε για τις διαφορές μεταξύ κάθε υπηρεσίας και γιατί προτιμούμε τη μία ή την άλλη. Στο τέλος, θα δηλώσουμε νικητή και θα κερδίσουμε έναν βαθμό. 

Φυσικά, όποια υπηρεσία έχει περισσότερους πόντους θα είναι ο πρωταθλητής μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, δεν είναι τόσο κομμένο και στεγνό. Για παράδειγμα, το PlayStation Now, που αναπτύχθηκε από τη Sony, είναι διαθέσιμο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ το Nvidia GeForce Now περιορίζεται στις ΗΠΑ και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Εξαιτίας αυτού, η καλύτερη εξυπηρέτηση για εσάς μπορεί να είναι διαφορετική από τον τελικό μας νικητή. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε να διαβάσετε τους γύρους, και όχι απλώς να μειώσετε τους νικητές. Θα απονέμουμε έναν νικητή κάθε φορά, αν και οι λόγοι για την απονομή αυτού του βαθμού ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με τις διαφορετικές συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο, ας ξεκινήσουμε από την κορυφή.

1

Βιβλιοθήκη παιχνιδιών

Το GeForce Now, παρόμοιο με υπηρεσίες όπως το Vortex, διαθέτει μια αδειοδοτημένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών που μπορείτε να παίξετε με την υπηρεσία (διαβάστε την κριτική Vortex). Παρόλο που όλοι οι υποστηριζόμενοι τίτλοι χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα DRM όπως το Steam, ο εκδότης μπορεί να επιλέξει αν το παιχνίδι του είναι μέρος του GeForce Now ή όχι, το οποίο, όπως μπορείτε να δείτε στη σύγκριση Shadow vs GeForce Now, δεν είναι καλό. 

Λείπουν πολλά παιχνίδια από το GeForce Now, με εταιρείες όπως η Blizzard και η Bethesda να αντλούν υποστήριξη από την πλατφόρμα. Το GeForce Now καλύπτει ακόμη τα βασικά, με υποστήριξη για Warframe, Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive και Fortnite, αλλά αν θέλετε να παίξετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, το GeForce Now ενδέχεται να μην το υποστηρίζει. 

Το PlayStation Now διαθέτει επίσης μια περιορισμένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών, αν και όχι με τον ίδιο τρόπο όπως το GeForce Now. Όταν αγοράζετε μια συνδρομή, δεν αγοράζετε μόνο την πτυχή παιχνιδιών cloud του PlayStation Now, αλλά και μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 800 παιχνίδια. Αμέσως μετά την εγγραφή, μπορείτε να μπείτε στη δράση χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε παιχνίδια. 

Σε σύγκριση με μια υπηρεσία όπως το Shadow – μπορείτε να δείτε πώς ταιριάζουν στη σύγκριση Shadow vs PlayStation Now – το PS Now αισθάνεται περιορισμένο. Ωστόσο, σε σύγκριση με το GeForce Now, η βιβλιοθήκη λάμπει. 

Παρόλο που δεν μπορείτε να επιλέξετε ποια παιχνίδια φτάνουν στην υπηρεσία, το PlayStation Now προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο εύρος τίτλων για να ικανοποιήσει τους περισσότερους παίκτες. Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είναι παρόμοιο με το Netflix, με αυτόν τον τρόπο. 

Δεν χρειάζεται να κάνετε ροή όλων αυτών των παιχνιδιών. Επειδή το PS Now υποστηρίζει το PS4, μπορείτε να κατεβάσετε μερικά παιχνίδια – περίπου 300 από τη λίστα που υποστηρίζονται – τοπικά στην κονσόλα σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα έχετε την καλύτερη ποιότητα χωρίς προβλήματα λόγω καθυστέρησης δικτύου. 

Το GeForce Now έχει τη δυνατότητα να τραβήξει από μια μεγαλύτερη ομάδα παιχνιδιών. Υπάρχουν απλά περισσότερα διαθέσιμα παιχνίδια στον υπολογιστή από το PS4. Ωστόσο, η τρέχουσα υποστήριξή του φαίνεται αδιάφορη σε σύγκριση με το PS Now. Μέχρι να μπορεί το GeForce Now να εφαρμόσει ένα σύστημα όπως το Shadow’s – διαβάστε την κριτική μας για περισσότερα σχετικά με αυτό – η προσφορά της Sony θα είναι ανώτερη. 

Γύρος: Σημείο βιβλιοθήκης παιχνιδιών για το PlayStation Now

Λογότυπο GeForce Now
Λογότυπο PlayStation Now

2

Τιμολόγηση

Η τιμολόγηση είναι λίγο κολλώδης για το GeForce Now. Υπάρχουν δύο επίπεδα εξυπηρέτησης, μια δωρεάν και μια πληρωμένη επιλογή. Η επιλογή πληρωμών Ιδρυτών, ωστόσο, είναι μόνο για “ιδρυτικά μέλη”. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η αναγραφόμενη τιμή των 5 $ ανά μήνα είναι καλή μόνο για τους πρώτους 12 μήνες της υπηρεσίας. Μετά από ένα χρόνο, δεν υπάρχει ρητό ποια τιμή θα είναι το GeForce Now. 

Το PlayStation Now ήταν εδώ και αρκετό καιρό, με τη μόνη αλλαγή τιμής να είναι μείωση στα τέλη του 2019. Παρόλο που η υπηρεσία είχε περίπου 20 $ το μήνα, τώρα είναι μόνο 10 $ το μήνα αν πληρώνετε μηνιαία και το μισό περισσότερο αν αγοράσετε ένα χρόνο εκ των προτέρων. Ένα δωρεάν επίπεδο θα ήταν ωραίο, αλλά είναι δύσκολο να παραπονεθείτε με το πόσο φθηνό είναι το PS Now. 

Το GeForce Now μπορεί να είναι φθηνότερο σε χαρτί, αλλά αυτό αγνοεί το γεγονός ότι η τιμή του θα αλλάξει. Ακόμα, υπάρχουν μερικοί λόγοι για να αγοράσετε το GeForce Now, ακόμη και στα αναπτυσσόμενα στάδια. Οι ιδρυτές λαμβάνουν μια εισαγωγική περίοδο 90 ημερών, όπου μπορούν να δοκιμάσουν την υπηρεσία δωρεάν. Πρέπει ακόμη να δεσμευτείτε για μια συνδρομή, αλλά οι τρεις πρώτοι μήνες ροής του παιχνιδιού σας είναι δωρεάν. 

Επιπλέον, το GeForce Now δίνει περισσότερες επιλογές σε όσους πληρώνουν. Για παράδειγμα, οι χρήστες με ιδιότητα μέλους ιδρυτών δεν χρειάζεται να κάνουν ουρά για παιχνίδια, ενώ τα δωρεάν μέλη ενδέχεται να χρειαστεί. Το PlayStation Now, από την άλλη πλευρά, λέει ότι όλοι οι συνδρομητές ενδέχεται να πρέπει να περιμένουν στην ουρά, ανεξάρτητα από το πόσο πληρώνετε. 

Παρά τις διαφορές τους, αυτός ο γύρος είναι δύσκολος. Έχουμε την τάση να το δώσουμε στο PlayStation Now, επειδή η τιμή του, τουλάχιστον, είναι καθορισμένη. Ωστόσο, το GeForce Now είναι φθηνότερο τη στιγμή της γραφής. Επιπλέον, προσφέρει μια δωρεάν βαθμίδα και μεγαλύτερη ποικιλία για όσους θέλουν να πληρώσουν, προωθώντας το προβάδισμα σε αυτόν τον γύρο. 

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για το GeForce Now

Λογότυπο GeForce Now
Λογότυπο PlayStation Now

3

Χαρακτηριστικά

Και οι δύο ανταγωνιστές μας είναι αρκετά περιορισμένοι όσον αφορά τις δυνατότητες, παραλείποντας παρελθόντα πράγματα, όπως επιλογές ανάλυσης. Ως επί το πλείστον, εξαρτάται από την υποστήριξη ελεγκτή και την υποστήριξη πλατφόρμας, και οι δύο ευνοούν το GeForce Now. Το PlayStation Now, ωστόσο, έχει μια μοναδική προσφορά: τοπικό παιχνίδι. 

Ξεκινώντας από εκεί, το PS Now διαθέτει μια βιβλιοθήκη περίπου 300 παιχνιδιών στους 800+ υποστηριζόμενους τίτλους που μπορείτε να κατεβάσετε τοπικά στο PS4. Σε αυτήν την περίπτωση, θα λάβετε την πλήρη ανάλυση και το ρυθμό καρέ του παιχνιδιού, ανεξάρτητα από το εάν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο ή όχι. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο στο PS4. Οι χρήστες υπολογιστών περιορίζονται στο cloud. 

Ωστόσο, δεν είναι όλοι αντίχειρες για το PS4. Εκτός από το ότι περιορίζεστε σε PC και PS4 – περισσότερα σε αυτό στον γύρο “υποστήριξη πλατφόρμας” – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα DualShock 4 με την υπηρεσία. Το PS Now δεν υποστηρίζει ελεγκτές πληκτρολογίου και ποντικιού ή τρίτου μέρους.

Το χειρότερο από αυτό, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να ουρά για παιχνίδια εάν η ζήτηση είναι αρκετά υψηλή. Σε μια τέτοια κατάσταση, η Sony λέει “είναι αδύνατο να μαντέψεις πόσο καιρό θα περιμένεις.”

playstation-now-review-faq

Το GeForce Now δεν υποστηρίζει τοπικό παιχνίδι, αλλά το αντισταθμίζει με πολύ ευρύτερη υποστήριξη ελεγκτή και πλατφόρμας. Εκτός από την υποστήριξη πληκτρολογίου και ποντικιού, το GeForce Now υποστηρίζει σχεδόν οποιονδήποτε ελεγκτή που μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Υποστηρίζει ακόμη και ελεγκτές κινητής τηλεφωνίας Switch-esque, όπως το Razer Junglecat. 

Για εμάς, το cloud gaming αφορά όλες τις επιλογές, επιτρέποντάς σας να παίξετε όποιο παιχνίδι θέλετε, σε οποιαδήποτε συσκευή θέλετε. Αυτό περιλαμβάνει ελεγκτές. Το GeForce Now επιτρέπει στους παίκτες να χρησιμοποιούν ό, τι αισθάνονται άνετα, ενώ το PlayStation Now επιβάλλει τη χρήση υλικού πρώτου μέρους. Παρόλο που η λειτουργία λήψης του PS Now είναι ωραία, θα πρέπει να δώσουμε αυτόν τον γύρο στο Nvidia GeForce Now. 

Γύρος: Δυνατότητες Point for GeForce Now

Λογότυπο GeForce Now
Λογότυπο PlayStation Now

4

Εκτέλεση

Για να διατηρήσουμε τα πάντα ομοιόμορφα, δοκιμάσαμε παρόμοια παιχνίδια στο PlayStation Now και το GeForce Now, συμπεριλαμβανομένου ενός γρήγορου shooter, ενός platformer ακριβείας και ενός διαβόητα δύσκολου παιχνιδιού. Φυσικά, υπάρχουν RPG, παιχνίδια στρατηγικής και πολλά άλλα από τους δύο ανταγωνιστές μας, αλλά αυτά δεν τεντώνουν τα όρια της απόκρισης και της απόδοσης με τον ίδιο τρόπο. 

Ξεκινώντας με το GeForce Now, δοκιμάσαμε το Doom 2016, το Cuphead και το Counter-Strike: Global Offensive. Η Doom και η Cuphead έτρεξαν υπέροχα στην κλειδωμένη ανάλυση 1080p του GeForce Now, ωθώντας συχνά πάνω από 100 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το Counter-Strike ήταν εξίσου εντυπωσιακό, αν και η περιστασιακή αναταραχή ροής θα αποδειχθεί πάρα πολύ σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Παρόλο που τα παιχνίδια που δοκιμάσαμε φαίνονται υπέροχα, ελπίζαμε για υποστήριξη 4K στην πλήρη κυκλοφορία του GeForce Now. Όταν δοκιμάσαμε το beta πριν από πολλούς μήνες, μπορέσαμε εύκολα να πετύχουμε 60fps στο 4K στο Doom. Τώρα που η υπηρεσία κυκλοφόρησε στο κοινό, οι αναλύσεις είναι κλειδωμένες σε Full HD, ακόμα και αν έχετε αρκετό over-frame για να δικαιολογήσετε υψηλότερη ανάλυση. 

Ωστόσο, το 1080p μοιάζει με όνειρο σε σύγκριση με το PlayStation Now. Για τις δοκιμές μας, παίξαμε μερικές ώρες Bloodborne, Mighty No. 9 και Doom 2016. Τα παιχνίδια έτρεξαν ομαλά ως επί το πλείστον, αν και συναντήσαμε περισσότερα αντικείμενα ροής βίντεο και καθυστέρηση εισόδου σε σύγκριση με το GeForce Now. 

playstation-now-review-doom

Παρά τη μικρή διαφορά στην απόδοση, αυτός ο γύρος καταλήγει σε ανάλυση. Το PS Now είναι κλειδωμένο στα 720p, κάτι που είναι ενοχλητικό. Είναι δύσκολο ακόμη και να βρούμε μια οθόνη που τρέχει εγγενώς στα 720p, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στο PS4 ή στον υπολογιστή σας. 

Επιπλέον, με το PS4 Pro να υποστηρίζει έξοδο 4K, πολλοί χρήστες θα βρεθούν χρησιμοποιώντας μόνο το ένατο από τα διαθέσιμα pixel της τηλεόρασής τους. 

Το PlayStation Now αποδίδει πολύ καλύτερα από ό, τι έκανε μερικά χρόνια πριν, αλλά ακόμη και με τις βελτιώσεις ροής, η χαμηλή ανάλυση είναι δολοφόνος. Παρόλο που η Sony μπορούσε να ξεφύγει με ροή 720p πριν από μερικά χρόνια, οι οθόνες έχουν περάσει πολύ πέρα ​​από αυτήν την ανάλυση, καθιστώντας την παρωχημένη για οποιαδήποτε εφαρμογή πλήρους οθόνης. 

Γύρος: Σημείο απόδοσης για το GeForce Now

Λογότυπο GeForce Now
Λογότυπο PlayStation Now

5

Υποστήριξη πλατφόρμας

Η υποστήριξη πλατφόρμας είναι εκεί όπου βλέπουμε μια ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από την απόδοση μεταξύ GeForce Now και PlayStation Now. Η προσφορά της Sony είναι πολύ περιορισμένη, με δυνατότητα λειτουργίας μόνο σε υπολογιστές και PS4. Η υπηρεσία της Nvidia, ενώ δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η Shadow όσον αφορά την υποστήριξη της πλατφόρμας, μπορεί να εκτελεστεί σε μια μεγάλη λίστα διαφορετικών υλικών. 

Προς το παρόν, το GeForce Now είναι διαθέσιμο σε Windows, macOS, Android και Nvidia Shield. Η υποστήριξη macOS είναι τεράστια, όπως και η πλήρης υποστήριξη Android. Ακόμη και οι τεράστιες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud, όπως το Google Stadia, παλεύουν όταν πρόκειται για κινητές συσκευές (διαβάστε την κριτική μας για το Google Stadia για περισσότερα σχετικά με αυτό και δείτε πώς συγκρίνεται στο κομμάτι Google Stadia vs GeForce Now). Δεν υπάρχουν ακόμη εφαρμογές GeForce Now για έξυπνες τηλεοράσεις, αλλά η υποστήριξη στο Shield συμπληρώνει όμορφα αυτόν τον ρόλο. 

Όπως έχουμε επισημάνει προηγουμένως με το PlayStation Now, δεν καταγράφει τι αφορά το gaming στο cloud: τη δυνατότητα να παίζετε τα παιχνίδια σας οπουδήποτε και όποτε θέλετε. Το GeForce Now αποτυπώνει τέλεια αυτό το πνεύμα, επιτρέποντάς σας να κάνετε ροή παιχνιδιών ανεξάρτητα από το εάν βρίσκεστε στην τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας. 

Γύρος: Σημείο υποστήριξης πλατφόρμας για το GeForce Now

Λογότυπο GeForce Now
Λογότυπο PlayStation Now

6

Ευκολία στη χρήση

Η ευκολία χρήσης είναι ένας ενδιαφέρων γύρος, καθώς ούτε το GeForce Now ούτε το PlayStation Now το έχουν καταλάβει. Ξεκινώντας από το προηγούμενο, το GeForce Now διαθέτει μια ελκυστική και κατανοητή εφαρμογή, τόσο σε Windows όσο και σε Android. Ωστόσο, είναι απλό σε ένα σφάλμα, κάνοντας μια εργασία τόσο απλή όσο η προσθήκη ενός παιχνιδιού στη βιβλιοθήκη σας να μοιάζει με δουλειά.  

Αντί να εμφανίζει μια σελίδα βιβλιοθήκης ή μια λίστα υποστηριζόμενων παιχνιδιών, το GeForce Now σας δίνει μια γραμμή αναζήτησης. Όταν θέλετε να προσθέσετε ένα παιχνίδι στη βιβλιοθήκη σας, μπορείτε να το αναζητήσετε και να κάνετε κλικ στο “προσθήκη”. Στη συνέχεια, το παιχνίδι θα εμφανιστεί στη βιβλιοθήκη σας. Η βιβλιοθήκη σας, ωστόσο, είναι ένα ρυθμιστικό που εμφανίζει μόνο πέντε παιχνίδια κάθε φορά. 

geforce-τώρα-επεκταμένο-παιχνίδι

Παρόλο που το GeForce Now εμφανίζει πληροφορίες για κάθε παιχνίδι στη βιβλιοθήκη σας – συμπεριλαμβανομένου του προγραμματιστή, της υποστήριξης του ελεγκτή και της ημερομηνίας κυκλοφορίας – δεν υπάρχει ειδική σελίδα για προβολή ολόκληρης της βιβλιοθήκης σας ταυτόχρονα. Έχετε κολλήσει την κύλιση στα παιχνίδια σας ενάμισι κάθε φορά, κάτι που μπορεί γρήγορα να γίνει ενοχλητικό εάν έχετε μια βιβλιοθήκη Steam 100 ή περισσότερων. 

geforce-now-interface

Δυστυχώς, το PlayStation Now δεν είναι πολύ καλύτερο. Η εφαρμογή PS4 είναι εντάξει, ταιριάζει απόλυτα με το λειτουργικό σύστημα PS4 και την υποστήριξη ελεγκτή. Σε υπολογιστή, ωστόσο, το PS Now δυσκολεύεται. Είστε αναγκασμένοι να κάνετε κύλιση στα παιχνίδια, γραμμή προς γραμμή, με τρόπο Netflix-esque. Παρόλο που αυτή η πλοήγηση λειτουργεί για τηλεχειριστήριο ή χειριστήριο, αισθάνεται αργή και αδέξια σε πληκτρολόγιο και ποντίκι. 

playstation-now-review-application

Επιπλέον, δεν υπάρχει τρόπος αναζήτησης, φιλτραρίσματος ή περιήγησης παιχνιδιών στην εφαρμογή υπολογιστή. Μπορείτε να κάνετε κύλιση στις επιλεγμένες λίστες της Sony, και αυτό είναι. Η εφαρμογή υπολογιστή είναι, από αυτό που μπορούμε να πούμε, μια ευθεία θύρα του PS4, η οποία δείχνει είτε μια παρανόηση είτε αγνοεί τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής σε μια επιφάνεια εργασίας. 

Και οι δύο ανταγωνιστές μας είναι υψηλότεροι σε αυτόν τον γύρο, κάνοντας ακόμη και μια μέτρια υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud όπως το Blacknut να φαίνεται καλή (διαβάστε την κριτική μας στο Blacknut). Στο PS4, το PlayStation Now είναι ο νικητής. Ωστόσο, υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει μεγαλύτερο μέρος των ατόμων που ενδιαφέρονται για το cloud gaming σε άλλες πλατφόρμες και σε αυτό το μέτωπο το GeForce Now είναι ο νικητής, παρά όλα τα λάθη του. 

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για το GeForce Now

Λογότυπο GeForce Now
Λογότυπο PlayStation Now

7

Κάλυψη

Η Sony έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα με το PlayStation Now όσον αφορά την κάλυψη. Όχι μόνο το PS Now έχει περάσει περισσότερο από το GeForce Now, αλλά και η Sony διαθέτει υπάρχουσα υποδομή από το PlayStation Network ή το PSN. 

Με τον ίδιο τρόπο που η Microsoft μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο Azure για το Project xCloud, η Sony μπορεί να χρησιμοποιήσει τους διακομιστές PSN της για το PlayStation Now (διαβάστε την αναθεώρηση του Project xCloud). 

Ο κατάλογος των υποστηριζόμενων χωρών είναι εκτενής, με την Αυστρία, τον Καναδά, τη Φινλανδία, τη Δανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσος χώρος διακομιστή αφιερώνει η Sony στο PlayStation Now. 

Δεδομένου ότι οι χρήστες ενδέχεται να χρειαστεί να κάνουν ουρά και ότι έχουμε βιώσει αρκετή καθυστέρηση εισόδου, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι η Sony δεν αφιερώνει πάρα πολύ ιπποδύναμη στο δίκτυο παιχνιδιών cloud της. Καλύπτει πολύ μεγαλύτερη απόσταση από το GeForce Now, αλλά με μεγάλο κόστος για την απόδοση. 

Η προσέγγιση της Nvidia είναι πολύ πιο μέτρια, καλύπτοντας τις ΗΠΑ και τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στη σελίδα κατάστασης του GeForce Now, υπάρχει επίσης αναφορά για διακομιστές «συνεργατών συμμαχίας» στην Ιαπωνία και τη Ρωσία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η υπηρεσία θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε περισσότερες περιοχές. 

Αν και έχει λιγότερη φυσική περιοχή από το PlayStation Now, το GeForce Now είναι πιο εξοπλισμένο για να χειρίζεται τις περιοχές που υποστηρίζει, με πολλούς διακομιστές και πολλά γενικά έξοδα. Το PlayStation Now έχει περισσότερους διακομιστές και ένα μεγαλύτερο δίκτυο, αλλά είναι πολύ αδύνατοι, οδηγώντας σε προβλήματα απόδοσης. Εξαιτίας αυτού, δίνουμε στο GeForce Now τη νίκη για αυτόν τον τελικό γύρο. 

Γύρος: Σημείο κάλυψης για το GeForce Now

Λογότυπο GeForce Now
Λογότυπο PlayStation Now

8

Τελικές σκέψεις

Το GeForce Now είναι ο ξεκάθαρος νικητής αυτής της σύγκρισης, νικώντας το PlayStation Now σε έξι από τους επτά γύρους μας. Παρόλο που η υπηρεσία έχει βιώσει μερικούς αυξανόμενους πόνους τους τελευταίους μήνες, διαμορφώνεται για να γίνει υποψήφιος στο χώρο παιχνιδιών cloud. Όσον αφορά την απόδοση, τουλάχιστον, είναι από τα καλύτερα. 

Νικητής: GeForce Now

Ωστόσο, το PlayStation Now έχει αξία. Με πολλούς τρόπους, είναι παρόμοιο με το Xbox Game Pass, επιτρέποντάς σας να κατεβάσετε περισσότερα από 300 παιχνίδια στην κονσόλα σας. Για το σκοπό αυτό, το PS Now είναι υπέροχο. Το Cloud gaming, από την άλλη πλευρά, είναι μια διαφορετική ιστορία. Αν και το PS Now έχει βελτιωθεί με τα χρόνια, η κλειδωμένη ανάλυση, η ουρά και η καθυστέρηση εισόδου είναι υπερβολικά. 

Συμφωνείτε ότι το GeForce Now είναι ο νικητής; Είσαι συνδρομητής σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me