State of the Cloud Μάρτιος & Απρίλιος, 2020

Καλώς ήλθατε στην τελευταία κατάσταση του Cloud, τη μηνιαία στήλη από το Cloudwards όπου ρίχνουμε μια ματιά σε όλες τις ειδήσεις του κλάδου που μπορέσαμε να εισπνεύσουμε. Για πρώτη φορά στα δύο χρόνια κάνουμε αυτήν τη στήλη, κάνουμε δύο μήνες σε ένα. Με αυτό το αστείο σφάλμα που έκανε τους γύρους, βρεθήκαμε λίγο απασχολημένοι τις τελευταίες εβδομάδες.


Αυτό σημαίνει ότι σε αυτήν την έκδοση έχουμε διπλασιαστεί τα shenanigans, συμπεριλαμβανομένων των παραμυθιών της υποστήριξης πελατών που ξεφεύγουν, των κρατικών καταστολών στις υπηρεσίες email και της εταιρικής αντιπαλότητας με το cloud gaming.

Πριν φτάσουμε σε αυτό, θα θέλαμε να φωνάσουμε σε όλους τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί μας τελευταία. Τρεις από τις τέσσερις ιστορίες που παρουσιάζουμε σε αυτήν την έκδοση δεν θα ήταν δυνατές αν δεν είχαμε ενημερωθεί, γι ‘αυτό σας ευχαριστώ. Μεταξύ αυτής της στήλης και εκείνης του Φεβρουαρίου, κάναμε αρκετό κακό, έτσι με τη συνεχή υποστήριξή σας μπορούμε να το διατηρήσουμε.

GeForcing το ζήτημα

Geforce-τώρα-λογότυπο

Θα ξεκινήσουμε με κάτι λίγο πιο mainstream, κυρίως, επειδή επηρεάζει άμεσα την κατηγορία παιχνιδιών cloud που ξεκινήσαμε πρόσφατα. Για τους άγνωστους, αυτές είναι υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να παίζετε παιχνίδια εξ αποστάσεως, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε τα πιο υψηλής ποιότητας παιχνίδια στην αγορά σήμερα από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή. Είναι δροσερό σαν κόλαση και θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό (ετοιμαστείτε να γκρινιάζετε) παιχνίδι αλλαγής.

Φυσικά, η προοπτική κάθε είδους επανάστασης θα φέρει ανθρώπους που θέλουν να κερδίσουν χρήματα από αυτό και το cloud gaming δεν διαφέρει. Όλα τα μεγάλα ονόματα ασχολούνται με αυτό, από την Google έως τη Microsoft έως τη Sony. Επίσης μεγάλο είναι το Nvidia, ο κατασκευαστής καρτών γραφικών, με την υπηρεσία GeForce Now, η οποία ήταν μία από τις πρώτες υπηρεσίες gaming cloud που ανακοινώθηκαν.

Ωστόσο, είναι επίσης ο πρώτος που αντιμετωπίζει προβλήματα. Το κύριο επίκεντρο της διαμάχης είναι η αδειοδότηση, η οποία φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για όλα τα είδη νέας τεχνολογίας, καθώς συζητάμε σε πολλές δημοσιεύσεις μας σχετικά με τους πολέμους ροής. Στην περίπτωση του GeForce Now, φαίνεται ότι η Nvidia έβαλε παιχνίδια στην πλατφόρμα της, χωρίς την άδεια από τους προγραμματιστές τους.

Αυτό που περιπλέκει είναι ότι κατά καιρούς, τα παιχνίδια προσφέρονται μέσω μιας άλλης πλατφόρμας, όπως το Steam, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για τους προγραμματιστές να κατανοήσουν πού βρίσκονται τα παιχνίδια τους, πώς παίζονται και από ποιον. Σε αντίποινα, η Bethesda και η Activision, καθώς και αρκετοί άλλοι εκδότες και ινδοί, έχουν απαγορεύσει την αναπαραγωγή των παιχνιδιών τους μέσω του cloud της Nvidia.

Ενώ καταλαβαίνουμε λίγο πολύ από πού προέρχονται αυτές οι αντιρρήσεις, μας θυμίζει επίσης λίγο τη μουσική βιομηχανία που εξακολουθεί να αγωνίζεται για μια χαμένη μάχη για ροή. Η τεχνολογία έχει κάνει τη διανομή πραγμάτων όπως το λογισμικό, η μουσική και οι ταινίες αιχμηρές και διάχυτες. Όλοι φαίνεται να το καταλαβαίνουν αυτό, εκτός από τις εταιρείες πίσω από αυτά τα προϊόντα.

Τούτου λεχθέντος, προς το παρόν φαίνεται ότι ο κόσμος των τυχερών παιχνιδιών σύννεφων πρόκειται να διαμορφωθεί όπως η κονσόλα ή οι κόσμοι ροής, με διαφορετικές υπηρεσίες να διαθέτουν άδειες από διαφορετικά στούντιο και μερικές να διασχίζουν. Είναι κρίμα, πραγματικά, ειδικά επειδή θα αναγκάσει τους καταναλωτές να κάνουν κάποιες επιλογές ή να κάνουν έξτρα.

Καθίστε και πάρτε το Tutanota

Μιλώντας για να μπείτε σε μπλοκ, το Tutanota – μια ασφαλής υπηρεσία email και ένα από τα καλύτερα, σε αυτό – αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι παράξενο στις δυσκολίες που εξετάζει την επιχείρηση στην οποία βρίσκεται, αλλά τον Φεβρουάριο αποκλείστηκε εντελώς στη Ρωσία καθώς και για την AT&Συνδρομητές Τ στις Η.Π.Α..

Τώρα, η ρωσική απόφαση δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, πραγματικά, καθώς είναι ένα από εκείνα τα μέρη όπου άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις από τον καθιερωμένο κανόνα βρίσκονται συχνά… καλά, ας πάμε με το «παρεμποδισμένο», έτσι; Μόνο χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και η Κίνα είναι χειρότερες και, λοιπόν, λένε κάτι.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι ένα παρανοϊκό καθεστώς όπως η Ρωσία θα εμπόδιζε μια υπηρεσία που επιτρέπει την ασφαλή επικοινωνία. Γιατί, ωστόσο, το AT&Η T, ένας πάροχος τηλεπικοινωνιών, θα το έκανε παραμένει ένα μυστήριο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tutanota Matthias Pfau είπε ότι έχει επικοινωνήσει με την AT&T, το πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί, οπότε αν χρησιμοποιείτε αυτό το δίκτυο, δεν μπορείτε να ελέγξετε την αλληλογραφία Tutanota.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό, αυτό λειτουργεί σαν ένα σήμα για το γιατί η ουδετερότητα του δικτύου είναι τόσο σημαντική. Αν τα κράτη διατηρούσαν προστατευτικά, AT&Ο Τ δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Ωστόσο, με την κατάργησή τους, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν. Ίσως AT&Διαθέτει μια ανταγωνιστική υπηρεσία email που προωθεί; Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι ένα χτύπημα στην ελευθερία του Διαδικτύου χωρίς κανένα συμπέρασμα.

Το Drive που βροντήθηκε

Λογότυπο ThunderDrive

Από τα μεγαλύτερα ζητήματα, πηγαίνουμε τώρα σε μερικά μικρότερα. Λάβαμε ένα ωραίο κομμάτι από τους αναγνώστες τους τελευταίους δύο μήνες, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιστορίες. Θα ξεκινήσουμε με κάτι από τον κόσμο του cloud storage.

Το ThunderDrive είναι ένας σχετικός νεοφερμένος ανάμεσα στις κριτικές αποθήκευσης cloud. Όταν το ελέγξαμε για πρώτη φορά, πριν από περίπου έξι μήνες, έδειξε μια αξιοπρεπή υπόσχεση, αν και υπήρχαν μερικά τραχιά άκρα σε αυτό. Ωστόσο, είχε αρκετή προσπάθεια για να το δώσουμε μια αξιοπρεπή βαθμολογία στην κριτική μας.

Αυτή η εντάξει βαθμολογία ήταν, ωστόσο, αρκετή για πολλούς αναγνώστες να δοκιμάσουν το ThunderDrive, δεν αποτελεί έκπληξη σε έναν κλάδο που εξελίσσεται πάντα και όπου πολλοί ψηφιακοί αποταμιευτές αναζητούν την καλύτερη δυνατή προσφορά. 

Ωστόσο, καθώς περνούσαν οι μήνες, τα αρνητικά σχόλια άρχισαν να γίνονται γρήγορα κάτω από την κριτική. Αυτά κυμαίνονταν από τα συνηθισμένα παράπονα «όχι ό, τι περίμενα», τα οποία δεν είναι ασυνήθιστα για μια νέα υπηρεσία, έως τις κατηγορίες απάτης εκ μέρους της εταιρείας. 

Η «απάτη» είναι μια βαριά λέξη που δεν πρέπει να ρίχνεται πολύ ελαφριά, αλλά φαίνεται να υπάρχει κάποια δικαιολογία σε αυτήν. Το πιο μικρό σημείο είναι ότι το ThunderDrive εκτελεί ένα σενάριο που ονομάζεται BeDrive για να τροφοδοτήσει την υπηρεσία του ενώ χρησιμοποιεί το Amazon για αποθήκευση, με το οποίο κανείς δεν έχει πραγματικά πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια αρνείται εντελώς τη χρήση του παρά τα αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο. Δεν είναι η μεγαλύτερη συμφωνία, αλλά γίνεται όταν αρνείστε να την αναγνωρίσετε.

Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό ζήτημα σε καμία περίπτωση δεν είναι η τήρηση της εγγύησης επιστροφής χρημάτων. Αυτό το τεράστιο no-no αποκλείει οποιαδήποτε υπηρεσία από τη χρήση κατά τη γνώμη μας και το ThunderDrive είναι ένας από τους χειρότερους παραβάτες που έχουμε συναντήσει από την έναρξη της λειτουργίας του.

Σε ένα παράδειγμα, ο αναγνώστης μας Alex έστειλε ένα αίτημα για επιστροφή χρημάτων και κατηγορήθηκε ότι είχε «ψυχική αναπηρία» από το προσωπικό υποστήριξης κατά τη διάρκεια της επακόλουθης ανταλλαγής (καθώς και την ανάπτυξη της συνηθισμένης άμυνας «δεν είμαστε εμείς»). 

Δεν έχουμε λόγια. Σοβαρά, κανένα. Αυτό το κάνουμε εδώ και μερικά χρόνια και κανένας από εμάς δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από ένα μουρμουρισμένο θαυμαστικό όταν βλέπει την παρακάτω εικόνα.

Επομένως, αν δεν είναι το δικό σας πράγμα, εάν σας αφαιρέσουμε και σας κακομεταχειριστούμε, σας συνιστούμε να μείνετε μακριά από το ThunderDrive. Έχουμε προσαρμόσει όλες τις βαθμολογίες στην αναθεώρησή μας έως ότου μπορέσουμε να κάνουμε μια σωστή επανεγγραφή του συνόλου, αλλά αμφιβάλλουμε ότι κάτι καλύτερο από το rock bottom θα βγει από αυτό. Όπως μπορείτε να περιμένετε, δεν έχουμε λάβει αντίδραση από το ThunderDrive σχετικά με οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα.

Ζώντας σε ένα BoxPN

Λογότυπο BoxPN

Ατυχώς, το φιάσκο του ThunderDrive δεν είναι η μόνη εμπειρία πελατών που πήγε στραβά σε αυτήν τη στήλη. Πρόσφατα, επικοινωνήσαμε με τον John, έναν μακροχρόνιο πελάτη της υπηρεσίας VPN BoxPN, ο οποίος είχε μια ενοχλητική ιστορία. 

Πρόσφατα είχε μετακομίσει, αλλά λόγω της επιδημίας του κοροναϊού δεν μπόρεσε να συνδέσει το κανονικό του διαδίκτυο και αποφάσισε να πάει με μια σύνδεση 5G. Ωστόσο, το BoxPN δεν θα συνδεόταν, πράγμα που σήμαινε ότι ο John έπρεπε να κάνει κάποια αντιμετώπιση προβλημάτων. Ωστόσο, κατά τη σύνδεση στον πίνακα ελέγχου του BoxPN, συνειδητοποίησε γρήγορα ότι είχε συνδεθεί στον λογαριασμό κάποιου άλλου.

Τώρα, δεν χρειάζεται να είστε χάκερ 1337 για να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό είναι πραγματικά κακό. Το γεγονός ότι συνέβη με τη χρήση ενός VPN – μιας υπηρεσίας που στοχεύει ρητά να σας κρατήσει ασφαλείς – είναι απλώς ένα πικρό ειρωνικό κεράσι πάνω από ένα αρκετά άσχημο κέικ.

Ο Τζον είναι όμως καλός πολίτης, οπότε αντί να αφαιρέσει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας αυτού του άγνωστου ατόμου ή να κατεβάσει τεράστια ποσά υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα μέσω του λογαριασμού του – οποιοδήποτε από τα οποία θα μπορούσε εύκολα να κάνει – ειδοποίησε την υποστήριξη του BoxPN. Ωστόσο, σε έγγραφα που βλέπει ο Cloudwards, δεν φαίνεται να το λαμβάνουν ιδιαίτερα σοβαρά.

Όχι μόνο έκαναν το ζήτημα της ασφάλειας (πραγματικά, δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό), κατάφεραν επίσης να το κατηγορήσουν για τον Τζον που δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να συνδεθεί στον λογαριασμό του. Μετά από μια σύντομη ανταλλαγή αποφάσισε ότι το BoxPN δεν θα ήταν πλέον η υπηρεσία γι ‘αυτόν, οπότε ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να κλείσει τον λογαριασμό, να ακυρώσει μόνο την πληρωμή και να τον αφήσει να λήξει.

Μια περίεργη ιστορία, γενικά, και ευχαριστούμε τον John που το μοιράστηκε μαζί μας, ειδικά επειδή σημαίνει ότι αποσύρουμε εντελώς τη χλιαρή μας πρόταση για το BoxPN και σας προτείνουμε να δείτε αυτό το άρθρο σχετικά με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN.. 

Τελικές σκέψεις

Με αυτήν την ιστορία των καταναλωτών, θα σας αφήσουμε για το μήνα, με την ελπίδα ότι θα έχετε λίγο πιο σοφούς – καθώς και λίγες ασφάλειες – από την πέρκα σας σε καραντίνα. Ο Απρίλιος διαμορφώνεται για να είναι ένας ενδιαφέρων μήνας καθώς οι βιομηχανίες που καλύπτουμε στην πραγματικότητα βλέπουν μια άνοδο παρά την αποτυχημένη οικονομία και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα σκάνδαλα που βγαίνουν.

Ελπίζουμε όλοι σας να παραμείνετε ασφαλείς σε αυτές τις ταραγμένες στιγμές και να συνεχίσετε να μοιράζεστε όλες τις περίεργες ιστορίες που βγαίνουν από τον κόσμο της τεχνολογίας. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map