State of the Cloud, Φεβρουάριος 2019

Γεια σας, και καλώς ήλθατε στη δεύτερη κατάσταση του Cloud του 2019, τη μηνιαία στήλη όπου η συντακτική στήλη Cloudwards.net βάζει αλάτι και ξύδι στις ειδήσεις των τελευταίων 31 ημερών. Έχουμε επιμεληθεί τι πιστεύουμε ότι είναι οι πιο σημαντικές τεχνολογικές ιστορίες του Ιανουαρίου 2019, ενώ κάνουμε προβλέψεις για τον Φεβρουάριο.


Η χρονιά άρχισε αργά, αλλά το Facebook και το Google επέστρεψαν στις ειδήσεις μετά την πρώτη εβδομάδα για να μην ενδιαφέρονται για την ιδιωτικότητα και τη δημοκρατία, καθώς και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας άρχισε να θερμαίνεται ξανά. Τα μεγαλύτερα νέα κατά τη γνώμη μας, ωστόσο, ήταν το αποκλειστικό Reuters που έσπασε στις 30 Ιανουαρίου σχετικά με κάτι που ονομάζεται Project Raven.

Μαύρο ως κοράκια

Έργο Raven

Όπως γνωρίζετε, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κατασκοπεύει ανθρώπους. Αυτό δεν είναι νέα. Αυτό που δεν είναι καινούργιο είναι ότι μόλις εγκαταλείψουν την κυβερνητική υπηρεσία, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κάνουν συχνά λίγο πολύ την ίδια δουλειά που έκαναν πριν, μόνο για ιδιωτικές εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις για τα παλιά τους γραφεία. Ωστόσο, αυτό που ανακάλυψε το Reuters σε αυτό το άρθρο είναι ότι μερικοί από αυτούς καταλήγουν να εργάζονται για ξένες κυβερνήσεις.

Στην περίπτωση του Project Raven, αυτή η ξένη κυβέρνηση είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό το καθεστώς είναι βαθύτατα εχθρικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην εισαγωγή του καλύτερου μας VPN για το κομμάτι των ΗΑΕ, το οποίο εγείρει το ερώτημα αν κάποιος πρέπει να συνεργαστεί με αυτό, ειδικά αν θεωρείτε ότι πολλοί από τους στόχους του Raven ήταν δημοσιογράφοι και ανθρώπινα δικαιώματα εκστρατείες.

Όλα αυτά είναι αρκετά άσχημα, αλλά χειροτερεύουν όταν ανακαλύπτετε ότι το Project Raven μπόρεσε να κάνει χρήση του Karma, ενός όπλου του κυβερνοχώρου που μπορεί να διεισδύσει σε iPhone (και μόνο iPhone) για να κατεβάσει εικόνες, κείμενα και παρόμοια..

Αν και μπορεί να είναι καλά νέα σε ορισμένους ότι οι πράκτορες της NSA μπορούν να κερδίσουν τα προς το ζην, ακόμη και μετά την αποχώρηση από την NSA, είμαστε ευγνώμονες που το Reuters μπόρεσε να ανακαλύψει αυτήν την ιστορία. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα συμβεί μετά από αυτό. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι οι πρώην υπάλληλοι της NSA δεν προχώρησαν παρά μόνο μετά την έναρξη της κατασκοπείας των Αμερικανών από τον Raven. Προφανώς, όλοι οι άλλοι είναι δίκαιο παιχνίδι.

Το μαντέψατε, περισσότερα πράγματα στο Facebook

Πρόστιμα στο Facebook

Σε περισσότερες ειδήσεις, το Facebook εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο και το κέντρο, παρά την ιστορία που κυκλοφόρησε από την έκδοση του Απριλίου αυτής της στήλης. Πρώτον, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ σκέφτεται να επιβάλει πρόστιμο στον μικρό δράκο του Zuck για άγνωστο ποσό, αν και ένας εκπρόσωπος το ανέφερε ότι είναι «εκατομμύρια». Για να το κάνουμε κακό, θα πρέπει να είναι δισεκατομμύρια, αλλά υποθέτουμε ότι κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα.

Σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, ο αντιμονοπωλιακός φύλακας της Γερμανίας αναφέρει το Facebook για τη συλλογή δεδομένων του, ενώ συνεχίζει επίσης την τετραετή έρευνά του. Το Βιετνάμ ακολουθεί επίσης το Facebook, αλλά δεν θα μας ακούσετε να τους ενθαρρύνουμε γιατί πρόκειται για την εταιρεία που δεν τηρεί τους αυστηρούς νόμους λογοκρισίας του κομμουνιστικού καθεστώτος, για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε στο καλύτερο κομμάτι VPN για το Βιετνάμ.

Εκτός από όλα τα μέτωπα, το Facebook φαίνεται ότι καθαρίζει την πράξη του, αντί να στρίβει σε μια μπάλα – τη συνήθη αμερικανική εταιρική τακτική. Θα γίνει πιο αυστηρό σχετικά με το τι θα περάσουν οι διαφημίσεις κατά τις επερχόμενες εκλογές του 2019, οι οποίες λειτούργησαν καλά κατά τη διάρκεια των μεσοπρόθεσμων Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς και περαιτέρω καταστολή των στρατών τρολ.

Αυτό είναι πιθανώς το φως στο οποίο πρέπει να δούμε το κλείσιμο των εκατοντάδων λογαριασμών που συνδέονται με το Sputnik, ένα αγγλόφωνο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι εν λόγω 364 σελίδες διαδόθηκαν παραπληροφόρηση και ψεύτικες ειδήσεις, οπότε η ήττα τους φαίνεται να ήταν μια νίκη για ό, τι είναι αξιοπρεπές στον κόσμο.

Τα ABC της Google

Εργαστήρια πεζοδρομίων

Μιλώντας για εχθρούς όλων όσων είναι αξιοπρεπείς στον κόσμο, η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, αποδεικνύει ότι τα μειωμένα δεδομένα μπορούν να είναι επικερδή σε σχεδόν οποιονδήποτε κλάδο. Το Sidewalk Labs, μια άλλη θυγατρική του Alphabet, βοηθά τους πολεοδόμους με τις δουλειές τους και το κάνει πολύ, πολύ καλά.

Το κάνει πολύ καλά, στην πραγματικότητα, όπως δείχνει αυτό το άρθρο του The Intercept. Αποδεικνύεται ότι το Sidewalk Labs χρησιμοποιεί διαλεχθέντα δεδομένα για να καθορίσει πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πόλεις, πού περπατούν, πού πηγαίνουν πριν και μετά τη δουλειά και όλα αυτά. Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση του απορρήτου, επειδή κανείς δεν είχε συμβουλευτεί εκ των προτέρων τα δεδομένα του, αλλά είναι προς το καλύτερο καλό, ε; Παιδιά?

Η Γαλλία δεν μένει πλέον αδρανής, καθώς η Google περνάει σαν ένα μη επιτηρούμενο παχύ παιδί σε μια μηχανή σόδας, και έχει επιβάλει πρόστιμο στον τεχνολογικό γίγαντα για παραβιάσεις του Γενικού Προστασίας Δεδομένων. Η Google κάνει έκκληση για πρόστιμο, οπότε περιμένετε αυτό το κομμάτι της δικαιοσύνης να παραμείνει στο δικαστικό άκρο για λίγο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Google είναι η μόνη ένοχη για παραβιάσεις του GDPR. Ένας αυστριακός ακτιβιστής απορρήτου κατηγορεί όλους τους Big Tech ότι το κάνουν.

Πέρα από τα προβλήματα της κανονιστικής ρύθμισης, η Google αντιμετωπίζει διαφωνία από τους μετόχους της, καθώς κάποιος άσκησε αγωγή εναντίον της εταιρείας για την παροχή χρυσού χειραψίας σε ένα στέλεχος. Αυτό συνήθως δεν είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στον εταιρικό κόσμο, αλλά ο εν λόγω εκτελεστής είχε αφεθεί μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση. Αυτό δεν είναι το είδος του σήματος που θέλετε να στείλετε σε αυτήν την ημέρα και την εποχή.

Πόλεμος χωρίς όπλα

Εμπορικός πόλεμος

Εν τω μεταξύ, ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα που ξεκίνησε ο Ντόναλντ θερμαίνεται, με κύριο πιόνι να είναι η Huawei, ένας κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού – μεταξύ άλλων. Οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Γερμανία την απαγόρευαν να υποβάλλει προσφορές σε δημοπρασίες 5G, λέγοντας ότι τα δίκτυα 5G θα είναι ζωτικής σημασίας και στρατηγικής σημασίας και δεν πρέπει να περιλαμβάνουν εχθρικά κυβερνητικά καθεστώτα.

Οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν κάποιο σημείο. Αν και η Huawei είναι επίσημα ιδιοκτησία υπαλλήλου και όχι κρατική, υπάρχουν ενδείξεις ότι επιτρέπει στο Πεκίνο να εγκαταστήσει λογισμικό υποκλοπής spyware στα τηλέφωνά του. Επίσης αυτόν τον μήνα, τα τηλέφωνα Huawei διέγραψαν αυτόματα τις φωτογραφίες των Κινέζων χρηστών από το Twitter, έναν ιστότοπο που βρίσκεται συνήθως πίσω από το Μεγάλο Τείχος προστασίας. Αυτό δείχνει ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει μεγάλη επιρροή στην εταιρεία.

Ωστόσο, δεν είναι όλα άσχημα νέα. Η πίεση που ασκήθηκε στην Huawei, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης του Καναδά του επικεφαλής οικονομικού της, και η υπόλοιπη Κίνα αποδίδει καρπούς. Το κινεζικό ανώτατο δικαστήριο εξετάζει τις κατηγορίες κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας που καταδικάστηκαν στη χώρα.

Το ξίφος του εμπορίου κόβει και τους δύο τρόπους. Η Silicon Valley χάνει επενδυτικά χρήματα καθώς οι Κινέζοι επιχειρηματίες που θέλουν να κερδίσουν τα μετρητά τους κατευθύνονται προς τους λόφους. Συνολικά, ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να αποδειχθεί εντάξει, αλλά ένα μόνο λάθος από κάθε πλευρά θα μπορούσε να ανατινάξει στο πρόσωπο όλων. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο.

Μικρότερες ιστορίες

Απαγόρευση VPN της Κίνας

Θα ξεκινήσουμε τις μικρότερες ιστορίες μας με τις τρομακτικές ειδήσεις ότι η Κίνα επιβάλλει επίσημα την απαγόρευση VPN. Αυτό δεν θα αποτελεί έκπληξη για κανέναν που ακολουθεί τον τρόπο που το ολοκληρωτικό κράτος κακοποιεί τους πολίτες του, αλλά οι άνθρωποι που θέλουν να ασκήσουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους στο Μέσο Βασίλειο πρέπει να γνωρίζουν διπλά. Θα ενημερώσουμε το καλύτερο άρθρο VPN για την Κίνα για να αντικατοπτρίζει την εξέλιξη σύντομα.

Στο Νταβός, μια συντροφιά των υψηλών και ισχυρών όπου μας λένε πώς να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο από τους ανθρώπους που το κάνουν χειρότερο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για την ανάγκη διακοπής της συλλογής δεδομένων. Δεν συμφωνούμε συχνά με έναν άντρα δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τον Tim Cook!?

Σε μια δροσερή καταμέτρηση για το πόσο λίγη ουδετερότητα του δικτύου έχει κάνει για κανέναν, ο Αντιπρόεδρος ανέβασε τον ισχυρισμό του προέδρου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ, Ajit Pai, ότι τα δίκτυα θα επεκταθούν. Ο Pai δέχτηκε επίσης φωτιά από το Κογκρέσο για να επιτρέπει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρακολουθούν τους καταναλωτές. Ήταν ένας κακός μήνας για το αγαπημένο μας εταιρικό shill και δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε μια πιο όμορφη φίλα.

Θα ολοκληρώσουμε την ανακεφαλαίωση μας με τις ειδήσεις ενός νέου δίσκου, αν και πιθανότατα δεν θα χαρείτε να το ακούσετε. Ο ερευνητής ασφάλειας, Troy Hunt, βρήκε το μεγαλύτερο μέρος των κλεμμένων διαπιστευτηρίων, αξίας 87 GB. Ναι για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο?

Τελικές σκέψεις

Σε αυτό το χαρούμενο σημείωμα, θα τελειώσουμε για τον μήνα. Προβλέπουμε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ο μήνας της περαιτέρω διασκέδασης στον εμπορικό πόλεμο, αν και θα στοιχηματίσουμε σε καλές πιθανότητες ότι το Facebook, το Google κ.ά. θα βρει τρόπους να μας ευχαριστήσει όπως πάντα.

Τι πιστεύετε ότι θα είναι οι μεγάλες ιστορίες του Φεβρουαρίου; Μήπως χάσαμε τον Ιανουάριο; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map