State of the Cloud, Μάιος 2019

Γεια σας, και καλώς ήρθατε σε μια νέα κατάσταση του Cloud, στη μηνιαία στήλη του Cloudwards.net όπου λάμπουμε σκληρά για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο της τεχνολογίας. Προετοιμαστείτε για να εκπλαγείτε από τις ενημερωμένες απόψεις μας, όλες ενημερώνονται με εκτενή ανάγνωση των ειδήσεων, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό στην εποχή του Filler, ή απλώς χασμουρητό. Είναι όλα καλά.


Αυτόν το μήνα, θα πάρουμε στιγμιότυπα στο συνηθισμένο στόχο μας στο Facebook, καθώς και θα κοιτάξουμε την Alexa, η οποία είναι απόδειξη ότι το Amazon είναι εξίσου κακό με το Facebook ή το Google όταν δεν ενδιαφέρεται για το δικαίωμα των ατόμων στην ιδιωτική ζωή. Η κατάσταση της Huawei θα εμφανιστεί επίσης και θα υπάρχουν και άλλες, μικρότερες ειδήσεις, αλλά πρώτα, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει με τα VPN.

Ρωσικά έως συμπεράσματα

Ρωσική απαγόρευση VPN

Στα τέλη Μαρτίου, ο Ρώσος επιτηρητής επικοινωνίας όλων των πραγμάτων, Roskomnadzor, έστειλε email σε πολλά από τα καλύτερα VPN και τους διέταξε να αποκλείσουν την πρόσβαση σε πολλούς ιστότοπους για Ρώσους χρήστες. Θέλοντας να προστατεύσει τους ανθρώπους της από την ελεύθερη σκέψη, η Μόσχα έχει καταλάβει ότι πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα μπλοκ της χρησιμοποιώντας ένα VPN, οπότε τώρα προσπαθεί να τους κόψει στο πέρασμα.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο κομμάτι μας σχετικά με το απόπειρα ρωσικού μπλοκ VPN, οι πάροχοι VPN που προσεγγίσαμε είπαν στη Roskomnadzor να χαθεί, αλλά ορισμένοι προχώρησαν περισσότερο από άλλους. Εκτός από τις αυστηρές δηλώσεις του ExpressVPN, αρκετοί πάροχοι, όπως το NordVPN, έκλεισαν τους ρωσικούς διακομιστές τους.

Ας ελπίσουμε ότι ο Roskomnadzor δέχεται την ήττα του με καλή χάρη. Θα σας ενημερώνουμε. Ωστόσο, σχετικά με το NordVPN, λάβαμε ανησυχητικές ειδήσεις πριν από μία ή δύο εβδομάδες. Το Μητρώο αναφέρει ότι αρκετοί από τους αναγνώστες του ανέφεραν περίεργη κίνηση όταν συνδέονταν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

Αυτό, όπως και οι παλαιότερες φήμες ότι το NordVPN μπορεί να λειτουργεί ένα botnet, μας έχει περιέργεια για το τι συμβαίνει με τη δεύτερη βαθμολογία μεταξύ των αξιολογήσεων VPN. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο, θα πάμε.

Ελπίζαμε να μην ξαναδούμε το Facebook τους

Το Facebook ανεβάζει email

Θα παραδεχτούμε ότι βαρεθήκαμε να χτυπάμε αυτό το τύμπανο – ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2018 – αλλά το Facebook είναι ένα δώρο που συνεχίζει να δίνει. Δίνει με άσχημο τρόπο, όμως, όπως ο έρπης. Αρκετά μικρά σκάνδαλα ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του μήνα και όλοι έδειξαν απερίσκεπτη περιφρόνηση για το απόρρητο των χρηστών.

Για παράδειγμα, η εταιρεία ανέβασε τις διευθύνσεις email 1,5 εκατομμυρίων ατόμων, οι οποίες συνδυάζονται όμορφα με τη νέα εταιρική πολιτική στην οποία οι νέοι χρήστες πρέπει να δώσουν στο Facebook τους κωδικούς πρόσβασης email. Βασικά, όχι μόνο το Facebook δίνει τη διεύθυνση email σας, αλλά έχει και τον κωδικό πρόσβασης για αυτό.

Εάν πιστεύετε ότι τέτοιες πληροφορίες διατηρούνται με ασφάλεια, σκεφτείτε ξανά. Αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία τα αποθηκεύει χωρίς κρυπτογράφηση, αλλά το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Facebook, το οποίο είναι μια δουλειά που δεν θα θέλατε στον χειρότερο εχθρό σας, δημοσίευσε γρήγορα μια δήλωση λέγοντας ότι δεν ήταν τόσο κακό. Ειδοποίηση Spoiler: είναι τόσο κακό, ειδικά αν λάβετε υπόψη ότι διατηρούσε πολλά αρχεία χρηστών σε μη ασφαλείς διακομιστές Amazon.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τελευταία έκθεση κερδών του Facebook κράτησε αποθεματικό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρόστιμο ρεκόρ που η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου πρόκειται να παραδώσει στον μικρό δράκο του Zuck. Οι μέτοχοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν πάρα πολύ, ωστόσο, καθώς ο παλιός Mark σκέφτεται να ξεκινήσει έναν προσωπικό βοηθό τύπου Alexa, ο οποίος ανήκει στο “τι θα μπορούσε να πάει στραβά;” κατηγορία επιχειρηματικών αποφάσεων.

Το πρόβλημα με την Alexa

Απόρρητο της Alexa

Μιλώντας για το, η Alexa του Amazon διαμορφώνεται για να είναι μια καταστροφή. Το φανταχτερό τετράγωνο κουτί με ένα μικρόφωνο που είναι πάντα ενεργοποιημένο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συζήτησης για το απόρρητο, αν και θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, κάτι που είναι καταπληκτικό, κατά κάποιον τρόπο.

Αποδεικνύεται ότι πολλές από τις προστασίες που είναι ενσωματωμένες στο σύστημα για την εγγύηση της ιδιωτικής ζωής σας είναι ψευδείς. Πρώτον, οι χειριστές της Alexa – τα παιδιά που ακούνε, βασικά – δεν χρησιμοποιούν ανώνυμα δεδομένα, αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζουν τα πάντα για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης κατοικίας σας. Αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε σε μια συσκευή που διαθέτει επίσης άδεια πρόσβασης και αποθήκευσης δεδομένων ασθενών.

Ασφάλεια 5G; Huawei Kiddin ’?

Huawei

Όπως αναφέραμε τον Φεβρουάριο, και όπως έγινε στις ειδήσεις κάθε δεύτερη μέρα τον τελευταίο μήνα ή δύο, υπάρχει σοβαρή συζήτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να επιτραπεί στον κινεζικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών Huawei να συμμετέχει στην κατασκευή δικτύων 5G στην Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, με την Ουάσιγκτον να είναι ενάντια σε αυτήν.

Εδώ στο Cloudwards.net, πρόκειται να κάνουμε κάτι μη χαρακτηριστικό και να συμμορφωθούμε με τη διοίκηση του Trump. Με όλα όσα γνωρίζουμε για την Κίνα, το να αφήνουμε μια εταιρεία που μπορεί να χρηματοδοτείται από το κράτος να συμμετέχει στην κατασκευή ζωτικής σημασίας υποδομής είναι μια ιδέα που είναι απλώς άσχημη. Ένα καθεστώς τόσο εχθρικό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο το Πεκίνο θα πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδίζεται να ακούει τις συνομιλίες μας.

Ωστόσο, η Γερμανία αισθάνεται διαφορετικά και θα επιτρέψει στην Huawei να βοηθήσει στην κατασκευή δικτύων 5G, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία ακολουθεί τους κανόνες. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ακολουθήσει μια παρόμοια στρατηγική, απαγορεύοντάς το από ορισμένα «βασικά» στοιχεία, αλλά αφήνοντας όλα τα άλλα ανοιχτά.

Το πρόβλημα με αυτές τις στρατηγικές είναι ότι η τεχνολογία κινείται γρήγορα. Αυτό που κάποτε ήταν αβλαβές μπορεί αργότερα να γίνει σημαντικό. Ένα παράδειγμα είναι το σφάλμα Y2K. Δεν έχουμε ιδέα πώς το υλικό της Huawei θα επηρεάσει τη χρήση του δικτύου 10 χρόνια στο δρόμο, όταν τα γεωπολιτικά και τεχνολογικά στάδια έχουν αλλάξει.

Επιτρέποντας στην Huawei, οι κυβερνήσεις δεν έχουν ιδέα τι τιμή θα πληρώνουν για φθηνό υλικό. Δεν κατηγορούμε την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών για την επανεξέταση της στρατηγικής ανταλλαγής δεδομένων με τους συμμάχους της, εάν επιλέξουν να συνεργαστούν με την Huawei.

Μικρότερες ιστορίες

Ρωσική απαγόρευση VPN

Η Google είναι έτοιμη να κάνει μία από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές της, τους Χάρτες, πολύ λιγότερο χρήσιμη, ωθώντας πιο επιθετικά τοποθεσίες που υποστηρίζονται. Δώστε μας λίγα χρόνια και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ξανά χάρτες με όλες τις διαφημίσεις να εκτοξεύονται στα μάτια μας.

Αποδεικνύεται ότι, όπως και με κάθε επάγγελμα, υπάρχουν διαδικτυακά μαθήματα για το πώς να γίνετε πλούσιοι και επιτυχημένοι απατεώνες στο Διαδίκτυο. Σε μια αναπόφευκτη αλλά ξεκαρδιστική ανατροπή, οι περισσότεροι από αυτούς τους οδηγούς είναι απατηλοί, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά που επιδιώκουν να εξαπατήσουν τους λαούς από τα σκληρά κερδισμένα μετρητά τους ξεφλουδίζουν πριν καν ξεκινήσουν. Ποιητική δικαιοσύνη?

Για να κλείσουμε αυτόν τον μήνα, έχουμε νέα ότι ο μεγαλύτερος πελάτης της Amazon Web Services είναι… Apple; Αποδεικνύεται ότι το Cupertino δεν διαθέτει χώρο στο cloud που χρειάζεται για να αποθηκεύσει πολλά από τα δεδομένα του, οπότε κάνει χρήση του διαγωνισμού. Ζούμε σε έναν παράξενο κόσμο.

Τελικές σκέψεις

Με αυτό, θα σταματήσουμε το σκεφτόμαστε και θα επιστρέψουμε στη σύνταξη κριτικών. Ο Απρίλιος έμοιαζε σαν μήνας στον οποίο έφτιαχναν πολλές μεγαλύτερες ιστορίες και ανυπομονούμε ήδη για το τι θα φέρει ο Μάιος. Αν και το συμπέρασμα για το φιάσκο του Facebook θα ήταν ωραίο, στοιχηματίζουμε ότι η Huawei θα συνεχίσει να κυριαρχεί στους τίτλους, καθώς και στις συνήθεις παραβιάσεις της ασφάλειας.

Τι πιστεύετε για τα νέα τον περασμένο μήνα; Χάσαμε σημαντικές ιστορίες; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως συνήθως, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. Μείνετε ασφαλείς εκεί έξω.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map