State of the Cloud, Απρίλιος 2019

Γεια σας, και καλώς ήλθατε στην κατάσταση του Cloud, στη μηνιαία στήλη του Cloudwards.net όπου αναλύουμε τις μεγαλύτερες τεχνολογικές ειδήσεις. Σε αυτήν την έκδοση του Απριλίου, θα μιλήσουμε για πολλές ειδήσεις του κλάδου σχετικά με τα VPN και τους παρόχους αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και, φυσικά, το Facebook.


Αυτή η έκδοση σηματοδοτεί επίσης την επέτειο ενός έτους του State of the Cloud και μας κάνει να νιώθουμε άβολα να αναφέρουμε ότι το Facebook έχει εμφανιστεί σε κάθε ένα. Αν και οι επικριτές θα μπορούσαν να επισημάνουν ότι είμαστε απλώς πρωτότυποι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων είναι πολύ μεγάλος και ισχυρός και θα έπρεπε να έχει κυριαρχήσει μέχρι τώρα.

Θα σας αφήσουμε να αποφασίσετε πού θα καταλήξετε σε αυτό, αλλά σας συνιστούμε να διαβάσετε τι έχουν κάνει ο Zuck και οι υπάλληλοί του πριν από αυτό. Τούτου λεχθέντος, ορισμένα νέα της βιομηχανίας είναι πρώτα.

Το VPN Wars: Αύξηση κόστους

Αυξήσεις τιμών VPN

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, ιδιαίτερα στην έκδοση Ιανουαρίου αυτής της στήλης, το ενδιαφέρον για εικονικά ιδιωτικά δίκτυα αυξήθηκε μεταξύ των καταναλωτών χάρη σε όλα τα σκάνδαλα απορρήτου και ασφάλειας. Αυτό έχει οδηγήσει σε νέους παρόχους να ανεβαίνουν σαν μανιτάρια μετά από βροχή και πολλούς ελιγμούς μεταξύ των καθιερωμένων υπηρεσιών.

Η τρελή προσπάθεια για ένα κομμάτι της αναπτυσσόμενης πίτας έχει κάνει τη ζωή μας ως κριτικών ενδιαφέρουσα. Σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση, θα λάβουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα ζητά να εξετάσουμε ένα νέο VPN, που συχνά συνοδεύεται από προσφορές χρημάτων που απορρίπτουμε με αποφασιστικότητα και ευγένεια. Ο έλεγχος αυτών των διανυκτερεύσεων είναι επίσης διασκεδαστικός επειδή συχνά δεν λειτουργούν καλά ή καθόλου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αν δεν το βρείτε στις κριτικές VPN, πιθανότατα δεν θα πρέπει να εγγραφείτε. Εξετάσαμε σχεδόν κάθε VPN εκεί έξω και αποφασίζουμε γρήγορα αν κάτι αξίζει να ελεγχθεί. Φυσικά, θα κάνουμε εξαιρέσεις για παρόχους όπως το VikingVPN, το οποίο έχει μια μεγάλη αντιπροσωπεία μεταξύ των ανταγωνιστών μας, παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε υπηρεσία για πάνω από ένα χρόνο.

Η τιμή είναι λάθος

Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι καμία από τις υπηρεσίες εκκίνησης δεν αποτελεί απειλή για τους οπαδούς του ExpressVPN ή του NordVPN, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις υπηρεσίες στην καλύτερη επιλογή VPN από το να παραμείνει ακίνητο και τα αποτελέσματα έχουν αναμειχθεί στην καλύτερη περίπτωση. Παρόλο που επικροτούμε κάθε εκλεπτυσμένη λειτουργία, είμαστε πολύτιμοι για το χάος των τιμών που έχουμε δει τον τελευταίο μήνα.

Για παράδειγμα, οι CyberGhost και NordVPN αύξησαν τις τιμές τους νωρίτερα μέσα στο έτος κατά 5-10 τοις εκατό – ανάλογα με το σχέδιο – μόνο για να τις επαναφέρουν στα παλιά τους επίπεδα τον Μάρτιο. Αυτό είναι ενοχλητικό για άτομα που έχουν εγγραφεί κατά τη διάρκεια της ηρεμίας, καθώς και για το συντακτικό προσωπικό στο Cloudwards.net, αλλά τουλάχιστον είδαν το σφάλμα των τρόπων τους.

Τούτου λεχθέντος, αποφασίζοντας για μια αύξηση του δέκατου, τότε η επανεξέταση είναι ένα πράγμα. Ο διπλασιασμός των τιμών σας είναι κάτι διαφορετικό και θα θέλαμε να ρωτήσουμε την ομάδα ιδιωτικής πρόσβασης στο Internet τι σκέφτονταν όταν το έκαναν. Έχει σχεδόν διπλασιάσει τις τιμές του, αλλάζοντας από μια υπηρεσία που χαιρόμασταν να σας προτείνουμε να είστε ασφαλείς και φτηνές σε μια που προσφέρει καλή ασφάλεια σε premium.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική PIA, αυτό έχει επηρεάσει άσχημα την κατάταξη της υπηρεσίας. Επιπλέον, θα βρείτε γρήγορα ότι υπάρχουν φθηνότερες υπηρεσίες εκεί έξω, καθώς και καλύτερες υπηρεσίες για τα ίδια χρήματα. Προβλέπουμε ότι είναι κουρτίνες για τον κάποτε γενναίο μαχητή για καθαρή ουδετερότητα, εκτός αν αποκαταστήσει κάποιο είδος λογικής στις τιμές του.

Παγκόσμια ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 2019

παγκόσμια εφεδρική ημέρα

Η 31η Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μια ετήσια υπενθύμιση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας. Παρά τα χρόνια της εκστρατείας, εξακολουθούμε να βλέπουμε πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν δημιουργούν αντίγραφα της δουλειάς τους στο σύννεφο ή ακόμη και σε μια αντίχειρα και στη συνέχεια χάνουν όταν ο υπολογιστής τους συντρίβεται.

Δεν μπορούμε να υπογραμμίσουμε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, οπότε δείτε το καλύτερο διαδικτυακό άρθρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τους καλύτερους παρόχους εκεί έξω ή το άρθρο μας σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1 για να πάρετε μια ιδέα για μια έξυπνη στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Άτομα στο Dropbox

Σε είδος σχετικών ειδήσεων – εντάξει, παραδεχόμαστε ότι το τέντωμα – το Dropbox έχει περιορίσει τον αριθμό των συσκευών που μπορείτε να συνδέσετε σε έναν δωρεάν λογαριασμό Dropbox σε τρεις από τον Μάρτιο του 2019. Ευτυχώς, τα προγράμματα επί πληρωμή εξαιρούνται από αυτό, οπότε υποθέτουμε είναι ένας ακόμη τρόπος για το Dropbox να ωθήσει τους ανθρώπους να αρχίσουν να πληρώνουν για τον αποθηκευτικό χώρο του. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για το Dropbox για να μάθετε εάν η πληρωμή είναι καλή ιδέα.

Πρόσωπο στο Facebook

Απόρρητο στο Facebook

Ξεκινήσαμε λίγο πολύ τον Μάρτιο με τις ειδήσεις ότι λαμβάνουμε ένα πιο φιλικό προς το απόρρητο Facebook. Μόλις η συντακτική ομάδα ολοκληρώθηκε σκουπίζοντας τα δάκρυα του γέλιου από τα μάτια μας, πήγαμε να σκάψουμε τις αξιώσεις του Zuck και βρήκαμε ότι ήταν, περιορίστε την έκπληξή σας, ψεύτικες.

Καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα διαβάζοντας τις ειδήσεις. Για παράδειγμα, οι ειδήσεις που γνώριζε το Facebook σχετικά με την Cambridge Analytica χρησιμοποιώντας δεδομένα για να στοχεύσουν διαφημίσεις πριν προκύψει η ιστορία στα μέσα ενημέρωσης, αναιρώντας την υπεράσπιση της άγνοιας της εταιρείας.

Μια άλλη υπόδειξη ήταν η ιστορία ότι αρκετές εφαρμογές Android εξακολουθούν να μοιράζονται δεδομένα με το Facebook, παρά την εταιρεία που ισχυρίζεται ότι είχε σταματήσει να το κάνει αυτό, το οποίο έσπασε την ίδια μέρα με την ανακοίνωση του The Zuck.

Δεν είναι μόνο η κακία που βάζει το ψέμα στην προσπάθεια του Facebook για μεταρρύθμιση της εικόνας. Υπάρχει επίσης απλή παλιά ανικανότητα, όπως η εταιρεία που αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε απλό κείμενο. Όπως εξηγούμε στην περιγραφή της κρυπτογράφησης, το απλό κείμενο είναι μη κρυπτογραφημένα δεδομένα, καθιστώντας τον κόσμο για να δει αν κάποιος έχει πρόσβαση. Το Sloppy αρχίζει να το περιγράφει.

Τούτου λεχθέντος, οι πολλές αμαρτίες του Facebook φαίνεται να τα καταφέρνουν. Οι New York Times ανέφεραν στα τέλη Μαρτίου ότι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς που εδρεύουν από τη Νέα Υόρκη εξετάζουν τις πολλές συμφωνίες που έχει κάνει με τρίτα μέρη για την πώληση των δεδομένων σας. Τους ευχόμαστε καλή τύχη σε έναν αγώνα ενάντια σε ένα ίδρυμα που φαίνεται ικανοποιημένο αφήνοντας τις γιγαντιαίες εταιρείες να κάνουν ό, τι θέλουν.

Αναβάθμιση του καλαθιού της Apple

Apple μήνυση

Μια άλλη εταιρεία που αντιμετωπίζει νομικό πρόβλημα είναι η Apple. Ο κατασκευαστής ομαλών λευκών περιπτώσεων με κατώτερο υλικό έχει καταθέσει εναντίον της αντιμονοπωλιακή υπόθεση από την Kaspersky Labs, πιθανώς έναν από τους πιο γνωστούς προγραμματιστές λογισμικού προστασίας από ιούς (διαβάστε την αναθεώρηση Kaspersky Anti-Virus για να δείτε τι σκεφτήκαμε για αυτό).

Η Kaspersky ισχυρίζεται ότι η Apple ανάγκασε την εταιρεία να αφαιρέσει δύο δυνατότητες από τη σουίτα λογισμικού της, μόνο για να εφαρμόσει και τις δύο στις δικές της εναλλακτικές. Μια παρόμοια αγωγή κατατέθηκε επίσης τον Μάρτιο από την Spotify εναντίον του Cupertino, η οποία ισχυρίζεται ότι η Apple περιόρισε αρκετές οδούς για τους χρήστες. Η Apple, φυσικά, το αρνείται αυτό, αλλά κανένα από τα κοστούμια δεν φαίνεται να φεύγει.

Και τα δύο κοστούμια θα ήταν αρκετά σοβαρά, αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση έχει τεθεί από την Elizabeth Warren. Ενώ έκανε την προεδρική της προσφορά, ισχυρίστηκε ότι ήθελε να διαλύσει όλους τους τεχνολογικούς γίγαντες, αλλά δεσμεύτηκε για ειδική περιφρόνηση για το Google, το Facebook και, μια μέρα αργότερα, την Apple. Ακόμα κι αν δεν φτάσει στο δημοκρατικό εισιτήριο, οι πιθανότητες είναι άλλοι υποψήφιοι για προεδρία να πάρουν το πανό.

Μικρότερες ιστορίες

Απαγόρευση VPN της Ρωσίας

Η Ρωσία, που δεν υπήρξε ποτέ μέρος όπου ανθίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, έκανε ένα ακόμη βήμα προς έναν δυστοπικό εφιάλτη με την υπογραφή δύο νέων νόμων λογοκρισίας. Το ένα απαγορεύει τα ψεύτικα νέα, ενώ το άλλο προστατεύει τους δημόσιους υπαλλήλους από την προσβολή. Αν και αυτό μπορεί να έχει νόημα με την πρώτη ματιά, γνωρίζοντας την κυβέρνηση του Πούτιν, και οι δύο νόμοι θα ερμηνευτούν με νέους και δημιουργικούς τρόπους.

Το YouTube υποκλίθηκε από τους πολέμους συνεχούς ροής. Ο ιστότοπος συνεχούς ροής, που ανήκει στο γονικό αλφάβητο της Google, είχε προσπαθήσει να παρουσιάσει πολλές σειρές και δικές του σειρές ιστού, αλλά δεν μπόρεσε να ταιριάξει με το Netflix, το Amazon Prime Video και την επερχόμενη Disney +. Με κάθε ειλικρίνεια, κανείς στην συντακτική μας ομάδα δεν ήξερε καν ότι το YouTube είχε τις δικές του εκπομπές, επομένως το μάρκετινγκ μπορεί να ήταν ένα ζήτημα.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Νορβηγίας, η Norsk Hydro, επλήγη από μια μαζική και άσχημη επίθεση ransomware. Ο κατασκευαστής αλουμινίου δεν θα πληρώνει τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, επειδή έχουν ένα αντίγραφο ασφαλείας που είναι μόλις δύο ημερών. Αυτό το καθιστά τόσο καλό μέρος όσο και για να συνδέσουμε τις online εφεδρικές κριτικές μας.

Θα τελειώσουμε με καλά νέα: οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο υπέβαλαν ένα νομοσχέδιο που θα αποκαθιστούσε την καθαρή ουδετερότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα επαναφέρει σχεδόν πλήρως το αρχικό που είχε τεθεί σε εφαρμογή, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν πρόεδρος και θεωρείται γενικά ως καλό πράγμα.

Τελικές σκέψεις

Με αυτό το λίγο φως στη σήραγγα θα σας αφήσουμε για αυτόν τον μήνα. Ελπίζουμε να σας άρεσε να διαβάζετε τη μικρή μας μηνιαία ανακεφαλαίωση και να σας προτείνουμε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο παρακάτω, εάν θέλετε να ειδοποιηθείτε όταν έρθει το επόμενο.

Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν χάσαμε σημαντικές ιστορίες ή αν έχετε γνώμη να μοιραστείτε για οποιαδήποτε από αυτές τις εξελίξεις. Καλή τύχη και σας ευχαριστώ που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map