State of the Cloud, Ιούνιος 2019

Γεια σας και καλώς ήλθατε σε μια νέα κατάσταση του Cloud, στη μηνιαία στήλη του Cloudwards.net όπου αναλύουμε τις τεχνολογικές ειδήσεις των 31 ημερών που έχουν περάσει και προσπαθούμε να κατανοήσουμε όλα αυτά. Σε αυτήν την έκδοση θα μιλήσουμε για το Google, το Huawei και, και δεν θα το πιστέψετε ποτέ αυτό, το Facebook.


Αν και συνειδητοποιούμε ότι το χτύπημα του τυμπάνου μας στο Facebook μπορεί να είναι κουραστικό, παραμένουμε έκπληκτοι με την εφευρετικότητα των στελεχών της εταιρείας. Ονειρεύονται πάντα νέους τρόπους με τους οποίους να χειραγωγούν τους ανθρώπους για να εγκαταλείψουν τα δεδομένα τους και στη συνέχεια να κάνουν φρικτά πράγματα μαζί τους. Θα ήταν θαυμάσιο αν δεν ήταν τόσο κακό.

Νέο χέρι της Κίνας

Εμπορικός πόλεμος της Huawei

Πρώτον, όμως, ας μιλήσουμε για μερικά μεγάλα νέα που δεν κυριαρχούν μόνο στα πρωτοσέλιδα του τεχνολογικού τμήματος σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους, αλλά γίνεται όλο και περισσότερο η κύρια ιστορία κάθε μέρα: Huawei και εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.

Τώρα, αυτά είναι δύο συνδεδεμένα, αλλά ξεχωριστά ζητήματα, αν και μερικές φορές μπορεί να αισθάνεται ότι είναι ένα και το ίδιο. Ωστόσο, ο εμπορικός πόλεμος αφορά κυρίως την ανισορροπία μεταξύ των αμερικανικών εισαγωγών και εξαγωγών, καθώς και την πρακτική της μεταφοράς τεχνολογίας, όπου επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν επιχειρήσεις στην Κίνα πρέπει να παραχωρήσουν ορισμένα από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους.

Η υπόθεση Huawei, ωστόσο, αφορά περισσότερο την κατασκοπεία. Η εταιρεία, η οποία δεν είναι τεχνικά κρατική, αλλά λίγο πολύ στην πράξη, κατηγορείται για πολλά πράγματα, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να κατασκοπεύει ανθρώπους μέσω του υλικολογισμικού της.

Αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι νομίζετε. Η Huawei παράγει τεράστια ποσότητα ανταλλακτικών που βρέθηκαν σε σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, ειδικά σχεδιασμένα δίκτυα 5G. Αυτό σημαίνει ότι λίγο πολύ θα είναι παντού και αν η εταιρεία χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της για να κατασκοπεύσει θα ήταν τεράστιο πρόβλημα. Μέχρι στιγμής ήταν όλοι οι ισχυρισμοί, αλλά υπάρχει ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος ασφάλειας εκεί.

Μονοπώλιο? Huawei για να πω?

Εμπορικός πόλεμος της Huawei

Η Huawei βρίσκεται σε αυτήν την γελοία καλή θέση, διότι, πολύ λίγες άλλες εταιρείες παράγουν αυτόν τον εξοπλισμό, ή τουλάχιστον σε επίπεδο Huawe. Εδώ έρχονται οι ισχυρισμοί για τον εμπορικό πόλεμο: η εταιρεία μπόρεσε να παραμείνει ανταγωνιστική λόγω της βοήθειας του κινεζικού κράτους, το οποίο πάντα αναζητά νέους τρόπους για να παρακολουθεί τον πληθυσμό του.

Οι δυτικοί ανταγωνιστές δεν είχαν αυτό το είδος κρατικής στήριξης, ισχυρίζονται πολιτικοί (* βήχας * φορολογικές ελαφρύνσεις * βήχας *), καθιστώντας έτσι την Huawei ένα παπούτσι ως το κορυφαίο σκυλί. Ωστόσο, το συμπέρασμα είναι ότι χωρίς την Huawei θα είναι δύσκολο να κατασκευαστεί προηγμένα δίκτυα, ωθώντας έτσι πολλές χώρες της ΕΕ να κουνήσουν τυχόν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και αγνοώντας έτσι τις τρομερές προειδοποιήσεις από την κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ..

Παρόλο που η ισχυρή οπλισμός των συμμάχων του Τραμπ δεν είναι πολύ όμορφη και μπορεί ακόμη και να ερμηνευτεί ως τρόπος να εκτρέψει μερικά από αυτά τα γλυκά μετρητά 5G σε αμερικανικές εταιρείες, η υποψία παραμένει ότι αφήνοντας την Huawei να εργαστεί σε ζωτικές υποδομές στη δύση μπορεί να είναι η ψηφιακό ισοδύναμο των Τρώων που σέρνουν ένα μεγάλο μεγάλο ξύλινο άλογο στις πύλες της πόλης τους. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Να πάρει μπλε στο Facebook

GlobalCoin

Με αυτόν τον τρόπο, ας επιστρέψουμε στο συνηθισμένο εχθρό μας, το Facebook. Ο χαρούμενος γύρος που ξεκίνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να προτείνει στο Κογκρέσο να εφαρμόσει προστασία της ιδιωτικής ζωής για να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό από τις υποτιμήσεις του Zuck, σε αντίθεση με το GDPR της ΕΕ.

Θα πάρουμε το γεγονός ότι οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύονται από το Facebook ως αμφιλεγόμενο, δεν περνάει ένας μήνας χωρίς να σπάσει ένα νέο σκάνδαλο. Το Μάιο του 2019 σας παρουσιάστηκε από το The Intercept, το οποίο αποκάλυψε ότι το Facebook συνεργάζεται ενεργά με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να παρακολουθεί και να κατασκοπεύει ανθρώπους. Αν ήταν μια πραγματική τρύπα κουνελιού, θα είχαμε βγει από την άλλη πλευρά μέχρι τώρα. αυτό είναι περισσότερο ένα απύθμενο λάκκο.

Ωστόσο, αποθηκεύουμε το καλύτερο για το τελευταίο: Το Facebook σκοπεύει να ξεκινήσει τη δική του κρυπτογράφηση. Πρέπει να ονομαστεί GlobalCoin και θα συνδεθεί με το δολάριο ΗΠΑ, αν και σε ποια αναλογία δεν είναι ακόμη γνωστή. Πόσο άσχημα ο Zuck θέλει να ξεκινήσει αυτό το πράγμα μπορεί να φανεί από την προθυμία του να διαπραγματευτεί με μερικούς πικρούς εχθρούς του και το γεγονός ότι είναι πρόθυμος να καθίσει με τους Feds για να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες.

Αν θέλετε τα δύο σεντ μας, ή οτιδήποτε άλλο ισοδύναμο θα είναι στα χρήματα του Facebook, προτείνουμε σε όλους να μείνουν μακριά από το GlobalCoin. Η αστάθεια του bitcoin που αναμιγνύεται με την προθυμία του Facebook να πουλήσει δεδομένα θα είναι ένα μεθυστικό μείγμα που θα σας αφήσει με το hangover, με τα στελέχη να απομακρύνονται σφυρίζοντας.

Google Goggles

Google Dragonfly

Ένας άλλος αγαπημένος στόχος μας είναι πίσω από σύντομες διακοπές. Η τελευταία φορά που συζητήσαμε με τους shenanigans της Google ήταν τον Φεβρουάριο του 2019 και, εκτός από μερικές μικρές ιστορίες, δεν συνέβαινε πολλά με τον γίγαντα της μηχανής αναζήτησης. Ωστόσο, τον Μάιο, η Google αποφάσισε να πάρει το σύνθημά της από τα ανοιξιάτικα λουλούδια και να βγει ανθίζοντας με μεγαλειότητα.

Το πρώτο είναι λίγο ευχάριστο νέο, καθώς μπορείτε πλέον να ορίσετε το ιστορικό τοποθεσίας σας και ορισμένα άλλα δεδομένα για αυτόματη διαγραφή, αν και είναι λίγο ασαφές εάν διαγράφεται επίσης από τους διακομιστές της Google. Ένα άλλο καλό κομμάτι των ειδήσεων είναι ότι οι άνθρωποι που αγόρασαν το κλειδί ασφαλείας Titan μόνο για να ανακαλύψουν ότι είχαν απομείνει ένα άσχημο σφάλμα σε αυτό θα λάβουν δωρεάν αντικατάσταση (υποθέτουμε ότι θα είναι χωρίς σφάλματα).

Αυτό είναι για τα καλά νέα. Πρώτον, αποδεικνύεται ότι η Dragonfly, η λογοκριμένη μηχανή αναζήτησης για την Κίνα, η οποία κηρύχθηκε θαμμένη τον Ιανουάριο, επιστρέφει στο τραπέζι, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google Ericx Schmidt να ισχυρίζεται ότι θα βοηθούσε την Κίνα «να είναι πιο ανοιχτή». Αν και συνειδητοποιούμε ότι η ελευθερία του λόγου δεν είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, πιστεύουμε ότι τα σημάδια του δολαρίου στα μάτια του Έρικ τον έχουν τυφλώσει στις φρίκη του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στον κομμουνισμό, όπως η πλήρης απασχόληση, για την οποία προφανώς πολύ λίγοι από τους εργαζόμενους στο Google γνωρίζουν τίποτα, καθώς πολλά από αυτά αποδεικνύεται ότι είναι προσωρινά. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν ιδέα πότε θα δουλέψουν, πόσο θα λειτουργήσουν και η Google δεν χρειάζεται να τους πληρώσει οφέλη. Δεν φαίνεται δίκαιο όταν μια εταιρεία τόσο πλούσια όσο δεν διαδίδει λίγο τον πλούτο.

Ωστόσο, η Google παρέχει πολλή δουλειά, έτσι ώστε να την αντισταθμίζει λίγο. Για παράδειγμα, επί του παρόντος οι άνθρωποι αντικαθιστούν το AI στο Google Duplex επειδή προφανώς οι έξυπνες μηχανές δεν μπορούν να το κόψουν. Ναι, το έχετε διαβάσει σωστά: προφανώς ότι η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης είναι λίγο πιο μακριά από ό, τι προειδοποιήσαμε.

Μικρότερες ιστορίες

Julian Assange Wikileaks

Ο Τζούλιαν Ασάνζ έφυγε από την πρεσβεία του Ισημερινού και τώρα βρίσκεται σε μια μακρά νομική μάχη που πιθανότατα θα καταλήξει με τον να απελαθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και η μάχη δεν έχει διεξαχθεί ακόμα, το γεγονός ότι τα νομικά του έγγραφα κοινοποιήθηκαν στις αμερικανικές αρχές είναι το γράψιμο στον τοίχο. Αν και δεν είναι ο πιο ευχάριστος συνάδελφός του, η πιθανή του μοίρα δεν θα ταιριάζει με το έγκλημα.

Μια ισραηλινή εταιρεία βρέθηκε να πλαστογραφεί κλήσεις WhatsApp και έτσι να έχει πρόσβαση σε τηλέφωνα, αποκάλυψε η Financial Times. Αυτές οι υπηρεσίες ήταν τότε και τα δύο άσχημα καθεστώτα σε ολόκληρο τον κόσμο και ως επί το πλείστον χρησιμοποιήθηκαν για να ακολουθήσουν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλους «ανατρεπτικούς». Το WhatsApp ισχυρίζεται ότι έχει καλύψει τη διαρροή, ευτυχώς,

Η Apple αντιμετωπίζει αντιμονοπωλιακή δράση στην ΕΕ, αφού η Spotify διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο ο Cupertino χειρίστηκε τις άδειες. Οι προοπτικές δεν είναι καλές για την Apple καθώς ολόκληρος ο κόσμος προετοιμάζεται ενάντια στη Big Tech. Θα σας ενημερώνουμε.

Όταν μιλάτε με την Alexa, ή σας ακούει, προφανώς κρατά ένα αρχείο όλων όσων ακούει, ακόμα και αν διαγράψετε τον ήχο. Αυτό είναι προφανώς μια βαριά παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, αλλά και πάλι, τι περίμεναν οι άνθρωποι όταν έφεραν ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο στο σπίτι τους?

Τελικές σκέψεις

Φοβόμαστε ότι δεν θα τερματίσουμε τη στήλη αυτού του μήνα με υψηλό νόημα, ο Μάιος ήταν ένας σκληρός μήνας για την κατάσταση του cloud. Ο Ιούνιος ψάχνει λίγο ήδη, με την Apple να υπόσχεται καλύτερο απόρρητο για τους χρήστες και έχουμε την αίσθηση ότι θα βλέπουμε κάποια πράγματα να βγαίνουν από την Ουάσινγκτον σχετικά με την καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Τι πιστεύετε για όλα αυτά; Χάσαμε σημαντικές ιστορίες τον Μάιο; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map