State of the Cloud, Ιούλιος 2019

Γεια σας, και καλώς ήλθατε στην τελευταία μας κατάσταση του Cloud, στην κανονική στήλη του Cloudwards.net όπου εξετάζουμε τις σχετικές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις του μήνα που έχει περάσει, αλλά ονομάστε το άρθρο μετά τον μήνα που έρχεται γιατί έτσι ακριβώς κυλάμε. 


Σε αυτήν την έκδοση, έχουμε μερικά σύντομα ενδιαφέροντα νέα από τους χώρους αποθήκευσης και λογιστικής cloud, καθώς και την κάλυψη που αντιμετωπίζουν οι νομοθέτες της μάχης στη ρύθμιση των Big Four. Πάνω από αυτό, θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο ειλικρινής πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν διεξάγεται ψηφιακά και όχι με βόμβες (τουλάχιστον προς το παρόν).

Θα θέλαμε να είναι το πρώτο κράτος του Cloud όπου δεν αναφέρουμε το Facebook, αλλά, δυστυχώς, δεν θα ήταν. Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης αποφάσισε να κυκλοφορήσει το δικό του νόμισμα, μια ιδέα που είναι τόσο τρομερά άσχημη που έπρεπε να αφιερώσουμε μερικές παραγράφους σε αυτό. Αυτό όμως αργότερα. Πρώτα, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που μαγειρεύει στο δικό μας λαιμό του δάσους.

Οδηγών και χρημάτων

Τιμές OneDrive

Οι μεγαλύτερες ειδήσεις που σχετίζονται με τη βιομηχανία είναι ότι το Microsoft OneDrive ανανέωσε τη δομή τιμολόγησης για να επιτρέψει έως και 2 TB αποθηκευτικού χώρου και να προσφέρει πολλές βελτιωμένες δυνατότητες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού φακέλου υψηλής ασφάλειας. Αυτό είναι ωραίο αλλά τίποτα δεν προσφέρει ο ανταγωνισμός, οπότε δεν θα κάνει την κριτική μας στο OneDrive να αυξηθεί πολύ μεταξύ της καλύτερης κατάταξης cloud storage.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο είναι η απόκτηση του Wave από την H&R Block, το λογιστικό franchise που μπορείτε να βρείτε σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά σας. Το Wave είναι πιο γνωστό για το ότι είναι δωρεάν παρά την προσφορά μιας πλήρους σειράς λειτουργιών, αλλά η εξαγορά θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν έλλειψη μετρητών μπορεί να χρειαστεί να κοιτάξουν αλλού για να παρακολουθούν τα τιμολόγια. Παρακολουθήστε την κριτική μας στο Wave για ενημερώσεις.

Παιχνίδι ενός νέου συστήματος

Περισσότερες συναρπαστικές ειδήσεις προέρχονται από την αρένα ψυχαγωγίας, όπου δύο ιστορίες πιθανότατα θα συμπληρώσουν την καλύτερη επισκόπηση παιχνιδιών cloud. Η Microsoft μιλάει στο xCloud, το οποίο μπορεί ή όχι να είναι καθαρά προσβάσιμο μέσω μιας ειδικής κονσόλας, ενώ επιτρέπει επίσης τη χρήση του Xbox One ως μικρού διακομιστή, ώστε να μπορείτε να μεταδίδετε τα παιχνίδια σας από εκεί στο τηλέφωνο ή το tablet σας. 

Εάν αυτό δεν είναι αρκετά καλό για εσάς, η Bethesda έχει εργαστεί σκληρά στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα επιταχύνει τη ροή παιχνιδιών. Ονομάζεται Orion, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ανακάλυψη που περιμέναμε για να κάνουμε το cloud gaming βιώσιμο. Εάν ναι, θα το ακούσετε πρώτα από εμάς.

Ανατροπή των ζυγών: Ζυγός

ΖΥΓΟΣ

Εάν δεν ήταν για την ανακοίνωση του δικού του κρυπτονομίσματος, να ονομάζεται Libra, θα μπορούσαμε να δώσουμε στο Facebook ένα διάλειμμα αυτό το μήνα, παρά το εξαιρετικά ανατριχιαστικό νέο σχήμα συλλογής δεδομένων που ονομάζεται Study. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν αξίζει να αναφερθεί, αλλά απλώς και μόνο επειδή είναι ωραίο να κάνεις ένα διάλειμμα μετά την κάλυψη της τρέλας από τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Τούτου λεχθέντος, η Libra είναι πολύ μεγάλη ιστορία για να την αγνοήσει. Διατίθεται στο εμπόριο ως η μεγαλύτερη καινοτομία ποτέ, υποτίθεται ότι διευκολύνει τις διεθνείς μεταφορές χρημάτων και διευκολύνει την πληρωμή για πράγματα εν κινήσει, επειδή θα είναι (λίγο πολύ) διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες του Facebook. Το μυστικό του είναι ότι θα συνδεθεί με το δολάριο ΗΠΑ, οπότε η συναλλαγματική ισοτιμία από το Libra στο δολάριο θα είναι πάντα η ίδια.

Όπως επισημαίνει αυτό το φανταστικό αλλά paywall άρθρο των Financial Times, ωστόσο, το blockchain που προστατεύει το Zuck Buck (ένα ωραίο κομμάτι της σύνταξης FT που κλέβουμε ντροπιαστικά) δεν είναι καθόλου blockchain, το οποίο ρίχνει το «crypto Μέρος του Libra έξω από το παράθυρο. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι για να το επιπλέουν αρχικά, ο Zuck και οι κορώνες του, είναι αυτοί που το ελέγχουν.

Τώρα, όπως έχουμε εξηγήσει περισσότερες από μία φορές, το Facebook και οι άνθρωποι που το τρέχουν δεν πρέπει να εμπιστεύονται τις λεπτομέρειες για το πότε πραγματοποιείται το γλυκό σας πάρτι 16, πόσο μάλλον ένα νόμισμα που πιθανώς θα χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια άνθρωποι. Η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους πελάτες της ούτε για το προσωπικό της.

Δεν είναι μόνο μερικά αλεξίπτωτα που λένε ότι. Αρκετές κεντρικές τράπεζες έχουν κάνει ερωτικές ερωτήσεις σχετικά με το Libra και τι σχεδιάζει το Facebook. Υπάρχουν εικασίες ότι θα μειώσει τη δύναμη των κεντρικών τραπεζών, αλλά αμφιβάλλουμε ότι ακόμη και όλες οι δυνάμεις του σκότους του Zuckerberg θα είναι σε θέση να το ξεπεράσουν. Τουλάχιστον, το ελπίζουμε.

Κάνοντας σαν τον Warren G

Το σκηνικό για την αποκάλυψη του Libra είναι επίσης ενδιαφέρον, έρχεται όπως συμβαίνει σε μια εποχή που κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να περιορίσουν τη δύναμη των τεχνολογιών Big Four (Facebook, Apple, Amazon και Google γονικό αλφάβητο). Αν και η εμπιστοσύνη στην εμπιστοσύνη είναι σχεδόν ένα ευρωπαϊκό χόμπι, η ώθηση είναι εκπληκτική επειδή ακόμη και οι αμερικανοί νομοθέτες το εξετάζουν και σοβαρά επίσης.

Δεν είναι η χειρότερη ιδέα ποτέ, αν είμαστε ειλικρινείς. Αυτές οι μεγάλες εταιρείες κάνουν πολλά καλά, αλλά διατηρούν τόσα πολλά δεδομένα που τα διαλύουν όπως η Microsoft ήταν στη δεκαετία του ’90, μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αποκεντρωθεί η δύναμή τους και να διατηρηθεί η αγορά υγιής. 

Προσθέστε σε αυτήν μια λίγο-πολύ συμφωνία από τις χώρες της G20 να κλείσουν μερικά από τα φορολογικά κενά της Big Tech και θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτοί οι εταιρικοί γίγαντες βρίσκονται υπό πολιορκία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια μικρή ομάδα μετόχων της Alphabet πρότεινε τη διάλυση της εταιρείας προτού το κάνει η κυβέρνηση για αυτούς.

Ιράν Κάποιος Κώδικας

Το Ιράν χακαρίστηκε

Εάν παρακολουθείτε τις ειδήσεις, θα έχετε παρατηρήσει ότι τα πράγματα θερμαίνονται στον Περσικό Κόλπο, με τα πλοία να ανατινάσσονται και τα αεροσκάφη και τα αεροσκάφη να αναβαθμίζονται για θέση στον ουρανό πάνω και κοντά στο Ιράν. Τούτου λεχθέντος, εν μέσω των φτερών που προέρχονται από την Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον, η μάχη διεξάγεται στο διαδίκτυο, δίνοντάς μας μια γεύση του γενναίου νέου κόσμου που χτίζουμε.

Αυτό το άρθρο του Gizmodo περιγράφει εν συντομία τι συμβαίνει, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι για κάθε ματαιωμένη απειλή στον πραγματικό κόσμο, αρκετά χτυπήματα στον κυβερνοχώρο. Αυτό αλλάζει όχι μόνο αυτά τα fracas αλλά όλες τις συγκρούσεις. Η Δύση συνηθίζει να διεξάγει ασύμμετρη μάχη εναντίον ασθενέστερων αντιπάλων. Χάρη στο Διαδίκτυο, μια χώρα όπως το Ιράν έχει ίσους όρους ανταγωνισμού.

Μέχρι στιγμής, το Ιράν το έχει χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει τις εκλογές, ειδικά στις ΗΠΑ, διαδίδοντας παραπληροφόρηση μέσω του Twitter (η εταιρεία έκλεισε περίπου 5.000 λογαριασμούς τον περασμένο μήνα) και είχε ρούχα χάκερ που επιτίθενται σε υποδομές και τηλεπικοινωνίες. Αν και μερικοί μπορεί να ισχυρίζονται ότι ο πόλεμος δεν αλλάζει ποτέ, ζούμε σε καιρούς που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Μικρότερες ιστορίες

Ατζίτ Πάι

Ο αγαπημένος μας πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, με τη φήμη της ουδετερότητας του δικτύου, βρίσκεται ξανά σε ζεστό νερό, επειδή αποδεικνύει ότι κρύβει πράγματα από τους επιτρόπους του σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη πώληση δεδομένων γεωγραφικής τοποθεσίας των Αμερικανών. Αναρωτιόμαστε πώς θα κουνήσει το δρόμο του από αυτό, αλλά θα κουνιέται, για να είστε σίγουροι.

Σε μια αντιστροφή της τύχης, το bitcoin έχει δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, φτάνοντας το σημάδι των 15.000 δολαρίων για άλλη μια φορά στα τέλη Ιουνίου, αλλά μέχρι τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει αυτό το άρθρο μπορεί να έχει μειωθεί ξανά ή πάνω από 25.000 $. Σοβαρά, δεν ξέρεις ποτέ και σταματήσαμε να κάνουμε προβλέψεις.

Η μοίρα του Τζούλιαν Ασάνζ είναι τόσο φοβισμένη. Με τον κλειδωμένο του τώρα που έπεσε στις σουηδικές κατηγορίες, η Βρετανία ετοιμάζει τη γραφειοκρατία για να τον στείλει στις ΗΠΑ για να δικαστεί για το έγκλημα του ότι ήταν δημοσιογράφος. Έτσι, η ελευθερία πεθαίνει λίγο περισσότερο, με ένα κλαψούρισμα.

Θα τελειώσουμε με μια χαρούμενη νότα. Το υποσχόμενο βρετανικό πάσο πορνό είναι εκτός πίνακα, πιθανότατα για πάντα. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι το βρετανικό αναγνωριστικό πορνό ήταν μια φοβερή ιδέα και ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη χέρια με το Brexit, οι κάτοικοι της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας μπορούν να αναπνέουν ανακούφιση γνωρίζοντας ότι θα τους επιτρέπεται να παρακολουθούν πορνό χωρίς να χρειάζεται αποδείξτε ότι είναι άνω των 18 ετών.

Τελικές σκέψεις

Ο Ιούνιος 2019 δεν ήταν ο καλύτερος μήνας της ανθρωπότητας, με την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και του Assange να εκδίδεται και μια μεγάλη εταιρεία που σχεδιάζει να εισαγάγει το δικό της νόμισμα για να παρακάμψει αυτά που ελέγχονται από δημοκρατικές κυβερνήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ασημένιες επενδύσεις, οπότε ας ελπίσουμε ότι η τάση θα συνεχιστεί τον Ιούλιο.

Ποιες νομίζετε ότι ήταν οι πιο σημαντικές ιστορίες τον Ιούνιο; Μήπως χάσαμε; Τι έχει ο Ιούλιος για εμάς; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map