State of the Cloud, Μάρτιος 2019

Γεια σας, και καλώς ήλθατε σε μια ολοκαίνουργια κατάσταση του Cloud, τη μηνιαία στήλη του Cloudwards.net, όπου σας δίνουμε τις τεχνολογικές ειδήσεις των τελευταίων 28 ημερών. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μια ματιά στην εταιρική ίντριγκα, τις κατάφωρες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, καθώς και το Cloudwards.net που ξεσπά το καπάκι από μια μικρή συνωμοσία από τον μοναχικό της.


Πριν φτάσουμε σε αυτό, ωστόσο, θα θέλαμε να συνεχίσουμε ένα νήμα που ξεκινήσαμε στην έκδοση του Φεβρουαρίου, δηλαδή την έρευνα του Reuters για το Project Raven, ένα έργο παρακολούθησης των ΗΑΕ που στελεχώθηκε εν μέρει από πρώην υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ..

Σε επίσημη απάντηση, ένας διπλωμάτης του Εμιράτου αρνήθηκε να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Εκτός αν, φυσικά, δεν πιστεύετε έναν αξιωματούχο από ένα πολύ διεφθαρμένο καθεστώς (διαβάστε το καλύτερο VPN για τα ΗΑΕ για περισσότερα σχετικά με αυτό) ή, ξέρετε, δεν είστε Αμερικανός. Πιστεύουμε ότι το τελευταίο δεν έχει ειπωθεί για το Project Raven και θα σας κρατήσουμε ενημερωμένους.

Με αυτόν τον τρόπο, ας ξεκινήσουμε. Πρώτον, μια περίληψη μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Cloudwards.net τον Φεβρουάριο.

Δεσμοί που δεσμεύουν

Buffered VPN και BestVPN.com

Έχουμε ακούσει εδώ και καιρό φήμες για συνδέσμους μεταξύ BestVPN.com και Buffered VPN, ενός ιστότοπου αναθεώρησης VPN και ενός παρόχου VPN, αντίστοιχα. Ωστόσο, δεν έχουμε ποτέ αποδείξεις, οπότε αποφασίσαμε να σκάψουμε λίγο και βρήκαμε γρήγορα το παροιμικό όπλο καπνίσματος: έγγραφα που έδειξαν το BestVPN.com και το Buffered VPN ανήκαν στο ίδιο άτομο.

Η σχέση οδήγησε τους κριτικούς του BestVPN.com να αξιολογήσουν το Buffered VPN πολύ υψηλότερα από ό, τι θα περίμενε κανείς και να παραπλανήσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν μια υπηρεσία που διαρρέει προσωπικά δεδομένα σαν κόσκινο. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική Buffered VPN για λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Περιττό να πούμε, δεν έχουμε λάβει απάντηση από κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη, το οποίο ελπίζουμε ότι είναι ένα σημάδι ότι η δημοσίευση επανεξετάζει τη στρατηγική αναθεώρησης. Θα σας ενημερώνουμε για τυχόν εξελίξεις.

Κανένα δεν θα περάσει

διαχειριστής κωδικού πρόσβασης

Οι βιομηχανίες που καλύπτουμε στο Cloudwards.net κινούνται αργά, με τα VPN να αποτελούν την εξαίρεση χάρη στους πολέμους VPN, τους οποίους αναλύσαμε λεπτομερώς στην πολιτεία Cloud του Ιανουαρίου. Τούτου λεχθέντος, υπήρξαν δύο ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε άλλους τομείς που πήγαν λίγο κάτω από το ραντάρ τον Φεβρουάριο.

Το πιο τρομακτικό είναι ότι ένας ανεξάρτητος ερευνητής ασφαλείας διαπίστωσε ότι ορισμένοι από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης αποθηκεύουν τους κύριους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να είναι ένας εύκολος στόχος για χάκερ σε ορισμένες περιπτώσεις, αναιρώντας την ασφάλεια που παρέχει το λογισμικό.

Οι εν λόγω διαχειριστές κωδικών πρόσβασης – 1Password, Dashlane, KeePass και LastPass – απέρριψαν γρήγορα, λέγοντας ότι τα συμπεράσματα που επιτεύχθηκαν ήταν “πολύ θεωρητικά” ή επηρέασαν έναν μικρό αριθμό χρηστών και ακόμη και μόνο σε πολύ συγκεκριμένα σενάρια.

Αν και βλέπουμε τη δική τους πλευρά της ιστορίας, ελπίζουμε να επιτευχθεί μια λύση νωρίτερα και όχι αργότερα, επειδή οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο γίνονται πιο σωστοί. Και πάλι, εάν το νέο Android είναι οποιαδήποτε ένδειξη, ίσως δεν χρειαζόμαστε κωδικούς πρόσβασης στο εγγύς μέλλον.

Carbonite ξεπροβάλλει Webroot

Το άλλο κομμάτι των ειδήσεων του κλάδου είναι ότι μία από τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η Carbonite, αγοράζει το Webroot, μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προσφέρει υπηρεσίες προστασίας από ιούς και VPN, καθώς και αξιολογήσεις εκπαίδευσης και απειλών (διαβάστε την αναθεώρηση του Webroot SecureAnywhere για να δείτε τι πιστεύουμε) από αυτό).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Carbonite πληρώνει μόλις βόρεια των 600 εκατομμυρίων δολαρίων – ένα μεγάλο ποσό σε αυτόν τον κλάδο – για το Webroot με σκοπό να γίνει η κορυφαία εταιρεία προστασίας δεδομένων. Αυτός είναι ένας ευγενής στόχος, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα διαβρώσει περαιτέρω τις εφεδρικές λειτουργίες του Carbonite, οι οποίες, αν διαβάσετε την κριτική μας για το Carbonite και τα σχόλια που ακολουθούν, γλιστρούν.

Θα ενημερώσουμε τις σχετικές κριτικές μας μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή αυτό το τρίμηνο. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο.

Διασκέδαση με πρόστιμα

google καλά

Οι τακτικοί αναγνώστες θα γνωρίζουν ότι στο Cloudwards.net δεν είμαστε οπαδοί των shenanigans που τραβάει η Big Tech με τα δεδομένα των ανθρώπων. Αν και κατανοούμε ότι οι εταιρείες πρέπει να βγάλουν λεφτά, το ψέμα στους καταναλωτές και η κατάχρηση της εμπιστοσύνης τους δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνουν, και φαίνεται ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις κάνουν κάτι γι ‘αυτό, τουλάχιστον ανατολικά του Ατλαντικού.

Για παράδειγμα, από την έναρξη ισχύος του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ τον Μάιο του 2018, έχουν αναφερθεί σχεδόν 60.000 παραβιάσεις στις αρμόδιες αρχές και έχουν επιβληθεί 91 πρόστιμα, με αποτέλεσμα μια εταιρεία να αρχίσει να προσφέρει ασφάλιση GDPR. Οι μεγαλύτερες από αυτές τις τροποποιήσεις πήγαν στην Google, η οποία πρέπει να καταβάλει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία.

Στην πραγματικότητα, η Google δέχθηκε πρόσφατα τόσες πολλές κυρώσεις, πληρώνει περισσότερα πρόστιμα από φόρους στην ΕΕ. Παρόλο που θα το αφήσουμε ανοιχτό για συζήτηση εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσει περισσότερα στον φορολογούμενο και να χαλαρώσει τα δεδομένα που αιωρούνται, εξακολουθεί να είναι ένα τρομακτικό γεγονός. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google συνεργάζεται με τη δεξιά πτέρυγα για να αποτρέψει τη μεταφορά παρόμοιας νομοθεσίας στις ΗΠΑ.

Ένα χαστούκι στο Facebook

Το άλλο αιώνιο bugbear μας, το Facebook, είναι επίσης ένας στόχος στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να χτυπάει το χαλασμένο για τη χειρότερη από τη συλλογή δεδομένων της εταιρείας κοινωνικών μέσων και μια έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης που ονομάζει τα στελέχη της «ψηφιακούς γκάνγκστερ», μια περιγραφή τόσο καλή που θα θέλαμε να είχαμε ελάτε μαζί του.

Τούτου λεχθέντος, ο Zuck έχει καλύτερη πορεία απέναντι στον ωκεανό καθώς είναι σε θέση να διαπραγματευτεί το πρόστιμο για τα ακροβατικά που τραβάει από τον Απρίλιο. Αν και πιθανότατα θα είναι ακόμα στα δισεκατομμύρια δολάρια, θα είναι χαμηλότερο από αυτό που θα έπρεπε να είναι, γεγονός που εγείρει το ερώτημα της επιρροής των εταιρειών στο Land of the Free ™.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο ντροπιασμένος Διευθύνων Σύμβουλος της Equifax, Mark Begor, βρέθηκε στο τέλος μιας προφορικής ανατροπής στο Κογκρέσο, οπότε τουλάχιστον απομένει κάποια δικαιοσύνη στην Αμερική.

Το απόρρητο δεν είναι γενετικό

Το μεγαλύτερο καλό
© Pinterest

Μιλώντας για δικαιοσύνη, προφανώς η εταιρεία γενεαλογίας FamilyTreeDNA ασχολείται με τη δική της μορφή επαγρύπνησης. Η εταιρεία, η οποία σας έχει στείλει ένα δείγμα του DNA σας για να δείτε αν ταιριάζει με εκείνα άλλων που έχουν κάνει το ίδιο, μοιράζεται τη βάση δεδομένων της με το FBI. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Bennett Greenspan, θεωρεί ακόμη και τον εαυτό του ως μαχητή εγκλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι εάν μοιράζεστε κάποια συγγένεια με έναν καταζητούμενο ληστή τραπεζών, θα εμφανιστείτε στο ραντάρ της Feds, ποτέ δεν είναι καλό. Είναι ένα γελοίο υπέρβαση των ορίων από το FamilyTreeDNA και μας θυμίζει τον αδικαιολόγητο ενθουσιασμό για συνεργασία με την επιβολή του νόμου που εκτίθενται από δύο υπηρεσίες VPN. Διαβάστε σχετικά με αυτά στην κριτική PureVPN και στην κριτική HideMyAss.

Τούτου λεχθέντος, η ασημένια επένδυση εδώ είναι ότι έχει ρίξει ένα φως σε μια μικρή ρυθμιζόμενη βιομηχανία των Η.Π.Α. που ξεφεύγει από την κοινή χρήση δεδομένων. Αρκετές εταιρείες, για παράδειγμα, έχουν μοιραστεί δεδομένα με φαρμακευτικές εταιρείες και το Ancestry.com προχώρησε σε συνεργασία με την Calico, θυγατρική της Alphabet.

Αν και όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες μπορεί να υπερασπίζονται φωνάζοντας για το «το μεγαλύτερο καλό», υπάρχει εδώ μια ολισθηρή κλίση που θα μπορούσε να οδηγήσει στο είδος του γεγονότος που συμβαίνει στην Κίνα, όπου οι αρχές παρακολουθούν τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το DNA τους. Αυτό δεν είναι μέλλον που θέλουμε και συνιστούμε στους ανθρώπους να μείνουν μακριά από εταιρείες δοκιμών DNA.

Μικρότερες ιστορίες

Ρωσία

Όπως αναφέραμε στην έκδοση του Νοεμβρίου, οι Ρώσοι χάκερ αναμένεται να χάσουν τις επικείμενες εκλογές της ΕΕ τον Ιούνιο, όπως έκαναν στα αμερικανικά μεσοπρόθεσμα πέρυσι και στις προεδρικές εκλογές το 2016. Φαίνεται ότι αυτές οι προβλέψεις γίνονται πραγματικότητα, όπως έχει η Microsoft ανέφεραν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε θεσμικά όργανα της ΕΕ. Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε προφανώς ως κυβερνοχώρος.

Η υπηρεσία ειδήσεων της Apple, που χαιρετίζεται ως “Netflix για ειδήσεις”, δέχεται τις εκδόσεις του περιεχομένου που θα εμφανίζεται. Εδώ στο Cloudwards.net, δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Προφανώς, η Cupertino απαιτεί τα μισά έσοδα, κάτι που είναι υψηλός φόρος για μια βιομηχανία με περιθώρια τόσο λεπτά όσο το νερό.

Χάρη στη Valve, μπορούμε να ανεβάσουμε τα εμπόδια σε αυτό που θεωρούμε όσο ανθρώπινα γίνεται. Μελέτες του SteamVR, του συστήματος εικονικής πραγματικότητας, δείχνουν ότι οι παίκτες μετακινούν το σώμα τους με τρόπους που είναι σχεδόν απίθανοι με τις κινήσεις που κάνουν οι παραμορφωτές, με τους καρπούς, ειδικά, με στροφές που κανείς δεν πίστευε δυνατός και σε μεγάλο όγκο.

Θα ολοκληρώσουμε αυτήν την εβδομάδα με υπέροχα νέα για άτομα που δεν τους αρέσουν οι συγγραφείς, οι δημοσιογράφοι ή τα σχετικά επαγγέλματα. Φαίνεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι έτοιμη να αναλάβει και τις δουλειές μας. Μια τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από το OpenAI δείχνει υπόσχεση καθώς παλεύει να γράψει πεζογραφία και με τις πολλές επαναλήψεις της μοιάζει με μια ουρά για να γίνει ο νέος συγγραφέας ομιλίας του Ντόναλντ.

Τελικές σκέψεις

Σε αυτό το σημείωμα, θα σας προσφέρουμε ένα αγαπημένο άλμα και θα επιστρέψετε στη σκοτεινή τρύπα όπου εργαζόμαστε στην κατάσταση του σύννεφου. Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτό και ότι σας βοήθησε να κατανοήσετε τον κόσμο της τεχνολογίας.

Χάσαμε μεγάλες ιστορίες από τον Φεβρουάριο; Έχετε σκέψεις για αυτές που συμπεριλάβαμε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map