State of the Cloud, Ιανουάριος 2019

Γεια σας, και καλώς ήλθατε σε μια νέα κατάσταση του Cloud, οι μηνιαίοι συλλογισμοί της ομάδας σύνταξης του Cloudwards.net σχετικά με την κατάσταση της τεχνολογίας γενικά και ειδικότερα το cloud. Δεν θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι θα κοιτάξουμε πίσω το 2018 γενικά, καθώς και μόλις τον Δεκέμβριο, στο πρώτο SotC του 2019. Επιπλέον, θα δώσουμε μερικές από τις προβλέψεις μας για το τι έτος μπροστά μπορεί να φέρει.


Το 2018 ήταν το έτος κατά το οποίο οι παραβιάσεις απορρήτου ήρθαν στο φως όπως ποτέ άλλοτε, φέρνοντας στο προσκήνιο την κακή κατάσταση της ασφάλειας των προσωπικών μας δεδομένων. Ήταν επίσης η χρονιά που οι νομοθέτες ανέλαβαν μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να αναλάβουν καθήκοντα για αυτήν την κακή ασφάλεια, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι εκλογές σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν από τροχικά στρατεύματα που εργάζονται στις σκιές των πλατφορμών κοινωνικών μέσων.

Φυσικά, θα κάνουμε περισσότερα από το να αλέθουμε τους συνηθισμένους μας άξονες. Θα εξετάσουμε επίσης ορισμένες τάσεις που είδαμε στο χώρο αποθήκευσης στο cloud, τα ηλεκτρονικά αντίγραφα ασφαλείας και τους χώρους VPN και θα πάρουμε μια ματιά στο πώς θα μοιάζουν αυτές οι αγορές φέτος. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης του ιστότοπου και θέλουμε να το παρακολουθούμε, προτείνουμε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο παρακάτω.

Με το περίγραμμα που ολοκληρώνεται, ας ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στο cloud.

Απόρρητο και Perfidy

Απόρρητο του 2019

Το 2018 ήταν η χρονιά όπου ο κόσμος γενικά έμαθε τα βρώμικα παιχνίδια που έπαιξαν με τα δεδομένα των ανθρώπων χάρη στο σκάνδαλο του Facebook (για το οποίο μιλάμε για πρώτη φορά στην έκδοση του Απριλίου), καθώς και μικρότερες, αλλά όχι λιγότερο σοβαρές, αποκαλύψεις.

Λέμε «ο κόσμος εν γένει», επειδή, το Facebook, ιδιαίτερα, από καιρό είναι γνωστό ότι παίζει γρήγορα και χαλαρά με τα δεδομένα των ανθρώπων. Σε τελική ανάλυση, τι είδους εταιρεία προσφέρει το προϊόν της δωρεάν και κυκλοφορεί επίσης ως IPO εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων; Ο βασικός κανόνας του καπιταλισμού είναι ότι πρέπει να πουλάτε κάτι, και, στην περίπτωση αυτή, το προϊόν ήταν οι χρήστες του Facebook.

Βαθιά στην καρδιά της καρδιάς τους, οι άνθρωποι το ήξεραν, αλλά λίγοι νοιαζόταν όσο περιοριζόταν στη στόχευση διαφημίσεων σε εσάς κατά την περιήγησή σας στο Facebook. Αυτά που απλώς επέλεξαν να μην χρησιμοποιούν το Facebook. Σε τελική ανάλυση, η Google έκανε το ίδιο πράγμα και κανείς δεν φάνηκε να νοιάζεται για αυτό.

Φυσικά, η στόχευση της περίεργης διαφήμισης είναι ένα πράγμα, η παροχή ιδιωτικών δεδομένων σε ερευνητικές εταιρείες που τη χρησιμοποιούν για να κάνουν τους ανθρώπους να ψηφίσουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο είναι κάτι διαφορετικό. Η Cambridge Analytica, η οποία δεν εκπλήσσει κανείς σε πτώχευση λίγους μήνες αφότου ξέσπασε η ιστορία, ήταν, πολύ απλά, μια πολύ περίεργη εταιρεία και το Facebook δεν είχε καμία επιχείρηση να παραβιάζει τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις για να συνεργαστεί μαζί της.

Μέχρι στιγμής, τόσο άσχημα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά όταν η μπάλα του σκανδάλου κυλάει, οι αποκαλύψεις άρχισαν να συσσωρεύονται πάνω από τις συνειδητοποιήσεις και γρήγορα αποδείχθηκε ότι το Facebook έκανε όλα τα είδη πράγματα που δεν φαινόταν πολύ όμορφα όταν εξετάστηκαν από το έντονο φως της ημέρας . Για παράδειγμα, αυτό, και πολλά άλλα, μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών με όλα τα είδη εταιρειών και εφαρμογών και συνεχίζει να το κάνει.

Κυβερνητικά πυροτεχνήματα

Ακρόαση του Zuckerberg

Με όλα αυτά που συμβαίνουν, οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να μπουν. Η βιομηχανία τεχνολογίας είχε τη δυνατότητα να αυτορυθμιστεί μέχρι ενός σημείου, πιθανότατα περισσότερο επειδή οι νομοθέτες δεν είχαν ιδέα για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία παρά από μια αίσθηση εμπιστοσύνης, αλλά η κατάσταση είχε ξεπεράσει τον έλεγχο.

Θα αφήσουμε τον κυνισμό των αναγνωστών να αποφασίσουν εάν η παρέμβαση υποκινήθηκε από μια ανησυχία για την ευημερία των πολιτών ή επειδή τα λαϊκιστικά κόμματα φάνηκαν να καταλαμβάνουν δημοκρατικές εκλογές μέσω χειραγώγησης των κοινωνικών μέσων.

Είναι εύκολο να συνδυάσετε τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής με τα εκλογικά ζητήματα – οι ίδιοι οι πολιτικοί φαίνεται να το κάνουν – αλλά είναι δύο διαφορετικά προβλήματα που τυχαία συνέβησαν ταυτόχρονα. Αν και το Facebook πωλεί σκόπιμα δεδομένα ανθρώπων, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι το Google, το Twitter κ.λπ. βοήθησε στη διάδοση παραπληροφόρησης που εμπόδισε τη δημοκρατική διαδικασία.

Τούτου λεχθέντος, μπορούν να κατηγορηθούν δίκαια ότι δεν κάνουν πολλά για να το σταματήσουν.

Αν και πολλοί σχολιαστές φάνηκαν να ενδιαφέρονται κυρίως για το γεγονός ότι οι νομοθέτες δεν είχαν ιδέα για το πώς λειτούργησε η τεχνολογία – δεν είμαστε σίγουροι ότι ο μέσος γερουσιαστής των ΗΠΑ θα μπορούσε να λειτουργήσει μια φρυγανιέρα – σχεδόν κάθε ακροατής που άκουσε παραδέχτηκε ότι έγιναν λίγα πράγματα για να σταματήσει η παραπληροφόρηση, όχι ότι το ανίδεο δεν ήταν ξεκαρδιστική.

Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, εταιρείες όπως το Twitter και το Facebook έχουν αρχίσει να αυξάνουν και να καταργούν λογαριασμούς troll. Αυτό σημαίνει ότι ήταν πάντα σε θέση, απλά δεν μπορούσαν να ενοχληθούν πριν. Το ίδιο ισχύει και για το Google. Μόλις πιέστηκε να κάνει κάτι για παραπλανητικές διαφημίσεις και περίεργα αποτελέσματα αναζήτησης, άρχισε να τις αφαιρεί.

Αποδεικνύει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται λίγο πείσμα, αν και είναι ενοχλητικό ότι οι εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων πρέπει να ωθούνται για να προστατεύσουν τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των χρηστών με τον ίδιο τρόπο που μια εξοργισμένη μητέρα παίρνει τον εφηβικό γιο της από το κρεβάτι το πρωί.

Κοιτάζοντας μπροστά: Απόρρητο και ασφάλεια

Ασφάλεια 2019

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προβλέπουμε ότι το 2019 θα αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια. Ενώ φαίνεται μόνο μια μικρή μειονότητα ανθρώπων – πόσο μάλλον οι νομοθέτες και άλλες δυνάμεις – να ζεσταθούν κάτω από το περιλαίμιο πάνω από αυτό, μπορεί να υπάρχει αρκετή ώθηση για πραγματική αλλαγή.

Ένα παράδειγμα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο γενικός κανονισμός περί απορρήτου δεδομένων φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι χαρτί. Ενώ οποιοσδήποτε νέος, εκτεταμένος κανονισμός είναι τρομακτικός, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι δεν είναι παρά ζεστός πολιτικός αέρας. Ωστόσο, ο GDPR δεν είναι. Τα πρόστιμα έχουν ήδη εκδοθεί από εθνικούς φύλακες και το Facebook ενδέχεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα για παραβάσεις.

Ταυτόχρονα, οι νομοθέτες σε όλο τον κόσμο πιέζουν για ρύθμιση της Big Tech, συχνά με τη μορφή φόρων, αλλά και γενικά μέτρα «απόρρητο από το σχεδιασμό». Επιπλέον, η δημόσια κατακραυγή για την κινεζική μηχανή αναζήτησης του Google, που ονομάστηκε Dragonfly, ήταν αρκετή για να την θάψει η εταιρεία. Προσθέστε την απειλή της αντιμονοπωλιακής δράσης στην Ευρώπη, και οι εταιρείες τεχνολογίας δυνάμεων που βλέπουν εναντίον τους θα πρέπει να τις κρατήσουν από τα χειρότερα shenanigans τους.

Ωστόσο, αυτό το σπαθί κόβει και τους δύο τρόπους. Αν και οι κυβερνήσεις παίρνουν σοβαρά υπόψη το πώς η Big Tech εισβάλλει στο απόρρητό μας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να πάρουν και τα εργαλεία για να το κάνουν.

Ακόμα και τώρα, ασκείται πίεση στο WhatsApp και στο Facebook για να επιτρέπεται η χρήση εξωτερικών χώρων στις ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, ώστε οι υπηρεσίες ασφαλείας να μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματα των υπόπτων. Αυτό δεν είναι κακό, αν πρόκειται για ανθρώπους που σχεδιάζουν κάποια δυσάρεστη, αλλά ποιος να πει ότι δεν θα ακολουθήσουν torrenters ή άλλα επιθυμητά στη συνέχεια; Οι ολισθηρές πλαγιές αφθονούν εδώ.

Οι πόλεμοι VPN

VPN

Το γεγονός ότι οι τεχνολογικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις έρχονται μετά από τα ιδιωτικά μας δεδομένα είναι ίσως γιατί βλέπουμε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον για τις κριτικές VPN από ό, τι στο παρελθόν. Σε τελική ανάλυση, εάν κανείς δεν πρόκειται να σας προστατεύσει, θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το κάνετε αυτό, επομένως είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Αυτή η αύξηση του ενδιαφέροντος, καθώς και το γεγονός ότι η δημιουργία μιας εταιρείας VPN δεν είναι πολύ δύσκολη – η δημιουργία ενός καλού VPN είναι δύσκολη, μια μέτρια, όχι τόσο πολύ – είναι ίσως ο λόγος που δεν βλέπουμε μόνο μια αύξηση του ποσού των VPN, αλλά επίσης ενέτεινε τον ανταγωνισμό με τη μορφή απότομων μειωμένων τιμών και καλύτερων δυνατοτήτων, από διευρυμένα δίκτυα διακομιστών έως τον αριθμό των επιτρεπόμενων συσκευών.

Φυσικά, οι στρατιώτες πεθαίνουν σε πολέμους. Βλέπουμε ήδη τις υπηρεσίες που έχουν δημιουργήσει κατάστημα πριν από λίγους μήνες να πέφτουν. Για ένα παράδειγμα, διαβάστε την αναθεώρηση VikingVPN, όπου ένας πάροχος πήγε kerplooey, διατηρώντας παράλληλα ενεργό τον ιστότοπό του.

Περιμένετε πολλά τέτοια πράγματα το 2019, καθώς και ολοένα και μεγαλύτερες προσπάθειες στο μάρκετινγκ και τη διατήρηση πελατών. Ένας καλός δείκτης είναι ο όγκος των ανεπιθύμητων σχολίων από άσχημα VPN που καταργούμε κάθε πρωί. Είναι απλώς τρελό.

Αποθήκευση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας το 2019

Ασφάλεια

Αν και η θερμότητα είναι υψηλότερη μεταξύ των VPN, μην νομίζετε ότι ο άλλος βασικός μας σταθμός αποθήκευσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι αθόρυβος. Οι πόλεμοι αποθήκευσης είναι πολύ πίσω μας, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά, με το κύριο πράγμα να είναι ότι οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι ακριβός.

Το πρώτο μας σήμα ήταν το 2017, όταν το CrashPlan έκλεισε τις πόρτες του σε τακτικούς χρήστες για να επικεντρωθεί στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, είδαμε ότι όλο και περισσότεροι πάροχοι αφαιρούσαν τη λέξη “απεριόριστο” από τις σελίδες τους ή έβαλαν έναν αστερίσκο δίπλα της.

Μια άλλη αναδυόμενη τάση είναι ότι οι τιμές κυμαίνονται έντονα, ενώ οι δωρεάν προσφορές περιορίζονται.

Μπορείτε να διαβάσετε για ένα παράδειγμα στην αναθεώρηση MEGA. Συνήθιζε να προσφέρει έως και 50 GB δωρεάν, αλλά το έχει μειώσει ουσιαστικά στα 15 GB. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το pCloud, το οποίο πρόσφερε επιπλέον 10 GB συν πρόσθετα, αλλά τώρα προσφέρει μόνο 2 GB δωρεάν και μόνο 8 GB μπορούν να «κερδίσουν». Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό στην αναθεώρηση pCloud.

Αν και τα δωρεάν σχέδια γίνονται όλο και πιο περιορισμένα, οι τιμές ανεβαίνουν πολύ και κάτω. Εάν πιστεύετε ότι κάτι είναι πολύ ακριβό, περιμένετε μερικές εβδομάδες και η προσφορά θα έχει αλλάξει. Ως συνήθως, ο πελάτης είναι βασιλιάς όταν συνεχίζονται οι τιμές των πολέμων, οπότε αξίζει να προσέχετε για μείωση της ποιότητας. Ελέγχετε τακτικά τις κριτικές αποθήκευσης cloud για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον αγαπημένο σας πάροχο.

Τελικές σκέψεις

Αν και θα θέλαμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι στις προβλέψεις μας για το 2019, δεν θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα της πρόβλεψης των προβλέψεων του επόμενου έτους με ένα ντροπιασμένο άρθρο που παραδέχεται πόσο λάθος ήμασταν πριν. Ταυτόχρονα, αισθανόμαστε σίγουροι ότι το 2019 θα είναι η χρονιά των εταιρειών τεχνολογίας, των ακτιβιστικών κυβερνήσεων και των καλύτερων συμφωνιών για πελάτες VPN και αποθήκευσης.

Πιστεύετε ότι το έχουμε σωστά; Ή μήπως είμαστε τόσο μακριά από τα χρήματα που δεν είναι καν αστείο; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και έχετε ένα υπέροχο 2019. Ελπίζουμε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την κατάσταση των κομματιών του cloud, καθώς και του άλλου περιεχομένου μας. Μείνε ασφαλής.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map