State of the Cloud, Ιούλιος 2018

Γεια σας, και καλώς ήλθατε στην κατάσταση του cloud για τον Ιούλιο του 2018, η μηνιαία ανακεφαλαίωση των μεγαλύτερων ειδήσεων σχετικά με το cloud και το απόρρητο του Cloudwards.net, με κάποια άλλη τεχνολογία να μπαίνει εδώ και εκεί. Είναι ενημερωτικό και θα σας δώσει ένα γέλιο εδώ και εκεί, οπότε δεν είναι περίεργο ότι οι περισσότεροι από τους ηγέτες του κόσμου εγγραφούν σε αυτό (οι δικηγόροι μας θα ήθελαν να ισχυριστούν ότι δεν το έχουμε ελέγξει αυτό).


Ήταν ένας άγριος μήνας και υπήρξαν πολλές ειδήσεις που προέρχονται από τον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι το είδος που σε κάνει να φτιάχνεις τα φρύδια σε φόβο και όχι έκπληξη. Αν θέλετε να δείτε πού σταματήσαμε, σας προτείνουμε να δείτε την έκδοση του Ιουνίου. Διαφορετικά, ιμάντας για μια άγρια ​​βόλτα.

Διασκέδαση με το Facebook (Εάν τα ζητήματα απορρήτου ήταν διασκεδαστικά)

Το-Zuck-in-DC
© Scoopnest

Όπως έχουμε σχεδόν σε κάθε κατάσταση του cloud από την έναρξή τους πριν από λίγους μήνες, θα ξεκινήσουμε με το Facebook. Αν και οποιοσδήποτε ακόμη και από απόσταση γνωρίζει, έχει αποφύγει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων εδώ και χρόνια λόγω των τρόπων πώλησης δεδομένων και στόχευσης διαφημίσεων, το σκάνδαλο της Cambridge Analytica τράβηξε το καπάκι ενός άσχημου κέντρου. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Πάρτε, για παράδειγμα, τις πρόσφατες ειδήσεις ότι η εταιρεία απλά δεν μπορεί να σταματήσει τη διαρροή των πληροφοριών των χρηστών. Σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση, το Facebook επιτρέπει στους κατασκευαστές όλων των ειδών συσκευών (κυρίως smartphone και tablet) να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών σε μια προσπάθεια βελτιστοποίησης (μια αγαπημένη λέξη-κλειδί των αγοραστών) της υπηρεσίας των κατασκευαστών. Περιττό να πούμε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη των χρηστών για το θέμα.

Αποδεικνύεται, αρκετοί από αυτούς τους κατασκευαστές είναι Κινέζοι, που σημαίνει κρατικές εταιρείες σε μια από τις πιο καταπιεστικές χώρες του κόσμου, έχουν τώρα μερικά από τα προσωπικά σας στοιχεία. Προφανώς, ακόμη και όταν δεν βρίσκεστε στο Μέσον Βασίλειο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα VPN μας για επιλογές στην Κίνα.

Παρεμπιπτόντως, τη μια φορά που το Facebook προσπάθησε να κάνει κάτι καλό και να ακολουθήσει τους νόμους περί απορρήτου, όπως ορίζονται από το GDPR, κλειδώθηκε αρκετές χιλιάδες επιχειρηματικοί χρήστες, οπότε υπάρχει αυτό.

Όχι ότι το Facebook είναι η μόνη εταιρεία που κάνει συμφωνίες με την Κίνα. Τα νέα έσπασαν τον περασμένο μήνα ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple είναι ένας ανεπίσημος διπλωμάτης στην Κίνα, μεσάζοντας συμφωνίες εκ μέρους των ΗΠΑ, η οποία είναι μια βαθιά ανησυχητική εμπλοκή εταιρικών και κυβερνητικών συμφερόντων (εκτός αν νομίζετε ότι η Apple έχει τα καλύτερα συμφέροντα του αμερικανικού λαού. εμείς δεν).

Be Evil: Το Google μαθαίνει από τα Big Boys

Google-Evil-Eyes

Μιλώντας για μπερδεμένα κίνητρα: η κάποτε φιλική εταιρεία που είχε ως σύνθημα «μην είσαι κακό» φαίνεται να είχε μια αλλαγή καρδιάς. Σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό, ανέπτυξε προηγμένο drone AI, ένα κουτάλι που σας έφερε η Intercept.

Εάν η δημιουργία ρομπότ δολοφόνων δεν ήταν αρκετή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο για την κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά. Οι ισχυρισμοί ήταν ότι η Google προεγκαθιστούσε το δικό της λογισμικό σε τηλέφωνα Android, εμποδίζοντας άλλα μέρη να αγωνιστούν για την προσοχή των πελατών. Μετά από διετή έρευνα, η EC συμφώνησε με τους ισχυρισμούς και η Google αντιμετωπίζει πρόστιμο 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Φαίνεται ότι ένα νέο Android ανοιχτού κώδικα μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Πρόβλημα μυρωδιών Musk

Έλον-Μόσκ
© CNBC

Αν και δεν είναι ακριβώς κακό, φαίνεται ότι πολλές εταιρείες του Elon Musk-cum-hobby-horse αντιμετωπίζουν κάποια δυσάρεστα προβλήματα. Η επιχείρηση ηλιακής ενέργειας λειτουργεί με αναθυμιάσεις. Έκλεισε εννέα εγκαταστάσεις με μείωση των πωλήσεων. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μείωση της ζήτησης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί, ή θα μπορούσε να είναι ότι η παραγωγή υπερεκτιμήθηκε στην αρχή, όπως ήταν και με την Tesla.

Στο μέτωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η εταιρεία πέτυχε τελικά τον στόχο της στις αρχές Ιουλίου, αλλά όχι πριν απολύσει σημαντικό αριθμό εργαζομένων, καθώς επίσης και απολύθηκε ένας άντρας που ισχυρίζεται ότι απολύθηκε επειδή προσπάθησε να οργανώσει μια ένωση. Αν και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιος τόσο έντονος όσο ο Musk δεν είναι οπαδός των συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι ένα πλήγμα για το εργατικό δυναμικό του.

Δεν είναι όμως όλα τα μαύρα σύννεφα για τον Έλον. Το Σικάγο έδωσε το εντάξει για την Βαρετή Εταιρεία του (φήμης φλόγας) να ξεκινήσει να εργάζεται για το έργο hyperloop στην πόλη. Η ιδέα είναι ότι οι σωλήνες υπό πίεση θα λειτουργούν κάτω από την πόλη, προσφέροντας εξαιρετικά γρήγορες και φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες. Ωστόσο, όχι μια ημέρα μετά την ανακοίνωση, ένας συγγραφέας του The Verge είχε τις αμφιβολίες του για τα οικονομικά μαθηματικά πίσω από το έργο.

Ο Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε από ζεστές διακοπές

Θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον γύρο των μεγάλων ιστοριών του Ιουνίου με τα χαρούμενα νέα ότι, σύμφωνα με έναν βρετανό πρώην spook, η Ρωσία πολεμά έναν ψυχρό πόλεμο με τη Δύση. Σημειώστε την ένταση αυτής της πρότασης: δεν ετοιμάζονται για μία, αγωνίζονται τώρα.

Εκτός από την ευρείας κλίμακας πειρατεία δρομολογητών σε όλο τον κόσμο για τον οποίο αναφέραμε νωρίτερα, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επισκέπτες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία έχουν παραβιάσει τις συσκευές τους, συχνά από απόσταση. Μόλις επιστρέψει ο επισκέπτης του sportsfest, είναι, ουσιαστικά, ψηφιακός κατάσκοπος για τον Πούτιν και τους kronies του, είτε του αρέσει είτε όχι.

Μικρότερες ιστορίες

Κορυφή
© ZDNet

Με αυτά τα ενθαρρυντικά νέα, ας ρίξουμε μια ματιά στις μικρότερες ιστορίες του Ιουνίου, το πιο χαρούμενο από τα οποία είναι ότι η Δύση είναι και πάλι ο ηγέτης στο παιχνίδι των υπερυπολογιστών, χάρη στη Summit, μια νέα μηχανή που βρίσκεται στο Oak Ridge National Εργαστήριο. Το Summit μπορεί να υπολογίσει έως και 122 petaflops δεδομένων, σε αντίθεση με το 93 Sunway TaihuLight της Κίνας που μπορεί να.

Μια μαζική παραβίαση στο MyHeritage αποκάλυψε τις διευθύνσεις email 92 εκατομμυρίων χρηστών, ένα νέο ρεκόρ. Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι μόνο οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν γυμνές. Ευτυχώς, η βάση δεδομένων του DNA δεν επηρεάστηκε.

Ένας ερευνητής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αυτοματισμός δεν θα απειλήσει τη δουλειά σας. Η προειδοποίηση (ξέρατε ότι θα υπήρχε) είναι ότι η οικονομία παραμένει σταθερή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τραπεζίτες ανταποκρίνονται σε πολλά από τα κόλπα πριν από την ύφεση, συνιστούμε στους αναγνώστες μας να μάθουν είτε να προγραμματίζουν είτε να διατηρούν AIs χρησιμοποιώντας ένα μάθημα αλληλογραφίας ή κάτι τέτοιο.

Τα Windows 98 γιόρτασαν τα 20α γενέθλιά του τον Ιούνιο. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί αυτό είναι αξιοσημείωτο, πολλά άτομα, καθώς και ιδρύματα, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το πρακτικά αρχαίο λειτουργικό σύστημα. Οι χειρότεροι παραβάτες είναι κυβερνήσεις, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η πόλη του Λονδίνου ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας μέσω email…

Τελικές σκέψεις

Με αυτό, θα ολοκληρώσουμε τον μήνα. Τον Ιούλιο, αναμένουμε να υπάρξει μεγάλη φήμη και οργή σχετικά με τους νέους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τη μεταφόρτωση, καθώς και περισσότερες αποκαλύψεις στο Facebook (ένα όφελος για τους βαρεμένους δημοσιογράφους).

Ελπίζουμε να λάβετε ξανά μέρος σε μερικές εβδομάδες. Μέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς και, όπως πάντα, σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map