State of the Cloud, Απρίλιος 2018

Καλώς ήρθατε στη μηνιαία κατάσταση του cloud του Cloudwards.net, όπου ρίχνουμε μια ματιά στις πιο σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων 30 ημερών, καθώς και ανυπομονούμε λίγο τον επόμενο μήνα. Εστιάζουμε κυρίως στα τεχνολογικά νέα, φυσικά, καθώς και σε οτιδήποτε σχετίζεται με το cloud συγκεκριμένα. Σκεφτείτε το ως μια ανακεφαλαίωση που θα σας δώσει την εξειδικευμένη γνώση για να εντυπωσιάσετε τους ανθρώπους σε πάρτι. Βαρετά πάρτι, αλλά έτσι ακριβώς κυλάμε.


Αυτό είναι το πρώτο τέτοιο άρθρο που τρέχουμε και ελπίζουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Αν και υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί ιστότοποι ειδήσεων εκεί έξω και δεν έχουμε καμία επιθυμία να αντικαταστήσουμε κανέναν από αυτούς – εμπιστευτείτε μας, δοκιμάσαμε στο παρελθόν – πιστεύουμε ότι εκδοτικά έχουμε πολλά να προσφέρουμε. Λοιπόν, δέστε και ενώστε μας καθώς ρίχνουμε μια ματιά σε αυτό που μας έφερε ο Μάρτιος.

Facebook, Cambridge Analytica και Zuckerberg

Ο Μάρτιος 2018 ήταν ο μήνας του Facebook και η τεράστια κατάρρευση που αποκαλύπτει τις αποκαλύψεις ότι η Cambridge Analytica, μια εταιρεία ανάλυσης αγοράς με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε εξορύξει τα δεδομένα του Facebook τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ και στοχεύει διαφημίσεις σε αυτούς, ίσως ακόμη και να επηρεάσει τις ΗΠΑ του 2016 προεδρικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ.

Τρομακτικά πράγματα. Παρόλο που οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι δύσκολες, τα πάντα έχουν σχέση με την πολιτική διαδικασία στις περισσότερες άλλες χώρες, οι αποκαλύψεις του καταγγέλλοντος Christopher Wylie, συνιδρυτή της CA που δεν εργάζεται πλέον εκεί, συγκλόνισε τη χώρα και τον υπόλοιπο κόσμο , στον πυρήνα του.

Για μήνες τώρα, σιγά-σιγά αποδεχόμαστε ότι το Facebook έχει καθυστερήσει επιρροή στον κόσμο γενικά αφού έγινε σαφές η δύναμη που ασκεί ο τροχικός στρατός του Πούτιν, αλλά τώρα είναι σαφές ότι δεν το έχουν μόνο αυταρχικοί ισχυροί. τα δικά μας κόμματα και ηγέτες χρησιμοποιούν επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ασθενείς.

Ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, έκανε δημόσια συγγνώμη (και μάλιστα έβγαλε διαφημίσεις εφημερίδων) και ορκίστηκε να βελτιώσει τα πράγματα. Θα καταθέσει και σε μια επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με αυτό, αν και έχει απλώς αποφασίσει να στείλει stand-in σε ισοδύναμο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συγγνώμη του Zuckerberg, εντούτοις, είναι κούφια: η εταιρεία του εξόρυξε και πουλούσε δεδομένα ανθρώπων εδώ και χρόνια, αν και αντί να τα πουλήσει για πολιτικούς σκοπούς, τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν από διαφημιστές. Φαίνεται περίεργο να τραβήξουμε τη γραμμή εκεί: το να έχεις τους ανθρώπους να ξοδέψουν τα κερδισμένα μετρητά τους σε άσκοπη χάλια καταναλωτών που δεν χρειάζονται είναι προφανώς μια χαρά, αλλά προφανώς επηρεάζοντας την πολιτική διαδικασία δεν είναι.

Ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε όλη αυτή την τραγωδία είναι επίσης περίεργος, διότι είναι αυτοί που ηγούνται της κατηγορίας εναντίον των πολιτικών shenanigans, αλλά και πάλι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται πολύ για το τι κάνουν οι έμποροι με όλα τα δεδομένα που καταγράφονται σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Θα θέλαμε να προτείνουμε σε όλους να ακολουθήσουν τον Elon Musk, αλλά ούτε θα διαγράψουμε τη σελίδα μας στο FB, γιατί, λοιπόν, δεν είμαστε Tesla.

Σκάνδαλο Facebook: τα καλά νέα

Ολόκληρα τα fracas στο Facebook είναι κατά κάποιον τρόπο, καλά νέα: αν και χρειάστηκε περισσότερος χρόνος από ό, τι θα θέλαμε, οι άνθρωποι επιτέλους δίνουν επιτέλους προσοχή στις στρεβλωμένες αντιδικίες που ξεκινά η εταιρεία: ήδη οι άνθρωποι διαγράφουν τα προφίλ κοινωνικών μέσων και λαμβάνουν μεγαλύτερη προσοχή πώς συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο. Εάν είστε ένα από αυτά τα άτομα, φροντίστε να ανατρέξετε στον ηλεκτρονικό μας οδηγό απορρήτου, καθώς θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

Το σκάνδαλο ώθησε επίσης τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά πρότυπα και πρωτόκολλα που θα βοηθήσουν στη διατήρηση της ασφάλειας του Ιστού για εσάς. Μία από αυτές τις επιλογές είναι η χρήση ανοιχτών πρωτοκόλλων και άλλων κόλπων IMAP που θα κάνουν τα κοινωνικά μέσα ευκολότερα και ασφαλέστερα στη χρήση. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, το The Register έχει μια πλήρη ιστορία σχετικά με αυτό.

Κατασκοπεία και επιτήρηση Shenanigans

Όχι ότι το Facebook έχει κάποιο είδος στριμμένου μονοπωλίου για κατασκοπεία ανθρώπων. Όλοι γνωρίζουμε για το PRISM και το Patriot Act, αλλά φαίνεται ότι σύντομα μπορούμε να προσθέσουμε ένα άλλο ακρωνύμιο σε αυτήν τη λίστα: CLOUD. Περνώντας από την πίσω πόρτα, αυτή η νέα πρωτοβουλία δίνει στις ΗΠΑ πληροφορίες για να τραβήξουν τα δεδομένα των πολιτών των ΗΠΑ από διακομιστές cloud ακόμη και στο εξωτερικό, μια τρομακτική σκέψη.

Ακόμη και η χρήση ενός VPN δεν θα σας σώσει από αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν πάροχο μηδενικής γνώσης, όπως το Tresorit ή το Sync.com, εάν θέλετε να διατηρήσετε τα αρχεία σας ασφαλή από παρεμβολές.

Όχι ότι η επιτήρηση περιορίζεται στο interwebz: Η κινεζική αστυνομία χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα γυαλιά ηλίου για να παρακολουθεί πινακίδες αριθμού και ακόμη και πρόσωπα, ενώ η αστυνομία στη Βόρεια Καρολίνα χρησιμοποιεί τα δεδομένα GPS της Google για να μαζέψει κανέναν ακόμη και κοντά σε μια σκηνή εγκλήματος. Δεν είναι υπέροχη η σύγχρονη εποχή?

Επόμενο βήμα στο Cloud Gaming?

Λοιπόν, ίσως: αν και το gaming-as-a-service (GaaS), ή το cloud gaming, έχει πάρει μια πτυχή που μοιάζει με χίμαιρα τα τελευταία χρόνια – είτε δεν έχει συμβεί είτε δεν έχει συμβεί σε μια αποδυναμωμένη έκδοση – αυτό φαίνεται τώρα ότι ορισμένοι σοβαροί παίκτες πρόκειται να δουλέψουν σε αυτό.

Το τμήμα παιχνιδιών της Microsoft δημιουργεί ένα έργο για gaming cloud, ενώ το NVIDIA κάνει το ίδιο με το έργο GeForce Now, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται σε κλειστή έκδοση beta. Ενώ προς το παρόν δεν έχουμε πολλά να αναφέρουμε, ελπίζουμε να ενημερώσουμε σύντομα το άρθρο μας για το cloud gaming με τις πιο πρόσφατες και μεγαλύτερες εξελίξεις.

Μικρότερες ιστορίες


© Stuff.co.nz

Αν και πολλά συνέβησαν στην τεχνολογία τον Μάρτιο, όπως μπορείτε να δείτε, εδώ είναι μερικές ιστορίες που αισθανθήκαμε ότι αξίζουμε λίγο περισσότερη αγάπη από ό, τι είχαν. Πρώτα προς τα πάνω είναι η είδηση ​​ότι οι Specter και Meltdown έχουν διορθωθεί σε οποιαδήποτε μάρκα επόμενης γενιάς που αναπτύσσονται. Αυτές οι επιδιορθώσεις βρίσκονται σε επίπεδο υλικού, οπότε ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες επιβράδυνσεις.

Ο Kim Dotcom, ιδρυτής της Megaupload και έμμεσα της MEGA κέρδισε άλλη μια περίπτωση στην πιθανή ατέρμονη μάχη ενάντια στην έκδοση των ΗΠΑ. Οι Η.Π.Α. επιθυμούσαν να μεταφερθεί το πρόσωπο της πειρατείας στη δικαιοδοσία του για πάνω από μια δεκαετία τώρα, αλλά ο μεγαλύτερος από τη ζωή Dotcom (άλλαξε το όνομά του με πράξη δημοσκόπησης) αντιστάθηκε με επιτυχία μέχρι τώρα.

Οι πρωτότυπες σειρές του Netflix απαγορεύτηκαν από το φεστιβάλ των Καννών λόγω τεχνικότητας. Αν και όλοι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι το Χόλιγουντ και οι ομόλογοι του είναι τρομοκρατημένοι για λίγο ανταγωνισμό (δείτε την ιστορία της Dotcom για ένα παράδειγμα), αυτή η απόφαση είναι για άλλη μια φορά απόδειξη ότι η παλιά φρουρά θα κάνει οτιδήποτε για να βεβαιωθεί ότι οι πρώτοι δεν θα πάρουν το πόδι τους στην πόρτα.

Η Kaspersky Labs θα μεταφέρει ορισμένα από τα κέντρα δεδομένων της στην Ελβετία για να αποφύγει τους ισχυρισμούς ότι η ρωσική κυβέρνηση κατασκοπεύει το πελατολόγιο της εταιρείας στους διακομιστές με έδρα τη Ρωσία. Αν και τα δεδομένα των Ρώσων πολιτών θα πρέπει να παραμείνουν αποθηκευμένα στη μητρική πατρίδα – ο Πούτιν ψήφισε νόμο που απαγορεύει ρητά την αποθήκευση των δεδομένων των Ρώσων στο εξωτερικό – είναι λιγότερο ανησυχητικό για τους ξένους πελάτες.

Το νομοσχέδιο SESTA / FOSTA των ΗΠΑ που ψηφίστηκε πρόσφατα προκαλεί πονοκέφαλο σε πολλές υπηρεσίες cloud, καθώς οποιοδήποτε περιεχόμενο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ενθαρρύνει την εμπορία σεξ και τα παρόμοια αφήνουν τους οικοδεσπότες του στο άγκιστρο. Μερικά άτομα και εταιρείες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν την μάλλον άσχημη επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν ήδη καταργήσει το περιεχόμενό τους ως αποτέλεσμα.

Παγκόσμια ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ολοκληρώσαμε τον Μάρτιο με το υψηλό σημείωμα της Παγκόσμιας Ημέρας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μια εορταστική ημέρα για οποιονδήποτε πιστεύει ότι η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας είναι ένα από τα κλειδιά της ευτυχίας (θέτουμε αυτήν τη γραμμή αρκετά χαμηλή επίτηδες, ευχαριστώ πολύ).

Παρόλο που είναι λίγο νωρίτερα για τη δημοσίευση οποιωνδήποτε αριθμών, ελπίζουμε ότι θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε περισσότερα άτομα από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια και ότι όλα αυτά υποστηρίζονται με ασφάλεια, προτιμότερα με τον κανόνα 3-2-1.

Τελικές σκέψεις

Αυτό λίγο πολύ ολοκληρώνεται Αγώνας, αν μας ρωτήσετε. Αν και υπάρχουν πολλά να αναμένουμε αυτόν τον Απρίλιο, προβλέπουμε ότι οι μεγαλύτερες ιστορίες θα αφορούν την έγκριση της ΕΕ από τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) τον Μάιο και πώς θα επηρεάσει το Διαδίκτυο. Αυτή η συνολική νομοθεσία θα πρέπει να μας προστατεύει λίγο καλύτερα και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για τις λεπτομέρειες της.

Πιστεύετε ότι το έχουμε κάνει λάθος είτε κοιτάζοντας πίσω είτε μπροστά; Έχετε σκέψεις για τις ιστορίες που έχουμε συζητήσει; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map