BestVPN.com & Buffered VPN: Ένας αγώνας που δημιουργήθηκε στον Παράδεισο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να εκτελέσετε έναν ιστότοπο κριτικής που βγάζει τα χρήματά του από συνδέσμους θυγατρικών όπως εμείς. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια εικονική ιδιωτική υπηρεσία δικτύου που χρεώνει χρήματα στους συνδρομητές για να το χρησιμοποιήσουν όπως, ας πούμε, το ExpressVPN. Θα μπορούσατε, φυσικά, να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα. Σε αυτήν την περίπτωση, σας αρέσει ο Pete Zaborszky.


Η Zaborszky είναι ο ιδιοκτήτης του BestVPN.com, ενός ιστότοπου αφιερωμένου στην αξιολόγηση παρόχων VPN. Είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του Buffered VPN, ενός παρόχου VPN. Δεν θα βρείτε καμία εταιρεία που να διαφημίζει αυτήν τη σχέση, αλλά αφού λάβαμε μια συμβουλή από έναν αναγνώστη, βάζουμε τα gumshoes μας και χτυπήσαμε τα ψηφιακά τούβλα.

Αυτό που ανακαλύψαμε είναι μια τεράστια απάτη στην οποία το BestVPN.com ενθαρρύνει τους αναγνώστες του να εγγραφούν σε ένα VPN που διαχειρίζεται τα δεδομένα τους απρόσεκτα ενώ τα φορτίζει μέσω της μύτης για το προνόμιο. Για αποδεικτικά στοιχεία, θα υποβάλουμε την άγρια ​​ενθουσιώδη κριτική του Buffered VPN από το BestVPN.com. Πριν φτάσουμε σε αυτό, ωστόσο, θα θέλαμε να ξετυλίξουμε κάποια εταιρικά νήματα.

BestVPN.com: Η εταιρεία

Το BestVPN.com είναι ένας ιστότοπος που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και θεωρείται γενικά ότι έχει αξιοπρεπείς κριτικές. Ο ιδιοκτήτης και ο πρόεδρός της είναι ο Zaborszky, ο οποίος εδρεύει στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και ο διευθυντής του είναι ο Scott Byrom, σύμφωνα με τη σελίδα «για εμάς» στον ιστότοπο.

Διαχείριση BestVPN

Η μητρική εταιρεία της BestVPN.com είναι η 4Choice Ltd. που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία διαχειρίζεται αρκετούς ιστότοπους κριτικής όπως αυτή. Σύμφωνα με το LinkedIn, καθώς και τα διαθέσιμα στο κοινό αρχεία, ο Zaborszky είναι ο ιδιοκτήτης, ενώ ο Byrom και ο Paul Martin McCormick λειτουργούν ως διευθυντές αυτής της εταιρείας. Ωστόσο, το όνομα του McCormick δεν υπάρχει σε κανέναν από τους ιστότοπους του 4Choice.

Τίποτα εκτός τόπου μέχρι στιγμής, αλλά όταν πήραμε μια φήμη ότι ο Zaborszky ήταν επίσης ιδιοκτήτης του Buffered VPN, ενός μέτριου παρόχου που το BestVPN.com δίνει συνεχώς υψηλές βαθμολογίες στις κριτικές και τις ενημερώσεις του, κάναμε περίεργοι και κάναμε λίγο σκάψιμο.

Η πηγή μας μας διαβεβαίωσε ότι υπήρχε σύνδεση, αλλά δεν μπορούσε να προσφέρει απόδειξη. Μια ματιά στις σελίδες LinkedIn των Zaborszky και Byrom δείχνει ότι ούτε αναφέρεται στο Buffered VPN, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε είναι να κοιτάξετε και αυτή την εταιρεία.

Buffered VPN: Η εταιρεία

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το Buffered VPN είναι δύο εταιρείες: η Buffered Kft., Μια εταιρεία εγγεγραμμένη στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και η Buffered Limited, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Γιβραλτάρ. Κφτ. σημαίνει Korlátolt Felelõsségû Társaság και σημαίνει ότι πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία, όπως θα βρήκατε οπουδήποτε στον κόσμο.

BestVPN και Buffered

Από όσο μπορούμε να πούμε, Buffered Kft. χειρίζεται τα χρήματα που εισέρχονται – όταν εγγραφείτε στο Buffered VPN, είναι η εταιρεία που εμφανίζεται στο τιμολόγιο – ενώ η εταιρεία του Γιβραλτάρ λειτουργεί ως ένα είδος εταιρικής εκμετάλλευσης. Κανένα από τα έγγραφα που βρήκαμε δεν έκανε σαφή τη σχέση, αν και στην εφαρμογή Buffered VPN για κινητά η εταιρεία του Γιβραλτάρ περιγράφεται ως ιδιοκτήτης.

Από τα Ταπεινά Αρχή

Το Buffered VPN ξεκίνησε το 2013 από τον Jordan Fried, έναν Αμερικανό τυχοδιώκτη που ήθελε να κάνει κάτι από τον εαυτό του. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, βρήκε την ιδέα να ξεκινήσει ένα VPN με έναν ανώνυμο προγραμματιστή και το έκαναν. Ο Fried πούλησε την εταιρεία, ή τουλάχιστον το μερίδιό του, το 2017, σε έναν άγνωστο αγοραστή, τώρα υποψιαζόμαστε ότι είναι Zaborszky.

Πιστεύουμε ότι ο ανώνυμος προγραμματιστής είναι ο Gergely Kálmán, ή τουλάχιστον το προφίλ του στο LinkedIn θα το πρότεινε. Ο Kálmán έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Buffered Kft. μετά την αποχώρηση του Fried, έμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2018 και είναι πλέον ελεύθερος επαγγελματίας. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος είναι ο Andor Nagl, ο οποίος ανέβηκε από την τάξη της εξυπηρέτησης πελατών στην κορυφαία καρέκλα σε τρία χρόνια, κάτι που είναι αρκετά επίτευγμα.

Ωστόσο, ο Nagl δεν διαθέτει Buffered Kft. Το όνομά του δεν εμφανίζεται στα αρχεία που βρήκαμε, τα οποία είναι διαθέσιμα δημόσια στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτούς, ο εκτελεστικός διευθυντής του Buffered Kft. είναι ένας Szentes Vidor Ferenc, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης μερικών εταιρειών τεχνολογίας και χρηματοδότησης, αλλά πουθενά στον ιστότοπο Buffered VPN. Σημειώστε ότι χρησιμοποιήσαμε τη Μετάφραση Google για τα έγγραφα της Ουγγαρίας.

BestVPN και Buffered

Δεν είμαστε σίγουροι ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του Szentes στην εταιρεία, επειδή δεν έχει απαντήσει στα μηνύματά μας, ούτε έχει Buffered VPN ή Kálmán.

Η σύνδεση του Γιβραλτάρ

Το άλλο τμήμα της Buffered, η εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο Γιβραλτάρ, είναι πιο απλή. Αν και η εγγραφή της εταιρείας δεν υπάρχει τόσο εύκολα προσβάσιμη όσο αυτή του Buffered Kft. – η λήψη των αρχείων της Buffered Ltd. περιελάμβανε μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα τηλεφώνημα και τη χρήση της πιστωτικής κάρτας της εταιρείας για να πληρώσει το τέλος των 20 $ – το έγγραφο δεν έκανε τίποτα για το ποιος κατέχει την εταιρεία.

BestVPN και Buffered

Οι εισηγμένοι μέτοχοι είναι η 4Choice Ltd., με 1.400 μετοχές, η Kálmán, με 400 μετοχές και η Zaborszky, με 200 μετοχές, για συνολικά 2.000 μετοχές. Ο Zaborszky και μια διοικητική εταιρεία αναφέρονται ως διευθυντές, αποδεικνύοντας ότι οι μοίρες του 4Choice and Buffered, και ως αποτέλεσμα το BestVPN.com και το Buffered VPN, είναι αλληλένδετα.

Το κόστος για τους καταναλωτές

Αυτή η σύνδεση είναι κακή είδηση ​​για τους καταναλωτές. Υπάρχει ένας λόγος που έπρεπε να βρούμε ένα σκοτεινό χαρτί για να μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί κάτοχοι του Buffered VPN, αντί να το διαβάσουμε στο LinkedIn ή στον ιστότοπο οποιασδήποτε εταιρείας.

Η απόδειξη αυτής της συγκεκριμένης πουτίγκας μπορεί να φανεί στην κριτική του BestVPN.com για το Buffered VPN – που συνδέεται μέσω του Wayback Machine για λόγους γενεών – που ξεπερνά την πολιτική απορρήτου του και πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσει, και στη συνέχεια του δίνει βαθμολογία 9,5 από 10, γεγονός που το καθιστά έναν από τους καλύτερους παρόχους βαθμολογίας στον ιστότοπο.

BestVPN και Buffered

Αντιπαραβάλλετε αυτό με την αναθεώρηση VPN με χλιαρό Buffered και μπορείτε να δείτε το πρόβλημα. Πρώτον, οι δοκιμές ταχύτητάς μας δεν έφεραν το Buffered VPN πουθενά κοντά στους ταχύτερους παρόχους VPN, αλλά το BestVPN.com καταλήγει στο «επιστημονικό τεστ ταχύτητας» ότι το VPN ξεπερνά τακτικά τον ανταγωνισμό, έναν ισχυρισμό που δυσκολεύουμε να πιστέψουμε.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η πολιτική συλλογής και καταγραφής δεδομένων του Buffered VPN. Ήμασταν σοκαρισμένοι με τον όγκο των προσωπικών πληροφοριών που υποτίθεται ότι είναι ασφαλές VPN για τους χρήστες του, αλλά το BestVPN.com δεν το αναφέρει, παρά τα δεδομένα που είναι προσβάσιμα από τον κύριο πίνακα ελέγχου.

Αυτά τα δύο σημαντικά ζητήματα, καθώς και μια σειρά από μικρότερα (συμπεριλαμβανομένου του υψηλού κόστους συνδρομής), μας οδήγησαν να πιστέψουμε ότι η διαχείριση του BestVPN.com, και πιθανότατα ο ίδιος ο Zaborszky, χειρίζονται τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπείται το Buffered VPN για δικό τους προσωπικό όφελος. Αυτή η συμπεριφορά απέχει πολύ από τον ιστότοπο «υποστηριζόμενου από αναγνώστες» που ισχυρίζεται το BestVPN.com.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ορισμένα μέλη της ομάδας δεν συμμετείχαν στην εκδοχή του Buffered VPN. Δεν εμφανίζεται ανάμεσα στην επιλογή των καλύτερων VPN του BestVPN.com, για παράδειγμα, το οποίο είναι περίεργο, δεδομένου ότι είναι προφανώς μια από τις καλύτερες υπηρεσίες εκεί έξω και έχει υψηλότερη βαθμολογία από ό, τι μερικοί από τους πέντε κορυφαίους παρόχους που έχει βάλει το BestVPN.com.

BestVPN top 5

Αυτό μας δίνει την αίσθηση ότι οι γρυλίσματα στο BestVPN.com είτε δεν γνώριζαν ότι το Buffered VPN είχε τον ίδιο κάτοχο ή ήταν κάτι που δεν είχαν εγκρίνει.

Δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε κανένα από τα παραπάνω ούτε με τον ίδιο τον Zaborszky, ούτε με το προσωπικό ή τους διευθυντές του 4Choice ή του BestVPN.com, καθώς κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη σε κανένα από τα email μας.

Τελικές σκέψεις

Όταν ανακαλύψαμε για πρώτη φορά μια φήμη ότι οι Buffered VPN και BestVPN.com είχαν τον ίδιο κάτοχο, δεν το πιστεύαμε, αλλά η σύντομη έρευνά μας δείχνει ότι είναι αλήθεια. Στο τέλος, αυτό που είναι πιο εκπληκτικό δεν είναι ο κυνικός χειρισμός των αναγνωστών, αλλά πόσο λίγη προσπάθεια έγινε για να το καλύψει.

Αν και η πλήρης αντικειμενικότητα είναι αδύνατο να εγγυηθεί σε ένα σύστημα όπου οι περισσότεροι ιστότοποι κριτικής, συμπεριλαμβανομένου του Cloudwards.net, χρηματοδοτούνται από συνδέσμους συνεργατών, καθώς οι δημοσιεύσεις έχουν τις υπηρεσίες που αναθεωρούν είναι πέρα ​​από το χλωμό και διαβρώνουν αυτό που οι καταναλωτές έχουν λίγη πίστη στο είδος της δημοσιογραφίας εμείς πρακτική.

Ελπίζουμε ότι ο Zaborszky κάνει τη σωστή επιλογή για τους αναγνώστες του και εκχωρεί την εταιρεία του από το ενδιαφέρον του για το Buffered VPN και αρχίζει να γράφει ξανά ειλικρινείς κριτικές VPN.

Τι πιστεύετε για το BestVPN.com και το Buffered VPN που έχουν τον ίδιο κάτοχο; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map