Κριτική αποθήκευσης Wasabi – Ενημερώθηκε το 2020

Κριτική αποθήκευσης Wasabi

Ένας νέος παίκτης στην αγορά SaaS, ο Wasabi παίρνει πολύ σωστά όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά, αλλά παίρνει το χρυσό δαχτυλίδι όταν πρόκειται για τιμές.

Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια προσιτή διαδικτυακή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δεν περιλαμβάνει το Backblaze ή το IDrive, η Wasabi είναι μια εταιρεία αποθήκευσης καυτού που αξίζει να εξεταστεί. Μια νέα είσοδος στην αγορά υποδομής cloud, η Wasabi έχει σημειώσει τη θέση της με τιμές πολύ κάτω από ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Amazon S3, εκτός από ταχύτητες που δεν θα σας αφήσουν να καταραστείτε τους θεούς.

Ως λύση υποδομής cloud, το Wasabi παρέχει χώρο διακομιστή για τη φιλοξενία των αρχείων σας, αλλά δεν προσφέρει μεγάλη βοήθεια για τη μεταφορά αυτών των αρχείων εκεί. Για να το χρησιμοποιήσετε ως εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, θα πρέπει να το αντιστοιχίσετε με λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως το CloudBerry Backup – ένα αγαπημένο του Cloudwards.net που εμφανίζεται στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της αξιολόγησης Wasabi, θα εξετάσουμε βασικές λειτουργίες, κόστος και άλλα στοιχεία για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν το Wasabi είναι η καλύτερη λύση υποδομής cloud για τις ανάγκες σας. Ενώ η τιμή είναι σωστή, μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δοκιμαστικό λογαριασμό Wasabi 1TB για να τον δοκιμάσετε προτού το κάνετε.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Wasabi είναι μια υπηρεσία υποδομής cloud, που μερικές φορές αναφέρεται σε υποδομή ως υπηρεσία (IaaS). Η ιδέα πίσω από το IaaS είναι να παρέχει πρόσβαση στο διακομιστή cloud που μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιχειρήσεις και άτομα για τη διαχείριση αρχείων.

Εξετάζουμε το Wasabi αποκλειστικά ως διαδικτυακή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά θα μπορούσατε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για αποθήκευση στο cloud (μάθετε τη διαφορά μεταξύ αποθήκευσης cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο) ή ακόμα και για να αναπτύξετε τη δική σας εφαρμογή που βασίζεται σε σύννεφο.

Το Wasabi σάς επιτρέπει να ανεβάζετε και τους δύο φακέλους και τα αρχεία, πραγματοποιώντας σύνδεση στο λογαριασμό σας στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το Wasabi για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, θα πρέπει να το αντιστοιχίσετε με μια ξεχωριστή εφαρμογή.  

Το Duplicati (διαβάστε την κριτική μας για το Duplicati) είναι μια σταθερή, δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο που λειτουργεί με το Wasabi, αλλά αν μπορείτε να αφαιρέσετε από κοινού μια εφάπαξ χρέωση άδειας 30 $, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το CloudBerry Backup (διαβάστε την κριτική του CloudBerry Backup).

Wasabi και CloudBerry

Το CloudBerry Backup είναι μια λύση αποθήκευσης cloud που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε περισσότερες από 50 διαφορετικές υπηρεσίες cloud, συμπεριλαμβανομένου του Wasabi. Το CloudBerry Backup θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στο Wasabi ή να εκτελείτε συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, διασφαλίζοντας ότι το πρόγραμμα καταστροφών σας είναι πάντα ενημερωμένο.  

Η εφαρμογή μπορεί να κρυπτογραφήσει αρχεία και πριν τα στείλει και να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ταυτόχρονα και στο Wasabi και σε μια τοπική συσκευή αποθήκευσης για υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Σας επιτρέπει επίσης να ρυθμίσετε την έκδοση αρχείων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εικόνα ολόκληρου του δίσκου σας.

Βασικά, συνδυάζοντας το Wasabi με το CloudBerry Backup, θα έχετε μια από τις πιο ισχυρές, φθηνές εμπειρίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, εκμεταλλευόμενες τις δυνατότητες του CloudBerry και τα σχέδια χαμηλού κόστους του Wasabi.

Η Wasabi διαθέτει επί του παρόντος ένα κέντρο δεδομένων που βρίσκεται στη Βιρτζίνια, Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν σχέδια για άνοιγμα ενός δεύτερου κέντρου δεδομένων στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 2018. Μόλις ξεκινήσει, θα μπορείτε να επιλέξετε σε ποια εγκατάσταση θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Ακόμη και δύο κέντρα δεδομένων δεν είναι τόσο πολλά όσο το Amazon S3 προσφέρει, το οποίο διαθέτει διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μια από τις αντισταθμίσεις της μετάβασης με το Wasabi, αν και αν βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα πρέπει να προκαλεί προβλήματα.   

Το Wasabi σάς επιτρέπει να κάνετε τους κάδους αποθήκευσης «αμετάβλητους», πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν δεδομένα που γράφονται σε αυτόν δεν μπορούν να διαγραφούν ή να αλλάξουν. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδανική για τη δημιουργία σχεδίων αποκατάστασης καταστροφών που είναι συμβατά με το HIPAA.

Μέσα στο cloud, το Wasabi έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί ελέγχους δεδομένων κάθε 90 ημέρες για τη διάρκεια της αποθήκευσης κάθε αρχείου. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι τα αρχεία παραμένουν ανέπαφα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει διάρκεια 11 x 9s, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να χάσετε πραγματικά αρχεία. Φυσικά, μπορούμε μόνο να πάρουμε τα λόγια της εταιρείας για αυτό, δεδομένου ότι είναι ισχυρισμός ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί σε έναν λογαριασμό με περιορισμένα δεδομένα.

Το Wasabi σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε διαγραμμένες πολιτικές διατήρησης αρχείων, οι οποίες, όπως μπορείτε να μαντέψετε, αναφέρονται στο χρονικό διάστημα που πρέπει να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία. Πολλά διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που συνδυάζονται με το Wasabi, συμπεριλαμβανομένου του CloudBerry Backup, σας επιτρέπουν επίσης να προσαρμόσετε τις πολιτικές διατήρησης.

Αυτό ισχύει για όλα τα χαρακτηριστικά. Ως IaaS, ωστόσο, τα χαρακτηριστικά δεν είναι το σημαντικό πράγμα. Το κόστος και η απόδοση είναι πιο σημαντικά, οι αξιολογήσεις των οποίων έρχονται.

Τιμολόγηση

Από τις δύο αξιώσεις της Wasabi έναντι του Amazon S3, ο ευκολότερος έλεγχος είναι η δομή των τιμών. Και, όπως υποσχέθηκε, είναι φθηνό.

StorageEgress (λήψη)
Κόστος:0,0039 $ ανά GB0,04 $ ανά GB
Σημειώσεις:1TB ελάχιστο

Η Wasabi κυκλοφόρησε πρόσφατα νέα προεπιλεγμένη τιμή που είναι 0,0049 $ ανά gigabyte ανά μήνα. Αυτό φτάνει περίπου 5 $ ανά terabyte, το οποίο είναι ένα κλέψιμο.

Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να πληρώνετε τουλάχιστον 1 TB κάθε μήνα, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείτε τόσο πολύ. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Amazon S3, το Google Cloud και το Microsoft Azure κοστίζουν πάνω από τέσσερις φορές περισσότερο, αυτό είναι πιθανώς μια σκέψη.

Η ουσία της νέας τιμολόγησης είναι ότι η Wasabi δεν χρεώνει πλέον την έξοδο – ή τη λήψη αρχείων. Αυτή είναι μια χρέωση που θα βρείτε σχεδόν για κάθε άλλη λύση cloud IaaS.

Εάν προτιμάτε την παλιά δομή τιμών Wasabi, μπορείτε να εγγραφείτε και σε αυτήν. Σύμφωνα με αυτούς τους όρους, η βασική τιμή αποθήκευσης είναι 0,0039 $ ανά gigabyte ανά μήνα.

Η παλαιά τιμολόγηση περιλαμβάνει χρεώσεις εξόδου, που ανέρχονται σε 0,04 $ ανά gigabyte που έχετε κατεβάσει. Αυτό σημαίνει ότι εάν κατεβάσετε 1 TB δεδομένων από το Wasabi, θα σας κοστίσει 40 $ για να το κάνετε.

Αυτό είναι φθηνότερο από το Amazon, το Azure και το Google Cloud, αλλά διπλάσιο από το Backblaze B2, το οποίο χρεώνει 0,02 $ ανά gigabyte (διαβάστε σχετικά με αυτό στην επισκόπηση του Backblaze για επιχειρήσεις).

Προτείνουμε να επιλέξετε τη νέα τιμή εάν κάνετε λήψη συχνά. Μπορείτε, ωστόσο, να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των επιλογών τιμολόγησης αργότερα εάν αποφασίσετε ότι κάνατε λάθος.

Συνολικά, η τιμολόγηση του Wasabi πρέπει να προσελκύει οικονομικά τις επιχειρήσεις. Είναι ακόμη και αρκετά χαμηλή για να προσφέρει μια προσιτή λύση εφεδρικού σπιτιού, ακόμη και με μια εφάπαξ χρέωση $ 30 για το CloudBerry Backup.

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή στο Wasabi διαρκεί το πολύ λίγα λεπτά. Στην περίπτωσή μας, δημιουργήσαμε έναν δοκιμαστικό λογαριασμό, ο οποίος προκάλεσε ένα email επαλήθευσης για τη δημιουργία κωδικού πρόσβασης λογαριασμού.

Μόλις συνδεθείτε στον νέο σας λογαριασμό στον ιστότοπο Wasabi, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν κάδο (ένα αποθετήριο δεδομένων) για να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσους κάδους θέλετε.

Θα πρέπει να δώσετε ένα όνομα στον κάδο σας. Υπάρχει επίσης ένα αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε μια περιοχή, η οποία αναφέρεται στην τοποθεσία του κέντρου δεδομένων. Όπως αναφέρθηκε, αυτή τη στιγμή η μόνη τοποθεσία είναι US-East (Ashburn, VA), με άνοιγμα εγκατάστασης US-West στις αρχές του 2018.

Θα σας δοθεί επίσης η επιλογή να ενεργοποιήσετε ή να αναστείλετε την έκδοση και την καταγραφή. Το Versioning αναφέρεται στην αποθήκευση παλαιότερων αντιγράφων τροποποιημένων αρχείων, σε περίπτωση που θέλετε να επαναφέρετε τις αλλαγές. Μπορείτε να αλλάξετε και τις δύο ρυθμίσεις αργότερα, αν χρειαστεί.

Το τελευταίο βήμα για τη δημιουργία κάδου είναι να ελέγξετε τις επιλογές σας και να πατήσετε το κουμπί “δημιουργία κάδου”.

Μπορείτε να ανεβάσετε φακέλους και αρχεία απευθείας στον κάδο Wasabi που δημιουργήσατε πρόσφατα, αν θέλετε, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά αποτελεσματικό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, επειδή είναι μια εφάπαξ μεταφόρτωση

Το Duplicati και το CloudBerry Backup έχουν και οι δύο συνεχείς και προγραμματισμένες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι τα αρχεία του υπολογιστή σας προστατεύονται χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστείτε τη διαδικασία με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό, και έχουν πολλές άλλες εύχρηστες λειτουργίες εκτός από σχεδιασμένες για να κάνουν το αντίγραφο ασφαλείας σας πιο βολικό, χωρίς αποκλεισμούς και ασφαλή.  

Για να συνδέσετε οποιαδήποτε εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο με το Wasabi, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα κλειδί πρόσβασης, το οποίο μπορείτε να κάνετε πραγματοποιώντας σύνδεση στο λογαριασμό σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέγοντας “το προφίλ μου “

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόσβαση API.

Εκεί μπορείτε να δημιουργήσετε τόσο ένα κλειδί όσο και ένα μυστικό κλειδί που θα επιτρέψει την εφεδρική λύση επιλογής σας να συνδεθεί στον κάδο Wasabi.

Με το CloudBerry Backup, για παράδειγμα, θα εισάγετε τα κλειδιά όταν επιλέγετε για πρώτη φορά το Wasabi ως υπηρεσία cloud επιλογής σας κατά τη δημιουργία ενός νέου σχεδίου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Δεν θα σας καθοδηγήσουμε στην υπόλοιπη διαδικασία ρύθμισης με το CloudBerry Backup, καθώς αυτό δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου. Ωστόσο, είναι αρκετά απλό.

Συνολικά, η πλευρά του Wasabi είναι τόσο απλή όσο μπορεί. Θα επηρεάσει περισσότερο την υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που επιλέγετε να αντιστοιχίσετε με αυτήν.

Ταχύτητα

Η Wasabi διατυπώνει μερικές τολμηρές αξιώσεις ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι έξι φορές γρηγορότερες από το Amazon S3. Συγκεκριμένα, στον ιστότοπό του, η Wasabi ισχυρίζεται ότι γράφει 456MB δεδομένων σε πέντε δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με 75MB για το Amazon S3. Μπορείτε να ζητήσετε μια πλήρη αναφορά – συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για την αναδημιουργία των δοκιμών – από το Wasabi εάν πρέπει να εκτελέσετε τις δικές σας δοκιμές πριν από την εκτέλεση.

Για τους περισσότερους χρήστες, είναι απίθανο να αναφερθούν οι αναφερόμενες ταχύτητες του Wasabi. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τη χρήση WiFi. Εάν οι ταχύτητες μεταφόρτωσης WiFi είναι 10 Mbps, για παράδειγμα, ο απόλυτος ταχύτερος που θα μπορούσατε να ανεβάσετε 1000MB δεδομένων χρησιμοποιώντας ένα μόνο νήμα είναι μόλις πάνω από 14 λεπτά.

Διενεργήσαμε τις δικές μας δοκιμές για να δούμε πόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε και να κατεβάσουμε αρχεία χρησιμοποιώντας το Wasabi με το CloudBerry Backup. Για αυτές τις δοκιμές, χρησιμοποιήσαμε ένα φάκελο 1 GB και εργαστήκαμε σε ένα δίκτυο WiFi με μεταφόρτωση 10 Mbps και ταχύτητες λήψης 22 Mbps.

Εδώ είναι τα αποτελέσματά μας:

Δοκιμή ένα
Δοκιμή δύο
Μέση τιμή
Μεταφόρτωση:19 λεπτά19 λεπτά19 λεπτά
Κατεβάστε11 λεπτά12 λεπτά11,5 λεπτά

Αυτές οι ταχύτητες δεν είναι τρομερές όταν θεωρείτε ότι τα αρχεία κρυπτογραφήθηκαν από το CloudBerry πριν από την αποστολή τους. Ωστόσο, συμφωνούν επίσης με αυτά που έχουμε δει με τα Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2 και πολλές άλλες λύσεις IaaS.

Για το ρεκόρ, πραγματοποιήσαμε αυτές τις δοκιμές από τη ΝΑ Ασία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πιθανό να δείτε καλύτερη απόδοση. Φυσικά, εάν εργάζεστε από οπουδήποτε εκτός από τις ΗΠΑ, το Amazon S3 διαθέτει περιφερειακούς διακομιστές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ενώ το Wasabi δεν διαθέτει. Αυτό πιθανότατα θα γείρει τον παράγοντα ταχύτητας προς όφελος του Amazon.

Ασφάλεια

Το Wasabi αποθηκεύει τα δεδομένα σας σε σκληρυμένα κέντρα δεδομένων που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τόσο τις φυσικές όσο και τις εικονικές επιθέσεις. Τα κέντρα δεδομένων είναι το τέταρτο επίπεδο, το οποίο είναι η υψηλότερη βαθμολογία του Ινστιτούτου Uptime με 99,9% εγγύηση χρόνου λειτουργίας. Οι περιπολίες ασφαλείας βρίσκονται επί τόπου 24/7 και υποστηρίζονται από την παρακολούθηση CCTV. Οι βιομετρικοί σαρωτές βοηθούν επίσης να κρατηθούν οι καταπατητές.

Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται σε κατάσταση ηρεμίας στο σύννεφο Wasabi, ακόμα κι αν δεν κρυπτογραφείτε μέσω του διαδικτυακού λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Το HTTPS χρησιμοποιείται επίσης για τη διασφάλιση των μεταφορτώσεων και των λήψεων από το ηλεκτρονικό υποκλοπές μέσω επιθέσεων man-in-the-middle και παρόμοια. Για περισσότερη προστασία εκεί, σκεφτείτε επίσης να εκτελέσετε ένα VPN (βρείτε το καλύτερο VPN).

Το Wasabi δεν σας δίνει πρόσβαση στα κλειδιά κρυπτογράφησης ή σε επιλογή να τα ορίσετε μόνοι σας. Ακόμη και με την εφαρμογή κρυπτογράφησης από διακομιστή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που σας επιτρέπει να κρυπτογραφείτε αρχεία πριν φύγετε από τον υπολογιστή σας. Η ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο δεν διασφαλίζει κανέναν, αλλά μπορείτε να διαβάσετε τα αρχεία σας.

Τόσο το Duplicati όσο και το CloudBerry υποστηρίζουν ιδιωτική κρυπτογράφηση, όπως και πολλά άλλα διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Υποστήριξη

Η Wasabi προσφέρει τόσο βασική υποστήριξη που είναι δωρεάν όσο και premium για 300 $ ανά μήνα. Η κύρια διαφορά σύμφωνα με τον ιστότοπο Wasabi είναι ότι η premium υποστήριξη σας παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη και απόκριση email προτεραιότητας.

Οι ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για βασικούς συνδρομητές απαντώνται γενικά κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. EST. Τα premium email υποστήριξης απαντώνται 24 × 7. Η υποστήριξη της Wasabi μας ενημέρωσε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να απαντήσει σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από συνδρομητές χωρίς premium κατά τις ώρες εκτός λειτουργίας, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα πόρων.

Δεν δοκιμάσαμε την υποστήριξη προτεραιότητας, αλλά ενεργοποιήσαμε ορισμένα δοκιμαστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μετρήσουμε τον βασικό χρόνο απόκρισης υποστήριξης. Λάβαμε απαντήσεις μέσα σε μία μέρα σε όλες τις περιπτώσεις και ακόμη και μια απάντηση την Κυριακή.

Η Wasabi διαθέτει μια μικρή βάση γνώσεων και έγγραφα τεχνικής υποστήριξης. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο έναρξης.

Η υποστήριξη του Wasabi δεν είναι γενικά κακή και οι εκπρόσωποι φαίνονται φιλικοί και γνώστες. Ωστόσο, θα θέλαμε να δούμε κάποια μορφή δωρεάν ζωντανού καναλιού, όπως συνομιλία και υποστήριξη 24 × 7 για όλους τους χρήστες. Επίσης, η προνομιακή χρέωση 300 $ ανά μήνα είναι λίγο πολύ.  

Η ετυμηγορία

Είναι δύσκολο να πιστέψεις τις αξιώσεις ταχύτητας του Wasabi έναντι του Amazon S3. Είναι απίθανο εάν χρησιμοποιείτε το Wasabi για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ότι θα έχετε ταχύτητες που είναι έξι φορές πιο γρήγορες από την Amazon.

Στην πραγματικότητα, ανάλογα με την τοποθεσία σας, είναι πιθανό ότι η Amazon θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς χάρη στο γεγονός ότι διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών. Η Wasabi, εν τω μεταξύ, έχει μόνο ένα κέντρο δεδομένων στη Βιρτζίνια κατά τη στιγμή αυτής της γραφής, με σχέδια να ανοίξει ένα δεύτερο στις αρχές του 2018.

Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Wasabi δεν είναι μόνο σημαντικά φθηνότερο από το Amazon, για τους περισσότερους χρήστες, θα αντιπροσωπεύει καλύτερη αξία από το Backblaze B2 που είναι φιλικό προς τον προϋπολογισμό. Πέρα από αυτό, η υπηρεσία είναι εύχρηστη, η ασφάλεια φαίνεται σταθερή και η υποστήριξη φαίνεται ανταποκρινόμενη.  

Αν ψάχνετε για εγκατάσταση εφεδρικού αντιγράφου 1TB, η αντιστοίχιση του Wasabi με το CloudBerry Backup φαίνεται να είναι ο σωστός τρόπος. Παρόλο που σίγουρα υπάρχει περισσότερη δουλειά, μια τέτοια λύση μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα από τις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, όπως το Backblaze και το IDrive, δύο από τις επιλογές του Cloudwards.net για την καλύτερη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο.   

Αυτή είναι η καυτή μας λήψη για το Wasabi. Φυσικά, καλωσορίζουμε άλλες απόψεις, οπότε μη διστάσετε να αφήσετε τη δική σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me