Review Glacier Amazon – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση παγετώνων Amazon

Με σύγχυση τιμολόγησης και περίεργο σύστημα ρυθμίσεων, το Amazon Glacier μπορεί στην αρχή να μην φαίνεται πολύ καλός πάροχος IaaS. Μόλις ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια, θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους ψυκτικής αποθήκευσης εκεί έξω. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του Amazon Glacier για να μάθετε γιατί.


Ψάξτε για παρόχους cloud IaaS με φθηνό κρύο χώρο αποθήκευσης και το όνομα που κυριαρχεί στο Διαδίκτυο είναι το Amazon Glacier. Μέρος του οικοσυστήματος Amazon Web Services, ο Glacier έχει γίνει δημοφιλής σε επιχειρήσεις που έχουν επίγνωση της κατώτατης γραμμής.

Η γνώση του Amazon Glacier μπορεί να είναι μια παγωμένη εμπειρία, ωστόσο, λόγω της σύγχυσης των τιμών. Παίρνει επίσης περισσότερο κόψιμο για να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό αποθετήριο αρχείων από όλους τους παρόχους all-in-one, όπως εκείνοι που κυριαρχούν στο καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρηματικές πληροφορίες.

Αυτή η κριτική του Amazon Glacier θα βοηθήσει. Θα αναλύσουμε τα ποσοστά αποθήκευσης και χρήσης, το δίκτυο διακομιστών και την εμπειρία χρήστη. Θα εξετάσουμε επίσης την ασφάλεια και την υποστήριξη του Glacier.

Πριν προχωρήσουμε, πρέπει να τονίσουμε ότι το Amazon Glacier παρέχει ψυκτική αποθήκευση, σε αντίθεση με την αποθήκευση σε ζεστό χώρο. Η ψυκτική αποθήκευση προορίζεται για αρχειοθέτηση δεδομένων και έχει χαμηλότερο κόστος αποθήκευσης, αλλά υψηλότερα ποσοστά χρήσης, από ό, τι ζεστό χώρο αποθήκευσης. Αυτό σημαίνει ότι το Glacier είναι ιδανικό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά όχι για πράγματα όπως ο συγχρονισμός και η κοινή χρήση αρχείων.

Για ενεργή διαχείριση αρχείων, θα θέλετε έναν ζεστό χώρο αποθήκευσης, όπως το Amazon S3. Για άλλες επιλογές, ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη αναθεώρηση cloud IaaS.

Εναλλακτικές λύσεις για το Amazon Glacier

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Τιμολόγηση

Οι περισσότερες υπηρεσίες cloud IaaS χρεώνονται τόσο για αποθήκευση όσο και για χρήση. Το Amazon Glacier ακολουθεί αυτή την τάση και, όπως και το Amazon S3, οι λογαριασμοί βασίζονται στην περιοχή. Η περιοχή αναφέρεται στην τοποθεσία του κέντρου δεδομένων. Δεν υπάρχει ελάχιστη χρέωση και η Amazon παρέχει 10 GB αποθηκευτικού χώρου Glacier δωρεάν.

Η αποθήκευση για τον παγετώνα κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων δέκατων του σεντ και μισού σεντ ανά gigabyte που αποθηκεύεται κάθε μήνα. Οι περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ χρεώνουν στο κάτω άκρο, εκτός από τη Δυτική ΗΠΑ (βόρεια Καλιφόρνια), η οποία χρεώνει την τιμή του μισού σεντ.

Δείγμα Τιμές αποθήκευσης παγετώνων Amazon ανά GB ανά μήνα (μετά από 10 GB)

Ανατολικά ΗΠΑ (Οχάιο):0,004 $
Δυτική ΗΠΑ (Όρεγκον):0,004 $
Δυτική ΗΠΑ (Β. Καλιφόρνια):0,005 $
Ασία-Ειρηνικός (Σεούλ):0,005 $
Ασία-Ειρηνικός (Σίδνεϊ):0,005 $
ΕΕ (Φρανκφούρτη):0,0045 $
ΕΕ (Ιρλανδία):0,004 $

Το κόστος ξεπερνά το 80% φθηνότερα από τα ποσοστά Amazon S3, γι ‘αυτό είναι πιο λογικό για τις επιχειρήσεις που χρειάζονται εφεδρική υπηρεσία. Ομοίως, είναι πολύ φθηνότερο από το Microsoft Azure και το Google Cloud (διαβάστε την κριτική μας στο Google Cloud).

Οι πλησιέστερες υπηρεσίες όσον αφορά τις τιμές είναι το Backblaze B2 και το Wasabi, και τα δύο παρέχουν χώρο αποθήκευσης για μισό σεντ ανά gigabyte. Αυτές οι υπηρεσίες διαφέρουν στο ότι προσφέρουν ζεστό χώρο αποθήκευσης και όχι κρύο και έχουν πολύ φθηνότερα ποσοστά χρήσης. (Διαβάστε την κριτική αποθήκευσης Wasabi.)

Η μεγάλη χρέωση χρήσης που πρέπει να προσέξετε με τον Glacier είναι ανάκτηση. Τα ποσοστά λήψης αρχείων αλλάζουν ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα, με τρεις διαφορετικές επιλογές ανάκτησης: Τυπική, Μαζική και Ταχεία.

Η ταχεία είναι η ταχύτερη, με λίγα μόλις λεπτά για να αρχίσει η ανάκτηση, ενώ η Μαζική είναι η πιο αργή, που διαρκεί έως και 12 ώρες. Αληθινό στη φόρμα, η Amazon δεν διευκολύνει την κατανόηση αυτών των χρεώσεων.

Τιμές ανάκτησης παγετώνων Amazon Κόστος ανά GB: Χρόνος ανάκτησης:
Πρότυπο:0,01 $ ανά GB και 0,05 $ ανά 1.000 αιτήματα3-5 ώρες
Ογκος:0,0025 $ ανά GB και 0,025 $ ανά αίτημα5-12 ώρες
Ταχεία:0,03 $ ανά GB και 0,01 $ ανά αίτημα1-5 λεπτά

Και οι τρεις επιλογές χρεώνουν μια τιμή ανά GB, συν μια τιμή ανά αίτημα. Τα τυπικά ποσοστά ανάκτησης του Glacier χρεώνουν ανά 1.000 αιτήματα, ενώ η μαζική και ταχεία χρέωση ανά μεμονωμένο αίτημα.

Ο παγετώνας δεν προορίζεται για σοβαρή ανάπτυξη εφαρμογών, αλλά οι περισσότερες χρεώσεις κλήσεων API είναι δωρεάν. Αυτό περιλαμβάνει LISTVAULTS, GETJOBOUTPUT και DELETE. Μόνο αιτήματα UPLOAD χρεώνονται, με 5 σεντ ανά 1.000 αιτήματα.

Υπάρχουν επίσης χρεώσεις για τη μεταφορά δεδομένων Amazon Glacier μεταξύ περιοχών, συνήθως περίπου 1 ή 2 σεντ ανά gigabyte. Ελέγξτε όλες τις χρεώσεις στη σελίδα τιμολόγησης του Glacier του Amazon.

Δίκτυο διακομιστή

Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτύου στον κόσμο, η Amazon διατηρεί εγκαταστάσεις διακομιστών σε όλο τον κόσμο. Πολλά χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση δεδομένων του Amazon Glacier. Το πλεονέκτημα ενός παγκόσμιου δικτύου είναι η ταχύτητα, χάρη σε λιγότερα σημεία συμφόρησης διακομιστή και λιγότερη απόσταση για να ταξιδέψουν τα δεδομένα σας.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Backblaze B2, το οποίο έχει παρόμοια τιμή, αλλά διαθέτει μόνο ένα κέντρο δεδομένων (διαβάστε την κριτική μας για το Backblaze B2).

AmazonGlacier.ServerLocations

Υπάρχουν 16 κέντρα δεδομένων Amazon Glacier, με περισσότερα στο δρόμο. Αυτό περιλαμβάνει πέντε τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική, μία στη Νότια Αμερική, τέσσερις στην Ευρώπη και έξι στην Ασία-Ειρηνικό. Παρόλο που δεν είναι τόσο πολλές όσο οι τοποθεσίες 50-plus του Microsoft Azure (διαβάστε την κριτική Microsoft Azure), θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές επιλογές για να δημιουργήσετε ένα γρήγορο αντίγραφο ασφαλείας.

Αυτό το πλεονέκτημα ταχύτητας είναι ένας υγιής λόγος για τις επιχειρήσεις να επιλέξουν το Amazon Glacier σε σχέση με πιο προσιτές επιλογές, όπως το Carbonite και το CrashPlan, τα οποία μπορεί να είναι απογοητευτικά αργά, παρά το ότι είναι ευκολότερο στη χρήση. Για να χρησιμοποιήσετε το Glacier για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, θα χρειαστείτε πρώτα έναν εφεδρικό πελάτη.

Το CloudBerry Backup είναι το καλύτερο από τη δέσμη, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική CloudBerry Backup.

Ευκολία στη χρήση

Για να χρησιμοποιήσετε το Glacier για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, θα πρέπει να δημιουργήσετε θησαυροφυλάκια αποθήκευσης και να ανακτήσετε τα κλειδιά API. Τα θησαυροφυλάκια είναι σαν κύριοι φάκελοι που χρησιμοποιούνται για να περιέχουν υποφακέλους και αρχεία. Διατηρούν τον λογαριασμό σας IaaS οργανωμένο. Τα κλειδιά API επιτρέπουν σε τρίτους πελάτες να συνδεθούν με τα θησαυροφυλάκια του Glacier για να μεταφορτώσουν ή να διαχειριστούν διαφορετικά αρχεία.

Για να δημιουργήσετε ένα θησαυροφυλάκιο, συνδεθείτε στην κονσόλα AWS και επιλέξτε “Glacier” κάτω από την κεφαλίδα “αποθήκευση”.

AWSConsole.GlacierLink

Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή “δημιουργία θησαυροφυλακίου”.

AmazonGlacier.CreateVault

Θα πρέπει να επιλέξετε μια περιοχή για το θησαυροφυλάκιο σας και να βρείτε ένα μοναδικό όνομα θησαυροφυλακίου (έχει ληφθεί το “MisterMcVaulty”).

AmazonGlacier.RegionAndVaultName

Κάντε κλικ στο “επόμενο βήμα” για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις και έπειτα στο “επόμενο βήμα” ξανά για να ελέγξετε και να υποβάλετε το αίτημα δημιουργίας θησαυρού. Η Amazon θα το επεξεργαστεί σε δευτερόλεπτα, μετά την οποία θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο σας για διαμόρφωση.

AmazonGlacier.VaultsPage

Για να περιορίσετε τις δαπάνες, κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” για να ορίσετε όρια για το κόστος ανάκτησης.

AmazonGlacier.DataRetrievalSettings

Μπορείτε να δημιουργήσετε ετικέτες για να εντοπίσετε γρήγορα παρόμοια θησαυροφυλάκια. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε πολλά θησαυροφυλάκια με το όνομα ενός πελάτη για τον οποίο διαχειρίζεστε αρχεία δεδομένων.

Το Glacier διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “lock lock” που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση επιχειρηματικών κανονισμών δημιουργώντας πολιτικές πρόσβασης. Μια τέτοια πολιτική μπορεί να αποτρέπει τη διαγραφή αρχείων έως ότου βρεθούν στο θησαυροφυλάκιο για τουλάχιστον ένα χρόνο.

AmazonGlacier.VaultPolicies

Ενώ μπορείτε να ελέγξετε τα αρχεία που ανεβάσατε στο θησαυροφυλάκιο σας από την κονσόλα AWS, δεν μπορείτε να τα ανεβάσετε εκεί. Για αυτό, θα πρέπει να ανακτήσετε τα κλειδιά API AWS και να βρείτε έναν πελάτη τρίτου μέρους. Τα κλειδιά API μπορούν να ανακτηθούν κάνοντας κλικ στο όνομά σας κοντά στην κορυφή της κονσόλας και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “τα διαπιστευτήριά μου ασφαλείας” στο αναπτυσσόμενο μενού.

Στην επόμενη οθόνη, κάτω από την κεφαλίδα “πλήκτρα πρόσβασης”, μπορείτε να δημιουργήσετε και να ανακτήσετε κλειδιά πρόσβασης. Θα χρειαστείτε τόσο το “αναγνωριστικό κλειδιού πρόσβασης” όσο και το “μυστικό κλειδί πρόσβασης”.

AWS.CreateAccessKey

Με την εισαγωγή τους σε έναν πελάτη τρίτου μέρους που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το Glacier, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση για να ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση αρχείων. Αναφέραμε το CloudBerry Backup στο παρελθόν. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν προγράμματα περιήγησης cloud και εργαλεία μονάδας δικτύου.

CloudberryBackup.AmazonGlacier

Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα για τη χρήση του Amazon Glacier. Παρόλο που το σύστημα τιμολόγησης μπορεί να καταλάβει, η δημιουργία θησαυροφυλακίων και η σύνδεσή τους με πελάτες για τη διαχείριση αρχείων αποδεικνύεται εύκολη, μόλις καταλάβετε τα σχετικά βήματα.

Ασφάλεια

Σε αντίθεση με το Amazon S3, ο Glacier δεν έχει την επιλογή να ενεργοποιήσει την κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, επομένως τα αρχεία σας δεν θα παραμείνουν σε απλό κείμενο και ευπαθή σε κλοπή σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων.

Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας το προηγμένο τυπικό πρωτόκολλο κρυπτογράφησης σε 256-bit, το μεγαλύτερο μέγεθος κλειδιού που είναι διαθέσιμο για το AES. Με τους περισσότερους υπολογισμούς, θα χρειαζόταν ένας υπερυπολογιστής περισσότερο από ό, τι η Γη γύρω για να σπάσει ένα κλειδί AES 256-bit.

Από την άλλη πλευρά, επειδή η Amazon διαχειρίζεται τα κλειδιά κρυπτογράφησής σας, τα αρχεία θα μπορούσαν να αποκρυπτογραφηθούν από υπαλλήλους της Amazon ή από οποιονδήποτε καταφέρει να κλέψει αυτά τα κλειδιά. Η ιδιωτική κρυπτογράφηση δεν είναι μια επιλογή απευθείας διαθέσιμη από το Amazon Glacier.

Εάν το απόρρητο είναι υψίστης σημασίας, βρείτε έναν πελάτη τρίτου μέρους που σας επιτρέπει να ανακαλύψετε αρχεία πριν τα ανεβάσετε. Όλα τα Cyberduck, Mountain Duck και CloudBerry Backup παρέχουν ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που θα κάνει ακριβώς αυτό.

Τα κλειδιά κρυπτογράφησης AES 256-bit δεν μπορούν να σπάσουν, αλλά οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης μπορούν. Ακόμη και ισχυροί κωδικοί πρόσβασης μπορεί να κλαπεί. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση κλοπής κωδικού πρόσβασης, η Amazon υποστηρίζει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, που ονομάζεται επίσης έλεγχος ταυτότητας πολλών παραγόντων.

Με την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας, απαιτείται πρόσθετη πιστοποίηση κατά τη σύνδεση στο Amazon Glacier από έναν άγνωστο υπολογιστή. Αυτό το κλειδί μπορεί να σταλεί με κείμενο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή smartphone ή μια συσκευή ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων, όπως ένα κλειδί fob.

Τα κέντρα δεδομένων του Amazon έχουν σκληρυνθεί για να αποτρέψουν την εισβολή και την κλοπή, τόσο φυσική όσο και εικονική. Μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο ασφαλείας της εταιρείας για να μάθετε ποια μέτρα λαμβάνονται. Οι εγκαταστάσεις ελέγχονται από τρίτους για να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη για το IaaS τείνει να είναι ένα πόνο για εμάς, όχι επειδή δεν είναι καλό, αλλά επειδή είναι ακριβό. Το Amazon Glacier δεν διαφέρει ως προς αυτό.

Υπάρχει δωρεάν υποστήριξη με 24/7 πρόσβαση στις πωλήσεις και τις χρεώσεις, αλλά χωρίς τεχνική βοήθεια. Για αυτό, θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 29 $ το μήνα, κάτι που σας παρέχει μόνο υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εργάσιμη ώρα. Τα κανάλια ζωντανής υποστήριξης (τηλέφωνο και συνομιλία) και η υποστήριξη 24/7 ξεκινούν από 100 $ το μήνα.

Η Amazon παρέχει έναν λογικό ιστότοπο υποστήριξης με άρθρα και βίντεο εκμάθησης. Για απαντήσεις που δεν περιλαμβάνονται εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε το φόρουμ υποστήριξης του Amazon, το οποίο είναι πιο ενεργό από τα περισσότερα.

Τελικές σκέψεις

Το Amazon Glacier είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες IaaS, χάρη σε προσιτή τιμή και τεράστιο δίκτυο διακομιστών. Ενώ οι Wasabi και Backblaze B2 έχουν αντίστοιχες τιμές, μας αρέσει το Glacier καλύτερα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Για συγχρονισμό και κοινή χρήση αρχείων, ο παγετώνας δεν αρκεί, εκτός αν δεν σας πειράζει να πληρώσετε τη μύτη.

Σε σύγκριση με τις επιλογές ψυχρής αποθήκευσης των κοντινότερων αντιπάλων της, της Google και της Microsoft, το Amazon Glacier είναι φθηνότερο και ένα καλύτερο στοίχημα τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση. Συνιστούμε τη σύζευξη του Glacier με το CloudBerry Backup, το οποίο συνοδεύεται από λειτουργίες όπως συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, προγραμματισμός και ιδιωτική κρυπτογράφηση, αλλά πολλοί πελάτες τρίτων συνεργάζονται με την υπηρεσία.

Με λίγα λόγια, ο παγετώνας ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία. Συμφωνείς ή διαφωνείς? Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map