Επανεξέταση αρχείων Rackspace Cloud – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση αρχείων Rackspace Cloud

Αν και το Rackspace Cloud Files είναι ένας εξαιρετικός πάροχος, οι υπηρεσίες του έρχονται σε προνομιακή τιμή: είναι μακράν ο πιο ακριβός πάροχος IaaS εκεί έξω. Διαβάστε την πλήρη ανάλυση της δομής των τιμών στην αναθεώρησή μας στο Rackspace και πιθανόν να συμμετάσχετε μαζί μας στο συμπέρασμα ότι μπορεί να θέλετε να ψωνίσετε λίγο περισσότερο.


Κριτικές Cloud Storage

Για όσους κάνουν αγορές για υποδομή cloud για να φιλοξενήσουν δεδομένα, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου είναι το Rackspace. Η υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων της εταιρείας, Cloud Files, μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο στο σκληρό δίσκο και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σας, μεταξύ άλλων.

Σε αυτήν την κριτική του Rackspace Cloud Files, θα δούμε πώς η υπηρεσία αντισταθμίζεται από τον ανταγωνισμό. Εν ολίγοις, υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες με την κατώτατη γραμμή. Με τέσσερις φορές το κόστος του Amazon S3, πέντε φορές το κόστος του Microsoft Azure και είκοσι φορές το κόστος του Wasabi, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την κατάταξη των Cloud Files μεταξύ των καλύτερων παρόχων cloud IaaS.

Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομέρειες. Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε το Cloud Files, ίσως χρειαστεί και ένας πελάτης να ανεβάσει αρχεία. Περιγράφουμε τις κορυφαίες επιλογές για απλές μεταφορτώσεις αρχείων στην καλύτερη επισκόπηση πελατών μεταφοράς αρχείων. Είμαστε επίσης μεγάλοι θαυμαστές του CloudBerry Backup, για όσους θέλουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα προστασίας δεδομένων για τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους χρησιμοποιώντας το Rackspace Cloud Files.

Εναλλακτικές λύσεις για Rackspace Cloud Files

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Τιμολόγηση

Δεν υπάρχει μηνιαία χρέωση συνδρομής για τη χρήση του Rackspace Cloud Files. Χρεώνεστε για αυτό που χρησιμοποιείτε, το οποίο παρέχει πλεονέκτημα κλιμάκωσης σε σχέση με λύσεις αποθήκευσης cloud όπως το Egnyte Connect και εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως το Acronis True Image. Δεν υπάρχει όριο για το πόσα δεδομένα μπορείτε να αποθηκεύσετε ή ελάχιστες απαιτήσεις αποθήκευσης.

Το κόστος χωρίζεται σε ποσοστά αποθήκευσης και χρήσης. Ενώ αυτή είναι συνήθης πρακτική για λύσεις IaaS, το Rackspace ξεχωρίζει στο πόσο ακριβές είναι αυτές οι τιμές. Σε αντίθεση με τους πλησιέστερους ανταγωνιστές της, η εταιρεία δεν έχει μειώσει τις τιμές τα τελευταία χρόνια καθώς εξελίχθηκε ο κλάδος.

Ως αποτέλεσμα, αυτές οι τιμές είναι ίσως ο πιο πειστικός λόγος για να μεταφέρετε την επιχείρησή σας αλλού.

Τιμές αποθήκευσης Rackspace

Οι τιμές Rackspace Cloud Storage για τυπική αποθήκευση είναι κλιμακωτές. Αν και δεν υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις, όσο περισσότερο αποθηκεύετε, τόσο λιγότερα πληρώνετε ανά gigabyte.

Πολλαπλασιάστε τις τιμές με 1.000 για να λάβετε μια κατά προσέγγιση προσέγγιση του ποσού που θα πληρώσετε ανά terabyte. Αυτό φτάνει τα 100 $ το μήνα για τα πρώτα αποθηκευμένα 1 TB, δηλαδή περίπου τέσσερις φορές την τιμή για το Amazon S3, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση του Amazon S3.

Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί το Rackspace κοστίζει πολύ περισσότερο από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του, ο οποίος διαθέτει επίσης ένα πιο εντυπωσιακό δίκτυο διακομιστών. Δεν μπορούμε να λάβουμε μια ευθεία απάντηση από το Rackspace σχετικά με το υψηλό κόστος ή τυχόν σχέδια για την αγορά σωστά.

Τιμές χρήσης του Rackspace

Δεν υπάρχουν εισερχόμενα ποσοστά εύρους ζώνης για το Rackspace Cloud Files, επομένως δεν θα επιβαρύνεστε με χρεώσεις για τη μεταφόρτωση αρχείων. Θα χρεωθείτε για το εξερχόμενο εύρος ζώνης, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου (λήψεις αρχείων), με ρυθμό 12 σεντ ανά gigabyte.

Αυτή η τιμή είναι ευθυγραμμισμένη με το Google Cloud, αλλά πιο ακριβό από άλλους παρόχους. Πολλές υπηρεσίες, όπως το Wasabi, παρέχουν τώρα δωρεάν ανάκτηση δεδομένων (διαβάστε την κριτική μας στο Wasabi).

Το κόστος του Rackspace δεν αυξάνεται το 2018, όταν οι πιο ικανές υπηρεσίες προσφέρουν χώρο αποθήκευσης με λιγότερα.

Το Rackspace Cloud Files παρέχει μια ελάχιστη δυνατότητα ειδοποίησης χρέωσης. Αυτό δεν θα σας εμποδίσει να συγκεντρώσετε ένα μεγάλο λογαριασμό, αλλά θα σας ενημερώσει πότε είστε. Όλοι οι νέοι πελάτες λαμβάνουν μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετή για να καταλάβει εάν το Cloud Files αξίζει το κόστος.

Δίκτυο διακομιστή

Το Rackspace έχει πέντε τοποθεσίες κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Τρεις είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που βρίσκονται στη βόρεια Βιρτζίνια, το Ντάλας και το Σικάγο. Υπάρχουν δύο στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, που βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ και το Σίδνεϊ, και η τελική εγκατάσταση είναι στο Λονδίνο.

Όταν δημιουργείτε κάδους αποθήκευσης, μπορείτε να επιλέξετε σε ποια περιοχή φιλοξενούνται τα αρχεία σας, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο για να χρησιμοποιήσετε την τοποθεσία του Λονδίνου.

Η Amazon και η Google έχουν και οι δύο τρεις φορές περισσότερες εγκαταστάσεις από το Rackspace. Το Microsoft Azure ηγείται του πακέτου με 52 εγκαταστάσεις παγκοσμίως, 10 φορές περισσότερο από το Rackspace.

Το Rackspace έχει εγγύηση 100% λειτουργίας, εκτός από το χρόνο διακοπής για προγραμματισμένη συντήρηση. Σύμφωνα με τους όρους της εγγύησης, θα λάβετε πίστωση 5 τοις εκατό έναντι του μηνιαίου λογαριασμού σας για κάθε 30 λεπτά ο διακομιστής σας είναι εκτός σύνδεσης.

Ευκολία στη χρήση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα ελέγχου Cloud Files για τη διαχείριση του λογαριασμού σας. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε IaaS, η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση έως ότου λάβετε τα ρουλεμάν σας. Το Rackspace παρέχει πολλές ακόμη υπηρεσίες εκτός από τη φιλοξενία αρχείων και οι περισσότερες από τις λειτουργίες του πίνακα ελέγχου δεν θα ισχύουν για όσους θέλουν να ανεβάζουν αρχεία χρησιμοποιώντας πελάτες όπως το CyberDuck ή το Duplicati (διαβάστε την κριτική μας για το Duplicati).

Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την αποστολή αρχείων στο σύννεφο Rackspace, πρέπει να δημιουργήσετε ένα κοντέινερ. Τα εμπορευματοκιβώτια, που μερικές φορές ονομάζονται “κάδοι” από άλλους παρόχους IaaS, μοιάζουν με συρτάρια σε ένα κομμό, καθώς χρησιμοποιούνται για την οργάνωση αρχείων.

Για να δημιουργήσετε ένα κοντέινερ, ανοίξτε το μενού “αποθήκευση” του πίνακα ελέγχου και επιλέξτε “αρχεία”.

Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί δημιουργίας κοντέινερ.

Στη συνέχεια, προσθέστε ένα όνομα κοντέινερ, επιλέξτε μια περιοχή διακομιστή και επιλέξτε έναν από τους τρεις τύπους κοντέινερ:

 • Ιδιωτικό: αποθηκεύστε αρχεία στο cloud και αποκτήστε πρόσβαση σε αυτά μέσω του πίνακα ελέγχου ή του API
 • Δημόσιο (CDN): αποθηκεύει αυτόματα αρχεία σε διακομιστές κοντά στις τοποθεσίες των πελατών σας
 • Στατικός ιστότοπος: μεταφορτώστε ένα αρχείο .html

Εάν σκοπεύετε να εγγραφείτε στο Rackspace για online δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας έναν πελάτη τρίτου μέρους, επιλέξτε “ιδιωτικό”. Το ίδιο ισχύει και για τη ρύθμιση του cloud storage χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία συγχρονισμού και κοινής χρήσης, όπως το Storage Made Easy (διαβάστε την κριτική μας για το Storage Made Easy).

Μόλις δημιουργηθεί το κοντέινερ σας, μπορείτε να συνδέσετε εφαρμογές τρίτων με αυτό, ανακτώντας το κλειδί Rackspace API. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο όνομα χρήστη σας στην επάνω δεξιά γωνία του πίνακα ελέγχου και επιλέγοντας “λογαριασμός και ρυθμίσεις”.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην κεφαλίδα ασφαλείας και κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη “Εμφάνιση κλειδιού API”.

Για βοήθεια σχετικά με τη χρήση αυτού του κλειδιού API για τη σύνδεση ενός προγράμματος-πελάτη τρίτου μέρους, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση αρχείων, ανατρέξτε στον οδηγό μας για να ξεκινήσετε με το Rackspace. Είναι κυρίως θέμα να γνωρίζουμε τι να κάνουμε κλικ και τι να αγνοήσουμε.

Ασφάλεια

Τα κέντρα δεδομένων Rackspace έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν την παράβαση και τις κυβερνοεπιθέσεις. Όσον αφορά τη φυσική ασφάλεια, η είσοδος φυλάσσεται με βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας και οι εγκαταστάσεις παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο με παρακολούθηση βίντεο.

Για την άρνηση των αναχαίτισης δεδομένων όπως οι επιθέσεις man-in-the-middle, όλη η κίνηση προς και από το Rackspace Cloud προστατεύεται χρησιμοποιώντας SSL για τη δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης σήραγγας. Ο έλεγχος ταυτότητας απαιτεί επίσης ένα όνομα χρήστη και ένα κλειδί πρόσβασης API. Το κλειδί μπορεί να ληφθεί μόνο από τον πίνακα ελέγχου Rackspace Cloud, ο οποίος απαιτεί πρόσβαση στα διαπιστευτήρια χρήστη σας.

Επειδή οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να σπάσουν και ακόμη και ισχυροί κωδικοί πρόσβασης μπορεί να κλαπεί, το Rackspace σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να αποτρέψετε άλλους από το να αποκτήσουν το κλειδί πρόσβασης API σας.

Με ενεργοποιημένο το 2FA, οι συνδέσεις από άγνωστα μηχανήματα θα απαιτήσουν έναν επιπλέον κωδικό ασφαλείας. Αυτός ο κωδικός μπορεί να ληφθεί χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας τηλεφώνου smartphone, όπως το Google Authenticator, το Authy ή το Duo, ή μπορείτε να τον λάβετε μέσω μηνύματος κειμένου.

Σε αντίθεση με το Amazon S3 και το Azure, το Rackspace δεν έχει την επιλογή να κρυπτογραφεί αρχεία αποθηκευμένα από την πλευρά του διακομιστή. Αυτό είναι ένα χάσμα, παρόλο που η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μπορεί να προστεθεί από πολλούς πελάτες που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των μεταφορτώσεων αρχείων. Το CloudBerry Backup, για παράδειγμα, μπορεί να κρυπτογραφήσει τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο AES.

Υποστήριξη

Το Rackspace παρέχει τρία κανάλια για άμεση υποστήριξη: τηλέφωνο, email και ζωντανή συνομιλία. Και οι τρεις είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα, οπότε δεν θα πρέπει ποτέ να έχετε πρόβλημα να επικοινωνήσετε με κάποιον.

Τούτου λεχθέντος, η ποιότητα της υποστήριξης είναι αμφισβητήσιμη. Χρησιμοποιήσαμε ζωντανή συνομιλία για να πυροδοτήσουμε πολλές απλές ερωτήσεις και, σε κάθε περίπτωση, ο εκπρόσωπος υποστήριξης δεν μας έδωσε άμεση απάντηση. Αντ ‘αυτού, μας έδειξαν σε ιστοσελίδες και μας είπαν να βρούμε τις απαντήσεις εκεί. Σε μερικές περιπτώσεις, οι παρεχόμενες ιστοσελίδες δεν ήταν καν σχετικές.

Για να μετρήσουμε τον χρόνο απόκρισης για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ξεκινήσαμε μερικές ερωτήσεις δοκιμής. Σε κάθε περίπτωση, η υποστήριξη του Rackspace δεν μας επέστρεψε ποτέ. Παρόμοιες αναφορές από άλλους χρήστες δείχνουν ότι η κακή μας εμπειρία δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

Αντί να υποστηρίζετε απαντήσεις, μπορείτε να περιηγηθείτε στο σπίτι υποστήριξης του Rackspace. Εκεί, θα βρείτε μια σελίδα συχνών ερωτήσεων και μια βάση δεδομένων για άρθρα με δυνατότητα αναζήτησης. Υπάρχει επίσης μια συγκεκριμένη ενότητα αφιερωμένη στο Cloud Files.

Η βάση γνώσεων δεν είναι κακή, αλλά δεν αρκεί για να σώσουμε την εντύπωση μας για την υποστήριξη του Rackspace.

Τελική ετυμηγορία

Πριν από λίγο καιρό, το Rackspace Cloud Files ήταν λαιμό με το Amazon S3 όσον αφορά το κόστος αποθήκευσης. Ενώ η Amazon και άλλοι μεγάλοι πάροχοι IaaS έχουν μειώσει τις τιμές τους από τότε, το Rackspace δεν έχει αλλάξει.

Δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος, ειδικά επειδή η Rackspace τρέχει ένα μικρότερο δίκτυο από τους ίδιους ανταγωνιστές, εκτός αν κοιτάζετε φιλικούς προς τον προϋπολογισμό παρόχους όπως το Backblaze B2 ή το Wasabi. Ίσως απλώς ότι η Rackspace αποφάσισε να επικεντρωθεί στις διαχειριζόμενες υπηρεσίες παρά στη δική της προσφορά IaaS.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, αν ψάχνετε για μια υπηρεσία υποδομής cloud για σύζευξη με το CloudBerry Backup, το Storage Made Easy ή άλλο πελάτη φιλοξενίας αρχείων, σας προτείνουμε να αναζητήσετε αλλού.

Συμφωνείς ή διαφωνείς? Μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με τη θέση του Rackspace στην αγορά cloud IaaS στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστώ που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map