Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας το 2020

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή σας Macintosh δεν χρειάζεται να είναι πόνος. Ευτυχώς, το λειτουργικό σύστημα Macintosh είναι ένα από τα πιο εύκολα στη λήψη αντιγράφου ασφαλείας. Είτε χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο Time Machine είτε προτιμάτε μια εξωτερική λύση, είναι πολύ εύκολο να λάβετε ένα πρώτο αρχικό αντίγραφο ασφαλείας για το Macintosh σας.


Φυσικά, για να κάνετε τα πράγματα πιο γρήγορα, είναι πάντα καλό να γνωρίζετε ποια αρχεία θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναπτύξετε μια στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που είναι υγιής, μακράς διαρκείας και σας προστατεύει από κάθε είδους καταστροφές δεδομένων.

Σε αυτό το άρθρο θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία για το πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας. Αυτό το άρθρο υποτίθεται ότι είναι μια γρήγορη περιγραφή των λύσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Mac. Προς το παρόν, εργαζόμαστε για έναν πλήρη οδηγό για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας σε υπολογιστή Macintosh. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Time Machine

Το Time Machine είναι το ενσωματωμένο εφεδρικό σύστημα που συνοδεύει τον υπολογιστή Macintosh που κυκλοφόρησε στην έκδοση “Leopard” του Mac OS X. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε Macintosh κάτω των 10,5, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. σας προτείνουμε να ενημερώσετε το σύστημά σας εάν το Mac σας το υποστηρίζει. 

Ρύθμιση μηχανής χρόνου

Αρχικά, μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε Time Machine. Αυτό που θα βρείτε είναι το αρχικό μενού και η κατάσταση της ρύθμισης του Time Machine. Εάν μόλις ξεκινήσετε, είναι πιθανότατα απενεργοποιημένο.

Ξεκινήστε το Time Machine από το παράθυρο προτιμήσεων

Επιλογή του εφεδρικού δίσκου σας

Η Time Machine σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ένα Time Capsule ή έναν συνδεδεμένο χώρο αποθήκευσης δικτύου (NAS). Είναι γενικά πιο βολικό να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε μια μονάδα δίσκου δικτύου επειδή δεν μπορείτε ποτέ να ξεχάσετε να συνδέσετε τη μονάδα δίσκου δικτύου με το Mac σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείτε πάντα τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των αρχείων σας.

Time Machine - Επιλέξτε τον εφεδρικό σας δίσκο

Πατήστε το κουμπί Select Disk και επιλέξτε έναν προορισμό στον οποίο θέλετε να πάει το αντίγραφο ασφαλείας σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου, επειδή ένα αντίγραφο ασφαλείας στον ίδιο σκληρό δίσκο με το λειτουργικό σας σύστημα δεν έχει πολύ νόημα.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο σε αυτόν τον σκληρό δίσκο για να δημιουργήσετε πλήρως αντίγραφα ασφαλείας του μηχανήματός σας.

Κρυπτογράφηση του αντιγράφου ασφαλείας σας

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας, σας συνιστούμε να κρυπτογραφήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Απλώς ελέγξτε το σημάδι ελέγχου Encrypt Backup και το Time Machine θα σας ζητήσει να επιλέξετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης για την εφεδρική κρυπτογράφηση.

Κρυπτογράφηση αντιγράφων ασφαλείας Time Machine

Έτσι, ακόμα κι αν οι εξωτερικοί σας σκληροί δίσκοι είναι σε κίνδυνο, κανείς δεν θα μπορεί να διαβάσει τα αντίγραφα ασφαλείας σας χωρίς τον κωδικό πρόσβασής σας. Γι ‘αυτό φροντίστε να επιλέξετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης με τουλάχιστον 8 έως 10 ψηφία.

Επιλέξτε ποια αρχεία θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας

Σας συνιστούμε να κάνετε ένα πλήρες αντίγραφο συστήματος με το Time Machine. Αυτό θα αφαιρέσει τον πόνο για να σκεφτείτε τι είδους αρχεία θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Ωστόσο, εάν έχετε προσωρινούς φακέλους που χρησιμοποιήσατε μόνο για την απόρριψη αρχείων, ίσως θελήσετε να εξαιρέσετε αυτούς από το αντίγραφο ασφαλείας σας για να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο.

Time Machine - Εξαίρεση φακέλου για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Και στην περίπτωσή μας, εξαιρέσαμε το φάκελο “Λήψεις” καθώς όλα τα αρχεία που περιέχονται σε αυτόν δεν είναι σημαντικά για εμάς και είναι σχεδόν αντικαταστάσιμα.

Απολαύστε την Ειρήνη του Νου

Συγχαρητήρια! Πηγαίνετε τώρα στο πρώτο σας αντίγραφο ασφαλείας. Ωστόσο, συνιστούμε πάντα ότι ένα αντίγραφο ασφαλείας δεν είναι αρκετό, οπότε φροντίστε να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτόν τον οδηγό. Θα καλύψουμε περισσότερες επιλογές για προσθήκη στην εφεδρική στοίβα σας, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης cloud.

Δεν σας αρέσει το Time Machine; Δοκιμάστε το SuperDuper!

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο Time Machine για τα αντίγραφα ασφαλείας σας ή χρειάζεστε λίγο περισσότερη προσαρμογή, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε ένα λογισμικό για το Mac που ονομάζεται SuperDuper !. Το καλό για το superduper είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικόνα με δυνατότητα εκκίνησης δίσκου από ολόκληρο το λειτουργικό σας σύστημα.

Αυτό θα σας κάνει έναν υπολογιστή που λειτουργεί πολύ γρήγορα μετά από αστοχία ενός σκληρού δίσκου. Επίσης, είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Ας δούμε πώς.

Αντιγράψτε το σκληρό σας δίσκο σε άλλη τοποθεσία

Σουπερ ντουπερ! είναι αρκετά αυτονόητο. Στο πρώτο βήμα μπορείτε να επιλέξετε έναν σκληρό δίσκο που θέλετε να κλωνοποιήσετε σε έναν άλλο δίσκο που είναι ιδανικά συνδεδεμένος κάπου εξωτερικά, είτε μέσω USB είτε του δικτύου σας. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μόνο μια εικόνα δίσκου και να την αποθηκεύσετε τοπικά, αλλά αυτή δεν συνιστάται.

Super Duper - Επιλέξτε το αντίγραφο ασφαλείας σας

Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας

Σουπερ ντουπερ! σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια αρχεία θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων ή συγκεκριμένων αρχείων χρήστη.

SuperDuper Ποια αρχεία θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας

Προγραμματίστε το αντίγραφο ασφαλείας σας

Σουπερ ντουπερ! έρχεται με μερικές προηγμένες επιλογές προγραμματισμού αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε τις ημέρες που θέλετε να ξεκινήσει το αντίγραφο ασφαλείας σας, καθώς και πόσο συχνά και σε ποια ώρα θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το Macintosh.

Το Super Duper προγραμματίζει τα αντίγραφα ασφαλείας σας

Έτσι, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε το αντίγραφο ασφαλείας να λειτουργεί όταν βρίσκεστε στο γραφείο και όταν επιστρέφετε στο σπίτι, το αντίγραφο ασφαλείας σας είναι ήδη ολοκληρωμένο.

Πατήστε το κουμπί Αντιγραφή τώρα

Όταν πατήσετε το κουμπί Αντιγραφή τώρα SuperDuper! θα διαγράψει πρώτα τα δεδομένα που βρίσκονται στο δίσκο προορισμού και στη συνέχεια θα αντιγράψει όλα τα αρχεία σας για το αντίγραφο ασφαλείας σας. Επίσης, SuperDuper! έχει μερικές ενδιαφέρουσες προηγμένες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δεν μπορούμε να καλύψουμε σε βάθος εδώ σε αυτό το άρθρο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσδιορίσετε τι SuperDuper! θα κάνει μετά την ολοκλήρωση ενός αντιγράφου ασφαλείας, για παράδειγμα να εκτελέσετε ένα σενάριο Shell ή να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας.

Μην κολλάτε μόνο σε ένα αντίγραφο ασφαλείας

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να έχετε τουλάχιστον δύο αντίγραφα ασφαλείας για τα αρχεία σας. Ένα αντίγραφο ασφαλείας επί τόπου, σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή NAS, και ένα άλλο εκτός ιστότοπου, ιδανικά με μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud / online δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το SOS Online Backup που θα επιτρέπει την εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για τα αρχεία σας.

Εγγραφείτε στο SOS Online Backup και δοκιμάστε το δωρεάν

Μπορείτε να δοκιμάσετε το SOS online backup για 14 ημέρες χωρίς κίνδυνο και να δείτε αν ταιριάζει στις ανάγκες σας. Το SOS Online Backup είναι μια πολύ ασφαλής και γρήγορη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για τα αρχεία σας.

SOS Online Backup Review
© Cloudwards.net

Δεν προσφέρει απεριόριστο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας, όπως το Backblaze ή το Carbonite, αλλά αν ξεκινάτε, αυτό ίσως να μην είναι απαραίτητο. Το τυπικό πρόγραμμα θα σας δώσει 50 GB για τα αντίγραφα ασφαλείας σας.

Ρύθμιση του SOS Online Backup

Η ρύθμιση του SOS Online Backup δεν είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Θα σας ζητήσει να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να αναλύσετε ανάλογα το σύστημά σας.

SOS Online Backup Επιλέξτε τα αρχεία σας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Οι διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας γενικά δεν δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας αρχείων εφαρμογών ή συστήματος, αλλά μάλλον εγκαθιστούν όλα τα άλλα αρχεία που ή δεν μπορούν να ανακτηθούν σε περίπτωση βλάβης του σκληρού δίσκου, όπως φωτογραφίες ή βίντεο.

SOS Online Backup - Εμφάνιση τύπων περιεχομένου

Επίσης, το SOS Online Backup σας δίνει μια υπέροχη επισκόπηση των τύπων αρχείων που έχετε προγραμματίσει για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Πατήστε το κουμπί “Έναρξη” για να ξεκινήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας

Αφού επιλέξετε τα αρχεία σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί Έναρξη και το αντίγραφο ασφαλείας σας φτάνει στο cloud. Ανάλογα με τον αριθμό των αρχείων που έχετε, μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για να ολοκληρωθεί ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας.

SOS Online Backup - Ξεκινήστε το αντίγραφο ασφαλείας σας
© Cloudwards.net

Επομένως, μην είστε ανυπόμονοι. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι το δευτερεύον αντίγραφο ασφαλείας σας, επομένως υποθέτουμε ότι έχετε ήδη ολοκληρώσει ένα αντίγραφο ασφαλείας Time Machine ή άλλο τοπικό αντίγραφο ασφαλείας. Κανονικά, το SOS Online Backup δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας συνεχώς των αρχείων σας, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φορά που ένα αρχείο αλλάζει στον υπολογιστή σας, το SOS Online Backup θα ξεκινήσει για να μεταφέρει τα αρχεία σας στους διακομιστές του.

SOS Online Backup Προγραμματίστε το αντίγραφο ασφαλείας σας

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας στις ανάγκες σας, π.χ. ωριαία, ημερήσια ή μηνιαία δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όταν βρίσκεστε στο γραφείο ή δεν χρησιμοποιείτε καθόλου τον υπολογιστή σας. 

συμπέρασμα

Εάν έχετε εφαρμόσει τα περιγραφόμενα βήματα, τότε έχετε δύο βήματα μπροστά από όλα τα άλλα άτομα που δεν διαθέτουν αντίγραφο ασφαλείας. Με δύο αντίγραφα ασφαλείας στη θέση σας, μπορείτε να βασιστείτε στο μαξιλάρι ασφαλείας σας γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.

Σε ένα άλλο άρθρο θα καλύψουμε τον τρόπο επαναφοράς των αρχείων σας σε περίπτωση απώλειας δεδομένων. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι! Μοιραστείτε την εμπειρία σας! Ποια είναι η στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το Time Machine ή άλλες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας; Ποια διαδικτυακή εφεδρική υπηρεσία να χρησιμοποιήσετε και να προτείνουμε; Αφήστε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map