Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών του iPhone σας

Το κινητό μου είναι η πιο σημαντική συσκευή που έχω. Το κουβαλάω παντού και το χρησιμοποιώ καθημερινά. Το πιο σημαντικό πράγμα στο τηλέφωνό μου είναι η λίστα επαφών μου. Είναι το μόνο πράγμα που κάνει τη συσκευή μου τόσο χρήσιμη – χωρίς τη λίστα επαφών μου, το τηλέφωνό μου θα ήταν απλώς ένα ακριβό πρόγραμμα περιήγησης ιστού.


Σκεφτείτε συχνά τις επαφές με τις οποίες μιλάτε ή στέλνετε κείμενο – με πόσους από αυτούς τους αριθμούς ή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχετε απομνημονεύσει; Πέρασαν οι μέρες που έπρεπε να θυμόμαστε τους αριθμούς τηλεφώνου ή να τους σημειώσουμε σε ένα φυσικό βιβλίο διευθύνσεων.

Γι ‘αυτό θα σας δείξω πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας, σε συσκευές iPhone και Android. Είναι γρήγορο και εύκολο να το κάνετε και σας έχουμε ήδη δείξει πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας εντελώς, οπότε η εστίασή μου εδώ είναι μόνο η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών σας. Καλύψαμε επίσης τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των μηνυμάτων κειμένου σας σε iPhone και Android ξεχωριστά.

Θα καλύψω τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των επαφών σας χρησιμοποιώντας το iTunes, καθώς και τη χρήση οποιουδήποτε από τους καλύτερους αποθηκευτικούς χώρους cloud για iPhone.

Τι θα χρειαστείτε

Θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του iTunes εάν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε. Διατίθεται δωρεάν για χρήστες Windows και είναι προεγκατεστημένο σε Mac.

Το iCloud είναι η δική του πλατφόρμα cloud της Apple και παρέχει μια εύκολη λύση για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα Apple ID και οι χρήστες απολαμβάνουν 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου – αυτό αρκεί για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το iCloud, έχουμε συγκρίνει το iCloud vs IDrive στο παρελθόν και έχουμε επίσης μια ωραία κριτική βίντεο, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Θα σας δείξω επίσης πώς να εξάγετε και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας από το iCloud σε μορφή δεδομένων vCard, ώστε να μπορείτε να τις εισαγάγετε πιο εύκολα στις Επαφές Google. Αυτό είναι βολικό σε περίπτωση που αποφασίσετε να μεταβείτε στο Android ή απλά θέλετε ένα άλλο αντίγραφο ασφαλείας της λίστας επαφών σας.

Για συσκευές Android, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας στο Gmail ή σε μια κάρτα SD. Έχω μερικές φθηνές, παλαιότερες κάρτες SD που έχουν μέγεθος 2 GB και λειτουργούν εξαιρετικά για το σκοπό αυτό. Εάν διαθέτετε ήδη λογαριασμό Google, μπορείτε να το χειριστείτε αντίγραφα ασφαλείας για εσάς. Εάν προτιμάτε να χειρίζεστε τα αντίγραφα ασφαλείας μόνοι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το Super Backup & Επαναφορά, για το οποίο έχουμε γράψει στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μηνυμάτων κειμένου Android.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας επαφών στο iPhone

Ο ευκολότερος τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των επαφών σας στο iPhone είναι να χρησιμοποιήσετε το iTunes. Αρχικά, θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το iTunes και να συνδέσετε το iPhone στον υπολογιστή σας με ένα καλώδιο αστραπής. Θα χρειαστεί να πατήσετε “εμπιστοσύνη” στο iPhone σας όταν σας ρωτήσει εάν εμπιστεύεστε αυτήν τη συσκευή.

Θα δείτε ένα εικονίδιο συσκευής επάνω αριστερά. Πατήστε αυτό το εικονίδιο για να επιλέξετε ποια δεδομένα θέλετε να συγχρονίσετε. Μπορείτε να ρυθμίσετε το iTunes να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας όταν η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη ή μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας εάν προτιμάτε.

Όταν πρόκειται για το συγχρονισμό των επαφών σας, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “πληροφορίες” στο αριστερό παράθυρο. Θα δείτε ένα πλαίσιο ελέγχου στα κύρια παράθυρα για “συγχρονισμό επαφών με” και ένα πλαίσιο για να ορίσετε τις επιλογές σας.

Μπορείτε να συγχρονίσετε με τις Επαφές των Windows και θα έχετε άλλες επιλογές ανάλογα με το λογισμικό που έχετε εγκαταστήσει – το Microsoft Outlook, για παράδειγμα, θα είναι διαθέσιμο εάν έχετε την εφαρμογή.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών του iPhone σας χρησιμοποιώντας το iCloud

Αυτή είναι μια από τις απλούστερες λύσεις για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών σας. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη αντίγραφα ασφαλείας iCloud, αυτό είναι πιθανότατα ήδη ενεργοποιημένο.

Πατήστε “ρυθμίσεις” στο iPhone σας και, στη συνέχεια, πατήστε το αναγνωριστικό σας στο επάνω μέρος ή πατήστε “iCloud”, ανάλογα με την έκδοση του iOS.

Μόλις μεταβείτε στο μενού iCloud, απλώς πατήστε “επαφές” για να συγχρονίσετε τις επαφές του τηλεφώνου σας με το iCloud.

Εξαγωγή επαφών iPhone στο Google

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η vCard είναι μια μορφή δεδομένων για πληροφορίες όπως ονόματα, τίτλοι, αριθμοί τηλεφώνου ή email. Είναι μια εξαιρετική μορφή μεταφοράς ή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της λίστας επαφών σας και θα σας δείξω πώς να εξάγετε τις επαφές σας από το iCloud σε μια κάρτα vCard. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα vCard για εισαγωγή τους στις Επαφές Google ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε άλλον δίσκο.

Πρώτα, συνδεθείτε στον ιστότοπο iCloud. Κάντε κλικ στην επιλογή “επαφές” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι κάτω αριστερά.

Τώρα, κάντε κλικ στο “select all” και στη συνέχεια στο “export vCard”. Μετά τη λήψη της κάρτας vCard, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στις Επαφές Google και να κάνετε κλικ στο “περισσότερα” από το αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, στο “εισαγωγή”. Επιλέξτε την κάρτα vCard και όλες οι επαφές σας θα μεταφορτωθούν και θα είναι διαθέσιμες από τις εφαρμογές της Google.

Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να αντιγράψετε αυτό το αρχείο vCard σε μια μονάδα flash ή στον αγαπημένο σας πάροχο cloud, παρέχοντας μια άλλη εφεδρική λίστα επαφών.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας επαφών σε Android

Ο απλούστερος τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των επαφών σας είναι να δώσετε στην Google άδεια για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας. Η διαδικασία διαφέρει ανάλογα με το τηλέφωνο και την έκδοση του Android, αλλά είναι αρκετά απλή.

Πατήστε “Ρυθμίσεις” και πατήστε “Προσωπικά” και, στη συνέχεια, αναζητήστε ένα “αντίγραφο ασφαλείας” & κουμπί επαναφοράς “. Πατήστε “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μου” και ενεργοποιήστε τα. Θα πρέπει να προσθέσετε έναν λογαριασμό εάν ο δικός σας δεν έχει ήδη καταχωριστεί. Για να το κάνετε απλώς πατήστε “εφεδρικός λογαριασμός” και, στη συνέχεια, “Προσθήκη λογαριασμού”. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης ή τον κωδικό σας και να συνδεθείτε στον λογαριασμό Google που προσθέσατε.

Από προεπιλογή, τα ακόλουθα στοιχεία θα συγχρονιστούν με τον λογαριασμό σας Google:

 • Ρυθμίσεις Ημερολογίου Google
 • Δίκτυα Wi-Fi & κωδικοί πρόσβασης
 • Ταπετσαρίες αρχικής οθόνης
 • Ρυθμίσεις Gmail
 • Εγκατεστημένες εφαρμογές μέσω του Google Play
 • Ρυθμίσεις οθόνης (φωτεινότητα) & ύπνος)
 • Γλώσσα & Ρυθμίσεις εισόδου
 • Ημερομηνία & χρόνος
 • Ρυθμίσεις & δεδομένα για εφαρμογές που δεν έχουν κατασκευαστεί από την Google (διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή)

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας επαφών σε κάρτα Android σε κάρτα SD

Εάν θέλετε απλώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας σε μια κάρτα SD, απλώς πατήστε και ανοίξτε την εφαρμογή “επαφές” στο τηλέφωνό σας. Αναζητήστε το κουμπί “μενού” και πατήστε το και πατήστε την επιλογή “εισαγωγή / εξαγωγή”. Επιλέξτε “Κάρτα SD” και η λίστα επαφών σας θα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας στην κάρτα σας ως αρχείο vCard.

Αυτή η μορφή είναι συμβατή με τις περισσότερες εφαρμογές λίστας επαφών και θα σας επιτρέψει να εισαγάγετε / εξαγάγετε επαφές σε άλλες συσκευές ή εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό σε μια εφεδρική κάρτα SD – εάν χάσετε το τηλέφωνό σας, χάνετε την κάρτα SD που υπάρχει επίσης, οπότε διατηρήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας αποθηκευμένο κάπου ασφαλές.

Άλλες επιλογές για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών σας

Όσον αφορά τα αντίγραφα ασφαλείας, δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών. Συχνά είναι καλή ιδέα να έχετε περισσότερες από μία εφεδρικές λύσεις.

Ρίξαμε μια πρώτη ματιά στο καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας για το iPhone το 2017, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερους παρόχους για να διαλέξετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι εκτός από το iTunes, το iCloud ή τις Επαφές Google.

Καλύπτουμε επίσης τους χρήστες Android, με την πρόσφατη συλλογή του καλύτερου χώρου αποθήκευσης cloud για Android. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων μας ερεύνησε κάθε πάροχο για να σας διευκολύνει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας Android και να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.

συμπέρασμα

Η λίστα επαφών σας είναι σημαντική – χωρίς αυτήν, το τηλέφωνό σας είναι δίπλα στο άχρηστο. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών σας σε iPhone, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να το κάνετε τώρα και αν θέλετε, χρησιμοποιήστε μία από τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, ενημερώστε μας για τη γνώμη σας στα σχόλια. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map