Πώς να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας για το Cloud Storage

Τα τελευταία χρόνια, το διαδικτυακό απόρρητο υπήρξε ένα από τα πιο κυρίαρχα θέματα της τεχνολογίας. Οι ερωτήσεις σχετικά με το δικαίωμα ενός ατόμου να κατέχει το αποτύπωμα στο διαδίκτυο, την επιτήρηση της NSA, τις παραβιάσεις τηλεφώνων διασημοτήτων και την πιο πρόσφατη διαμάχη δεδομένων στο Facebook είναι μερικά μόνο παραδείγματα.  


Για όσους θέλουν να περιορίσουν τις πιθανότητες κατάχρησης, ενώ δεν εγκαταλείπουν τα οφέλη του Διαδικτύου, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τον περιορισμό του όγκου των προσωπικών δεδομένων που εκτίθενται, όπως αυτά που βρίσκονται στον διαδικτυακό οδηγό απορρήτου μας. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στο θέμα του απορρήτου αποθήκευσης cloud και πώς να προστατεύσουμε τα αρχεία που διατηρείτε εκεί, ώστε μόνο εσείς να μπορείτε να τα αποκρυπτογραφήσετε.

Η προσέγγιση καλείται μερικές φορές κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης και είναι ένα αγαπημένο θέμα εδώ στο Cloudwards.net. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud με μηδενικές γνώσεις κυριαρχούν στην κατάταξή μας για την καλύτερη αποθήκευση cloud, στην πραγματικότητα, κυρίως λόγω της ισχυρής προσέγγισής τους στην ασφάλεια.

Ενώ δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Google Drive και οι περισσότερες από τις άλλες που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη κριτικών αποθήκευσης cloud δεν προσφέρουν το ίδιο πλεονέκτημα, το λογισμικό τρίτων μπορεί να το αλλάξει. Σε λίγο, θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα, το Boxcryptor, για να διατηρήσετε τα αρχεία σας απόρρητα.

Προτού φτάσουμε στον τρόπο κρυπτογράφησης των δεδομένων σας για αποθήκευση στο cloud, ωστόσο, ας εξετάσουμε τους λόγους που ίσως θέλετε να κάνετε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρόβλημα με τη διαχειριζόμενη κρυπτογράφηση

Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud κρυπτογραφούν τα δεδομένα που αποθηκεύουν οι πελάτες στους διακομιστές τους, με μόνο μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις όπως το Amazon Drive (διαβάστε την κριτική μας στο Amazon Drive). Ωστόσο, το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες διαχειρίζονται επίσης τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται για κρυπτογράφηση σημαίνει ότι τα αρχεία σας είναι πιο ευάλωτα από ό, τι πρέπει να είναι.

Παρόλο που πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud δεν θα εκμεταλλευτούν αυτήν την ευπάθεια για οικονομικό κέρδος, οι εταιρείες δεν ακολουθούν πάντα την ηθική πορεία όταν υπάρχουν χρήματα για να κερδίσουν. Η Google, από την πλευρά της, δηλώνει στους όρους παροχής υπηρεσιών της ότι μπορεί να σαρώσει δεδομένα που αποστέλλονται, λαμβάνονται και αποθηκεύονται για ανάλυση μάρκετινγκ:

“Τα αυτοματοποιημένα συστήματά μας αναλύουν το περιεχόμενό σας (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για να σας παρέχουν προσωπικά συναφείς δυνατότητες προϊόντων, όπως προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης, προσαρμοσμένες διαφημίσεις και ανίχνευση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων. Αυτή η ανάλυση πραγματοποιείται καθώς το περιεχόμενο αποστέλλεται, λαμβάνεται και όταν αποθηκεύεται. “

Ένας από τους πλησιέστερους ανταγωνιστές της Google στην αγορά αποθήκευσης cloud, το Dropbox, δεν έχει παρόμοια δικαιώματα στους όρους απορρήτου της. Στην πραγματικότητα, οι όροι αναφέρουν σαφώς, “Το υλικό σας είναι δικό σας.” Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Dropbox σαρώνει επίσης τα δεδομένα σας, εν μέρει για να αποκλείσει πειρατικό περιεχόμενο.

Επιπλέον, το Dropbox, το Google Drive, το OneDrive και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία cloud που βασίζεται στις Η.Π.Α. υπόκεινται σε νομικά επιβεβλημένα κρατικά αιτήματα δεδομένων. Αυτό περιλαμβάνει αιτήματα για τροφοδότηση προγραμμάτων μαζικής παρακολούθησης, όπως η πρωτοβουλία NSA PRISM.

Τέλος, πρέπει να ανησυχείτε για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, με τις παραβιάσεις δεδομένων να είναι το πιο σχετικό πρόβλημα για την αποθήκευση στο cloud. Ενώ οι υπηρεσίες cloud φιλοξενούν γενικά δεδομένα σε ασφαλή κέντρα δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί για την αποτροπή κακόβουλων επιθέσεων, τέτοια μέτρα έχουν ιστορικά σχεδιαστεί για την προστασία έναντι εξωτερικών απειλών παρά εσωτερικών απειλών (π.χ., αμελείς ή άτακτοι υπάλληλοι).

Τα δεδομένα σας, θυμηθείτε, αξίζουν χρήματα. Ακόμα κι αν μια εταιρεία φαίνεται εντελώς αξιόπιστη, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να καθαρίσετε μια γάτα. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να εμπιστεύεστε μόνο τις υπηρεσίες cloud με τα δεδομένα σας όσο πρέπει, και διαφορετικά να απολαμβάνετε το απόρρητο στα χέρια σας.

Εύκολη διαδρομή: Zero-Knowledge Cloud Storage

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα δεδομένα σας στο cloud από ζητήματα απορρήτου όπως το μάρκετινγκ, η παρακολούθηση και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι να αφαιρέσετε τη δυνατότητα αποκρυπτογράφησης των αρχείων σας από εταιρικά χέρια. Η λύση είναι ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, την οποία ορισμένες γωνίες του Διαδικτύου έχουν χρησιμοποιήσει για να καλέσουν κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, μια φράση που χρησιμοποιήσαμε νωρίτερα.  

Κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης σημαίνει ότι τα αρχεία σας κρυπτογραφούνται πριν φύγετε από το μηχάνημά σας και δεν αποκρυπτογραφούνται μέχρι να τα κατεβάσετε ξανά από το σύννεφο. Μόνο εσείς γνωρίζετε το κλειδί αποκρυπτογράφησης, το οποίο είναι συνδεδεμένο με έναν κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει, πράγμα που σημαίνει ότι ο πάροχος cloud δεν θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει τα αρχεία σας ακόμα και αν ο διευθυντής της NSA ήρθε να χτυπήσει τις πόρτες του κέντρου δεδομένων.

Για όσους προτιμούν την απλότητα, μπορείτε να εγγραφείτε σε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης για να διατηρήσετε τα αρχεία σας προστατευμένα. Ενώ δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες επιλογές εκεί έξω, οι καλύτερες είναι πολλές από τις ικανές εναλλακτικές λύσεις Dropbox. Για τα χρήματά μας, μας αρέσει το Sync.com, το οποίο όχι μόνο παρέχει ανώτερη ασφάλεια αλλά και εξαιρετική αξία, με 2 TB αποθήκευσης για περίπου $ 8 το μήνα.

Με το Sync.com, οποιοδήποτε αρχείο αποθέσετε στον φάκελο συγχρονισμού που είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας ανακαλύπτεται αυτόματα χρησιμοποιώντας ιδιωτική κρυπτογράφηση Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να διευκολύνετε τη διαδικασία, την οποία συζητάμε λεπτομερέστερα στην αναθεώρηση του Sync.com.  

Όσο και αν μας αρέσει το Sync.com, δεν συζητούνται οι δυνατότητες συνεργασίας στην κριτική μας στο Google Drive ή αυτές των περισσότερων από τις καλύτερες εταιρικές υπηρεσίες συγχρονισμού και κοινής χρήσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το απόρρητό σας. Απλώς σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε λίγο περισσότερη δουλειά για να το προστατέψετε.

Ελαφρώς λιγότερο εύκολη διαδρομή: Υπηρεσίες κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης

Για το υπόλοιπο αυτού του άρθρου, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας πριν τα στείλετε στο cloud. Ευτυχώς, υπάρχουν λίγα εργαλεία μηδενικής γνώσης διαθέσιμα που ενσωματώνονται με μεγάλα ονόματα στο cloud storage για να παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

nCrypted Cloud και Sookasa είναι δύο αξιοπρεπείς επιλογές, αλλά καμία δεν προσφέρει την ευελιξία και την αξία του Boxcryptor. Ένα από τα πράγματα που μας αρέσουν είναι ότι το Boxcryptor ενσωματώνει εκτός συσκευασίας με πάνω από 20 διαφορετικούς παρόχους αποθήκευσης cloud.

Η λίστα περιλαμβάνει Dropbox, Google Drive, Egnyte Connect, OneDrive, Box και Amazon Drive. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Boxcryptor με οποιαδήποτε υπηρεσία cloud με δυνατότητα WebDAV με ελάχιστη εργασία.

Έχουμε μια πλήρη κριτική Boxcryptor εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υπηρεσίας. Τώρα, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο χρήσης του Boxcryptor.

Εγγραφή και εγκατάσταση του Boxcryptor

Πριν ξεκινήσετε την περιπλοκή των αρχείων σας με το Boxcryptor για να ξεπεράσετε την ομάδα μάρκετινγκ της Google και τα σπασίκλα NSA μαύρου ιστότοπου, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Το Boxcryptor προσφέρει έναν δωρεάν λογαριασμό για μη εμπορική χρήση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενοποίηση με μία υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Για επαγγελματική χρήση ή για ενοποίηση με απεριόριστες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, θα πρέπει να εγγραφείτε.

Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Boxcryptor.

Μετά από αυτό, το Boxcryptor θα σας δώσει μια γρήγορη περιήγηση στα χαρακτηριστικά του. Στη συνέχεια, υπάρχει ένα σεμινάριο για να σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες. Μπορείτε είτε να ολοκληρώσετε το σεμινάριο είτε όχι.

Συνδέστε το Boxcryptor στο Cloud Storage σας

Το Boxcryptor δημιουργεί μια εικονική μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του συστήματος αρχείων σας ή κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών Boxcryptor και επιλέγοντας “ανοιχτό”.

Αυτή η μονάδα δίσκου τοποθετεί όλα τα αρχεία που προστατεύει το Boxcryptor για τις διάφορες υπηρεσίες cloud που χρησιμοποιείτε σε ένα μέρος, το οποίο είναι πολύ βολικό. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε την ενοποίηση μεταξύ αυτών των υπηρεσιών και του Boxcryptor.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών Boxcryptor και κάντε κλικ στην επιλογή “ρυθμίσεις”. Θα ανοίξει ένας πίνακας ελέγχου με πολλές καρτέλες στην κορυφή. Η καρτέλα που ονομάζεται “τοποθεσίες” είναι όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση αποθήκευσης cloud.  

Ένα από τα ωραία πράγματα για το Boxcryptor είναι ότι θα εντοπίσει αυτόματα οποιαδήποτε υπηρεσία αποθήκευσης cloud που έχετε εγκαταστήσει, εφόσον υποστηρίζεται από το κουτί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί επιλογής κοντά στην υπηρεσία για την οποία θέλετε να κρυπτογραφήσετε αρχεία και να ολοκληρωθεί η ολοκλήρωση.

Προς τα εμπρός, αυτή η υπηρεσία θα εμφανιστεί στην εικονική μονάδα δίσκου Boxcryptor.


© Cloudwards.net

Κρυπτογράφηση αρχείων με Boxcryptor

Παρόλο που έχουμε συνδέσει τώρα το Boxcryptor στο Dropbox, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα αρχεία Dropbox στον δοκιμαστικό υπολογιστή μας κρυπτογραφούνται αυτόματα. Πρέπει να κρυπτογραφήσουμε φακέλους και αρχεία που αποστέλλονται στο Dropbox με μη αυτόματο τρόπο.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο αντικείμενο, το φάκελο ή το αρχείο που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και επιλέξτε “Boxcryptor > κρυπτογράφηση. “

Προς τα εμπρός, αυτό το αντικείμενο θα προστατευτεί στο cloud.

Επειδή η κρυπτογράφηση μεμονωμένων αρχείων μεμονωμένα μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο και να οδηγήσει σε λάθος βήματα, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε έναν ειδικό φάκελο κρυπτογράφησης για τον λογαριασμό αποθήκευσης στο cloud. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε απλά να μετακινήσετε αρχεία στο φάκελο που θέλετε να κρυπτογραφηθεί.

Σε μια τελική σημείωση, τα ονόματα αρχείων δεν κρυπτογραφούνται αυτόματα από το Boxcryptor. Πρέπει να κάνετε κλικ σε μια εναλλαγή στην καρτέλα ασφαλείας του πίνακα ελέγχου Boxcryptor.

Αυτή η δυνατότητα, παρεμπιπτόντως, δεν είναι διαθέσιμη σε δωρεάν λογαριασμούς. Δεδομένου ότι τα ίδια τα ονόματα αρχείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πουν ένα σωστό ποσό για ένα άτομο, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια συνδρομή ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μόνο μία υπηρεσία αποθήκευσης cloud.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, από τη χρήση μιας από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN κατά την περιήγηση σε ιστότοπους ή το torrent, έως τη χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης cloud για τη δημιουργία πιο περίπλοκων κωδικών πρόσβασης από το “iloveApplexoxo”. Η ιδιωτική κρυπτογράφηση αρχείων που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε στο cloud είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Είτε πηγαίνετε με μια κορυφαία υπηρεσία μηδενικής γνώσης όπως το Sync.com ή το pCloud, είτε χρησιμοποιείτε το Boxcryptor για την προστασία των αρχείων, μπορείτε να περιορίσετε τις πιθανότητες να καταλήξουν οι προσωπικές σας φωτογραφίες, έγγραφα και άλλα αρχεία σε μια βάση δεδομένων μάρκετινγκ ή κυβερνήσεων ή να χρησιμοποιηθούν για ταυτότητα κλοπή ή εκβιασμό.

Καμιά ερώτηση? Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map