Το καλύτερο Cloud Storage στο Kodi 2020

Για πολλούς, το Kodi είναι απλώς μια πλατφόρμα μέσων ανοιχτού κώδικα που παρέχει διεπαφή front-end για πολυμέσα που είναι αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή. Ενώ επιλογές όπως το NAS εμφανίζονται περιστασιακά, η πλατφόρμα προορίζεται κυρίως για τοπικό χώρο αποθήκευσης. Εάν ταιριάζετε σε αυτό το στρατόπεδο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το καλύτερο ηλεκτρονικό μας αντίγραφο ασφαλείας για τη NAS.


Μπορείτε, ωστόσο, να σπάσετε το καλούπι και να πάρετε μια λύση που βασίζεται σε σύννεφο. Παρόλο που το Kodi δεν υποστηρίζει επίσημα πλατφόρμες αποθήκευσης cloud, ορισμένοι προγραμματιστές έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσουν πρόσθετα που υποστηρίζουν αυτές τις διεπαφές. Κατά τη διάρκεια αυτού του άρθρου, θα εξαντλήσουμε ορισμένες από αυτές τις επιλογές, δίνοντάς σας κάποιους λόγους και κατά της επιλογής ενός παρόχου έναντι άλλου.

Πριν χρησιμοποιήσετε το καλύτερο cloud storage στο Kodi, ωστόσο, είναι σημαντικό να αποκτήσετε ένα VPN. Το Kodi είναι απολύτως νόμιμο, αλλά η συμπεριφορά που ενθαρρύνει περιστασιακά δεν είναι. Φροντίστε να δείτε τη λίστα με τα καλύτερα VPN για το Kodi για μερικές προτάσεις.

Το καλύτερο Cloud Storage στο Kodi 2020

Τι κάνει το Cloud Storage καλύτερο για το Kodi?

Το cloud storage στο Kodi είναι λίγο σπάνιο. Ο περιορισμένος αριθμός επίσημων πρόσθετων δεν συνδέεται με τους προγραμματιστές με κανέναν τρόπο, απλώς παρέχει μια διεπαφή διεπαφής στο Kodi για την υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Ευτυχώς, αυτοί οι λίγοι προγραμματιστές συγκαταλέγονται στους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης cloud.

Πρώτον, ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι κάνει το cloud storage στο Kodi. Το “cloud” αναφέρεται απλώς σε ένα δίκτυο διακομιστών που έχουν δημιουργηθεί για την αποθήκευση των δεδομένων σας. Ο πάροχος σάς παρέχει έναν πελάτη, ώστε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας σε αυτόν τον διακομιστή. Για το Kodi, οι εφαρμογές είναι απλά τρίτοι κατασκευασμένοι πελάτες, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από την άνεση της διεπαφής Kodi.

Ενώ ο πελάτης για το Kodi είναι δωρεάν, η ίδια η υπηρεσία δεν είναι. Η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός παρόχου αποθήκευσης cloud και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που εξετάσαμε κατά την αξιολόγηση αυτής της δέσμης. Δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία, αλλά η υπερβολική πληρωμή για την εξυπηρέτηση, ακόμη και αν είναι αρκετά καλή, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Εξετάσαμε τα σχέδια που προσφέρονται από αυτούς τους παρόχους για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνετε μια καλή τιμή και μια καλή αξία.

Αυτή η τιμή μπορεί να οριστεί με μερικούς τρόπους. Οι ταχύτητες είναι συχνά στο προσκήνιο. Θα μεταφέρετε μεγάλες ποσότητες δεδομένων στο κέντρο διακομιστή και ορισμένοι πάροχοι έχουν καλύτερη απόδοση από άλλους. Όσον αφορά το Kodi, θέλετε να ρίξετε εύκολα πράγματα στο λογαριασμό σας στο cloud και να έχετε πρόσβαση σε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά.

Τέλος, εξετάσαμε την ασφάλεια αυτών των παρόχων. Αυτή η περιοχή έπεσε λίγο στο πλάι, καθώς ο περιορισμένος αριθμός επιλογών δεν προσφέρθηκε στην επιλεκτικότητα. Παρόλα αυτά, τα προσωπικά σας στοιχεία αποθηκεύονται σε αυτούς τους διακομιστές, επομένως είναι σημαντικό ο πάροχος να λαμβάνει μέτρα ασφάλειας και απορρήτου για να διασφαλίσει ότι προστατεύεστε.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο Cloud Storage στο Kodi

Πριν από την κατάδυση σε παρόχους, θέλαμε να παρέχουμε μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου εγκατάστασης κάθε ενός από αυτά τα πρόσθετα. Όλα προέρχονται από το επίσημο αποθετήριο Kodi που περιλαμβάνεται σε κάθε λήψη, δημιουργώντας μια αρκετά απλή διαδικασία εγκατάστασης. Ανοίξτε το Kodi στην αρχική οθόνη και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κάντε κλικ στο “πρόσθετα” από το αριστερό μενού

 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο ανοιχτού πλαισίου κοντά στην κορυφή του μενού

 • Κάντε κλικ στην «αναζήτηση» και πληκτρολογήστε το όνομα του πρόσθετου

 • Βρείτε το πρόσθετο, επιλέξτε το και πατήστε “εγκατάσταση”

Αυτό είναι, πραγματικά. Υπάρχει μια διαδικασία εγγραφής σε καθεμία από τις εφαρμογές που θα συνδέσει τον λογαριασμό σας με το Kodi, αλλά διαφέρει από το πρόσθετο έως το πρόσθετο. Όλα αυτά σας παρέχουν οδηγίες βήμα προς βήμα, οπότε θα πρέπει να είναι αρκετά απλή.

1. Καλύτερο Cloud Storage για Kodi: pCloud

Το pCloud είναι μια εξαιρετική επιλογή στο cloud storage, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη σύγκριση αποθήκευσης cloud. Πρόκειται για μια σχετικά νέα εταιρεία, που ιδρύθηκε μόλις το 2013. Ακόμα κι έτσι, ο σύντομος χρόνος έχει προσελκύσει πάνω από δύο εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των BMW, Uber, Coca-Cola και Twitter.

Το ίδιο το πρόσθετο Kodi είναι κατασκευασμένο για ροή βίντεο. Προέρχεται από το επίσημο αποθετήριο Kodi και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο pCloud από τη διεπαφή. Οι ροές εισέρχονται γρήγορα και, ενώ θυσιάζετε λίγη ποιότητα, είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι δεν χρειάζεστε υλικό για να το επιτύχετε.

Έχετε επίσης πρόσβαση σε οτιδήποτε άλλο στον λογαριασμό σας στο pCloud. Ενώ η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί για ροή βίντεο, μπορείτε επίσης να κάνετε ροή μουσικής, να δείτε φωτογραφίες ή ακόμα και να περιηγηθείτε στα άλλα αρχεία σας. Είναι μια απλή διεπαφή που ταιριάζει με την εμφάνιση Kodi, αλλά εξακολουθεί να παρέχει πρόσβαση σε όλα όσα έχετε αποθηκεύσει.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το pCloud

Το pCloud προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες και ασφάλεια για το κλείδωμα των δεδομένων σας. Στην κριτική μας στο pCloud, λάβαμε μέσο χρόνο μεταφόρτωσης 25 δευτερολέπτων και μέση λήψη 22 δευτερολέπτων. Είναι μια εντυπωσιακή τιμή, αλλά η δική σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας.

Για μια επιπλέον τιμή, μπορείτε να αγοράσετε το πρόσθετο Crypto για τον λογαριασμό σας στο pCloud. Αυτό το κομμάτι του κιτ παρέχει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, που σημαίνει μόνο ότι κρατάτε το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Χωρίς αυτό το πρόσθετο κόστος, το pCloud θα διατηρήσει τον έλεγχο του κλειδιού κρυπτογράφησης.

Παρόλα αυτά, τα μέτρα ασφαλείας είναι αρκετά υψηλά. Το pCloud χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS για όλα τα δεδομένα κατά τη μεταφορά, με κρυπτογράφηση AES 256-bit σε κατάσταση ηρεμίας. Είναι μια αρκετά τυπική σειρά ασφάλειας, αλλά ωστόσο είναι αποτελεσματική στην προστασία των δεδομένων σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτά στον εκκινητή ασφαλείας cloud.

Το pCloud θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή για αποθήκευση cloud Kodi. Παρέχει μια καθαρή και διαισθητική διεπαφή με εξαιρετικές ταχύτητες και μέτρα ασφαλείας για εκκίνηση. Η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης διατίθεται με επιπλέον κόστος, αλλά αξίζει τον κόπο. Τα σχέδια ξεκινούν από 3,99 $ ανά μήνα για 500 GB αποθηκευτικού χώρου ή μπορείτε να εγγραφείτε για δωρεάν λογαριασμό και να λάβετε 10 GB χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα.

2. Dropbox

Το Dropbox βρίσκεται ακριβώς πίσω από το pCloud λόγω της ίδιας της υπηρεσίας και όχι της συγκεκριμένης προσθήκης Kodi. Στην πραγματικότητα, αυτό το πρόσθετο παρέχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από το pCloud, δίνοντάς σας τον πλήρη έλεγχο του λογαριασμού σας Dropbox στο Kodi. Ακόμα κι έτσι, τα ζητήματα με το απόρρητο είναι ανησυχητικά, όπως και η αδέξια διαδικασία εγκατάστασης στο Kodi.

Μόλις εγκαταστήσετε το πρόσθετο, θα βρείτε μια διεύθυνση URL και έναν κωδικό εξουσιοδότησης. Συνδέετε αυτά στο πρόγραμμα περιήγησής σας όπου μπορείτε στη συνέχεια να συνδεθείτε. Θα λάβετε έναν ακόμη κωδικό εξουσιοδότησης που πρέπει να επιστρέψετε στο Kodi και να εισαγάγετε. Μετά από όλα αυτά, θα προσθέσετε επιτέλους τον λογαριασμό σας στο Kodi.

Είναι μια ενοχλητική διαδικασία, αλλά μια διαδικασία με την οποία πολλοί χρήστες του Kodi πρέπει να γνωρίζουν. Ωστόσο, πληρώνεστε για τα προβλήματά σας. Αυτό το πρόσθετο σάς παρέχει πλήρη έλεγχο του λογαριασμού σας στο Dropbox, επιτρέποντάς σας να προβάλετε, να επεξεργαστείτε, να προσθέσετε και να διαγράψετε αρχεία απευθείας από το παράθυρο Kodi. Το ίδιο το πρόσθετο χρησιμοποιεί επίσης τοπική αποθήκευση κρυφής μνήμης δίσκου, πράγμα που σημαίνει ότι η αναπαραγωγή σας πρέπει να είναι τόσο ομαλή όσο το υλικό σας επιτρέπει.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Dropbox

Αυτή η υπηρεσία λειτουργεί τόσο καλά επειδή είναι τόσο εύκολο στη χρήση. Το Dropbox σάς προσφέρει μια καθαρή διαδικτυακή διεπαφή για την προσθήκη αρχείων, όπου μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε και να αποθέσετε ό, τι χρειάζεστε. Ακόμη και οι technophobes θα έχουν λίγο πρόβλημα να προσθέσουν τα αρχεία τους και να τα αποθηκεύσουν στους διακομιστές του Dropbox.

Ωστόσο, μπορεί να ανησυχείτε εάν είναι αποθηκευμένα εκεί. Το Dropbox υπήρξε το επίκεντρο μερικών σημαντικών παραβιάσεων δεδομένων, ένας από τους οποίους έθεσε σε κίνδυνο 68 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης το 2012. Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, η εταιρεία δεν είχε καν βγει για την παράβαση πριν από χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες έμειναν ευάλωτοι χωρίς καμία γνώση.

Διαδικτυακός χώρος αποθήκευσης

Σε γενικές γραμμές, συνιστούμε παρόχους αποθήκευσης cloud που επιτρέπουν κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, κάτι που το Dropbox δεν το κάνει. Κρατάτε το μοναδικό κλειδί κρυπτογράφησης, που σημαίνει ότι ούτε ο πάροχος μπορεί να δει τι δεδομένα αποθηκεύετε. Για προτάσεις, φροντίστε να δείτε τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης cloud με μηδενικές γνώσεις ή να διαβάσετε την αναθεώρηση Boxcryptor για ένα εργαλείο που θα κρυπτογραφεί αρχεία για εσάς.

Παρόλα αυτά, το Dropbox είναι ένας πάροχος αποθήκευσης cloud πλούσιος σε χαρακτηριστικά που είναι εύκολο στη χρήση. Διαβάστε την κριτική μας για το Dropbox για να μάθετε περισσότερα ή εγγραφείτε για δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 2 GB πριν από την αναβάθμιση.

3. Google Drive

Το Google Drive είναι ένας πάροχος αποθήκευσης cloud που οι περισσότεροι πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με. Είναι μια αυτόματη συμπερίληψη με οποιονδήποτε Λογαριασμό Google, παρέχοντας 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου έξω από την πύλη. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο συνεργασίας με πλούσιο χώρο αποθήκευσης για εκκίνηση, αλλά δεν διαθέτει λίγο ασφάλεια και ταχύτητα.

Ωστόσο, η εφαρμογή Kodi (όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εφαρμογές Kodi) είναι λίγο αμφισβητήσιμη. Ο τρόπος με τον οποίο επαληθεύει τον λογαριασμό σας είναι αδρανής, στην καλύτερη περίπτωση. Σας δίνεται ένας κωδικός ταυτότητας και μια διεύθυνση URL στο παράθυρο Kodi, από τα οποία έχετε δύο λεπτά για να εισέλθετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να συνδεθείτε. Το Kodi δεν υποστηρίζει ούτε την επισήμανση κειμένου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το όλο θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μόλις το κάνετε, η εφαρμογή λειτουργεί αρκετά καλά. Υποστηρίζει μόνο αρχεία βίντεο, αλλά αυτό είναι κυρίως αυτό που επιδιώκουν οι χρήστες του Kodi. Αντιμετωπίσαμε μερικά σφάλματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά τίποτα που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει μια γρήγορη επανεκκίνηση. Μόλις κάνετε ροή, το Drive on Kodi παρέχει την πλήρη ανάλυση του περιεχομένου με μικρούς λόξυγκτ. Το να φτάσετε εκεί είναι ενοχλητικό, αλλά η απόδοση αξίζει τον κόπο.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Google Drive

Το κύριο σχέδιο του Google Drive είναι πόσο εύκολο είναι να το χρησιμοποιήσετε. Εάν διαθέτετε λογαριασμό Gmail, διαθέτετε λογαριασμό στο Drive, που χωρά με δωρεάν χώρο αποθήκευσης 15 GB. Είναι μια γενναιόδωρη προσφορά, που σας επιτρέπει να βυθίζετε το δάχτυλό σας στο cloud storage στο Kodi χωρίς να δημιουργείτε ξεχωριστό λογαριασμό.

Αν και δεν σχετίζεται ειδικά με το πρόσθετο Kodi, το Google Drive είναι επίσης ένα φανταστικό εργαλείο συνεργασίας. Μπορείτε εύκολα να προσκαλέσετε άλλους να συνεισφέρουν στον λογαριασμό σας, όταν ο καιρός μοιράζεται έναν συγκεκριμένο φάκελο ή μόνο ένα έγγραφο. Η ενοποίηση με τη σουίτα των εργαλείων γραφείου Google σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε έγγραφα από συνεργάτες χωρίς να κάνετε λήψη αρχείων.

Το Drive έχει όμως ένα σύνολο προβλημάτων. Όπως συζητάμε στην κριτική μας στο Google Drive, η υπηρεσία είναι θλιβερή όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο. Για πολλούς, είναι απλώς μια απευθείας διαδρομή προς το έργο PRISM της NSA. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για όλες τις υπηρεσίες της Google, οπότε το Drive δεν είναι καθόλου το μόνο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε εάν χρησιμοποιείτε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό Google.

Εάν σας ενδιαφέρει το απόρρητο, είναι καλύτερο να κοιτάξετε αλλού. Αν όχι, θα βρείτε ένα εξαιρετικό εργαλείο συνεργασίας που είναι αρκετά ικανό για να σας κάνει ροή στο Kodi. Εγγραφείτε για 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για να δείτε σε ποια κατασκήνωση θα πέσετε.

4. OneDrive

Το OneDrive είναι η προσπάθεια της Microsoft να δημιουργήσει μια λύση all-in-one cloud όπως το Google Drive. Έχετε πρόσβαση σε μια σειρά διαδικτυακών εργαλείων γραφείου, με τη δυνατότητα να προσκαλέσετε συνεργάτες. Είναι ουσιαστικά το Google Drive με κάθε τρόπο, εκτός από την ομπρέλα της Microsoft.

Οι ομοιότητες φτάνουν και στο επίπεδο Kodi. Αυτό το πρόσθετο είναι ακριβώς το ίδιο με το Google Drive, με τον ίδιο προγραμματιστή, ενοχλητική διαδικασία σύνδεσης και ρύθμιση με λάθη. Παρόλα αυτά, έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο OneDrive από το Kodi, ο οποίος μπορεί να είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα εάν προσγειωθείτε στο τέλος των λύσεων αποθήκευσης cloud της Microsoft.

Όπως με το Drive, έχετε μόνο πρόσβαση σε αρχεία βίντεο στον λογαριασμό σας. Οι ροές διακόπτονται περιστασιακά, αλλά γενικά εκκινούνται γρήγορα και σε πλήρη ανάλυση. Τα σύντομα βίντεο κλιπ ή οι τηλεοπτικές εκπομπές θα είναι καλά, αλλά οι ταινίες μεγάλου μήκους μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Για τη ροή αυτών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα από τα καλύτερα ανεπίσημα πρόσθετα για το Kodi.

Άλλοι λόγοι συμπαθούμε το Microsoft OneDrive

Ωστόσο, το σημείο τιμής του OneDrive είναι ένα από τα βασικά σημεία πώλησης. Ένα δωρεάν πακέτο σας προσφέρει 5 GB αποθηκευτικού χώρου που είναι απογοητευτικό σε σύγκριση με το Google Drive. Ωστόσο, το πακέτο 1,99 $ ανά μήνα σας αποφέρει δέκα φορές τον αποθηκευτικό χώρο, καθισμένος σε ένα μέσο που προσφέρουν λίγοι άλλοι πάροχοι αποθήκευσης cloud.

Ακόμα και με το δωρεάν πρόγραμμα, έχετε πρόσβαση στο Office Online. Αυτές είναι απογυμνωμένες εκδόσεις των εφαρμογών στο Office 365, αλλά εξακολουθούν να παρέχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ από τα αντίστοιχα της Google. Οι στιβαρές δυνατότητες του Word, του PowerPoint και του Excel δεν θα χρησιμοποιηθούν από πολλούς, αλλά λίγοι που εκμεταλλεύονται θα χαρούν να τα έχουν.

Όπως και οι περισσότεροι πάροχοι αποθήκευσης cloud που βασίζονται στις ΗΠΑ, ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με το απόρρητο. Η Microsoft έχει από καιρό αναφερθεί ότι έχει δεσμούς με την NSA, οπότε μην περιμένετε τίποτα να κρατηθεί μυστικό. Επιπλέον, τα δεδομένα σας δεν κρυπτογραφούνται με κανέναν τρόπο, αφήνοντας έναν τεράστιο στόχο εάν αποθηκεύσετε κάτι προσωπικό στον λογαριασμό σας.

Αυτές είναι μερικές από τις ανησυχίες που θέτουμε στην κριτική μας στο OneDrive. Υπάρχει σίγουρα ένα πρόβλημα με το απόρρητο και την ασφάλεια, αλλά όχι ένα που επηρεάζει όλους. Εάν αποθηκεύετε βίντεο και μουσική στον λογαριασμό σας και δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά ποιος το βλέπει, τότε θα βρείτε έναν φθηνό πάροχο με το OneDrive. Μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία μόνοι σας με ένα δωρεάν πακέτο 5 GB.

Τελικές σκέψεις

Η μεταφορά των μέσων σας στο cloud δεν είναι η ιδανική λύση για το Kodi, αλλά είναι ωστόσο διαθέσιμη. Θα έχετε πρόσβαση σε πολύ μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης με λιγότερα χρήματα και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τη διαμόρφωση ενός NAS.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την επιλογή του παρόχου που σας ταιριάζει, φροντίστε να διαβάσετε τις κριτικές αποθήκευσης στο cloud. Για σύγκριση των μήλων με τα μήλα, μπορείτε επίσης να δείτε μερικά άρθρα στα οποία συναντούμε μερικούς παρόχους, όπως το Dropbox vs το Google Drive και το OneDrive.

Για όσους μόλις ξεκινήσουν στο Kodi, φροντίστε να δείτε τον οδηγό και το αρχείο Kodi. Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα στην πλατφόρμα για να ξεκινήσετε τη λειτουργία σας, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων πρόσθετων kodi για σπορ. Τι πιστεύετε για την αποθήκευση cloud στο Kodi; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map