NordLocker Review – Κρυπτογράφηση από NordVPN – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση NordLocker

Το NordLocker είναι το λογισμικό κρυπτογράφησης από την ίδια εταιρεία που μας έφερε το NordVPN και γενικά είμαστε εντυπωσιασμένοι με αυτό. Ωστόσο, είναι λίγο ακριβό, λαμβάνοντας υπόψη την υπόλοιπη αγορά. Δείτε τις σκέψεις μας σε αυτήν την πλήρη κριτική του NordLocker.


nordlocker-slider1

nordlocker-slider2

nordlocker-slider3

nordlocker-slider4

nordlocker-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το NordVPN βαθμολογείται αυτήν τη στιγμή ως ένας από τους καλύτερους παρόχους VPN γύρω, παρά ορισμένες από τις πρόσφατες ανησυχίες ασφαλείας του (διαβάστε την αναθεώρηση NordVPN για περισσότερα σχετικά με αυτό). Η Tefincom, η εταιρεία πίσω από τον γίγαντα VPN, αρχίζει να διακλαδίζεται. Η πρώτη εισβολή σε άλλες θέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι με το λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων NordLocker. 

Σε αυτήν την κριτική NordLocker, θα δούμε αν το νέο παιδί στο μπλοκ έχει τις μπριζόλες για να ανταποκριθεί στις καθιερωμένες υπηρεσίες κρυπτογράφησης αρχείων. Αφού περάσουμε λίγο χρόνο με την εφαρμογή, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με τις δυνατότητές της, τις τιμές, την ευκολία χρήσης, την ασφάλεια, την υποστήριξη και την κοινή χρήση αρχείων. Στο τέλος, θα συμπεράνουμε αν η NordLocker αξίζει την τιμή ή όχι. 

Στην απαιτούμενη τιμή του, η απάντηση είναι το πάντα διφορούμενο «ίσως». Το NordLocker απαιτεί υψηλή τιμή, αλλά το αξίζει. Η διασύνδεση και η χρηστικότητα δεν υστερούν καθόλου, όπως και η ασφάλεια. Ανεξάρτητα, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσετε, καθώς υπάρχει ένα πλούσιο δωρεάν πρόγραμμα και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Δυνατά σημεία και αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το NordLocker είναι μια πολύ νέα υπηρεσία, οπότε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει τόνος χαρακτηριστικών κατά τη στιγμή της γραφής. Είναι μια υπηρεσία κρυπτογράφησης, αλλά αυτό είναι κυρίως. Η κύρια λειτουργία είναι η κοινή χρήση, την οποία επιτρέπεται να κάνετε ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν υπηρεσία ή εάν εγγραφείτε σε ένα premium πρόγραμμα. 

Πριν φτάσουμε σε αυτό, ας μιλήσουμε λοιπόν για ενοποιήσεις. Τεχνικά, το NordLocker συνεργάζεται με οποιαδήποτε υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Όπως το λέει η NordLocker, “παίζει ωραία” με όλους τους παρόχους, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν προσφέρει άμεση ενσωμάτωση. Το NordLocker είναι μια καθαρά τοπική εμπειρία, που σημαίνει ότι πρέπει να ρυθμίσετε την υπηρεσία αποθήκευσης cloud στο μηχάνημά σας. 

Για παράδειγμα, εάν έχετε συνδρομή στο Sync.com – την οποία προτείνουμε, όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση Sync.com – μπορείτε να αποθηκεύσετε το “ντουλάπι” (το όνομα του κρυπτογραφημένου φακέλου) τοπικά στον φάκελο συγχρονισμού. 

Επειδή, αυτός ο τοπικός φάκελος συγχρονισμού, συγχρονίζεται μεταξύ των συσκευών σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ντουλάπι σας οπουδήποτε, αρκεί το μηχάνημα στο οποίο ανοίγετε να εκτελεί MacOS ή Windows. 

Το NordLocker, όπως και οι περισσότερες υπηρεσίες κρυπτογράφησης, επικεντρώνεται στην αποθήκευση cloud περισσότερο από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επιτρέποντας σε εσάς ή τους συνεργάτες να εργαστείτε σε ένα αρχείο που είναι αποθηκευμένο σε κοινόχρηστο σύννεφο. Λόγω του συστήματος αρχείων επικάλυψης που χρησιμοποιεί – περισσότερα σε αυτό στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω – το NordLocker δεν μπορεί να κρυπτογραφήσει ολόκληρους δίσκους για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. 

Ωστόσο, μπορεί να κρυπτογραφήσει ένα φάκελο με όλα τα αρχεία σας σε αυτό. Το NordLocker δεν επιβάλλει περιορισμούς μεγέθους ή επέκτασης στον λογαριασμό σας. Εφ ‘όσον έχετε ένα premium σχέδιο, τα αρχεία σας μπορούν να έχουν οποιοδήποτε μέγεθος με οποιαδήποτε επέκταση, με απεριόριστα δεδομένα, για εκκίνηση. 

Κοινή χρήση NordLocker

Η κοινή χρήση είναι απλή στην εφαρμογή, επιτρέποντάς σας να προσκαλέσετε νέους χρήστες να κατεβάσουν το NordLocker και να ξεκλειδώσετε το ντουλάπι που μοιραστήκατε. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μοιραστείτε ένα ντουλάπι μέσω της εφαρμογής. Αντίθετα, λέτε στον NordLocker ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο ντουλάπι και, στη συνέχεια, μπορείτε να στείλετε αυτό το κρυπτογραφημένο ντουλάπι με οποιονδήποτε τρόπο κρίνετε. 

nordlocker-review-folder-share

Το πρόβλημα προκύπτει – όπως συμβαίνει συνήθως με τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης – εάν ο παραλήπτης δεν διαθέτει λογαριασμό NordLocker. Παρόλο που υπάρχει ένα δωρεάν πακέτο, περιορίζεται στα 5 GB, πράγμα που σημαίνει ότι εάν το ντουλάπι σας είναι μεγαλύτερο από αυτό, ο παραλήπτης δεν θα μπορεί να το ανοίξει με ένα δωρεάν πρόγραμμα. Τούτου λεχθέντος, το δωρεάν πρόγραμμα έχει αρνητικά σε άλλους τομείς, όπως θα δούμε στην επόμενη ενότητα.

Επισκόπηση NordLocker

Τιμολόγηση

Το NordLocker είναι ελαφρώς ακριβότερο από άλλες επιλογές κρυπτογράφησης αρχείων, αλλά ως προσωπική υπηρεσία, η τιμή έχει νόημα. Σε σύγκριση με το Boxcryptor, η τιμή είναι τραχιά, αλλά αυτή η υπηρεσία βλέπει τη μεγαλύτερη έκπτωση όταν αγοράζετε για μια ομάδα, όχι έναν μεμονωμένο χρήστη, όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας στο Boxcryptor.

Ακόμα κι έτσι, η υψηλή τιμή δεν μπορεί να απορριφθεί. Παρόλο που το NordLocker βρίσκεται κοντά στο Boxcryptor στο ετήσιο τέλος των πραγμάτων, είναι πολύ πιο ακριβό από το AxCrypt, το οποίο χρεώνει μόνο περίπου 35 $ για ένα ετήσιο πρόγραμμα (διαβάστε την κριτική μας στο AxCrypt).  

Ωστόσο, η τιμή προσφέρει χρηστικότητα, όπως θα δούμε στην επόμενη ενότητα. Επίσης, δεν φέρνει όρια δεδομένων ή αρχείων. Το NordLocker υποστηρίζει οποιοδήποτε αρχείο οποιουδήποτε μεγέθους, που σημαίνει ότι μπορείτε να κρυπτογραφήσετε τα πάντα, από έγγραφα Microsoft Word έως αρχεία 4K MKV έως συνεδρίες Pro Tools. Επιπλέον, υπάρχει απεριόριστη κοινή χρήση, ακόμη και στο δωρεάν πρόγραμμα. 

NordLocker Δωρεάν

Όπως και οι περισσότερες υπηρεσίες κρυπτογράφησης, το NordLocker διαθέτει δωρεάν πρόγραμμα. Θα πρέπει να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό, αλλά αυτό θα σας επιτρέψει να κρυπτογραφήσετε δωρεάν 5 GB δεδομένων. Από τις δοκιμές μας, δεν φαίνεται να υπάρχουν περιορισμοί αρχείων, ούτε σε τύπο ούτε σε μέγεθος. Όσο μένετε κάτω από το όριο των 5 GB, είστε χρυσοί. 

Αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ είναι ότι η ασφάλεια δεν αλλάζει εάν χρησιμοποιείτε δωρεάν πρόγραμμα. Το AxCrypt επιτρέπει μόνο ένα κλειδί 128-bit στο δωρεάν πρόγραμμά του και το Boxcryptor δεν υποστηρίζει κρυπτογράφηση ονόματος αρχείου. Ωστόσο, το NordLocker σας παρέχει πλήρη ασφάλεια στο δωρεάν πακέτο του. 

Επιπλέον, η δωρεάν υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσες συσκευές θέλετε, αρκεί αυτή η συσκευή να υποστηρίζει το NordLocker και να θυμάστε τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Σε αντίθεση με τα δωρεάν πακέτα στα Boxcryptor και AxCrypt, το NordLocker δεν επιβάλλει κινδύνους ασφαλείας ή περιορισμένη πρόσβαση στο cloud storage. Αντίθετα, τα δεδομένα σας είναι περιορισμένα. 

Ωστόσο, υπάρχουν δωρεάν επιλογές ανοιχτού κώδικα. Διαβάστε την κριτική VeraCrypt και την κριτική Cryptomator για δύο παραδείγματα.

Εάν αποφασίσετε να πληρώσετε, το NordLocker προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, κάτι που είναι υπέροχο. Υπάρχει ένα επιχείρημα για το ότι δεν προσφέρουμε πολιτική επιστροφής χρημάτων επειδή υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα, επομένως μας αρέσει ότι το NordLocker προσφέρει πολιτική επιστροφής χρημάτων παρά το δωρεάν πρόγραμμα. 

Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, προσφέρονται οι επιλογές που θα περιμένατε από οποιαδήποτε υπηρεσία κρυπτογράφησης VPN, συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών καρτών, Amazon Pay και bitcoin, αν και περίεργα δεν υπάρχει PayPal.

Ασφάλεια

Το NordLocker είναι κατασκευασμένο γύρω από το GoCryptFS, το οποίο κρυπτογραφεί αρχεία και φακέλους χρησιμοποιώντας AES και είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες, καθιστώντας το ιδανικό για κοινή χρήση κρυπτογραφημένων αρχείων και φακέλων. Αντί για κρυπτογράφηση ολόκληρου δίσκου, το GoCryptFS επιτρέπει στο NordLocker να κρυπτογραφεί μεμονωμένα αρχεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε εκ νέου κρυπτογράφηση κάθε φορά που δημιουργείτε νέα αρχεία. 

Το GoCryptFS είναι επίσης μια επικάλυψη συστήματος αρχείων, που σημαίνει ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε απευθείας κρυπτογραφημένα αρχεία. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα έγγραφο του Word που βρίσκεται στο ντουλάπι σας, μπορείτε να το αποκρυπτογραφήσετε με το NordLocker, να το επεξεργαστείτε και να το κλείσετε χωρίς να χρειάζεται να ξανακρυπτογραφήσετε το αρχείο.

Όσον αφορά την κρυπτογράφηση των αρχείων σας, το NordLocker βασίζεται σε ασύμμετρη κρυπτογραφία, η οποία, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην περιγραφή κρυπτογράφησης, σημαίνει ότι απαιτείται ένα δημόσιο και ιδιωτικό κλειδί για την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση του αρχείου. 

Το NordLocker δημιουργεί ένα κλειδί ECC 256 bit κατά την πρώτη ρύθμιση του λογαριασμού σας, το οποίο παρέχει τα οφέλη ασφαλείας του RSA, αλλά με μικρότερο μέγεθος κλειδιού (αυτό σημαίνει ταχύτερη κρυπτογράφηση και περισσότερη υποστήριξη για παλαιότερα μηχανήματα). 

Ωστόσο, το ECC – κρυπτογραφία ελλειπτικής καμπύλης – είναι ένας αμφιλεγόμενος αλγόριθμος που χρησιμοποιείται. Με βάση τα υπομνήματα που διέρρευσε ο Edward Snowden, είναι πιθανό η NSA να έχει τοποθετήσει μια πίσω πόρτα σε μία ή περισσότερες τυχαίες γεννήτριες με βάση ελλειπτικές καμπύλες.. 

Το καπάκι Tinfoil, το NordLocker κρυπτογραφεί το μυστικό σας κλειδί χρησιμοποιώντας την κρυπτογράφηση XChaCha20-Poly1305-IETF στη συσκευή σας. Αυτό το κλειδί δεν αφήνει ποτέ τη συσκευή σας χωρίς πρώτα να κρυπτογραφηθεί. Όταν δημιουργείτε ένα ντουλάπι, δημιουργείται ένα κλειδί 256-bit, το οποίο είναι γνωστό ως κλειδί κλειδώματος. Αυτό το κλειδί ντουλαπιών στη συνέχεια κρυπτογραφείται. 

Τέλος, στα αρχεία σας, το NordLocker χρησιμοποιεί το AES-GCM για την κρυπτογράφηση περιεχομένου αρχείων, όπως επιβάλλεται από το GoCryptFS. Μόλις αποκρυπτογραφήσετε ένα αρχείο, όλη αυτή η προστασία πέφτει σαν μια σειρά ντόμινο. 

Όσον αφορά την κοινή χρήση, το NordLocker βασίζεται στην ανταλλαγή κλειδιών ECC, όπου το ντουλάπι σας κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό σας κλειδί και το δημόσιο κλειδί του παραλήπτη και, στη συνέχεια, αποκρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας το δημόσιο κλειδί και το ιδιωτικό κλειδί του παραλήπτη. 

NordLocker Master Password και Zero Knowledge

Το κλειδί που κρατά τα πάντα μαζί είναι ο κύριος κωδικός πρόσβασης, ο οποίος είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας. Ο κύριος κωδικός πρόσβασης δεν εμφανίζεται ποτέ ούτε αποθηκεύεται από την NordLocker, καθιστώντας την υπηρεσία μηδενική γνώση όσον αφορά την πρόσβαση και το περιεχόμενο. Όπως βλέπουμε με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, ο κύριος κωδικός πρόσβασης είναι γνωστός μόνο από εσάς και εσείς.

Αντ ‘αυτού, το NordLocker βλέπει έναν παραγόμενο κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε με τον αλγόριθμο Argon2 και ένα αλάτι – ουσιαστικά πρόσθετα τυχαία δεδομένα που προστέθηκαν για επιπλέον ασφάλεια – που σημαίνει ότι το NordLocker δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι ο κύριος κωδικός πρόσβασης. Στη συνέχεια, αφού επιβεβαιώσετε ότι το αποτέλεσμα Argon2 και το αλάτι ταιριάζουν με αυτό που περιμένει το NordLocker, ο κύριος κωδικός πρόσβασης μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το μυστικό σας κλειδί. 

Με λίγα λόγια, το NordLocker κάνει ό, τι πρέπει όταν πρόκειται για την ασφάλεια των αρχείων σας. Το ECC είναι η πιο πιθανή επιλογή, ακόμα κι αν υπάρχει διαμάχη γύρω από αυτό. Εκτός από αυτό, το NordLocker χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη κρυπτογραφία για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία σας είναι ορατά μόνο από εσάς και τους παραλήπτες που επιλέγετε.

Ευκολία στη χρήση

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το NordLocker είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Αντικατοπτρίζει τον ιστότοπο του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης NordPass με μια απλή διάταξη χωρίς νόημα (διαβάστε την κριτική μας για το NordPass). Η μόνη διαφορά είναι ότι το NordLocker είναι διαθέσιμο για λήψη.

nordlocker-κριτική-ιστότοπος

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή NordLocker χωρίς να εγγραφείτε για λογαριασμό, αλλά θα χρειαστείτε διαπιστευτήρια για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Εάν χρησιμοποιείτε το δωρεάν πρόγραμμα, η διαδικασία ρύθμισης μπορεί γρήγορα να προκαλέσει σύγχυση, καθώς δεν οδηγείτε ποτέ σε μια σελίδα εγγραφής. Πραγματικά πρέπει πρώτα να κατεβάσετε την εφαρμογή, η οποία έχει ένα μικρό «δημιουργία λογαριασμού» στην επάνω αριστερή γωνία. 

Εάν είστε ή είστε χρήστης NordVPN, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό. Για οποιονδήποτε λόγο, φαίνεται ότι το NordVPN και το NordLocker μοιράζονται την ίδια βάση δεδομένων κωδικών πρόσβασης, οπότε θα πρέπει να εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας για τη συνδρομή σας στο NordVPN για να συνδεθείτε, ακόμα κι αν δεν είναι ενεργό. 

Ωστόσο, αυτό δεν θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε. Αφού εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια NordVPN, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για το NordLocker. Στη συνέχεια, θα σας δοθεί ένα κλειδί ανάκτησης, που είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ανακτήσετε τα αρχεία σας εάν ξεχάσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Η αποθήκευσή του με μια υπηρεσία όπως το 1Password μπορεί να είναι καλή ιδέα (διαβάστε την κριτική 1Password).

nordlocker-review-locker-share

Τέλος, η NordLocker θα ρωτήσει πού θέλετε να αποθηκεύσετε το πρώτο σας ντουλάπι. Μπορείτε να το διατηρήσετε στο φάκελο εγγράφων σας, να επιλέξετε άλλη τοποθεσία ή, εάν χρησιμοποιείτε Windows, να το αποθηκεύσετε στο OneDrive (διαβάστε την κριτική μας στο OneDrive). Μετά από αυτό, συναντήσαμε προβλήματα. 

Τη στιγμή της σύνταξης, το .NET framework 4.8 είναι ολοκαίνουργιο στα Windows και το NordLocker το απαιτεί να εκτελείται. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι περισσότεροι χρήστες των Windows θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την ενημέρωση, αλλά το NordLocker δεν θα λειτουργεί χωρίς αυτήν. Εξαιτίας αυτού, αντιμετωπίζαμε συνεχώς σφάλματα όταν προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε το πρώτο μας ντουλάπι.

Αυτό αποσαφηνίζεται κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζεστε το .NET framework 4.8 πριν από την εγκατάσταση του NordLocker. Τα σφάλματα θα εξακολουθούν να υφίστανται εάν εγκαταστήσετε το NordLocker και στη συνέχεια εκτελέσετε την ενημέρωση των Windows.

Χρησιμοποιώντας το NordLocker

Η διεπαφή του NordLocker μοιάζει με την Εξερεύνηση αρχείων των Windows. Θα δείτε το ντουλάπι που έχετε επιλέξει, τα αρχεία και τους φακέλους μέσα, το μέγεθος του ντουλαπιού και τους χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτό. Η προσθήκη αρχείων και φακέλων είναι τόσο εύκολη όσο ποτέ. απλώς σύρετε και αποθέστε τα στη διεπαφή NordLocker. 

nordlocker-review-windows

Κατά την αντιγραφή ενός δοκιμαστικού φακέλου 204MB, το NordLocker κρυπτογράφησε τα αρχεία αμέσως. Ο φάκελός μας περιείχε μια ποικιλία τύπων αρχείων, όπως αρχεία κειμένου, torrent, βίντεο και ήχου, όλα αποθηκευμένα στο προεπιλεγμένο ντουλάπι μας. Το NordLocker, ωστόσο, μπορεί να υποστηρίξει όσα θυρίδες θέλετε. 

Είναι καλύτερα να σκεφτείτε θυρίδες όπως φακέλους, ειδικά επειδή δεν μπορείτε να προσθέσετε νέο στη διεπαφή NordLocker. Στα Windows, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο ντουλάπι μεταβαίνοντας στο αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να κρυπτογραφήσετε, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “δημιουργία ντουλάπας”. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα αρχείο θυρίδας στον κατάλογο στον οποίο βρισκόταν το αρχικό αρχείο ή ο φάκελος. 

nordlocker-review-create-locker

Αυτά τα αρχεία θυρίδας – τα οποία, φυσικά, είναι ευανάγνωστα μόνο από το NordLocker – μπορούν να μετακινηθούν στον ελεύθερο χρόνο σας. Καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο με τον φάκελο ή το αρχείο που κρυπτογραφείτε, αλλά μπορούν επίσης να ανοίξουν από οποιοδήποτε μηχάνημα ή κατάλογο, αρκεί να είναι σε υπολογιστή με Windows ή macOS. 

Κάθε φορά που κλείνετε και ανοίγετε ξανά την εφαρμογή, θα ανοίγει το προεπιλεγμένο ντουλάπι σας (αυτό που δημιουργήσατε κατά την εγκατάσταση). Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος στην εφαρμογή να περιηγηθείτε στα άλλα θυρίδες σας, κάτι που είναι ενοχλητικό. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την Εξερεύνηση αρχείων εάν θέλετε να ανοίξετε άλλα ντουλάπια.

Κοινή χρήση αρχείων & Αποθήκευση

Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία και φακέλους NordLocker με όσους παραλήπτες θέλετε, αλλά κάθε άτομο με το οποίο μοιράζεστε θα χρειαστεί έναν λογαριασμό NordLocker για την αποκρυπτογράφηση των πληροφοριών. Η διαδικασία κοινής χρήσης ολόκληρου του ντουλαπιού είναι απλή. Μόλις το ντουλάπι είναι ανοιχτό, απλώς κάντε κλικ στην «προσθήκη πρόσβασης χρήστη» και εισαγάγετε το email του παραλήπτη. 

nordlocker-review-locker-share

Εάν ο χρήστης διαθέτει ήδη λογαριασμό NordLocker, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τους στείλετε το κοινόχρηστο αρχείο, το οποίο εμφανίζεται στο Nord Explorer μετά την προσθήκη ενός νέου χρήστη. Εάν όχι, το NordLocker θα στείλει ένα email που θα του ζητά να εγγραφούν για λογαριασμό και να κατεβάσουν την εφαρμογή. 

Για κοινή χρήση αρχείων ή φακέλων σε ένα ντουλάπι, πρέπει να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να μοιραστείτε, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “προετοιμασία για κοινή χρήση”. Το NordLocker θα δημιουργήσει μια έκδοση εξαγωγής των αρχείων ή των φακέλων που θέλετε να μοιραστείτε και θα πρέπει για άλλη μια φορά να προσθέσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άλλων χρηστών. 

Εάν θέλετε να κάνετε κοινή χρήση με μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud, μπορείτε, αν και η διαδικασία γίνεται ακατάστατη. Το NordLocker δεν μπορεί να εξαγάγει απευθείας σε έναν πάροχο αποθήκευσης cloud όπως το Boxcryptor Αντ ‘αυτού, θα χρειαστείτε έναν τοπικό φάκελο αποθήκευσης cloud, όπως αυτούς που προσφέρονται από το Google Drive και το Dropbox (διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive και την κριτική Dropbox). 

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ανεβάσετε το κρυπτογραφημένο αρχείο και να το κατεβάσετε όταν χρειαστεί, αλλά αυτό είναι περισσότερο από μια ταλαιπωρία από ό, τι αξίζει.

Υποστήριξη

Ως νέα υπηρεσία, το NordLocker διαθέτει λίγο διαθέσιμο υλικό υποστήριξης. Μια γνωστική βάση είναι παρούσα τη στιγμή της σύνταξης, αλλά έχει μόνο λίγα άρθρα. Πράγματα όπως η λήψη της εφαρμογής και η ενημέρωση των στοιχείων χρέωσής σας καλύπτονται και καλύπτονται λεπτομερώς σε αυτό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά άρθρα αντιμετώπισης προβλημάτων.

nordlocker-review-knowledgebase

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρία άρθρα αντιμετώπισης προβλημάτων, δύο για Windows και ένα για macOS. Κάθε λειτουργικό σύστημα έχει ένα άρθρο σχετικά με την επανεγκατάσταση και τα Windows έχουν ένα σχετικά με τις προϋποθέσεις που δεν εγκαθίστανται σωστά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είχαμε προβλήματα εγκατάστασης λόγω της πρόσφατης ενημέρωσης πλαισίου .NET, θα ήταν λογικό να έχουμε και ένα άρθρο γι ‘αυτό, αλλά δυστυχώς, δεν υπήρχε ένα.

Με λίγα λόγια, η γνώση δεν έχει τόσο μεγάλη γνώση, στην τρέχουσα κατάστασή της. Με βάση αυτά που έχουμε δει από το NordVPN, αναμένουμε ότι στο μέλλον θα προστεθούν περισσότερα άρθρα καθώς προκύψουν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή, όμως, είναι ένας στοιχειώδης πόρος, στην καλύτερη περίπτωση. 

Εάν αντιμετωπίζετε πραγματικά προβλήματα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης. Το NordLocker προσφέρει υποστήριξη μέσω email μόνο μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας. Οι χρήστες που πληρώνουν και δεν πληρώνουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα, αν και οι συνδρομητές premium λαμβάνουν υποστήριξη προτεραιότητας. Ο NordLocker λέει ότι η υποστήριξη είναι 24/7, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι είναι email, είναι δύσκολο να το πούμε αυτό.

Για να μετρήσουμε τον χρόνο απόκρισης, επικοινωνήσαμε με έναν δωρεάν λογαριασμό με μια ερώτηση σχετικά με τη χρήση κλειδιών ECC αντί για τα κλειδιά RSA. Μετά από 24 ώρες, υπήρχε ραδιενέργεια στο τέλος του NordLocker. Βεβαίως, δοκιμάσαμε έναν δωρεάν λογαριασμό, αλλά εάν ο χρόνος απόκρισης είναι μεγαλύτερος από 24 ώρες, τότε δεν παρέχεται υποστήριξη 24/7. Δεν υπάρχει τρόπος γύρω του.

Η ετυμηγορία

Το NordLocker είναι μια εύχρηστη και αποτελεσματική εφαρμογή κρυπτογράφησης. Ωστόσο, έρχεται σε τιμή. Παρόλο που η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί υπέροχα και η υπηρεσία συμμορφώνεται με τις τελευταίες κρυπτογραφίες, ζητά μια υψηλή τιμή ζήτησης. Ωστόσο, αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, είναι ένα από τα καλύτερα. 

Τι πιστεύετε για το NordLocker; Θα επωφεληθείτε από την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map