Κριτική Cryptomator – Ενημερώθηκε το 2020

Κριτική Cryptomator

Το Cryptomator είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα δωρεάν κρυπτογράφησης εκεί έξω, αλλά μια προσεκτική εξέταση των χαρακτηριστικών του δείχνει ότι πέφτει πίσω από τους ανταγωνιστές της επί πληρωμή. Ακόμα, ωστόσο, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους θέλουν ασφάλεια με τα φθηνά, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη κριτική Cryptomator.


cryptomator-slider1

cryptomator-slider2

cryptomator-slider3

cryptomator-slider4

cryptomator-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Cryptomator είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα που συγκαταλέγεται στις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις TrueCrypt. Κέρδισε επίσης τον καλύτερο οδηγό λογισμικού κρυπτογράφησης λόγω της εύχρηστης διεπαφής του. Είναι εξαιρετικό στις περισσότερες περιοχές, αλλά το Cryptomator παραμένει πίσω σε μερικά σημεία σε σύγκριση με τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης επί πληρωμή. 

Σε αυτήν την κριτική Cryptomator, θα κάνουμε μια βαθιά βουτιά στην υπηρεσία, μιλώντας για τις δυνατότητές της, την ασφάλεια και την εμπειρία χρήστη. Εκτός από τον προσδιορισμό του πόσο ασφαλές είναι το Cryptomator, θα δούμε επίσης πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιηθεί, το οποίο, για λογισμικό ανοιχτού κώδικα, είναι σημαντικό. 

Είμαστε εντυπωσιασμένοι σοβαρά από το Cryptomator ως ένα δωρεάν λογισμικό. Είναι εκπληκτικά εύκολο στη χρήση και διαθέτει κορυφαία ασφάλεια για εκκίνηση. Ωστόσο, η ελεύθερη φύση του εξαπλώνεται σε άλλες περιοχές. Το Cryptomator δεν διαθέτει δυνατότητες, όπως κοινή χρήση και άμεση ενσωμάτωση αποθήκευσης στο cloud, οι οποίες μπορεί να είναι διακοπείς για εσάς.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Cryptomator είναι μια εστιασμένη εφαρμογή και, λόγω αυτού, εξαρτάται από τις δυνατότητες. Η κοινή χρήση δεν είναι μια επιλογή και υπάρχουν μόνο λίγες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνετε. Επιπλέον, το Cryptomator δεν μπορεί να κρυπτογραφήσει ολόκληρους δίσκους, κάτι που προσφέρεται από ορισμένους ανταγωνιστές επί πληρωμή. 

Οι ρυθμίσεις επικεντρώνονται κυρίως στην οργάνωση. Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση της μονάδας δίσκου σας, να μετονομάσετε και να εκχωρήσετε ένα προσαρμοσμένο σημείο προσάρτησης, αλλά αυτό είναι. Εάν είστε προχωρημένος χρήστης, μπορείτε επίσης να καθορίσετε προσαρμοσμένες σημαίες προσάρτησης, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο τοποθέτησης της εικονικής μονάδας δίσκου. Παρόλο που τακτοποιεί κανείς, δεν φανταζόμαστε ότι πολλοί άνθρωποι θα εκμεταλλευτούν αυτήν τη δυνατότητα. 

Χρήση Cryptomator σε iOS και Android

Το Cryptomator προσφέρει μια εφαρμογή iOS και Android, καθώς και μια εγκατάσταση σε Linux μέσω της κονσόλας. Όπως πολλές άλλες υπηρεσίες κρυπτογράφησης αρχείων, μπορείτε επίσης να εκτελέσετε το Cryptomator σε ένα είδος «φορητής» λειτουργίας, αν και δεν είναι τόσο ρευστό όσο μερικοί από τους πληρωμένους ομολόγους. 

Το Boxcryptor, για παράδειγμα, προσφέρει μια εφαρμογή χωρίς εγκατάσταση που μπορείτε να εκτελέσετε σε οποιοδήποτε μηχάνημα. Απλώς φορτώστε το αρχείο σε μια μονάδα USB, συνδέστε το σε έναν υπολογιστή και κάντε ό, τι πρέπει να κάνετε. 

Το Cryptomator μπορεί να αναγνωρίσει υπάρχοντα θησαυροφυλάκια, αλλά δεν προσφέρει εφαρμογή χωρίς εγκατάσταση. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να κατεβάσετε ξανά το Crytomator και να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στα θησαυροφυλάκια σας σε άλλον υπολογιστή. 

Οι εφαρμογές για κινητά προσφέρουν στην πραγματικότητα περισσότερη λειτουργικότητα από την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς ενσωματώνονται απευθείας με τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που βασίζονται σε Dropbox, Google Drive, OneDrive και WebDAV (διαβάστε την κριτική μας για το Dropbox και την κριτική του Google Drive). 

Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα τοπικό αντίγραφο των κρυπτογραφημένων πληροφοριών εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική υπηρεσία cloud, όπως το Sync.com (διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com). 

Cryptomator Sanitizer

Το μόνο πραγματικό χαρακτηριστικό που προσφέρει το Cryptomator είναι το Sanitizer, αν και είναι πολύ λιγότερο συναρπαστικό από ό, τι ακούγεται. Το Sanitizer είναι ένα εργαλείο κονσόλας που έχει κατασκευαστεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων θησαυροφυλακίων. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχουν κατεστραμμένα αρχεία στο θησαυροφυλάκιο σας ή δεν μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε χρησιμοποιώντας τον κύριο κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sanitizer για να εντοπίσετε προβλήματα στον κρυπτογραφημένο φάκελο. 

cryptomator-review-sanitizer

Το μόνο που χρειάζεστε είναι Java 9 ή μεταγενέστερη έκδοση και το αρχείο Sanitizer JAR, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τον ιστότοπο της Cryptomator. Αφού καθορίσετε τη διαδρομή και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, η Santizer θα σαρώσει το θησαυροφυλάκιο σας για τυχόν προβλήματα και θα σας ενημερώσει για τον αριθμό των κρίσιμων σφαλμάτων, των γενικών σφαλμάτων και των προειδοποιήσεων.

Ωστόσο, το Sanitizer δεν θα διορθώσει το θησαυροφυλάκιο σας. Είναι απλώς ένα εργαλείο για να βρείτε τα σφάλματα και όχι να τα επιλύσετε. Ευτυχώς, εκτοξεύει μερικά αρχεία που μπορείτε να στείλετε στο Cryptomator για περαιτέρω αντιμετώπιση προβλημάτων. 

Επισκόπηση Cryptomator

Τιμολόγηση

Το Cryptomator είναι δωρεά, που σημαίνει ότι αν και το λογισμικό είναι τεχνικά δωρεάν, οι δωρεές γίνονται δεκτές και ενθαρρύνονται. Σε αντίθεση με το VeraCrypt, το Cryptomator είναι λίγο πιο προωθημένο να ζητά δωρεές (διαβάστε την κριτική μας για το VeraCrypt). Βλέποντας πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιείται ο ιστότοπος, δεν μας πειράζει.

Είναι προς τα εμπρός, ναι, αλλά όχι ενοχλητικό. Ο ιστότοπος της Cryptomator έχει μια ενότητα δωρεάς στην πρώτη σελίδα και αν επιλέξετε να μην κάνετε δωρεά, θα ρωτήσουν άλλη μια φορά. Ωστόσο, μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, δεν υπάρχει καμία παρενόχληση. Εκτιμούμε πολύ αυτήν την προσέγγιση. Το Cryptomator ζητάει τι χρειάζεται χωρίς να παρασύρει σε επαιτεία. 

Εάν επιλέξετε να κάνετε δωρεά, μπορείτε να πληρώσετε με PayPal, πιστωτικές κάρτες, τραπεζική μεταφορά ή κρυπτογράφηση. Ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να καθορίσετε τη δωρεά σας σε λίρες, ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, οπότε αν χρησιμοποιείτε άλλο νόμισμα, θα πρέπει να κάνετε κάποια μετατροπή μόνοι σας. 

Επιπλέον, μπορείτε να αφήσετε ένα μήνυμα με τη δωρεά σας, εάν θέλετε να ενθαρρύνετε την ομάδα ανάπτυξης.

Ασφάλεια

Ως λογισμικό κρυπτογράφησης που εστιάζει στο cloud, το Cryptomator κάνει ό, τι μπορεί για να διατηρήσει τα αρχεία σας ασφαλή. Αντί να προστατεύετε τις πληροφορίες σας από κλοπή, εστιάζεται περισσότερο στην προστασία έναντι διαδικτυακών υπηρεσιών αποθήκευσης που θέλουν να παρεμβαίνουν στα αρχεία σας. Τα στοιχήματα είναι χαμηλότερα με το Cryptomator, αλλά μπορεί ακόμα να πάει από το δάχτυλο στο δάχτυλο με τα καλύτερα από αυτά όταν πρόκειται για ασφάλεια. 

Το Cryptomator καθιστά σαφές ότι η εστίασή του δεν είναι η τοπική προστασία. Αντίθετα, επικεντρώνεται στην κρυπτογράφηση αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε διαδικτυακές υπηρεσίες αποθήκευσης. Εξαιτίας αυτού, ορισμένες πληροφορίες παραμένουν μη κρυπτογραφημένες, συμπεριλαμβανομένων των μεταδεδομένων σχετικά με το πότε δημιουργήθηκαν τα αρχεία και οι φάκελοι, το μέγεθος των αποθηκευμένων αρχείων και ο αριθμός των αρχείων και / ή των φακέλων σε ένα θησαυροφυλάκιο. 

Αν και η εστίαση δεν είναι τοπική, το Cryptomator είναι μια τοπική εφαρμογή. Ο κωδικός πρόσβασης που έχετε ορίσει για το θησαυροφυλάκιο σας δεν αποστέλλεται ποτέ στο Διαδίκτυο. Αντίθετα, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία βασικών αρχείων, τα οποία θα σας ελέγχουν τοπικά. Το Cryptomator δεν συγχρονίζει ποτέ τα αρχεία σας και, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία γνώση του κύριου κωδικού πρόσβασης ή του περιεχομένου του θησαυρού.

Κρυπτογράφηση Cryptomator και αποκρυπτογράφηση On-the-Fly

Το Cryptomator χρησιμοποιεί το AES-256 για την κρυπτογράφηση ονομάτων αρχείων, κεφαλίδων και περιεχομένου σε μια εικονική μονάδα δίσκου. Χρησιμοποιεί το Dokany σε Windows και το FUSE σε macOS και Linux ως frontend, αν και θα γίνει εναλλακτικό στο WebDAV σε περίπτωση που ένα από αυτά τα frontends δεν είναι διαθέσιμο. 

Εάν ενδιαφέρεστε για τις τεχνικές πτυχές της ασφάλειας του Cryptomator, διαβάστε το κείμενο, καθώς και την περιγραφή της κρυπτογράφησής μας.. 

Όταν χρησιμοποιείτε το Cryptomator, τα αρχεία σας κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται εν κινήσει, το οποίο εμφανίζεται με ένα γράφημα μόλις τοποθετήσετε μια εικονική μονάδα δίσκου. Ακόμα και όταν είναι τοποθετημένο, το Cryptomator δεν χρησιμοποιεί ποτέ ούτε αφήνει μη κρυπτογραφημένα αντίγραφα των αρχείων σας στον σκληρό σας δίσκο. Αντ ‘αυτού, οι πληροφορίες αποκρυπτογραφούνται σε πραγματικό χρόνο όπως απαιτείται και μετά επανακρυπτογραφούνται.

Ευκολία στη χρήση

Το Cryptomator είναι εκπληκτικά εύκολο στη χρήση. Συνήθως αναμένουμε ότι το λογισμικό ανοιχτού κώδικα είναι δύσκολο, ενώ οι επιλογές επί πληρωμή υπογραμμίζουν τη χρηστικότητα (διαβάστε την αναθεώρηση του NordLocker για παράδειγμα). Το Cryptomator κάνει και τα δύο, προσφέροντας μια άνετη διαδικασία ρύθμισης, ενώ δεν απαιτεί μια δεκάρα. 

Όπως αναφέρθηκε, το Cryptomator ζητά δωρεά στην αρχική σελίδα του ιστότοπού του, αλλά μπορείτε να το παραλείψετε και να μεταβείτε απευθείας στη λήψη. Το Cryptomator υποστηρίζει Windows, macOS, Linux, Android και iOS και όταν εγκαταστήσαμε σε υπολογιστή με Windows 10, όλα πήγαν χωρίς εμπόδια. Μπορείτε επίσης να δείτε το άθροισμα SHA256 για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα εγκατάστασης. 

cryptomator-review-λήψη

Η εγκατάσταση είναι εκπληκτικά απλή. Ίσως η αρχική φύση του Cryptomator προσφέρεται για μια πιο άνετη ομάδα ανάπτυξης. Ανεξάρτητα, επειδή είναι ελεύθερο λογισμικό, το Cryptomator βρίσκεται κοντά στον ανταγωνισμό όσον αφορά τη χρηστικότητα. Αυτό ενισχύεται μόνο όταν έρθει η ώρα να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας.

Κρυπτογράφηση αρχείων με Cryptomator

Η διεπαφή Cryptomator είναι τόσο απλή όσο έρχονται. Μετά την εγκατάσταση, σας υποδεχόμαστε με μια κενή λίστα και ένα βέλος που σας λέει να προσθέσετε ένα θησαυροφυλάκιο. Το Cryptomator λειτουργεί δημιουργώντας εικονικές μονάδες δίσκου στον υπολογιστή σας, τις οποίες μπορείτε να ανοίξετε και να αποκρυπτογραφήσετε χρησιμοποιώντας το λογισμικό Cryptomator. 

cryptomator-review-interface

Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ βαθιά όταν καθορίζετε τις λεπτομέρειες του θησαυρού σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο συν, να επιλέξετε ένα όνομα, να επιλέξετε μια τοποθεσία και να προσθέσετε τα αρχεία σας. 

Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης για το θησαυροφυλάκιο σας. Το Cryptomator καθιστά σαφές ότι είναι σημαντικό να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας. Λόγω του μοντέλου μηδενικής γνώσης, δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησης των δεδομένων σας σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

cryptomator-review-password-δημιουργία

Το Cryptomator θα κλειδώσει αυτόματα το θησαυροφυλάκιο. Στα Windows, η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης θα τοποθετήσει το θησαυροφυλάκιο σαν σκληρό δίσκο και θα ανοίξει την Εξερεύνηση των Windows. Από εκεί, η κρυπτογράφηση των αρχείων σας συνίσταται στο να τα σύρετε στην ενσωματωμένη μονάδα δίσκου και να κάνετε κλικ στο “lock θησαυροφυλάκιο” όταν τελειώσετε. Το Cryptomator θα εμφανίσει ένα γράφημα των αρχείων σας καθώς κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται. 

cryptomator-review-encrypted-folder

Αφού κλειδώσετε το θησαυροφυλάκιο σας, υπάρχουν μερικές επιλογές που μπορείτε να χάσετε. Το Cryptomator σάς επιτρέπει να μετονομάσετε τη μονάδα δίσκου και να της αντιστοιχίσετε ένα διαφορετικό γράμμα, να το τοποθετήσετε σε προσαρμοσμένο σημείο και να ξεκλειδώσετε αυτόματα κατά την εκκίνηση. Καμία από τις επιλογές δεν είναι πολύ έντονη, αλλά το Cryptomator εξακολουθεί να σας δίνει μερικές επιλογές στον τρόπο προσαρμογής. 

cryptomator-review-drive-επιλογές

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Cryptomator μπορεί να ανακαλύψει θησαυροφυλάκια που είναι αποθηκευμένα σε άλλα μηχανήματα. Εάν μετακινείστε σε άλλον υπολογιστή, για παράδειγμα, μπορείτε να μεταφέρετε τον κρυπτογραφημένο φάκελό σας και να τον ξεκλειδώσετε με οποιαδήποτε εγκατάσταση του Cryptomator. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα του τρόπου εμφάνισης των φακέλων μόλις κρυπτογραφηθούν. 

cryptomator-review-encryption-δεσμεύεται

Κοινή χρήση αρχείων & Αποθήκευση

Το Cryptomator δεν ενσωματώνεται άμεσα με υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud όπως το Boxcryptor (διαβάστε την κριτική μας στο Boxcryptor). Δεν είναι δύσκολο να αποθηκεύσετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας σε υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, αν και η έλλειψη ενός κρυπτογραφημένου αρχείου μπορεί να κάνει τη ρύθμιση δύσκολη. 

Κατά τη δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης ιεραρχίας φακέλων, δημιουργείτε πολλούς φακέλους και υποφακέλους για οπουδήποτε θέλετε το αποθηκευτικό θάλαμο αποθήκευσης. Παρόλο που το Cryptomator μπορεί εύκολα να κατανοήσει την ασυναρτησία που είναι εκτεταμένη σε κάθε όνομα αρχείου και φακέλου, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την ιεραρχία. 

Εξαιτίας αυτού, η κρυπτογράφηση αρχείων και η μεταφορά τους στο cloud storage μπορεί να είναι δυσκίνητη, καθώς λείπει ένα κρίσιμο στοιχείο εδώ ή εκεί θα μπορούσε να κάνει το θησαυροφυλάκιο μη αναγνώσιμο. Το καλύτερο σενάριο είναι να ξεκινήσετε να αποθηκεύετε τους κρυπτογραφημένους φακέλους σας στο cloud storage από το ξεκίνημα. Με αυτόν τον τρόπο, το Cryptomator μπορεί να δημιουργήσει και να ενημερώσει την ιεραρχία φακέλων.

Πριν ξεκινήσουμε το συγχρονισμό, θέλουμε να μιλήσουμε για κοινή χρήση. Το Cryptomator δεν διαθέτει λειτουργίες κοινής χρήσης. Παρόλο που μπορείτε εύκολα να στείλετε έναν κρυπτογραφημένο φάκελο σε κάποιον, θα χρειαστεί ένα αντίγραφο του Cryptomator και του κύριου κωδικού πρόσβασης για να το ξεκλειδώσετε. Δεν μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση όπως θα κάνατε με το NordLocker ή το Boxcryptor. 

Συγχρονισμός Cryptomator με Dropbox, Google Drive και OneDrive

Όταν χρησιμοποιείτε το Cryptomator, θα θέλετε να δημιουργήσετε την εικονική σας μονάδα δίσκου απευθείας στον πάροχο αποθήκευσης cloud της επιλογής σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το OneDrive, δημιουργήσαμε ένα νέο θησαυροφυλάκιο μέσα στο φάκελο OneDrive στα Windows (διαβάστε την κριτική μας στο OneDrive). Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια ενός κρίσιμου αρχείου εάν μετακινείτε ένα θησαυροφυλάκιο στο cloud storage. 

cryptomator-review-συγχρονισμός

Από εκεί, είναι απλώς θέμα μεταφοράς των αρχείων που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και να κλειδώσετε το θησαυροφυλάκιο. Το Cryptomator θα ξεκινήσει να κρυπτογραφεί τα αρχεία σας αμέσως και η υπηρεσία αποθήκευσης cloud θα πρέπει να λάβει υπόψη τις αλλαγές.

Υποστήριξη

Το Cryptomator έχει εκπληκτικά καλή υποστήριξη για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Η κοινότητα και η τεκμηρίωση είναι ισχυρή, επομένως θα πρέπει να βρείτε απαντήσεις στις περισσότερες ερωτήσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές επαφών. 

Σε αντίθεση με τα περισσότερα λογισμικά ανοιχτού κώδικα, το Cryptomator διαθέτει μια ειδική σελίδα υποστήριξης, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από τον ιστότοπο. Εκεί, θα βρείτε συνδέσμους για την τεκμηρίωση της Cryptomator και τα φόρουμ κοινότητας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να ακυρώσετε την επαναλαμβανόμενη δωρεά σας στη σελίδα υποστήριξης εάν έχετε ρυθμίσει. 

Η τεκμηρίωση είναι τεχνική, αλλά το Cryptomator δεν το κάνει ενωτικό. Η εγκατάσταση και η λειτουργικότητα καλύπτονται με απλούς όρους για κάθε πλατφόρμα που υποστηρίζει το Cryptomator, με τα πιο προηγμένα θέματα, όπως η κρυπτογράφηση, η τεχνική επεξεργασία. Δεν είναι μια γνώση, καθαυτή. Αντίθετα, η τεκμηρίωση καλύπτει τι είναι το Cryptomator και πώς λειτουργεί, τίποτα περισσότερο. 

cryptomator-review-τεκμηρίωση

Εύρεση υποστήριξης στην κοινότητα Cryptomator

Εάν χρειάζεστε άμεση υποστήριξη, η κοινότητα Cryptomator είναι η μόνη σας επιλογή. Δεν υπάρχουν επιλογές επαφής, ούτε καν ένα email. Ευτυχώς, τα μέλη της ομάδας Cryptomator δραστηριοποιούνται στα φόρουμ και, από αυτό που μπορούμε να πούμε, απαντούν σε ερωτήσεις εγκαίρως..

cryptomator-review-φόρουμ

Κοιτάζοντας πρόσφατα θέματα, οι πιο τεχνικές ερωτήσεις έλαβαν απαντήσεις μέσα σε λίγα λεπτά από τα μέλη της ομάδας Cryptomator. Ορισμένα άλλα θέματα – όπως το “boxcryptor vs. cryptomator” – αποτελούνται κυρίως από απαντήσεις άλλων χρηστών. 

Για το τι είναι το Cryptomator, οι επιλογές υποστήριξης είναι καλές. Ωστόσο, με την έλλειψη υποστήριξης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν μπορεί να συμβαδίζει με τους επί πληρωμή ανταγωνιστές της. Ωστόσο, ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, έχουμε εντυπωσιαστεί από την ενεργή κοινότητα και την τεχνική, αλλά προσβάσιμη, τεκμηρίωση.

Η ετυμηγορία

Το Cryptomator είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα ανοιχτού κώδικα. Αν και δεν είναι το μοναδικό λογισμικό του είδους του, είναι το μόνο που χειρίζεται την κρυπτογράφηση τόσο απρόσκοπτα. Είναι εύκολο στη χρήση, και παρόλο που δεν διαθέτει δυνατότητες, δεν μπορούμε να ζητήσουμε πολύ περισσότερα από το δωρεάν λογισμικό. Εάν θέλετε να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας που είναι αποθηκευμένα στο cloud, το Cryptomator είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε δωρεάν. 

Τι πιστεύετε για το Cryptomator; Πρόκειται να το κατεβάσετε; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map