AxCrypt Review – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση AxCrypt

Το AxCrypt είναι ένα σταθερό κομμάτι λογισμικού κρυπτογράφησης που απολαύσαμε. Ωστόσο, θα απαιτήσει κάποια τροποποίηση και τεχνογνωσία για να λειτουργήσει βέλτιστα, καθώς μπορείτε να διαβάσετε σε αυτήν την πλήρη κριτική AxCrypt.


Πίνακας ελέγχου λογαριασμού axcrypt

axcrypt-λήψη

κοινή χρήση αρχείων axcrypt

διαχειριστής axcrypt-password

axcrypt-ανανέωση-σελίδα

Προηγούμενος

Επόμενο

Το AxCrypt είναι ένα μακροχρόνιο λογισμικό κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Svante Seleborg το 2001. Αν και το AxCrypt έχει υποστεί πολλές αλλαγές, εξακολουθεί να είναι αφιερωμένο στο να διατηρεί τα αρχεία σας ασφαλή. Ωστόσο, σε σύγκριση με τις καλύτερες υπηρεσίες κρυπτογράφησης, το AxCrypt πέφτει πίσω σε μερικές βασικές περιοχές. 

Σε αυτήν την κριτική AxCrypt, θα αναλύσουμε την εμπειρία μας μετά τη λήψη του λογισμικού κρυπτογράφησης αρχείων και φακέλων. Στην πορεία, θα συζητήσουμε τις δυνατότητες, τις τιμές, την ασφάλεια, την ευκολία χρήσης, την κοινή χρήση και την υποστήριξη, προτού δώσουμε την ετυμηγορία μας. 

Όσον αφορά την ασφάλεια των αρχείων σας, το AxCrypt είναι τεχνικά υγιές. Συμμορφώνεται με την τελευταία κρυπτογράφηση και δεν απαιτεί καν σύνδεση στο Διαδίκτυο για να λειτουργήσει. Τούτου λεχθέντος, ορισμένες από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις θα αφήσουν ορισμένα αρχεία αποκρυπτογραφημένα, οπότε θα πρέπει να κάνετε κάποια τροποποίηση για να είναι το AxCrypt όσο πιο αποτελεσματικό μπορεί να είναι. 

Δυνατά σημεία και αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το AxCrypt έχει μερικές μοναδικές δυνατότητες, αλλά τα πιο συναρπαστικά δεν προσφέρουν με τους τρόπους που ελπίζουμε. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η διαγραφή αρχείων. Όταν επιλέγετε ένα αρχείο στο AxCrypt, μπορείτε να το αποκρυπτογραφήσετε οριστικά, να το αποκρυπτογραφήσετε προσωρινά ή να το διαγράψετε με ασφάλεια.. 

Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με οποιοδήποτε “πρόγραμμα τεμαχισμού”, όπως αυτό που εμφανίζεται στο Bitdefender Antivirus. Ουσιαστικά, θα αντικαταστήσει τα δεδομένα που διαγράφετε, ώστε τα αρχεία να μην μπορούν να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας εγκληματολογία σκληρού δίσκου. 

Η διαγραφή αρχείων διατίθεται μόνο σε συνδρομητές Premium που έχουν επίσης πρόσβαση στις υπόλοιπες λειτουργίες του AxCrypt, όπως ευαισθητοποίηση αποθήκευσης cloud, διαχείριση κωδικών πρόσβασης, κρυπτογράφηση υποφακέλων και κοινή χρήση κλειδιών. Θα μιλήσουμε περισσότερα για όλα αυτά σε όλη αυτήν την κριτική. 

Ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης AxCrypt

Μία από τις εξέχουσες δυνατότητες του AxCrypt είναι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, αν και δεν είναι καλύτερο από τη δική μας γεννήτρια κωδικών πρόσβασης και ένα υπολογιστικό φύλλο. Μπορείτε να εισαγάγετε πληροφορίες σε ένα πεδίο κειμένου σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης και να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για ό, τι εισαγάγατε, αλλά αυτό είναι. Οι πληροφορίες είναι ασφαλείς, αλλά στην αρχή είναι στοιχειώδεις σε σύγκριση με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. 

axcrypt-review-password-manager

Δεν υπάρχει αυτόματη συμπλήρωση, καμία επέκταση προγράμματος περιήγησης, τίποτα τέτοιο. Ο “διαχειριστής κωδικών πρόσβασης” του AxCrypt είναι ένα κρυπτογραφημένο μέρος για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να ανακαλέσετε μέσω του προγράμματος περιήγησής σας. Παρόλο που δεν είναι κακό χαρακτηριστικό, υπάρχουν πολλές καλύτερες επιλογές, ακόμη και δωρεάν (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane, αν αυτό είναι αυτό που ψάχνετε). 

Διαφορές μεταξύ AxCrypt 1.7 και 2.x

Λίγα χρόνια πίσω, το AxCrypt ενημερώθηκε στην έκδοση 2 και παρόλο που συνήθως δεν το επισημαίναμε, υπήρξαν αρκετές αλλαγές που δικαιολογούν την αναφορά. Η προηγούμενη έκδοση 1.7, η οποία ήταν πολύ δημοφιλής, επέτρεψε στους χρήστες να αποθηκεύουν βασικά αρχεία που θα ξεκλειδώσουν τα θησαυροφυλάκια τους. Αυτά τα αρχεία θα μπορούσαν να αποθηκευτούν σε μια μονάδα USB και να χρησιμοποιηθούν για την αποκρυπτογράφηση του κλειδιού AES-128. 

Εκτός από την αναβάθμιση της κρυπτογράφησης στο AES-256 – περισσότερα σε αυτό στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω – το AxCrypt κατάργησε επίσης τα βασικά αρχεία υπέρ ενός κύριου κωδικού πρόσβασης. Παρόλο που μπορείτε ακόμα να αποκρυπτογραφήσετε αρχεία έκδοσης 1.7 με την έκδοση 2.x, το ίδιο δεν ισχύει το αντίστροφο.

Επισκόπηση AxCrypt

Τιμολόγηση

Το AxCrypt είναι πολύ φθηνότερο από τον ανταγωνισμό και προσφέρει ένα αξιοπρεπές δωρεάν σχέδιο για εκκίνηση. Για πλήρη προστασία, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα Premium. Παρόλο που υπάρχουν δωρεάν εναλλακτικές λύσεις που παρέχουν καλύτερη ασφάλεια, η τιμή ζήτησης του AxCrypt δεν είναι πολύ υψηλή.

Υπάρχουν τρία σχέδια για να διαλέξετε, δύο από τα οποία σχετίζονται με μεμονωμένους χρήστες. Εκτός από ένα δωρεάν και επί πληρωμή ατομικό πρόγραμμα, το AxCrypt προσφέρει ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα, αν και είναι ακριβό. Χρεώνεστε σχεδόν 90 $ ανά μέλος ανά έτος. Ευτυχώς, η AxCrypt προσφέρει έκπτωση έως και 25 τοις εκατό, ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας σας. 

Ο ίδιος κύκλος χρέωσης ισχύει για μεμονωμένα προγράμματα, καθώς και για έναν κύκλο έξι μηνών. Αν και η τιμή είναι φθηνότερη από τον ανταγωνισμό, οι περιορισμένες επιλογές χρέωσης σημαίνει ότι είναι λιγότερο ευέλικτη από μια υπηρεσία όπως το NordLocker (διαβάστε την κριτική μας στο NordLocker). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το AxCrypt ορίζει ένα έτος ως 360 ημέρες, οπότε αγοράζετε τεχνικά λίγο λιγότερο από ένα χρόνο. 

AxCrypt Δωρεάν έναντι Premium

Οι περισσότεροι χρήστες θα προσγειωθούν με το πακέτο Δωρεάν ή Premium, παρόλο που σας προτρέπουμε να πραγματοποιήσετε την πληρωμένη επιλογή. Το δωρεάν πρόγραμμα έρχεται με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και χωρίς όρια δεδομένων αρχείων, αλλά χρησιμοποιεί ένα κλειδί 128-bit αντί για ένα 256-bit (διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης για περισσότερα σχετικά με αυτό). Επιπλέον, το δωρεάν πρόγραμμα δεν διαθέτει κοινή χρήση, διαχείριση κωδικού πρόσβασης και κρυπτογράφηση ονόματος αρχείου. 

Εάν δεν σας ενδιαφέρει τα κουδούνια και οι σφυρίχτρες, υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές, όπως το VeraCrypt και το Cryptomator (διαβάστε την κριτική VeraCrypt και την κριτική Cryptomator). Το AxCrypt βρίσκεται πίσω από άλλο δωρεάν λογισμικό κρυπτογράφησης, οπότε αν ψάχνετε για ένα δωρεάν προηγμένο εργαλείο κρυπτογράφησης, είναι καλύτερο να διατηρήσετε αυτά τα δύο. 

Το πληρωμένο πρόγραμμα αξίζει τον κόπο. Το AxCrypt περιλαμβάνει πολλά εργαλεία κρυπτογράφησης για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης ποιότητας κρυπτογράφησης AES-256, ασφαλών φακέλων και κρυπτογράφησης υποφακέλων. Επιπλέον, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε αυτόματα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο cloud storage με το πρόγραμμα Premium, για το οποίο θα μιλήσουμε περισσότερο στην ενότητα “κοινή χρήση αρχείων” παρακάτω. 

Ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα δωρεάν πρόγραμμα. Κάθε φορά που εγγραφείτε για λογαριασμό, το AxCrypt θα ξεκινήσει αυτόματα μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς σας αρέσει προτού καταθέσετε χρήματα. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε αμέσως, το AxCrypt ακολουθεί μια πολιτική 30 ημερών χωρίς ερωτήσεις. 

Ασφάλεια

Παρόλο που το AxCrypt χρησιμοποιεί αλγόριθμους κρυπτογράφησης ήχου, μερικές επιλογές για το πώς οι λειτουργίες της εφαρμογής θα μπορούσαν να θέσουν τα αρχεία σας σε κίνδυνο. Ωστόσο, αρκεί να ενημερώσετε τις σχετικές ρυθμίσεις, το AxCrypt είναι ασφαλές στη χρήση. 

Το AxCrypt χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 για τα αρχεία σας, εφόσον είστε συνδρομητής Premium. Όλα συνδέονται με τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, τον οποίο ο AxCrypt δεν αποθηκεύει ή δεν βλέπει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει γνώση του τι έχετε κρυπτογραφήσει. Σε αντίθεση με άλλες προηγμένες υπηρεσίες κρυπτογράφησης, το AxCrypt απαιτεί μόνο έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. 

Αυτό σημαίνει ότι μόλις ξεκλειδώσετε τον λογαριασμό σας, όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας ξεκλειδώνονται μέχρι να αποσυνδεθείτε. Είναι σημαντικό να το σημειώσετε αυτό γιατί το AxCrypt δεν θα σας αποσυνδέσει αυτόματα. Είτε πρέπει να αποσυνδεθείτε χειροκίνητα είτε να ορίσετε μια ώρα που το AxCrypt θα σας εκκινήσει αυτόματα. Αυτή είναι μία από τις πολλές μικρές αποφάσεις που θα μπορούσαν να θέσουν τα δεδομένα σας σε κίνδυνο. 

Τεχνικά, το AxCrypt είναι υγιές, όπως περιγράφεται στην τεχνική του τεκμηρίωση. Ωστόσο, αφήνοντας τον χρήστη συνδεδεμένο και, όπως θα φτάσουμε στην επόμενη ενότητα, η μη κρυπτογράφηση αυτόματα υποφακέλων θα μπορούσε να αφήσει τον χρήστη εκτεθειμένο. 

Εάν δεν γνωρίζατε ότι πρέπει να αποσυνδεθείτε και να ελέγξετε την επιλογή “συμπερίληψη υποφακέλων”, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να δει τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας σε αποκρυπτογραφημένη μορφή, ενώ νομίζατε ότι ήταν ασφαλή. 

Τι να κάνετε αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης AxCrypt

Όλα συνδέονται με τον κύριο κωδικό πρόσβασης, οπότε είναι σημαντικό να το θυμάστε. Ο κύριος κωδικός πρόσβασής σας έχει ένα κλειδί που δημιουργήθηκε από τη λειτουργία παράδοσης κλειδιού PBKDF2-HMAC-SHA512. Αυτό το κλειδί χρησιμοποιείται σε έναν αλγόριθμο αναδίπλωσης κλειδιών για την προστασία του κύριου κλειδιού κρυπτογράφησης (χρησιμοποιείται για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων σας). 

Παρόλο που είναι παρόμοια ρύθμιση με τα περισσότερα λογισμικά κρυπτογράφησης αρχείων, το επιπλέον βήμα ενός αλγορίθμου αναδίπλωσης κλειδιών σάς προστατεύει από επιθέσεις ωμής βίας. Ο κύριος κωδικός πρόσβασής σας χρησιμοποιείται για έλεγχο ταυτότητας τοπικά, αλλά εάν επιλέξετε να συνδέσετε τους διακομιστές του AxCrypt, καταγράφονται η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το λειτουργικό σύστημα, η διεύθυνση IP και η γλώσσα σας. 

Εάν ξεχάσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, δεν έχετε τύχη. Αν και το AxCrypt επιτρέπει την επαναφορά κωδικού πρόσβασης, τυχόν αρχεία που είχατε κρυπτογραφήσει προηγουμένως θα χαθούν. 

Μπορείτε να ενημερώσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας εισάγοντας μια παλιά και νέα φράση, η οποία θα ισχύει για τα προηγούμενα κρυπτογραφημένα αρχεία σας. Ωστόσο, χωρίς το ιδιωτικό μισό του κλειδιού RSA-4096 που χρησιμοποιείται για κοινή χρήση ή το αρχείο κύριου κλειδιού, τα δεδομένα σας είναι κλειδωμένα. 

Η μόνη εξαίρεση είναι εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι πολύ μικρός. Η AxCrypt λέει στις συχνές ερωτήσεις της ότι μπορεί να γράψει και να προσαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που ουσιαστικά θα ωθήσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό λειτουργεί μόνο εάν υπάρχουν περιορισμένοι συνδυασμοί του κωδικού πρόσβασης. 

Ευκολία στη χρήση

Το AxCrypt δεν είναι μια δύσκολη εφαρμογή, αλλά η μη παραδοσιακή του προσέγγιση για την κρυπτογράφηση αρχείων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στη διαδικασία. Ωστόσο, αρκεί να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε για τις ιδιοτροπίες του AxCrypt, το λογισμικό είναι αρκετά απλό. 

Η εγγραφή στο AxCrypt προκαλεί έκπληξη. Ο ιστότοπος φαίνεται και λειτουργεί απλά, αλλά μόνο αν έχετε ήδη ένα AxCrypt ID. Εάν δεν το κάνετε, πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία όπως κάποιος που ανανεώνει τη συνδρομή του – πατώντας “αγορά τώρα” κάτω από το σχετικό προϊόν – και εγγραφείτε για λογαριασμό ξεχωριστά. 

axcrypt-review-ανανέωση-σελίδα

Αντί να εισάγετε το email σας και να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, το AxCrypt ζητά απλώς το email σας. Θα σας αποσταλεί ένας σύνδεσμος επαλήθευσης, ο οποίος, κάνοντας κλικ, θα ανοίξει μια σελίδα δημιουργίας κωδικού πρόσβασης. Δεν είναι ότι αυτή η διαδικασία έχει διακοπεί, αλλά είναι λίγο πολύ χαριτωμένη. Σίγουρα το AxCrypt θα σας επέτρεπε να ορίσετε ένα email και έναν κωδικό πρόσβασης πριν από την επαλήθευση. 

Μόλις οριστεί, μπορείτε να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου σας, όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμή ή να αγοράσετε μια συνδρομή Premium. Όλη η διαδικασία αισθάνεται λίγο πίσω. Επαληθεύετε το email σας πριν εγγραφείτε σε λογαριασμό και εγγραφείτε για λογαριασμό πριν αγοράσετε μια συνδρομή. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι πολύ δύσκολη. 

axcrypt-review-account-dashboard

Λήψη του AxCrypt σε Windows και Android

Η λήψη είναι επίσης παράξενη, με προγράμματα εγκατάστασης διαθέσιμα στον κύριο ιστότοπο και όχι στον πίνακα ελέγχου. Ωστόσο, η σελίδα λήψεων είναι καλά οργανωμένη, η οποία είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή ρυθμού από τα περισσότερα λογισμικά κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα (πολλές εναλλακτικές λύσεις TrueCrypt πέφτουν θύματα). Το AxCrypt εμφανίζει μόνο την πιο πρόσφατη έκδοση και η εγκατάστασή μας τερματίστηκε χωρίς προβλήματα. 

axcrypt-review-λήψη

Το AxCrypt διαθέτει επίσης μια «φορητή» έκδοση διαθέσιμη για Windows. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε αυτήν την αυτόνομη εφαρμογή για να εκτελεστεί. Απλώς φορτώστε το εκτελέσιμο σε μια μονάδα USB και τοποθετήστε το σε οποιονδήποτε υπολογιστή.  

Πραγματοποιήσαμε επίσης λήψη της εφαρμογής Android, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για συνδρομητές Premium. Η εφαρμογή λειτουργεί, αλλά είναι περισσότερο μια αναφορά από οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αρχεία και να εμφανίσει κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στον λογαριασμό σας, αλλά δεν μπορεί να κρυπτογραφήσει αρχεία στο τηλέφωνό σας. Έχουμε επίσης δει μερικές κριτικές χρηστών σχετικά με ζητήματα συμβατότητας, αν και δεν αντιμετωπίσαμε κανέναν. 

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το AxCrypt

Το AxCrypt έχει λίγο καμπύλη εκμάθησης. Δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλο λογισμικό κρυπτογράφησης. Αντί να δημιουργείτε μια εικονική μονάδα δίσκου όπου θα αποθηκεύετε όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας, το AxCrypt αντικαθιστά πραγματικά τα αρχεία ή τους φακέλους στον σκληρό σας δίσκο με την κρυπτογραφημένη έκδοση. Από προεπιλογή, δημιουργεί ένα φάκελο στα έγγραφά σας, καθώς και ένα φάκελο σε κάθε τοποθεσία αποθήκευσης cloud στο μηχάνημά σας. 

axcrypt-review-folder-τοποθεσίες

Υπάρχουν μερικά κουμπιά, αλλά από την εμπειρία μας, είναι καλύτερο να παραλείψετε αυτά και να εξοικειωθείτε με το δεξί σας κλικ. Το AxCrypt έχει πολλές επιλογές και ορισμένα από τα διαθέσιμα κουμπιά δεν είναι σχετικά. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα κουμπί που ανοίγει τη σελίδα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά όχι ένα για να προσθέσετε έναν κρυπτογραφημένο φάκελο.

Μπορείτε να κρυπτογραφήσετε αρχεία ή φακέλους, με τα πρόσφατα αρχεία να εμφανίζονται στην καρτέλα “πρόσφατα αρχεία” και τοποθεσίες φακέλων στην καρτέλα “Ασφαλείς φάκελοι”. Τα νέα αρχεία μπορούν να κρυπτογραφηθούν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, αλλά είναι πιο εύκολο να βρείτε το αρχείο ή το φάκελο στην Εξερεύνηση των Windows. Το δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο θα επιτρέψει την κρυπτογράφηση και την αντικατάστασή του. 

axcrypt-review-windows

Τα πράγματα γίνονται ακατάστατα όταν μιλάμε για ασφαλείς φακέλους. Οι χρήστες Premium μπορούν να προσθέσουν ασφαλείς φακέλους, όπου όλα τα αρχεία που προστίθενται σε αυτόν τον φάκελο κρυπτογραφούνται αυτόματα. Ωστόσο, οι υποφάκελοι δεν κρυπτογραφούνται από προεπιλογή. Πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή “συμπερίληψη υποφακέλων” στο μενού για να το κάνετε αυτό. 

Το επισημαίνουμε αφού αφιερώσαμε λίγο χρόνο προσπαθώντας να καταλάβουμε γιατί οι φάκελοι αποθήκευσης στο cloud δεν κρυπτογραφήθηκαν. Οι ασφαλείς φάκελοι κρυπτογραφούν αρχεία, αλλά όχι πρόσθετοι φάκελοι με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι, κατά λάθος, μπορείτε να σύρετε μια χούφτα υποφακέλων σε έναν “ασφαλή” φάκελο μόνο για να διαπιστώσετε ότι τα αρχεία στο εσωτερικό δεν είναι κρυπτογραφημένα. 

Κοινή χρήση αρχείων & Αποθήκευση

Η κοινή χρήση αρχείων και ο συγχρονισμός είναι μόνο μια επιλογή για την πληρωμή συνδρομητών AxCrypt, κάτι που ισχύει για τα περισσότερα προγράμματα κρυπτογράφησης αρχείων. Η κοινή χρήση γίνεται μέσω αντιστοίχισης ζευγών κλειδιών με άλλους χρήστες. Ουσιαστικά, στέλνετε σε κάποιον το μισό σας ζεύγος κλειδιών, το ταιριάζουν με το δικό τους και το αρχείο ξεκλειδώνεται. Με αυτόν τον τρόπο, ο παραλήπτης χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον δικό του κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσει το αρχείο. 

axcrypt-review-sharing-file

Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία ή φακέλους, αλλά μόνο εάν είστε συνδρομητής Premium. Διαφορετικά, εάν θέλετε να μοιραστείτε κρυπτογραφημένα αρχεία, θα πρέπει να μοιραστείτε με μη αυτόματο τρόπο το αρχείο και να δώσετε στον παραλήπτη το κατάλληλο κλειδί για την αποκρυπτογράφηση. 

Συγχρονισμός αρχείων AxCrypt με OneDrive, Dropbox και Google Drive

Εφόσον έχετε συνδρομή Premium, το AxCrypt θα εντοπίσει αυτόματα υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στη συσκευή σας. Η διαδικασία είναι παρόμοια με το Boxcryptor, όπου οι φάκελοί σας εμφανίζονται αμέσως (διαβάστε την κριτική μας για το Boxcryptor για περισσότερα). Ωστόσο, το AxCrypt δεν καθιστά σαφές ποιες υπηρεσίες υποστηρίζονται. 

Δοκιμάζοντας με το OneDrive, το Dropbox και το Google Drive, το AxCrypt τα πήρε χωρίς προβλήματα, δημιουργώντας αυτόματα ένα φάκελο σε κάθε τοποθεσία. Το ίδιο μπορεί να μην ισχύει για όλους τους παρόχους αποθήκευσης cloud, αλλά οι πιο εμφανείς υπηρεσίες, όπως το Sync.com, πρέπει να εμφανίζονται με λίγη φασαρία (διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com). 

Η αυτόματη ανίχνευση είναι μια λειτουργία μόνο Premium, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δωρεάν χρήστες δεν μπορούν να συγχρονιστούν με τις υπηρεσίες cloud. Απλώς πρέπει να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο τους φακέλους αποθήκευσης στο cloud και να μετακινήσετε αρχεία εκεί. Θα κρυπτογραφούνται αυτόματα και θα αντικαταστήσουν το υπάρχον αρχείο μέσα στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud. 

Υποστήριξη

Η άμεση υποστήριξη μέσω ζωντανής συνομιλίας και email είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές Premium (περισσότερα σε ζωντανή συνομιλία σε ένα λεπτό). Ωστόσο, στο υποσέλιδο του ιστότοπου, η AxCrypt καθιστά τη [email προστατευμένη] διεύθυνση email διαθέσιμη, λέγοντας μόνο ότι δίνει προτεραιότητα στους συνδρομητές Premium. 

Η AxCrypt λέει ότι έχει ζωντανή συνομιλία στη σελίδα τιμολόγησης, αν και δεν μπορούσαμε να την βρούμε πουθενά. Ακόμα και όταν είστε συνδεδεμένοι, δεν υπάρχει επιλογή να ξεκινήσετε μια συνομιλία. Ίσως αυτή είναι μια διαδρομή επαφής που θα υποστηρίξει η AxCrypt στο μέλλον. Ανεξάρτητα, δεν είναι διαθέσιμο τώρα. 

Εάν δεν θέλετε να περιμένετε ένα email, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις στο φόρουμ, ανεξάρτητα από το αν είστε συνδρομητής Premium ή όχι. Το φόρουμ είναι αρκετά ενεργό, με μερικά νέα θέματα να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα. Όχι μόνο οι συντονιστές απαντούν σε ερωτήσεις στο φόρουμ, αλλά και ο δημιουργός και συνιδρυτής του AxCrypt. 

axcrypt-review-φόρουμ

Διαφορετικά, υπάρχει μια σελίδα συχνών ερωτήσεων αντί για μια βάση γνώσεων. Οι Συχνές Ερωτήσεις καλύπτουν πολλά εδάφη, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το γιατί το AxCrypt απαιτεί ορισμένες πληροφορίες και τι πρέπει να κάνετε αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Είναι αρκετά διεξοδικό, αν και δεν περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων της εφαρμογής. 

Η ετυμηγορία

Το AxCrypt είναι ένα φθηνό και αποτελεσματικό εργαλείο κρυπτογράφησης, αν και λείπει σε μερικές περιοχές. Η εμπειρία χρήστη αισθάνεται προς τα πίσω και ορισμένες από τις αποφάσεις ασφαλείας ενδέχεται να αφήσουν τα αρχεία σας σε κίνδυνο. Τούτου λεχθέντος, αρκεί να καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί το AxCrypt, είστε έτοιμοι για ένα φθηνό και αξιόλογο λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων. 

Τι πιστεύετε για το AxCrypt; Πρόκειται να επωφεληθείτε από τη δοκιμή 30 ημερών; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map