Αναθεώρηση Google Chrome – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Google Chrome

Το Google Chrome είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα περιήγησης που ήταν μια πραγματική επανάσταση όταν βγήκε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σοβαρά ζητήματα απορρήτου με αυτό και τρώει RAM για πρωινό. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του Google Chrome για λεπτομέρειες.


Καλύτερες κριτικές προγράμματος περιήγησης

Το Google Chrome είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού στην αγορά και για καλό λόγο. Παρέχει μια εύχρηστη και καθαρή διεπαφή, σταθερή συνδεσιμότητα σε όλες τις συσκευές και μια τεράστια βιβλιοθήκη επεκτάσεων. Τούτου λεχθέντος, πεινάει πόρους και έχει άσχημο ιστορικό όσον αφορά το απόρρητο. Αυτή η κριτική του Google Chrome θα σας καθοδηγήσει στις δυνατότητες και τα ελαττώματα της.

Το Google Chrome λειτουργεί σε σχεδόν οτιδήποτε, με εκδόσεις επιτραπέζιου υπολογιστή συμβατές με τα Windows 7, 8, 8.1 και 10, macOS OS X 10.10 και μεταγενέστερες εκδόσεις, καθώς και τις διανομές Ubuntu, Debian, openSUSE και Fedora του Linux. Υπάρχουν επίσης εκδόσεις για κινητά για iOS και Android. Για αυτήν την κριτική, χρησιμοποιήσαμε φορητό υπολογιστή Windows 10 και iPhone με iOS 12.3.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Από προεπιλογή, το Google Chrome δεν σας βομβαρδίζει με δυνατότητες, επιλέγοντας αντ ‘αυτού μια καθαρή και απλή διεπαφή χρήστη που αποτελείται μόνο από μια συνδυασμένη γραμμή αναζήτησης και διευθύνσεων, που ονομάζεται omnibar, στοιχεία ελέγχου πλοήγησης και ένα μικρό χώρο για τις επεκτάσεις σας.

Αυτή η βιβλιοθήκη επεκτάσεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του προγράμματος περιήγησης, επειδή κανένας ανταγωνιστής δεν προσφέρει το ίδιο ποσό λειτουργιών τρίτων. Είτε θέλετε ενσωματωμένες σημειώσεις, επιπλέον γραμμές σελιδοδεικτών, αυτόματη ανανέωση ή οποιαδήποτε άλλη προηγμένη λειτουργία, υπάρχει πιθανώς μια επέκταση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Το πρόγραμμα περιήγησης διαθέτει επίσης εντυπωσιακή διασύνδεση μεταξύ συσκευών. Εφόσον συγχρονίζετε με τον λογαριασμό σας Google, οι προτιμήσεις, οι σελιδοδείκτες και το ιστορικό αναζήτησης σας συνοδεύουν όταν εγκαθιστάτε το πρόγραμμα περιήγησης σε έναν νέο υπολογιστή ή συσκευή. Εξαιτίας αυτού, η ρύθμιση του προγράμματος περιήγησης είναι γρήγορη και εύκολη.

Συγχρονισμός Google Chrome

Σχεδόν όλα όσα κάνετε στο Google Chrome μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο της Google, μέχρι τις καρτέλες που αφήνετε ανοιχτές και σας δίνει ένα σταθερό σύνολο επιλογών για να επιλέξετε αυτό που θέλετε να συγχρονίσετε. Εάν θέλετε να βελτιώσετε αυτές τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google Chrome.

Η μεταφορά των σελιδοδεικτών σας σε άλλα προγράμματα περιήγησης είναι εξίσου χωρίς πόνο, καθώς εισάγετε απλώς τη διαχείριση σελιδοδεικτών και τις εξάγετε ως αρχείο HTML. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη διαδικασία στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εξαγωγής και εισαγωγής σελιδοδεικτών του Google Chrome.

Δεν προκαλεί έκπληξη, το Google Chrome είναι επίσης καλά ενσωματωμένο με τις άλλες υπηρεσίες της Google, με συντομεύσεις σε εφαρμογές όπως τα Έγγραφα Google και το Gmail που βρίσκονται μέσα σε ένα μενού “εφαρμογών” στη γραμμή σελιδοδεικτών σας. Αυτή η ενοποίηση επεκτείνεται στη Μετάφραση Google, επιτρέποντάς σας να μεταφράσετε οποιαδήποτε σελίδα σε άλλη γλώσσα με ένα μόνο κλικ.

Το Google Chrome έρχεται επίσης με έναν ενσωματωμένο αναγνώστη .pdf, το οποίο είναι ωραίο να έχει, αν και είναι ελαφρύ στις δυνατότητες σε σύγκριση με έναν ειδικό αναγνώστη, όπως το Adobe Acrobat, που δεν υποστηρίζει πράγματα όπως δυναμικά PDF και εικονικές υπογραφές.

Επιπλέον λειτουργίες του Google Chrome

Ένα μικρότερο χαρακτηριστικό που είναι εύκολο να χάσετε είναι οι εύχρηστες επιλογές μενού περιβάλλοντος που παρέχονται στο Google Chrome. Περιλαμβάνουν μια επιλογή για το επισημασμένο κείμενο googling, το οποίο προσφέρουν και άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Mozilla Firefox, καθώς και μια επιλογή για αναζήτηση αντίστροφης εικόνας, η οποία σας εξοικονομεί χρόνο λήψης και επαναφόρτωσης της εικόνας.

Google Chrome-ContextMenus

Το Google Chrome υποστηρίζει επίσης πολλούς χρήστες, με ξεχωριστές συντομεύσεις στην παρουσία του προγράμματος περιήγησης κάθε ατόμου. Αυτό είναι χρήσιμο για κοινόχρηστους υπολογιστές ή για όσους χρειάζονται ξεχωριστές παρουσίες του προγράμματος περιήγησης για εργασία και προσωπική χρήση.

Λειτουργίες Chrome Mobile

Στην έκδοση για κινητά, το Google Chrome διατηρεί το απλό και διαισθητικό περιβάλλον εργασίας του. Δεν υπάρχουν πολλά να μιλήσουμε όσον αφορά τις λειτουργίες που αφορούν συγκεκριμένα τα κινητά, αλλά το κουμπί “αίτημα ιστότοπου για επιτραπέζιους υπολογιστές” είναι καλό για το χειρισμό ιστότοπων που έχουν κατώτερες εκδόσεις για κινητά. Τους εξαπατά να σκεφτούν ότι βρίσκεστε σε επιτραπέζια συσκευή, κάνοντάς τους να σας στείλουν την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές αντί για τη σελίδα για κινητά.

Το Google Chrome σε κινητά διαθέτει επίσης μια λίστα ανάγνωσης που σας επιτρέπει να προσθέσετε οποιαδήποτε διεύθυνση URL για μεταγενέστερη ανάγνωση. Οι ιστότοποι που προστίθενται στη λίστα είναι στη συνέχεια διαθέσιμοι εκτός σύνδεσης, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε υλικό ανάγνωσης για πτήσεις ή άλλες καταστάσεις στις οποίες ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Λίστα Chrome-Reading Google

Υπάρχει επίσης ένα κουμπί κοινής χρήσης δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων που σας επιτρέπει να μοιράζεστε έναν ιστότοπο με σχεδόν οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε να σκεφτείτε.

Ευκολία στη χρήση

Διαθέτοντας μια καθαρή και απλή διεπαφή, το Google Chrome είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσετε σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά.

Chrome σε επιτραπέζιο υπολογιστή

Στις εκδόσεις της επιφάνειας εργασίας, το Google Chrome είναι εύκολο στην πλοήγηση. Όλα όσα χρειάζεστε για να περιηγηθείτε συμπιέζονται σε μια κομψή γραμμή εργασιών στο πάνω μέρος της οθόνης, όπου μπορείτε να βρείτε την omnibar, τους σελιδοδείκτες και τα στοιχεία ελέγχου πλοήγησης.

Google Chrome-BasicDesktopUI

Οι καρτέλες διαχωρίζονται με μια σαφή αλλαγή στην απόχρωση και το άνοιγμα πολλών καρτελών ταυτόχρονα τους κάνει να κλιμακώνονται οριζόντια. Ακόμα και όταν έχετε δεκάδες ανοιχτές καρτέλες, είναι εύκολο να καταλάβετε τι είναι κάθε καρτέλα λόγω των σαφώς εμφανιζόμενων favicons που παραμένουν ορατά. 

Οι προαναφερθείσες επιλογές μενού αναζήτησης “Αναζήτηση Google” και “αναζήτηση Google για εικόνα” απλοποιούν περαιτέρω τη χρήση, καθώς και την τυπική επιλογή “επικόλληση και μετάβαση / αναζήτηση” κατά την επικόλληση κειμένου στην κύρια γραμμή.

Chrome σε κινητά

Οι εκδόσεις του Google Chrome για κινητά στοχεύουν επίσης στην απλότητα στο σχεδιασμό τους, γεγονός που τις καθιστά εξίσου εύχρηστες με τα αντίστοιχα της επιφάνειας εργασίας τους. Η omnibar βρίσκεται στην κορυφή και τα στοιχεία ελέγχου πλοήγησης, το μενού καρτελών και οι ρυθμίσεις βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Google Chrome-MobileTabs

Όταν ανοίγετε το μενού καρτελών σας σε κινητά, σας παρουσιάζονται τρεις καθαρές επισκοπήσεις για τις κανονικές καρτέλες, τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης και τις πιο πρόσφατες καρτέλες σε όλες τις συσκευές σας. Αυτό καθιστά εύκολο να τραβήξετε μια καρτέλα που είχατε ανοίξει στην επιτραπέζια συσκευή σας σε κινητό, εάν χρειαστεί.

Εκτέλεση

Όσον αφορά την απόδοση, το Google Chrome είναι μια μικτή τσάντα. Παραμένει ένα από τα ταχύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού στην αγορά, με τις δοκιμές μας να το βάζουν μπροστά από τους Mozilla Firefox, Opera και Microsoft Edge (διαβάστε την κριτική Microsoft Edge). Ωστόσο, στα κινητά είναι πιο αργή από τα Mozilla Firefox και Safari, αν και η διαφορά είναι μικρή.

Η έκδοση επιτραπέζιου προγράμματος περιήγησης πεινάει πόρους, ωστόσο, καταναλώνει πολύ περισσότερη μνήμη RAM από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές της. Αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει πρόβλημα εάν πρέπει να διατηρήσετε ταυτόχρονα πολλές καρτέλες ή παράθυρα ανοιχτά και τα μηχανήματα με χαμηλή ποσότητα μνήμης RAM θα ​​δυσκολευτούν να παρέχουν στο Google Chrome τους πόρους που χρειάζεται.

Ασφάλεια

Το Google Chrome κάνει καλή δουλειά προστατεύοντας τους χρήστες του από δυνητικά κακόβουλους ιστότοπους, όπως αποδείξαμε στο άρθρο μας σχετικά με το ποιο πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι το πιο ασφαλές. Ήταν κάποτε το μοναδικό πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποίησε sandboxing, που σημαίνει ότι μεμονωμένες καρτέλες χωρίστηκαν σε ξεχωριστές διαδικασίες, περιορίζοντας την πρόσβασή τους μεταξύ τους και στο λειτουργικό σας σύστημα.

Εάν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο με μη έγκυρο πιστοποιητικό ασφαλείας ή πάνω από το τυπικό πρωτόκολλο HTTP, σε αντίθεση με το πιο ασφαλές HTTPS, το Google Chrome θα βάλει μια προειδοποίηση δίπλα στην omnibar για να σας πει ότι ο ιστότοπος ενδέχεται να μην είναι ασφαλής. Μια μεγαλύτερη προειδοποίηση που γεμίζει το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης θα αποκλείσει ιστότοπους με γνωστά προγράμματα κακόβουλου λογισμικού ή ηλεκτρονικού ψαρέματος, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία “ασφαλούς περιήγησης” της Google.

Google Chrome-NotSecure

Επιπλέον, το Google Chrome θα αποκλείσει τα αναδυόμενα παράθυρα από προεπιλογή, καθώς και διαφημίσεις που είναι γνωστό ότι μεταφέρουν κακόβουλο λογισμικό, προστατεύοντας τους χρήστες που είναι ευχαριστημένοι με το κλικ από το άνοιγμα διαφημίσεων που θα μολύνουν τη συσκευή τους.

Μια άλλη ζωτική πτυχή της ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης είναι οι ενημερώσεις. Επειδή τα σφάλματα στον κώδικα αξιοποιούνται γρήγορα από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, οι προγραμματιστές πρέπει να προωθούν συνεχώς τις ενημερώσεις ασφαλείας για το πρόγραμμα περιήγησης και να ενθαρρύνουν τους χρήστες να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό. Το Google Chrome το κάνει καλά, καθώς ενημερώνεται κάθε λίγες μέρες και το πρόγραμμα περιήγησης ελέγχει για μια νέα ενημέρωση κάθε πέντε ώρες.

Οι κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύονται τοπικά στο πρόγραμμα περιήγησης προστατεύονται χρησιμοποιώντας την ασφάλεια του συστήματος, όπως το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης των Windows ή το αντίστοιχο σε άλλες συσκευές. Εάν επιλέξετε να συγχρονίσετε αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα κρυπτογραφηθούν χρησιμοποιώντας τον Λογαριασμό σας Google ή μπορείτε να δημιουργήσετε μια “φράση πρόσβασης συγχρονισμού” που επίσης εμποδίζει την πρόσβαση της Google στα συγχρονισμένα δεδομένα σας.

Ωστόσο, προτιμάτε να χρησιμοποιείτε έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Μυστικότητα

Υπάρχει ένα εγγενές πρόβλημα απορρήτου με το Google Chrome, επειδή η βασική επιχείρηση της Google περιστρέφεται γύρω από τη διαφήμιση. Παρόλο που η Google δεν πωλεί τα δεδομένα σας εντελώς, τα χρησιμοποιεί για να προσαρμόζει τις διαφημίσεις σας. Αν και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως όφελος και η Google θέλει να νομίζετε ότι είναι, εάν ανησυχείτε για το απόρρητο, ίσως θέλετε να πάτε με ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, όπως το Mozilla’s Firefox.

Θεωρητικά, μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα που συλλέγει το Google Chrome σε εσάς απενεργοποιώντας μερικές δυνατότητες. Η απενεργοποίηση των “αυτόματων συμπληρώσεων αναζητήσεων και διευθύνσεων URL” και “εμφάνιση προτάσεων για παρόμοιες σελίδες όταν δεν είναι δυνατή η εύρεση μιας σελίδας” τους εμποδίζει να συλλέγουν όρους αναζήτησης καθώς τους πληκτρολογείτε και η απενεργοποίηση της παραπλανητικής ονομασίας “κάντε αναζητήσεις και περιήγηση καλύτερα” το σταματά από κοινή χρήση του ιστορικού περιήγησής σας με το Google.

Ρυθμίσεις Google Chrome-Sync

Ωστόσο, όλες αυτές οι λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή και η απενεργοποίησή τους επηρεάζει τη συνάφεια των προτάσεων αναζήτησης και ιστότοπου που λαμβάνετε. Πέρα από την απενεργοποίησή τους, υπάρχουν μερικά κόλπα εκτός των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε το απόρρητό σας, όπως καλύπτεται στον ανώνυμο οδηγό περιήγησής μας.

Υπάρχει επίσης το ερώτημα της απενεργοποίησης αυτών των λειτουργιών, όπως ανακαλύψαμε πέρυσι ότι παρά την απενεργοποίηση του ιστορικού τοποθεσίας, πολλές εφαρμογές Google εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας με χρονική σήμανση.

Ευτυχώς, έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο ορισμένες από τις πληροφορίες που συλλέγει η Google για εσάς, μεταβαίνοντας στη σελίδα “η δραστηριότητά μου”, όπως περιγράφεται αναλυτικά στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο διαγραφής του ιστορικού σας Google.

Ρυθμίσεις Google Chrome-Cookie

Εκτός από το εγγενές πρόβλημα απορρήτου της Google ως εταιρείας, το Google Chrome σας προσφέρει μια ισχυρή επιλογή ρυθμίσεων απορρήτου. Μπορείτε να περιορίσετε τους ιχνηλάτες και τα cookie γενικά ή σε βάση ιστότοπου από ιστότοπο, καθώς και να πείτε στο πρόγραμμα περιήγησης να στείλει ένα αίτημα “μην παρακολουθείτε” σε όλους τους ιστότοπους, αλλά αυτό ισχύει μόνο εφόσον οι ιστότοποι δεν το αγνοούν.

Συνολικά, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα από τα καλύτερα VPN μας για το Chrome όταν το χρησιμοποιείτε. Η Google σίγουρα ακολουθεί το κακό δρόμο τα τελευταία χρόνια και δεν έχουμε ιδέα πού θα καταλήξουν τα δεδομένα σας. Διαβάστε τη μηνιαία στήλη Κατάσταση του Cloud για παραδείγματα.

Η ετυμηγορία

Εάν θέλετε να παραβλέψετε τα προβλήματά του με το απόρρητο και τη χρήση μνήμης RAM, το Google Chrome είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα περιήγησης. Η κομψή και απλή σχεδίασή του το καθιστά εύκολο στη χρήση, και λόγω της τεράστιας βιβλιοθήκης επεκτάσεων, μπορείτε να προσθέσετε σχεδόν όλες τις λειτουργίες που θα θέλατε από ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Η διασταυρούμενη συνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών διευκολύνει τη ρύθμιση και τη χρήση σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά και υπάρχει μια εφαρμογή Google Chrome για κάθε σημαντικό λειτουργικό σύστημα.

Τούτου λεχθέντος, οι χρήστες που δεν αισθάνονται άβολα με τον όγκο των προσωπικών δεδομένων που θέλει η Google για αυτούς μπορεί να θέλουν να εξετάσουν ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν έχει κίνητρο κέρδους για τη συλλογή των πληροφοριών τους, όπως το Mozilla Firefox ή το Vivaldi. Όσοι έχουν παλιούς επιτραπέζιους υπολογιστές με χαμηλή μνήμη RAM θα ​​θέλουν επίσης να κοιτάξουν αλλού επειδή το Google Chrome γρήγορα πεινάει πόρους.

Τι πιστεύετε για το Google Chrome; Είναι αρκετή η κομψή και εύχρηστη διεπαφή και η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη επεκτάσεων για να αγνοήσετε τα έντονα θέματα απορρήτου; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map