Αναθεώρηση βασικών στοιχείων της Toshiba Canvio – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση βασικών στοιχείων της Toshiba Canvio

Η γραμμή Toshiba Canvio Basics είναι ένας από τους εργάτες. Είναι λίγο αργά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαζικές μεταφορές, αλλά παραμένουν για πάντα και είναι επίσης πολύ φθηνά. Ανατρέξτε στην πλήρη αναθεώρηση των βασικών στοιχείων της Toshiba Canvio για λεπτομέρειες.


toshiba-canvio-basics-χαρακτηριστικάtoshiba-canvio-βασικά-2toshiba-canvio-βασικά-1

Προηγούμενος

Επόμενο

Βασικά στοιχεία της Toshiba Canvio
Βαθμολογία συντάκτη: 1 TB49,99 $2 TB59,99 $4 TB96,99 $$ 49,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 53.94(64 κριτικές) Αγορά στο Walmart57,99 $ $ 53,99Εξοικονομήστε 4,00 $ (7%)(3 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ 59,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon64,99 $ $ 59,99Εξοικονομήστε 5,00 $ (8%)(12 κριτικές) Αγορά στο Walmart67,99 $ $ 63,99Εξοικονομήστε 4,00 $ (6%)(5 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ 96,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 104,99(2 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά

Η Toshiba κατασκευάζει σκληρούς δίσκους για λίγο, κυρίως στον εσωτερικό χώρο της επιφάνειας εργασίας. Αυτές οι μονάδες έχουν επίσης καλή απόδοση, σύμφωνα με τη δοκιμή αποτυχίας σκληρού δίσκου Q1 2019 του Backblaze. Από τις τρεις μονάδες δίσκου Toshiba που δοκιμάστηκαν, δύο παρέμειναν περίπου για ένα χρόνο και η μία είχε μόνο ένα μικρό ποσοστό αστοχίας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η απόδοση μεταφέρεται στους εξωτερικούς δίσκους. Σε αυτήν την κριτική Toshiba Canvio Basics, θα εξετάσουμε την πιο βασική εξωτερική μονάδα δίσκου στη σύνθεση της Toshiba. Αν και δεν περιλαμβάνονται φανταχτερά πρόσθετα, όπως η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η προστασία με κωδικό πρόσβασης, μια μονάδα Canvio Basics είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε πολύ χώρο αποθήκευσης για φθηνά.

Ωστόσο, ορισμένα από τα ζητήματα ενός περιστρεφόμενου δίσκου και μιας διεπαφής USB 3.0 δείχνουν, πράγμα που σημαίνει ότι μια μονάδα δίσκου Canvio Basics δεν είναι ιδανική για μαζική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή γρήγορους ρυθμούς μεταφοράς. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε αν είναι ένας από τους καλύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους για εσάς ή αν πρέπει να μείνει πίσω.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για τα βασικά της Toshiba Canvio

Χαρακτηριστικά

Οι δίσκοι Toshiba Canvio Basics είναι φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι βασικοί. Αντί να συνοδεύεται από πολλά βοηθητικά προγράμματα ή πρόσθετα χαρακτηριστικά, το μαύρο κάλυμμα περιλαμβάνει μόνο LED δραστηριότητας κίνησης και σύνδεση micro τύπου B USB. Οι μονάδες δίσκων προορίζονται για την αποθήκευση δεδομένων και τη λήψη τους μαζί σας, αλλά όχι για πολλά άλλα.

toshiba-canvio-βασικά-1

Ακόμα και αυτό έχει μερικά ζητήματα. Δοκιμάσαμε τη μονάδα δίσκου Toshiba Canvio Basics 1TB, η οποία διαθέτει περιστρεφόμενο δίσκο 5.400 σ.α.λ. Αν και το πλαστικό κάλυμμα μπορεί να το προστατεύσει από λίγες πτώσεις, οτιδήποτε πέρα ​​από αυτό πιθανότατα θα καταστήσει άχρηστο τον οδηγό. Μια μονάδα δίσκου Canvio Basics προορίζεται να είναι εν κινήσει, αλλά φροντίστε να την αντιμετωπίζετε με προσοχή.

Η μονάδα δίσκου υποστηρίζει Windows και macOS, αλλά μόνο τα Windows εκτός του πλαισίου. Η μονάδα δίσκου έχει μορφοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, οπότε η χρήση της με macOS θα σας ζητήσει να διαμορφώσετε ξανά τη μονάδα δίσκου, η οποία, δυστυχώς, η Toshiba δεν σας λέει πώς να κάνετε.

Ρύθμιση βασικών στοιχείων της Toshiba Canvio

Αντί να χρησιμοποιούν πλαστικά ένθετα ή φθηνό περιτύλιγμα φυσαλίδων, οι δίσκοι Canvio Basics έρχονται συσκευασμένοι στην παραδοσιακή, σταθερή συσκευασία φυσαλίδων στην οποία αποστέλλονται οι περιστρεφόμενοι σκληροί δίσκοι. Αυτό είναι λογικό λαμβάνοντας υπόψη ότι περιστρέφουν δίσκους, αλλά έχουμε δει ανταγωνιστικές μονάδες δίσκου, όπως Western Digital Elements, αποστολή σε αδύναμα πλαστικά καλύμματα (διαβάστε την αναθεώρηση Western Digital Elements).

Οι μονάδες δίσκων Elements είναι το καλύτερο σημείο σύγκρισης, διότι ουσιαστικά μοιάζουν με τους δίσκους Canvio Basics. Οι μονάδες Toshiba έχουν επίπεδη κορυφή, ενώ οι μονάδες Western Digital είναι καμπύλες, αλλά, ως επί το πλείστον, είναι οι ίδιες. Παρομοίως, λαμβάνετε ένα καλώδιο USB τύπου B τύπου USB τύπου A στο κουτί.

Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά και αυτό είναι η έλλειψη ποδιών στο κάτω μέρος του δίσκου. Αυτά τα πόδια δεν βοηθούν πολύ, αλλά η απουσία τους μειώνει την ήδη εύθραυστη ζωή φορητών, περιστρεφόμενων σκληρών δίσκων. Αν ψάχνετε για φορητή μονάδα που να αντέχει σε οτιδήποτε, διαβάστε την κριτική μας LaCie Rugged Mini.

Όταν συνδέσαμε τη μονάδα δίσκου σε φορητό υπολογιστή Windows 10, εντοπίστηκε αμέσως, όπως φαίνεται από το μπλε LED δραστηριότητας στην κορυφή. Η μονάδα δίσκου ονομάστηκε αυτόματα και εκχωρήθηκε ένα γράμμα μονάδας δίσκου. Εκτός από ένα αρχείο .pdf που περιγράφει λεπτομερώς την περιορισμένη εγγύηση ενός έτους, για την οποία μπορείτε να μάθετε στην ενότητα “εγγύηση και υποστήριξη” παρακάτω, η μονάδα ήταν κενή.

Εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ασφαλείας Toshiba

Δυστυχώς, η Toshiba δεν περιλαμβάνει βοηθητικά προγράμματα ασφαλείας ή βοηθητικά προγράμματα ασφαλείας με τις μονάδες Canvio Basics. Δεν υπάρχουν εργαλεία ούτε στον ιστότοπο της Toshiba, οπότε αν σας ενδιαφέρει να αγοράσετε μια μονάδα δίσκου για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια άλλη στρατηγική.

Μια μονάδα δίσκου Canvio Basics μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας – στην πραγματικότητα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στον οδηγό κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1, θα έπρεπε – αλλά δεν θα συμβεί αυτόματα. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν διαδικτυακό πάροχο αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Backblaze, που είναι μια από τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική Backblaze.

Όσον αφορά την ασφάλεια, καλύτερα να έχετε ένα ασφαλές πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Χωρίς προστασία με κωδικό πρόσβασης ή κρυπτογράφηση, οι μονάδες Canvio Basics είναι τόσο ευάλωτες όσο οτιδήποτε άλλο. Εάν δεν είστε ασφαλείς, διαβάστε την κριτική μας στο Bitdefender.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Toshiba Canvio Basics

Ξεκινά από 4999 $ Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Χωρητικότητα
1 TB, 2 TB, 4 TB

Βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Διεπαφή
USB 3.0

Πλατφόρμα

Παράθυρα

macOS

Android

Εκτέλεση

Ταχύτητα οδήγησης
5400

Τύπος σκληρού δίσκου
Κλώση

Υποστήριξη

Περίοδος εγγύησης
12 μήνες

Υπηρεσίες ανάκτησης

Πίνακας ταχύτητας

Τιμή

Για φορητούς, βασικούς σκληρούς δίσκους, η Toshiba δεν τραβάει εκπλήξεις με τα Canvio Basics. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χωρητικότητα 1TB, 2TB, 3TB ή 4TB, με την τιμή ανά gigabyte να γίνεται φθηνότερη καθώς ανεβαίνετε στο εύρος. Η μόνη εξαίρεση είναι η μονάδα δίσκου 3 TB, η οποία είναι πιο ακριβή από την επιλογή 2 TB και σπάνια διατίθεται στο διαδίκτυο.

Βασικά στοιχεία της Toshiba Canvio
Βαθμολογία συντάκτη: 1 TB49,99 $2 TB59,99 $4 TB96,99 $$ 49,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 53.94(64 κριτικές) Αγορά στο Walmart57,99 $ $ 53,99Εξοικονομήστε 4,00 $ (7%)(3 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ 59,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon64,99 $ $ 59,99Εξοικονομήστε 5,00 $ (8%)(12 κριτικές) Αγορά στο Walmart67,99 $ $ 63,99Εξοικονομήστε 4,00 $ (6%)(5 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ 96,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 104,99(2 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά

Μπορείτε ακόμα να το αγοράσετε στο Amazon, καθώς και σε ορισμένους άλλους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής, αλλά η τιμή είναι υψηλή σε γενικές γραμμές. Επιπλέον, η εικόνα του προϊόντος είναι διαφορετική από το υπόλοιπο της γκάμας και κοιτάζοντας τον ιστότοπο της Toshiba, είναι σαφές ότι η χωρητικότητα 3TB δεν κατασκευάζεται πλέον. Παρόλα αυτά, είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, οπότε αν χρειάζεστε πραγματικά 3 TB πάνω από 4 TB, μπορείτε να το αγοράσετε.

Αγνοώντας το μοντέλο 3 TB, η τιμή είναι υψηλότερη από ό, τι θα προτιμούσαμε. Η σειρά δίσκων Seagate Portable είναι φθηνότερη σε όλους τους τομείς, με την πιο σημαντική έκπτωση να προέρχεται από τις υψηλότερες χωρητικότητες (διαβάστε την επισκόπηση της Seagate Portable). Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε τις μονάδες Seagate Backup Plus Portable για σχεδόν την ίδια τιμή (διαβάστε την κριτική μας για το Seagate Backup Plus Portable).

Η φορητή μονάδα δίσκου Backup Plus καθιστά δύσκολη την αιτιολόγηση μιας μονάδας Canvio Basics επειδή έχετε την ίδια χωρητικότητα για περίπου την ίδια τιμή, εκτός από ένα παρεχόμενο βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αν και οι μονάδες δίσκου Canvio Basics είναι πολλές σε σύγκριση με, ας πούμε, το Samsung T5 (διαβάστε την κριτική μας για το Samsung T5), είναι μόνο 5.400 στροφές περιστρεφόμενες μονάδες που μεταφέρουν δεδομένα μέσω USB 3.0.  

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μονάδες δίσκου σε αυτό το επίπεδο, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε το εύρος 1TB-2TB επειδή η αύξηση της χωρητικότητας θα δείξει μειωμένες αποδόσεις. Η μονάδα δίσκου 4TB, για παράδειγμα, είναι πολύ παχύτερη και, ως εκ τούτου, είναι πιο αργή. Όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα δίσκου, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για την εύρεση δεδομένων και αυτό δεν είναι το εύρος των βασικών στοιχείων Canvio

Οι μονάδες δίσκου υψηλότερης χωρητικότητας προσφέρονται περισσότερο για τοπικά αντίγραφα ασφαλείας, τα οποία, όπως αναφέρθηκε, δεν ταιριάζουν καλύτερα σε μια μονάδα Canvio Basics. Εάν αυτό είναι αυτό που ψάχνετε, διαβάστε την κριτική Western Digital My Book.

Ταχύτητα & Εκτέλεση

Ο έλεγχος της απόδοσης του εξωτερικού σκληρού δίσκου είναι μια απλή υπόθεση. Χρησιμοποιούμε τέσσερα εργαλεία, δύο που ελέγχουν την ταχύτητα και δύο που ελέγχουν για σφάλματα. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι τρίτα μέρη, επομένως δεν έχουμε τα δυνητικά μεροληπτικά αποτελέσματα που μπορεί να προέρχονται από εργαλεία δοκιμής ταχύτητας από τη Seagate ή τη Western Digital.

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Μεταφορά
Βασικά στοιχεία της Toshiba Canvio
147,3 MB / s 154,1 MB / s 0,509 MB / s 4,731 MB / s 16,61 δευτ.

Ξεκινήσαμε με το CrystalDiskMark. Χρησιμοποιήσαμε ένα δοκιμαστικό αρχείο 4 GB και εκτελέσαμε πέντε ακολουθίες δοκιμών, μετρώντας διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, καθώς και τυχαίες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Οι διαδοχικές ταχύτητες ήταν εξαιρετικές, ταχύτερες από τα Western Digital Elements με σημαντικό περιθώριο, αλλά η τυχαία ταχύτητα υπέστη.

toshiba-canvio-basics-crystaldiskmark

Πραγματοποιήσαμε επίσης μια δοκιμή αντιγράφοντας ένα φάκελο 2,3 GB γεμάτο με φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα στη μονάδα δίσκου και μετρώντας τον χρόνο που χρειάστηκε για την αντιγραφή. Η μονάδα δίσκου Canvio Basics που δοκιμάσαμε αιωρήθηκε περίπου 140 megabyte ανά δευτερόλεπτο καθ ‘όλη τη διάρκεια της μεταφοράς, με αποτέλεσμα χρόνο μόνο 16,61 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι εντυπωσιακό.

Συνεχίζοντας, ελέγξαμε τον δίσκο στο CrystalDiskInfo για να δούμε αν εντόπισε σφάλματα. Δεν ήταν, κάτι που δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το CrystalDiskInfo δεν έχει πολύ βαθιά ματιά. Τούτου λεχθέντος, παρατηρήσαμε υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία στο CrystalDiskInfo στον δίσκο κατά την επόμενη δοκιμή μας.

toshiba-canvio-basics-crystaldiskinfo

Η δοκιμή “chkdsk” στα Windows 10 χρειάστηκε περίπου δύο ώρες για να ολοκληρωθεί, αλλά, ευτυχώς, δεν βρήκαμε σφάλματα. Σε αντίθεση με το CrystalDiskInfo, αυτό το τεστ παίρνει μια βαθιά βουτιά στη μονάδα δίσκου, σαρώνοντάς το για κακές ομάδες και τομείς. Ευτυχώς, τα Canvio Basics βγήκαν καθαρά.

Παρατηρήσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας ότι η μονάδα δίσκου θα σβήσει όταν δεν χρησιμοποιείται, κάτι που είναι εξαιρετικό για την παράταση της διάρκειας ζωής της μονάδας δίσκου, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι χρειάζεται ένας χρόνος για να ξυπνήσει ο δίσκος αφού είναι αδρανής. Δεν είναι σημαντική διαφορά, αλλά αξίζει να αναφερθεί.

Εγγύηση & Υποστήριξη

Η Toshiba περιλαμβάνει περιορισμένη εγγύηση ενός έτους με τη μονάδα δίσκου Canvio Basics και αν και αυτή είναι η μισή φορά που η Western Digital περιλαμβάνει με τις μονάδες Elements, η Toshiba καθιστά σαφές ότι περιλαμβάνεται η εγγύηση. Όπως αναφέρθηκε, το μόνο αρχείο στη μονάδα δίσκου όταν το συνδέετε είναι ένα .pdf που περιγράφει λεπτομερώς την εγγύηση.

toshiba-canvio-βασικά-2

Επειδή είναι περιορισμένη εγγύηση, υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις. Εν ολίγοις, εάν η Toshiba μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε κατάχρηση εκ μέρους σας που προκάλεσε την αποτυχία της μονάδας δίσκου, το αίτημα εγγύησης δεν θα τηρηθεί. Επιπλέον, αντικείμενα που λείπουν, όπως το παρεχόμενο καλώδιο USB, δεν θα αντικατασταθούν με την εγγύηση.

Ωστόσο, δεν υπάρχει υποστήριξη εκτός αυτού. Η εύρεση της σελίδας υποστήριξης για τη μονάδα δίσκου μας ήταν αρκετά δύσκολη – πρέπει να πραγματοποιήσετε αναζήτηση κατά σειριακό αριθμό – αλλά η σελίδα ήταν ακόμη πιο απογοητευτική. Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης στη σελίδα υποστήριξης, αλλά δεν υπάρχουν καταχωρήσεις προγραμμάτων οδήγησης, λογισμικού ή βάσης γνώσεων για να σας βοηθήσουν.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό επειδή οι χρήστες macOS θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν τη μονάδα δίσκου για να τη χρησιμοποιήσουν στον υπολογιστή τους και αυτό δεν καλύπτεται από τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης. Υπάρχει ένας αριθμός τηλεφώνου υποστήριξης που μπορείτε να καλέσετε, αλλά αυτή είναι πάρα πολύ δουλειά για κάτι που πρέπει να καλύπτεται στον οδηγό εγκατάστασης.

Η ετυμηγορία

Οι δίσκοι Canvio Basics δεν είναι τίποτα περισσότερο από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που μπορείτε να ρίξετε – ή μάλλον, ελαφρώς ρυθμισμένοι – στο σακίδιο σας. Αν ψάχνετε για εξαιρετικά γρήγορες μεταφορές ή στιβαρό εξωτερικό μέρος, είναι καλύτερο να πάτε με άλλη επιλογή, αλλά αν ψάχνετε για μια φθηνή επιλογή για να επεκτείνετε το χώρο αποθήκευσης του φορητού σας υπολογιστή ή να τραβήξετε ταινίες εν κινήσει, αρκεί μια μονάδα δίσκου Canvio Basics..

Παρόλα αυτά, σας παροτρύνουμε να διαβάσετε τις άλλες εξωτερικές κριτικές του σκληρού δίσκου. Η Toshiba ολοκληρώνει τη δουλειά με τις μονάδες Canvio Basics, αλλά μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα για τα χρήματά σας με τη Western Digital ή τη Seagate.

Τι πιστεύετε για τα βασικά του Canvio; Πιστεύετε επίσης ότι το Seagate Backup Plus Portable είναι μια καλύτερη προσφορά; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map