Seagate Portable Review – Ενημερώθηκε το 2020

Φορητή αναθεώρηση Seagate

Η Seagate παράγει μερικούς ολισθαίνοντες εξωτερικούς δίσκους HD και το Portable δεν αποτελεί εξαίρεση. Προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης σε πολύ χαμηλή τιμή, αλλά οι αργές ταχύτητες μεταφοράς μπορεί να σας κάνουν να κοιτάξετε αλλού. Δείτε την πλήρη αναθεώρηση της Seagate Portable για όλες τις λεπτομέρειες.


seagate-portable-featureseagate-portable-2seagate-portable-1

Προηγούμενος

Επόμενο

Φορητό Seagate
Βαθμολογία συντάκτη: 1 TB44,99 $2 TB55,99 $4 TB91,99 $8 TB141,99 $$ 44,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon99,99 $ $ 55,99Εξοικονομήστε 44,00 $ (44%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon119,99 $ $ 91,99Εξοικονομήστε 28,00 $ (23%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 256.53(333 κριτικές) Αγορά στο Walmart$ 141,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon

Η Seagate είναι ειδικός όταν πρόκειται για αποθήκευση. Από σκληρούς δίσκους 3,5 ιντσών σε επιτραπέζιους υπολογιστές καταναλωτών έως μονάδες στερεάς κατάστασης M.2 έως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους κατασκευασμένους για κονσόλες παιχνιδιών, η Seagate έκανε τα πάντα. Ωστόσο, θα εξετάσουμε μία από τις πιο βασικές προσφορές στη σύνθεση, σε αυτήν την κριτική της Seagate Portable.

Μια φορητή μονάδα δίσκου Seagate έχει να κάνει με την απλότητα, προσφέροντας μεγάλες ποσότητες αποθήκευσης σε φτηνή τιμή. Ωστόσο, η Seagate υπερβαίνει αυτό, με επιπλέον βοηθητικά προγράμματα που αξίζουν τον καλύτερο οδηγό εξωτερικών σκληρών δίσκων. Ωστόσο, η χαμηλότερη ταχύτητα μπορεί να σας ωθήσει προς μια άλλη επιλογή.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Seagate Portable

Χαρακτηριστικά

Οι φορητές μονάδες Seagate είναι πράγματα απλότητας. Το κενό, μαύρο κουτί είναι διακοσμημένο μόνο με ένα μικρό λογότυπο Seagate στην κάτω δεξιά γωνία και ένα μακρύ, λεπτό LED δραστηριότητας στην κορυφή. Διαφορετικά, είναι γυμνό, ακόμη και παραλείποντας τα ελαστικά πόδια ή τα μαξιλάρια, άλλες εξωτερικές μονάδες πρέπει να διαχωρίσουν τη μονάδα από την επιφάνεια στην οποία βρίσκεται.

Ρύθμιση φορητού σκληρού δίσκου Seagate

Η φορητή μονάδα δίσκου Seagate ήρθε σε ένα κενό κουτί από χαρτόνι, το οποίο ήταν γεμάτο με πλαστικό κάλυμμα, τη μονάδα δίσκου και ένα καλώδιο USB τύπου B σε USB τύπου Α. Παρόλο που προτιμούμε το σταθερό περιτύλιγμα των Canvio Basics της Toshiba για αποστολή, το πλαστικό κάλυμμα φάνηκε να προστατεύει τη μονάδα δίσκου αρκετά (διαβάστε την κριτική Toshiba Canvio Basics).

seagate-portable-1

Στα Windows 10, η μονάδα αναγνωρίστηκε αμέσως ως “Seagate Portable Drive” και μάλιστα εκχωρήθηκε ένα εικονίδιο που ταιριάζει με την εμφάνισή του. Σε αντίθεση με άλλες βασικές μονάδες δίσκου που έχουμε δει, όπως τα Toshiba Canvio Basics και τα Western Digital Elements, η Seagate περιελάμβανε μερικά καλούδια προφορτωμένα (διαβάστε την αναθεώρηση Western Digital Elements).

Υπάρχουν πολλά στοιχεία, όπως ένα .pdf σχετικά με τις πληροφορίες εγγύησης, αλλά το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η εφαρμογή “ξεκινήστε εδώ”. Ευτυχώς, υπάρχει μια εφαρμογή προεγκατεστημένη για Windows και macOS, αλλά δεν έχετε μείνει κρύο εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό λειτουργικό σύστημα.

Ωστόσο, η εφαρμογή είναι απλώς ένας σύνδεσμος προς τη σελίδα εγγραφής προϊόντος. Είναι σημαντικό να καταχωρίσετε τη μονάδα δίσκου σας, ειδικά εάν ανησυχείτε για αποτυχία, αλλά ελπίζαμε για περισσότερα όταν ξεκινήσαμε την εφαρμογή. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να αναζητήσετε έναν σειριακό αριθμό για την εγγραφή της μονάδας δίσκου σας είναι υπέροχο.

Σχέδιο διάσωσης Seagate

Μετά την εγγραφή της μονάδας δίσκου, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που σας επιτρέπει να αγοράσετε το πρόγραμμα διάσωσης και να δείτε το εκτεταμένο εγχειρίδιο χρήστη για το δίσκο. Το Rescue Plan είναι η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων της Seagate που επαναφέρει ή αντικαθιστά τη μονάδα δίσκου σας σε περίπτωση βλάβης, λοίμωξης ή προβλημάτων λογισμικού. Δύο χρόνια προστασίας είναι μόνο $ 10 και τρία χρόνια μόνο 15 $.

σχέδιο seagate-portable-διάσωσης

Υπάρχει επίσης ένας οδηγός έναρξης που θα σας καθοδηγήσει στην αντιγραφή, μετακίνηση και αφαίρεση αρχείων από τη μονάδα δίσκου. Η Seagate δεν σας αφήνει να κρεμάσετε μετά την αγορά ενός φορητού δίσκου, κάτι που είναι ωραίο να το δείτε. Η Toshiba, για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνει καν έναν οδηγό εγκατάστασης για macOS.

Εργαλεία Seagate

Ένα από τα πλεονεκτήματα της αγοράς μιας μονάδας δίσκου Seagate είναι ότι έχετε μια μακρά λίστα βοηθητικών προγραμμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα βοηθητικά προγράμματα που προσφέρονται από κατασκευαστές σκληρών δίσκων προορίζονται για μοντέλα υψηλότερης τεχνολογίας, όπως το Western Digital My Book (διαβάστε την αναθεώρηση Western Digital My Book).

Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει εδώ. Το Seagate σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε όλα τα βοηθητικά προγράμματα με τον φορητό σκληρό δίσκο σας, και υπάρχουν πολλά να διαλέξετε. Υπάρχουν εργαλεία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στη μονάδα δίσκου, τον αντικατοπτρισμό δεδομένων στη μονάδα δίσκου, τη διάγνωση προβλημάτων και, εάν θέλετε να πληρώσετε επιπλέον, ακόμη και την ανάκτηση χαμένων δεδομένων.

Αυτά τα επιπλέον εργαλεία κάνουν το Seagate Portable drives να ξεχωρίζει γιατί πολλοί από τους ανταγωνιστές της Seagate δεν περιλαμβάνουν τίποτα με τις αντίστοιχες επιλογές τους. Επιπλέον, η Seagate περιλαμβάνει επιπλέον λειτουργικότητα, διατηρώντας παράλληλα την τιμή χαμηλότερη από την υπόλοιπη αγορά.

Επισκόπηση φορητών λειτουργιών Seagate

Ξεκινά από 4499 $ Όλα τα πακέτα

Χαρακτηριστικά

Χωρητικότητα
1 TB, 2 TB, 4 TB, 8 TB

Βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Διεπαφή
USB 3.0

Πλατφόρμα

Παράθυρα

macOS

Android

Εκτέλεση

Ταχύτητα οδήγησης
5400

Τύπος σκληρού δίσκου
Κλώση

Υποστήριξη

Περίοδος εγγύησης
12 μήνες

Υπηρεσίες ανάκτησης

Πίνακας ταχύτητας

Τιμή

Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσθετα, θα ήταν λογικό η Seagate να χρεώνει περισσότερο από τις επιλογές της Western Digital και της Toshiba. Παρ ‘όλα αυτά, μια φορητή μονάδα Seagate είναι φθηνότερη και αυτό ισχύει για όλες τις δυνατότητες.

Φορητό Seagate
Βαθμολογία συντάκτη: 1 TB44,99 $2 TB55,99 $4 TB91,99 $8 TB141,99 $$ 44,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon99,99 $ $ 55,99Εξοικονομήστε 44,00 $ (44%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon119,99 $ $ 91,99Εξοικονομήστε 28,00 $ (23%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 256.53(333 κριτικές) Αγορά στο Walmart$ 141,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon

Η μονάδα δίσκου διατίθεται σε χωρητικότητα 1TB, 2TB ή 4TB, παρακάμπτοντας παράλληλα μια επιλογή 3TB. Αν ψάχνετε για περισσότερο χώρο αποθήκευσης, το Seagate Backup Plus Portable φτάνει τα 5 TB, αλλά στην ίδια τιμή ανά gigabyte με την επιλογή 4TB Portable (διαβάστε την αναθεώρηση του Seagate Backup Plus Portable).

Όταν εξετάζουμε την τιμή ανά gigabyte, η Seagate είναι φθηνότερη από την Western Digital και την Toshiba, αλλά αφού κάνει τα μαθηματικά, οι διαφορές στην τιμή είναι ελάχιστες. Η συγκρίσιμη μονάδα δίσκων Elements είναι 5 $ πιο ακριβά για τα μοντέλα 1TB και 4TB, ενώ οι μονάδες Canvio Basics αποκλίνουν μόνο κατά λίγα λεπτά.

Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα χαρακτηριστικά. Σε αντίθεση με την Western Digital και την Toshiba, η Seagate περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που συνήθως προορίζονται για ακριβότερες μονάδες. Αν και το SanDisk Extreme Portable θα προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες μεταφοράς, είναι πολύ πιο ακριβό, κάνοντας το Seagate να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό (διαβάστε την κριτική μας στο SanDisk Extreme Portable).

Όσον αφορά τις φθηνές μονάδες δίσκου 5.400 σ.α.λ., οι φορητοί δίσκοι Seagate μπορεί να μοιάζουν με μια άλλη επιλογή. Αν και αυτό ισχύει για την απόδοση, την ακαμψία και τις προδιαγραφές, τα πρόσθετα κάνουν το συνολικό πακέτο να φαίνεται ελκυστικό.

Ταχύτητα & Εκτέλεση

Πραγματοποιήσαμε τέσσερις δοκιμές σε σκληρούς δίσκους για να μετρήσουμε την απόδοσή τους. Περιλαμβάνουν δύο δοκιμές ταχύτητας και δύο δοκιμές ελέγχου σφαλμάτων, με κάθε κατηγορία να έχει ένα σημείο αναφοράς και μια στοιχειώδη δοκιμή.

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Μεταφορά
Φορητό Seagate
125,9 MB / s 125 MB / s 1,075 MB / s 1.281 MB / s 21,83 δευτ.

Για ταχύτητα, ξεκινήσαμε χρησιμοποιώντας το CrystalDiskMark για να τρέξουμε πέντε περάσματα με ένα δοκιμαστικό αρχείο 4 GB. Η δοκιμή μας αποτελείται από διαδοχικές και τυχαίες αναγνώσεις και εγγραφές, ώστε να μπορούμε να δούμε την απόδοση της μονάδας δίσκου σε όλα τα σενάρια.

Η Seagate απογοητεύτηκε με διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, που έρχονται κάτω από τις μονάδες Western Digital Elements και τις μονάδες Toshiba Canvio Basics. Αποδόθηκε καλύτερα σε τυχαίες αναγνώσεις, αλλά εξακολουθούσε να αγωνίζεται με τυχαίες εγγραφές.

seagate-portable-crystaldiskmark

Αυτό αντικατοπτρίστηκε στην πρακτική δοκιμή ταχύτητας, όπου αντιγράψαμε ένα φάκελο 2,3 GB γεμάτο με φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα. Η μονάδα δίσκου Seagate Portable 1TB που δοκιμάσαμε όχι μόνο ήταν πιο αργά από τον ανταγωνισμό στα 21,83 δευτερόλεπτα, αλλά αγωνίστηκε επίσης να διατηρήσει έναν σταθερό ρυθμό μεταφοράς καθ ‘όλη τη διάρκεια της δοκιμής.

Κατά τη διάρκεια όλων των δοκιμών μας, εκτελούμε το CrystalDiskInfo για να παρακολουθούμε την υγεία, τη θερμοκρασία και το ποσοστό σφάλματος του δίσκου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει τίποτα έξω από το συνηθισμένο και, ευτυχώς, αυτό ισχύει εδώ. Το Seagate Portable παρέμεινε δροσερό υπό πίεση και διατηρούσε μια «καλή» κατάσταση υγείας σε όλη τη διάρκεια.

seagate-portable-crystaldiskinfo

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το απλό ξύσιμο της επιφάνειας του ελέγχου σφαλμάτων, εκτελέσαμε επίσης το βοηθητικό πρόγραμμα “chkdsk” στα Windows, σαρώνοντας τη μονάδα δίσκου με την εντολή “/ r”, η οποία ελέγχει κακούς τομείς και συμπλέγματα. Η μακρά διαδικασία, η οποία διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες, οδήγησε σε καθαρό ρεκόρ, δείχνοντας ότι η μονάδα δίσκου που δοκιμάσαμε ήταν απαλλαγμένη από προβλήματα.

Παρόλα αυτά, τα ζητήματα ταχύτητας παραμένουν. Οι φορητές μονάδες Seagate Portable είναι εντυπωσιακές από άλλες απόψεις, οπότε θα ήταν υπέροχο να πούμε ότι η ταχύτητα ήταν επίσης εξαιρετική. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει, αλλά το Seagate δεν ξεφεύγει από ένα σημαντικό περιθώριο. Μπορεί να συμβαδίζει με ανταγωνιστικές μονάδες δίσκου στα Western Digital και Toshiba, αλλά δεν μπορεί να αντιταχθεί σε ένα SSD όπως το Samsung T5 (διαβάστε την κριτική Samsung T5).

Εγγύηση & Υποστήριξη

Η εύρεση των πληροφοριών εγγύησης για τη μονάδα Seagate Portable ήταν δύσκολη, παρά το γεγονός ότι υπάρχει .pdf στη μονάδα δίσκου. Το .pdf μας οδήγησε στον οδηγό γρήγορης εκκίνησης και ο οδηγός γρήγορης εκκίνησης μας έστειλε πίσω στο .pdf. Και οι δύο λένε ότι οι πελάτες της ΕΕ θα λάβουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εγγύησης δύο ετών. Επειδή απαιτείται η παροχή περιορισμένης εγγύησης ενός έτους στις ΗΠΑ, αυτό φαίνεται σαν το ασφαλέστερο στοίχημα.

seagate-portable-2

Ο μόνος τρόπος επιβεβαίωσης είναι να μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση URL στον οδηγό χρήσης, να εισαγάγετε τον σειριακό αριθμό, τον αριθμό μοντέλου και τη χώρα σας και να αναζητήσετε τη μονάδα δίσκου σας. Η Seagate ακόμα δεν μας είπε την περίοδο εγγύησης, μόνο ότι καλυφθήκαμε για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με τη συσκευασία στην οποία φτάνει η μονάδα δίσκου σας, αλλά ανεξάρτητα από το, το Seagate θα πρέπει να είναι πιο καθαρό.

Ωστόσο, η εύρεση υποστήριξης για τη μονάδα δίσκου σας είναι απλή. Μετά το googling “Υποστήριξη Seagate”, κατευθυνθήκαμε σε μια σελίδα όπου θα μπορούσαμε να επιλέξουμε το προϊόν μας, χωρίς να απαιτούνται σειριακοί αριθμοί. Δεν υπήρχαν άρθρα γνώσης σχετικά με τη μονάδα δίσκου μας, αλλά επειδή η Seagate παρέχει έναν σύνδεσμο για έναν εκτεταμένο οδηγό χρήστη στη μονάδα δίσκου, δεν είμαστε πολύ αναστατωμένοι.

Υπάρχει επίσης ζωντανή συνομιλία για την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων με τη μονάδα δίσκου. Δεδομένου ότι η Seagate διαθέτει δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και κατοπτρισμού και προσφέρει μια φθηνή υπηρεσία ανάκτησης, δεν είμαστε σίγουροι πόσο χρήσιμο είναι, αλλά είναι εκεί αν το χρειάζεστε.

Η ετυμηγορία

Οι φορητοί σκληροί δίσκοι της Seagate είναι ανέξοδοι, εξοπλισμένοι με δυνατότητες και εύκολο να λειτουργήσουν. Είναι φθηνά, αλλά διαπραγματεύεστε μερικά δολάρια για απόδοση. Αν και μίλια μακριά από το G-Technology G-Drive (διαβάστε την κριτική G-Technology G-Drive), η Seagate δεν είναι πολύ πίσω από την Toshiba και τη Western Digital.

Είναι ένας κατάλληλος δίσκος για τη λήψη αρχείων εν κινήσει ή για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή σας εξωτερικά. Αν θέλετε, για παράδειγμα, να επεξεργαστείτε βίντεο από τη μονάδα δίσκου, ωστόσο, πιθανότατα θα θελήσετε να διαβάσετε τις άλλες εξωτερικές κριτικές σκληρού δίσκου.

Τι πιστεύετε για τους σκληρούς δίσκους Seagate Portable; Είναι η πιο αργή ταχύτητα μια λύση για εσάς; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map