Seagate Backup Plus Portable Review – Ενημερώθηκε το 2020

Φορητή αναθεώρηση Seagate Backup Plus

Το Seagate Backup Plus Portable είναι μια πιο ακριβή εναλλακτική λύση από το κανονικό φορητό Seagate, καθώς συνοδεύεται από επιπλέον λογισμικό και άλλα καλούδια. Ωστόσο, ένα μέρος από αυτό το επιπλέον κόστος ισχύει μόνο για την εμφάνιση, καθώς μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη κριτική μας.


seagate-backup-plus-portable-featureseagate-backup-plus-portable-2seagate-backup-plus-portable-1

Προηγούμενος

Επόμενο

Seagate Backup Plus φορητό
Βαθμολογία συντάκτη: 1 TB56,99 $2 TB55,99 $4 TB108,99 $8 TB$ $ Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon79,99 $ $ 56,99Εξοικονομήστε 23,00 $ (29%)(395 κριτικές) Αγορά στο Walmart99,99 $ $ 55,99Εξοικονομήστε 44,00 $ (44%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon79,99 $ $ 61,99Εξοικονομήστε 18,00 $ (23%)(113 κριτικές) Αγορά στο Walmart$ 80,99(109 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon219,99 $ $ 185.28Εξοικονομήστε 34,71 $ (16%)(333 κριτικές) Αγορά στο Walmart$ 108,99(24 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon

Η Seagate διαθέτει μια εκτενή λίστα εξωτερικών δίσκων, με τα πάντα, από βασικά μαύρα κουτιά έως τεράστιες, αρχειακές λύσεις 10 TB. Η γραμμή Backup Plus Portable είναι μια λεπτή έκδοση των δίσκων Backup Plus της επιφάνειας εργασίας, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε το μηχάνημά σας προστατευμένο όταν βρίσκεστε εν κινήσει. 

Αυτό έρχεται με μια υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με μια τυπική μονάδα Seagate Portable, ωστόσο, με μικρή ή καθόλου διαφορά στην απόδοση. Αν και το λαμπερό εξωτερικό αλουμίνιο μπορεί να είναι αρκετό για να τραβήξει τα επιπλέον $ 5 περίπου από το πορτοφόλι σας, το υψηλότερο κόστος φαίνεται να φαίνεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Τούτου λεχθέντος, μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς, επειδή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχειοθετήσετε το μηχάνημά σας με λίγα χρήματα. Σε αυτήν την κριτική του Seagate Backup Plus Portable, θα αναλύσουμε την εμπειρία μας μετά την παραγγελία ενός δείγματος από την Amazon. Στο τέλος, θα εκδώσουμε την ετυμηγορία μας, οπότε θα ξέρετε αν είναι ένας από τους καλύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ή απλά ένας υπερτιμημένος.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Seagate Backup Plus Portable

Χαρακτηριστικά

Εάν κάτι είναι ξεκάθαρο από την εξέταση μιας φορητής μονάδας Seagate Backup Plus, είναι ότι φαίνονται καλά. Ανεξάρτητα από το μοντέλο που ακολουθείτε, η μονάδα δίσκου είναι καθαρή καραμέλα ματιών, έρχεται σε πολλά χρώματα με μια βουρτσισμένη μεταλλική κορυφή. Εκτός αυτού, υπάρχει ένα λογότυπο Seagate, ένα LED δραστηριότητας και ένα μεγάλο “S” που είναι ανάγλυφο στο πίσω μέρος του δίσκου. 

Είναι πολύ μακριά από ένα LaCie Rugged Mini (διαβάστε την κριτική μας LaCie Rugged Mini), αλλά η εμφάνιση μπορεί να είναι εξαπατητική. Αν και η φορητή μονάδα δίσκου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Plus πιθανότατα θα κρατήσει καλύτερα από έναν δίσκο Western Digital Elements, δεν θα είναι σε θέση να χειριστεί τις πτώσεις μιας μονάδας στερεάς κατάστασης σε ένα μεταλλικό κάλυμμα, όπως το Samsung T5 (διαβάστε την κριτική Samsung T5 ). 

Επιπλέον, το Backup Plus Portable είναι μια περιστρεφόμενη μονάδα δίσκου, οπότε παρά τη μεταλλική κορυφή, πρέπει να το χειριστείτε με προσοχή. Εκτός από τη μονάδα δίσκου, το κουτί περιλαμβάνει καλώδιο USB τύπου A έως micro τύπου B και πληροφορίες εγγύησης.

Φορητή ρύθμιση Seagate Backup Plus

Η εγκατάσταση της μονάδας Backup Plus Portable ήταν παρόμοια με τη ρύθμιση της τυπικής μονάδας Seagate Portable, κάτι που είναι καλό, όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση του Seagate Portable. Η μονάδα δίσκου εντοπίστηκε αυτόματα από τα Windows, εκχωρήθηκε ένα γράμμα μονάδας δίσκου και ακόμη και δόθηκε ένα εικονίδιο που ταιριάζει. 

Υπάρχουν δύο εφαρμογές αποθηκευμένες στη μονάδα δίσκου, εκτός από το .pdf που περιέχει τις πληροφορίες εγγύησης. Αυτές οι εφαρμογές, με την κατάλληλη ετικέτα “έναρξη εδώ”, θα σας ξεκινήσουν σε Windows ή macOS. 

seagate-backup-plus-portable-registration

Η εκκίνηση της εφαρμογής θα ανοίξει ένα παράθυρο εγγραφής που θα σας συνδέσει τη μονάδα δίσκου και θα σας επιτρέψει να κάνετε λήψη του Seagate Toolkit. Το Toolkit είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να επιλέξετε μια μονάδα δίσκου Seagate, γι ‘αυτό σας προτείνουμε να περάσετε από τη διαδικασία εγκατάστασης, ακόμα και αν συνήθως παραλείψετε την εγγραφή. 

Κατά τη λήψη, μπορείτε να μεταβείτε στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας εγγραφής σε τρία μέρη. Στην τελική σελίδα, μπορείτε να δείτε τον εκτεταμένο οδηγό «έναρξης» ή να μεταβείτε στη σελίδα ανάκτησης δεδομένων διάσωσης, όπου μπορείτε να αγοράσετε δύο ή τρία χρόνια ανάκτησης δεδομένων με τιμή κάτω των 20 $. Μας δόθηκε η επιλογή να εξαργυρώσουμε επίσης δύο δωρεάν μήνες ενός προγράμματος Adobe Creative Cloud Photography.

Εργαλειοθήκη Seagate

Το Seagate Toolkit είναι αυτό που ξεχωρίζει τις μονάδες Backup Plus Portable από άλλους φθηνούς, μικρούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Θα σας καθοδηγήσει στη ρύθμιση της μονάδας δίσκου για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του μηχανήματός σας ή στον αντικατοπτρισμό ενός υπάρχοντος σκληρού δίσκου. Εάν δεν θέλετε να ξεκινήσετε αμέσως, μπορείτε να παραλείψετε τη διαδικασία. 

seagate-backup-plus-portable-1

Σας επιτρέπει επίσης να επαναφέρετε αντίγραφα ασφαλείας, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη ρύθμιση 3-2-1, όπου χρησιμοποιείτε μια μονάδα δίσκου Backup Plus Portable μαζί με μια διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Backblaze (διαβάστε την κριτική Backblaze). Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένες χρονικές περιόδους για το αντίγραφο ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς.

Ωστόσο, η φορητότητα της μονάδας δεν ταιριάζει σε αυτήν τη διαμόρφωση. Δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι απαραίτητο, καθιστώντας σαφές ότι το κόστος της μονάδας οδηγεί στον παράγοντα φόρμας. Σε σύγκριση με το Western Digital My Book, η διαφορά είναι σαφής. Όπως σημειώνεται στην αναθεώρηση Western Digital My Book, αυτή η μονάδα δίσκου απαιτεί εξωτερική ισχύ και είναι πολύ πιο ογκώδης, αλλά συνοδεύεται από περισσότερες δυνατότητες.

Εάν πρέπει να πάρετε το αντίγραφο ασφαλείας εν κινήσει, λειτουργεί μια φορητή μονάδα δίσκου Backup Plus, αλλά συνήθως προορίζονται να πάρουν μερικά αρχεία εν κινήσει ή να επεκτείνουν τον αποθηκευτικό χώρο ενός φορητού υπολογιστή. Αν και μεγαλύτερο, το Western Digital My Book ή το τυπικό μέγεθος Seagate Backup Plus προσφέρει περισσότερο χώρο αποθήκευσης για περίπου την ίδια τιμή και έρχονται με περισσότερες δυνατότητες, για εκκίνηση.

 Επισκόπηση φορητών λειτουργιών Seagate Backup Plus

Ελεύθερος

Χαρακτηριστικά

Χωρητικότητα
1 TB, 2 TB, 4 TB, 8 TB

Βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Διεπαφή
USB 3.0

Πλατφόρμα

Παράθυρα

macOS

Android

Εκτέλεση

Ταχύτητα οδήγησης
5400

Τύπος σκληρού δίσκου
Κλώση

Υποστήριξη

Περίοδος εγγύησης
24 μήνες

Υπηρεσίες ανάκτησης

Πίνακας ταχύτητας

Τιμή

Ελέγξαμε το Seagate Backup Plus Portable Slim 2TB, αλλά το Seagate έχει άλλες παραλλαγές. Εκτός από διαφορετικά μεγέθη, υπάρχει μια τυπική μονάδα Backup Plus Portable και μια έκδοση Ultra Touch. Το Ultra Touch έχει υφή υφασμένου υφάσματος και πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως κρυπτογράφηση υλικού και USB-C, αλλά τα Backup Plus Slim και Backup Plus Portable είναι τα ίδια.

Seagate Backup Plus φορητό
Βαθμολογία συντάκτη: 1 TB56,99 $2 TB55,99 $4 TB108,99 $8 TB$ $ Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon79,99 $ $ 56,99Εξοικονομήστε 23,00 $ (29%)(395 κριτικές) Αγορά στο Walmart99,99 $ $ 55,99Εξοικονομήστε 44,00 $ (44%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon79,99 $ $ 61,99Εξοικονομήστε 18,00 $ (23%)(113 κριτικές) Αγορά στο Walmart$ 80,99(109 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon219,99 $ $ 185.28Εξοικονομήστε 34,71 $ (16%)(333 κριτικές) Αγορά στο Walmart$ 108,99(24 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon

Στην πραγματικότητα, η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων είναι η διαθέσιμη χωρητικότητα. Τα μοντέλα 1TB και 2TB που αναφέρονται παραπάνω από την έκδοση Slim και τα μοντέλα 4TB και 5TB δεν είναι. Παρόλο που είναι ελαφρώς παχύτερο, τα μοντέλα υψηλότερης χωρητικότητας είναι ακόμα φορητά.   

Σε σύγκριση με φορητές μονάδες μαύρου κουτιού, όπως το Western Digital Elements, μια μονάδα δίσκου Backup Plus Portable είναι πιο ακριβή ανά gigabyte. Τούτου λεχθέντος, οι μονάδες Western Digital Elements έχουν ελάχιστα ή καθόλου χαρακτηριστικά, όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση Western Digital Elements, ενώ οι φορητές μονάδες Backup Plus έχουν πολλές. 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ωστόσο, μερικές από τις τιμές του Backup Plus Portable υπολογίζονται στον παράγοντα φόρμας και παρόλο που το να έχεις κάτι λεπτό και μικρό είναι ωραίο, ίσως να μην είναι απαραίτητο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τη μονάδα δίσκου αποκλειστικά για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Εάν θέλετε απλώς να μετακινήσετε αρχεία, ίσως είναι καλύτερο να κολλήσετε, ας πούμε, με μια μονάδα δίσκου Toshiba Canvio Basics (διαβάστε την κριτική Toshiba Canvio Basic).

Ταχύτητα & Εκτέλεση

Ελέγξαμε την απόδοση του δίσκου μας εκτελώντας τέσσερα σημεία αναφοράς: δύο για ταχύτητα και δύο για σφάλματα. Χρησιμοποιήσαμε το CrystalDiskMark για να μετρήσουμε τις διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής και τυχαίες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής πρώτα, χρησιμοποιώντας ένα δοκιμαστικό αρχείο 4 GB και εκτελώντας πέντε περάσματα. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Μεταφορά
Seagate Backup Plus φορητό
129,6 MB / s 136,9 MB / s 1,305 MB / s 1,312 MB / s 20,98 δευτ.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μονάδα μας αντικατοπτρίζει την απόδοση του κανονικού δίσκου Seagate Portable, κάτι που δεν είναι καλό. Ήταν πιο αργή από τις φθηνότερες επιλογές μαύρου κουτιού από την Western Digital και την Toshiba, παρά το γεγονός ότι ήταν πιο γρήγορη από τη νεότερη αδερφή της στη γραμμή Seagate. Η διαδοχική ανάγνωση και γραφή δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά οι τυχαίες αναγνώσεις ήταν σταθερές.

seagate-backup-plus-portable-crystaldiskmark

Το άλλο τεστ ταχύτητας, στο οποίο αντιγράψαμε έναν φάκελο 2,3 GB γεμάτο βίντεο, μουσική και έγγραφα, ήταν εξίσου εντυπωσιακό. Χρειάστηκε 20,98 δευτερόλεπτα για να μεταφερθεί, αλλά με υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας. Η μονάδα δίσκου έπεσε στα 90 megabyte ανά δευτερόλεπτο και έφτασε τα 130 MBps κατά τη διάρκεια της δοκιμής, κάτι που δεν είναι υπέροχο για έναν κενό δίσκο.

Ωστόσο, ο έλεγχος σφάλματος ήταν εντάξει. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής ταχύτητας, το CrystalDiskInfo έδειξε ότι η μονάδα δίσκου παρέμεινε σε λογική θερμοκρασία και δεν κατέγραψε σφάλματα. Ελέγξαμε επίσης τη μονάδα δίσκου χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα “chkdsk” στα Windows και μετά τη σάρωση τεσσάρων ωρών, ήταν σαφές ότι δεν υπήρχαν κακές συστάδες. 

Εγγύηση & Υποστήριξη

Η Seagate περιλαμβάνει ένα .pdf με πληροφορίες εγγύησης προφορτωμένες στη μονάδα δίσκου, αλλά δεν είναι χρήσιμη. Απλώς σας ανακατευθύνει στη συσκευασία του προϊόντος, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα εάν λάβατε τη μονάδα δίσκου σε μη τυποποιημένες συσκευασίες, όπως κάναμε με την τυπική μονάδα Seagate Portable. Ευτυχώς, αυτό δεν συνέβαινε εδώ. 

Οι φορητές μονάδες Backup Plus συνοδεύονται από περιορισμένη εγγύηση δύο ετών και, όπως και οι περισσότερες μονάδες δίσκου, οι προϋποθέσεις είναι πολλές. Η Seagate δεν θα τιμήσει την εγγύηση εάν η μονάδα χρησιμοποιήθηκε για εμπορικούς σκοπούς ή απέτυχε λόγω ατυχήματος, κακοποίησης, παραμέλησης, θερμότητας και άλλων. Επιπλέον, η εγγύηση δεν καλύπτει την απώλεια δεδομένων, με το Seagate να προτείνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για δεύτερη φορά. 

seagate-backup-plus-portable-2

Αν και επαναλαμβάνουμε αυτήν τη σύσταση, είναι σαφές ότι η Seagate θέλει να πουλήσει συνδρομές διάσωσης και με το πόσο φθηνές είναι, είναι δύσκολο για εμάς να κατηγορήσουμε τη Seagate για αυτό. Τρία χρόνια ανάκτησης δεδομένων για 14,99 $ δεν είναι κακό γιατί η ανάκτηση ενός κατεστραμμένου δίσκου αφού το γεγονός είναι συνήθως μια προσπάθεια που κοστίζει πολλές εκατοντάδες δολάρια. 

Όσον αφορά την υποστήριξη, η Seagate προσφέρει πολλά. Από τη σελίδα του προϊόντος, κάντε κλικ στην καρτέλα “υποστήριξη” για να βρείτε βοήθεια. Η Seagate προσφέρει βίντεο για τη ρύθμιση του Toolkit σε Windows και macOS, μερικά άρθρα βασικής γνώσης και ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων USB. Μπορείτε επίσης να βρείτε λήψεις υλικολογισμικού και SeaTools, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εκτέλεση διαγνωστικών στη μονάδα δίσκου σας.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τη Seagate κάνοντας κλικ στο κουμπί “Λήψη υποστήριξης τώρα” στη σελίδα “υποστήριξη”. Η υποστήριξη τηλεφώνου και email είναι διαθέσιμη, καθώς και η υποστήριξη εγγύησης και οι ερωτήσεις ανάκτησης δεδομένων, στη σελίδα “επαφή”. Η επιλογή ανάκτησης είναι ενδιαφέρουσα επειδή παρέχει μερικές επιλογές για την αποκατάσταση χαμένων δεδομένων. 

Υπάρχουν τα σχέδια διάσωσης, αλλά μπορείτε επίσης να υποβάλετε ένα αίτημα για ανάκτηση στο εργαστήριο. Θα σας φέρει μια όμορφη πένα, αλλά, ευτυχώς, μπορείτε να το κάνετε και εσείς. 

Η Seagate προσφέρει μια δωρεάν έκδοση του Pixel8, το οποίο είναι ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων. Αν και δεν είναι μια από τις επιλογές μας για το καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων, είναι αξιοπρεπές για ένα δωρεάν εργαλείο. Αν θέλετε να ακολουθήσετε τη διαδρομή DIY για ανάκτηση δεδομένων, προτείνουμε την Stellar Data Recovery (διαβάστε την αναθεώρηση Stellar Data Recovery).

Η ετυμηγορία

Αυτό που είναι πιο συγκλονιστικό για το Seagate Backup Plus Portable είναι πόσο παρόμοιο είναι με το κανονικό και φθηνότερο, το Seagate Portable. Εκτός από το, ομολογουμένως ελκυστικό, περίβλημα, οι δίσκοι είναι παρόμοιοι σε χαρακτηριστικά, απόδοση και υποστήριξη. Φαίνεται ότι η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι η τιμή και ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο 5TB του Backup Plus. 

Ακόμα κι έτσι, δεν απέχουν πολύ από την άποψη του κόστους και η επιλογή σε χρώμα και φινίρισμα μπορεί να είναι αρκετή για να εγγυηθεί τα επιπλέον 5 $ περίπου. Εάν δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική ή απλά πιστεύετε ότι πρέπει να αγοράσετε περισσότερα, διαβάστε τις άλλες εξωτερικές κριτικές σκληρού δίσκου. 

Τι πιστεύετε για το Seagate Backup Plus Portable; Είναι η βελτιωμένη εμφάνιση αρκετά για υψηλότερη τιμή; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map