LaCie Rugged Mini Review – Rugged αλλά Slow – Ενημερώθηκε το 2020

LaCie Rugged Mini Review

Εάν θέλετε έναν σκληρό δίσκο που μπορεί να κτυπήσει, το LaCie Rugged μπορεί να φαίνεται καλή αγορά. Εάν θέλετε ένα καλό εξωτερικό HD που λειτουργεί καλά, αποφύγετε αυτό το προϊόν. Διαβάστε το γιατί στην πλήρη κριτική μας LaCie Rugged.


lacie-τραχύ-μίνι-χαρακτηριστικόlacie-τραχύ-μίνι-2lacie-τραχύ-μίνι-1

Προηγούμενος

Επόμενο

LaCie Rugged Mini
Βαθμολογία συντάκτη: 1 TB74,94 $2 TB85,99 $4 TB141,99 $$ 74.94Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 125.83Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Walmart$ 80,99(9 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά99,94 $ $ 85,99Εξοικονομήστε 13,95 $ (14%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon149,99 $ $ 109,99Εξοικονομήστε 40,00 $ (27%)(1 Κριτικές) Αγορά στο Walmart$ 104,99(184 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ 141,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 169,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Walmart$ 159,99(9 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά

Όποιος δεν έχει ακούσει για το LaCie θα αναγνωρίσει πιθανώς μερικά από τα προϊόντα που παράγει. Η πορτοκαλί ζώνη που περιβάλλει τη σειρά σκληρών δίσκων της είναι εμβληματική, δείχνοντας ότι η μονάδα δίσκου μπορεί να αντέξει ακόμη και τις πιο δύσκολες κτυπήματα. Θα εξετάσουμε την πιο προσιτή επιλογή στη σύνθεση σε αυτήν την κριτική LaCie Rugged Mini.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι, το LaCie ανήκει στη Seagate, έτσι πολλά από τα εργαλεία και τις λειτουργίες είναι συγκρίσιμα με τους δίσκους Seagate. Η γκάμα LaCie, σε αντίθεση με τη γκάμα Seagate, επικεντρώνεται στον παράγοντα φόρμας και στην απόδοση, πάνω από όλα, κάτι που φαίνεται από τα σύνολα δίσκων Porsche Design και δίσκων εφεδρικών δίσκων d2. 

Ωστόσο, το Rugged Mini δεν παρουσιάζει. Αν και το περίβλημα μπορεί να χειριστεί τα πιο σκληρά περιβάλλοντα, η απόδοση αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά και λαμβάνοντας υπόψη ότι η τιμή είναι πολύ υψηλότερη από μερικές ανταγωνιστικές μονάδες δίσκου, είναι μια δύσκολη πώληση. Παρόλα αυτά, εάν είστε σκληροί στους δίσκους σας ή τα χρησιμοποιείτε σε σκληρές συνθήκες, ένα Rugged Mini μπορεί να είναι ο καλύτερος εξωτερικός σκληρός δίσκος για εσάς.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το LaCie Rugged Mini

Χαρακτηριστικά

Εάν κάτι είναι ξεκάθαρο κατά την αποσύνδεση του LaCie Rugged Mini, είναι ότι η μονάδα δίσκου μπορεί να χτυπήσει. Η εμβληματική πορτοκαλί ζώνη είναι άκαμπτη, διασφαλίζοντας ότι η μονάδα δίσκου σας θα παραμείνει χρησιμοποιήσιμη σε περίπτωση πτώσης. Κάτω από το κάλυμμα, μοιάζει με οποιονδήποτε φορητό σκληρό δίσκο. Σε αντίθεση με τα Western Digital Elements, το περίβλημα είναι όλα μεταλλικά (διαβάστε την αναθεώρηση Western Digital Elements).

lacie-τραχύ-μίνι-1

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της τιμής πηγαίνει σε αυτό το περίβλημα, το οποίο θα εξετάσουμε στην επόμενη ενότητα. Στο πλαίσιο, έχετε τη μονάδα δίσκου, ένα καλώδιο USB τύπου A έως micro τύπου B και ένα καλώδιο USB τύπου A έως τύπου C. Αν και η μονάδα δίσκου δεν λειτουργεί μέσω USB 3.1, μπορείτε ακόμα να τη συνδέσετε σε θύρα USB τύπου C για ευκολία. 

Παρόλο που είναι τυπικό πρότυπο σχεδόν από κάθε άποψη, το περίβλημα είναι αυτό που ξεχωρίζει ένα LaCie. Οι δίσκοι προορίζονται να πάνε εκεί που πηγαίνετε, χειρίζοντας τα πιο σκληρά περιβάλλοντα με ευκολία. Το δολάριό σας δεν αγοράζει επιπλέον απόδοση, αλλά μάλλον τη δυνατότητα να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας διατηρούνται ασφαλή.  

Δεν είναι μόνο μια γενική ιδέα. Η LaCie δίνει συγκεκριμένα όρια στη σελίδα προϊόντων για το τι μπορεί να χειριστεί ένα Rugged Mini. Η κίνηση είναι ανθεκτική στη βροχή, μπορεί να απορροφήσει το σοκ από σταγόνες έως και 4 πόδια και μπορεί να διαρκέσει κάτω από περίπου 2.205 κιλά πίεσης.

LaCie Rugged Mini Setup

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η εγκατάσταση ενός LaCie Rugged Mini είναι παρόμοια με τη ρύθμιση μιας μονάδας φορητού δίσκου Seagate (διαβάστε την κριτική μας για το Seagate Portable). Οι δύο εφαρμογές «εκκίνησης εδώ» που φορτώνονται σε μονάδες Seagate είναι και σε Rugged Mini drives, και κάνοντας κλικ σε αυτήν που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σας σύστημα θα σας οδηγήσει στο δρόμο σας. 

lacie-τραχύ-μίνι-κριτική-εγγραφή

Λοιπόν, θα ανοίξει μια σελίδα εγγραφής, την οποία προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά. Όχι μόνο θα καταχωρίσετε το δίσκο σας για υποστήριξη εγγύησης, αλλά θα μπορείτε επίσης να αγοράσετε έως και τρία χρόνια ανάκτησης δεδομένων για 15 $ και να κατεβάσετε το Toolkit, το οποίο θα εξετάσουμε σε ένα λεπτό. 

Όπως και το Seagate Backup Plus Portable, υπάρχουν και άλλες προσφορές (διαβάστε την κριτική μας για το Seagate Backup Plus Portable). Για αυτό το δίσκο, λάβαμε δύο μήνες του φωτογραφικού προγράμματος της Adobe. Με το LaCie Rugged Mini, μπορείτε να αποκτήσετε ένα μήνα από το Adobe Creative Cloud. Αυτό είναι μεγάλο, δεδομένου ότι η Adobe ήταν στην κορυφή του καλύτερου λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών και των καλύτερων λιστών λογισμικού επεξεργασίας βίντεο.

LaCie Rugged Mini Backup and Security

Όπως αναφέρθηκε, μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης είναι η λήψη του Toolkit, το οποίο είναι ένας κόμβος all-in-one για τις λειτουργίες του Rugged Mini. Πριν φτάσετε σε αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία εγκατάστασης της LaCie, η οποία θα μορφοποιήσει και θα βελτιστοποιήσει τη μονάδα δίσκου για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.. 

Θα ρωτήσει επίσης αν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή να αντικατοπτρίσετε αρχεία στη μονάδα δίσκου. Ενώ τα αντίγραφα ασφαλείας είναι πιο κατάλληλα για μια μονάδα δίσκου όπως το Western Digital My Book, ο κατοπτρισμός των αρχείων σας μπορεί να είναι χρήσιμος (διαβάστε την αναθεώρηση Western Digital My Book). Επειδή ένα Rugged Mini προορίζεται να πάει όπου κι αν πάτε, μπορείτε ουσιαστικά να έχετε ένα αντίγραφο του μηχανήματός σας όπου κι αν βρίσκεστε.

Μια έντονη παράλειψη, ωστόσο, είναι η προστασία με κωδικό πρόσβασης, παρά τους ισχυρισμούς της LaCie ότι το Rugged Mini το προσφέρει στη σελίδα του προϊόντος. Εγκαταστήσαμε κάθε διαθέσιμη εφαρμογή για το Rugged Mini και δεν βρήκαμε μέρος για να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Κατά τη μετάβαση στη διαδικασία, ανακαλύψαμε ότι είναι ένα χαρακτηριστικό για το LaCie Rugged Secure και όχι το Rugged Mini.

Είναι κρίμα, δεδομένου ότι η μονάδα δίσκου προστατεύεται από κάθε άλλο μέτωπο. Το Rugged Mini μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη λήψη δεδομένων εν κινήσει, αλλά αν θέλετε να κλειδώσετε τα αντίγραφα ασφαλείας σας, θα θελήσετε να εξετάσετε έναν ασφαλή διαδικτυακό πάροχο αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Backblaze (διαβάστε την κριτική Backblaze). 

Επισκόπηση δυνατοτήτων LaCie Rugged Mini

Ξεκινά από 7494 $ Όλα τα πακέτα

Χαρακτηριστικά

Χωρητικότητα
1 TB, 2 TB, 4 TB

Βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Διεπαφή
USB 3.0

Πλατφόρμα

Παράθυρα

macOS

Android

Εκτέλεση

Ταχύτητα οδήγησης
5400 σ.α.λ.

Τύπος σκληρού δίσκου
Κλώση

Υποστήριξη

Περίοδος εγγύησης
24 μήνες

Υπηρεσίες ανάκτησης

Πίνακας ταχύτητας

Τιμή

Όπως αναφέρθηκε, οι δίσκοι Rugged Mini είναι πιο ακριβοί από άλλους ανταγωνιστές μαύρου κουτιού, με σχεδόν όλο το επιπλέον κόστος να πηγαίνει στο περίβλημα. Υπάρχουν μόνο τρεις διαθέσιμες χωρητικότητα, αλλά προσφέρουν μια σταθερή γκάμα για όσους χρειάζονται αποθήκευση εν κινήσει. 

LaCie Rugged Mini
Βαθμολογία συντάκτη: 1 TB74,94 $2 TB85,99 $4 TB141,99 $$ 74.94Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 125.83Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Walmart$ 80,99(9 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά99,94 $ $ 85,99Εξοικονομήστε 13,95 $ (14%) Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon149,99 $ $ 109,99Εξοικονομήστε 40,00 $ (27%)(1 Κριτικές) Αγορά στο Walmart$ 104,99(184 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά$ 141,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Amazon$ 169,99Εμφάνιση κριτικών Αγοράστε στο Walmart$ 159,99(9 κριτικές) Αγορά στην καλύτερη αγορά

Το χαμηλό άκρο της γραμμής δεν είναι εντυπωσιακό. Για σχεδόν 10 σεντς ανά gigabyte, μπορείτε να αποκτήσετε μια μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης όπως το SanDisk Extreme Portable (διαβάστε την αναθεώρηση SanDisk Extreme Portable). Σε σύγκριση με, για παράδειγμα, τα βασικά της Toshiba Canvio, η διαφορά είναι σαφής. Η έκδοση 1TB αυτού του δίσκου κοστίζει περίπου 25 $ λιγότερο (διαβάστε την κριτική μας για τα Toshiba Canvio Basics). 

Ανεβαίνοντας τη γραμμή, το μοντέλο 2TB του Rugged Mini είναι πιο λογικό, αλλά εξακολουθεί να είναι σχεδόν διπλάσιο από ό, τι άλλες εξωτερικές μονάδες μαύρου κουτιού. Ωστόσο, το μοντέλο 4TB δεν είναι κακό. Αν και εξακολουθεί να είναι πιο ακριβό από το Western Digital My Book ή το Seagate Backup Plus Portable, η επιβάρυνση είναι ελαφριά, και δεδομένου του καλά ανθεκτικού εξωτερικού του Rugged Mini, το επιπλέον κόστος αξίζει τον κόπο.

Αυτό που είναι δύσκολο σε αυτήν την ενότητα είναι ότι το Rugged Mini δεν προσφέρει σημαντικό όφελος απόδοσης. Η μονάδα δίσκου περιστρέφεται ακόμα στις 5.400 σ.α.λ. μέσω USB 3.0 και έχουμε δει άλλες επιλογές να κάνουν το ίδιο πράγμα με πολύ λιγότερα χρήματα. 

Εξαιτίας αυτού, είναι σαφές ότι το επιπλέον κόστος συνδέεται με το μεταλλικό κάλυμμα και την πορτοκαλί ζώνη γύρω από τη μονάδα δίσκου. Αυτές οι λειτουργίες δεν πρέπει να έχουν έκπτωση, ειδικά αν ρίχνετε το δίσκο σας πολύ. Τούτου λεχθέντος, για όσους έχουν μια ελαφριά αφή ή μπορούν να παρακολουθούν πού πηγαίνουν τα δεδομένα τους, είναι υπερβολικό, και έτσι είναι η τιμή.

Ταχύτητα και απόδοση

Εκτελούμε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μέσω μιας σειράς τεσσάρων δοκιμών για τον προσδιορισμό της απόδοσης. Δύο από αυτές τις δοκιμές είναι για ταχύτητα και δύο για σφάλματα, με κάθε κατηγορία να λαμβάνει μια πρακτική δοκιμή και ένα σημείο αναφοράς. 

Seq ReadSeq WriteRandom ReadRandom Write2.3 GB Μεταφορά
LaCie Rugged Mini
133,9 MB / s 27,89 MB / s 1,089 MB / s 0,879 MB / s 74 δευτερόλεπτα.

Ξεκινώντας με ταχύτητα, ξεκινήσαμε τη μονάδα δίσκου μας μέσω του CrystalDiskMark χρησιμοποιώντας ένα δοκιμαστικό αρχείο 4 GB και πέντε περάσματα. Το Rugged Mini μας αγωνίστηκε πολύ, με μια λογική αλλά εντυπωσιακή ταχύτητα διαδοχικής ανάγνωσης και μια απαράδεκτη ταχύτητα διαδοχικής εγγραφής. Οι τυχαίες αναγνώσεις και εγγραφές ήταν εντάξει, αλλά έχουμε δει ταχύτερη απόδοση με δίσκους Western Digital. 

lacie-τραχύς-μίνι-κριτική-κρυστάλλινο σημάδι

Η πρακτική μας δοκιμή, η οποία συνίστατο στην αντιγραφή ενός δοκιμαστικού φακέλου 2,3 GB και στο χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς, ήταν επίσης δυσάρεστη. Χρειάστηκε ο οδηγός μας ένα λεπτό και 14 δευτερόλεπτα, με αξιοπρεπή ασυνέπεια. Συγκριτικά, η πολύ φθηνότερη μονάδα δίσκου Toshiba Canvio Basics που δοκιμάσαμε μετέφερε το αρχείο σε πάνω από 16 δευτερόλεπτα. 

Αυτή η δοκιμή έγινε χωρίς τη βελτιστοποίηση της LaCie, οπότε επιστρέψαμε και πραγματοποιήσαμε ξανά τις δοκιμές μετά τη βελτιστοποίηση της μονάδας δίσκου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπήρχε ελάχιστο ή καθόλου όφελος απόδοσης. Η πρακτική μας δοκιμή ήταν πιο συνεπής, αλλά η ταχύτητα ήταν εξίσου αργή και η ταχύτητα CrystalDiskMark ήταν παρόμοια με αυτήν που είδαμε πριν. 

Εάν η ταχύτητα είναι ανησυχητική, το Rugged Mini δεν θα παραδοθεί. Είναι παρόμοιο στην απόδοση με πολλές μονάδες μαύρου κουτιού, αλλά ο ρυθμός μεταφοράς είναι τρομερός. Για όσους χρειάζονται μια γρήγορη μονάδα δίσκου για επεξεργασία βίντεο και παρόμοια, πιθανότατα θα πρέπει να κολλήσετε με ένα SSD, όπως το Samsung T5 (διαβάστε την κριτική Samsung T5). 

Ευτυχώς, ο έλεγχος σφαλμάτων μας έγινε χωρίς εμπόδια. Παρακολουθήσαμε τη μονάδα δίσκου χρησιμοποιώντας το CrystalDiskInfo κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας για να δούμε αν η μονάδα δίσκου ζεστάθηκε ή αν εμφανίστηκαν σφάλματα. Όλα ήταν καλά και η εκτεταμένη δοκιμή σφαλμάτων, η οποία συνίστατο σε δοκιμή άγχους δύο ωρών χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα “chkdsk”, το υποστήριξε. 

lacie-τραχιά-μίνι-κριτική-crystaldiskinfo

Εγγύηση και υποστήριξη

Οι μονάδες δίσκου LaCie Rugged Mini συνοδεύονται από περιορισμένη εγγύηση δύο ετών, η οποία περιγράφεται αναλυτικά στο εγχειρίδιο προϊόντος που περιλαμβάνεται και στο .pdf που είναι προεγκατεστημένο στη μονάδα δίσκου. Είναι η ίδια εγγύηση που εμφανίζεται στις μονάδες Seagate, που σημαίνει ότι καλύπτει μόνο σφάλματα στην κατασκευή ή το υλικό. 

lacie-τραχύ-μίνι-2

Οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, όπως πτώση, βύθιση ή αλλοίωση της μονάδας δίσκου, δεν καλύπτεται από την εγγύηση, το οποίο δεν θα πρέπει να είναι μεγάλο πρόβλημα, δεδομένου ότι οι Rugged Mini drives είναι κατασκευασμένες σαν δεξαμενές. Παρόλα αυτά, εάν σπάσετε το φράγμα και προκαλέσετε ζημιά στη μονάδα δίσκου, δεν θα καλύπτεται από εγγύηση. 

Όσον αφορά την υποστήριξη, η LaCie προσφέρει μερικές καταχωρήσεις βάσης γνώσεων που καλύπτουν συχνές ερωτήσεις, οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων και οδηγίες. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης μέσω τηλεφώνου ή email εάν έχετε συγκεκριμένη ερώτηση. 

Δεδομένης της τραχιάς φύσης του δίσκου, περιμέναμε περισσότερα από την υποστήριξη. Αντί να εγγυηθούμε ότι ο οδηγός μπορεί να αντέξει σε δυνάμεις της φύσης, όπως ισχυρίζεται η LaCie, σας παρέχεται μια τυπική εγγύηση που μπορείτε να δείτε σε άλλα προϊόντα της Seagate. Η υποστήριξη είναι καλύτερη από ό, τι θα λάβετε με τους περισσότερους εξωτερικούς δίσκους, αλλά ελπίζαμε για περισσότερα με ένα προϊόν όπως το Rugged Mini. 

Η ετυμηγορία

Οι ανθεκτικοί μίνι δίσκοι σας λένε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο όνομα. Είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν και είναι μικρά, κάτι που είναι δύσκολο να βρεθεί. Ωστόσο, η παράσταση είναι μέτρια. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύνολο ατόμων που θα θέλουν ένα Rugged Mini drive, αλλά αν θέλετε απλώς να πάρετε μερικά πράγματα εν κινήσει, υπάρχουν ταχύτερες και φθηνότερες επιλογές. 

Τούτου λεχθέντος, εάν ρίχνετε φωτογραφίες κατά τη λήψη ενός γάμου ή ρίχνετε τη μονάδα σε ένα σακίδιο ενώ ταξιδεύετε, η προστασία λάμπει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, προτείνουμε να διαβάσετε τις άλλες εξωτερικές κριτικές σκληρού δίσκου για να δείτε αν το Rugged Mini είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. 

Τι πιστεύετε για το LaCie Rugged Mini; Αξίζει το περίβλημα το επιπλέον κόστος; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map