Αναθεώρηση Otixo – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Otixo

Όσον αφορά τη διαχείριση πολλαπλών cloud, το Otixo είναι πιθανώς ο ηγέτης της αγοράς χάρη στην ευκολία χρήσης του καθώς και στα πολλά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, ο αυτοματισμός είναι μια λαμπερή παράλειψη, που σημαίνει ότι το πεδίο είναι ακόμη ανοιχτό. Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Otixo για όλες τις λεπτομέρειες.


Αυτές τις μέρες, σχεδόν όλοι κάνουν ζογκλέρ τουλάχιστον δύο λογαριασμούς αποθήκευσης cloud, αν όχι περισσότεροι. Με όλες τις γενναιόδωρες δωρεάν προσφορές cloud storage εκεί έξω, είναι λογικό να επωφεληθείτε.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν συχνά πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, επειδή οι συνάδελφοι και οι πελάτες έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, είτε πρόκειται για Dropbox, Google Drive, OneDrive ή άλλη υπηρεσία.

Ωστόσο, η διαχείριση όλων αυτών των μονάδων cloud μπορεί να είναι πραγματική ταλαιπωρία. Να θυμόμαστε πού βρίσκονται τα αρχεία, η μετακίνηση αρχείων από τη μία υπηρεσία στην άλλη και ο εξορθολογισμός έργων που κάνουν χρήση πολλαπλών υπηρεσιών αποθήκευσης μπορεί να απαιτούν λίγη βοήθεια, όπου τα εργαλεία διαχείρισης πολλαπλών σύννεφων μπορούν να είναι χρήσιμα.

Σε αυτήν την κριτική Otixo, θα ελέγξουμε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο, ειδικά για επιχειρηματικούς χρήστες. Το Otixo υποστηρίζει πάνω από 30 υπηρεσίες cloud, καθώς και πρωτόκολλα όπως το WebDAV και το FTP. Έχει επίσης μερικά ωραία χαρακτηριστικά συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων χώρων εργασίας για έργα.

Μείνετε μαζί μας καθώς εξαλείφουμε τις δυνατότητες, το κόστος και την εμπειρία χρήστη του Otixo. Εάν αναζητάτε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για σύζευξη με το Otixo, μην ξεχάσετε να ανατρέξετε και στον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud..

Εναλλακτικές λύσεις για το Otixo

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Otixo χρησιμεύει ως κόμβος για όλες τις μονάδες cloud και παρέχει πολλές δυνατότητες που δεν θα βρείτε με ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Αυτό περιλαμβάνει τους δικούς του διακομιστές αποθήκευσης cloud και μερικές χρήσιμες δυνατότητες συνεργασίας που θα προσελκύσουν τους επιχειρηματικούς χρήστες.

Ταυτόχρονα, το Otixo έχει μερικές μεγάλες απώλειες που περιορίζουν τη χρησιμότητά του για ορισμένες εργασίες. Για παράδειγμα, ενώ μπορείτε να αντιγράψετε έναν φάκελο ή ένα αρχείο από μια μονάδα cloud σε μια άλλη, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μόνιμες σχέσεις μεταξύ αυτών των δίσκων. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει συγχρονισμός cloud-to-cloud ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας cloud-to-cloud όπως λαμβάνετε με το GoodSync.

Ενώ η κύρια εφαρμογή βασίζεται στον ιστό, το Otixo διαθέτει υπολογιστές-πελάτες για Windows και MacOS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση των αρχείων cloud. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές για Android και iPhone.

Εκτός από τη διαχείριση όλου του περιεχομένου cloud σε ένα μέρος, το Otixo ενσωματώνεται με διάφορες εφαρμογές, μια δυνατότητα που υποστηρίζεται από το Zapier. Αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν υπηρεσίες κοινωνικών μέσων, ψηφιακά σημειωματάρια, ημερολόγια, βάσεις δεδομένων και εργαλεία διαχείρισης έργων.

Προεπισκόπηση με το Otixo

Για οποιαδήποτε μονάδα cloud που συνδέεστε στο Otixo, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση εικόνων, εγγράφων και βίντεο που είναι αποθηκευμένα μέσα. Ωστόσο, για τροποποιήσεις αρχείων, θα πρέπει να κάνετε λήψη του αρχείου και να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές ή να ανοίξετε το αρχείο στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud στην οποία είναι αποθηκευμένη για να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή που βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης (δείτε την καλύτερη αποθήκευση cloud για έγγραφα).

Ενώ η επεξεργασία με βάση το πρόγραμμα περιήγησης είναι απαγορευμένη, το Otixo εξακολουθεί να λειτουργεί καλά για συνεργασίες, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοινή χρήση αρχείων με άλλους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε χώρους εργασίας και ομάδες εργασίας για τον εξορθολογισμό έργων και υπάρχει ακόμη και μια δυνατότητα συνομιλίας για διάλογο έργου. Θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις λειτουργίες με περισσότερες λεπτομέρειες όταν καλύπτουμε την εμπειρία χρήστη, παρακάτω.

Θα εξετάσουμε επίσης ορισμένες από τις λειτουργίες ασφαλείας του Otixo, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής κρυπτογράφησης end-to-end για τα μεταφορτωμένα αρχεία σας. Σε μια τελευταία σημείωση προτού προχωρήσουμε στο κόστος, με το Otixo παίρνετε πραγματικά και κάποιο χώρο αποθήκευσης στο cloud. Θα μιλήσουμε για το πόσο, στη συνέχεια.

Τιμολόγηση

Το Otixo διαθέτει τρία διαθέσιμα πακέτα: ένα δωρεάν πακέτο και δύο επιλογές βάσει συνδρομής στα Otixo Standard και Otixo Plus.

Το δωρεάν πακέτο, όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα, δεν είναι ακριβώς δωρεάν. Αν σκοπεύετε να εκτελέσετε μεταφορές από σύννεφο σε σύννεφο, θα χρεωθείτε 0,49 $ ανά gigabyte για να το κάνετε, κάτι που είναι πολύ βαρύ τέλος. Εάν σκοπεύετε να μεταφέρετε περισσότερα από 15 GB ανά μήνα, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο Otixo Standard, επειδή έχει περίπου το ίδιο κόστος.

Οι ελεύθεροι φορτωτές λαμβάνουν 5 GB αποθηκευτικού χώρου εργασίας Otixo, ενώ οι συνδρομητές λαμβάνουν 10 GB ή 20 GB ανά χρήστη, ανάλογα με το πρόγραμμα που ακολουθείτε. Αυτός ο αποθηκευτικός χώρος είναι αθροιστικός, που σημαίνει ότι μπορείτε να τον διαχωρίσετε μεταξύ των χρηστών όσο θέλετε.

Υποστηριζόμενα σύννεφα & Πρωτόκολλα

Συνολικά, το Otixo υποστηρίζει πάνω από τριάντα δίσκους cloud και πρωτόκολλα, με πολλά μεγάλα ονόματα διαθέσιμα. Μερικοί από τους κορυφαίους παρόχους αποθήκευσης cloud περιλαμβάνουν Powerhouses Dropbox, Google Drive και OneDrive, καθώς και μία από τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης στο pCloud.

DropboxGoogle DriveOneDriveOneDrive για επιχειρήσεις
ΚουτίAmazon S3Amazon DrivepCloud
ΧάμπικΜΕΓΑOwnCloudΓεια σας
FlickrEvernoteFacebookΓιάντεξ

Απουσιάζει ιδιαίτερα, ωστόσο, είναι το Egnyte Connect, εύκολα μια από τις καλύτερες λύσεις συγχρονισμού και κοινής χρήσης για επιχειρήσεις που διατίθενται σήμερα. Επίσης, μόνο το Amazon S3 υποστηρίζεται μεταξύ λύσεων υποδομής cloud. Θα θέλαμε επίσης να περιλαμβάνονται τα αρχεία Azure, Google Cloud και Rackspace Cloud.

Το Otixo υποστηρίζει πρωτόκολλα FTP / SFTP και WebDAV, ωστόσο, σας δίνει ακόμη περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης δίσκων. Η συμπερίληψη του OwnCloud είναι επίσης εξαιρετική για όσους θέλουν να ενσωματώσουν την προσωπική τους λύση αποθήκευσης cloud με άλλες μονάδες δίσκου.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό που θα λάβετε με το Otixo είναι να το χρησιμοποιήσετε ως κόμβος για να συγκεντρώσετε ειδοποιήσεις από πολλές άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, εκτός από το Microsoft Excel, Paypal και MySQL.

Εμπειρία χρήστη

Το Otixo, όπως αναφέραμε, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα φιλοξενούμενα αρχεία σας από μια εφαρμογή ιστού, έναν υπολογιστή-πελάτη επιτραπέζιου υπολογιστή και μια εφαρμογή smartphone. Αυτή η ευέλικτη προσέγγιση καθιστά πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε τα όρια αποθήκευσης, τις ειδοποιήσεις και άλλα συμβάντα στο σύνολο του cloud drive σας.

Οι εμπειρίες ιστού και επιτραπέζιου υπολογιστή είναι σχεδόν ίδιες, οπότε μόλις καταλάβετε το ένα, θα μπορείτε κυρίως να πλοηγηθείτε στο άλλο. Αυτό είναι καλό γιατί το Otixo παίρνει συνηθίσει.

Σύνδεσμοι κάτω από το αριστερό περιθώριο είναι διαθέσιμοι για ομάδες εργασίας, χώρους εργασίας και τον διαχειριστή αρχείων Otixo. Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα-πελάτη ιστού, θα έχετε επίσης πρόσβαση σε έναν κατάλογο εφαρμογών.

Ο κατάλογος εφαρμογών σάς επιτρέπει να ενσωματώσετε το Otixo με διάφορες υπηρεσίες όπως το YouTube, το GitHub και το Twitter. Αυτό θα σας επιτρέψει να λαμβάνετε ειδοποιήσεις εντός του Otixo όταν συμβαίνουν συγκεκριμένες ενέργειες σε αυτές τις εφαρμογές. Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό διαχείρισης για επιχειρήσεις με ένα μεγάλο σύνολο εργαλείων Διαδικτύου για παρακολούθηση.

Μπορείτε επίσης να αυτοματοποιήσετε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η αυτόματη αποστολή μηνυμάτων συνομιλίας που λαμβάνονται στο Otixo σε ένα σημειωματάριο Evernote (αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Evernote, διαβάστε την κριτική μας στο Evernote).

Η σύνδεση των μονάδων cloud με το Otixo είναι μια διαδικασία σχετικά χωρίς πόνο. Θα πρέπει να είστε στην προβολή διαχειριστή αρχείων, όπου υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο cloud κοντά στην επάνω δεξιά γωνία. κάντε κλικ για να προσθέσετε υπηρεσίες.

Στην επόμενη οθόνη, θα βρείτε μια λίστα με εικονίδια υπηρεσίας cloud διαθέσιμα για σύνδεση. Κάντε κλικ στην υπηρεσία cloud που θέλετε να προσθέσετε, δώστε στη σύνδεση ένα όνομα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “εξουσιοδότηση”. Θα σας ζητηθεί από την υπηρεσία cloud να παραχωρήσετε στην Otixo άδεια πρόσβασης στα ψηφιακά σας στοιχεία.

Κάντε το και η ολοκλήρωση θα ολοκληρωθεί: η μονάδα cloud θα εμφανίζεται τώρα στην αριστερή στήλη πλοήγησης του διαχειριστή αρχείων. Κάντε κλικ στο όνομα της μονάδας εκεί και θα δείτε όλους τους φακέλους και τα αρχεία σας να εμφανίζονται στο κύριο παράθυρο.

Από εκεί, μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στη μονάδα cloud, να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε περιεχόμενο από τη μία μονάδα στην άλλη και να μοιραστείτε περιεχόμενο. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να ανεβάσετε ολόκληρους φακέλους στο Otixo, απλά αρχεία, κάτι που είναι λίγο περίεργο.

Μπορείτε επίσης να μοιράζεστε αρχεία μόνο σε χώρους εργασίας που έχετε ρυθμίσει, μια λειτουργία που έχει σχεδιαστεί για τον εξορθολογισμό έργων.

Μέσα σε ένα χώρο εργασίας, μπορείτε να προσθέσετε αρχεία ανεξάρτητα από τη μονάδα cloud που είναι αποθηκευμένη και να προσκαλέσετε άλλους να έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο. Για να διευκολύνετε την προσθήκη άλλων ατόμων σε χώρους, μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες (π.χ. τμήμα μάρκετινγκ, προγραμματιστές) χρησιμοποιώντας την προβολή ομάδων εργασίας εκ των προτέρων.

Το Dropbox Business, το Egnyte Connect και άλλα εργαλεία αποθήκευσης cloud που έχουν σχεδιαστεί για επιχειρήσεις σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε φακέλους ομάδας για συνεργατικές προσπάθειες. Ωστόσο, με αυτήν την προσέγγιση, οι συνεργασίες περιορίζονται σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε μία μονάδα cloud. Η δυνατότητα πρόσβασης σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε πολλές διαφορετικές μονάδες cloud είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για συνεργασίες και ένας από τους καλύτερους λόγους για τη χρήση του Otixo.

Υπάρχει ακόμη και μια δυνατότητα συνομιλίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με μέλη του έργου, αν και το Otixo ενσωματώνεται επίσης με το Slack αν προτιμάτε αυτό το εργαλείο.

Λειτουργίες Cloud to Cloud

Η πιο έντονη αδυναμία που βρήκαμε κατά τη δοκιμή του Otixo είναι ότι οι λειτουργίες cloud-to-cloud είναι αρκετά περιορισμένες. Μπορείτε να μετακινήσετε ένα φάκελο ή ένα αρχείο από μια μονάδα cloud σε άλλη κάνοντας κλικ στο κουμπί μενού για το αντικείμενο που θέλετε να μετακινήσετε.

Αυτό είναι αρκετά εύκολο και μια λειτουργία που είναι απαραίτητη για τη διαχείριση πολλαπλών cloud. Ωστόσο, θα θέλαμε να δούμε δυνατότητες συγχρονισμού από σύννεφο σε σύννεφο και δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από σύννεφο σε σύννεφο, όπως θα βρείτε με το MultCloud (διαβάστε την κριτική μας στο MultCloud).

Στείλαμε ένα μήνυμα στον Otixo για να μάθουμε αν αυτά είναι χαρακτηριστικά που η εταιρεία σκοπεύει να εφαρμόσει. Από την απάντηση, δεν φαίνεται καλό.

Ασφάλεια

Ενώ το Otixo χάνει πολλά στους τύπους λειτουργιών cloud-to-cloud που μπορείτε να εκτελέσετε, αντισταθμίζει αυτό το μικρό κομμάτι με τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στα αρχεία που αποθηκεύετε στο cloud.

Με τους περισσότερους παρόχους αποθήκευσης cloud, όπως το Google Drive και το OneDrive, ο ίδιος ο πάροχος διαχειρίζεται την κρυπτογράφηση αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας, είτε πρόκειται να σαρώσει περιεχόμενο για σκοπούς μάρκετινγκ είτε να ανακαλύψει πειρατικό περιεχόμενο, όπως torrented ταινίες (διαβάστε το καλύτερο VPN για torrenting).

Με το Otixo, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε ιδιωτικά τυχόν αρχεία που έχουν μεταφορτωθεί στις συνδεδεμένες μονάδες cloud. Η κρυπτογράφηση είναι από άκρο σε άκρο και αφού μόνο εσείς θα γνωρίζετε το κλειδί κρυπτογράφησης, μόνο εσείς μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας. Από αυτή την άποψη, λειτουργεί λίγο σαν το Boxcryptor, ένα εργαλείο μηδενικής γνώσης για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Boxcryptor.

Η μέθοδος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται είναι το AES 256-bit, το οποίο είναι το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για ασφάλεια, καθώς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυβερνήσεις. Είναι επίσης το πρωτόκολλο που συνιστά το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Προτύπων.

Πρέπει να κρυπτογραφήσετε αρχεία καθώς τα ανεβάζετε με το εργαλείο.

Δυστυχώς, επειδή μπορείτε να ανεβάσετε μόνο αρχεία και όχι φακέλους, θα πρέπει επίσης να κρυπτογραφήσετε αρχεία ένα κάθε φορά. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να σκεφτεί ο Otixo για να το διορθώσει.

Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απουσία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Χωρίς αυτήν τη λειτουργία, είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον να χρησιμοποιήσει έναν κλεμμένο ή σπασμένο κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας, επειδή δεν απαιτείται πρόσθετο διαπιστευτήριο ασφαλείας κατά τη σύνδεση από άγνωστα μηχανήματα.

Ο ιστότοπος της Otixo δείχνει ότι η λειτουργία θα είναι σύντομα, αν και μόνο για συνδρομητές Plus.

Υποστήριξη

Το Otixo παρέχει υποστήριξη μόνο μέσω email. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ζωντανά κανάλια για να λάβετε βοήθεια, όπως συνομιλία ή τηλέφωνο.

Επιπλέον, το Otixo δεν φαίνεται να βιάζεται να απαντήσει σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υποστήριξη, τουλάχιστον για δωρεάν χρήστες. Στείλαμε στην εταιρεία μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση μετά από πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, οι συνδρομητές του Otixo Plus λαμβάνουν υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο και με μέσο χρόνο απόκρισης 4 ωρών Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε αυτήν την υπόσχεση.

Εάν βρεθείτε σε μια δέσμευση και δεν μπορείτε να περιμένετε απάντηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στο διαδικτυακό κέντρο υποστήριξης της Otixo για βοήθεια. Ως πόρος, διαθέτει αξιοπρεπή αριθμό οδηγών για να ξεκινήσετε, να εργαστείτε με διάφορες μονάδες cloud, χρησιμοποιώντας WebDAV και FTP, να δημιουργήσετε χώρους εργασίας και πολλά άλλα. Ο ιστότοπος είναι επίσης αναζητήσιμος, για να σας βοηθήσει να βρείτε σχετικό περιεχόμενο γρήγορα.

Τελική ετυμηγορία

Το Otixo είναι ένα εργαλείο διαχείρισης πολλαπλών cloud που γίνεται πολύ σωστό και σχεδόν τόσο λάθος. Από την άλλη πλευρά, λατρεύουμε το γεγονός ότι η υπηρεσία διαθέτει εφαρμογές για υπολογιστές και κινητές συσκευές και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μονάδων δίσκου και εφαρμογών cloud.

Οι δυνατότητες του χώρου εργασίας θα είναι επίσης χρήσιμες σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξορθολογίσουν έργα που εκτείνονται σε πολλές υπηρεσίες cloud. Ορισμένες από τις ενσωματώσεις εφαρμογών που υποστηρίζονται από το Zapier φαίνονται επίσης χρήσιμες.

Από την άλλη πλευρά, ήμασταν αρκετά έκπληκτοι που διαπιστώσαμε ότι το Otixo δεν σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε τις μεταφορές αρχείων cloud-to-cloud για συγχρονισμό ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε με μη αυτόματο τρόπο περιεχόμενο από το ένα σύννεφο στο άλλο, το οποίο θα είναι πολύ χρονοβόρο για τους χρήστες βαρέων σύννεφων.

Παρόλο που μας αρέσει το γεγονός ότι μπορείτε να προσθέσετε ιδιωτική κρυπτογράφηση σε μεμονωμένα αρχεία που ανεβάζετε, θα θέλαμε επίσης να δούμε τη δυνατότητα να επεκτείνεται σε ολόκληρους φακέλους. Κανένας έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων δεν αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Συνολικά, το Otixo βρίσκεται κοντά στην κορυφή μιας αγοράς πολλαπλών cloud, η οποία, για να είμαι ειλικρινής, είναι αρκετά αδύναμη. Αναμένουμε απόλυτα ότι η αγορά θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, καθώς η διαχείριση πολλαπλών cloud έρχεται σε μεγαλύτερη ζήτηση.

Πείτε μας τη γνώμη σας για το Otixo στα παρακάτω σχόλια και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map